O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DÍTĚ "SPADLÉ Z NEBE" PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 červenec 2012

Ahoj kudlanky, potřeboval bych poradit. Jsem už čtvrtým rokem ženatý, máme dvě děti. Šestiletou holčičku a dvouletého kluka. Náš vztah je asi devítiletý, s nějakými těmi pauzami mezi tím. Teď ale to všechno celkem funguje, manželka je na mateřské a díky oběma rodičům z venkova to zvládáme. Občas něco dostaneme, pohlídají děti. Problém je ovšem v tom, že se přihlásila jedna moje bývalka a sdělila mi, že mám s ní  dítě.

 

 

 

 

       Já sice jsem podnikatel, ale zase nevydělávám tolik, abych nějaké to výživné mohl utajit. Spíš naopak. A vůbec si neumím představit, co by se stalo, kdyby ta dotyčná s tím přišla za manželkou. To dítě sice nemá moje jméno v rodném listě, ale ona teď prohlásila, že toho pětiletého chlapce jsem otcem já. V tu dobu jsme spolu krátce žili, to je pravda, ale celou tu dobu se neozvala. Ona říká, že si klidně mám nechat udělat test otcovství. A že chce zpětně vyplatit výživné.

 

      Nechápu, proč se neozvala hned a čekala až do teď. Vůbec nevím, co dělat. V každém případě, když se to bude řešit doma, tak je po klidu. Ať to dopadne, jak dopadne. Samozřejmě, že pokud je kluk můj, tak se starat budu, ale nechci, aby se to nějak dotklo manželky a rodičů. Asi si nechám udělat ten test a pak to budu muset říct. Jen nevím, jak bych najednou dal dohromady tak obrovskou částku, co ona chce. Vůbec si nevím rady, poradíte mi?

 

MARTIN

 

 

 

 

Komentáře (7)add feed
Jsi uveden v rodném listě? : alik puntik
třeba takových otců bylo víc a ona to zkouší, kdo na to skočí. Jen tak rozhodnout o otcovství nejde, musí to udělat soud a musí pro to mít důkazy.Tak ať se stará, podá žalobu, dojedná si testy a zaplatí je. Jinak chtít holka může alimenty třeba za dvěstě let - ale dají jí to, co rozhodne soud. A ten se nepředá. Oni taky nejsou blbí a s podobnými případy mají zkušenosti.
červenec 23, 2012 14:35
Za 5 let : babi
zpětně ji žádný soud alimenty neurčí.Měla na vše dost času,že se ozvala nyní?Předpokládám, že je kolonka otec v rodném listu děcka prázdná.Jinak je otec ten,co je tam napsaný.Být Vámi,nedělám nic.Ona tvrdí,že jste otec jejího dítěte,tak musí předložit důkazy.Že čekala 5 let také o něčem vypovídá.Asi si nemohla vzpomenout.
červenec 23, 2012 17:32
Soud : Sinix
určí alimenty maximálně 3 roky zpětně.

V případě Martina, pokud dojde na soudní spor, to vidím tak, že zřejmě soud nařídí test otcovství. Pokud bude pozitivní, soud mu vyměří výživné 3 roky zpětně, což bude zřejmě pěkná pálka...

Obávám se, že pokud je to pravda, tak to před ženou v žádném případě neutajíš.

Na druhou stranu, soud by zřejmě po tobě nechtěl, abys toto dlužné výživné zaplatil najednou, na to by měl opravdu málokdo. V tom případě požádej o splátky a soud ti určí jejich výši (samozřejmě vedle řádných plateb - takže každý měsíc budeš platit splátky dlužného výživného plus běžné výživné).
červenec 23, 2012 17:48
Manželce bych to řekla : Macesska,
Asi blahem bez sebe nebude, ale lepší, než když se to dozví od té ex nebo až ze soudního rozhodnutí. Přinejmenším bude mít čas to vydejchat a ty budeš moct přinejhorším řešit problémy postupně (napřed rozzuřenou manželku, potom soud a alimenty) a ne najednou.
Neriskovala bych, že pokud nezačneš klopit "na požádání" (což je teda pěkná blbost), ex nezkusí manželku informovat.
Jinak souhlas s ostatními - ex něco chce, tak ať se snaží - podá návrh na soud, vysvětlí, proč si vzpomněla po šesti letech etc.
A doporučuji trochu reality: pokud je dítě fakt tvoje, tak se to tvé rodiny dotkne tak jako tak, s tím počítej.
Nevím, jak obrovskou částku chce, ale požadavky bývají nadsazené smilies/smiley.gif Určení výše bych klidně nechala na soud, který musí zohlednit, že živíš další dvě děti a ženu na MD.
červenec 24, 2012 10:15
Nejlepsi obrana je utok : Dirk
Pohrozil bych mlade pani trestnim stihanim pro poskozovani cizich prav, kteryzto zakon chrani nemajetkova prava. A pravo na rodinny zivot, chraneny listinou lidskych prav, ti urcite poskodila, kdyz te neinformovala, ze rodinu mas. Placeni vyzivneho te to nezbavi, ale minimalne muzes pipce trosku vratit neprijemne prekvapeni. A pokud keca, asi se stahne.
červenec 24, 2012 22:28
... : Sandra.
Manželce bych to na tvém místě řekla hned. Sice to bude nepříjemné, ale pokud jsi s tou paní bydlel, tak o ní asi žena ví. Lepší když jí to řekneš teď a budete to řešit jako společný problém, než když začneš posílat peníze (ať už z vlastní vůle, či na základě soudního rozhodnutí) a žena na to přijde za rok, za dva, za tři. Pak už se ti bude těžko vysvětlovat, že jsi o ničem nevěděl. Když to manželce neřekneš, budeš snadno vydíratelný, nenechala bych se takhle přimáčknout ke zdi od někoho, kdo mi pět let tajil mé dítě.
červenec 25, 2012 00:14
Martine, jistě, není pěkné, že ti žena, se kterou jsi sexoval zrovínka plus minus v době, kdy ti manželka rodila dceru, : Myška
oznámila tvé další otcovství nyní. Ale jak nebylo fér tvoje tehdejší jednání přinejmenším k tvé ženě, tak není ani milenčino.
Lituji tvou manželku.
červenec 25, 2012 06:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]