O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MIMI - SVATBA - ZPLNOLETNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 28 červen 2012

Je mi 16 a čekám miminko, které se mi narodí už v mých 17. Mám přítele, otce dítěte, kterému je už 19. A nechci, aby mé dítě připadlo na mojí matku. Chtěla bych ho vychovávat s přítelem. Jakou mám šanci na zplnoletnění? Vím, že se musíme vzít, ale bojím se, že by to úřady zamítly. Můžete nám poradit?  TÝNA

 

Komentáře (4)add feed
No jestli to dítě : Zdena
uživíte, bez toho, aby vám rodiče dávali prachy, a máte kde bydlet, tak proti tomu nic.
červen 28, 2012 12:10
No, já myslím, že proti tomu nic i když budou potřebovat v začátku pomoc. Nejsou rukojmími svých rodičů. : Myška
Mě také kdysi zplnoletňovali, vdávala jsem se v sedmnácti a půl, syn se mi narodil v osmnácti. Dělala jsem školu, maturovala s miminem, a pomoc rodičů jsem potřebovala. Naštěstí oni i my jsme byli rozumní.
Je to už sedmadvacet let a tak si podrobnosti nepamatuji, ale museli jsme dát - za mne asi rodiče - žádost k soudu, museli jsme absolvovat před samotným soudním projednáním sezení u psycholožky (fraška, nicméně asi nezbytná). Zplnoletnění bylo otázkou chvíle, asi čtvrt hodiny.
červen 28, 2012 12:16
Zákon o rodině : jednababi
Zákon o rodině §13
"(1) Manželství nemůže uzavřít nezletilý. Výjimečně, jestliže to je v souladu se společenským účelem manželství, může soud z důležitých důvodů povolit uzavření manželství nezletilému staršímu než šestnáct let. Bez tohoto povolení je manželství neplatné a soud vysloví neplatnost i bez návrhu."

Návrh na povolení uzavřít manželství musí podat sám nezletilý snoubenec, nikoli jeho rodiče nebo druhý snoubenec, ale v žádném případě není na povolení právní nárok - to je na uvážení soudu.
Soud posuzuje důvody nejen z hlediska osobních zájmů snoubenců, ale posuzují i zájmy společnosti a zejména zájem budoucích dětí z takového případného manželství. Těhotenství nemusí být nutně automaticky dostatečným důvodem pro vyhovění návrhu.
Návrh se podává okresnímu soudu, v jehož obvodu má nezletilý bydliště, je osvobozen od poplatku, jako účastníci vystupují nezletilý navrhovatel a jeho zákonní zástupci (nejčastěji rodiče) a k doložení tvrzených skutečností je nutné připojit nejlépe písemné důkazy: lékařské potvrzení o těhotenství, potvrzení ze školy, o zaměstnání a pod.


červen 28, 2012 13:00
Tak nevim : Dirk
Z logiky veci by mi pripadlo normalni, ze dite bude svereno zletilemu OTCI a ne babicce. Tedy jestli je jakztakz normalni a ma zajem.
červen 29, 2012 22:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]