O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POPLATEK ZA POPELNICI - ZAS A ZNOVU... PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 červen 2012

Dobrý den, mohu vás požádat  radu? Můj syn má trvalé bydliště u nás doma. Platíme zde za něj  poplatek za popelnici. Syn si ale našel zaměstnání mimo domov a žije tedy u babičky - v jiném městě. Zde ale musí platit také za odpad. Takže platíme dvakrát 500 Kč každý rok za jednu osobu na dvou místech.

 

 

 

 

 

 

 

       Snažila jsem se domluvit v místě trvalého bydliště, ale odvolávají se na vyhlášku, kde se platí podle místa trvalého pobytu. Ve městě, kde bydlí u babičky, pochopitelně od platby také nechtějí ustoupit. Chápu, že tam, kde odpad produkuje, mají nárok ho požadovat - ale proč ho máme platit dvakrát? Jen kvůli hlášení trvalého pobytu?


 Děkuji všem moc, 

HANKA

 

 

Komentáře (7)add feed
... : Vodoměrka
A na základě čeho platí u babičky? Přece tam nemá trvalý pobyt, a pokud ano, tak pak nemusí platit u vás, ale jen tam... copak ono to není všude stejně, že se za odpad platí v místě trvalého bydliště?
červen 12, 2012 21:48
... : bb2
na jakém základě platí syn u babičky - babička dostala nějaké sdělení, výzvu..?

Nakrmila bych úředního šimla. Vzala bych to, na základě čeho babička platí odpad i za vnuka - dopis od úřadu, například. Udělala bych ověřenou kopii, přidala čestné prohlášení babičky s ověřeným jejím podpisem, že vnuk se trvale zdržuje u ní, produkuje tam odpad a platí tam odpad, což bych doložila jak tím dopisem-výzvou k platbě za odpady, tak kopiemi ústřižků složenek nebo bankovních výpisů. To vše bych přicvakla k dopisu - ten musí napsat syn, resp. podepsat - formulovat jako žádost o prominutí platby za odpad v místě trvalého bydliště z důvodu, že odpad platí tam, kde skutečně bydlí a produkuje odpad. Bydliště u rodičů je formalita, zatím to z osobních důvodů měnit nebude. Nezapomenout sdělit na závěr, že "v případě změny výše uvedených skutečností se zavazuji okamžitě informovat obecní úřad a přihlásím se k placení příslušných poplatků".
Děkuji za pochopení, pac a pusu...

Poslat doporučeně s dodejkou. Musí se tím ofiko zabývat a dát písemnou odpověď. Pokud nevyhoví, máte smůlu, zákon stojí na jejich straně.
Pak ale okamžitě s kopiemi toho všeho, co jsem psala, plus kopií zamítnutí od obce, kde má syn trvalé bydliště, napsat OZNÁMENÍ na obec, kde žije syn u babičky, že z důvodu, že platí poplatek za odpad v souladu se zákonem v místě trvalého bydliště, zproštění nebylo umožněno, viz přiložená korespondence - tak přestává platit v obci XY, kde pro platbu poplatku není zákonný podklad.

Sice se mi příčí šidit obec, kde syn žije a odpadkuje, ale když se obci s trvalým bydlištěm nepříčí nechat platit toho, kdo tam nežije, tak proč byste na to měli doplácet vy.
Chápu, že u velkých obcí je to problém, protože by se s žádostmi o zproštění roztrhl pytel, a jsou skupiny obyvatel, které by rázem celoročně údajně bydlely jinde :-) ale ani to vás nemusí zajímat.
červen 12, 2012 22:21
... : Tatunka
Dobrý den, já mám také trvalé bydliště u rodičů ale bydlím a pracuju v Praze, kde si platím podnájem. U nás ve městě stačilo přinést platnou nájemní smlouvu a rodiče za mě žádný poplatek za odpad neplatí.
červen 13, 2012 09:28
bb to napsala : Krakonoš
zcela dokonale a já už jen dodávám, že vůči ouředníkovi a jeho šimlovi je zbytečný mít jakýkoli vohledy - von je vůči vobčanovi a selskýmu rozumu taky nikdy nemá. Nakopat šimla do pr*ele kdykoli je to možný, nejlíp jeho vlastníma kopytama! smilies/grin.gif
červen 13, 2012 09:37
bb, dneska tě ještě Iris nepochválila, tak musím já :-) : toulavej
stejně jako Krakonoš - bylo to dokonalý :-)
červen 13, 2012 11:30
Ne každá obec má paušální poplatek za občana... : Novák
V naší obci sice nějaká vyhláška je, ale není v ní stanoven paušální poplatek za odpad/občan/období. Za likvidaci odpadu oodpovídá majitel nemovitosti, je povinnen sjednat si likvidaci a mít nasmlouván dostatečný počet nádob, aby stačily a na stanovišti nádob nevznikal nepořádek, což se kontroluje. Jak si potom náklady rozpočítá mezi spoluvlastníky nebo nájemníky záleží jen a jen na něm (nich). Jestli to bude podle osoboměsíců, nebo bytometrů, nebo jen děleno počtem bytů, je každému ukradené. Takže se u nás v obci také může stát, že když někteří tvoří nadměrné množství odpadu a je nutno kvůli nim přiobjednat kontejnery, tak jedna osoba může za rok zaplatit několik tisíc, ani nemrkne.
Takže když by někdo měl trvalé bydliště jinde, kde to mají vyhláškou na osoby s trvalým pobytem, tak zaplatí tam a kdyby u nás studoval nebo jinak přechodně bydlel, tak zapltí i u nás, protože ho bezvyhláškově započtou do osoboměsíců.

My jsme čtyřčlenná rodina a platili jsme takhle za osm osob. Dvakrát děti na studiích v jiných městech, dvakrát za "chaty" (nemovitosti na spadnutí, kam jedeme jen 3x za léto sekat trávu, jinak tam vůbec nepobýváme, ale prodat se to nedaří, je to příliš zchátralé) a 4x doma (protože děti jezdily domů na víkend, byť to jedno jen každý třetí týden).
červen 13, 2012 23:07
Trochu offtopic, : Krakonoš
ale už poněkolikátý čtu nebo slyším, jak "se nedaří prodat nemovitost". Nemovitost se nedaří prodat tehdy, když prodávající nedokáže nastavit adekvátní kupní cenu. Nebo to řeknu jednodušejc: Máte to moc drahý, kolego. smilies/smiley.gif
červen 14, 2012 10:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]