O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ NEJSOU PENÍZE... PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 duben 2012

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu ohledně společné domácnosti. Už pět let žiju s přítelem ve společné domácnosti; po skončení mateřské jsem se ocitla bez práce. Pravda je, že nám to spolu už delší dobu neklape, nespíme teď už spolu, přítel holduje hodně a často alkoholu, po příchodu domů dělá hlučnou atmosféru a to pomíjím pomočování do postele.

 

 

 

 

 

       Teď je o něco lepší, ale dříve se to často neobešlo bez zásahu policie. Taky si každý vaříme zvlášť, ale jinak všechno – prací prostředky a ostatní drogerii a všechno kupuji já, protože řekl, že dokud tu budu, on nic nekoupí. Jinak já obstarávám veškeré domácí práce, starám se o všechno.  

      Přítel nás dřív bez námitek živil, ale po čase jsem si našla brigádu s omezeným měsíčným příjmem 3900 Kč, protože jsem pořád pod úřadem práce. A přítel mi pak začal vyhrožovat, že jsem povinna mu přispívat na nájem půlku, a že už nás živit nebude, když si teď vydělávám. Ten byt je obecní se smlouvou psanou na něj. A já se synem v tomto bytě máme trvalé bydliště - s podmínkou, že nás vedou jako druha a družku.

 

      Jinak to dítě není jeho, mám ho ve vlastní péči. Ale výživné od jeho otce už také dost dlouho nedostávám, podala jsem už trestní oznámení pro neplacení a příští měsíc se mám dostavit jako svědek k soudu. Prostě něco málo mi poslal, v květnu, a dál pak už nic. Víte, já dám dohromady těch 3.900 plus 600 přídavky na syna a kdybych mu dala na tu polovinu nájmu (je to 5425,- Kč), tak bych neměla ani na jídlo pro dítě a sebe.

 

      Ale přítel říká, že je na to nějaký zákon, který mi to nařizuje. Děkuji moc za vaše rady, nevím už co dál.

ŠÁRKA

 

Komentáře (23)add feed
Šárko, : bb2
ten, se kterým žiješ:
- je to alkoholik, chlastá a močí do postele
- není tvůj partner, nechová se tak ani on ani ty
- není tvůj milenec, nespíte spolu
- není otcem tvého dítěte
- není tvým živitelem, naopak, vyslovil se takhle: "DOKUD TU BUDEŠ, nebudu kupovat to a to..."
- nemáte společnou kasu, vaříte si každý zvlášť, on platí nájem a ty drogerii atd.


Neřešila bych zda jsi povinna mu přispívat - ano, jsi povinna nést min. polovinu nákladů na domácnost, minimálně píšu proto, že v domácnosti žije i tvůj syn a on k němu nemá vyživovací povinnost, takže by klidně mohl chtít dělení nákladů přesně podle spotřeby, nebo 2:1...; výhodou pro tebe je, že jedinou možností pro něj, jak to od tebe vymoci, je žaloba u soudu, pochybuji, že by na to došlo, aspoň jsem se s tím nesetkala, oni to řeší jinak - řečmi, řečmi, pěstí...

Řešila bych odchod od tohoto člověka, se kterým nemáte ty a tvůj syn vůbec nic společného, natož city, lásku, přátelství...
duben 18, 2012 00:08
aha, už to vidím, : bb2
druh a družka, takže vzájemná vyživovací povinnost
no tak v tom případě by asi se žalobou nejspíš neuspěl - ale na druhou stranu ti nemusí platit tu drogerii atd., když platí nájem

ale to všechno jsou jen teorie, těžko si dá říct, když mu povíš "hele, na Kudlance psali, že máš tohle a tamto"...bude se to zhoršovat, odejdi, a nenech se pak obměkčit, bude schopen se přemoct a chvíli se držet
duben 18, 2012 00:12
bb2 : Karlos...
Tazatelka ale odejít nechce, v podstatě jí to takhle vyhovuje a má jenom strach, že bude muset dávat půlku na nájem.
duben 18, 2012 08:46
Šárko : Kamila
nemáš někoho, ke komu bys mohla odejít? Sourozenci, rodiče? Tohle je zcela k nežití, naprostý souhlas s bb, tady není nač čekat a utíkat!!!
duben 18, 2012 08:48
Copak asi vyroste z kluka, : Milan
který je vychováván v takovémto prostředí?

duben 18, 2012 09:02
A takovému chlapovi říkáš, Šárko, PŘÍTEL?? : Myška
Už to tu někdo kdysi napsal přede mnou - to je spíš nepřítel.
Milan má pravdu - co vyroste z dítěte v takovém prostředí, s takovým příkladem?
Zmobilizuj svou sebeúctu, a také z lásky ke svému synovi začni pracovat na vašem odchodu i třeba do azylového domu. Mně připadá ten azylák lepší, než soužití s takovým...přítelem. Aspoň budeš moci začít znovu.
duben 18, 2012 09:10
Myško, hrdost je dobrá věc, když máš kde bydlet a na jídlo. : toulavej
V azylovém domě tě nechají jen rok myslím, když žiješ ve městě, kde je a je tam místo a co pak . . . To prostředí, kde Šárka žije, je špatný, to ví sama, ale je lepší než žít pod mostem, Milane . . . knížecí rady mám ze všeho nejradši.
duben 18, 2012 10:36
Právě, že azylák je pro to, aby nežila se synem pod mostem. A za rok se dá leccos zvládnout - najít si lepší práci, bydlení, byť by to byla maličká garsonka,... : Myška
Samozřejmě vím, že je Šárka ve velmi špatné situaci, ale nějaké možnosti má. Tak jak popisuje svůj "vztah" je spíše přívažek buhví proč trpěný v bytě "přítele".
duben 18, 2012 10:48
A teď si představte : Zdena
že takhle žive spousta jinejch lidí, ale nemají přístup k internetu a tak si nemohou postěžovat. V hospodě se domluví, kamarád řekne, tak pojď bydlet ke mně, uvaříš, postaráš se a než si něco najdeš... Jenže pak je to na delší dobu, ono to ze začátku jde, ale pak už je to jenom čiré zoufalství, v lepším případě nový vztah. Ještě štěstí, že jste si nepořídili další děcko. Tady je každá rada drahá, jedině se každej den ožrat a nevnímat tu tragedii. Protože na samostatné bydlení nemá a není romka.
duben 18, 2012 11:46
Zdeno : Kamila
já si s tebou dovolím nesouhlasit. Situace je určitě strašná, ale když slouží zdraví, je vždycky východisko. Alkohol tím východiskem docela jistě není. I azylák je nějaký start a za rok se uvidí.
duben 18, 2012 11:54
... : bb2
Azylák je na rok, to je pravda, ale MÚ mívají v záloze malé byty,se kterými se počítá právě pro takové matky s dětmi z azyláku. Ty byty se přednostně přidělují matkám z azyláku (rodičům, ale v drtivé většině jsou to matky) s dětmi. Pokud ty matky žijí v azylovém domě a současně se nenechají strhnout tamní komunitou k životu "cigareta-kafe-cigareta-kámoška Malvína pohlída, abych mohla za kunčoftama", pokud se dobře starají o děti, dodržují režim a chodí do práce, nebo součet jejich dávek je dost vysoký na pidinájem v tom bytě, takže je předpoklad, že si byt udrží, tak jsou zařazeny přednostně a většinou po tom roce je nevyšoupnou na ulici,ale do toho bytu.
Samozřejmě to není žádný luxus, ale bývají to suché čisté byty bez plísní apod., po vymalování k nastěhování. Někdy to netrvá ani rok. Fakt je, že přednost mají matky s více dětmi, ale i matky s jedním mají šanci, třeba ne hned.
Loni zjara jsem vyřídila azylák jedné mamince se třemi dětmi, která to neznala a nevěděla, co a jak, za kým jít, držela se tam slušně, na podzim se stěhovala do 1 1 s příslušenstvím. Je to byt ve starém činžáku, takže kuchyň je větší a slouží zároveň jako pokoj.

I když nedostane byt, nikdo ji na ulici po roce nevyhodí, pokud se tam nevyhodí sama svým způsobem života. Vždycky se u matek, které pracují a mají dítě a současně nemají kam jít, najde náhradní řešení, vždycky. Jsou i další typy sociálního bydlení, takové trochu jiné azylové domy, kde už se platí nájem. Nebo se zajistí bydlení jinde,dočasně,aby se pak zase mohla vrátit do azyláku,ale většinou se to podaří zařídit jinak. U slušných pracujících matek, zdůrazňuji.

Podstatné je dostat se do systému, pak se řeší věci postupně. Říkám tomu systém krok za krokem. Řešit jen to, co je teď. Jsou situace, které víc nedovolí, ale když se začne s tím prvním krokem, další přijde a další následují, věci se pohnou a jde to. Když si teď budete chtít naplánovat život na příští tři roky od A do Z, tak se nehnete z místa, protože budete mít pocit, že to nejde. Půjde, jde o ten první krok. A držet lajnu, protože se potkají různé lidi, nenechat se strhnout.
duben 18, 2012 12:16
Karlosi, : bb2
já vím, proto jsem to tak pěkně s odrážkami rozpoložkovala, neškodí vidět černé na bílém...
duben 18, 2012 12:17
bb2 : mamča
Systém "malých krůčků" je dobrá rada. Jen by Šárka potřebovala nějakou bb2, co by jí při těch prvních krůčcích vedla za ruku.
Ten Tvůj komentář v 00:08, sedí ! smilies/wink.gif
duben 18, 2012 13:21
bb2, vypsala jsi ty možnosti a postupné krůčky dobře, tak nějak i za mne :-) : Myška
Mně se totiž nikdy nechce nic dlouze vypisovat. Dnes musím říct - ještě že tě tu máme.
duben 18, 2012 13:31
... : mia I
u nás v obci máme kolem dvacítky fungl nových sociálních bytů. Nemám představu o tom , jaké sociální dávky lze získat dnes a v jaké výši, ale jestliže je pisatelčin současný příjem 3900 plus 600 přídavky nemá prakticky šanci ani u nás na venkově takový byt uplatit a přitom uživit sebe a děcko alespoň tím nezbytně nutným - jídlo, drogerie, ošacení. Nájem tu činí 40 Kč za metr čtvreční, vše je tu na plyn, nějaká elektřina na svícení a společné prostory, voda, odvoz odpadu.. V podstatně je to bydlení za částku kolem 4 - 5 tisíc.
duben 18, 2012 13:43
... : bb2
Mio, jde o to, jaký druh sociálního bydlení myslíš. Některým bytům se říká sociální, aby se splnily jisté podmínky např. k získání dotace. Ve skutečnosti jde o normální byty, pro mladé rodiny a důchodce.

Sociální byty pro nouzové situace nejsou fungl nové a nestojí 4-5 tisíc. Jsou malé, 35-50 metrů čtverečních maximálně.
Ten 1plus1 pro matku s 3 dětmi, o kterém jsem psala, má 37 m2, při 40 za metr je to 1 480 nájem, ona má o něco nižší, a k tomu 2000 energie. Na to jí stačí rodičák, z přídavků na děti, příspěvku na bydlení, dalších dávek a z výživného od otce dětí pokryje jídlo a nejnutnější ostatní věci. Není to na vyskakování, ale bere dávky celkem kolem 12 tisíc, plus výživné. Až dá nejmladšího do školky,kde bude mít místo zaručené,půjde do práce a časem se z toho bytu odstěhuje.
Pro některé se v rámci mimořádné sociální pomoci odpouští nájem první měsíc až tři.
duben 18, 2012 14:47
A co třeba spolubydlení : PetrXXX
Dnes je zcela běžné u mladých po dokončení školy, nebo i při ní místo koleje. Proč by se nemohlo pár ženských v podobné situaci domluvit (třeba přes inzerát), nebo si prostě pronajmout a sehnat si podnájemnici ? V menších městech výška nájmu nebude tak strašná a společně se ještě rozloží.
duben 18, 2012 14:57
bibí : mia I
tak u nás žádní důchodci v těch bytech nebydlí, rodiny, které tam žijí musely splnit kritéria sociální potřebnosti. Příjem do 1,8 životního minima. Velikost bytů je tuším od 40 m čtverečních výše . Ale jak jsem psala, nevím, co všechno lze dnes od sociálky dostat , jaké příspěvky a v jaké výši.
duben 18, 2012 15:47
šárka : wendy
nechce nebo nemůže odejít od toho nehygienického alkoholika ? ono se těžko odchází z bytu do azyláku...ale tohle ? dcera našich známých to udělala, odešla do domu pro natky s dětmi a časem se situace vyřešila - zkus to Šárko !
smilies/wink.gif
duben 18, 2012 17:33
mio, : bb2
tak to je skutečně sociální bydlení. Ono mít dnes byt např. velký 2 plus 1, nebo malý 3 plus 1, o výměře 70m2, nový, I.kategorie, s nájmem 2800 Kč měsíčně, je dnes výjimečné štěstí a dar z nebes:-)

Pokud jde o byty v nouzi, tak jak kde, u nás v obci se drží byt, asi tak III.kategorie, stále volný, pro případ naléhavé potřeby ve vážné situaci. Ve městě pak mají několik těch bytů, o kterých jsem psala nahoře, které přednostně přidělují matkám s dětmi v tíživé životní situaci. Má to určité podmínky, např. přednost má právě vždy ta, které končí lhůta v azylovém domě, nemůže jít k rodičům apod., samozřejmě vždycky pomůže intervence někoho zvenčí,a netýká se to nepřizpůsobivých, je to pro normální lidi.

duben 18, 2012 20:46
wendy, : bb2
vaši známí dceru u sebe mít nemohli, nebo to bylo kvůli bytu, aby na něj snáz dosáhla? Chápu obě situace, ale i tak, neumím si představit, že bych dceru nechala jít do azyláku, pokud bychom měli alespon byt 2 plus 1, v jednom ona s dětmi, v druhém zbytek...Nejspíš by mi z toho brzy jak se říká hráblo, ale hůř bych asi snášela vědomí, že mé dítě a má vnoučata bydlí v azyláku.
duben 18, 2012 20:49
Co napsat : Krakonoš
k "přítelovi", kterej ch*ije do postele? Radši nic... smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif
duben 18, 2012 23:59
bb - Ta mladá žena, : wendy
o které jsem psala, má rozvedené rodiče, otec bydlí na polosamotě u lesa, matka tenkrát bydlela u druhé dcery ve stísněných prostorách (na metry i na vztahy) a holka byla holt hrdá a chtěla si pomoci sama... nebydlela v tom azylu dlouho, po krátké době dostala ubytování na takové docela luxusní ubytovně, no a ted má nového partnera a je to super.

Její maminka měla sice dva pokoje, ale v jednom se nedalo topit. A o přestěhování dcery do azyláku se dozvěděla, až když bylo hotovo...jak píšeš, na dlouhou dobu by mi taky asi hráblo. Ale normální reakce je, vzít do dítě nešťastné zase pod svá křídla...to je život někdy zašmodrhchanej.
smilies/wink.gif
Tak přejme Šárce, ať se taky zmátoří a odstěhuje se - nebo jeho. smilies/shocked.gif
duben 19, 2012 08:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]