O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK DOSTAT VÝŽIVNÉ? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 prosinec 2011

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, na co všechno mám nárok, i když u mě je to komplikované. Od r.2009 žiji ve společné domácnosti se svým přítelem. Letos v květnu se nám narodil syn, v červnu policie zatkla mého přítele za to, že se v těhotenství o mě chtěl postarat a taky za to, že se chtěl postarat pak o nás dva, protože jsem byla bez financí, a za to mu hrozí ještě trest.  

 

 

 

 

 

 

     Jak se má po dobu dvou let o nás postarat, když je zavřený? já teď nemám kde bydlet, protože podnájmy jsou drahé a na celý měsíc mám 6700 kč.Zatím jsem nepracovala, při mých zdravotních problemech, což jsou kyčle, jsem nemohla dělat. Pobírám nyní rod.příspěvek 6084 Kč,500 Kč přídavek a 158 Kč na hmotnou nouzi. Výživné nemám žádné, jelikož přítel nemá žádnou práci. A nemám soudně nic,protože nechci přítelovi ještě přitížit.

 

     V září 2010 měl soud kvůli alimentům, nechal se odvolat do Brna, ale bylo mu to zamítnuto a když mu přišel, že má nastoupit trest, poslala jsem žádost, aby mu byl trest zmírněn na domácí vězení, ale jelikož dostal 30 měsíců, bylo mi to zamítnuto. V té době jsem byla už v 5. měsíci a měla jsem i zdravotní problémy a také žádné finanční prostředky. Můj přítel pracoval a chtěl se o mě postarat  a taky chtěl i byt u porodu. Postaral se i o to, aby mělo dítko vše, co potřebuje. Já rodiče nemám a můj přítel má matku, která jen chlastá a jeho otec? Ten se nezajímá ani o své děti, natož o vnoučata.

 

     Poraďte mi co mám dělat. Trvalé bydliště mám jinde, ale bydlíme tam, kde  má můj přítel na městském úřadě trvalý pobyt. Teď mám do konce roku podnájem od místních jatek, ale trvale mi ho nechtěli dát..  Snad jsem vám vypsala všechno.

 

Děkuji za radu

DANA

 

 

 

Komentáře (26)add feed
... : Kusadlo
Docela by mě zajímalo, jak mohla policie zatknout někoho za to, že se chtěl o někoho postarat (tady by měl být smajlík s koulejícíma očima). Teda ne že bych si to neuměla představit. Nejspíš to postarání se bylo na úkor někoho (něčeho) jiného.
Dál mám dojem, že rodičovský příspěvek je 11 400 Kč, 7600 Kč nebo 3800 Kč - částka 6084 Kč mi tam nějak nefiguruje. To si z nás někdo dělá dobrý den.
Svatá prostato!!!
prosinec 19, 2011 20:19
rodičák je divnej, asi z něj máš srážky : holubinka
jediná rada, která mě napadla je azylový dům pro matky s dětmi.....snad tě vezmou, mívají dost plno. Ale máš kojence a rozhodně by ti poradili dál
prosinec 19, 2011 20:38
Tak děvče, : Gréta
já budu škaredá, ale tenhle přístup mě fakt vytáčí - dejte mi všichni prachy, já dělat nebudu. Nenapadlo tě, že na to, aby tys dostala "na co máš nárok", jiní lidi musí chodit do práce, uživit sebe a ještě dát na tebe, která asi nehneš prstem celý život?
Lidi se o sebe starají asi tak, že si rozmyslí, z čeho budou žít, a pak pracují a pak mají děti, až na to mají.
prosinec 19, 2011 21:18
Přesně, jak píše kusadlo. : Sinix
Policie ho určitě nezatkla za to, že se o tebe chtěl starat. Spíš ho zatkla za to, jak se o tebe chtěl finančně postarat. Dva a půl roku - předpokládám, že ty peníze, kterými se o tebe v těhotenství staral, byly "tak trochu" kradené, co?

To bylo za prvé. Za druhé: Postará se tak, že si necháš soudem stanovit výživné, on bude ve vězení pracovat a věznice ti pak bude toto výživné z jeho platu posílat.

Za třetí, na městském úřadu asi nebydlíš, viď? To, že tam má tvůj přítel hlášené evidenční trvalé bydliště, neznamená, že tam můžeš opravdu bydlet. Znamená to pouze to, že ti tam chodí pošta - hlavně úřední. Aha, už to vidím, ono je to v další větě. No máš pouze 2 možnosti: Buď se s jatky domluvit na prodloužení, nebo si najít jiný podnájem. To je jasné, že se budou bránit ti dát smlouvu na dobu neurčitou, jak by se tě pak v případě potřeby zbavovali? Ale to jsi měla řešit už tak před měsícem, přede dvěma. Dva týdny před vypršením se starat, kde budeš bydlet, je dost o ústa. Taky se ti může stát, že 1. ledna skončíš na ulici.

prosinec 19, 2011 21:30
ON ten přítel bude zavřen za neplacení alimentů - : evule
ale té své předchozí...
V září 2010 měl soud kvůli alimentům, .... V té době jsem byla už v 5. měsíci

takže kdoví, jak to bude s tebou, holka...

prosinec 19, 2011 21:45
Asi jsem dneska taky kousava : Alena P-H
ale byl tenhle prispevek minen do rubriky 'Humor'? Kdyby tam nebylo spomenute male dite tak by se to hodilo....
30 mesicu za to ze se chudak chlap chtel postarat o matku a dite...to je krute...
prosinec 19, 2011 21:46
Alenko P-H, : d@niela
to je za nějaké jeho PŘEDCHOZÍ dětičky...
Přeci se tam píše, že on už měl soud o neplacení alimentů, když tahle přítelkyně byla teprve v pátém měsíci...
A ona nepíše, že by měla nějaké jiné děti. To její dítě se narodilo tento rok v květnu a soud měl už loni v září.
prosinec 19, 2011 23:26
Skutečně složitá situace. : Milan
Jediným okamžitým řešením asi je asylový dům pro matky s dětmi - provozuje to Charita nebo Adra, v některých městech i městský ústav sociálních služeb. A najít si od Nového roku nebo nejpozději od února přivýdělek tak, abyste nepřišla o rodičovský příspěvek (v příštím roce se ta pravidla mění), nebo práci na plný úvazek a pro dítě si najít hlídání nebo jesle. Je také možné dát se do kupy s nějakou jinou maminkou v podobně těžké situaci a vzájemně si děti hlídat - najít si společně práci se střídavými směnami a prostě se prostřídávat v práci i v péči o děti.
Je to skutečně těžké, když člověk nemá širší rodinu, která by mu mohla pomoci těžké chvíle překonat.
prosinec 20, 2011 07:36
To je fakt každá rada těžká, : Eva
když ve stejném měsíci (počítám-li správně), kdy je chlap odsouzen za neplacení alimentů s ním zplodím další dítě.
prosinec 20, 2011 11:05
Taky jsem měl pěkně kousavej komentář, ale : toulavej
všechno jsem to smazal, když jsem si uvědomil, že má Dana vážnej problém a na moralizování není ta správná doba. Já bych začal hledáním levného podnájmu. Záleží kde bydlíš. Vždycky jsou nějaký levný podnájmy, samozřejmě ceně odpovídá komfort. Tady, co bydlím já, jakoby taky žádný laciný byty, domky, nejsou. Ale jsou, jen se musí hledat. Ale, nikde v nabídce je nenajdete, pronajímají se na doporučení známých. Problém je dítě, někde ho nechtějí. Dalo by se nabídnout pomoc starým lidem v domácnosti, na zahradě apod. Ale to chce čas na hledání. To není hned. Ten azylovej dům, tam bych začal, na Charitě, aspoň můžou poradit. A sociálka na Místním úřadě by měla sdělit, jestli nejsou ještě jiné možnosti podpor, když na ně mají právo Cikáni, proč ne i jiní. Určitě mohou přispět ve výjimečné situaci. A mimino je výjimečná situace.
prosinec 20, 2011 11:24
díky, toulavej... : d@niela
a díky Milane za rady! -
----
Víte lidi, některé z příběhů, které sem dávám, jsou opravdu těžko pochopitelné, ale - přátelé, tím, že těm lidem vynadáte, tím si možná někdo "dokáže, jak on je chytrej a jemu by se to nestalo", ale - bohužel, uvědomte si, že je plno lidí, kteří jsou v průšvihu - a je jedno, jestli si to nějak sami zpackali, nebo ne.

Prostě sem napsali o radu, ne se žádostí o vynadání... Většinou už dávno vědí, že něco mohli udělat jinak. Jenže, tím, že dostanou virtuálně přes pusu, tím jim nepomůžete...

Ona chudák holka taky asi nemusela zrovna hned všechno vědět, pochybuju, že by jí vyklopil všechny svoje průšvihy... To se nejspíš dozvěděla až pak, když mu začala hořet koudel pod nohama.
Dana je na světě sama, rodiče nemá, teď má jen malý uzlíček v náručí a jeho tátu ve vězení.
Takže - kdo se jí měl nějak zastat, poradit jí včas? Kdo v životě neudělal nějakou hloupost? Kdyby se mj. měly narodit jen děti chtěné a ty, pro které mají rodiče vše připraveno, nevím nevím, kolik by bylo na světě lidí!

A že sem o těch trampotách napsala?
Tak proč se jí nevysmát, žejo...
prosinec 20, 2011 11:36
Ja myslim, ze o rady typu : najdi si levny podnajem, najdi si praci atd. : mila1
neni Dana zvedava. Ona ocekava, ze ji stat bude zivit, kdyz uz tak nespravedlive zavrel jejiho partnera. Kdyby se takhle choval kazdy... V praktickych radach, co dal delat, se shoduji s Milanem. Ale to jsou rady pro normalni zenskou, ktera chce svou situaci resit a ne pro takovou, ktera se chce jen na nekoho povesit a ocekavat, ze ji bude zivit.
prosinec 20, 2011 13:38
Pravdu díš, Danielo, : Krakonoš
a proto tentokrát držim hubu. smilies/wink.gif
prosinec 20, 2011 13:42
d@nielo, zřejmě máš pravdu s tím : jednababi
"Ona chudák holka taky asi nemusela zrovna hned všechno vědět" - jenže ta chudák holka čtyři měsíce před porodem už prokazatelně věděla, že tátovi jejího dítěte reálně hrozí kriminál, dalšího půl roku ví taky, že je zašitej a o podnájmu na dobu určitou se velmi pravděpodobně nedověděla taky včera.
Tudíž, myslím si (aniž bych se jí chtěla "vysmívat"), nejde o to "kdo se jí měl nějak zastat, poradit jí včas", ale o to, že se po nějaké té aspoň radě, ne-li možnosti bydlení, měla začít pídit o dost dřív, ne v momentě, kdy jí zbývá ani ne 14 dní se střechou nad hlavou.
Tím spíš, že nikoho nemá a nemůže tedy spoléhat na pomoc rodiny; naopak má povinnost ke svému dítěti.

prosinec 20, 2011 14:14
Tak ono je docela dost možné, : Eva
že Danin partner, když věděl, že je odsouzen, rychle zplodil další dítě, aby měl "omluvenku" před keiminálem na tvrdo...a děvčeti dojemně namluvil, jak touží být u porodu atd. a ona to teď do bezvědomí opakuje.
No, děkujeme za poučení smilies/wink.gif, nicméně tomuto typu myšlení, které je tu v dotazu předvedeno, se, s výjimkou azyláku, což již ví, pomoci jinak NEDÁ!
Kolik času a námahy by asi Dana strávila pomocí nad našimi průšvihy? smilies/wink.gif
prosinec 20, 2011 14:35
Platíš : Milene
podnájem? Netrvej na trvalém podnájmu ale na prodloužení alespoń o pár měsíců. To není schůdné? Sežeń si na internetu informace o azylovém domě někde v okolí. Rada najdi si práci a paní na hlídání asi nevyjde. Je to většinou velmi drahé. Ale hlavně Dano, tvého přítele nezatkla policie proto, že se o tebe chtěl starat. Tak prostě na to nemůžeš pohlížet. To je asi věc, která tady někoho nadzvedla. Co když jeho bývalá je na tom asi tak jako ty? Nemá z čeho žít, nemá na nájem, nemá alimenty? smilies/sad.gif
prosinec 20, 2011 15:32
. : toulavej
a co to trvalé bydliště, tam by ses nemohla na čas přestěhovat? než si najdeš trvalejší střechu nad hlavou? Možná jsou nějaké zákony, že tě nemohou z trvalého bydliště hned odhlásit a máš právo tam bydlet, zvláště když máš mimino. Dnešní svět je prostě tvrdej pro nepřipravený lidi . . .

když je člověk mladej a na všechno SÁM s miminem, o který se musí postarat, je kritika jeho chybných rozhodnutí k ničemu.
Chápu, že se tonoucí i stébla chytá. Rád bych jí pomohl, ale nevlastním sám žádný bydlení i kdyby bydlela někde poblíž.

Vono taky někde běhat s miminem nebude nic snadnýho . . . trochu citu, přátelé, neškodí nikdy
prosinec 20, 2011 15:40
Celý ten článek je divně napsaný. : Sinix
Od samého začátku:

...v červnu policie zatkla mého přítele za to, že se v těhotenství o mě chtěl postarat a taky za to, že se chtěl postarat pak o nás dva...


Tomu přece nemůže věřit ani ona sama.

Výživné nemám žádné, jelikož přítel nemá žádnou práci. A nemám soudně nic,protože nechci přítelovi ještě přitížit.


Jak přitížit??? Jako tím, že po něm chci, aby živil své dítě??

V září 2010 měl soud kvůli alimentům, nechal se odvolat do Brna, ale bylo mu to zamítnuto a když mu přišel, že má nastoupit trest, poslala jsem žádost, aby mu byl trest zmírněn na domácí vězení, ale jelikož dostal 30 měsíců, bylo mi to zamítnuto.


Tak tohle jsem si musel přečíst několikrát, abych jakž takž pochopil smysl. Co to znamená "nechal se odvolat do Brna"??? To jako že trest vykonává v Brně? To by mu asi nepomohlo. Nebo se odvolal proti rozsudku?

Trvalé bydliště mám jinde, ale bydlíme tam, kde má můj přítel na městském úřadě trvalý pobyt. Teď mám do konce roku podnájem od místních jatek, ale trvale mi ho nechtěli dát..


První věta mi vůbec nedává smysl. To jako že bydlí na místním úřadě??? Asi sotva, že?

Celý ten článek na mě působí, že buď ho psal negramotný člověk, nebo malé dítě.
smilies/undecided.gif
*****
prosinec 20, 2011 18:56
Sinixi, : Vodoměrka
odvolat se do Brna chápu tak, že se odvolali k vyššímu soudu, protože nesouhlasili s rozsudkem...
Že se chtěl postarat - no asi že kvůli tomu těhotenství přestal platit bývalce alimenty nebo snad i něco sem tam potáhl, aby se nastávající maminka a dítě měli lépe...
Trvalé bydliště má v jiném městě, ale bydlí v tom městě nebo obci, kde má na úřadě hlášený pobyt její přítel...
Jo a nechce mu přitížit, protože by jí taky neplatil (nemá z čeho) a ještě by ho pak zavřeli znovu, že neplatí ani jí...

No je to tak nějak kostrbaté, ale nejsme všichni myslitelé ani Jiráskové... smilies/wink.gif
prosinec 20, 2011 20:10
Vodoměrko, : Sinix
takže on se odvolal do Brna, nenechal se odvolat...

S tou starostí: Tak to měla napsat takto, a ne, že byl chudák zavřený, protože se chtěl starat a zlá zákeřná Policie mu to nechtěla umožnit. To pak vypadá, že to psal nějaký levicový novinář, který to chtěl podat tak, aby to vypadalo, jaká je ta pravicová vláda špatná, protože jde proti lidu (místo aby mu sloužila smilies/wink.gif ).

Ohledně trvalého pobytu: Tak měla napsat, že bydlí v místě bydliště svého přítele (popř. rovnou "u svého přítele").

Kostrbaté to tedy je; nejde o myslitelstsví, jde o kulturu projevu. Když píši na veřejný server, tak bych se měl umět vyjadřovat a měl bych mít srovnáno, co a jak chci národu (světu) sdělit.

Sorry, ale tak to vidím já. Já vím, že s tím leckdy mají problémy i novináři, ale holt jsem stará škola. smilies/wink.gif
prosinec 20, 2011 20:34
Sinixi, : mamča
Dana, která sem píše, nebude zřejmě velká myslitelka. Rodiče nemá a dítě si pořídila s chlapem, co má trvalé bydliště na OÚ a ještě mu v době jejich seznámení hrozil kriminál.
Asi nemá děvče na růžích ustláno, má jen malé mimino a hrozí jí ztráta střechy nad hlavou.
Ale přesto všechno neuvažuje o tom, že by dítě vrazila do babyboxu. Chce se starat, ale neví jak na to.
Jestli je třeba z Dětského domova, tak neví, že na "dávky" není automatický nárok jen proto, že se v ČR narodila. Nemá okoukané rodinné vazby, proto nalítla prvnímu chlapovi, co jí chtěl.
Jediná rozumná rada je, Azylový dům pro matky s dětmi. Snad se jí podaří místo v nějakém najít. Tam se teprve bude učit samostatnosti, a jak se o sebe a dítě postarat.
prosinec 20, 2011 21:08
Sinixi, : Vodoměrka
jestli to tak skutečně je, to nevím, jen jsem napsala, jak jsem to pochopila... s tím, že když chce někdo psát na veřejný server, tak by se měl snažit psát srozumitelně a gramaticky správně, souhlasím... ale jak jsem zjistila jinde, tak s gramatikou a interpunkcí má v současné době problémy snad většina lidí... až je mi z toho smutno, ale při pročítání některých diskuzních for a některých webů mám dojem, že znalosti naší mateřštiny jsou horší než u cizinců, co u nás studují nebo pracují a žijí... bohužel...
prosinec 20, 2011 21:20
zkus tento kontakt : Dáša
Dano, pochopila jsem, že jsi z jižní Moravy. Pokud máš takhle složitou situaci, zkus se obrátit sem: http://www.detipatridomu.cz/o-dome-pani-zdislavy/
Jestli mají volnou kapacitu, určitě ti pomůžou. Znám ty lidi osobně, jsou prima.
prosinec 21, 2011 14:46
Sinix : Lover
smilies/grin.gif Nejen, že to není velká myslitelka, je to normální trubka smilies/grin.gif Celkem by mě zajímalo, jak ten její dopis vypadal bez korekce. Můžete jí tady radit, ale stejně je to nejspíš k ničemu. A hlavně, komu z vás na nějaký takovýhle holce skutečně záleží?
prosinec 21, 2011 17:45
mně na ní záleží : toulavej
být úplně na všechno SÁM, mít málo peněz na postarání se o mimino a žít mezi lidma, kterým je to úplně fuk, co s tím miminem bude, není dobrá vizitka týhle "humánní" společnosti, která se stará o kdejakýho domácího mazlíčka . . .
prosinec 22, 2011 10:07
Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny : Sohpia
Zdravím vás všechny na této stránce mi to přináší tolik radosti a štěstí dnes, takže jsem se rozhodl podělit o své štěstí a svědectví vám všem , jmenuji se Sophia jsem z New Yorku, jsem 52 let vdaná i pana George Cranor je na sever Amerika jsme 3 vyrostli děti a vnoučata , před 2 lety můj manžel řekl, že potřebuje rozvést , že již nemá zájem v manželství, které bylo , jak mě můj manžel opustil s dětmi , i cestovat do Afriky s přítelem na návštěvu jeho manžel v Africe Vánoční oslava tam dostat jsem narazil na mocné kouzlo kolečka , která pomáhají lidem opravit své rozbité manželství a vztah ,kouzlo kolečko se nazývá DOCTOR OBALLA , že je velmi silný , že kouzlo pro mě a řekl mi, že i by se měl vrátit do své země můj manžel se na mě čeká doma , když jsem se vrátil do New Yorku, myslel jsem, můj manžel s dětmi čeká na můj příchod můj manžel se mi omlouvat , a my jsme šťastně ženatý teď jsem velmi rád, že jsem se nikdy nezapomene tento mocný kouzlo ošetřit , pokud i vy potřebujete jeho pomoc mu kontakt se svým e-mailem : Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny '> Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
leden 14, 2014 14:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]