O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ON ODEŠEL - JEN TAK ODEŠEL... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 srpen 2011

Je to měsíc, co odešel ode mne můj muž... Věděla jsem o jeho nevěře už od prosince. Nechtěl se mnou o tom ani hovořit... Přitom jsme spolu byli celých 30 let... Dala jsem mu čas, ať si ujasní, co vlastně chce jako prioritu. Nakonec jsem mu řekla ,že nejlepší bude když odejde... A tak odešel. Jsem nešťastná, zhroutil se mi svět...

 

 

 

 

       Někdy mám pocit, že to není k vydržení... Zvlášt těžce člověk nese, když  z  tebe někdo udělá sobce, zlého člověka a těch 30 let pošle k šípku... Strašně to bolí... Ale říkám si: prostě to nějak musím ustát, nejsem v tom sama... i když se to tak těžko chápe.

 

      Zvláště když jsem pro něj byla ženská do nepohody, která s ním absolvovala spousta akcí i v drsných podmínkách... A přitom ani neodešel za mladší, jak bych čekala... Říkám si: přece čas musí pomoci, ne? Ale je to tak těžké...

 

VANESA 

 

 

Komentáře (20)add feed
... : bb2
Bolest je pochopitelná, až trochu odezní, určitě si vzpomeneš, že tvůj svět nebyl jen on, že máš z čeho se těšit, čím se zabývat, že čas, který dřív zaplňoval on, nemusíš něčím jen tak vyplňovat, ale že ho ještě je málo na to všechno, co bys ráda. A jak tak budeš žít, den za dnem, krok za krokem, začneš se zase radovat a třeba časem někdo jiný přijde na jeho místo.
srpen 23, 2011 01:45
... : bb2
ale to chce opravdu čas, zatím se snaž žít ze dne na den s vírou, že jednou bude líp, větší cíle si nedávej. Drž se, ještě tě čeká kus pěkného života. Věř tomu, ať si samým smutkem nemoc nepřivoláš a ten kus pěkného života nestrávíš místo radostmi lítáním po doktorech.
srpen 23, 2011 01:48
Vaneso, : Iris
nejsi sama zlato, jsou nás tucty, už jsem přemýšlela, jestli bychom neměly, my odložené ženy, zformovat nějakou stranu nebo hnutí a vyhrávat volby a tak smilies/wink.gif Ale to je hořký humor, promiň. Vycházím z toho, že to vědomí, kolik pěkných, spolehlivých, věrných a jinak lidsky kvalitních ženských bylo opuštěno manželem po mnoha letech manželství a hroutí se s tím, že jsou nějak špatné, mi nakonec trochu pomáhá.Já prožívám třetí rok po odchodu manžela za jinou,hezké období to tedy nebylo, poučné ano.. Ale skutečně je to už lepší, než to bylo, určitě to potřebuje svůj čas, nic s tím neuděláš.Pokud nejsi tedy výrazně jiná, nežli já.Píšeš, že z Tebe udělal špatnou - to je obrana, on si musí zdůvodnit tu věc, kterou udělal. Musí to na někoho hodit, nenech se tím vyprovokovt ani zdeptat, je to normální fáze, pokud si pamatuji na články o téhle problematice, blbě se odchází od hodné ženské, která se ničím až tak neprovinila, kromě toho, že se nechala okoukat a opotřebovat.
srpen 23, 2011 09:08
Vaneso, teď už bude jenom líp. : Myška
Šok z odchodu manžela postupně odezní.
Určitě nejsi úplně sama, asi máš děti, byť zřejmě dospělé.
Jedna etapa života skončila, nastala další, a jen na tobě je, jaká bude. Vrhni se na něco, co jsi zatím odsunovala, třeba na pozapomenutý koníček. Vem to tak, že teď jsi jen sama za sebe, nemusíš se ohlížet na nikoho dalšího, můžeš si naplánovat cokoliv co chceš, a provést to.
srpen 23, 2011 09:12
dámy : Kamila
přede mnou mají pravdu.
Technická - pokud nechci, aby někdo něco udělal, tak není dobré mu to navrhovat... ale to už víš.
srpen 23, 2011 09:31
Vše podstatné : Ivča
už tu zaznělo...chce to čas, najít sama sebe a hledat nové naplnění..Jsi ženská do nepohody, takže to zvládneš, neboj se.
srpen 23, 2011 10:37
Každý nedokáže : babi
říci "odejdi" a Vy máte můj velký obdiv.Nechtěla jste se o manžela dělit s milenkou a udělala jste dobře. Věnujte se svým zálibám,choďte mezi lidi,každá bolest přebolí.Na Vás štěstí určitě čeká.
srpen 23, 2011 17:40
Babi : Iris
jen se bojím, jestli to neřekla Vanesa tak jakoby z hrdosti, ačkoliv to ve skutečnosti nechtěla a hlavně ani nevěřila, že on to udělá.Pamatuji přesně na ten večer, kdy můj muž vleže v posteli čučel vlhkým zrakem do stropu, já se ho zeptala, co že mu je, a on odpověděl: "chtěl bych se odstěhovat".A já velice dospěle a hrdě jsem mu řekla: " Tak proč to neuděláš?" A on se zvedl a začal si balit kufr. Nejhorší okamžik mého života, protože jsem to fakt nečekala, jsem směšná, že? Myslela jsem, že bude debata,vysvětlování, udobřování nebo já nevím co.On se zvedl, začal si balit věci a já jsem v tu chvíli umřela, i teď je mi špatně, když na to vzpomínám. Mám obavu, že ani Vanesa nečekala, že ten chlap fakt odejde, možná čekala, že spíše skončí s tou druhou ženou. Ale když už se stalo, mělo se to stát a Vanesa z toho vyjde nakonec hrdá a očištěná, až tu bolest odžije a překoná...
srpen 23, 2011 21:49
Irisko, : Ivča
moc smutná situace...ale věci se dějí z nějakého důvodu právě tak ,jak se dějí...
srpen 23, 2011 22:01
Ivčo : Iris
věřím tomu a pomáhá to smilies/smiley.gif
srpen 23, 2011 22:04
Nejhorší máš za sebou : kim
ty první dny bys nebyla schopná ani tady napsat. Tím, že odešel máš klid. Nezažíváš to hrozné dusno a hádky, možná i domácí násilí, které v některých manželství v této situací vznikne. Netrap se emocí, nebo pocitem opuštěné manželky, ale příjmi fakt, žes dostala od manžela svobodu. Podle toho se chovej a začni si to vychutnávat. Pamatuj Ty jsis ho užila jak byl mladý a krásný. Ty s ním máš děti. Ty jsi sním byla 30 let. To nejlepší jsi dostala Ty. Takže bych ho s tou prostatou, plotýnkama, plynatostí, a dalšími ozdobami radostně přenechala jiné. Nikdy s ním nezažije to cos prožila Ty.
srpen 24, 2011 08:58
Kim : Hanii
tys na to kápla! Právě prožívám to co kdysi Iris a teď Vanesa. Tvá slova mi na všechno dala jiný náhled a je to paráda! Prostata, plotýnky, plynatost, malárie apod., jo všechno přenechám té druhé. To nejlepší jsem dostala já. Kim, tys mi
pomohla víc než by pomohl psychiatr. Dík smilies/grin.gif I když už jsem se začala pomalu zvedat -zase maluju, klíďo odjedu na 3 dny a najednou je to v pohodě-po tolika letech strachu. smilies/cool.gif
srpen 24, 2011 09:20
Kim, : Iris
fakt hezky napsáno o těch pánských ozdobách smilies/grin.gif Že mi to takhle nedošlo už mnohem dřív! smilies/grin.gif To JÁ mám v albu fotky s krásným mladým chlapem. Nikdo mi tohle nemůže vzít. Nikdo nám to nemůže vzít holky.

A souhlasím s Tebou, Hanii, Myškou a ostatními, že ten pocit svobody je úchvatný.Pozor ale - napřed jsem s tou svobodou neuměla zacházet, připadala jsem si sama, smutná, nevyužitá, zbytečná, nežádoucí a tak. Moc dlouho jsem předtím myslela především na ostatní, tak jako určitě i vy ostatní. Ten pocit, že je mi vlastně takhle mnohem líp, ten přišel mnohem později. Chci jet? Jedu. Nechci vařit? Nevařím. Chci spát? Spím. Čtu, jezdím, kulturním a bavím se výhradně dle svého výběru, bez očí otočených vzhůru, bez komentářů a komplikací.A u toho všeho si říkám - nechtěla jsem to, nezpůsobila jsem to, ale nakonec to není špatné. Ten pocit svobody je občas úplně úchvatný, nikdy předtím jsem po něm netoužila, ale dostala jsem ho i přes mou vůli, zdráhavě jsem ho přijala a začínám fakt vychutnávat.Zatímco on, který tolik po té svobodě toužil ji pomalu ztrácí a ještě o tom neví.. smilies/wink.gif
srpen 24, 2011 12:53
Irisko : Eny
gratuluji. A počkej, každým rokem je to lepší a lepší...užívej si ty nádherné pocity.
srpen 24, 2011 13:19
Eny milá, : Iris
vím, že Ty víš, o čem mluvíš. A já Ti věřím, mnohokrát jsi mi dokázala, že máš pravdu, ve svých pocitech Tě následuji, jen s několikaletým zpožděním. Ta fáze přerodu je nutná, nedá se ošidit ani výrazně urychlit. Píšu Ti, pa smilies/smiley.gif
srpen 24, 2011 13:36
Pokud skutečně odešel jen tak, : Macesska
tak je to dobrý.
Kdyby odešel s kompletním vybavením bytu a vkladníma knížkama, je podstatně hůř.
srpen 24, 2011 14:12
No hlavně aby se pak nechtěl vracet, : Krakonoš
i s prostatou! smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif
srpen 24, 2011 17:46
Kim, : Ivča
krásně napsáno!!!
srpen 24, 2011 18:28
holky krásně jste to napsaly všechny : Inka
musíme to všechno brát jak to přichází v přítomnosti a radovat se denně z malých milých blbostí, které nás právě potkají a které prožíváme. Nemá smysl se trápit nad tím co bysme chtěli mít a nemáme, takhle to nefunguje. Život je krásnej a barevnej, jen se rozhlídnout kolem a vidět co nám život nabízí a naučit se to přijímat s radostí a láskou, tak jak to přichází.

Asi valná většina z nás to "tak odejdi" řekne z hrdosti a ani si to nepřeje. Ale je to dobré rozhodnutí, alespoň je vidět, že si sami sebe vážíme a máme se v úctě. Ani já toho nelituji, že jsem to řekla ... od té doby mě potkalo tolik dobrého, krásného a dobrodružného, že bych tohle v manželství nikdy nezažila. Také mě to posunulo mílovými kroky docela jiným směrem, nahoru a za to jsem velmi vděčná. Uvědomuji si, že se mi splnily sny a má přání a na všechno teď nahlížím úplně jinak a jsem za tu ukrutnou změnu vděčná.
srpen 24, 2011 18:32
Také... : Ahabibi
se chci podepsat pod vše, co tu zaznělo.
Stejný scénář, odešel za mladou s dětmi ve věku našich vnuků. Zvedala jsem se dlouho, ale dnes bych s ním neměnila ! To, co jsem tehdy nejvíce odmítala - být sama, svobodná a nezávislá - mě nyní naplňuje a dělá spokojenou a vyrovnanou.
Mám pocit, že mě ta bolestná zkušenost posunula hodně dopředu, jako by moje osobnost povyrostla a stala se barevnější. Objevila jsem v sobě nové schopnosti a začala se věnovat úžasným tvořivým věcem. Překvapuju své okolí a někdy i sama sebe.
Minulost je nutné "strávit", abychom mohli jít dál a to chce svůj čas. A potom... i svobodu musíme něčím vyplnit, určitě ne vzpomínáním na nevěrníka.
V našem případě, jak píše Kim, to nejhezčí jsme dostaly my.
Nám všem v podobné situaci bych řekla - prožij si smutek, je to nutné, uspořádej si praktické záležitosti a věř tomu, že brzy bude líp.
srpen 25, 2011 08:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]