O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ OD NEZVEDENÉHO OTCE PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 srpen 2011

Dobrý den, obracím se na Vás rovnou se dvěma dotazy. Můj otec, se kterým je matka již delší dobu (přes 10 let) rozvedená neplatí už dlouho alimenty (které byly směšně malé). Částka se pohybuje přes 100 000, což není zrovna nejméně. Bohužel, není vedený ani na ÚP, ani není legálně zaměstnaný, pracuje jen "na černo".

 

 

 

 

 

 

     Byt, který si otec po rozvodu nechal (a matce nedal ani korunu) prodal, koupil si menší garsonku, kterou pak také prodal. (Neplatil energie). Určitě má dluhy i vůči státu, neplatí zdravotní a sociální pojištění a je z něj bezdomovec. Je nějaká šance, že by matka ty peníze nějak dostala? Či jak se má zachovat? Exekučně to řešit nejde, nebylo by co zabavovat. Někde jsem slyšela, že se tyto dluhy vůči nám mohou převést i na jeho rodiče = naše prarodiče. Můžeme po  něm se sestrou podědit dluhy? 

 

     A když přijde na jeho stáří, budeme k němu mít vyživovací povinnost k rodiči, který se o nás nestaral a neplatil?

 

     Ještě druhá věc. Známý má dva syny, jeden studuje VŠ, druhý SŠ. Platí na ně alimenty poctivě, ale kluci teď musí oba opakovat ročník (prostě propadli), mladšího dokonce vyhodili ze školy, musí ty alimenty platit ještě ten rok navíc?

 

Předem moc děkuji za odpověď a přeju hezký den

Kristýna

 

 

O D P O V Ě Ď :

 

      Nevím, pro kolik dětí (dvě?) otec neplatil výživné. Ozvala se vůbec během těch let matka někde? Je o tom nějaký rozsudek?  (Málo informací..)

 

-       Ač je to paradoxní, mohl by po vás otec ve svém "nemohoucím stáří" pak chtít obživu, ano... Stejně tak po své bývalé ženě. Je to děs, ale je to tak! Není ovšem jisté, jestli by mu ji soud přiřkl. 

 

-       Ohledně toho dědictví - pokud by zemřel, dědíte aktiva i pasiva. Což znamená: pokud odmítnete dluhy, nedostanete ani nic jiného. Prostě: všechno nebo nic...

 

 

-       ohledně těch špatně se učících chlapečků: Z jakých důvodů byl jeden vyhozen? Proč druhý propadl? Jsou oba zletilí? Přečti si článek a komentáře ZDE – podle situace je možno zkusit podat žádost k soudu o zrušení/snížení výživného, spolu se zdůvodněním.  

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (3)add feed
K tomu poslednímu - dva kluci, jeden VŠ, druhý SŠ - : Myška
propadnutí, tedy opakování ročníku na VŠ, není žádným důvodem pro snížení či neplacení alimentů. Může se nám to nelíbit, ale mnoho mladých protahuje studium co to jde. A tady chybí další informace.
SŠ - vyhozen - proč? A přestoupil na jinou školu?

Ty a tvoje sestra, společně s mamonkou s easi můžete s dlužným výživným orzloučit, pokud nic nemá a legálně nepracuje.
Dluhy se dědí.
Nárokovat, abyste ho živili, může, ale snad bude soud natolik při smyslech, že to nikdy nepřiklepne.

srpen 17, 2011 10:24
Z fotra bezdomovce nic nevyrazíte, : Krakonoš
takže výhodnější bude energii věnovat přímo vydělávání peněz smilies/wink.gif. Dluhy se sice dědí, ale dědictví lze vodmítnout a pak se vás jeho dluhy netejkaj. Soudy by neměly rozhodnout v rozporu s "dobrejma mravama". Fotrův požadavek na výživný vod vás by zcela zjevně institut dobrejch mravů porušoval, takže lze vočekávat, že by u soudu neuspěl. Pokud někdo propadne na škole a vopakuje ročník, stále se připravuje na budoucí povolání, vyživovací povinnost je nedotčená. Koneckonců propadnout se dá na VŠ velmi snadno, nic to nevypovídá vo nevochotě či neschopnosti školu dokončit. Dokud je vůle studovat, musí bejt vůle živit a zákon to požaduje.
srpen 17, 2011 11:56
VÝŽIVNÉ : EVA ČERNÁ
JSEM ROZVEDENÁ 18 ROKŮ A Z PRVNÍHO MANŽELSTVÍ MÁM DVĚ DĚTI.ZA CELOU TUTO DOBU ZAPLATIL BÝVALÝ MANŽEL MINIMUM.JE VELKÝ DLUH NA VÝŽIVNÉM,MŮŽETE MI PROSÍM PORADIT,JAK TO Z NĚHO DOSTAT,KDYŽ SE PROHLÁSIL ZA BEZDOMOVCE,ALE ÚDAJNĚ ŽIJE S PANÍ CO JE NĚJAK NEMOCNÁ.ANI EXEKUCE NEPOMOHLA.KDYSI JSEM PRODALA SPOLEČNÝ DŮM,NĚCO JSEM MU VYPLATILA,NĚCO JSME ODEČETLI Z VÝŽIVNÉHO,ALE U SOUDU VŠE POPŘEL.
únor 06, 2015 10:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]