O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÝŽIVNÉ - KDYŽ SI MÁMA NEVÍ RADY... PDF Tisk E-mail
Úterý, 16 srpen 2011

Dobrý den a hlavně: děkuji, že tu takový portál je!!! Mám problém a nevím na koho se obrátit. Mám se svým expartnerem 4letého klučinu. Už v době začátku mého těhotenství nastaly větší problémy, co se týká našeho vztahu. Přesto jsem věřila, že se vše urovná. Ale nic se neurovnalo a nejlepší řešení byl rozchod. Narodil se malý, otec ho viděl párkrát a pak už neměl zájem...  

    

 

 

 

 

 

     Co se týká výživného: do roku 2009 zaplatil jen párkrát, v r. 2010 platil pravidelně od ledna do listopadu, pak opět až do dnešního dne nic. Podotýkám, že uveden v rodném listě jako otec je, ale na syna máme dohodu pouze mezi sebou, neověřenou u notáře.

 

     A teď k problému: nevím, kde bydlí, znám jeho adresu i telefon do zaměstnání, více nic. Přestal se mnou komunikovat, takže adresu, kde se nachází, se bohužel nemám jak dozvědět. Ptala jsem se na policii, tam mi doporučili, abych šla na sociální odbor, že mi tam se vším pomohou. Bohužel, tam mi poradili, že si mám na internetu stáhnout žádost o návrh na úpravu výchovy a výživného. A hlavně si mám zjistit adresu otce, neboť bez ní nemám šanci... Takže co teď? Žádný návrh jsem nenašla, neboť jsem za otce vdaná nikdy nebyla a dítě vzniklo za svobodna. O dítě otec zájem nemá, nikdy si na něj nevzpomněl - ani na jeho svátek, narozeniny, Ježíška - nikdy.. Proč žádat  o svěření, když je v mé péči od svého narození?

 

     Prosím poradíte?

 

Moc děkuji,  MICHALA

 

 

-----

 

P.S. Nechám to dnes na vás... mj. formulář je ZDE na kudlance.

d@niela

 

Komentáře (7)add feed
Začni tímhle: : jednababi
Zák. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel, § 8, odst. b)

Zprostředkování kontaktu
(1) Na základě písemné žádosti občana staršího 15 let o zprostředkování kontaktu (dále jen „kontaktující osoba“) zprostředkuje ministerstvo požadovaný kontakt jiným občanem uvedeným v žádosti (dále jen „kontaktovaná osoba“) s využitím základního registru obyvatel.

(2) Kontaktující osoba uvede v žádosti své jméno, popřípadě jména, příjmení, rodné příjmení a adresu místa trvalého pobytu, popřípadě jiné kontaktní údaje. Ke kontaktované osobě uvede údaje, podle nichž ji bude možné identifikovat, zpravidla jméno, popřípadě jména, příjmení, rodné příjmení, datum narození, místo posledního jí známého trvalého pobytu. Kontaktující osoba může v žádosti prohlásit, že kontaktovaná osoba je osobou blízkou.

(3) Podpis na žádosti musí být úředně ověřen9); to neplatí, žádá-li občan o zprostředkování kontaktu osobně na matričním úřadě, obecním úřadě obce s rozšířenou působností, krajském úřadě nebo ministerstvu a prokáže svoji totožnost.

(4) Je-li žádost podána elektronicky, musí být opatřena zaručeným elektronickým podpisem založeném na kvalifikovaném certifikátu, vydaném akreditovaným poskytovatelem certifikačních služebsmilies/cool.gif. Je-li žádost podána prostřednictvím zpřístupněné datové schránky provozované podle zvláštního právního předpisu8a), musí žadatel provést svoji identifikaci pomocí čísla elektronicky čitelného identifikačního dokladu.

(5) Ministerstvo provede šetření v základním registru obyvatel a v informačním systému. Pokud ministerstvo jednoznačně identifikuje kontaktovanou osobu, zašle jí informaci o zprostředkování kontaktu obsahující jméno, popřípadě jména, příjmení a adresu místa trvalého pobytu kontaktující osoby. Pokud kontaktující osoba uvede v žádosti podle odstavce 2 vedle adresy místa trvalého pobytu i jiné kontaktní údaje, zašlou se kontaktované osobě namísto adresy místa trvalého pobytu tyto jiné kontaktní údaje kontaktující osoby; adresa místa trvalého pobytu se vedle jiných kontaktních údajů v tomto případě zašle také, jen pokud to kontaktující osoba výslovně uvede v žádosti podle odstavce 2.

(6) V případě, že kontaktovanou osobu nelze v základním registru obyvatel nebo v informačním systému jednoznačně identifikovat nebo nemá trvalý pobyt na území České republiky, sdělí tuto skutečnost ministerstvo kontaktující osobě. V případě, že kontaktovaná osoba zemřela a ministerstvo po ověření prohlášení o osobě blízké podle odstavce 2 zjistí, že kontaktovaná osoba byla vůči kontaktující osobě osobou blízkou, sdělí kontaktující osobě údaj o datu, místu a okrese úmrtí; jde-li o úmrtí občana mimo území České republiky, sdělí údaje o datu úmrtí a místu a státu, na jehož území k úmrtí došlo.

Pak si najdi ten návrh na úpravu, nenech se zmást tím, že je pro vdané ženské,a uprav si ho podle tvé konkrétní situace. Případně si ho stáhni v původním znění a jdi se poradit na sociálku, co bys do něj všechno měla uvést.

O svěření je vhodné požádat například proto, abys jednou nezjistila, že tatínek vyzvedl synka ze školky a odvezl neznámo kam.
srpen 16, 2011 07:28
Míšo, nějak nerozumím větě : mamča
"že uveden v rodném listě jako otec je, ale na syna máme dohodu pouze mezi sebou, neověřenou u notáře"
Pokud je uveden jako otec v rodném listě, tak žádný další "techničák na dítě" snad nepotřebuješ ?
Už sama skutečnost, že s Tebou došel na matriku a přiznal otcovství k synovi, zakládá jeho povinnost se o to dítě starat. Že jsi dosud nepožádala o "upravení poměrů" a o výživné, je chyba, ale dá se napravit.
O výživné můžeš žádat tři roky zpětně, jen se vyptej na sociálce, jestli se nějak odečítá to, co už zaplatil, a jestli můžeš žádat o dlužné výživné za měsíce, kdy nezaplatil.

Jinak myslím, že jestliže znáš adresu jeho zaměstnavatele, tak můžeš kontakt navázat tam.
Záleží na tom, jestli pracuje u soukromníka se dvěma zaměstnanci, nebo v nějakém velkém podniku, který má podatelnu.
Ani u jednoho ovšem nebude rád, když mu budou chodit dopisy od soudu.

srpen 16, 2011 08:46
Ale no tak, Michalo. : Sinix
Na internetu je vzorů návrhu na úpravu výživného hromada, to jen neumíš hledat. Stačí do vyhledavače (např. Seznam, Centrum apod.) napsat klíčové slovo "návrh na úpravu výživného" a pak už se stačí jen proklikat až ke vzoru, který si upravíš, aby seděl na tvůj případ. Takže místo manželů napíšeš druh/družka, místo rozvodu napíšeš, že opustil společnou domácnost a o dítě se dále nezajímá atd.

Návrh na úpravu výživného rozhodně podej. Jednak u nezletilých dětí může soud upravit výživné i bez návrhu, ale hlavně budeš chráněná. Rozsudek je zároveň exekučním titulem, takže pokud nebude platit, můžeš na něj podat 1) trestní oznámení pro neplnění vyživovací povinnosti, 2) návrh na exekuci. Na internetu najdeš i vzor (žádný formulář ani na výživné ani na výchovu není, jsou to jen vzory) na úpravu poměrů k nezletilému dítěti. Tento návrh rozhodně podej taky.

Proč? Protože je dobré mít tyto otázky vyřešené oficiální cestou (je dobré na to mít papír). Tohle jsi měla udělat hned, když jste se rozešli a ušetřila by sis, tyto nepříjemnosti, že teď dělá mrtvého brouka. Takhle budete mít jasně daná pravidla a nikdo z vás se nebude moc kroutit a ty budeš mít v ruce exekuční titul.

Pokud neznáš jeho adresu bydliště, nic se neděje. Znáš jeho jméno, rodné číslo (je v rodném listu dítěte) a víš, kde pracuje. Sděl tyto údaje soudu a on už si jeho trvalé bydliště zjistí. Ostatně, na co máme centrální evidenci obyvatel, že? smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif A také si vyžádá informaci o jeho příjmech.

Držím palce.


srpen 16, 2011 09:01
... : deeres
Zřejmě tím myslí, že výše výživného nebyla určena soudně, ale pouze dohodou, (ústní nebo písemnou), mezi matkou a otcem dítěte.
srpen 16, 2011 09:03
Mamčo, : Sinix
Soud k tomu, co už zaplatil, přihlédne, ale výživné stejně upraví podle jeho majetkový poměrů.

Pokud soud stanoví výživné vyšší, bude muset rozdíl doplatit. Pokud stanoví nižší, zaplacené výživné se mu nevrací.
srpen 16, 2011 09:04
Navíc : Sinix
soud posílá předvolání pouze na adresu trvalého bydliště, nikam jinam. Naštěstí si ho může zjistit sám...
srpen 16, 2011 09:07
Jsem krutá, : Anděla
ale tyhle mimomanželské "rodinky" se mi nelíbí a proto: dobře vám tak. Kdybyste se vzali, řeší to soud u rozvodu. Nikdo nepotřebuje na lásku žádný papír a potom přijde ouvej. Chudák klučík, toho mi je líto, ale vás, vás nelituju. Sama jste tu volbu provedla, bohužel i za něho.
srpen 18, 2011 12:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]