O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ON MÁ JINOU, ONA MÁ ŽAL... - POKRAČOVÁNÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 09 srpen 2011

Děkuji tobě, Danielo, za radu a taky všem, kdo mi napsal komentář. Byla jsem teď na krátké dovolené a když jsem si přečetla vaše rady, tak jsem se sama rozhodla, že skončím s tím povykem... Nebrečím, nevyčítám a už se k tomu tématu vůbec nevracím. A když mě to popadne, tak počkám, až muž odejde - a pak se třeba vyřvu, mám třeba i chuť něco rozbít, :-))),  a tak podobně.

 

 

 

 

      Ano, ještě mě bude chvíli trvat než se vnitřně uklidním, ale ráda jezdím na kole a čtu, tak začnu opět s touto zábavou. Ještě vloni jsem týdně přečetla i dvě knížky za týden a ujela takových pět set km za rok. Jenže - tím co mi řekl na konci roku, mě dostal do takové psychické nepohody, že nedokážu přečíst ani jednu knížku za rok a na kolo, když jsem letos sedla, a kdy jsme byli domluveni, že za mnou přijede do cíle cesty (tak jsme to dělávali předtím, já na kole, manžel na motorce), tak mi jen napsal sms, že musí odjet. A já jsem už na kolo nesedla.

 

      Seznamovat se s někým je pro mě velmi těžké; nejsem moc komunikativní a všichni přátelé, které jsme kdy měli, tak byli vždy ze strany manžela, vlastně jeho kamarádi. Já mám jen kolegyně v práci (dvě). Za celou dobu, co jsem byla zaměstnaná, tak při změně zaměstnání trvalo minimálně půl roku, než jsem si zvykla na ostatní a byla schopná s nimi vést nějaký rozhovor.

 

K TOMU, co jste psali v komentářích:

 

  • můj muž nečeká žádné „přines pod nos". Přes týden i vaří a do pračky si taky umí dát oprat. Mám totiž takové zaměstnání, které občas vyžaduje hodně času a on nemůže čekat na mě, až mu uvařím. Tím bych ho asi tedy nepotrestala.
  • Rozhodla jsem se zatím k tomu, že naše domácnost bude fungovat (pokud tedy budeme mít oba ochotu) dál tak, jak doposud funguje; myslím.že bych v tomhle ohledu lepšího nenašla...nebo možná jo, ale já opravdu nevím.
  • Vím jen, že se snad dostávám do další fáze, kdy si opravdu začnu dělat co mě baví. Alespoň dvakrát týdně nebudu spěchat domů, místo toho si zajdu někam na kávu nebo si zacvičit.
  • Ale určitě to ještě chvíli potrvá, než si na tuto myšlenku zvyknu a myšlenku převedu do reálu. Ale ono možná není kam spěchat, bude to jako kdybych se měla začít znova učit chodit - tak se teď začnu učit žít. (Bude to opravdu těžké, s manželem chodím od 16 let, takže za svůj dospělý život jsem nikdy nic neudělala bez něj, nebo bez toho, že bych mu neřekla, kde budu a kdy se vrátím. Ano, to by asi mělo přestat).

 

    

     Ještě jednou děkuji a určitě se některými radami budu řídit.

 

GIZELA

 

 

Komentáře (23)add feed
Gizelo, : deeres
líbí se mně jak si se k tomu postavila. Já když jsem ve stresu, tak se z toho nemusím vypovídat, já se z toho vychodím nebo vyběhám. Vybudit si endorfiny na kole je také dobrý způsob. A nevím jak u vás, ale v Praze o víkendech jezdí peletony po cyklistických stezkách a kolaři se druží u různých občerstvení, půjčoven bruslí nebo při čekání na přívoz. Docela dobrá příležitost k seznámení, nemyslíš,jenom se nebát!?! smilies/smiley.gif
srpen 10, 2011 08:46
Gizelo, mne v krizi nejvic pomahalo chodit cvicit : mila1
a nejvic mi delal dobre aerobik, kde se pokazde cvicila jina sestava, takze krome tela se musel zapojit i mozek a soustredit se na to, co po cem prijde, takze jsem vzdy po te hodine byla tak nejak dusevne i telesne proplachnuta.
Vis, ono ted je vsechno strasne zive a bolestne a Tvuj muz prilis zamilovany. Ale nechala bych tomu cas a rozhodne nespechala na rozvod. Cas hraje pro Tebe. Ona zacne spis tlacit milenka, protoze chlap, kdyz vidi, ze manzelka bere vse rozumne, na rozvod rozhodne nespecha. Takze - zkus se trochu prinutit do nejakeho pohybu, to kolo by bylo idealni, i proto, ze bys mohla byt venku a pobyt v prirode pomaha.. Na cteni knizek bych to ted moc nevidela, asi se nebudes umet soustredit, znam to, ale i to casem prijde. Je to pro Tebe urcite hodne tezke, ale horsi by to bylo, kdybys v tehle situaci mela male deti. Takhle jsi jeste relativne mlada a spoustu pekneho toho mas pred sebou, tak to ber jako vyzvu.
srpen 10, 2011 09:36
Vždy, když něco takové čtu.. : Justík
Si říkám,co je vlastně správné.. smilies/sad.gif Říká se, že když mám někoho opravdu rád, tak bych ho měla nechat jít. Něco jako nesobecká láska , pustit ho,aby byl šťastný.. Jenže, kde je to moudro, že by člověk měl mít rád na prvním místě sám sebe?

Gizelo: Tak dlouhodobý vztah za sebou nemám, a nevím zda mít někdy budu. Jen dle toho, co píší ostatní mi přijde, že není o co stát něco "lepit" .. Přiklonila bych se k tomu "mít ráda v prvé řadě sebe". Do ničeho se nenutit.. A na tom kole, až budeš opravdu v pohodě s příjemně unaveným tělem, popřemýšlet co opravdu chceš.. A z jakého důvodu!! Zvyk není vždy to nejlepší, co nás vede lpět na tom druhém...
srpen 10, 2011 10:22
Justíku : mia
to jsem ráda, že jsi dala o sobě vědět.

Jinak k Tobě Gizelo. Myslím, že pokud jsi se svým manželem od šestnácti let je pochopitelné, že se nepřeprogramuješ ze dne na den na to, aby ses v myšlenkách úplně od něj odpoutala. Je to normální proces vyrovnávání se a vyrovnání se se změnou v Tvém životě, který má své etapy. Velmi si cením toho, že na svého manžela neházíš špínu, ale ani ho neomlouváš. Pokud se Vám podaří s manželem slušně fungovat, myslím, že tím dáte velmi dobrý příklad do života svým dětem a sice ten, že lidé se mohou přestat milovat, ale přesto k sobě dokáží být slušní. Ono není nic smutnějšího než když dva partneři /lidé dávno dospělí/ si začnou prát špinavé prádlo, pomlouvat se a zapomínají, že svého partnera si kdysi zvolili z lásky, zcela dobrovolně a učinili ho rodičem svých dětí. Přeji dobré našlápnutí do nové životní etapy.
srpen 10, 2011 10:37
Mio : Justík
Já Vás čtu pravidelně, jen nějak nebyla energie radit (když jsem si dávala dohromady svůj život).. Jen tady mě zaujalo přesně to, co jsi tu tak krásně popsala.. Nezvolila bych hezčí formulaci. Právo každého je jít "kam ho cosi (srdce či jiné orgány)táhne" a tady se mi líbí, že oba mají slušnost k tomu druhému. Říci jak se věci mají narovinu a nedělat z letitého zbytečně partnera "b***e", který nic neví a žije v jiné realitě...
srpen 10, 2011 10:46
Ja k tomu bohuzel asi ponekud pesimisticky pouze dodam, : KK
ze pokud jste spolu od 16 let, tak to vstavani na nohy bude opravdu hodne tezke a otazkou ne tydnu a mesicu, ale spis let.
Ale mozna jen soudim podle sebe a spatne...
srpen 10, 2011 12:50
KK : Justík
Těžké určitě,ale třeba o to větší "probuzení do úžasného rána" smilies/wink.gif
srpen 10, 2011 12:56
Ono v zivote ale spis nez : KK
"Co te nezabije, to te posili." plati "Co te nezabije, to te zmrzaci."
srpen 10, 2011 12:58
KK : Justík
Nemyslím, víš kolik by po světě běhalo "mrzáků" (omluvuju se za ten výraz) ? smilies/smiley.gif Co jsem četla za komentáře k tomuto článku (pod jedničkou), tak Ti co mluvili o své zkušenosti byli "posíleni" a ukázána jim i jiná cesta,kterou se dát... A zdá se, že ve většině případů šťastná smilies/smiley.gif
srpen 10, 2011 13:41
Justík 13:41 : mamča
Jednoznačný souhlas. Ti podvádění a opouštění si sice projdou svým soukromým peklíčkem, ale vyjdou z toho mnohem silnější.
Když mojí sestřenici opustil po 17ti letech manžel, a nechal ji se třemi školními dětmi aby si poradila jak umí, vím, že to bylo hrozně kruté, zvlášť když se odstěhoval jen přes chodbu k náruživé sousedce. I já jsem na něj měla neskutečný vztek a řekla jsem mu svoje.
Za pár let, když se sestřenka z nejhoršího vyhrabala, potkala báječného muže (navíc mladšího, fešáka, vzdělaného) který jí pomohl ty tři puberťačky vychovat. Jsou spolu dodnes a mají moc hezké manželství.
Zatímco nevěrný exmanžel byl náruživou sousedkou po pár letech vyměněn za nový model a najednou neměl kde bydlet, apod.
Když ho dnes potkávám, zubím se na něj už z dálky, a směju se jeho stížnostem na "nespravedlnosti tohoto světa", které ho neustále potkávají. smilies/cheesy.gif
Protože skutečnost, že moji hodnou sestřenku opustil, jí vlastně přinesla štěstí.
Moc bych takový šťastný konec přála všem opouštěným.
srpen 10, 2011 14:07
mamčo : Justík
Posíleni hlavně o tu zkušenost, že druhého nemohou vlastnit (a tato touha vlastnit je většinou z pocitu závislosti).. Kdo je tímto naučen postarat se o sebe a žít sám se sebou, mívá kvalitnější, svobodnější a láskyplnější vztah (páč miluje bezpodmínečně).. Jen mě moc mrzí, že to nelze získat bezbolestnějším způsobem..
srpen 10, 2011 14:35
bolest i smrt patří k životu : toulavej
jedině přes ně můžeš pochopit některé věci, takhle funguje náš mozek. Aby sis zapamatoval některé věci, když jsme vybaveni zapomínáním špatných věcí a pamatujeme si časem jen to dobré. Tohle je zpětná vazba pro opravu jednání, když uděláme chybu.
srpen 10, 2011 15:14
Toulavej : Justík
Máš pravdu, jen je těžké právě v těchto věcech vidět (přiznat si) možnost poučení .. Zvlášť v té přítomné chvíli, ve které se dějí..
srpen 10, 2011 15:45
Toulavej, mas pravdu v tom, ze : Eva
takhle funguje mysleni mnohych lidi, ale neni pravda, ze jedine skrzeva bolest, utrpeni a smrt se muzeme neco naucit, pochopit. To prichazi jen tehdy, kdyz jemnejsi naznaky nasich chyb nejsme schopni rozlisit, porad nechapeme, tak prijde bolest....
Ale i bolesti a utrpeni ma clovek zachovanu svobodnou volbu, jak s nimi nalozi: muze to brat tak, ze je to nahoda nebo nezavinena krutost osudu nebo muze trensformovat jeho poznani. To posledni neni ale nikterak automaticke nebo caste.
srpen 10, 2011 16:14
Justiku, jen se neboj si to priznat, : Eva
protoze se nam ve skutecnosti nedeje nic nahodne, na co bychom nebyli pripraveni zvladnout a posunout se individualne dale.
Kdyz to nejak jen tak osmudlame, lekce vyresena neni a muze a byva casem tvrdsi, vlastne zbytecne. V pritomne chvili to vidi ale jen opravdu malokdo na sobe, vsak vyckej, vsechno, co mas vedet a zmetit se ti casem najednou vybavi. Drzim ti palce smilies/wink.gif
srpen 10, 2011 16:18
opr. zmenit : Eva
smilies/smiley.gif
srpen 10, 2011 16:19
. : toulavej
Některé věci člověk začne chápat jenom za určitých okolností. Když se dostal do určitého stavu daného okolnostmi, prostředím, psychikou nebo věkem. Dřív ty věci nemůže pochopit, musí v něm uzrát nebo mu k tomu musí pomoci ten nějak či něčím navozený stav. No a bolest je takový velký důvod k tomu, aby se člověk zastavil, poznal, že je na křižovatce a mohl se rozhodnout, kudy a jak dál. A zjistit, proč ho ta bolest potkala, jakou na tom měl zásluhu a vyvodil si z toho ponaučení. A to je individuální, podle založení jedince.
srpen 10, 2011 16:56
Milá Gizelo, : magdalenka
možná mě teď něčím bacíš (aspoň na dálku), ale to tvé trápení může být k něčemu dobrý. Jestli jsi od 16ti let neudělala prakticky rozhodnutí bez konzultace s jediným mužským, tak tě život teď postavil před úkol - naučit se to. To je velká výzva všechno zvládnout a dokázat si, že jsi fakt ženská, která za něco stojí. Uvidíš, že to půjde docela dobře, možná se budeš sama divit, co všechno zvládneš. I bez jeho večeří...
srpen 10, 2011 18:46
Evo, Toulavej : Justík
Máte oba pravdu... Jen si nejsem jistá, jestli se dá včas postřehnout "jemné" náznaky.. Většina lidí musí opravdu "narazit", a některým nepomůže ani to... Ale tohle Gizele moc nepomůže.. Jen jsem tím vším chtěla říci, že stále je velká pravděpodobnost, že až si tím projde, bude podstatně lépe...A já jí přeji,aby se to zbytečně neprodlužovalo,aby to vše zvládla a pochopila...
srpen 11, 2011 08:53
Na me asi moc filozofickych uvah : KK
ale mam pocit, ze kdyz se k vam nekdo, kor kdyz jste spolu stravili podsatnou cast zivota, zachova nechci rict primo hajzlovsky, ale dejme tomu "jen" nehezky, tak jsou vam docela k nicemu reci typu "vsechno zle je na neco dobre" nebo "bude lip". Kazdy by z rozvodu/rozchodu rad vysel jako ten vitez, tj. jako ten, kdo se nakonec ma lip. Ale realita je takova, ze ne kazdemu se to podari je tu samozrejme limitace vlastniho hodnocenim situace.
Ona nekdy i dost chybi takova ta satisfakce, aspon teda u me to tak bylo. Myslim, ze smysl ruznych "souboju" byl prave tady v tomto - urcita katarze vuci "skoditeli" nebo jak to nazvat. To dnes nejde. Pokud to chovani neni vylozene v rozporu se zakonem (a nekdy ani v techto pripadech), tak na ni muzete zapomenout.

srpen 11, 2011 12:25
Pokud to je chapano jen jako reci, : Eva
byt treba utesne, tak to fakt ale vubec nepomaha (vsechno zle je k necemu dobre). S tim musi mit clovek fakt praktickou zkusenost, ze to tak je.
Z rozchodu/ rozvodu nelze nikdy vyjit jako vitez, minimalne prohravaji vzdycky oba.
No, jo, ale kdyz Vas ty zivotni souteze bavi, nic proti gustu, ale mate to fakt pak tezky smilies/wink.gif Jenom porad tedy nevim, co jako chcete na konci zivota za cenu pro viteze????? smilies/wink.gif
Satisfakce a pohled na fungovani a vysledky "bozich mlynu" se dostava casto hlavne tem, kteri o to uz vubec nestoji (o satisfakci, pomstu, vitezstvi)
srpen 11, 2011 12:37
Pro Evu: Asi je to pravda : KK
s tim rcenim, ze vlastne vitez neni, ze prohravaji oba, taky to tak vnimam. Takze jestli ta otazka mirila na me, tak jsme si asi uplne nerozumneli, protoze souhlasim. Kazdopadne si myslim, ze fazi "chci byt vitez" si zakonite po rozchodu projde kazdy, neni na tom nic zase az tak divneho.
srpen 11, 2011 17:21
... : Gizela
Dobrý večer, píšu vám po osmi letech. Co se u mě změnilo? Jsem babičkou mám vnučku 1.5 roku starou. Je to moje sluníčko. Moc si ji, ale nežiji žije i s dcerou v Anglii. Ale je docela možné, že je vidím častěji než kdo jiný. Denně jsme minimálně hodinu na masengru. A co můj muž, stále jezdí za milenkou, už to zdokonalil tak, že k ní jezdí každý druhý den. A, že uběhlo osm let? Jsem na tom podobně jako před tím. Snažím se žít si po svém, práce, cesty do Anglie, dovolená s přáteli z práce. Ale stále to není ono. Prostě ještě mě to nepřešlo mít ho ráda. Dnes je jen den blbec, tak se tu z toho zase potřebuji vypsat. Venku celý den prší, manželek odešel už odpoledne a já tu trčím zase sama.
září 07, 2019 22:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]