O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PENÍZE? PENÍZE... IV. PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 červenec 2007

 Milá Kudlanko Danielo, milé kudlanky a kudlánci. Píše se mi to dost těžko, byl to asi můj nejhorší týden co si pamatuju. Mám v příbuzenstvu advokáty, tak jsem se byla poradit. Nejhorší na všem je, že jsem si musela uvědomit, že to všechno není jen nějaký zlý sen, ale nefalšovaná skutečnost.

Vzala jsem si z práce dovolenou a začali jsem dohledávat všechno potřebné. Nemám moc účtenek a těch potřebných potvrzení, ale dali jsme dohromady aspoň firmy, které u nás pracovaly, taky všechno o prodeji a  mého bytu a o koupi toho současného.

 

      Nemáme všechno, plno peněz je nevyúčtovaných, to víte, kupujete hodně věcí drobných a neschováváte si účtenky. Ale snad se většina z toho nějak prokázat dá. To hlavně pokud se jedná o ten můj původní byt. Ohledně těch jeho peněz: Prý se dá použít i něco z toho, co jsem ofotila. Víte, manžel pracuje u PC, vždyť já ani pořádně nevěděla co konkrétně dělá a po pravdě to nepojmenuju ani teď. Ale teď už vím, že opravdu měl celá ta léta plat v průměru kolem 60 tisíc. Pro mě je to neuvěřitelné, ale je to tak.  A že si opravdu nastavil ukládání na účet.

 

     Dodnes nepochopím, proč to měl doma v tom saku. Asi to opravdu bylo tím, že já nikdy nikde nic neprohledávala. Ale já jsem předtím mluvila s kamarádkou, která říká, že všechno, co přes rok či déle nenosí, buď nějak zužitkuje, někomu dá, případně vyhodí. Tenhle týden dodnes, to jsme se hodně hádali, ale nic se stejně nevyřešilo. Asi se taky radil, takže plno věcí, co mi řekli ti známí, on už věděl, takže o to měl horší náladu. O rozvodu zatím nepadlo ani slovo, ale určitě to visí ve vzduchu. Najednou se k sobě chováme přímo otřesně. Když tak vedle sebe ležíme, úplně hmatatelně cítím to napětí. Rozhodně považuje ty peníze za svoje, je to prý jeho odměna za jeho duševní činnost. A to, co mi dává, je jeho zodpovědný podíl za jeho spotřebu. Všechno mi to zdůvodnil tak dokonale, že sem zírala. 

   

      Teď jsme si vlastně všechno řekli a co teď. Žijeme vlastně jako by se vůbec nic nestalo, ale je to přímo hmatatelné napětí. Teď teprve mi to všechno dochází, najednou vidím všechno jinýma očima. Nejde to jen tak ze dne na den, musím si všechno teď  důkladně promyslet, ale nejspíš se rozvedu. Jenže teď to nebude tak jednoduché, tolik věcí zařizovat, tolik nepříjemného jednání.

 

     Prosím vás, držte mi všichni palce, ani nevíte, jak jste mi pomohli, i když se neznáme.

 

Jsem moc ráda, že tu jste, Dita

 

.

Komentáře (63)add feed
Dito, : Ariana
držím Ti palce a přeji pevné nervy, abys to ustála. Mimochodem, je nutné, abys spala vedle něho? Píšeš o velkém napětí v jeho přítomnosti, to se asi moc nevyspíš.
červenec 01, 2007 21:27
chapu Dito : jasmina
ze v tomto pripade nejde "prepnout program" -ok uz te nemiluji a ted se bude vecne jednat.
Ale i presto Ti gratuluji ze zacinas "videt" a chapat pomerne brzy.Asi nekteri zde z nas meli mozna strach,zda Ti nepujde hlavne o to "udrzet si chlapa" jak mnohe bohuzel delaji i za cenu utrpeni.
Neprijemne jednani nastane,to je jasne,ale sedni si jednou na chvilku,az budes sama a pokus si predstavit dalsi souziti po tom ted,co jsi s muzem poznala a prozila.Kam by to asi vedlo?
Az bude po vsem a ze vseho se vzpamatujes,uvidis ze se budes citit zase fajn.A dcera Ti bude oporou.
Moc Ti drzim palce.
červenec 01, 2007 21:48
Dito, je mi lito co te potkalo, : Bara
drzim ti palce a moc preji, aby to pro tebe dobre, vlastne co nejlepe dopadlo.
Stale mi ale nejde do hlavy, proc tak mamonil. Deti nema, pribuzne take ne, chalupu nebo chatu nenavidi, do spolecnosti nebo divadel nechodite, luxus si take neuzival - na ten jsi musela jit ty privydelat.....
Tak na co ty penize ma, neni uz nejmladsi a do hrobu si je prece nevezme. Vzdyt si je vubec neuzije. No jo, to uz je proste takovy charakter, kdyby je mel doma pod slamnikem asi by se s nimi mazlil a kazdy vecer je prepocitaval.
Dito, pevne nervy a nenech se zlomit !!! Emoce nech stranou.
červenec 01, 2007 23:16
Dito, myslím na tebe : Ela
a držím palce, ať to všechno zvládneš. Tvůj příběh mne dost zasáhl a musím říct, že jsem na tebe hodně myslela. Není a nebude to vůbec jednoduché. Nelze posoudit, jestli je rozvod jediné řešení. Ale těžko byste (tedy spíš ty) našli k sobě ztracenou důvěru. Podle mého názoru se tvůj muž choval a chová pěkně hnusně, ale je fakt, že vás neznám.Tohle se přece ve vztahu nedělá. Bude líp, uvidíš! smilies/cheesy.gif smilies/smiley.gif
červenec 01, 2007 23:35
Všechny 4 palce! : KITI
Dito, přes vážnost příspěvku mám z něho radost. Udělala jsi to nejlepší,co šlo v dané situaci dělat a věřím, že vše dotáhneš do konce, ženské jsou silné, jen tomu musí uvěřit. Takže hodně štěstí a sil, myslíme na Tebe...
červenec 02, 2007 05:49
Dito, : ježibabka
zkuste se na všechno podívat z druhé stránky. Prospěje vám rozvod, nebo ublíží? Jde o peníze, nebo o vztah? Co by se stalo, kdybyste řekla: Fajn, ublížils mi, zachoval ses jako sobec, ale já s tebou přece nejsem kvůli penězům. Ty ses díval, jak se dřu, a přijímals to jako samozřejmost, nestydíš se teď aspoň trošku? Jsme manželé, nebo obchodní partneři? Chtěls mě mít rád, nebos mě chtěl převézt? Tak víš co, já ti to prominu, sice je mi za tebe smutno, ale mám tě ráda, a navrhuju ti tohle: A určete si slušné kapesné pro svoje potřeby, na hadříky a na příjemný život. A ten zbytek si, milánku, klidně nech, když tě tlusté konto udělá šťastnějším. Co vy na to? Nebylo by to ve výsledku příjemnější i pro vás? Nebo radši chcete zůstat rozvedená, zklamaná, s dcerou, která bude mít svůj vlastní život a v něm jako vzor vás, neúspěšnou manželku, nebo by jí prospěla chytrá, myslící bytost, která i problém umí převést na svůj prospěch? Přemýšlejte o tom, a zapomeňte na potupu - ještě můžete vyhrát.
červenec 02, 2007 08:56
no nevím : AlenaT
mně by po tomhle veškerá láska přešla. A nemyslím si, že by se zrovna tenhle člověk "zastyděl" a začal jí dávat prachy. Je vidět, že si nikdy s žádným lakomcem nežila. Ty se nachají radši zabít, než by pustili korunu. Neúspěšnou manželku - no tos mě dostala. A to jako, kdyby se nechala oblbovat i nadále, tak by byla úspěšná?
červenec 02, 2007 09:19
mam na to trochu jiny nazor : mila
Pokud jeden partner vydelava vyrazne vice nez druhy, tak je to treba i proto, ze do sveho vzdelani investoval vice. Rozumne by asi bylo, kdyby oba partneri davali do spolecne kasy urcitou cast sve vyplaty a se zbytkem si nakladali dle sveho a bez kontroly druheho. Pak by odpadlo tajne sysleni pro horsi casy a protahle zklamane obliceje partnerek (nebo partneru), ktere si stranou nedavaly nic. A zajimal by mne take nazor druhe strany, protoze se Ditinemu manzelu nasazuje psi hlava a pritom se o rodinu staral, jen si cas penez nechaval stranou. Asi by mne zajimalo, z jakeho duvodu, co s nima zamyslel. Treba to mohla byt financni rezerva pro horsi casy a vubec nikde neni receno, ze pritom nepocital i s Ditou.
červenec 02, 2007 09:26
Milo, : Bara
kdyby to tak bylo, a pocital na horsi casy (spolecne s Ditou), tak by reagoval uplne jinak. Naopak byl odhalen, pristizen a zachoval se zbabele. Kdyby to tak bylo, tak kde je ted on?, snazi se zachranit manzelstvi ktere se borti?, chudinka? Furt se chova zbabele, ukrivdene.....
červenec 02, 2007 09:50
milo : Kamila
ja nevim - cetla jsi predchazejici clanky? Pod pojmem "staral" si ja tedy nepredstavuji to, ze si zena musi najit privydelek, aby rodina vysla a on si syslil miliony - coz se realne stalo, myslim, ze to jsou fakta.
Jinak jiste jsou zeny, ktere tohle prekousnou, ja to nejsem. A velkej souhlas s Alenou T. - veskera laska a duvera v haji... a vyraz "neuspesna manzelka" me taktez dostal...
červenec 02, 2007 09:55
dvětřetiny platu : AlenaT
nejsou jen část. Část je to, co rodině odevzdávAl. Viditelně počítal s tím, že veškeré náklady potáhne jeho žena. Investovat peníze své ženy do svého bytu s tím, že ona si to "odbydlí" - to zrovna nesvědčí o extra starosti o rodinu. A co bude, až si ty peníze odbydlí? Vyhodí ji na ulici?
červenec 02, 2007 09:56
milo : jasmina
kdepak-kdyby Dita zila -nerikam v prepychu ale dobre a nemusila by si utrhovat a privydelavat,-ok,sysluje si.
Presto i tak si rikam ze uz v takovem vztahu nepanuje ta zdrava duvera ale budiz.
Avsak za to ze Dita drela jak vul aby vysli-to proste je sprostarna.To co ji rekl po odhaleni bylo dovrseni sprostarny. Takze co by mne na takovym chlapovi jeste prokrista imponovalo?
Co bych dnes od neho do budoucna mohla ocekavat,napr. nedej boze,v pripade nemoci?
červenec 02, 2007 10:13
no právě : bb
kdyby Dita alespoň tušila,že on syslí na horší časy, bylo by to ok. Má teta je poněkud rozevlátá v penězích,neudrží korunu,ví to o sobě,tak je srozuměna s tím,že strejda drží kasu a "syslí" na horší časy,na opravu chalupy,auta,svatbu dcery atd.Neví kolik nasyslil přesně,jen přibližně, ale ví,že kdyby se cokoli stalo-i jí-je kam sáhnout. Strejda ještě pracuje,zaplatí bydlení,telefon atd., a přidá tetě na nákupy, teta je v částečném ID,nepracuje,teď už má i penzi, a její peníze jdou na nákupy -jídlo,drogerie,dárky apod.
červenec 02, 2007 10:18
... : bb
Nikdy si nemusela přivydělávat,naopak strejda dělal dvě práce, protože teta se starala kompletně o domácnost, strejda o auto a chalupu, a pomáhal s učením dětem, ačkoli první dva kluci jsou z prvního manželství tety, ne s ním. Mají to vše takto rozdělené víc než 30 let a jsou spokojení.
A o to jde, najít společně vyhovující způsob, vědět o něm.
Takhle je Dita podvedená, on se zachoval jako vyčůraný pacholek.
červenec 02, 2007 10:18
Ja si myslim, ze Dita nemela "drit jak vul".. : mila
Pokud penize schazely, tak to mela manzelovi rict a resit to spolecne.Tohle vse je jenom dusledek nekomunikace a rikejte si, co chcete. Jinak ji pochopitelne schvaluju, ze situaci chce resit rozvodem, ale pochybuji, ze se potom bude mit financne lepe, pokud ji jde o penize. URcite ji ale zustane hrdost.
červenec 02, 2007 10:23
a o cem chces komunikovat? : jasmina
kdyz je Ti od zacatku receno-davam toto,vic nevydelam?
Ze treba sedi u pocitace od rana do vecera a vydelava 10 000,-donutila by jsi takovyho chlapa aby zvedl zadek a pri krizi sel nekam na melouch? A jak? V nejlepsim by takovy vychcanek si postezoval ze na zadny melouch nenarazil -a bohuzel.
A financne lepe? To ji mozna i bude az ji ubude jeden hladovy krk. Dobre ji totiz financne nikdy nebylo-tedy s timhle chlapem.
červenec 02, 2007 10:32
Líbí se mi návrh ježibabky : wendy
po něm by se ukázalo - Dita už by buď neměla pochyby, nebo...nepřipadá mi jako ponižující, ale vstřícný, jako velkorysé gesto. Jestli už se tedy Dita definitivně nerozhodla. Co, Dito ? ?
A k těm "přebytečným" penězům - i kdyby v manželství vydělával milion měsíčně a předtím do svého vzdělání investoval těch melounů deset - v manželství jsou všechny peníze, i dluhy společné. Kromě dědictví a prokazatelného osobního daru. Tečka. smilies/cry.gif
červenec 02, 2007 10:34
Nemůžu si pomoct, : Margot
ale pořád mám pocit, že docela dost je jádro pudla v tom, že onen syslík si vzal Ditu jako rozvedenou s dítětem. To dítě není jeho, on dceru nikdy vnitřně a citově nepřijal za vlastní a tím pádem Ditu s dcerou nikdy nebral tak úplně za svoji rodinu. Vždyť Dita psala, že celé roky holce nedával dárky, nijak se jí nevěnoval, obcházeli se s holkou zdvořilým obloukem v podstatě jako dva cizí lidi, kteří k sobě necítí nic pozitivního ale ani negativního - jen dva cizí lidi. Taky že manžel po odhalení těch peněz řekl, že kdyby dítě chtěl, tak si ho pořídí, ale že Ditinu dceru jako svoje dítě nebral. On evidentně Ditu s dcerou nepovažoval citově za svou rodinu a taky se k nim tím pádem potom tak choval. Kdyby byla Dita jeho manželka a děti měli spolu, tak by se dost možná stavěl ke všemu jinak a prachy pouštěl "do oběhu svojí rodiny" (no anebo by to možná byl krkoun i tak a skrblil i na vlastní rodině, kdo ví).
Řekla bych, že ten pán má svatý právo necítit holku jako vlastní dceru a klidně se i rozhodnout, že Ditu a její dceru nehodlá živit, neb není dojná kráva (tak nějak to sám řekl). Má svatý právo na tenhle názor, je to jeho svobodná volba - akorát to měl říct Ditě hned a narovinu, ne po sedmi nebo kolika letech manželství a ještě jen proto, že se ty ulitý prachy provalily.
červenec 02, 2007 10:42
ono zalezi, na co jim penize chybely.. pokud na dovolenou, tak by se to resilo tak, ze by dovolena nebyla, ne? : mila
a vazene damy, tohle manzelstvi prece prestalo fungovat ve chvili, kdyz ona dobrovolne delala naduvazky a on se na to dival..ne ve chvili, kdy objevila jeho opravdovy vydelek.. uz tehdy se mela ozvat a uz tehdy se melo zacit neco dit
červenec 02, 2007 10:43
Pokud správně počítám, : Margot
tak manžel vydělával 60 000 a do rozpočtu rodiny přispíval třetinou, tedy 20 000. To považoval za částku, kterou on sám v rámci rodiny za ten měsíc spotřebuje a Dita ať přidá částku zase za sebe a dceru, "když je ta holka jenom její, jeho ne". 20 000 mi nepřijde zas tak titěrná suma, aby Dita doplácela na manžela a živila ona jeho. Z čistě matematického hlediska to vlastně bylo relativně v pořádku a relativně spravedlivý a logický systém. Kdyby to takhle rozpočítal hned před svatbou, tak by na to Dita dost možná i kývla, že teda takhle to může být, kdo ví. Jenže on to na rovinu neřekl, rozhodl se Ditě za zády a sebral jí možnost, aby se taky ona svobodně rozhodla, jestli do takového manželství chce jít a jestli to takhle nastavené bere.
červenec 02, 2007 10:58
souhlas s Margot : mila
a taky si prectete, ze ve svem prvnim prispevku pise Dita, ze si vzpomnela na jejich "obcasne" skudleni a jeji "obcasne" nadvydelky.. urcite ji do toho nenutil, byla to jeji iniciativa.. tady jde spis o rozcarovani, ze on vydelava o tolik vice nez ona a ze ji to tajil.. rozhodne si nemyslim, ze by kvuli nemu nejak stradala
červenec 02, 2007 11:02
... : bb
jo, souhlas, jak jsem psala někde nahoře - ten systém se mi nejeví jako špatný, špatné je to, že to je jeho systém a ona o tom neměla tušení, fér by bylo vše říct předem, jinak těch 20 000 od něj je opravdu velkorysých, nebo snad Dita vydělá a do rodinné kasy vkládá 2x20 tisíc, za sebe a dceru? na druhou stranu, chlap si vezme ženu s dítětem a nekoupí mu ani dárek, to musí být hodně studenej čumec, což se potvrdilo i tou jeho reakcí po "odhalení" jeho systému
jo, zachoval se jako podvraťák

červenec 02, 2007 11:14
no.. : Kamila
to jsou od nás spekulace, že dával 20 - protože jestli přiznal 20, tak mohl dávat třeba 10.... jinak ano, 20 by velkorysých bylo. Jinak z každého komentáře tady je možno si něco vzít. Každopádně držím palce, bude to ještě velice náročné!
červenec 02, 2007 11:26
no kdyby jí byl býval : AlenaT
řekl před svatbou, žeať prodá svůj byt a že může bydlet u něj a NEMUSÍ mu platit nájem, že jí bude dávat jen třetinu platu a že holka není jeho, tak do ní nevrazí korunu - tak by si to asi Dita s tím sňatkem dost rozmyslela. Jo a co až se stane , že se ten dotyčnej na stará kolena "opravdu zamiluje" - co s nima bude?No, z uvedného vyplývá, že půjdou bydlet bez koruny pod most, neb co ona vydělala, to taky utratila, peníze vložené do bytu by si "odbydlela" a on jí neni nic dlužen, neb jí peníze na svou spotřebu dával Vámto přijde v pořádku?
červenec 02, 2007 11:41
je tu nějak málo chlapů : kolemjdoucí
a mám pocit, že se na to díváte dost jednostraně. První věc, která mě zarazila, bylo "Víte, manžel pracuje u PC, vždyť já ani pořádně nevěděla co konkrétně dělá a po pravdě to nepojmenuju ani teď". Není vám to divné? To opravdu žili spolu? Ne, oni žili vedle sebe, celou dobu. Jí nezajímala jeho práce, jeho nezajímala její dcera. Podle všeho on uvažoval naprosto logicky. Vybral si partnerku, která přinesla požadované služby (vaření, uklízení, sex) v přijatelné kvalitě s minimálními náklady. Proč by jí měl dávat víc. A na co šetřil? No, přece na to, aby si mohl časem pořídit lepší model.
červenec 02, 2007 11:42
Tak si měl najmout kuchařku, uklizečku a ku*rvu, kolemjdoucí, : wendy
a ne oblbovat Ditu. Jedná se v principu o neférové jednání, o to tu kráčí. Proč se on tak rozčílil - pro pravdu se lidi nejvíc zloběj ! To nefér jednání by bylo odsouzeníhodné i v případě, že by se vnuk vymlouval staré babičce, že nemá peníze, nechal se od ní živit, a zatím si peníze ze zaměstnáhní ulejval někam do slamníku.
červenec 02, 2007 11:56
AlenoT : bb
několikrát jsme napsali že ne
červenec 02, 2007 11:58
Kolemjdoucí, : *Vodoměrka
taky ulejváš do slamníku a šetříš si na lepší model????
červenec 02, 2007 11:58
Omlouvám se - teď na to koukám - ono se to "r" nevymazalo.... : wendy
to je ale šeredné slovo, a měla tam být taková krásná hvězdička. Dámy prominou nesalonní výraz...
červenec 02, 2007 11:58
wendy : kolemjdoucí
No, to by bylo asi vhodné, pokud by vyžadoval v každém oboru špičkovou kvalitu. Ale pokud se spokojil s běžným průměrem, tak proč by si měl platit každou zvlášť, když to všechno zastane jedna?

červenec 02, 2007 12:10
celkem bych se vsadila : Kamila
že "kolemjdoucí" bude někdo, koho známe pod úplně jiným nickem, ale tyhle názory by tu takhle neprezentoval... každopádně, nechtěla bych ho mít doma. A on mě stopro taky ne!
červenec 02, 2007 12:13
To je možné Kamilo : wendy
taky bych se pod podobná prohlášení nepodepsala...dělá si z nás sranbdu, to je jisté. smilies/shocked.gif
červenec 02, 2007 12:15
Wen, on se ale živit nenechal : NČ
dával zhruba to, co činily jeho náklady. Ona tedy na něj nedoplácela, kdyby ho tam neměla, tak by na tom byla uplně stejně.
Sviňácký je na tom to, že todle si nedohodli předem!!!
červenec 02, 2007 12:16
Aleno, : Margot
kdyby jí řekl před svatbou, že bere třicet tisíc, ale na domácnost jí bude dávat sedmnáct padesát měsíčně a v případě rozvodu ji oškube do poslední koruny - tak to je v pořádku. Naprosto v pořádku. Zrovna tak je v pořádku, pokud si ženská někoho takového dobrovolně pořídí do baráku. Jenže tady to nebylo dobrovolně, tady to bylo rozhodnutí "o nás bez nás".
červenec 02, 2007 12:17
Margot : kolemjdoucí
a on ji k tomu někdo nutil? A nezlobte se, ale průměrně inteligentní žena snad pochopí čím se její manžel živí a jaké jsou v tom oboru obvyklé platy.
červenec 02, 2007 12:39
ja teda mam taky pocit, ze je divne, ze vubec nevedela, co jeji muz dela.. : mila
prece jen spolu par let zili..
červenec 02, 2007 12:50
kolemjdoucí, : bb
a podprůměrně inteligentní (nemyslím Ditu) nemá na férové jednání nárok? jakože "když je blbá, tak má smůlu a zaslouží si to"?
červenec 02, 2007 12:51
... : bb
zajímavý předpoklad, že inteligentní žena musí mít přehled o oboru i platech v oboru a zároveň je trošku podezíravá a předpokládá potíže, pročež si zjistí vše a učiní preventivní opatření... zatímco Dita jednala tak, jak je jí asi vlastní - samá férová, upřímná a solidní, předpokládala totéž u manžela...
červenec 02, 2007 12:53
... : Kamila
když jeden z páru nebude chtít, tak druhý - pokud by nechtěl vysloveně vyzvídat - nemá šanci zjistit, co ten druhý přesně dělá a kolik vydělává...
červenec 02, 2007 12:54
mně to divné nepřijde, protože definice "něco kolem pc" : bb
je celkem obvyklá, a lidem zcela jiného zaměření plně postačuje, prostě neměla důvod šťourat a pátrat, zjevně hovory o práci nejsou jejich společným tématem, to je ale celkem časté
ona se může věnovat typologii pleti a pro něj to bude "něco kolem kosmetiky"

červenec 02, 2007 12:56
Jasně, : Béda Traktorista
když jeden pracuje ve vývoji na utajených vojenských zakázkách, tak vlastně dělá něco pro vojáky a taky nikdo neví, co vlastně dělá, že jo. A chudák žena moje má doma pak "státní tajemství".
A kolem PC se dá dělat spousta věcí, od průměrných platů do nadprůměrných.
červenec 02, 2007 13:06
Mně to taky moc divně nepřijde, bb : wendy
jen se sakra neodborně a neinformovaně vyjádřila. Nepodezírala, a měla svých starostí dost.

NČ, to nebylo myšleno úplně do puntíku doslova, šlo mi jen o jakousi definici neférového jednání. Chtěla jsem tím vyjádřit, že je to blbé i pokud se něco takového neděje mezi manžely, ale i mezi obchodními partnery, rodinnými příslušníky a tak tomu podobně. Lidský přístup zkrátka. Takže tak.
červenec 02, 2007 13:15
pochopitelně má být ...neděje JEN mezi manžely, ale i... : wendy
já mám taky dneska den...!
červenec 02, 2007 13:17
Wen, to nic, nakonec - i muži mají SVÉ dny : NČ
.
červenec 02, 2007 13:40
Díky za podporu NČ : wendy
a myslíš, že si dnes, ač nejsem chlap, mohu též dát toho Ferneta..? smilies/cheesy.gif
červenec 02, 2007 14:26
otazky an vas : dexx
Ahoj vsem.
Pozorne jsem procetl vsechny 4 dily tohoto pribehu a docela pozorne i diskusi. Zenaty nejsem, mam nejake zkusenosti ze vztahu.
Chci pominout ponekud zakalene rysy tohoto pribehu odpojujici se od hlavni linie(ano, pokladam take za divne prihlizet, jak zena chodi na vedlejsky a snazi se z poslednich sil, aniz bych cokoli rekl), ale predevsim se snazim podchytit podstatu.
Mam na vas vsechny dotaz:
Situace:
Jeden subjekt v manzelstvi(zamerne nerikam muz nebo zena, je to jedno) vydelava 30000(subj. A) a ten druhy 100000 (subj. B).
Nemaji vzajemne prehled o prijmech a dohodnou se, ze (instinktivne kazdy dle vyse sveho vydelku), kazdy daji na spolecnou hromadu dejme tomu 25000(A) a 50000(B) mesicne a co si kdo udela s tim zbytkem je jeho vec.
Po te co A zjisti, ze behem doby manzelstvi zustavalo subjektu B asi 50000 mesicne navic, zatimco subj. A zustavalo pouhych 5000, muze si nejak narokovat penize subjektu A? Muze se citit nejak urazen, muze vubec citit nejake negativni pocity, kdyz vi, ze na spolecnou hromadu dava polovic co B?
Myslim moralni pocity, predpokladejme, ze pravne to maji osetrene predmanzelskou smlouvou.

Dle meho nazoru je odpoved zcela logicka, ze NEMA na tyto penize narok. Shledavam ale, ze vsechny zeny na tomto foru (dle jejich vyjadreni v diskusi) by nejake - mensi ci vetsi - negativni pocity citily. Tezko pak dohodnout se, kdyz dopredu je neco stanoveno, nikdo nic neporusi a presto je to dle vas spatne.
Diky za vase nazory
David
červenec 02, 2007 21:47
dodatecne cteni : dexx
Ted dodatecne ctu nejake preskocene prispevky v tomto poslednim cyklu a uplne me to naplnuje optimismem do zivota :-). Musim rici, ze v mych ocich se nektere prispevky pokousejici se o nadhled a objektivitu (jezibabka, mila, Margot) zdaji nacisto rozumne a v souladu s tim, co jsem se snazil naznacit v predchozim prispevku.

Diky Vam, uz se na ten pomer rozmrzelych, ukrivdenych zenskych divam o mnoho veseleji smilies/smiley.gif
David
červenec 02, 2007 22:07
... : dexx

no kdyby jí byl býval : AlenaT
řekl před svatbou, že ať prodá svůj byt a že může bydlet u něj a NEMUSÍ mu platit nájem, že jí bude dávat jen třetinu platu a že holka není jeho, tak do ní nevrazí korunu - tak by si to asi Dita s tím sňatkem dost rozmyslela.


A to je prave ono. To by totiz bylo naprosto fer jednani. A nejen fer. Pokud ji pred 7 lety daval 20K, tak to bylo skutecne VELMI hezke a za tuto cast pristupu k manzelstvi by si mel zaslouzit spise vdek. Jak je ale videt z Vasi reakce, u Vas by to zrejme narazilo. Tezko se pak v tom vyznat...
David
červenec 02, 2007 22:16
Ahoj dexxi, vítám tě, konečně zase kus chlapa :-))) : kiwi
Hele, ono vlastně nejde o to, kolik jí dával. Ona si přeci vůbec nestěžovala, byla docela spokojená. A tu druhou práci dělala jako přilepšení, a jestli jsem to dobře vydedukovala, tak tím vlastně sanovala něco navíc pro dcerku.
Vůbec by se nic nestalo, všechno by asi pokračovalo dál, kdyby mu nepřišla na to, že si zalejvá. A asi taky kolik. Kdyby si ulejval tak trochu, nevim přesně - ale přiměřeně - tak by si asi řekla, že třeba má něco na dárky, nebo aby si sám něco koupil pro svý koníčky - ale tohle je fakt obrovská paleta. A jednoznačně je vidět, že to fakt bral tak, že "vocaď pocaď je to mý..." Na rozdíl od ní, která na velkou společnou hromadu dala svůj dosavadní byt a dávala všechno, co vydělala.
Víš, průser je v tom, že on neřekl pravdu...
Jinak neboj, nejsme žádný feministky, maximálně ti ukousnem hlavu...
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červenec 02, 2007 22:28
důvěra : Dáša
Víte, když tady čtu všechny ty příspěvky, tak si říkám, že bych už dnes nechtěla být mladá. Žiju s manželem 38 let a brali jsme se z lásky a chtěli jsme samozřejmě děti. Nikdy ani jednoho z nás nenapadlo pořizovat si nějaké "svoje" peníze bokem. A neporovnávali jsme, kdo kolik vydělá. Zkrátka to bylo NAŠE. Důvěřovali jsme si. A to je myslím to, co podle mne nejvíc Ditu ranilo, že s ní její muž nejednal na rovinu.Možná vám přijde moje myšlení naivní. Asi ano. Ale žít ve vztahu, kde si dávají na jeden společný účet pouze část peněz a zbytek si každý nechává pro sebe, to by se mně skutečně nelíbilo. Co když manžel vydělává skutečně slušně, ale žena je zatím na mateřské "dovolené" ? Nebo to není práce, pečovat o domácnost a o děti. Nejsem feministka, ale žena právě proto nemůže dělat kariéru jako muž a tím pádem má i nižší výdělek. Myslíte, že i v takovém případě je správné, aby oba odevzdali na společný účet stejnou sumu. Kolik potom zbyde ženě na vlastní spotřebu při jejím nižším výdělku. A možná má stejně kvalitní vzdělání jako její muž, jenom si zvolila jako prioritu rodinu a děti.
červenec 03, 2007 02:20
Wen, když máš své dny, : NČ
tak s Fernetem neváhej ani sekundu!!!! Snad jedině v případě, že máš i něco lepšího.
Např. já ve SVÝCH DNECH raději než Fernet volím WAT 69.
červenec 03, 2007 06:59
dexxxxx, : NČ
vo tom, co ty, vo tom přeci píču taky! Jenže vono to zrovna v tomhle případě vypadá, že se předem před svatbou nedohodli!
Já osobně právě v tomhle vidím rozdíl mezi volným soužitím a manželstvím. Manželství - to už je slib, závazek. Lhostejno zda před Bohem, nebo na MNV. Je to slib mezi nima dvouma, HLAVNĚ o tom, že radosti i strasti budou SPOLEČNÝ.

červenec 03, 2007 07:10
hezky jsi udělal rozbor dexine : wendy
ale jde JEN o to, že s ní nejednal na rovinku a byvše přistižen in flagrnati s penězi, které i dle zákona (a ne podle nějaké volné úvahy) jsou společné, řádil jak černá ruka. Je to ošklivé kačátko a ne že ne. Tak z nás nedělej zlé zapšklé nepřející atp. ženské. Holt pochybyl.
červenec 03, 2007 08:23
o tom mluvim od zacatku - problem je v komunikaci : mila
Dita predpokladala, ze ji nelze a ze ji dava celou vyplatu, protoze ona ji taky davala celou. Nikde jsem ale v jejich prispevcich nenasla, ze by ji rekl, ze to co dava, je jeho cela vyplata. To byl asi jen jeji predpoklad, jeji domnenka. K tomu, aby ona delala dalsi uvazek, ji nenutil a pokud dobre ctu, tak to byl obcasny privydelek, protoze obcas skudlili. Takze se nejednalo o zadnou pravidelnou drinu, ktera od ni byla vyzadovana. Ona to vse delala dobrovolne. V podstate se jeho reakci nedivim a je celkem logicka. V prvni rade ho asi nastvalo, ze mu prohledavala kapsy. Potom se stydel a nevedel co rict. A potom zacal utocit, protoze nejlepsi obrana je utok. Pokud jsem dobre cetla, tak o rozvodu u nich nepadlo ani slovo. Dita by se mela rozhodnout. Bud pouzit chytrou radu Jezibabky, nebo podat zadost o rozvod. Myslim si, ze si tim rozvodem ale financne moc nepomuze. Bude hrda a zatrpkla a neduveriva. A s dalsim partnerem muze dopadnout jeste hure. Vsechno zle je na neco dobre. Ja bych si asi rozvazila, zda s nim jeste muzu koexistovat a pokud ano, tak si s nim sedla ke stolu a stanovila jasna pravidla hry. A misto slechteni bytecku bych se na Ditine miste mrkla po nejakem rekvalifikacnim kurzu, aby i muj vydelek byl trochu vyssi nez je. PRoste vic casu venovat sobe a svemu vzdelani. Proste zapracovat na sve sebeduvere, protoze od toho se vse odviji. Uklizecku a kucharku najde chlap vzdycky. Sebevedomou partnerku, na kterou je hrdy a se kterou se nenudi a kvuli ktere treba i setri na horsi casy, tak tu uz hure.
červenec 03, 2007 09:13
Dáša : mamča
Víš, ono v době kdy jsme se brali my, (před 29 lety) a měli děti, byly ty platy všeobecně tak mizerné, (bez ohledu na vzdělání) že kdybychom nedávali všechny peníze na jednu hromadu, asi bychom pomřeli hlady.
Dnes je situace trochu jiná. Platy jsou v různých sférách velmi rozdílné. Jen ty vdané a "dětné" to mají stále komplikovanější.
Když jsem před 20ti lety sháněla práci, a řekla že mám tři děti, taky neskákali nadšením, ale vzali mě. Dneska když holka "přizná" že má dítě, ptají se jí v lepším případě jestli má hlídací babičky. V tom horším jí řeknou, litujeme... místo už je obsazeno, a vezmou nějakou bez dětí.
červenec 03, 2007 09:56
To vona taková Kačenka Brožová, nebo Mirka Čejková : NČ
by z něho stáhla zaživa i fusekle!
červenec 03, 2007 10:57
To voni si takovíhle páni : wendy
umějí ale dobře vybrat...Řeknu ti ale, to musí být láska - ONA musí být krásná a pokud možno i známá, ON musí být v balíku. Super. smilies/undecided.gif

*********************************
červenec 03, 2007 11:13
Nella : Nella
Já po předchozích zkušenostech s muži bych si dnes též dávala peníze na stranu. Nikdy člověk neví, jak to dopadne a je lepší myslet na svoji budoucnost než pak jako naivka zůstat úplně bez prostředků a divit se co se stalo. Když jsem se rozváděla je to už nějakých 15 let zůstala jsem úplně bez peněz se 2 malými dětmi a od té doby už přemýšlím trochu jinak. Ono důvěra je pěkná věc, možná by tak měl ideální vztah vypadat, je to spíš, ale něco jako červená knihovna.
červenec 03, 2007 11:30
wendy 11:13 : mamča
To víš že je to láska k penězům, a jaká upřímná. smilies/grin.gif
červenec 03, 2007 13:52
no docela by mě zajímalo, : Inka
jak by to cítil on kdyby ta situace Dity byla obrácená, asi by stálo za to se ho přímo zeptat, kdyby on dělal i vedlejšáky a chodil si k ní půjčovat, aby rodina vyžila a Dita si nasyslila melounky, aniž by o tom měl tušení, pak by se to provalilo.... Moc by mě zajímalo, jak by se asi cítil on v této situaci.
Myslím, že i ten jeho postoj k její dceři o čemsi v jeho charakteru svědčí, Ditu si bral když bylo holčice 10let, byla malá, asi s ní i nějaký čas před tím chodil, sám děti nemá, takže jeho postoj moc nechápu. Kdysi mi jeden známý řekl, není nutné být otcem, důležité je být dobrým vychovatelem a tato možnost mu vlastně byla dána. Myslím, že 3 dárky do roka na vánoce, narozky a svátek by ho jistě finančně nezruinovaly. Jinak myslím, že by mě co se týká důvěry asi zklamal na celé čáře. Nikdy jsem nemusela zkoumat kolik můj manžel bere, vždy jsem to věděla, i když dostal přidáno, tak mi to řekl a já sama bokem nikdy nesyslila. Asi bych s takovým člověkem nemohla žít dál, najednou bych všechno začala zkoumat jestli to je tak, jak říká a jak holky přede mnou řekly, jestli tam ta láska byla, tak tohle by ji zcela jistě dalo takovou ráno, že by bylo po lásce, připadala bych si jak využitá a zneužitá. Zvlášť po tom jeho chlapském zdůvodnění.
Žena většinou vždy donese daleko méně peněz z práce než muž, ale zase kompletně zařizuje domácí servis, aby měl muž své pěkné domácí zázemí což zabere čas a i dost energie i přes to, že to ženu baví, občas mě dost mrzí, že si to někteří chlapi neuvědomují.
červenec 03, 2007 15:47
Souhlas : wendy
menší plat kompenzován domácím servisem. Osvědčený model.
To já jsem Inko nikdy pořádně nevěděla, kolik ten můj člověk manželský bere. Neměla jsem ale na druhou stranu důvod pátrat. Bylo na něj spolehnutí, jako na toho tvého, a když něco nasyslil, použil to na rodinné výdaje nebo na svého finančně náročného koníčka. Proč ne, když si na to vydělal. Já mám zase drahé dovolené. A on byl vždycky pyšný na to, že se o rodinu dokáže postarat a nikterak nestrádáme. smilies/kiss.gif Tak by to mělo byt !
červenec 04, 2007 08:50
Nechápu ty, kdo tvrdí, : Petronila
že je vlastně všechno v pořádku, hlavně zdejší pány, Ježibabku a Milu. Asi jsem taky ze staré školy, ale mně se v partnerství velice příčí přístup "moje peníze - tvoje peníze", nehledě na to, že v manželství je to i právně nesmysl. Pánové, jestli mě chcete podezírat ze zištnosti, tak jsem do doby, než jsem šla na mateřskou, měla větší plat než manžel. Bylo by podle vás fér, abych si v té době ulévala x tisíc jen pro své potřeby a teď, když jsem na MD, sušila ústa a jedla suchý chleba, zatímco manžel by si dával bifteky? Nevím, jak vám, ale mně by hanba fackovala, kdybych si měla nechávat pro sebe víc, a ani by mě netěšily věci koupené za takhle "usyslené" prachy.

Když s tím člověkem jsem, tak to znamená v dobrém i ve zlém, jednou jsem nahoře já, podruhé on, a máme si vzájemně pomáhat a ne se hrdlit, kdo co hodí na společnou hromadu.

U Ditina manžela by mi vadila ta ztráta důvěry, peníze vzal čert, ale to, že by mi lhal a poté, co se to provalilo, byl ještě agresivní. Kdyby chtěl mít svoje prachy, tak měl navrhnout oddělení SJM, ale na férovku a hned na začátku. Toto je podraz a já se nedivím, že s podrazákem už dál nechce žít.
červenec 09, 2007 12:35
promiňte : wendynka
ale musím se přidat do debaty. Přečetla jsem si ty čtyři články a jen zírám... Je zajímavé jak peníze najednou lidi úplně zblbnou a láska je najednou pryč. Co on asi uvede jako důvod rozvodu? Manželka zjistila, že beru mnohem více peněz?? Opravdu trapné!!
duben 22, 2008 15:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]