O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO - JAK NA TO? PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 leden 2011

Dobrý den, zabrousila jsem na kudlanku a budu moc ráda, když mi poradíte. Jedná se o zvýšení výživného na děti: jsou čtyři. Nejstarší je 19 a studuje na vyšší odborné škole, druhé je 17 a studuje na střední škole, dalšímu je 15 a bude podávat přihlášku na střední školu a nejmladší je 6 a chodí do první třídy.

 

    

 

 

 

 Jejich otci bylo před dvěma a půl lety stanoveno výživné na 1.100,-, 1.100,-, 900 ,- a 700,-, tedy 3.800,- na všechny. Jelikož mně, jako státnímu zaměstnanci, byl snížen plat o 10%, tudíž bude asi 10 -11.000,- a byl odebrán sociální příplatek, a přesto děti rostou a mají vyšší nároky, studují a navštěvují zájmové kroužky, rozhodla jsem se podat si návrhy na zvýšení. Dokážu si návrhy a žalobu pro zletilou napsat jakž takž sama, ale chci se jen zeptat, zda myslíte, že je to zvýšení vůbec reálné.

 

     Děti se s otcem stýkají, protože ho navštěvují už samy od sebe, až na nejstarší, ta k němu nemá moc kladný vztah, ale chovají se k sobě slušně, a nejmladší si bere nepravidelně, někdy to je i po třech měsících (chodí totiž na melouchy, které ale nepřiznává, tudíž mu to nikdo nedokáže). S přítelkyní bydlí v bytě 2+1 s třemi dětmi - z toho jsou dvě jeho. Jeho prokázaný příjem je 16 -17.000,-.

Přítelkyně má mateřskou a jinak nevím.

 

     Budu si žádat o hmotnou nouzi, ale netuším, zda mi nějakou přiznají. Za byt s inkasem platím 10.300,-. Dostávám příspěvek na bydlení z kontaktního místa cca 2.500,- a přídavky na děti 2.500,-. Myslím, že to už bude všechno.

 

     Mockrát vám děkuji za váš čas a odpověď, zda má cenu podávat si žádosti k soudu; taky jsem slyšela, že zletilé dítě si musí za žádost u soudu zaplatit 1000,- Kč. Je to tak?

 

Přeji vám všem příjemný den,

Renáta

Komentáře (3)add feed
Renáto, jestli soud zvýší výživné nevím. Ale rozhodně se o to pokus. : Myška
Ty částky, co dostáváš na děti, jsou směšné v porovnání jaké jsou na děti náklady. Jednoduchý boj to ale nebude, pokud si jejich otec pořídil další dvě děti se současnou přítelkyní, která je na mateřské nebo rodičovské dovolené, a pokud on vydělává to co uvádíš.
Moc ti držím palce.
leden 26, 2011 08:23
Taky držím palce, a blahopřeju k chytrým dětem. : mamča
Tatík se zřejmě rozhodl zalidňovat zemi, ale z čeho budou jeho potomci žít, to už neřeší.
Renato, když jsou Tvé děti šikovné a studují, nebyla by možnost nějakého sociálního stipendia ? Aspoň se na to zeptej, jak na sociálce, tak ve škole kde děti studují.
Pokud jsem slyšela, tak studující Rómové jakési stipendium pobírají už i na SŠ ?
leden 26, 2011 09:19
Renáto, : Sinix
moc to nevidím, ale klidně to zkus. Jenom, na tu 19 letou dceru už nemůžeš psát návrh ty, ta už si ho musí napsat, podat a vyřídit sama.

Pokud vydělává 16 - 17 tisíc, má vyživovací povinnost k dalším 2 dětem a platí ti 3 800 Kč, tak si myslím, že už mu to víc nezvednou. Ale tady moc záleží na tom, kdo to soudí. Dokonce i 2 soudci u jednoho soudu můžou dospět ke dvěma různým rozsudkům.

Ale jak říkám, klidně to zkus.
leden 26, 2011 10:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]