O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEPŘIJDU S DĚTMI O BYDLENÍ? - II. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 leden 2011

Tak ještě k těm vašim dotazům. Přítel chce se mnou žít, nechce, abych se odstěhovala, navštěvujeme psychologickou poradnu. Pak mi řekl, že financoval byt z větší části peněz, a tak že je to jeho byt. A co se stalo? Přítel hodně pil, a když byl opilý, tak byl hrubý na mě, a aby měl jisté bydlení, tak chtěl, ať mu podepíšu to uznání dluhu.

 

 

 

     Tak já jsem to pod nátlakem podepsala, a on mi pak zas podepsal dohodu o bydlení. Pak mi sliboval modré z nebe.

 

    Já se z toho vloni nervové zhroutila, jak jsem zjistila, co jsem to podepsala a od té doby beru léky. Nevím co dělat. Než jsem na něj převedla členská práva, tak mě finančně dusil, dával mi jen na nájem, a zakázal mi jezdit autem. Jasně řekl: přepiš na mě byt a půjčím ti auto. Auto kupoval on, ale leasing splácíme společně už tři roky. On ví, že mám nárok na nějaké finanční vyrovnání, ale mám pocit, že jen kvůli tomu placení leasingu mě nechce opustit.

 

      No, komunikuje se mnou jen přes alkohol, to řekla i psycholožka, teď k ní chodí taky, je už na mě hodnější, jenže já nemůžu s ním být. Miluji ho a zároveň nenávidím. Chci dát k soudu, aby naplnil svou dohodu a sehnal mi tedy to jiné bydlení. Mám svou právničku, ale taky mě to stojí velké peníze, tak jsem se chtěla tady poradit. Jinak - - já chodím do práce, je mi 42 let. Děti jsou moje, je jim 14 a 21 let.

 

 Děkuji Renata

 

 

Komentáře (9)add feed
hm, tak jsem právě dopsala komentář pod I. částí, : bb2
kopíruju:
ale to vše to měla vysvětlit a zodpovědět právnička před podpisem dokumentů.
Náhradní bydlení znamená jen to, že ti zprostředkuje možnost bydlet v slušném bytě, kde bude teplo, sucho, zdroje energií. To jsou třeba dva pidi pokoje s kuchyňským koutem a sociálním zařízením. Pokud to nemáš ve smlouvě o náhradním bydlení specifikované, není tam uvedená "přiměřená bytová náhrada", tak klidně může jít o podnájemní bydlení za 8 tisíc měsíčně a když to odmítneš, tím pro něj povinnost náhradního bydlení zaniká. Ale to platí jen pokud ve smlouvě nic víc nemá, žádné jiné podmínky k náhradnímu bydlení.

Ve smlouvě o užívání bytu máš určitě nějaká pravidla a podmínky, pokud je dodržuješ, neměl by tě vystěhovat a rozhodně ne bez žaloby k soudu, který by o vystěhování rozhodl.
Nutno asi dodat, že pokud se rozhodne, tak tě z toho bytu dostane i kdyby čert na koze jezdil, protože když tě donutil podepsat cos podepsala, je vidět, že k něčemu směřuje. Možná potřeboval byt jako zástavu k půjčce, pokud má finanční problémy. Můžeš asi čekat cokoli, být tebou, urychleně se začnu starat o osamostatnění, finance, obhlížet si sama možnosti náhradního bydlení - levnějšího, než ti na poslední chvíli dohodí třeba on.
Možná maluju bubáky na zeď, ale máš děti, samotná se prosekáš ze dne na den, s dětmi ne, tak radím připravovat se - peníze, bydlení, kam bys v případě náhlé potřeby mohla s dětmi na pár dnů bydlet, kdo by ti případně půjčil peníze, nechal tě přespat, najíst, vykoupat, vyprat...Stejně už tušíš, že to jde z kopce, žejo? Kdyby tebou popsaná opatření dělal např. kvůli půjčce do podnikání, po vaší vzájemné dohodě, tak bys sem nepsala, viď.
----------------------------------------------------
Takže bubáky na zeď jsem nemalovala. On tě tam nechce. Myslíš, že si dá práci a bude ti hledat ideální bydlení za slušný peníze? Ne. Nic víc ale nemusí, pokud to ve smlouvě o zajištění náhradního bydlení nemáš uvedené. Tak si to náhradní bydlení raději hledej sama.
Pokud to tam máš, pak ti to bydlení musí zajistit a teprve pak tě vystěhovat z bytu - ale právník ti poradí, zda to musí jít soudní žalobou, nebo ten byt musíš opustit i bez žaloby. To posoudí podle dokumentů, my tady těžko. Obzvlášť, když se nám vždycky dostanou informace ve třech až čtyřech dávkách smilies/smiley.gif

Finannčí vyrovnání - za co, za ten společně placený leasing? A jsi schopna prokázat, že ze svých příjmů jsi hradila 3/4 všech nákladů na bydlení, energie, pojistky, provoz domácnosti atd. (/4 za tebe a tvé dvě děti) a ještě ti z těch příjmů zbylo na půl leasingu? Pokud ano, pak bys nějaké finanční vyrovnání mohla vysoudit. Vysoudit, dobrovolně to z něj asi nedostaneš.
leden 20, 2011 13:00
Reni : eva
ty s tím člověkem chceš ještě žít ? Kde je láska ? Tohle je shluk paragrafů, smluv a nařízení smilies/angry.gif
Ale taky si dovedu představit jen jednu jedinou situaci, kdy bych tomu "člověku" něco podobného podepsala. Kdyby mi bezprostředně vyhrožoval zabitím. Co teď dělat, nevím. Jediné utéct, rychle jak jen to jde. Nepíšeš svém partnerovi jedinou kladnou věc, drží tě u něj asi jen nějaké ty smlouvy smilies/cry.gif
leden 20, 2011 13:14
pro jistotu dodávám, Renato, : bb2
nejsem právník, říkám ti jen laické zkušenosti, vlastní a zprostředkované, a osobní názory. Asi jako většina lidí tady. V tak složitých věcech, o kterých píšeš, by ses měla s každým takovým dotazem, nejasností, obracet na právničku, od toho ji platíš, ta tě má "ochránit" před možnými právními následky smluv atd.
leden 20, 2011 13:15
Náhradní bydlení : babi
je to,že Vám sežene někde podnájem,nic jiného.Až se rozhodne,že byt prodá.Našla bych si podnájem sama a s takovým v...m bych už nechtěla mít nic společného.
leden 20, 2011 13:16
Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. : mamča
Nečekej až sekyra dopadne, a najdi si zatím jiné bydlení. Jestliže Ti zbývá na placení leasingu na auto, které nikdy nebude Tvoje, tak se z toho placení vyvaž (právnička Ti poradí jak) a ušetřené peníze dej na pronájem bytu pro Tebe a děti.
Hlavně se už nesnaž něco zachraňovat, běhat kvůli takovému člověku po psycholozích a právnících. Zametl s Tebou, a stejně už to nikam k dobrému nepovede. To je potřeba si přiznat, nežít minulostí, ale připravovat se na budoucnost.
Pracuješ, na děti zřejmě pobíráš výživné, tak snad Ti finance na skromné bydlení postačí.
leden 20, 2011 13:59
Renato, nedej se. : Libunna
Asi před 15 lety jsem s družstevním bytem dopadla obdobně jako ty. Měla jsem družstevní byt ne v osobním vlastnictví, opilému manželovi, který mě bil, jsem podepsala, že mu poskytnu náhradní bydlení. Soud nakonec rozhodl, že byt připadne manželovi, nebo mu musím koupit adekvátní bytovou náhradu. Manžel si do bytu vodil četné hlučná návštěvy, byt byl plný cizích lidí a já se synem jsme byli vystěhováni do nejmenší místnosti v bytě, kde jsme spolu museli spát na jednom gauči.Našla jsem si právničku, ta to brala přes můj neutěšený zdravotní stav a také synův. Vložil se do toho fond ohrožených dětí, který mně psychicky i finančně velmi pomohl. Konalo se asi 5 stání jak na krajské tak i okresní úrovni, protože se bývalý muž neustále odvolával. Trvalo to asi 4 roky než byl můj muž z bytu exekučně vystěhován . Důvodem bylo manželovo chování neslučitelné s dobrými mravy. Stálo mě to peníze, podlomené zdraví, ale za to teď máme se synem konečně klid. V žádném případě byt neopouštěj, jinak o něj přijdeš. Máš lepší pozici, protože policie může v případě domácího násilí zasáhnou a manžela vykázat z bytu. Mně se tenkrát jen vysmívali .
leden 20, 2011 16:00
Libunno, ale ty jsi byla v opačné situaci, : bb2
družstevní byt (členský podíl atd.) ti patřil a dítě bylo tvého manžela

Renata je v současné situaci v nájmu, byt patří jejímu příteli a děti jsou její, ne jeho, on k nim nemá žádné závazky. Renata není jeho žena, z hlediska zákona k ní přítel-majitel bytu nemá ani vyživovací povinnost.

V podstatě si nejsou ničím, nikým. Takže zbývá jen to, co má podložené těmi smlouvami.

Povinnost náhradního bydlení snad její bývalý přítel má, na základě té smlouvy. Aspoň doufám, když to ošetřil právník, že to tak bude.
leden 20, 2011 16:26
... : bb2
a taky doufám, že Renata má podloženo i to, že její dluh vůči bývalému příteli zanikl, a to uznání dluhu, které mu podepsala, už tedy neplatí...aby se nakonec nezbavila bytu a dluh jí nezůstal
leden 20, 2011 16:29
no také jsem právě dopsala komentář pod I. : Inka
nevím na co čekáš, když jsi to takhle blbě zvrtla. Byt bych NIKDY na NIKOHO nepřepisovala. Jestli je to tak jak píšeš, přestaň mu platit leasing a začni se starat o své vlastní bydlení najdi si podnájen, stejně čeká jen na to až to doplatíš, tak proč tam rveš peníze zbytečně?!?! Stejně z toho nic mít nebudeš. Máš děti, nejsi nejmladší, starej se hlavně sama o sebe, on už má snad dost, je to dost vyčůranej chlap, máš to zapotřebí?????
leden 21, 2011 05:37
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]