O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEPŘIJDU S DĚTMI O BYDLENÍ? - I. PDF Tisk E-mail
Středa, 19 leden 2011

Dobrý den.  Mám veliký problém a chtěla bych poradit. S přítelem žijeme spolu deset let. Kupovali jsme společně družstevní byt a společně jej zařídili. Větší část zařízení byla financována z jeho peněz, ale veškeré zařízení bylo napsané na mě. Vloni jsme měli velikou krizi a přítel mne v té době (pod velkým tlakem a hodně slibech) donutil podepsat mu „uznání dluhu".

 

 

 

 

     Byla to veliká částka, ale já prostě podlehla a podepsala. Dluhu jsem se pak zbavila tím, že jsem na něj převedla členská práva na byt, to byla jediná věc, která by mě zbavila onoho dluhu. Teď jsme spolu zase sepsali dohodu o „Užívání bytu k bydlení", „O zajištění náhradního bydlení" a ostatní ujednání... Dohoda je sepsána po poradě s mým právníkem. V dohodě je napsáno, že mám bezplatně užívání bytu na dobu neurčitou i s dětmi, náklady že budeme hradit společně atd.

 

     Ale je tam také napsané, že pokud z jakéhokoliv důvodu  mi zanikne spoluužívací právo na byt, v kterém bydlíme, je povinen mi zajistit náhradní bydlení. Ovšem - není tam psané dokdy; právnička mi to tak napsala,aby mě nemohl kdykoliv vyhodit. A ještě je tam napsané jaké věci si můžu z bytu vzít.

 

     Chtěla bych se zeptat, co to znamená, to „jakmile mi zanikne spoluužívací právo na byt" a taky to s tím náhradním bydlením. Měla bych právo taky na družstevní byt a nájemní smlouvu na dobu neurčitou? Obecní byt by mi asi těžko sehnal... A jedině soud by asi určil, za jak dlouho mi musí sehnat bydlení... Přitom přítel tvrdí,  že peníze na byt nemá, ale přece něco podepsal, tak by se měl zařídit podle toho, ne? Taky jsem mu řekla, že určitě mám nárok na nějaké finanční vyrovnání.

 

     Moc vám děkuji za nějaká vysvětlení a rady,

 

RENATA

 

Milá Renato,

 

      Prosím Tě, fakt nechápu, co to muselo být za průšvih, že jsi se vzdala práva na byt (převedla jsi na něj svoje členství)!? Ty děti, se kterými tam bydlíte jsou jeho? Jak jsou staré? Kolik je vám přibližně let? Pracuješ?

 

     Rozhodně by bylo potřeba ještě doplnit pár informací ...

 

d@niela

 

 

 

    

Komentáře (4)add feed
Renátko, : Boubelka
tak nevím jestli bych chtěla být s někým, kdo mne nutí podepisovat takové věci.
leden 20, 2011 09:13
Jak donutil ? : Karlos
Mířil ti pistolí na hlavu, škrtil, vydíral něčím, nebo jak ??? Jinak si totiž donucení nedovedu moc představit. A hlavně je to hrozně zmatený.
leden 20, 2011 10:29
platíš právníka a ptáš se na Kudlance, : bb2
ale to vše to měla vysvětlit a zodpovědět právnička před podpisem dokumentů.
Náhradní bydlení znamená jen to, že ti zprostředkuje možnost bydlet v slušném bytě, kde bude teplo, sucho, zdroje energií. To jsou třeba dva pidi pokoje s kuchyňským koutem a sociálním zařízením. Pokud to nemáš ve smlouvě o náhradním bydlení specifikované, není tam uvedená "přiměřená bytová náhrada", tak klidně může jít o podnájemní bydlení za 8 tisíc měsíčně a když to odmítneš, tím pro něj povinnost náhradního bydlení zaniká. Ale to platí jen pokud ve smlouvě nic víc nemá, žádné jiné podmínky k náhradnímu bydlení.

Ve smlouvě o užívání bytu máš určitě nějaká pravidla a podmínky, pokud je dodržuješ, neměl by tě vystěhovat a rozhodně ne bez žaloby k soudu, který by o vystěhování rozhodl.
Nutno asi dodat, že pokud se rozhodne, tak tě z toho bytu dostane i kdyby čert na koze jezdil, protože když tě donutil podepsat cos podepsala, je vidět, že k něčemu směřuje. Možná potřeboval byt jako zástavu k půjčce, pokud má finanční problémy. Můžeš asi čekat cokoli, být tebou, urychleně se začnu starat o osamostatnění, finance, obhlížet si sama možnosti náhradního bydlení - levnějšího, než ti na poslední chvíli dohodí třeba on.
Možná maluju bubáky na zeď, ale máš děti, samotná se prosekáš ze dne na den, s dětmi ne, tak radím připravovat se - peníze, bydlení, kam bys v případě náhlé potřeby mohla s dětmi na pár dnů bydlet, kdo by ti případně půjčil peníze, nechal tě přespat, najíst, vykoupat, vyprat...Stejně už tušíš, že to jde z kopce, žejo? Kdyby tebou popsaná opatření dělal např. kvůli půjčce do podnikání, po vaší vzájemné dohodě, tak bys sem nepsala, viď.
leden 20, 2011 12:45
no také bych nebydlela s někým kdo : Inka
mě nutí podepisovat takové věci, i já z toho mám pocit, že přítel k něčemu pomalu směřuje. A též nechápu, proč jsi to podepsala a nenechala sis to před podpisem vysvětlit od právničky. Neztrácej čas e něco si sháněj sama než bude hůř.

Holky holky to je přesně ten případ, kdy je lepší žít s někým, pořizovat si věci a mít děti v "MANŽELSTVÍ", protože náš zákon rodinu a děti ochraňuje, měli byste věci napůl a nemusela by si nic řešit, takhle z toho vyjdeš z holým zadkem s takovým vychcaným přítelem a pokud nebudeš sakra pracovitá a šikovná, tak se z toho jen tak nevyhrabeš.

A servis co jsi mu tam celých 10 let dělala byl zdrama??????
leden 21, 2011 05:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]