O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSEM SNAD MOC "HODNÝ"? PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 leden 2011

Rozvedl jsem se před třemi lety po 20ti letém manželství. Nebylo to žádné drama, prostě děti odrostly a my dva tak nějak naplno zjistili, že máme o společném životě každý jinou představu a ten tmel, co nás držel spolu, už nefunguje. Děti to naštěstí vzaly celkem v pohodě a pokud mají problém, tak pořád jim věrně stojí za zády tatínek i maminka - staráme se o děti v pohodě a společně.

 



     Jsou sice dospělé (těsně před a těsně po), ale pomoc budou potřebovat ještě dlouho. Poté jsem potkal „převoznici", tedy holku, co byla skoro stejná jako já. Stejné zájmy, stejný smysl pro humor, stejné domněnky, stejné výčitky. V pohodě, vídáme se i nadále, ale jsme jen kamarádi, co se o těch svých zájmech klidně baví dál, ale nic víc... Pak přišla chvilka s mladou kočičkou, kterou mi život naservíroval - asi jako zákuseček. Bylo to pěkné, ale bez jakékoli perspektivy, oba jsme si užili a šlo se dál. Ona do zahraničí, já, konečně vyléčený - jak z manželství, tak z okouzlení "spřízněnou duší na stejné vlně", tak i z mladého masíčka.

     Pak přišla ONA. Je stejně stará, děti odrostlé (skoro jako moje), aktivní, až hyperaktivní, ale konečně v těch oblastech, které jsem hledal - tedy sport, akce, kultura. Hned v úvodu mi řekla, že ale ještě nemá dořešený vztah, který je sice vyhaslý, ale je mu vděčná za pomoc v době, když jí bylo nejhůř. A že jejím dětem občas supluje chybějícího tátu, jsou na něj všichni zvyklí. Dětma počínaje, přes společné známé, až po babička a dědu. 

    Je nám spolu moc fajn (nejen v posteli); konečně holka do nepohody, která se nebojí šlápnout do pedálů, přespat v lese a mít radost i z toho, že zapadnem po kolena do bláta. Jenže - ten její bývalý ON je u ní pořád - občas i doma, ale asi ještě i v srdci. Nepracuje sice ve stejném městě, jen k ní občas zajede (svátky, Vánoce atd.) A - já dostanu v tu chvíli distanc, aby byl klid. Na jedné straně ji chápu, byla s ním pár let a neměla si na co stěžovat, on je stejný jako ona, pořád naplno, pořád 98 dB hlasitost, nesmírně aktivní, až únavný. Právě proto si prý s ním další život nedovede představit - byla by to příliš výbušná dvojice.

 

     No, já su spíše kliďas, co nemusí mlet pantem od rána do včera, neposkakuju v sedm ráno před stanem, že už musíme vyrazit, jednoduše nic nehrotím. To jí vyhovuje. Takže, abych se dostal do současnosti a k problému: dala si termín, kdy to s ním dořeší (termín dost blbej, Vánoce, konec roku, na silvestra pak nebyla ani s ním, ani se mnou), ale - nepodařilo se. ON to považuje za rozmar a "přechodnou zdravotní indispozici", ONA mu není schopna říct: "Je konec, mám jiného".

 

     Vztah nás dvou jde tím pádem do háje. Místo radosti je vystresovaná, cukne s ní každý telefon a já už to psychicky taky moc nezvládám. Nechce nikomu ublížit a ubližuje tak všem. Vydržím hodně, ale ne všechno. Hlavně pokud je konec toho trápení všech v nedohlednu... Mj. její děti mě už znají, ví, že spolu chodíme, jsem s nimi celkem v pohodě. Jen expartnera nějak tahá za nos a já se bojím, že dopadnu stejně. Má to ještě cenu?

 

Pavel

 

P.S. Jako poslední "novinku" mi nabídla,

že to můžeme řešit zatím jako takové "větší přátelství..."

 

 

 

Komentáře (44)add feed
Nemam pocit, ze bys byl "moc hodny" : KK
i kdyz samozrejme Te neznam a z jednoho dopisu tezko delat zavery.
Mam spis pocit, ze proste ses pro tentokrat stal prevoznikem Ty. Zacit si s clovekem, ktery nema vyresenou minulost je vzdycky riskantni... muze to vyjit, tj. muze se stat, ze budes tim, kdo "prebije" toho predchoziho, ale muze se stat (a asi se casteji stava), ze budes v jeho stinu. Tady mam pocit,ze nastala ta druha varianta, protoze kdyby to bylo dost silne, tak pritelkyne nema problem za minulosti zavrit vratka.
Mozna by me zajimalo neco vic o tom "druhem"... pokud samozrejme nejake detaily o jejich vztahu vis. Jako treba jak se seznamili, jak dlouho to trva, proc ten vztah vyhasl, atp.
leden 18, 2011 09:11
doplnění : Pavel..
ona je už taky stejně dlouho rozvedená. "Ten druhý" není exmanžel.
leden 18, 2011 09:27
já vůbec nechápu, co ti vadí.... : alik puntik
neměl jsi snad ty sám současně exmanželku, mladý masíčko a převoznici? A dobrý, že jo? Tak proč by vlastně nemohla mít totéž ona? Nelíbí se ti to? Nak se na to vykašli a najdi si někoho jinýho....snadná pomoc.Hele, jakou představu jsi vlastně měl o životě...a jakou tvá žena? Třeba jsi jen chtěl ochutnat jinou svíčkovou a ona pro to neměla pochopení. N, nepřipadá mi, že bys byl nějak extrovně hodnej. Holka do nepohdy...to mě vždycky může vzít čert, když tohle slyším. Jaká furt nepohoda!!!! Té jsem si užila za celý život až až. Jakmile mi někdo sdělí, že hledá holku do nepohody, tak ho pouštim jak horkej brambor. Jestli on je takovej úchyl, že musí mocí mermo žít v nepohodě a ve stresu, tak ať si tam žije - ale sám a netahá do toho ostatní lidi. Já chci být - a taky jsem - holka do pohody, klidu a míru. Nechci poskakovat v přírodě v šest ráno před stanem a těšit se z přírody. Chci být doma v teple, sledovat přírodu v televizi a na klíně mít horký kafe. Tak ona má dva chlapy? A co je na tom? Vím o spoustě chlapů, co mají víc ženskejch. A nepovažujou to na nic špatného. Prostěš, jestli to, že ona má krom tebe ještě někoho jiného, vadí - najdi si jiné děvče. Howgh
leden 18, 2011 10:19
O co jde? : lp
Skutečně člověk potřebuje ke štěstí aby partnerka se kterou mu je pěkně, musela se rozhodnout, buď ten nebo onen? Člověk není něčí majetek i když je ten člověk jenom žena. "Jednoduše nic nehrotím". Tak tohle asi moc pravda není.
leden 18, 2011 10:38
alik puntik : mamča
Správně řečeno ! smilies/cheesy.gif
Taky chci být na stará kolena holka do pohody. Přírodou se můžu kochat z houpacího křesla na verandě. Nemusím kvůli tomu polykat kilometry na drncajícím kole, ani drkotat zubama k ránu ve stanu. To už mám dávno za sebou v mládí.
Jestli Pavel hledá parťačku na sportování a týrání si těla (no, občas i sexuální kamarádku), nemusí mu přece nutně "patřit", ale může si jí na tyto aktivity občas "vypůjčit". smilies/wink.gif
Já nevím, co ty chlapy na stará kolena pudí, mít doma další manželku ?
Že by strach, kdo se o ně k stáru postará ? smilies/grin.gif
leden 18, 2011 10:55
myslím, že to hrocení z Tvé strany : Inka
je kontraproduktivní, sám to stejně pořešit nemůžeš, nech to na ní, jsou to její problémy. Zkus užívat to hezké a pokud se Ti nechce čekat, zasekni to a najdi si jinou. Třeba jí to dojde až se rozhodneš Ty sám a všechno bude jinak a nebo také ne.
leden 18, 2011 11:37
alik, mamča - moje slova : Nelka
Děvčata, tak vaše komentáře mi mluví z duše. Naprostý souhlas. Po rozpadu manželství po 21 letech, taky nechci hledat to co už jednou bylo. Myslím, že mnoho exmanželek by bylo děvčat do nepohody (většinou i jsou, ale pánové to jaksi z gaučíku nechtějí vidět). A pan Pavel, ať se přítelkyně přímo zeptá, co čeká od vztahu a pak se rozhodne. Buď chce být tahán za nos nebo být převozník, či partner.
leden 18, 2011 12:01
Pavle, : Iris
těžko poradit. Myslím, že Ty na svůj věk máš hodně páry a energie na rozdávání. Mladá holka by Ti fyzicky stačila, avšak chtěla by rodinu a vůbec, myslím, že tohle dobře víš. Potěšil ses a skončil to slušně zavčas, protože soudím-li správně, malé děti už nechceš.
Tahle partnerka má také dost páry, možná i víc, nežli Ty smilies/wink.gif
Ale mám pocit, že teď jsi pro ni také jen převozníkem - "jen" není možná správně slovo. Fajn chlapem na zábavu a potěšení, určitě Tě má i ráda - ale zase nechce víc, nebo zatím nechce víc.
A Ty? Zamilovala ses? Chceš s ní být více? Žárlíš? Nestačí Ti to tak, jak to máte nyní nastavené? Dej tomu asi čas. Víc neumím poradit. smilies/smiley.gif
leden 18, 2011 12:17
Pavle : mila1
delas jednu velkou chybu - tlacis na ni. Pritom ona sama Ti rekla, ze vztah nema doreseny. Otazkou je, zda ho chce ci nechce resit. S Tebou je ji asi fajn, ale tamten je jeji jistota, podrzel ji i s detma, kdyz to potrebovala. Kdyz ji budes davat ultimata, prijdes o ni. Ja bych se na Tvem miste stahla a nechala to na ni. A snazila se mezitim zit svuj zivot. Nemusis ji davat terminy, dokdy se ma rozhodnout, dej si sam termin, dokdy chces cekat. A taky bych ji nechala prostor, aby se mohla nadechnout a uvedomit si, co chce a jestli jsi pro ni jen prijemnym uletem nebo budoucnosti.
leden 18, 2011 12:31
Pavel je prudič : lp
dlužno dodat velice majetnický prudič.
Píše - Je stejně stará, děti odrostlé (skoro jako moje), aktivní, až hyperaktivní, ale konečně v těch oblastech, které jsem hledal - tedy sport, akce, kultura. A dál - je nám spolu moc fajn (nejen v posteli); konečně holka do nepohody, která se nebojí šlápnout do pedálů, přespat v lese a mít radost i z toho, že zapadnem po kolena do bláta. Hyperaktivní dívka, respektive žena - čemu se tedy diví? Měl by si ujasnit jestli chce hodnou buchtu jen pro sebe nebo aktivní "živou" ženskou. Málo platný ale ten její bývalý ON s tolerancí k rozmaru a "přechodné zdravotní indispozici" musí mít ve finále navrch. Chce to jen aby pan Pavel přitlačil na pilu a bude mít brzy vyřešeno.
leden 18, 2011 12:35
ovšem, Pavel je prudič, obšourník svíčkovák a možná i státní rozvraceč! : bb2
Aleno, Mamčo, Nelko:

Pak přišla chvilka s mladou kočičkou... oba jsme si užili a šlo se dál. Ona do zahraničí, já, konečně vyléčený - jak z manželství, tak z okouzlení "spřízněnou duší na stejné vlně", tak i z mladého masíčka. ..Pak přišla ONA.


Takže - 1.rozvod, 2.převoznice stejného ražení jako Pavel, 3. mladá kočka, 4. ONA

Ne všechny najednou.

No a že chce Pavel v 50-60 letech občas na kolo, občas na koncert nebo do kina a rád by to provozoval s partnerkou, na tom je něco špatného?

Kdyby sem psala žena, že je jí 55, děti odrostly a ona by ráda s manželem do divadla a na lyže, ale on jen gaučink, tak jí dáte zelenou i k milenci.


leden 18, 2011 12:49
jo, pravda, MAJETNICKÝ prudič : bb2
on si, moula jeden, chce snad mít rád tu ženu jen tak sám pro sebe, žejo, zmetek je to lakomá!

Vždyť vy všechny rozvedené, odejité, jste se táááák moc rády dělily o partnery s jejich milenkami, současnými i bývalými.
No někdo holt má široké srdce a někdo ne, já jsem taky párová labuť, o svého chlapa bych se nedělila ani s bývalou, ani s budoucí milenkou:-)
Takže Pavla chápu, myslím, že má trpělivosti dost, no a nezbývá mu asi než ještě chvíli vyčkat a současně s ní, s Onou:-), hodit řeč na téma Mám tě moc rád, ale číslo dvě budu jen chvíli, moc dlouho to nevydržím...
leden 18, 2011 12:54
bb : Iris
smilies/grin.gif..svíčkováka si nech zaregistrovat smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
leden 18, 2011 13:02
... : bb2
dám, samozřejmě pak budu za každé použití vybírat tučné poplatky, ovšem kudlanky dostanou slevu smilies/smiley.gif
leden 18, 2011 13:07
i ONA je : Pavel..
asi tak v druhé půlce mezi 40 a 50 smilies/wink.gif
Gaučing, fláking u TV a vepřokdelozelismus nesnášíme oba. A ve stanu drkotat zubama taky nemusíme, my se tulíme smilies/grin.gif
leden 18, 2011 13:31
bb2 : Karlos
konečně rozumný dámský příspěvek, ze kterého nečiší zloba.. smilies/wink.gif
leden 18, 2011 13:34
bb2 : mamča
Já jsem taky majetnická, proč si to nepřiznat ? Vůbec by se mi nelíbilo, kdyby si manžel na některé aktivity našel jinou partnerku.
Ale ta Pavlova ONA mu řekla hned na začátku, že nemá vyřešený současný vztah. Záleží na tom, jak dlouho ho hodlá řešit, a jestli vůbec ?
Některé vztahy jsou už tak "prorostlé" do širší rodiny, že snad ani utnout nejdou.
leden 18, 2011 13:53
řekla, mamčo, : bb2
ale co chudák člověk ženská má dělat, když se zamilovala do Pavla dřív, než dořešila předchozí vztah...a co má chudák člověk chlap dělat, když je zamilovanej do Ony. Zodpovědné a rozumné od obou by bylo počkat, pracovat, modlit se a nepsat na Kudlanku :-) Jsou to lidi, tak milujou/sexujou rozumu navzdory :-)

Ovšem to všechno nebylo příčinou toho, proč jste se do něj trošku zprudka pustily, žene:-).
leden 18, 2011 14:01
... : bb2
a teď se jdu už opravdu odhlásit, pokračovat v práci a nenačumovat sem furt smilies/smiley.gif

leden 18, 2011 14:03
ale jdou, jen musí být "politická vůle" : erika
pokud se Oně nechce, může se Pavel rozkrájet.
Jinak naprostý souhlas s bb a já bych se taky neměla chuť o nikoho dělit. Nebude to bb tím ohnivým znamením? smilies/wink.gif
leden 18, 2011 14:04
jdou utnout : erika
to mělo být ještě pod mamčou smilies/smiley.gif
leden 18, 2011 14:07
Pavle : mia I
vem na toho druhého hadici od vysavače smilies/grin.gif pokud čteš Kudlu, pochopíš co je tím myšleno. Teď vážně - kam spěchat? Tři roky po rozvodu třetí známost, je vidět, že nemáš problém se seznámit. I kdyby to tentokrát nevyšlo, Ty se určitě zase seznámíš jindy s jinou smilies/wink.gif
leden 18, 2011 14:23
Záleží : Macesska
na Pavlovi, jak to chce řešit on. Těžko nechávat iniciativu na NÍ, když by jí asi vyhovovalo paralelní nastavení. Pak se buď rozhodování potáhne jak hleny, případně pokud se rozhodne pro Pavla, bude mít pocit, že byla v podstatě donucena.
Ono to tady v diskusích občas zazní: Pusť koně, je-li tvůj, vrátí se.
Ona v podstatě nikoho za nos netahá, podle mě spíš zkouší, jestli by jí neprošly dva paralelní vztahy smilies/smiley.gif No, to se musíš rozhodnout Ty, jestli jo nebo ne.

Jinak souhlasím s bb. Já teda nejsem labuť, ale žárlivá majetnická mrcha, neměním, nepučuju a škodnou střílím.
leden 18, 2011 14:23
bb2,Karlos - proč zloba : Nelka
Nevím jak moc z mého příspěvku čiší zloba, jen si myslím, že vztah je o komunikaci. Je třeba si ujasnit, co od vztahu čeká jeden i druhý z partnerů a pak se rozhodnout, zda ve vztahu pokračovat či ne. Jestli budou partneři nebo mezi nimi bude jen "větší přátelství". Mně by se taky líbilo mít partnera na procházky, na kolo, do divadla i na ples, který se mnou posedí na terase u kafe, ale dělit bych se o něj nechtěla.
leden 18, 2011 14:25
... : Pavka
Tak tohle řešil jeden můj kamarád, cca rok. A pak řekl, mám přece svou cenu a šmitec. Holka to byla fakt super, nejlepší co měl, ale aby dělal doplněk, na to má svou hrdost. Pavle - najdi si jinou sportovkyni s odrostlými dětmi :-D A nebo dál dělej sekundanta. :-P
leden 18, 2011 14:36
Železná logika : lp
nám dávno objasnila, že ženy se dělit nemíní. To je hned vichřice. Prostě co je dovoleno bohovi (ženě), není dovoleno volovi (muži). Chlap který to nepochopí tak trpí. Jako Pavel. Chlap který to pochopí ví své a jde životem s úsměvem. Stejně jako ten ON ( dle Pavla rádoby bývalý). No, může taky být, že Pavel má posloužit jako tlačítko na toho takzvaného ON. Vypadá to ale, že to tlačítko nefunguje. I když člověk nikdy neví. Může být, že výsledkem bude: "mouřenín posloužil, mouřenín odejde".
leden 18, 2011 14:39
Nelko, : Macesska
na mě spíš čišela zloba z těch příspěvků, na které bb reagovala.
Že se rozvedený chlap opovážil najít si akční ženskou, když se s manželkou (v dobrém a po odchování dětí) rozešli. Že by měl mít šanci na fajn (nejlépe monogamní) vztah. Což Pavel nejspíš má - když ne s ONOU, tak s jinou. Dělalo to na mě dojem, jako by to některé úplně cizí exmanželky nedokázaly překousnout.
leden 18, 2011 14:40
Já teda dneska zírám : KK
co se tu vyrojilo za zaujaté příspěvky...
Naprostý souhlas s bb2, s Macesskou a Mamčou.

Tlaceni by se samozrejme mel Pavel vyvarovat, ale to prirovnani, ze by se rozhodovani partnerky mohlo "tahnout na hleny" (jak to oznacila Macesska), sedlo jak p*del na nocnik. Ne kazdemu vyhovuje se o partnera delit s nekym jinym. Ja bych na to asi taky nepristoupila. V podobne situaci jsem konec koncu uz jednou byla, kdysi jsem o tom psala. Nemam dnes zpetne pocit, ze bylo uplne nejlepsi reseni nechat druhe strane naprosto volne ruce v otazce, co bude se vztahem dal. S Pavlem jsou rovnocenni partneri - ji nikdo nezazliva, ze neni vyrovnana s predchozim vztahem, ale jemu nikdo nemuze zazlivat, ze mu neni po chuti byt ten druhy. Jde spis o to, jak se Pavel zaridi. Zda ma trpelivost a da tomu jeste nejaky cas, nebo zda to rozsekne jako prvni, uvidi-li, ze partnerka nic resit nechce.
leden 18, 2011 15:04
Vedle jak ta jedle : lp
je ten náš Pavlík. Jeho láska netahá nějak za nos expartnera. Žádný ex není je jen druhý partner (respetive první, druhý je až Pavlík). Pavlík je ten tahaný za nos. A kdoví, vždyť je docela v obrazu:
"Jenže - ten její bývalý ON je u ní pořád - občas i doma, ale asi ještě i v srdci. Nepracuje sice ve stejném městě, jen k ní občas zajede (svátky, Vánoce atd.) A - já dostanu v tu chvíli distanc, aby byl klid".
Mohl by se s tím srovnat, užívat si s pěknou temperamentní ženskou a nebrečet u Kudlanky. Takhle mu to dlouho nevydrží.
leden 18, 2011 15:24
Pavle : kolemjdoucí
doufám, že se pletu, ale není problém třeba v tom, kolik vyděláváš ty a kolik ten druhý....
leden 18, 2011 15:29
Je to, Pavle, překvapivě prostý: : Krakonoš
Kdyby tys byl pro tuhle dámu stejnej VON, jako je pro tebe VONA, stačilo by lehce nadhodit, že chňápeš, že potřebuje čas na dořešení minulosti a že jí ho teda milerád poskytneš. Že si teda dáte pauzu, vona si pořeší minulost, pak ti cinkne a začnete tam, kde ste přestali. A protože jsi nehrotič, tak na ni nijak netlačíš a dáváš tomu klíďobrďo rok, však nejni v našem věku už kam spěchat, né? smilies/cheesy.gif
A viděl bys, kamaráde, ten mazec, kdyby to byla fakt ta VONA, jak by se začala minulost rychle řešit, myslim, že by volala ještě ten tejden. Jenomže ty tak trochu tušíš, že takhle fifty - fifty ty karty a vaše vzájemný city rozdaný nebudou, žejo. Tak si vyber: Buď se budeš bát dozvědět pravdu a budeš ještě chvíli převozničit, abys byl nakonec vodkopnutej jako nesympatickej prudič (protože nad věcí bejt a trochu se podělit s kolegou nedokážeš smilies/wink.gif), a nebo to riskneš, v nejhorším se rozejdete, ale vona v tobě bude aspoň vidět chlapa a tak jí zůstaneš ve vzpomínkách. Je to na tobě.
leden 18, 2011 17:11
klasika : koudy
klasika je v tom, že každý (on i ona) mají různé prefence, různé definice, tady nezbývá než si vzájemně (z očí do očí) ujasnit co kdo chce a co je pro to ochoten obětovat.
Krásným příkladem je věrnost, tu si slibujeme při svatbě, ale máme na mysli naprosto stejnou věc? Jsem přesvědčen, že ne. Někdo si myslí, že příležitostný úlet se nepočítá, jedna z mých kamarádek si odskočí do cizí postele velice často a následně kráčí domů v pohodě a její manžel nahlas říká, že si vzal skvělou holku.
Chci jen říct, že nic není černé, nabo bílé, ale většinou jen v odstínech šedé.
takže Pavel není moc ani málo hodný jen neví co vlastně, nebo co chce.

leden 18, 2011 17:38
Ja myslim : KK
ze Pavel i vi, co chce - chce monogamni vztah, chce vysachovat konkurenta :-)... jenze bohuzel muze tak akorat jedine: rict to svemu protejsku a doufat, ze to pochopi a neco s tim udela. Nemuze pritelkyni diktovat, co ma delat, resp. muze, ale nepredpokladam, ze by timto zpusobem neceho kloudného v dlouhodobe perspektive dosahl.
Co si takhle dat pro sebe nejakou lhutu? Rict si treba, ze jestli se veci nezlepsi do nejakeho prijatelneho stavu do (ja nevim) pul roku, pujdes od toho?

Opět musím souhlasit s Krakonošem... stručne, vystižne...
leden 18, 2011 17:57
Větší přátelství : Petrsss
"P.S. Jako poslední "novinku" mi nabídla,že to můžeme řešit zatím jako takové "větší přátelství..."

No jasně to říká - chtěla by mít dva vztahy najednou. Tak buď to využij a nech ji jako větší přítelkyni (upozorni ji na to, nemá nárok chtít víc) a pořiď si taky druhý vztah. A nebo nemáš-li na to žaludek, tak to ukonči.
leden 18, 2011 18:34
AlenoP: Chci být doma v teple, sledovat přírodu v televizi a na klíně mít horký kafe. : Petrsss
ono jde taky o věk. Ale jestli máš tenhle zápecnickej postoj už dlouho, tak to asi na tvé figuře, přitažlivosti a zdraví bude dobře poznat.
Každopádně pokud si myslíš, že se sedění u televize vyrovná nějaké aktivní činnosti, třeba výletu do té přírody, tak si hledej sobě rovné a nepohrdej lidmi, který ještě pohodlí nesežralo.
leden 18, 2011 18:44
.. : kolemjdoucí
a hele, další, co si myslí, že pobyt v přírodě je zdraví prospěšný...
leden 19, 2011 07:34
Petrssi : Iris
Nemusí mne sežrat pohodlí, jen Ty zase nepohrdej lidmi, kteří nejsou sportovně založení,lidé jsou totiž různí a potřeba neustále cvičit, běhat, cyklistit apod. není všem daná - a mohou být štíhlí a zdraví jako třeba já. Stále slyším svého skoro exmanžela, jak říká - než bych celý den sekal trávu a makal na zahradě, to radši budu jezdit celý den na kole. Energie vynaložená na zahradě je horší?
Ano, jde také o věk.Alena P. se teď pohybuje o fr.holích, pokud vím, v životě se ale naběhala až až..A myslím, že používá trochu nadsázky, když píše o tom, že je radši holka do pohody.

leden 19, 2011 07:49
Iris : Petrsss
Já nikým nepohrdám. Začala s tím Alena, že jak slyší o dívce do nepohody, tak šílí. Že ona je ženou do pohody k televizi. Ale myslím, že si plete pohodu a pohodlí. A samozřejmě, věk a zdravotní stav je limitem.
leden 19, 2011 08:25
Ptressi : Iris
Ono to "holka do nepohody" opravdu někdy rozčiluje.Víš, vychováváš děti,postupně zařizuješ společný život, řešíš domácnost, zaměstnání, stárnoucí rodiče a spoustu dalších životní peripetií - samozřejmě i příjemných a spolu s manželem - aby, když se unavíš a zestárneš, chlap odešel s holkou do nepohody. To pak skřípeme zuby nejedna z nás.
Ale to je jen vsuvka, jinak nejsme Pítrsi ve při, ahoj smilies/smiley.gif
leden 19, 2011 08:41
Iris : mia I
všechno zlý pro něco dobrý - když Tě opustil zdravou co by sis s ním počala, kdybys byla třeba časem nemocná a potřebovalas jeho pomoc? to už bys byla teprv rozčarovaná. A že z plného zdraví je někdy k nemoci jen krůček víš Ty asi jako zdravotnice nejlíp. Všeho do času, on taky věčně nebude jura, věk nikdo nezapřem, stáří se dá oddálit, ne zastavit. A pak se teprv možná pozná jak pravá je ta jejich láska, kterou teď zřejmě dávají na odiv.

ale jinak pokud je našemu dotazovateli pětačtyřicet plus minus nějakej rok a jí taky asi, oba zdraví, rady Alči směrem k nim , že je líp sedět s kafem v klíně mi přijdou celkem naprd.
leden 19, 2011 08:52
oprava : mia I
místo stáří má být stárnutí
leden 19, 2011 08:58
Mio ahoj : Iris
máš pravdu, no my tu většinou neodhadneme, jak jsme kdo starý, pokud se lépe neznáme. Takže pak se naše názory občas generačně střetnou smilies/wink.gif
A i jinak máš pravdu, dobře, že jsem, ač opuštěná, alespoň zdravá a při síle. Mio hezký den smilies/smiley.gif

leden 19, 2011 09:15
Jejda : lp
ona ta diskuze pokračuje notabene už před budíčkem.
V čem spočívá podstata Pavlíkova probléme asi tak? ... ON to považuje za rozmar a "přechodnou zdravotní indispozici", ONA mu není schopna říct: "Je konec, mám jiného"... Za tímto sdělením lze vidět lecos. ON informaci od ONY o jejím novém vztahu přijímá s ledovým klidem. Mávnutím ruky - však ono tě to přejde. Má nadhled a to se blbě s člověkem manipuluje prostřednictvím jakýchsi nových paralelních vztahů. Navíc pro hyperaktivní ONU to může být docela příjemným zpestřením. Hraje si a jednou má navrch (u Pavla) jindy u toho druhého tahá za kratší konec. Je to prostinké. A stačí tak málo. Spokojit se s tím co je a nebýt jak ta rybářova žena. smilies/cool.gif
leden 19, 2011 11:09
... : hrotící majetnický prudič, lakomec a nepohodář Pavel
Děkuji všem za postřehy, rady a připomínky. Jmenovitě pak Iris, Bíbítů a Krakonošovi, jakož i Macessce za koně, toho si beru fakticky k srdci. Pobavily mne i postřehy místního Svazu žen za rovnoprávnost mužů, v čele s bábou svíčkovou.
Značně jsem ubral plyn a lehce ustoupil stranou, výsledek příjemně překvapil. Není sice vyhráno, ale cítím se mnohem lépe.
Děkuji ještě jednou a D@nielce za toto celé tady smilies/smiley.gif
leden 19, 2011 20:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]