O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SPRAVEDLNOST PRO MRTVÉHO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 leden 2011

Dobrý den, chtěla bych vás všechny poprosit o radu, protože jsem už zoufalá a nevím kam nebo na koho se už obrátit. Můj Jirka byl ve věznici, kde si odpykával trest a těšil se, že to dosedí, tak bude zase se mnou a našimi dětmi doma. Koncem října minulého roku mi volala jeho maminka, že je u ní policie, že prý našli Jirku brzy ráno oběšeného v koupelně!

 

 

 

     Když byla provedena pitva. tak nám řekli, že tam nebyla známka cizího zavinění. Ale když měl pohřeb, tak jsem se byla na něj podívat s jeho maminkou, sourozenci a kamarády a ten pohled nám stačil. Měl na těle samou modřinu, na tváři byl pokousaný a na celém těle samé podlitiny, takže tam to cizí zavinění být muselo! A hlavně - nevidím žádný důvod, proč by něco takového udělal! Poštu měl pravidelnou i návštěvy. Podle vyšetřovatele se prý měl pohádat údajně s maminkou, protože odešla z návštěvy u něj o hodinu a půl dřív. Ale dělaly jsme to tak každou návštěvu, abychom tam mohli zůstat sami s naším synkem! A že prý hned po návštěvě roztrhal rodinné fotografie s maminkou, což také pravda být nemůže, protože tam žádné takové fotky neměl, jen dětí.

 

     V tu dobu jsem byla v devátém měsíci těhotenství, tak jsem na tom nebyla dobře a pak se mi narodilo naše třetí dítě, na které se moc těšil. A ještě jedno - hned druhý den po jeho smrti mi volali z věznice, jestli bych souhlasila s tím, že by mu udělali pohřeb na náklady věznice... Ale s tím jsme nesouhlasili, tak jsme se s nimi domluvili, že ho jen převezou na náklady věznice do Brna a my mu zaplatíme pohřeb. Což nakonec stejně neudělali a naopak ještě byli na tchýni sprostí.

 

     Když jsem naposledy mluvila s panem vyšetřovatelem, tak mi řekl, že se mnou dlouho mluvit nemůže, že mají dalšího mladého kluka na tom samém místě! Což se mi zdá opravdu hodně náhod - mám pocit, že to chtějí jen smáznout ze stolu a říct, že se sám oběsil. Vím, že tam měl problém s nějakým vyšetřovatelem, který mu prý dělal naschvály. Ještě jedno - měl být přeřazen blíže k Brnu, kvůli naší cestě z Brna. Komisi měl mít jen o den později, než byl mrtev, takže se jí nedožil.

 

     Nikdo mi nedokáže pomoci a už nevím, kam se mám obrátit. Slyšela jsem, že můžu podat trestné oznámení na neznámého pachatele a na šikanu, které byl vystaven. A snad i dát podnět k Veřejnému ochránci práv na šetření, jestli nejsou porušována práva vězňů. Ale já moc na úřadování nejsem, nevím si opravdu rady! Přesto jsem zkoušela všechno možné, ale marně - vždť chci jen, aby se to vyšetřilo a už nic takového se nestalo... Přeci nějaká spravedlnost být musí.

 

     Víte, ať byl jaký byl, ale on miloval rodinu a miloval život. Dokonce ani jeho osobní věci nám nechtějí poslat. Prý to spadá do dědického řízení, ale notář o ničem takovém neví, naopak řekl, že nám to měli poslat hned, zároveň s jeho tělem. Přála bych si moc, abychom dosáhli pro něj spravedlnosti. Myslím si, že vy jste asi jediní, kteří mě i mým dětem dokážete pomoci.

 

     Moc prosím o jakoukoliv radu, jak postupovat.

 

Děkuji hodně moc předem,

Lucie

 

 

Komentáře (7)add feed
Lucko : erika
vypadá to, že bydlíš v Brně, zkus oslovit ombudsmana, máte ho přímo tam, jde to osobně přes kancelář, nebo poštou, nebo e-mailem, všechny potřebné informace a postupy najdeš tady: http://www.ochrance.cz/kontakt/
když uvedeš všechny tyhle skutečnosti a nesrovnalosti, mohli by se tím začít zabývat.
Mrtvému to už nepomůže bohužel, ale chápu, že toužíš po nějaké satisfakci, je to hrozné, co píšeš.
Ať se ti to povede!
leden 17, 2011 23:08
Jediné dostupné řešení : Milan
je trestní oznámení s návrhem na exhumaci a novou forensní pitvu na jiném ústavu soudního lékařství.
Soukromě to vyšetřovat nelze.


leden 18, 2011 07:55
to je otázka jestli nebyl spálen a zda exhumace buce moci být provedena. : Inka
možná jste měli dělat něco hned když jste viděli jak po smrti vypadá, vím že to bude znít morbidně, ale vyfotit si ho, ihned zavolat policii, zkrátka to nějak řešit okamžitě ....

mám pocit, že vězení je stát ve státě, že tam asi nic moc už nezmůžeš, chápu Tě, ale jemu to život už stejně nevrátí.

Což se od toho zkusit odpoutat a žít něčím hezkým a pro své děti?
leden 18, 2011 08:42
Nemyslím si, že by patolog : Rozmarýna
napsal nepravdivé údaje. Patolog umí dost přesně určit čas smrti a taky jak staré jsou modřiny a kousance, takže věřím, že cizí zavinění tam nebylo. Možná to udělal kvůli šikaně, se kterou se ve vězení musí počítat, není to nedělní škola. Takže věřím tomu, že ho šikanovali spoluvězni, ale divila bych se, kdyby ho pokousal vyšetřovatel, že by ho zmlátil tomu bych věřila, ale to kousání? To si myslím, že udělá spíš někdo méně inteligentní, takže by mi to pasovalo spíš na vězně.
Já bych si asi podala stížnost ministrovi vnitra na nedostatečné vyšetření případu a teprve pak bych asi kontaktovala ombudsmana (protože vím, že moje kolegyně kontaktovala ombudsmana a ten jí řekl, ať se obrátí nejprve na ministra spravedlnosti, že nevyčerpala všechny možné kroky).
Jinak si myslím, že mrtvému to nepomůže a Lucie pokud se v tom bude dlouho pitvat, tak se smutku hned tak nezbaví. Nebylo by lepší se na vykašlat a zapomenout?
leden 18, 2011 11:44
Zkoušela jsem všechno : Luca
Moc děkuji za příspěvky psala jsem na ministerstvo spravedlnost,ministerstvo vnitra,inspektorát policie čr a na generální ředitelství vězenské služby,ale marně všichni dávají od toho ruce pryč. Jeho maminka si cely pohřeb natáčela na dvd,tak to máme nějak podložené důkazi,ale nikdo to necce vyšetřovat od jeho smrti zkouším vše možné,ale nikdo s tím nechce nic dělat i právník. Já vím,že on by si na život nesáhl on se měl moc rád a nebyl zrovna ten který by se bál on byl si za jeho život zkusil hodně a on miloval svou rodinu,tak proto vím,že on by nic podobnéo nemohl udělat. A kdyby se něco stalo na jeho poslední návštěvě,tak mi se neoběsil až za 10 dnů. Paní sekretářka s věznice mi řekl,abych se v tom nepitvala,že to stejně mojí situaci neřeší. Já jeho smrt nemůžu přenest přes srdce strašně mě tady chybí a přála bych si byt s ním...
leden 21, 2011 09:27
Luco, to je síla - jeho maminka si celý pohřeb natáčela na DVD? Sama? Nevím, jestli bych měla sílu na pohřbu svého syna natáčet... : Myška
Pokud vím, mohli jste vidět před pohřbem tělo oblečené, ležící v rakvi, takže jen krk, obličej, ruce od zápěstí, pokud byl oblečen (neoblečeného by ho nevystavili, že).
Myslím, že by ses opravdu měla zaměřit na sebe a děti. Jemu nepomůžeš, a jen darmo budeš v sobě živit - vlastně co?, když nežije?
leden 21, 2011 10:30
... : Luca
My jsme ho viděly v den,kdy měl pohřeb a právě proto to chci nějak vyřešit na první pohled bylo vidět,že by si to sám neudělal. Pro mě tohle řeší strašně hodně. Snažím se věnovat svym dětem,ale bez mých rodičů a tchyně bych tohle nezvládla. Těžko se stím srovnávám a těžko se mi žije bez něj... Myslela jsem si,že jsem silnější ženská,ale nejsem.Jen mě udivuje,že nám nechcou poslat jeho osobní věci z věznice,co tam měl. Ten pohřeb natáčel tchýně přítel. Přeci to nejde,aby v té věznici bylo tolik lidí oběšených a nikdo to neřešil,to přeci nejde.
leden 21, 2011 15:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]