O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZVÝŠENÍ VÝŽIVNÉHO PRO NEZLETILÉHO PDF Tisk E-mail
Úterý, 21 prosinec 2010

Dobrý den, prosím o radu ohledně zvýšení výživného na mého devítiletého syna. Při rozvodu v roce 2004 bylo soudem stanoveno výživné ve výši 1400,- Kč. Exmanžel pracoval jako řidič mezinárodní kamionové dopravy a měl ještě jednu vyživovací povinnost na dítě z prvního vztahu. 

 

 

 

 

     Když náš syn pak nastoupil do školy, domluvili jsme se (ústně) na zvýšení na 2000,- (z důvodu, že ani jeden nechceme k soudu, jelikož my jsme se odstěhovali na druhou stranu republiky a on zase nebývá často doma). Dohoda však vydržela bohužel jen 2 měsíce. Nechala jsem to být, protože náš syn mi vysvětloval, že táta asi taky nemá peníze a tak jsem to stále  nějak pytlíkovala.

 

     Nyní, když jsem ho požádala o zvýšení ústně, mi sdělil, že již rok nejezdí v SRN kamionovou dopravu (předtím mi zase tvrdil, že dělá v kanceláři), že momentálně dělá údržbáře v Plzni na letišti a má co dělat, aby to sám utáhl. Sdělil mi i, že druhá expartnerka taky žádala o zvýšení a že se mu vyživovací povinnost na staršího syna z předchozího vztahů o 200,- Kč snížila.

 

     Samozřejmě, že chápu, že každý platíme na děti  jak můžeme, ale náš syn nastoupil před dvěma léty do školy a výdaje bohužel stouply... jen měsíčně za školu to mám cca 700,- Kč navíc, a jsou to i různé školní aktivity... lyžařský výcvik 1500,- plavecký výcvik 1000,- škola v přírodě 1500,- plus sem tam výlety, divadlo...  to není samozřejmě pravidelně každý měsíc, ale za ten školní rok se to nakupí. Samozřejmě jsou už i vyšší výdaje na stravu, ošacení.

 

     Nevím ale, jak na tom můj exmanžel doopravdy je s příjmy; vzhledem k tomu, že mi jednou říká to a hned na to si protiřečí. Myslím, že bych měla zažádat o zvýšení, ale jak říkám, neznám jeho majetkové poměry. Co vím jistě, je, že si kupoval byt od města do osobního vlastnictví, taktéž, že je blázen do letectví a pořídil si motorové rogalo a koupil auto. Vyživovací povinnost z prvního vztahu ještě má na cca 17ti letého syna (platí myslím 1600,-). Jinou vyživovací povinnost nemá.

 

     U mě se situace trochu zhoršila i díky insolvenci, byla jsem předlužena a nyní mám srážky do zákonného minima... takže pobírám cca 8 tis čistého. Nevím ani, zda toto mám psát do návrhu o zvýšení, přijde mi to hloupé, když jsem si to zavinila v minulosti sama... proto bych vás moc ráda požádala o vaše zkušenosti, případně radu ohledně celého návrhu, jak bych ho měla, prosím, sepsat, když nevím téměř nic o exmanželovi... A měla bych vůbec šanci uspět na zvýšení? Co když mi nakonec výživné sníží sníží?

 

Děkuji moc za radu,

Lucie

 

 

 

 

Komentáře (13)add feed
... : Sandra.
A co kontakt na tu jeho druhou expartnerku, ten nemáš? Pokud žádala a proběhlo nějaké řízení, třeba by ti byla schopná docela přesně říct jak to probíhalo a kde a za kolik ten váš společný expartner dělá...
prosinec 21, 2010 23:31
Řidiči MKD na krizi doplatili nejvíc ze všech. : Milan
Až neuvěřitelné množstí jich z oboru vypadlo a zbytku se velmi radikálně snížily příjmy. Řada spedičních firem úplně skončila, jiné najímají řidiče z ciziny přes agentury nebo i přímo... To není výmluva pro neplatiče alimentů, to je prostá a chmurná realita.

prosinec 22, 2010 07:57
Mikine, : bb2
chápu, avšak je-li řidič zároveň otcem, měl by si od úst motorové rogalo utrhnout a přispět na dítě, které si přivodil.
Jasně, máme jen info od Lucie, ne z druhé strany, ale proč by zrovna tady Lucie lhala, žejo, takže - má-li kamioňák na rogalo, musí mít i na syna, nebo přesněji, musí mít na syna, pak na syna, pak na syna, a pak teprve na rogalo.

Vím, že jsou i bývalky vyžírky a chlapi féroví, těch se následující netýká, ale často mám pocit, že chlap neplatí víc ne proto, že nemá, ale proto, že ví, že máma se nějak postará. Vždycky to NĚJAK udělá, aby dítě nemělo hlad, nebyla mu zima, mělo co potřebuje a pokud možno i něco navíc.
Jak by se otci líbilo, kdyby mu synek sdělil: Víš, tati, mám hlad, máma neměla peníze, tak jsem dva dny nejedl.

2000 na dítě nejsou nic přehnaného, když dá máma totéž, máme 4 tisíce a ty to dítě skutečně spotřebuje.
prosinec 22, 2010 12:42
a pro Lucii, : bb2
nečekej na nic, nedej na info od syna, který může být otcem ovlivněn, přinejmenším však vidí věci ze své dětské perspektivy, a podej si k soudu žádost o zvýšení.
V nejhorším ti to nevyjde. Aby ti to snížili, tak by manžel musel nejdřív požádat o snížení a zdůvodnit. Tak se nenech předběhnout. Poraď se, právník, občanská poradna pro lidi v tísni apod. Bývalku bych kontaktovala jen pokud spolu máte velice přátelské vztahy - to by byla výjimka :-) Jinak bych se jí nezabývala, ani to nemá smysl, nebude mít důvod ti pomoct, když jsi její nástupkyně, spíš dá avízo manželovi.

prosinec 22, 2010 12:48
... : bb2
majetkové poměry nebudeš zjišťovat ty, ale soud - samozřejmě, že by pomohlo, kdybys jeho poměry znala a ještě lépe, kdyby to tvůj dobrý právník soudu rovnou předložil a doložil,ale takové možnosti zřejmě nemáš.
prosinec 22, 2010 12:49
Dohodla : Ivča
jsem se s bývalým,že si nechá oficiálně navýšit alimenty o 200Kč (kvůli svým věřitelům, kdyby dostal exekuci na plat, aby děti nebyly tratné),o které mi platil sám po dohodě víc....Jenže než soud proběhl, přišel o práci a mně byly alimenty sníženy...Pochopila jsem to..jenže rok jsem od něj dostala jediné alimenty....i když polovinu toho roku už pak pracoval... podala jsem trestní oznámení o zanedbání výživy a před týdnem dostala odpověď....Jelikož byl chudák nezaměstnaný, jsou jedny alimenty za rok (a pak další dvoje poté,co se ex o trestním oznámení dozvěděl) projevem dostatečné snahy....teď na prosinec už zas neposlal ani korunu...Ona to totiž ta máma vždycky nějak udělá.....

Před dvěma dny jsem měla bouračku..naštěstí žádné škody na životech a zdraví..jen mě tak napadlo,co by se stalo s dětmi, kdyby se teď ,po pěti letech, měl začít starat tatínek- s milionovým dluhem, opět bez práce....jeden syn má před maturitou, druhý je v devítce....jakou budoucnost by s ním měli...brrr....šťastné a veselé.....
prosinec 24, 2010 11:55
Někteří chlapi jsou prostě hovada, a na své dítě (děti) platit nebudou. Nahrává jim k tomu skvěle legislativa. : Myška
Přítelkyně mého syna taky nedostává na své dítě od jeho otce výživné. (Otcem není můj syn.) Opravdu stačí poslat občas nějakou stovku, hlídat si asi půlroky, a být nezaměstnaný a nic nevlastnit.
Měla by se změnit legislativa, takové "otce" zavírat, v kriminále by měla být povinnost pracovat a z výdělku si platit jak pobyt za mřížemi, tak alimenty a všechny další dluhy. Já vím, kdo by dal krimošům práci, kdo by je hlídal, že... Ale co kdyby pracovali na neodborných pracech při výstavbě dálnic a silnic? Hlídali by je bachaři na koních se zbraněmi, a bylo by. Výstavba dálnic by se zlevnila a zrychlila. Utopie, vím...
prosinec 26, 2010 10:16
Myška : Karlos
I ženy na své děti neplatí. Není to tak časté, jako u mužů, což je dáno tím, že matky převážně dostávají děti do své péče. :-)
prosinec 26, 2010 17:09
Karlosi, ano, i pro ně platí výše napsané. : Myška
Kriminál, makat a platit.
prosinec 26, 2010 17:34
... : katka *
chlapi hřeší na to, že to máma prostě "nějak udělá"... že se uskromní ona - to pro chlapa není důležíté, hlavně že se nemusí omezovat sám... smilies/angry.gif
Lucie- neváhej a podej žádost o zvýšení. 1400 je fakt málo a snížení bych se nebála.
Uveď do žádosti že si otec koupil za poslední rok do vlastnictví ten byt, že si pořídil nové auto a rogalo... to svědčí o tom, že "má". Na soudu je pak aby si zjistil jeho příjem.
prosinec 27, 2010 09:13
kriminály už taky nejsou, co bývaly. : alena puntík
jak takhle vyřizuju "úředníkorespondenci"r§zným svým kamarádkám, tak jsem se též setkala s případem že otec jednoho dítěte, tenkrát úpící v kriminále, přestal posílat alimenty - teda z toho kriminálu přestali posílat soudem určené alimenty/resp. jen jejich část/ a tak se dotyčná matka v tom kriminále ptala /právě tuto korespondenci jsem vyřizovala já/ - proč jí ty peníze neposlali a oni jí odpověděli, že nic nevyděla, neb měl NEOMLUVENOU ABSENCI. V kriminále!!!! Já vůbec nechápu, jak je něco takovýho možný...jsou ty zločinci teda v kriminále, nebo na rekreaci?
prosinec 28, 2010 11:19
... : bb2
jsou v kriminále, ale práce pro ně není a když byla, nebylo síly, která by je k práci donutila, pokud sami nechtěli.
prosinec 29, 2010 15:22
... : bb2
jasně, že bych taky jako ty nedala nepracujícím kriminálníkům nic víc než chleba, vodu a vitamíny, ale my jsme děsně zlé mrchy, tak se s nimi zacházet nesmí. Navíc prý by zabezpečení kriminálníků při práci venku, které je ještě dost (úklid sněhu, chodníků, sběr psích hoven atd) vyšlo moc draho.
No a dnes to za nás vyřešila krize, práce pro ně není.
prosinec 29, 2010 15:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]