O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁM ŘÍCT, ŽE TO VŠECHNO VÍM? A KDY? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 prosinec 2010

Danielo a vy všichni tady, prosím, poraďte mi. Nemám se komu svěřit - mám už jen maminku a ta je dost nemocná se srdíčkem, takže kdybych na ni vybafla svoje trápení, bůhví, jak by jí to mohlo ublížit. Jsem šest let vdaná, před svatbou jsme spolu dva roky žili a ještě před tím rok spolu chodili. Je mi čerstvě dvacet osm, manželovi třicet dva.

 

 

      V květnu se nám má narodit dítě. Ještě bych chtěla říct, že naše manželství je stále pohodové, i když se občas stane, že se v něčem neshodneme, tak nakonec jsme vždy vše dobře vyřešili. Už dlouho se stýkáme s poměrně velkou skupinou dalších přátel, vlastně jsme parta už od střední. Nedávno jsem se bavila s jednou kamarádkou, která má sestru, která měla právě smutné období, protože se s ní rozešel přítel, se kterým čtyři roky už žila. Vyprávěla mi její příběh. Když jsme se pak za pár dnů zase potkaly, byla právě na nákupech i s tou sestrou. Tak jsme pak všechny tři zašly na kafe a povídaly si.

 

      A pak ta její sestra vytáhla fotku, na které je se svým úplně novým báječným mužským - o kterém předtím ještě básnila. A na té fotce byl můj muž! Obě, ta moje kamarádka i já, jsme strnuly, ona se na mně podívala a já nevěděla vůbec, co mám dělat. Úplně se mi z toho udělalo fyzicky zle. Je pravda, že poslední dobou jsme se ani  moc nemilovali, nebylo mi dobře a lékař také řekl, že "spíš opatrně". Nikdy by mě nenapadlo, že by to ale můj muž mohl řešit nevěrou!

 

      Jen jsem vstala a řekla, že mi není dobře, že potřebuju domů. Ta kamarádka mne domů odvezla a já ji požádala, ať své sestře zatím nic neříká, že si to musím napřed vyřešit já. Ona z toho byla taky zničená, ta její sestra vůbec neví, že je to ženáč! Jenže - já opravdu můžu přísahat, že u nás doma to bylo doteď všechno v pořádku! Co když mne tedy podváděl už dřív? Nebo je to jen teď?

 

      Poraďte mi, co byste udělali nebo co byste mi doporučili - já se jen strašně bojím o miminko, bojím se nějaké scény a jsem úplně vyřízená...

 

Gabriela

 

 

Komentáře (125)add feed
:-D : Karlos
To je jak ze špatnýho filmu smilies/shocked.gif smilies/grin.gif Nutno podotknout, že manžel je především blbec, o tom žádná. A jestli si chtěl jenom odskočit vedle, je to tuplovanej blbec, že zanechává takový důkazy a evidentně oblbuje jiné dámy.
Co poradit dámě ? Zdejší ženy jí jistě ve většině řeknou, že má počkat, že se vrátí, atd., atd... Já bych se rozvedl. Dítě by v tom nehrálo roli. Vím, že bych to nezkousnul.
prosinec 14, 2010 08:43
Souhlas s Karlosem. : mamča
Tohle bych taky neskousla.
Tvůj manžel je vůl, vůl, vůl korunovanej ! Ještě se s tou "bokovkou" nechá fotit. smilies/angry.gif
Zahnul jednou, bude zahýbat vždycky, když nepůjdou věci podle jeho představ.
Ušetři si trápení do budoucna, a vykopni ho hned. Třeba se po tom vyhazovu ještě vzpamatuje, ale v žádném případě tu čerstvou informaci nedus v sobě. Hezky bych mu to vykřičela do ksichtu.
To je fakt zodpovědnej budoucí otec... smilies/angry.gif
prosinec 14, 2010 08:57
já bych nevydržela : erika
a konfrontovala ho s tím. Pak by se vidělo, podle jeho reakce, ale šanci bych tomu dala jen v případě, že by se hooooooodně snažil, aby o mne nepřišel a ta snaha by musela být pro mne velice přesvědčivá. Čili žádné okecávání, žádné lži, žádné falešné sliby. Rozhodně bych nedopustila, aby se to obrátilo - abych to byla já, kdo se snaží zachránit to.
Tohle se nedělá, obzvlášť v těhotenství.
prosinec 14, 2010 09:01
... : Sandra.
Ahoj, já nevím jestli je to ta nejsprávnější cesta, ale já osobně (a to jsem v dost podobné situaci, 27, dítě na cestě) bych neváhala ani chvilku a na manžela bych uhodila, co mi k tomu řekne.Do května je daleko, ty i miminko potřebujete klid a ten těžko budeš mít, když budeš muset neustále přemýšlet, jestli je zrovna v práci, nebo s ní, nebo s nějakou jinou...a jestli lže jí nebo tobě, jestli s vámi zůstane, nebo budeš s dítětem sama. Tohle všechno bych já osobně chtěla vědět co nejdřív, abych věděla jak si mám dál plánovat budoucnost, popř. abych se stihla předem připravit na to, že zůstanu s dítětem sama. Tedy tohle všechno má význam jenom pokud jsi ochotná a schopná mu odpustit a jít dál, jestli máš jasno v tom, že se chceš rozvést, pak je naopak asi lepší zatím neříkat nic a snažit se si zajistit co nejlepší finanční podmínky pro odchod.
Další věc- neřekla bych hned všechno, co vím a dala mmanželovi příležitost, aby se k věci postavil jako chlap. Že zahýbá je věc jedna, ale kdybych zjistila, že jsem si ještě navíc vzala lháře a sraba, tak bych to asi nevydejchala.S člověkem, kterej by ti byl schopnej lhát do očí se podle mně žije dost blbě.
Good luck, třeba se u manžela jedná jen o nějakou těhotenskou demenci a probere se...
prosinec 14, 2010 09:02
Milá Gábi : Ahabibi
před takovým faktem nemůžeš zavírat oči a tvářit se, že je vše OK. Protože tobě i miminku jde o zdraví. Řešení nevěry je totiž záběr hlavně pro tebe - psychický i fyzický. A na dost dlouhou dobu. Hlavně neobviňuj sebe za to, co dělá on. Je to jeho svobodná vůle bořit dobré základy vašeho vztahu.
Co tě čeká bude bolet, ale nedá se to obejít. Je na tvém zvážení, zda jsi schopna dát mu šanci, určitě o ni požádá a znovu mu věřit. Ale pochybností o něm se nezbavíš.
Dej mu na výběr. Jestli chce ať odejde za tou druhou. Že ty to zvládneš i když to bude pro tebe a mimi těžké. Zachovej chladnou hlavu a svoji hrdost. Nedoprošuj se a neškemrej. Vím, je to těžké, ale pro tebe rozhodující. A ničeho se neboj, všechno se uspořádá jak má, ať s ním, či bez něho. Teď opatruj sebe dvojnásob, nosíš nový život a to by měla být priorita. Přeji odvahu a víru, že vše se v dobré obrátí - tak, či tak.
prosinec 14, 2010 09:02
Pripojuju se k Sandre : KK
i proto, ze taky v cervnu cekam (druhe) miminko. Nedovedu si predstavit, ze bych neco takoveho v sobe TED dusila. I kdyz reseni nebude taky nic prijemneho, porad si myslim, ze je to udelat ted, abyste treba dali teoretickou sanci tomu, ze v dobe narozeni ditete uz bude vsechno OK. Protoze resit tyto veci s miminem doma a pod vlivem sestinedelnich hormonu, to je jeste vetsi psycho.
Paradoxni je, ze i ja mam ted "zakaz" :-) a i kdyz me to fakt stve, tak drzim hubu a krok a od manzela ocekavam totez. Nevera za teto situace by me hodne namichla. Nevim, jestli bych ji dokazala odpustit.
prosinec 14, 2010 09:10
... : Linda1
Šmejd, šmejd šmejd smilies/angry.gif Milující manžel jo ? Na chvíli dostane zákaz sexu a neudrží opasek v pase ?! Tak jak říkají ostatní holky, vyřvat to na něho a hlavně ani náznak nějaké snahy z tvé strany o záchranu. Jestli má někdo něco zachraňovat, tak to by se měl snažit on. Z tvého psaní ale cítím tu strašnou lítost a asi i to, že bys ráda odpustila. Jeslti ano, tak ty nesmíš být ta hodná a chápavá. Drž se holka, a nezapomeň že na první místě jsi ty s miminkem, nikdo jiný není důležitější a přednější.
prosinec 14, 2010 09:28
.. : kolemjdoucí
Tohle se nedělá, obzvlášť v těhotenství


Naopak, milé dámy, tohle se dělá zejména v těhotenství...
prosinec 14, 2010 09:30
KK a Sandro, : mamča
i vám oběma přeju pohodové a vysmáté červnové miminko. Myslím, že čím dřív to Gabriela rozsekne, tím dřív si bude moci užívat těhotenství. Ono to jen na venek vypadá, že mimino v břiše je "pulec" bez pocitů. Ale i to nenarozené dítě potřebuje pro svůj vývoj klid a pohodu, jinak je z něj po narození neurotické uřváně.
A tomuhle nebezpečí Gábinin manžel vystavuje své budoucí dítě.
prosinec 14, 2010 09:31
Blbý je, : Macesska
že on to asi popře - známe to, zatloukat, zatloukat...
Já bych to jistila i na druhé straně - jestli sestra kamarádky není sviňka - zlatokopka (což asi ne), tak bych kamarádku požádala, aby jí to nějak taktně naznačila. Ségru určitě zná, tak bude vědět, jak na ni. Nemohla by jí třeba ukázat nějaké fotky, na kterých jsi Ty s manželem? (Stylem "a hele, jaký mají hezký byt - oslavu - auto") Není nad to, když za Tebe práci odvedou druzí.

(Nevím, jak ty fotky vypadaly, ale protože jsem byla jeden čas terč výčitek, že se nehlásím ke známým a tajím dítě, a ukázalo se, že mám dvojnici, tak tu je malá teoretická možnost, že v tom je manžel nevinně.)
prosinec 14, 2010 09:32
Macessko, : mamča
to je sice bezva nápad, s tím, že by tu "špinavou" práci za Gábinu udělala ta sestra kamarádky, ale pak by z toho ten nevěrník vlastně vyšel čistý jak lilie. Milenka by mu dala kopačky, a on by se zase vrátil k rodině jako milující manžel a otec, s gloriolou kolem hlavy.
Na jednu stranu by to bylo žádoucí, na druhou stranu bych to na místě Gábiny těžko rozdýchávala, a těžko mu už někdy věřila.
prosinec 14, 2010 09:46
kolemjdouci : KK
Musim se priznat, ze jsem v poslednich dnech (a ostatne i pri minulem tehotenstvi, kde jsem taky mela jeden cas zdravotni problemy, ktere vyustily v "zakaz") docela dost premyslela o institutu polygamie. A rikala jsem si, ze tady z techto duvodu ten "harem" mozna nebyl zase tak spatny napad. Kdyz nemohla jedna zena, vystridala ji druha a v rodine byl klid :-).
Jenze my zijeme tady, takze vyse uvedene uvahy jsou jen "co by kdyby". Ja nejsem fanda nejakeho "nuceneho celibatu"), ale sem pocitam situace, kdy tomu, kdo nechce, nic nebrani. Jenze pokud mam zakaz nebo omezeni od doktora, tak se musim podle toho chovat.
Nevim treba, jak vazne to G. ma, ale minule mi napr. hrozil predcasny porod. Takze jedno vrznuti nestoji za narozeni (pravdepodobne postizeneho) ditete v sestem/sedmem mesici x mesicu nervu. Stejne tak mi nestoji ted za dalsich x dnu hospitalizace v nemocnici, protoze zase budu resit, co se starsim ditetem. A tak dále... A to bud ten chlap chápe, protoze má mozek na svém místě, nebo to nechápe, protoze ho má proklatě nízko. Víc k tomu asi nelze dodat.
prosinec 14, 2010 09:57
... : Pavka
Co tak přijít od doktora, že máš v krvi pohlavní nemoc? A být z toho v šoku jak je to možné.......Pak mu říci že asi zaměnili vzorky......Ať si taky chlapec užije.(pokud tam přece jen nějaký sex byl) Asi blbý nápad, ale vždyť přesně tohle ti chlapi riskují, nakažení těhotné ženy :-(
prosinec 14, 2010 10:01
mamčo, : Macesska
taky bych asi těžko znovu věřila, ale jsem natolik hamižný pragmatik, že rozvádět se v těhotenství by se mi nechtělo. Pochybuju, že by to byl menší stres, než vědomí, že se manžel sexuálně ukájí jinde.
prosinec 14, 2010 10:03
.. : Karlos
Pavka: Tak nevíš, třeba je zodpovědný a chrání se.. smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Macesska: A mohla by ses pak podívat do zrcadla ? Zůstávat s někým, kdo mě podvádí, jenom kvůli materiálnu. Nevím, no..
prosinec 14, 2010 10:08
Karlosi, : Macesska
jako že bych měla tiše odejít s uzlíčkem, když se manželovi znelíbím a dostane kvadratickou nemoc? smilies/wink.gif
Pokud se laskavě uvolím povít mu dítě, tak ať kmitá, dokud může a dokud já mám zájem, aby kmital.
prosinec 14, 2010 10:14
Gábi : magdalenka
Tak to obdivuji tvou trpělivost. Chápu, že chceš šetřit mamku, teď je asi předčasné cokoli jí říkat. Ale nerozumím, proč to nechceš říct té dotyčné. Abys jí neublížila ??? Nebo sobě? A taky nerozumím, jak mohla 4 roky žít s tvým mužem, spát možná, mít vztah možná, ale ŽÍT?
Každopádně bych jí to řekla. Ne jako výčitku, ale aby sama nebyla tahaná za nos, aby příště byla opatrnější, aby pochopila tvou nevolnost. Ona jí to asi sestra stejně už vyklopila... Dokonce si myslím, že by se holky mohly stát tvou velkou oporou v boji. Taky je ještě malilinká šance, že to tvůj chlap vůbec není. Ale dost malá tedy. Jinak je mi tě líto. Takový vánoční "dárek" si rozhodně nezasloužíš. Ať už to budeš řešit jakkoli, držím palce, abys to zvládla ve zdraví a myslela na vaše mimi.
prosinec 14, 2010 10:22
Macesska : Karlos
Nikdo neříká, že bys měla tiše odejít s uzlíčkem, to už je na tobě, jak bys to pojala. Jestli to ovšem bereš takhle, tak asi slovo hrdost ti nic neříká. Navíc podle tvojí druhé věty jsem nabyl dojmu, že jseš taková ta rázná žena s bičem, která stojí rozkročená v domácnosti a kolem kmitá nebohej chlap, kterej občas dostane ránu, když nekmitá dostatečně. :-D
Máš pocit, že když se "laskavě uvolíš mít dítě", děláš tím někomu nějakou laskavost, že by se z tebe měl manžel pos..t ???
prosinec 14, 2010 10:23
kdyby to se znamou : Regina
od Gabci jeji manzel myslel vazne, netajil by ji, ze je zenaty. A casove to vypada tak, ze jde o ulet nebo neco v zacatku, mozna si to i ta kamaradka trochu pribarvuje a v prvotnim nadseni uz planuje spolecny zivot. Gabco ty se musis ted sebrat, mas velkou vyhodu ze vis a oni ne...ja jsem cholerik,navic ted taky tehu, manzelovi bych sbalila tasku ke dverim a pokud mozno v klidu mu rekla,ze jsem byla s kamoskou na kafi a ze mi ukazala jeho fotku ze to je muz se kterym ted zije (taky to trochu pribarvila) a nechala ho si to vyzrat az do dna..neverim, ze by zahodil spolecny zivot s tebou a miminkem a odesel za ni. Hlavne zadny plac, prosby..proste tvrde na nej. Kamosce to rikat nemusis, to za tebe udela on a ji to docvakne, ze se jedna o tebe a jestli je aspon trochu rozumna, tak mu navic prida pesti mezi oci...protoze i kdyby ho urvala pro sebe, nikdy nebude mit jiste, ze ji to neudela taky az bude tehotna ona. Preji hodne sily a drzim palce.
prosinec 14, 2010 10:23
... : Sandra.
Karlosi,to co píšeš o dívání do zrcadla a materiálnu jsou sice hezká slůvka, ale platí jen v případě, že máš co do úst a máš kde bydlet. V okamžiku, kdy zjistíš, že buď stojíš před volbou se na sebe zhnuseně dívat do zrcadla u sebe doma, nebo se na sebe s radostí dívat do zrcadla někde ve společné koupelně levného podnájmu, či ubytovny, tak to třeba začneš vnímat trochu jinak. Zvlášť když už nerozhoduješ jenom za sebe- to si člověk vždycky nějak poradí- ale i za to novorozeně, které jednak vyžaduje určitý komfort a druhak výrazně limituje tvoje možnosti kde se ubytovat, jak si přivydělat,...
prosinec 14, 2010 10:24
omluva : magdalenka
Aha, četla jsem nepozorně, tak to je teprve ten nový pán... Tím líp. Nejedná se o dlouhodobý vztah. Možná je to jen klopítnutí. Hele kdoví, co vlastně bylo a nebylo. Stejně bych řekla: Ne, tenhle je zadanej, už pár let. Mimochodem se mnou.
prosinec 14, 2010 10:27
... : Sandra.
magdalenko, to jsi to špatně pochopila- s kamarádky sestrou se rozešel přítel se kterým 4 roky žila a teprve pak si našla nového báječného mužského...a to je právě Gábiny manžel
prosinec 14, 2010 10:28
... : katka *
no já se stotožňuji nejvíce s názorem Sandry a Ahabibi
Zachovej si tvář a nebuď onuce... když mu to dovolíš, udělá to. Zažila jsem si něco podobného když jsem čekala druhé dítě...ustála jsem to, ale nikdy nezapomněla.
A té dotyčné - pokud jste kamarádky bych to řekla taky - jestli jí to není blbé se takhle chovat. Ale každopádně největší díl viny je na manželovi - tak se ho nesnažte omlouvat. To on se musí snažit - ne vy. Na druhou stranu po "vyříkání si" už nevyčítejte a nedělejte hysterické scény - to nemá fakt cenu!
prosinec 14, 2010 10:33
Sandra. 10:24 : mamča
Jo, to je realita. Absolutní souhlas.
Z pohledu chlapa je to samozřejmě jiné, ten si svou "hrdost" může dovolit.
Máma s miminem, těžko...
prosinec 14, 2010 10:34
.. : kolemjdoucí
kdyby to se znamou od Gabci jeji manzel myslel vazne, netajil by ji, ze je zenaty......... mozna si to i ta kamaradka trochu pribarvuje a v prvotnim nadseni uz planuje spolecny zivot.

no, něco jí nakecat musel, jinak by ji asi do postýlky nedostal.....
prosinec 14, 2010 10:37
kolemjdouci... : Regina
ono uz se dnes nepouziva jsem zenaty, ale moje zena mi nerozumi? smilies/grin.gif
prosinec 14, 2010 10:40
jen rada ... : vlk odjinud
a) zachovat zatím klidnou hlavu
b) od kámošky si nechat zjistit podrobnosti o vztahu
c) přichytit rozsévače tak nějak při činu, tím nedat šanci lžím a výmluvám
d) suše oznámit požadavky - odchod k milence, pravidelné předávání hotovosti, termín řešení
e) těšit se na mimčo
prosinec 14, 2010 11:27
No a co pozvat kamarádku s její sestrou : mamča
k vám domů na kafe ? A až dorazí TVůj "milující manžel", tak se to hezky rozštípne.
Bágl by měl sbalený raz dva, a kamarádčina sestra by to měla jako léčbu šokem.
prosinec 14, 2010 11:42
je to hajzl a zaslouží si, aby se s ním podle toho zacházelo. : alena puntík
T s tou pohlavní chorobou není marný. Chlap jsou /až na drobné výjímky/ srabi, ono taky, kdo ví, zda sestra tvé ámošky je jeho jediná bokovka. Nejlpe bude zajít na sociálku s tím, že ti muž nedává žádné peníze a nechat si vyměřit výživné na sebe a na dítě. Milenka stojí prachy, a kámošky ségra by zajisté nebyla tvým mužem tak nadšená, kdyby za něj musela všude platit, že jo. Každým kafem, každu lahvinkou, co za ní zaplatil, okradl tebe a tvé dítě. Vlkova rada taky není marná.Ovšem jde o to, zda se kámoška spíš nepostaví na stranu své sestry - krev není voda. Ona ta kamarádka tvého muže nezná?
prosinec 14, 2010 12:18
Opet musim reagovat na Karlose a dat za pravdu Sandre : KK
Behem tehotenstvi a ranneho materstvi se nezavislost na chlapovi dokazuje docela tezko. Netvrdim, ze to nejde, ale je to proste tezsi. Myslim, ze i ti chlapi vi, ze je na nich zenska zavisla a nekdy jim to dela i do jiste miry dobre. Na druhou stranu, nekdy je ten rozpocet tak napjaty, ze to opravdu neni na nejake demonstrativni odchody, hledani kutlochu-podnajmu... Ostatne jen kdyz si vezmete vstupni vydaje na dite, tak to nejsou zrovna male polozky.
Mne treba docela dlouho trvalo, nez jsem si zvykla, ze jsem na nekom zavisla. Samozrejme jak dite roste, tak se ta zavislost postupne zmensuje. Ale jsou to krucky a ne milove kroky.
prosinec 14, 2010 12:20
neni to vzdy takto, KK : Regina
kdyz jsem byla tehotna poprve, manzel mi udelal dost velky prusvih..ne ze by mel touhu se divat po jinych, ale prusvih to byl..v zivote jsem si nepripada vic silna a sebevedoma a vedela jsem ze uz bojuju nejen za sebe ale i za toho prcka v brise a opravdu jsem mu tu tasku sbalila a poslala ho k rodicum..ten strach, ze by jim mel rict co se stalo, a to, ze videl, ze to myslim smrtelne vazne, to byla ta tafka mezi oci co potreboval...pak me uz jen hyckal a byl jak beranek..ale je pravdou, ze jsem do posledni chvile pracovala a nebyla na nem zavisla ani bydlenim, ani financne..jen jsem byla prekvapena, kolik sily se tehdy ve me vzalo..a od doby co mame malou a budeme mit druhe, je to stejne..uz jsem ja a deti a bojovala bych za nas do posledniho dechu a ten chlap vedle me, toho miluju,ale neni stredobodem meho zivota.
prosinec 14, 2010 12:49
Okamžitá reakce by byla bývala lepší. : Milan
Ta sestra kamarádky měla ihned vědět, že leze do cizího zelí. To se nedělá.
Teď je ale třeba zvážit, zda je to vůbec pravda. On to může být jen takový velký ženský podvod ze vzteku a závisti: ona má manžela a my ne a ještě čeká mimino a my ne tak jí to osladíme.
Určitě by bylo na místě poděkovat té sestře kamarádky za to, že tak ochotně plní roli sexuálního uspokojovadla po dobu, kdy nastávající maminka nemůže, s tím, že je to lepší než platit za prostitutku nejsitého zdraví a morálky.
A co ta kamarádka? Její role v tom příběhu je moc podivná. Je snad víc kamarádkou než sestrou? To těžko!

Ovšem jen kráva s demencí by kvůli náhodné manželově nevěře ze sexuálního půstu rozbíjela manželství. Taková by si následný těžší život nepochybně plně zasloužila.

prosinec 14, 2010 12:53
No jo, Regino, : KK
dokud jsem pracovala (jakoze to taky bylo v podstatě do poslední chvíle) a měla docela slušný příjem, tak jsem to taky tak nepocitovala. Ale po narození malé jsem si vůbec nedovedla představit, že bych někam odesla, hledala si podnájem, zařizovala bydlení... Ted, s ditetem, tehotna a s rodicakem už vůbec ne. Nejsem superžena.

Takže pokud G. ještě vydělává a je z těch peněz nějak schopná vyžít pro případ, že by se šprajcnul, má obrovskou výhodu. Potom bych jí i radila, ať se k tomu postaví, jako ty. :-) Je fakt, že chlap, který zahýbá těhotné (kor jeste rizikove tehotne) obvykle v okolí příliš pochopení nenajde a spíš se musí obávat nějakého toho lynče.

prosinec 14, 2010 12:54
... : Sandra.
Alenko, Gábiny kamarádka jejího muže zná, pravděpodobně (pokud to není supervyčůraná mrcha) ho nezná kamarádky sestra. Však také Gábina píše, že s kamarádkou nad tou fotkou ztuhly obě, ale že jí poprosila, aby zatím sestře nic neříkala.

Mamči nápad je pozvat obě na kafe je dobrý, ale nevím jestli proveditelný- já být tou kámoškou, tak do takovéhle akce nejdu, protože bych za a)téhle scéně nechtěla být přítomná a za b) bych tomu rozhodně nechtěla vystavit svoji sestru, která je v tom jak se zdá nevinně a i tak bude zklamaná, že poté, co se jí konečně zdálo, že našla báječného chlapa, tak se jí ta představa takhle sesype jak domeček z karet. Nemusí to ještě zjistit takovýmhle krutým způsobem a ještě do té nepříjemné situace být zatáhnutá vlastní ségrou...

Tohle si asi Gábina s manželem budou muset vyřešit spolu. Problém by ostatně nebyl ho konkrétně této milenky zbavit- té by to s největší pravděpodobností stačilo říct a zbaví se ho ráda sama.Jenže tak by se elegantně vyhli hádce, řešení problému a následné katarzi a manžel by patrně začal shánět milenku někde jinde.
prosinec 14, 2010 12:54
Milane, Tvé představy o ženách : Eva
jsou vskutku úsměvné smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
A rovněž smutné smilies/angry.gif
prosinec 14, 2010 13:00
KK, jasne, : Regina
v tomto mas pravdu, ale krom zavislosti existencni tu je i zavislost fyzicka na tom cloveku a touha nebyt sam..pro nekoho za kazdou cenu..a v tomto jsem se nikdy vic necitila vis silnejsi nez kdyz jsem byla tehotna a pak matka. Kazdy to ma jinak a reseni si Gabca bude muset najit sama. Nemyslim si, ze by se jeji manzelstvi nedalo zachranit, je potreba aby si zjistila vic informaci jestli je to jednorazovka nebo jestli ted vyplynou na povrch i dalsi veci a bude zirat, s kym to celou dobu zila...
prosinec 14, 2010 13:25
Regino : KK
souhlasim a taky bych se neukvapovala. A urcite souhlasim, ze by G. mela situaci otocit tak, aby ona byla ta "nepostradatelna". Nevim, jak to ma treba s tchanovci, ale i ti by se nemuseli tvarit zrovna nadsene nad myslenkou, ze kvuli synackovu chovani treba nikdy neuvidi vnouce.

Kazdopadne bych, jak napsala Sandra, nedelala zadne "spolecne setkani nad fotkami", presne z toho důvodu, ze ona slecna je v tom mozna nevinne, nebo naopak buh vi, s kym bude kamaradka drzet basu (osobně si taky myslim, ze spis se sestrou).
prosinec 14, 2010 13:41
... : Karlos
Nezpochybňuji, že být sama s dítětem je hodně těžké, to je jasná věc, rovněž tak si ale dost dobře nedovedu představit soužití po výše uvedené události. Mluvim za sebe, každej to má jinak. Někdo zřejmě nevěru odpustit dovede, někdo ne.

Jinak mi přijde úsměvné, jak některé dámy uvádějí, že kdyby to udělal jejich, měl by u dveří tašku, nebo kufr a šel by :-D Asi jim, kromě pár věcí na sebe, nic nepatří..:-D
prosinec 14, 2010 14:02
Karlosi, : Regina
prece mu tehotna nebude stehovat za dvere klavir po jeho babicce a lednici smilies/shocked.gif. Na to je casu dost. Jeste tak kastrol..a tim mu dat rovnou po hlave :-D
prosinec 14, 2010 14:07
Tak z příběhu, myslím, vyplývá... : KáčaKáča
...že ta známost asi netrvá moc dlouho. Jinak předpokládám, že by se slečna ségře pochlubila fotkou už dávno a ta by jí řekla, že chlápka zná, že je ženatej a za koho. Škoda, že člověk, když je zaskočenej, nedokáže být moc pohotovej. Taky bych asi nemlčela. A kdyby podváděná manželka dokázala udržet nadhled (což jde těžko, já vím) a dotyčná slečna žila doposud v nevědomosti o manželském stavu svého milence, byla by to dobrá příležitost, jak na něj ušít nějakou boudu a vytrestat ho z obou stran. Nicméně, touhle dobou už je asi sestra kamarádky informovaná (na nějaký "nikomu to neříkej" moc nevěřím), takže bych neodkládala promluvu s manželem, protože "na druhé straně" k promluvě zřejmě dojde co nevidět. Jediná cesta. Seznámit se s jeho reakcí a podle toho se zařídit. Pokud bude lhát a zapírat, nevím, jestli je to člověk pro život. Pokud se k "problému" postaví rovně (lze-li to v této situaci tak nazvat) a jde opravdu o sex z nouze, tak bych tomu asi šanci dala. Ale mně se to radí, žejo?!
prosinec 14, 2010 14:14
KáčaKáča : mamča
"sex z nouze" smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif - to se mi snad zdá !
Zatímco si Gábina "užívá" všech nepříjemností těhotenství, neb rizikové těhotenství nemá jen tak, tak její manžel chudáček nouzově sexuje v jiné náruči. No, to je mi teda charakter !
smilies/angry.gif
prosinec 14, 2010 14:20
Já bych si taky nekdy dala "sex z nouze" : KK
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Ale mám asi smolíka...

prosinec 14, 2010 14:23
Tak ten výraz... : KáčaKáča
...není asi vhodně zvolenej. Myslím tím nevěru kvůli sexu, ne kvůli existenci paralelního vztahu.
prosinec 14, 2010 14:29
... : Sandra.
Mamčo, ale tady přeci nikdo netvrdí, že je charakterní zahýbat své těhotné ženě. Jen, že chybu může udělat každý...a je pak sakra rozdíl mezi tím, když někdo svou chybu umí přiznat, omluvit se a dát věci do pořádku a mezi tím, když tu svou chybu ještě zatlouká a lže. (Tohohle pána bych tedy tipovala spíš na postoj zatloukat, zatloukat a ono to nějak vyšumí, soudě podle toho, že se u své milenky ani nenamáhal s výmluvou moje žena mi nerozumí/jsem ženatý jen formálně, ale moje žena je psychicky nemocná, tak ji nemůžu opustit a rovnou jí nasliboval něco, co slíbit nemohl...)
prosinec 14, 2010 14:31
přijde mi to přitažené za vlasy, : bb2
(sled událostí - kamarádka vylíčí tragédii své sestry, kterou opustil přítel, a na dalším kafi už sestra tasí fotku nového báječného chlapa), ale budiž

Jak se znám, řešila bych dřív než bych se rozmyslela. Na místě bych té slečně řekla s kým má tu čest a doma totéž manželovi. S tím, že jestli žije co nechce, tak ať jde žít co chce s kým chce jinam, pokud se o dítě a mě postará aspoň do doby, než budu moct pracovat. Tohle udělat své ženě v těhotenství je zmetkovitost. V tomto případě ani neříkám, že to udělal hloupě, když se to vyjevilo, protože jsem názoru, že milující muž by při těhotenství, očekávání svého prvního dítěte, něco takového prostě neudělal. Jinými slovy, stojí mi za to žít s někým, kdo mě už teď má tak nerad?
prosinec 14, 2010 14:34
... : Sandra.
na druhou stranu ti dva jsou spolu 9 let, od jejich 19 a 23 let, takže patrně jedna z prvních vážných známostí. Může to být i kombinace určitého partnerského stereotypu, po té době a pocitu, že co si neužiju teď, to už si neužiju nikdy, protože až se to mimino narodí, tak tím veškerá sranda skončí. Navíc nedostatek sexu, který většina mužů špatně snáší... já neříkám, že je to omluva a že ho měl, chudáčka, ještě někdo politovat. Jen říkám, že někdy prostě lidi dělají kraviny...a že není nutné si hned kvůli jedné chybě bourat dlouholetý vztah.
prosinec 14, 2010 14:46
no a co kdyz : Regina
manzel se sestrou kamosky nesexuje? Znam taky pripad hodne holky, co si vybudovala vztah se zenatym kolegou v praci, zamilovala se a k sexu vubec nedoslo..ji stacilo jen nastavit chapave rameno a poslouchat jak je doma nestastny a sem tam nejaka muchlovacka v kancelari nebo v aute..a malovala si spolecnou budoucnost,jak odejde z prace a pak uz budou spolu se vsim vsudy..dokud nahodou nezjistila, ze dotycny sexuje samozrejme nejen s manzelkou, ale i s jinou kolegyni v praci..zrejme nouzove. Ale pak to teda pro ni byla pecka.
prosinec 14, 2010 14:47
bože Kudlanky : dexx
kde žijete?
Dyť to přece vidíte z těch příspěvků tady na Kudlance, že to je neustále hlavou proti zdi? Chcete(radíte) aby loď na řece plula proti proudu...

Gábino, mám na to stále stejný názor, ten co jsem zmínil jako 36. příspěvek pod článkem
http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3570&Itemid=1

Buď bez lodi(sama a ještě s porcelánem...) nebo se lodí nechat vézt kam teče řeka nebo napínat celej život všechny síly k tomu, aby se hýbala, kam chceš ty. Pluje přirozeně po proudu, pokud chceš, aby plula proti proudu, bude to fakt makačka...

Nebo jinou loď, ale vona popluje taky po proudu... Možná ne hned, ale nakonec jo...

prosinec 14, 2010 14:49
dexx : KK
Asi bych na ty tvoje sofistikovane prispevky mela vystudovat jeste jednu vysokou skolu.
Aneb je to takova symbolika, ze zednar by se zastydel. Co konkretniho si z toho ovsem ctenar prumerne spirituality muze vzit?
prosinec 14, 2010 15:02
jestli vona se ta kamarádčina ségra, : alena puntík
s tím manželem neseznámila na lodičkách. (nebo na parníku
prosinec 14, 2010 15:06
Regina : Karlos
Dobře jí tak, tý hodný holce :-) Jinak nemyslím si, že je nějaký zásadní rozdíl mezi sexem a muchlovačkou v autě. Nebo jde opravdu jenom o ten zásun, ostatní nevěra není ??? smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 15:33
Karlosi, spis jde o jiny pohled na vec : Regina
ze ten bajecny novy chlap od segry kamosky Gabci s ni mohl jit treba jen dvakrat na kafe a ona jako holka co se leci z nestastneho rozchodu ho vnima tak trochu mimo realitu..zda se to mozna naivni,ale i takove holky jsou..kazdopadne je mi lito aj ji, evidentne do toho spadla bez zlych umyslu nekomu ublizit..akorat to pro ni nebude mit takove dusledky jak pro Gabcu smilies/sad.gif
prosinec 14, 2010 15:44
dexi, : Zuzka N.
co navrhuješ pro spokojený život? Ignorovat nevěru, smířit se s ní asi jako s rakovinou a hladomorem v africe? To půjde těžko. Nevěra bolí, proč bolí, kde jsou kořeny té bolesti těžko říct, trochu v majetnictví, mnohem více ale v životních jistotách. Jak mám vědět, že když si v těhotenství vesele vypíchává někde jinde, že mě po čase nezradí úplně a nevodpluje si za tou jinou pani a mě nenechá s dítětem živořit? Ona ta nevěra má svůj důvod. Ano, soudný člověk ví, že se za celý život velmi pravděpodobně s nevěrou setká a to nejspíš z obou stran, ale když už k tomu dojde, je důležité nezamést to pod koberec a tiše to nestrpět, je to příležitost k revizi vztahu a jeho nápravě, nebo pokud o nápravu již není zájem, jeho zániku. Ale jen tak nad tím mávat rukou a řikat si to o těch vrabčácích a svíčkové... to snad ne smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 15:50
Prosím tě, Evo, : Sinix
co bys chtěla od prdlýho katolíka?? Můžou se třeba pozabíjet, ale co Bůh spojil, člověk nerozlučuj... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Na tohle nemá cenu reagovat...
prosinec 14, 2010 15:56
no, já bych řekla, : alena puntík
žwe tenkrát holka měla zareagovat okamžitě. A k sankcím přistoupit až poté, co kámoščina ségra začně vykřikovat, že toto je její životní láska a že se o ni nedá připravit. Fakt je, že jí pak dotyčný může těžko namluvit, že se svou ženou jiý léta nic nemá - těhotenské břicho svědčí o pravém opaku. Já bych v té situaci asi nevydržela a řekla dotyné zaláskované, že to je teda pěkná kurva, když se tahá s ženatým chlapem a ještě se s tím chlubí. Ať mu pak udělá scénu ona. Manželovi bych sdělila, že jestli je to tááák veliká lááááska, tak ať si sbalí ponožky a trenýrky, že mu ve štěstí bránit nebudu, ale je jasný, že se postarám,aby ho to stálo pěkný prachy. Svý dítě musím existenčně nějak zajisti, když už to nedělá on. Ona ho zajisté tolik miluje, že ho bude ráda živit.
prosinec 14, 2010 16:02
Karlosi, : Macesska
možná mi moc neříká hrdost, ale zas jsem dobrá na matiku smilies/smiley.gif
A je mi jasný, že když chlapa donutím, aby platil jeden byt mně a dítěti a druhý sobě (abych ho hrdě neměla na očích), tak zbude o dost míň na další věci pro dítě. A že prvních pár let života dítěte moje příjmy asi nebudou nic moc extra (nebo je vyváží náklady na hlídání).

Ne že bych primárně toužila jít do vztahu bez respektu a hlubšího porozumění, kde si lidi navzájem zahejbaj, ale když už v něm jsem, tak budu kopat hlavně za dítě.

Vystresovanou matku bude mít stejně (buď nevěrou nebo nevěrou a rozvodem a tím, že je na vše sama), tak ať má aspoň teplo a plný břicho. A tátu (byť ne dokonalého). Snad má otec dítěte i jiné, a to kladnější, vlastnosti, než že zahejbá.

No, a předpokládám, že kolem dítěte budeme kmitat a posírat se oba - nevím, proč bych to měla dělat jen já, když má dva rodiče. A kdo se bude ulejvat, dostane ránu, to jo smilies/smiley.gif
Ano, to, že jsem s někým ochotná mít dítě, je něco, čeho by si měl dotyčný skutečně velice cenit, protože já jsem v tomhle ohledu velmi vybíravá. Že si cením toho, že chce on mít dítě se mnou to nevylučuje.
prosinec 14, 2010 16:26
macessko : kolemjdoucí
Ano, to, že jsem s někým ochotná mít dítě, je něco, čeho by si měl dotyčný skutečně velice cenit,

Když ono to bývá většinou trochu jinak. Chlap je buď ukecán nebo postaven před hotovou věc. Takže se k tomu postaví tak, že když ty skáčeš celý den kolem děcka a ne kolem mne, tak já zase nebudu skákat kolem tebe a najdu si nějakou, která bude mít pro mne víc času a pochopení.
prosinec 14, 2010 16:40
Sinixi a muzou katolici : Eva
blizniho sveho /byt tedy jen pouhou zenu smilies/wink.gif/ nazyvat "kravou s demenci"???
Nevim, co Milan je, ale exot urcite smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 16:47
kolemjdouci : KK
Chlapum do hlavy nevidim (vlastne se vubec divim, ze pri svem zivotnim antitalentu na zachazeni s nimi jsem vubec jeste vdana), ale tohle je trochu sobecke a zjednodusujici.

Ja nevim, jestli si treba ten muj myslim, ze mi kazdodenni skakani kolem decka vyvolava nejake orgasmicke stavy, doufam, ze chape, ze mam sve dite sice rada, ale ze peci o dite mnohem vic vnimam jako otravnou a nikym (zejmena nasi vykonostne ladenou spolecnosti) neocenovanou cinnost.
Prece snad kazdy chlap neni pouha hricka svych pudu, snad aspon nekteri ty deti taky chteji a uvedomuji si, ze ten maly clovek,na to aby tech prvnich par let vubec prezil, potrebuje ten dvacetictyrhodinovy servis.
Proste chybi mi asi ta potrebna davka pochopeni pro chlapa, ktery pred povinnostmi, kterym se zenska vyhnout nemuze, utika do naruci svobodne a bez zavazku.

Jinak na vyber otce svych deti jsem taky vice nez narocna. Proto taktez doufam, ze si manzel ceni, ze jsem ochotna s nim deti mit. Ano, stalo se mi uz, ze jsem se s nekym rozesla i proto, ze jsem s dotycnym deti mit nechtela. Z ruznych duvodu.
prosinec 14, 2010 16:49
Milan mi připomněl jednu naši známou, velice atraktivní - je podobná Claudii Schifer, a s VŠ : wendy
byla to tak trochu zlatokopka...ale nikomu mamželství nerozbila, s pánem již volným se seznámila na luxusní dovolené, nechala se otěhotnět a provdat. Pán ji taky zahýbal když už měla pěkné bříško - a ta mrška si zašla za dotyčnou slečnou, do práce, aby jí jako poděkovala, prohlédla si ji a pozeptala se, zda finančně nestrádá. Slečna se prý cítila jak ta poslední šlapka. Jenže Gábina je citlivá bytost, které bylo ublíženo a na takovéhle divadélko nebude mít žaludek. Jasně. No jak vidíte, i mrchám s překrásným obalem se to stává
smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 16:50
Kolemjdoucí, : Macesska
sex je primárně určený k množení a předávání genetické informace. Takže když chce chlap šukat, tak chce dítě, akorát o tom neví. smilies/grin.gif

Evo,
nazvat ho tak jistě můžou, stejně jako buddhisti, zoroastrici, pozitivně vibrující, členové církve Neviditelného růžového jednorožce a další. Nevím, proč by měli být zrovna katolíci diskriminovaní.
Jestli se tím neprohřeší hříchem pýchy nebo něčím podobným, je jiná otázka. To nevím.
prosinec 14, 2010 16:54
KK : kolemjdoucí
snad aspon nekteri ty deti taky chteji a uvedomuji si, ze ten maly clovek,na to aby tech prvnich par let vubec prezil, potrebuje ten dvacetictyrhodinovy servis

naprostý souhlas, jenom to nečekej od třicetiletýho chlapa. Ten je na to ještě moc mladej.
prosinec 14, 2010 16:59
.. : kolemjdoucí
Takže když chce chlap šukat, tak chce dítě, akorát o tom neví.


No, to je právě zřejmě velmi rozšířený omyl. Skoro bych řekl, že opak je pravdou. Protože jenom trochu přemýšlivý chlap si uvědomí, že od toho okamžiku už si doma pořádně nezašuká.
prosinec 14, 2010 17:03
Kolemjdouci, zes to tak nemel ve 30 Ty, : Eva
vubec neznamena, ze to plati uplne vseobecne smilies/wink.gif Ostatne, predpokladam, ze bylo-li by to jen na Tobe, jsi na tom stejne i v 40, 50, 60....smilies/wink.gif
A stoprocentne tu nejsou jen chlapi, tve klony! smilies/grin.gif
prosinec 14, 2010 17:12
... : Karlos
Malé dítě potřebuje jistě velký servis, ale to je hlavně role matky, taky k ní má to batole daleko blíž, než k otci. Tak to prostě je a nic s tím neuděláte.
Že když chce chlap šukat, tak chce vlastně dítě, to nebylo myšleno vážně, že nééé ? smilies/grin.gif smilies/grin.gif
prosinec 14, 2010 17:15
Evo, : dexx
citace: ...A stoprocentne tu nejsou jen chlapi, tve klony! ...
No to nejsou, předpokládej rozložení podle Gaussovky, přičemž kolemjdoucí je někde uprostřed...
:-)
prosinec 14, 2010 17:18
dexxi, ne, pozoruji kolemjdouciho uz dlouho : Eva
absolutne nic proti nemu osobne smilies/wink.gif, ale rozhodne neni pro reprezentativni vzorek chlapu smerodatna odchylka smilies/grin.gif
A prostredek Gausovky vypada take jinak smilies/cheesy.gif

prosinec 14, 2010 17:39
Ještě by to chtělo prověřit, : mamča
jestli ten budoucí otec potřebuje jenom "vytřepat pytlík" - pak existuje i samoobslužný způsob, nebo je puzen touhou být nadále středem Vesmíru, a k tomu potřebuje nějakou kvokající pipinku, a případné sexování je už jen nepodstatná třešinka na dortu ? smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 17:41
spokojený : vlk
chlap má mít plný žaludek a prázdný pytlík. Kupodivu ten prázdný pytlík není ani tak důležitý, jako kdy a jak k tomu došlo. A že při tom nedošlo k "zásunu" ale byl přece jen s milovanou osobou a obou se to líbilo, je pro něj celkem dost důležité. Měřím podle sebe. Milá se vrátila z nemocnice a včerejší noc byla jedna z nejvášnivějších, aniž by lékař cokoli namítal. Nechci fabulovat, ale pokud taťka získá dojem, že oplodněním jeho role v posteli končí a stává se chodícím bankomatem, tak se nezle divit. Známe jen polovinu příběhu, počkal bych se soudy. Tož tak.
prosinec 14, 2010 18:36
To asi nebyl jen úlet : babi
Je mi Gabriely líto.Těhotná žena by měla být opečovávaná,v pohodě s milujícím partnerem
a v klidu.Když si muž najde milenku a fotí se s ní,nebude to jednorázový úlet.Já bych mu to řekla hned,protože dusit to v sobě,to je ještě horší.Nejlepší je sbalit mu kufr a hotovo.
Potřebujete v klidu donosit dítě,to je prvořadé,nenechte se nervovat.

prosinec 14, 2010 18:44
taky moc doufám : erika
že náš milej kolemjdoucí není středem Gaussovy křivky, ale spíš její oháňkou smilies/grin.gif
prosinec 14, 2010 19:21
dexxi, : Krakonoš
máš tam chybku - kolemjdoucí nejni uprostřed gaussovky, tam jsou chlapi, který, když jejich žena čeká první děcko, jsou z toho celý pryč, podruhý zamilovaný a v tu chvíli je jiná baba moc nezajímá. Ty z prostředku gaussovky sice taky zahnou, ale jindy, v jiným vobdobí vztahu, protože to, co udělal Gabrielin manžel, i voni považujou za sráčovství první kategorie.
Jinak se strašně dycky divim, když čtu, jak někdo nezareagoval, vovládl se a pak řeší, kdy a jak zareagovat. Asi mám citlivý zapalování, ale já bych už v tý kavárně buď slečně votočil kafíčko na novej účes, nebo bych zajásal nad fotkou: Jééé, to je můj starej! No tak to sis vybrala fakt dobře - jak řikáš, milijónovej chlap. Jen teda dost děvkař, ale třeba ti to neva...
Ale nechat to bez reakce? Neumím, nerozumím. A podle toho, jak srabácky nebo aspoň "rovně" by se k tomu postavil ten můj záletník bych ho eventuelně kop/nekop do pr*ele. I když mluvit tu vo rovnosti, když to udělal takhle a v tuhle chvíli... Já fakt nevim, co to musí bejt za kreténa. Umím pochopit tu touhu po jiný ženský, mně se baby taky šíleně líběj. Ale když je moje žena těhotná, to je prostě něco jako svatá. To bych se asi při následným pohledu do zrcadla poblil.
prosinec 14, 2010 20:03
Vlku : KK
tak to zřejmě manželce nic nebylo, kdyz nedostala "zakaz" :-(.

Já teda nevím... nejde o to, ze by pro me chlap ztratil oplozenim svou funkci. Dokonce me nuceny celibat stve, a to hodne. Podrobnosti nebudu rozebirat. Ale predstava, ze si vrznu, v dusledku toho padim na pohotovost nebo min. na ambulanci, tam bud doktor vse pozna nebo budu nucena kapnout bozskou... a do toho budu vypadat jako krava, co se nedokaze ovladat, no dekuji pekne. Nikomu to nepreju, ale prosim, drzte se soudu, nevite, o co go.

Tyto znaky opiste: hloub Asi mi nekdo chce neco naznacit :-D
prosinec 14, 2010 21:33
to KK : vlk
Milá přišla GP kliniky, takže půstík je předepsán v klasickém rozsahu 6 týdnů. Leč i v takové konstelaci je možné vše a to oboustanně. Je to jen o tom, kdo koho má rád a jak.
prosinec 14, 2010 21:38
Chran prirodo, ze bych Te, KK , soudila : Eva
nebo Ti neco doporucovala, nabadala smilies/wink.gif Jenom snad, ze to dite, obzvlaste v pokrocilem tehotenstvi, si to proste "pamatuje" a je to obcas stres a ruzne potize, ktere se podari rozlustit a prekonat az treba v jeho padesatce, nebo i nikdy. Tak ale, primo na to nikdo neumira smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 22:14
ok, byl tam smajlík :) : dexx
vím totiž kulový vo tom, jakej byl kolemjdoucí v době, kdy čekal první dítě.
Ale pochybuju, že v tý době byla Kudlanka, takže to těžko budem vědět kdokoli z nás.
Mě(tak jsem si ho vysnil smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif) spadá do kategorie těch, kteří zahnuli mnohem později než při očekávání rodiny. Ale třeba mi něco uniklo...
prosinec 14, 2010 22:16
No já taky nevim, co dělal, když byl poprvý těhotnej, : Krakonoš
nicméně chování Gábininýho chlapa považuje za normální, stejně tak nechuť chlapů k dětem. Za běžnej, standardně průměrnej jev. Čili předpokládám, že z něj mluví jeho postoj, jeho pohled na svět. A tvrdím, že naštěstí vůbec nejde vo většinovou záležitost uprostřed gaussovýho klobouku. Průzkumem to podložený nemám, pro případný dotazy smilies/wink.gif. V příštim životě chci bejt sociolog, abych moh zkoumat. smilies/cheesy.gif
prosinec 14, 2010 22:30
Dexxi, kolemjdouci je tezky samorost, : Eva
ale zcela ferovy a tech je, jak safranu. Jeho cilem je zhruba se pros kat az do konce zivota, ale zase naprosto neceka, az nebude moci, zadnou charitu, ani od deti,expartnerek, nikoho. Nebude deti vydirat, jak byl cely zivot milujicim tatinkem a co mu ted, stareckovi, jsou vsechno povinovany. Ten odejde koncit ssmiren a s bujnymi vzpominkami do "krovi", ktere bude moci profesionalne zaplatit.
Obavam se, ze Ty a Tobe podobni, mate sice temer identicky zivotni cil, ale neumite to vubec domyslet a nechcete za to platit dan. A to on oboji zase klidne smilies/wink.gif
prosinec 14, 2010 22:42
.. : kolemjdoucí
ani dexxovi ani Eve nic neuniklo. Co se týká Gaussova normálního rozložení, myslím, že na kraji křivky se nachází Krakonoš. To je poklona, nikoliv urážka.
prosinec 15, 2010 07:35
dexxi : kolemjdoucí
ve stručnosti pro tebe (už jsem to tu rozebíral vcelku podrobně a kudlanky si pamatují) - při prvním děcku jsem byl přesně podle Krakonoše
uprostřed gaussovky, tam jsou chlapi, který, když jejich žena čeká první děcko, jsou z toho celý pryč, podruhý zamilovaný a v tu chvíli je jiná baba moc nezajímá
, sice ne podruhý, ale poprvé doopravdy zamilovaný. Až po druhém děcku se to nějak zvrtlo...
prosinec 15, 2010 08:20
Vlku : KK
tak to jo, u nas je taky jinak mozne vsechno :-). Akorat to neni ono :-(.

Evo, jak jsi to myslela s tim stresem? Co si ma miminko pamatovat? To opravdu bylo mineno na me? Nechytam se.
prosinec 15, 2010 08:29
... : Sandra.
Mně by tedy, pokud už je povolen odklon od tématu, také zajímalo, jak to myslela Eva s tím, že si miminko v bříšku pamatuje... co? Sex? A pokud jo, je to nějak vědecky podložený názor? Nemáš náhodou nějaký link?
Já jen abych věděla jak moc se mám připravovat na to, že budu mít doma tři malé neurotiky...
prosinec 15, 2010 09:06
Sandro : Iris
k čemu potřebuješ vědecky podložený názor, copak to není jasné, že dítě v Tvém těle prožívá všechno s Tebou? Myslím ale, že i vědecky se dá třeba pomocí hypnozy dojít k prožitkům v prenatálním životě, to není věc, která by se měla podceňovat nebo pro nedostatek důkazů zesměšňovat.Třeba anorektiček nebo bulimiček, které vyslechly v břiše u mámy stesky na to, jak blbě vypadá, jak je tlustá, jak se do toho a toho už nevejde - těch jsou dnes haldy.
prosinec 15, 2010 09:40
Sandro : kolemjdoucí
když si uvědomíš, že všechny naše pocity i city (včetně lásky, štěstí, touhy a nenávisti) jsou vytvořeny jenom a pouze tím, že se někde vytvoří a někam jinam doputuje příslušná chemická sloučenina, tak Ti musí být jasné, že se nějak dostane i k tomu tělíčku v bříšku.
prosinec 15, 2010 09:56
Sandro, : Macesska
dítě potřebuje pravidelný kontakt s otcem od nejútlejšího věku smilies/wink.gif
Pokud sex v těhotenství nestresoval tebe, tak předpokládám, že nestresoval ani plod.

Ten výzkum bych chtěla zažít - už jen představa, jak se neurotik ptá maminky, jak často měla v těhotenství sex je zajímavá, a to je jen začátek.

S Gaussovou křivkou se mi vybavilo, že si prý ca 90 % lidí myslí, že jsou nadprůměrní řidiči. Tak nevím, jestli si třeba taky 90 % lidí nemyslí, že spadají do středu Gaussovy křivky smilies/smiley.gif
prosinec 15, 2010 10:03
Sandra.09:06 : mamča
Tos mi připomněla ten fór :
V porodnici se narodí geniální dítě, co už všechno umí, i mluvit. Hned jak vykoukne na svět, tak se ptá porodníka : „Ty jsi můj tatínek ?“ Porodník zavrtí hlavou a ukáže na muže stojícího rodičce u hlavy. „Tak ty jsi můj tatínek ?“ praví dítko a tátu sklánějícího se nad ním začne mlátit pěstičkou do hlavy, se slovy : „Tak co, lí-bí se ti to, lí-bí se ti to ?“
smilies/grin.gif - smilies/grin.gif - smilies/grin.gif
prosinec 15, 2010 10:04
Tak abych to vysvětlila přesněji: : Eva
nelze říci, že pokud se rodiče zcela nezdrží soulože v těhotenství, jsou tyto jejich děti neurotici;
dále to, co napíšu níže, neberte, jako žádné mé doporučení, to si dělejte, fakt, co chcete smilies/wink.gif

Ale člověk prostě vnímá vlastně od svého vlastního početí (znám hafo lidí, kteří si na něj "vzpomněli", včetně sebe). Tudíž vnímá i všechno, co se kolem něj děje, mluví, jaká je celková atmosféra, jak se na něj těší, netěší. Zpravidla to máme uloženo někde v podvědomí, ale lze se k tomu snadno dobrat, úpně bez hypnózy, kterou nesnáším. Ti, kteří mají právě z tohoto období nějaký přetrvávající problém (mohou to být třeba migrény, nevysvětlitelné bolesti zad, nohou, problémy sexuální, klaustrofobie atd. atd.), ho mají uložený ještě mělčeji, vzpomínka je mnohem snáze dostupná. A v těch vzpomínkách na sex rodičů, hlavně v pokročilém těhotenství, ti lidé celkem shodně vypovídají asi takhle: a je to zase tady!..vůbec nevím, kam bych se schoval před tím, jak se tu všechno otřásá...všechno mne bolí, jak jsem zmáčnutý....kam se mám už zase uhnout...ať už toho nechají....nejradši bych se neviděl...proč mi, táto, bušíš do hlavy, do zad? Mne to fakt bolí, dejte už mi pokoj....vždyť mne zabijete..zaplať pánbůh, že je konečně po všem!

Vědecky podložené to je, zkuste se zeptat třeba jakéhokoliv psychologa aspoň střední kvality.
prosinec 15, 2010 10:18
No, mamčo, dobrý, fakt, : Eva
akorát, že to není moc fór, ale realita smilies/cheesy.gif A ty děti si to živě pamatují zhruba do svých 3 let, pak postupně ty vzpomínky většinou vyhasínají....
prosinec 15, 2010 10:23
Evo, : mamča
Tak takhle do hloubky bych nikdy neuvažovala, jak vidíš, dělám si z toho legraci. Ale je fakt, že dítě v prenatálním stádiu vnímá všechny pocity matky. U nás v rodině je to na všech dětech hodně znát. Učebnicový neurotik je synovec, protože byl konečně tím vytouženým miminkem, které se "udrželo" po 5ti samovolných potratech. Sestra se o něj před i po narození tak strašně bála, že to na něm pochopitelně zanechalo následky. Po 14ti měsících pak čekala další, vcelku neplánované, dítě, a to brala s naprostým klidem, protože jedno zdravé dítě už měla. Dcera, která se následně narodila, je naprosto pohodový kliďas.
Můj nejstarší syn byl radostně očekávaný, proto je neskutečný pohodář a vtipálek. Dvojčata měla těžší start (30-32 týdnů). Ten, který šel první a zádí napřed, má pořád postoj k životu "prdelí napřed" a ten druhý, co už měl prošlapanou cestičku, je pohodář a životní optimista.
Takže tak.
smilies/wink.gif
prosinec 15, 2010 10:33
Evo, : Macesska
s těma vzpomínkama jsem zcela upřímně nedůvěřivá, protože se při nějakém pokusu ukázalo, že lidem lze vzpomínky v pohodě nasugerovat (včetně např. "vzpomínek" na znásilnění apod.)

V regresi lidi taky většinou vypovídají, že byli Napoleon, královna ze Sáby apod. Celkem shodně smilies/smiley.gif Osobně si to vykládám tak, že pro problémy je přijatelnější mít nějaký "externí", trošku odosobněný důvod, protože se s nimi pak snáz pracuje - nepřekáží pocit, že si za to můžu sama.

Nebo fakt existuje nějaký vědecký výzkum, kde by se srovnávali lidi s neurózou a v pohodě podle toho, jestli jejich rodiče měli sex v těhotenství? Toužím po linku!
prosinec 15, 2010 10:36
Mamčo, to mi přijde nejsmutnější, : Eva
lidi, jako je Tvůj synovec: oni se celý svůj prenatalní život snaží tu svojí mamku právě všemožně uklidnit, že je vše v pořádku, že to dobře dopadne a je to děsně vyčerpávající pro ně! Protože je máma vůbec neposlouchá, neví ani, že může dítěti naslouchat. A získají, díky tomu, naučenou bezmocnost. Ale jde s tím vždycky něco dělat, i mnohem později!
A to ostatní, co píšeš: je obdivuhodné, že i ta symbolika prostě fakt funguje (prdelí napřed celý život smilies/wink.gif Tak ona existuje teorie, že v okamžiku narození je zakódován ve zkratce celý náš život.
prosinec 15, 2010 10:44
Výzkum nejni, ale dal by se dnes snadno udělat: : Krakonoš
Protože na sál můžem všichni, mobil má taky každej, tak by nebyl problém třeba tisíc porodů natočit a za dvacet let ty děti projdou porodem znovu v regresi a popíšou ho. A pak se jen porovná popsaný s uloženou nahrávkou a výzkum je hotovej.
Jistota, jestli vzpomínky vybavený v regresi jsou fakt vzpomínky danýho jedince, nejni. Co se tejče tzv. minulejch životů, tam je ta jistota ještě menší, resp. spíš je pravděpodobný, že to žádnej reálněj minulej život nejni. Ale to (a případnej negativní výsledek vejš popsanýho výzkumu) může přinýst zklamání jen "turistům do minulosti". Mnohem důležitější pro terapeutickou praxi je fakt, že metody založený na vybavování si traumat z minulosti a jejich zpracování jsou velmi účinný a pomáhaj, a terapeutovi i klientovi může bejt vcelku u hýždí, jaká je vlastně pravá podstata těch "vzpomínek" - nejni to důležitý.
prosinec 15, 2010 11:11
... : Sandra.
Dík za všechny komentáře k mému dotazu. Že mimino v břiše prožívá všechno se mnou vím (i ten fór znám- mmch. je docela dobrejsmilies/smiley.gif ale chtěla jsem vědět jestli je nějak zjištěno, že při něčem, při čem maminka zažívá slastné pocity dítě zažívá stres. Tomu by se tam přeci tím pádem také měly dostat nějaké slastné pocity, ne?
prosinec 15, 2010 11:23
Krakonoši, : Macesska
1. kolik lidí ti radostně podá informaci, zda, jak často a v jakém stadiu těhotenství souložili?
2. kolik dospělých lidí z těch mimin za 20 - 30 let půjde dobrovolně na vyšetření, jestli teda jsou neurotici nebo ne?
3. který výzkumník bude ochotný dělat výzkum o trvání 20 let, a kdo mu na něco takového dá grant? Bude se vůbec vědět, kolik bude za 20 let stát vyšetření psychologem/psychiatrem, které je pro závěr potřeba?

Osobně takový výzkum považuji za nedůležitý přesně z důvodů, které jsi uvedl ty a pochybuji, že by takový existoval. Ovšem z toho mi vyplývá, že Eva nemá svá tvrzení průkazně podložená, což je u profesionála na pováženou.
prosinec 15, 2010 11:24
to mě Evo překvapuje, co píšeš, o negativních vzpomínkách : erika
na sex rodičů, protože jsem vždy měla intuitivní pocit, že když matka prožívá štěstí, sounáležitost a další silné pozitivní emoce, tak se tyto přenášejí i na to dítě, t.j. i ono pociťuje to samé, protože jak uvádí kolemjdoucí, jde především o to, jaké chemické látky vyplaví do společného oběhu matka. V případě sexu s milovaným člověkem jsou to myslím především endorfiny a oxytocin, čili i děťátko by mělo být happy.
Akorát mě v této souvislosti napadá, že pokud sex není matkou prožíván pozitivně, je to úplně o něčem jiném. A třeba takové znásilnění tudíž musí být pro plod ještě větší horror, jak pro tu ženu samotnou, protože dostane mohutnou injekci stresových hormonů, prožívá pocity přímého ohrožení na životě a nemá to jak rozumem zpracovat. Poměrně děs smilies/cry.gif
prosinec 15, 2010 11:29
jo :) : erika
stejnou námitku mezitím vznesla Sandra smilies/smiley.gif
prosinec 15, 2010 11:31
maceško : erika
tohle co řešíme, není pole pro exaktní vědu. Obecně zkoumání lidské "duše" ze své podstaty nemůže být exaktní vědou (a tím vůbec nechci znevážit psychology, Evo smilies/smiley.gif ). Proto já osobně od nich exaktní důkazy nepožaduju (v tom smyslu, jak požaduju po fyzicích nebo chemicích). Mnohem víc relevantní v této oblasti mi přijde schopnost empatie, intuice a vhledu. Samozřejmě metodicky korektně vedené klinické studie nejsou k zahození, ale zdaleka ne všechno lze, pár důvodů sama uvádíš. Navzdory tomu bych zkušeným praktikům přiznala právo dělat závěry.
prosinec 15, 2010 11:44
eriko, : Macesska
nicméně bez průkazné studie není průkazný závěr a domněnka sebeexcelentnějšího praktika zůstává neověřenou hypotézou, která může stát proti protichůdné hypotéze jiného stejně dobrého odborníka. A ke které se přikloním si můžu hodit korunou smilies/smiley.gif
Pokud nelze tvrzení prokázat, znamená to, že nelze zevšeobecnit. Takže čistě všeobecně je mi taková informace k ničemu.
Bude neurotikem spíš dítě, jehož maminka si třeba 4 - 5 měsíců nevrzne (a chtěla by), protože je vyděšená historkami, jak sex dítěti škodí, nebo dítě, jehož maminka si vesele užívá dle své chuti? Kdo ví smilies/wink.gif
(Abstinenci z lékařských důvodů samozřejmě pomíjím, to je jiné téma.)

prosinec 15, 2010 12:10
je to : Iris
tu jen o sexu v těhotenství nebo o všech emocích ovlivňujících dítě v břiše - třeba smutku ze zrady a nevěry? Nějak se ztrácím smilies/wink.gif
Spokojeně vnímaný sex snad nemůže být na škodu, pokud nejsou ty zdravotní kontraindikace, jak píše Macesska.
Mně v pátem měsíci druhého těhotenství umřel táta, byla jsem smutná a nezapomenu na větu:.. kvůli tomu, že ti umřel táta to už nebudeme dělat?". Myslím, že tohle i moje dítě znepokojilo víc, než normální soulož.
prosinec 15, 2010 12:40
.. : kolemjdoucí
Že by takový výzkum šel udělat už dokázala Třeštíková. Mimochodem Manželské etudy po dvaceti letech je něco úžasného.
Co se týká fenoménu "prdelí napřed" mohu jenom potvrdit. U mých dvou dítek se to hodí naprosto přesně. Já jsem celý život žil v údivu nad tím, jak stejné prostředí a stejná výchova může vyprodukovat dva tak odlišné jedince co se životních postojů týká. I takovéto celoživotní mám kliku / mám smůlu jako by tím bylo předurčeno...tohle men ovšem nenapadlo. Ale sedí to.
prosinec 15, 2010 12:52
kolemjdoucí : mamča
A to si představ, že u nás jsou to dvojčata. smilies/cheesy.gif
Jeden má sklenici do půlky plnou a druhý způlky prázdnou.
prosinec 15, 2010 13:04
Tak znova: : Eva
nelze říci, že pokud se rodiče zcela nezdrží soulože v těhotenství, jsou tyto jejich děti neurotici;
dále to, co napíšu níže, neberte, jako žádné mé doporučení, to si dělejte, fakt, co jen chcete!!!

Tudíž hledat výzkum u skupiny neurotiků a zdravých a možnou souvislost mezi jejich stavem a sexuálními aktivitami rodičů v těhotenství je pitomina!
Láskyplný kontakt rodičů dítě vnímá pozitivně, ale i tak, pokud byste někdo chtěl radu, jakože nechcete smilies/wink.gif, tak bych tak od 5.6. měsíce soulož příliš nedoporučila, kvůli nepříjemnému fyzickému útisku a s tím spojeném stresu dítěte. Ale, pro mne za mne do toho bušte třeba až na porodní sál! smilies/grin.gif
Samozřejmě, že takovéhle empirické výzkumy nelze dělat nějakými dotazníky;
nám bohatě stačí, že velmi často třeba jeden z rodičů potvrdí, že to tak skutečně bylo;
dále úplně zcestně někteří předpokládáte automaticky jen láskyplný sex mezi budoucími rodiči, po pravdě jsou to kolikrát velmi násilné horory.
Nikdo z lidí, který se k těmto vzpomínkám dostal, nikdy nereagoval tak, že by se zlobil na rodiče, chtěl na ně svalit vinu za své potíže. Právě naopak, chápali to, že jen nevěděli, co činí a nikterak mu ublížit nechtěli. Nicméně a to považuji za zcela podstatné, už jen prosté vybavení tohoto zážitku má extrémně, převratně léčivé účinky pro klienta. Natož, když se s tím ještě malinko popracuje. A to je to jediné, co mne zajímá!!!
prosinec 15, 2010 13:46
Evo, : Macesska
utilitární přístup je v pohodě, nic proti.

Jen mě vždy dokonale zmateš smilies/smiley.gif

(popis negativně vnímaného sexu plodem)... Vědecky podložené to je, zkuste se zeptat třeba jakéhokoliv psychologa aspoň střední kvality.
prosinec 15, 2010 10:18


Tudíž hledat výzkum u skupiny neurotiků a zdravých a možnou souvislost mezi jejich stavem a sexuálními aktivitami rodičů v těhotenství je pitomina!
prosinec 15, 2010 13:46


Ovšem zeptala jsem se, dostala jsem odpověď a děkuji za ni!
prosinec 15, 2010 14:06
Dobře tedy , Maceško, : Eva
klinicky ověřeno to je smilies/wink.gif
Nevznikají neurotici!!!!!
smilies/cheesy.gif viz můj příspěvek v 10:18.
prosinec 15, 2010 14:36
no Evo, ty si děláš srandu : erika
pro mne za mne do toho bušte třeba až na porodní sál!

ale v podstatě přesně tohle doporučení jsem dostala od porodní asistentky v situaci, kdy jsem byla 11 dnů přes termín, byl pátek, a bylo zřejmé, že pokud se porod samovolně nespustí o víkendu, v pondělí ráno v devět budu muset na sál a porod vyvolají uměle (u nás standard 14. den po termínu). Vysvělila nám, že milování stimuluje produkci oxytocinu, který je kromě jiné "odpovědný" za kontrakce a uměle se porody vyvolávají právě podáním jeho koňské dávky. Čili pokyn zněl - snažte se radši sami. O zážitcích bušení do hlavy zjevně netušila smilies/cheesy.gif
Stejně nepomohlo a museli vyvolat.
prosinec 15, 2010 14:41
No, eriko, co Ti na to mám říci? : Eva
Neznalost elementárních funkcí lidské psychiky prostě se nevyhýbá ani mnoha lékařům, natož ostatním. Dodnes spousta chirurgů vůbec neví, jak může traumatizovat svými nevhodnými slovy lidi, a to třeba jen v narkóze. O prenatálním životě a gynekolozích už vůbec nemluvě....
Takže, co já bych tu do intimních styků přítomných nějak měla kecat? Stejně si někteří pomelou něco o tom, že si hodí korunou smilies/cheesy.gif Vždyť fakt klidně! smilies/wink.gif
prosinec 15, 2010 14:56
Evi : Iris
specielně u chirurgů a gynekologů mám pocit, že znalost elementárních funkcí lidské psychiky mají přímo ze školy zakázánu, doufám, že mne tu neukamenují..
prosinec 15, 2010 14:58
Evo : KK
tak to čumim... teda ne, že bych to už kdysi kdesi neslyšela, ale považovala jsem to za nějaký babský výmysl z počátku minulého století.

Iris, asi to tak bude :-). Kdyz oni jsou spíš přes ty skalpely :-).
prosinec 15, 2010 18:17
šmarjá Macessko, : Krakonoš
ty vůbec nereaguješ na můj příspěvek. Já psal vo jednoduchosti ověření vybavení si průběhu porodu v regresi (jakožto jednoho z důležitejch momentů formování mechanismů psychiky jedince), výzkum by to byl prajednoduchej a levňoučkej, nic nepíšu vo neuroticích ani vo sexu, sakra přece! smilies/wink.gif
A co se tejče sexu v těhotenství, tak i bez nějakejch teorií psychologickejch a parapsychologickejch jenom selskym rozumem snad nejni problém pochopit, že zvlášť v posledních měsících může bejt taťkův vnikající penis vnímanej miminem jako rušivej, vohrožující element, kerej mi buší kousek vod hlavy, a chemický látky štěstí produkovaný řádící matkou mi nemusej ten pocit vohrožení "zneutralizovat". Takže bych to nepodceňoval a netvářil se, že nic takovýho nejni možný. smilies/wink.gif
prosinec 15, 2010 18:25
Krakonoši, : Macesska
nojo, sorry, špatně jsem to přečetla. Jak vidím "sex" tak se nedokážu na nic jinýho soustředit smilies/wink.gif
O sexu v pokročilém těhotenství mnoho nevím, vyjadřovala jsem se spíš k doložitelnosti tvrzení, než pro/proti. Asi nezbývá, než se řídit vlastní hlavou a pocity. Ale podle vyprávění vím, že si na mě máma odkládala hrnek s kafem, mohlo by mě ovlivnit i to? smilies/wink.gif
prosinec 15, 2010 23:58
Tak ted mam konecne cas to Macessce dopsat:))) : Eva
psychologie, musime-li uz mit tu klasifikaci, bude vzdy soft veda a tezko od ni ocekavat dukazy podobneho razu, jak od ved hmotnych /jak presne pise erika/;
vysledky vyzkumu na netu najdes ojedinele, ty nejdulezitejsi se publikuji v odbornxch casopisech, nebo na konferencich a nejsou urceny verejnosti, a proto i jejich zneni je pro laiky temer nesrozumitelne (aniz bych te chtela jakkoliv podcenovat);
veskere metodicke postupy, pouzivane pri terapii, jsou pred uzitim v praxi povinne klinicky overovany, testovany, tudiz je zcela zbytecne mi psat, ze ja to nemam overeno smilies/cheesy.gif
zmatla ses, opet, uplne sama: nevznikaji-li neurotici, nema cenu neurotiky v této souvislosti (sex rodicu) ani zkoumat;
dlohodobe vyzkumy se v psychologii hojne delaji cele 20. stoleti do ted. A to klidne i treba za 40 let. A to i u nas, treba v Psychiatrickem centru v Praze. Tvoje namitky s respondenty a financnim krytim treba z grantu je jen, pochopitelne, neznale mechanismu vyzkumu v psychologii. Mimochodem, nejvetsi vyzkumy v psychologii dela na celem svete armada a ta ma vsude stedre dotace. Kdyz uz je to financovano grantove, tak na zaklade vysledku vyzkumu nebyva problem ziskat grant dalsi, treba za 20 let.
Kdybys chtela vysledky, tykajici se vyzkumu zkusenosti deti se se sexem rodicu v tehotenstvi, tak si precti treba dr. Fouckovou.

A na zaver: na Kudle nejsem na vedeckem foru, jsem tu za soukromou osobu a tady opravdu neni produktivni snaset nejake dukazy nebo Vas o necem presvedcovat. Protoze zrovna u Tebe, i kdybych snesla plno dukazu, stejne si pomeles svou, to tedy rozlisovat umim fakt dobresmilies/wink.gif Tak casem neplytvam. O to vice mam pak casu venovat se tem, kterym terapie pomaha smilies/smiley.gif
prosinec 16, 2010 06:57
Irisko, vsichni chapeme, : Eva
ze od chirurgů cekame ten skalpel, ne terapii smilies/wink.gifAle jejich komunikace o pacientovi v narkoze miva casto fatalni nasledky. Napr. kdyz se vyjadri, ze :tak ten je hotovej, ma to za sebou, tohle nedame dohromady atd. Ale to Ty bys mohla vypravet story prave nejzasveceneji smilies/wink.gif
Ja to znam z druheho konce, jak si to ti lide pamatuji a jak tim musi silene bojovat, aby se ty keci nesplnili smilies/wink.gif
Ale mam humorny pribeh: nedavno jsme potkala porodnika, ktery tu profesi vykonava jiz 15 let a jal se mi prekotne vypravet, jak se mu nedavno stalo, ze uplne cersve narozene dite mu nahle v rukou dosiroka otevrelo oci a dlouze si ho prohlizelo...byl z toho primo na vetvi a poprve si uvedomil, ze on je ten prvni clovek na svete, ktereho to dite vidi, jak je to zavazujici a krasne a ze je primym ucastnikem zazraku smilies/smiley.gif A jak pry to doposud mohl brat jen tak technicky???? No, prozrel smilies/wink.gif
prosinec 16, 2010 07:17
esli jsem si to nemyslela : mura1
Kdybys chtela vysledky, tykajici se vyzkumu zkusenosti deti se se sexem rodicu v tehotenstvi, tak si precti treba dr. Fouckovou.

pani fouckovou jsem mela na pedagogiku (zacatek 90. let), z pedagogiky toho mnoho nevim, zato mam rozsahle vedomosti o minulych zivotech, regresi a sexu v tehotenstvi. neprednasela nam totiz nic jinyho smilies/grin.gif
prosinec 16, 2010 07:39
... : Sandra.
Evo, neptala jsem se proto, abych si zaprudila, ptala jsem se proto, že se mě to teď momentálně týká a tak mě zajímalo odkud své poznatky čerpáš- resp. jestli je tvůj (původní) příspěvek o tom, že sex v těhotenství dítě stresuje názor tvůj jako Evy- soukromé osoby (jako např. příspěvek Krakonoše- "i bez nějakejch teorií psychologickejch a parapsychologickejch jenom selskym rozumem...")nebo názor odborníka, který je podepřen třeba nějakým výzkumem a jakým. Proto jsem se ptala...
prosinec 16, 2010 09:11
Evo, : Macesska
halt jsem se zeptala, jestli máš na svoje tvrzení, že plod vnímá sex rodičů negativně, důkazy, když zmiňovala, že vědecky prokázané to je - a logicky jsem měla na mysli např. úspěšnou srovnávací studii (patrně by byla realizovatelná, i když si myslím, že dost obtížně). Pokud psychologie s prokazováním podobného typu nepracuje, nedá se nic dělat.
Schválené metodické postupy v terapii nezpochybňuji, i když jsem si myslela, že "klinicky ověřeno" znamená, že to lidem neškodí, a ne že to má prokázanou nějakou účinnost nebo úspěšnost.
Jediné, co by mě asi zarazilo, by bylo zjištění, že striktní zákaz sexu v těhotenství je klinicky ověřenou metodou lege artis nějaké preventivní terapie pro to dítě v děloze. smilies/smiley.gif
To víš, že si každá pomeleme svou. Ale já byla připravená před nějakými jasnými důkazy svůj názor změnit. Na to, abych spolka libovolné prohlášení ipse dixit, mám asi příliš dominantní logické myšlení a pestré životní zkušenosti s duchovědně alternativními směry. smilies/wink.gif
prosinec 16, 2010 09:57
Muro, dr. Fouckova je zcela legalne vystudovany : Eva
psycholog, atestovany klinicky psycholog a take v tomto oboru leta pracovala. Je jednou z autoru metodiky hlubinne terapie, nyni jiz dlouho pusobi na svou pest jako spise alternativni psycholog. Jedine, cemu nerozumim je, proc Vas, proboha, ucila pedagogiku??? Vysledkum se tudiz nedivim smilies/wink.gif
Sama mam s pojetim a pojmem "miule zivoty" problem. Vim, ze nam jsou k dispozici "vzpominky" a informace, ktere prokazatelne nepochazevaji z tohoto zivota, ale neodvazovala bych se tvrdit, ze tedy z minuleho. Prostor, odkud jsou, pojmenovat neumim.
prosinec 16, 2010 10:56
Sandro,jsem s Tvymi dotazy nemela : Eva
absolutne zadny problem, chapu to smilies/wink.gif Ke mne prijdou jen ti, co se sexem rodicu v tehotenstvi problem maji. Ale nedostavi se, pochopitelne, cela populace! Tudiz, na zaklade svych stovkovych zkusenosti, nemohu prece udelat jasny zaver: sex v tehotenstvi obecne skodi! smilies/wink.gif
Jedine, co mohu a uz jsem udelala: kdybyste se nekdo ptal, tak bych Vam ho radeji v tom pokrocilem stadiu preventivne nedoporucila. V porovnani s tim, jaky zazrak prirody ( o kterem vime stale celkem houby)to dite je, jak je fyzicky i psychicky krehke a zranitelne, mi 4-5 mesicni nekoitalni askeze prijde vice nez snadno akceptovatelna.
Ostatne, mnohe prirodni narody v tom maji dodnes zcela jasno, ze ne. Je otazkou, zda jsou zaostali oni nebo nase civilizace?

prosinec 16, 2010 11:15
Evi : Iris
Není to buněčná paměť? (10:56)
prosinec 16, 2010 11:23
Macessko, srovnavaci studie : Eva
psychologie dela, ale zrovna v tomto problemu si to neumim prakticky vubec predstavit smilies/wink.gifJako, ze bychom vzali skupinu, ktera v tehotenstvi soulozi, druhou, ktera vubec ne a kontrolni, ktera co by vlastne mela delat/nedelat? smilies/grin.gif A po x letech bychom ty deti zkoumali, srovnavali a v jakych faktorech, promennych? smilies/cheesy.gif To fakt netusim!smilies/wink.gif
Za dukaz povazuji opakovanou autentickou vypoved tech "plodu", prip. dodatecne overeni rodici, jde-li to.
O kvalite Tveho logickeho mysleni vubec nepochybuji smilies/wink.gifJen, holt, ta dominance Ti muze dat jeste dost zabrat smilies/cheesy.gif Ale absolutne nic ve zlym! smilies/wink.gif
prosinec 16, 2010 11:35
evo, : mura1
ja vim, kdo je pani fouckova, vzdyt pisu, ze jsem mela tu cest. nesporne zajimava a mila dama, jejiz prednasky me zaujaly alespon natolik, ze pri tve poznamce
Jenom snad, ze to dite, obzvlaste v pokrocilem tehotenstvi, si to proste "pamatuje" a je to obcas stres a ruzne potize, ktere se podari rozlustit a prekonat az treba v jeho padesatce, nebo i nikdy.

se mi okamzite vybavila. akorat pochybuju, ze dianetika (pro kterou tenkrat velmi horela) a cteni z ruky bylo v osnovach smilies/grin.gif

ps. jako pamatka na tu dobu dodnes nekde v me knihovne bydli tato kniha
smilies/wink.gif
prosinec 16, 2010 12:05
Evo, : Macesska
jsem s tím smířená, furt mi to vyhovuje líp, než kdyby mi dávala zabrat submisivita smilies/cheesy.gif

S tou studií nevím, napřed mi to přišlo jako prakticky nerealizovatelné, ale kdyby se do toho vložila (jak píšeš) armáda, třeba by nic nebylo nemožné... Akorát nevím, jak by kontrolovali, jestli ti těhotní rodiče o sexu nekecaj! Asi by byla nutná přímá kontrola nadřízeným důstojníkem. A třetí skupina by si mohla dělat, co by chtěla, jen by to nikdo nesměl vědět smilies/smiley.gif

Muro, k Hubbardově knize mám jediný dotaz: kolik váží? (Příležitostně zkontroluji, jestli jsme lepší.)
prosinec 16, 2010 13:22
da-li panbuh, : mura1
a vecer si vzpomenu, najdu, prevazim, napisu smilies/grin.gif
prosinec 16, 2010 14:23
No, Iris, treba i je, : Eva
ale zase: zatim to neumime pojmenovat ani dokazat smilies/wink.gif
prosinec 16, 2010 15:24
Muro, moje slova Ti asociovala : Eva
Fouckovou? A fakt horela pro dianetiku? To mne tedy primo sokuje! Zrovna s dianetikou nechci mit vubec nic spolecneho! smilies/angry.gif
prosinec 16, 2010 15:27
Jo, jo, Macessko, akorat je malicko problem, : Eva
ze tenhle vyzkum by armadu vubec, ale vubec, nezajimal smilies/cheesy.gif V cem by asi tak mohli pripadne vysledky prakticky uplatnit??? smilies/wink.gif
Leda snad, ze by vojaci v celibatu kvuliva tehotenstvi partnerek, byli extremne bojechtivi? smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 16, 2010 15:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]