O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TÁTA MÁ JINÉ ZÁJMY... PDF Tisk E-mail
Středa, 17 listopad 2010

Dobrý den, potřebovala bych poradit, jestli můžu požádat soud o zvýšení výživného na děti a požádat o vyživovací povinnost na mne, když jsme se rozvedli dohodou. O rozvod žádal bývalý manžel a rozvod nabyl právní moci  v srpnu tohoto roku. Mám naše čtyři děti ve své péči (15, 13, 11 a 4 roky). Platí mi na všechny dohromady 6 000 Kč.

 

 

 

 

 

     Už před rozvodem jsme se dohodli, že on bude vydělávat a já se starat o děti. Jenže - nabytím právní moci rozvodu bylo vše jinak. Loni jsme si vzali hypotéku na novou střechu a rekonstrukci domu. Jelikož je dům můj (dar rodičů) splácím ji já (8 000 měsíčně). Slíbil mi ale, že nás v tom nenechá. V dohodě má  určeno se vystěhovat do roka. S námi v bytě nebydlí (bydlí ale u mé maminky hned za zdí mého bytu), tudíž mi nedává krom alimentů ani „ň" navíc a o příspěvky na školu dětem (internát dceři a ostatní potřeby) se ho musím silně doprošovat a to stěží přidá půlku.

 

     Po naší předešlé dohodě (mezi námi) jsem registrovaná jako žena v domácnosti (brigádně si mohu přivydělat). Ale vzhledem k potřebě dětí bych potřebovala, aby den měl aspoň 30 hodin. Bydlíme mimo město a děti musí do školy dojíždět. Ve školce pro toho nejmenšího není místo, snad až příští rok, takže nemám hlídání - i když bych chtěla sebevíc pracovat.

 

     A už od půlky září se na mě valí zdravotní problémy. Mám po konizaci čípku a za tři měsíce rekonizace a pak se uvidí, jestli to nebude ještě horší, a ted mám zrovna zánět žlučníku a do tří měsíců po vyléčení mám jít na vyndání kamenů. Kdo mě s tímhle zaměstná? Zvláště, když mám mít i fyzický klid?

 

     Jinak věřte, že děti mám naprosto perfektní a přesto to není možné ani doma. Jsem ale zoufalá ze své finanční situace a nevím, jak to řešit. Veškeré své rezervy jsem už vyčerpala; moc mi pomohla rodina, ale tak to nejde věčně. Přitom on si vydělává 32 000 Kč čistého a provokativně si jezdí s onou dě... (vdanou paní) po hotelích, a na  romantické víkendy;  nejhorší je, že to vidí děti, o které má zájem snad jen čistě teoretický. Za celého tři čtvrtě roku si jich ani nevšiml (pokud jim tedy zrovna nevyhrožoval, aby se k němu chovaly s úctou jako k otci, nebo že je trest nemine).

 

Proto se chci zeptat, jestli a  hlavně jak to vše sepsat k soudu.

 

Předem moc děkuji,

Zdena

 

 

Komentáře (6)add feed
... : Katka@
Zdeno, to dava opravdu nesmirne malo. Vykasli se na vsechny ty vase dohody a jdi za socialni pracovnici. I tady na Kudlance je primo formular (koukam, ze je 4. v rade tech souvisejicich clanku) vytiskni si ho a vypln. Nebo jestli to nejde, jestli nemas kde si to treba vytisknout, dojdi si jak rikam na tu socialku, tam to s tebou sepisou a zaridi, je to zadarmo. Rozhodne si ale predem priprav seznam vseho, co tvoje deti potrebuji.
Zlom vaz (ne sobe, spis tomu chlapovi)! - no, doufam, ze to posledni doporuceni beres jako legraci, bylo by skoda, aby deti byly samy.... smilies/grin.gif
listopad 18, 2010 09:22
Základní chybou bylo rozvést se. : Milan
Po dobu manželství mají mít manželé stejnou životní úroveň a tak výživné manželky je vždy větší než příspěvek na výživu po rozvodu.
Kdybyste s rozvodem nesouhlasila, nerozvedli by Vás.
Stačí nepodepsat a žádnou dohodu a u soudu řici: nesouhlasím, rozvod je v rozporu se zájmy nezletilých dětí.
Teď Vám nezbývá než žalovat o výživné, čímž urychlíte zmizení bývalého manžela na neznámé místo a změnu jeho zaměstnání na takové, kde bude oficiálně pobírat jen minimální mzdu...


listopad 18, 2010 15:37
Souhlas... : Karlos
se zvýšením alimentů na děti, atd... Ale já osobně mám furt problém s výživným pro bývalého manžela. Přijde mi to ujetý, tohle já prostě nekoušu a v životě bych o to nepožádal, i kdybych snad chcípal hlady.
listopad 19, 2010 12:50
karlosi, : bb2
rozumím tomu, ale u manžela, který "byl rozveden" a zůstaly mu v péči děti, v tomto případě čtyři a navíc se objevily zdravotní potíže, jsem pro výjimku a žinantní mi to nepřijde. Trapné by mělo být jemu to, že platí na 4 děti ve věku vysoké spotřeby celkem 6 tisíc, ačkoli nouzí netrpí.
listopad 19, 2010 14:24
tím chci říct, : bb2
že jinak se "chcípí hlady" mladému zdravému bezdětnému a jinak ve středním věku, s nemocí a čtyřma děckama na hrbu.
listopad 19, 2010 14:25
bb2 : Karlos
Jo jasně, na děti to beru, jak jsem říkal, ale na bejvalýho manžela ne, ať už je jeho stav jakýkoliv, od toho jsou tu jiné instituce, aby se případně postaraly. Prostě se rozvedli a dál už si každej, kromě dětí, jede na svoje triko.
listopad 19, 2010 17:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]