O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRAMPOTY S "BIOMATKOU" PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 14 říjen 2010

Dobrý den, potřebovala bych radu, takže nejprve Vás ve stručnosti seznámím s naším problémem a poté bych měla pár otázek. Mám přítele, který má soudně ve své péči čtyřletého synka, byl s ním i na mateřské dovolené. A to z důvodu, že jeho biologická matka je narkomanka (se žloutenkou typu B a C), která až doteď  neprojevila o dítě sebemenší zájem.

 

 

 

     Malý měl do 8. měsíce života žloutenku též, naštěstí je vše už za námi a je zcela v pořádku. Malému se po ní nestýská, nikdy se po ní neptá, miluje tátu a mě, jelikož mu svou láskou a péčí druhého rodiče plně nahrazuji. Ale teď, najednou, když už dítě nenosí pleny, mluví a chodí, tak se rozhodla, že si ho chce "půjčovat". Matka dítěte si na sociální správě zažádala o možnost vídání syna, která jí i přesto a to zdůrazňuji,  že STÁLE MÁ ŽLOUTENKU typu B a C, opravdu byla umožněna (pod dohledem jejích rodičů) a to každou 1. sobotu v měsíci na cca 8 hodin. Samozřejmě, že o jejím infekčním stavu vše na sociálním úřadě vědí a i přesto všechno jí styk s dítětem dovolí. A nyní žádá o další dny vídání.

 

     Bojím se, aby dítě "nechytlo" zpět zmiňovanou nemoc a případně i my s ním. Dovolat se ale nějaké rady a pomoci přes pražskou správu sociálního zabezpečení je takřka nemožné a ona jako matka na svého syna má ze zákona právo... I když - o jaké matce je vlastně řeč, že ano.  

 

     A teď k druhé otázce: platí na něj výživné pouze 750 Kč měsíčně, což nepokryje ani náklady spojené se školkou; prosím tedy o radu či tip, kde sehnat nějaký formulář o případné zvýšení výživného.

 

Předem moc děkuji za vaše rady a informace

 

Markéta

 

O D P O V Ě Ď :

 

Formulář žádosti o zvýšení výživného - zde (klikni si)

 

Pochopitelně je to jen vzor, takže si to uprav podle svých podmínek, OK?

Držím palce, ať se všichni nějak v pohodě dohodnete.

 

d@niela

 

P.S. Rovněž doporučuji si prostudovat články na toto téma, které jsou zde - na levé straně - pod nadpisem "Související články" - jistě tam najdeš mnoho zajímavého a potřebného.

 

 

Komentáře (22)add feed
Jak si zažádala na sociální správě o styk dítětem? To nešlo přes soud? : Myška
Podala bych návrh k soudu na zbavení rodičovských práv (pokud by se to podařilo, o čemž nejsem přesvědčena, nemaje právního vzdělání, pak by neplatila alimenty žádné), popřípadě, pokud by toto nešlo, tak k vyloučení styku z důvodu jednak infekčnosti matky, jednak z důvodu nezájmu o dítě a péči o něj, který dosud projevovala. A zároveň bych podala návrh na zvýšení výživného. Já bych návrhy podala, asi bych se neradila s žádným právníkem (jeden mi neporadil dobře před rozvodem, udělala jsem to podle sebe, a dosáhla úspěchu, i když tento právník mi tvrdil, že to neprojde, a tak nemám důvěru v právníky).

To je radost, taková "maminka".
říjen 14, 2010 10:53
... : Sandra.
Rovněž situaci nezávidím, ale přijde mi zvláštní bojovat na dvou frontách, na jednu stranu se snažit zamezit kontaktu dítěte s matkou, nebo ho aspoň omezit na nejvyšší možnou míru a na druhou stranu přemýšlet nad zvýšením výživného. Tak buďto chci, aby ta žena v životě mého nevlastního dítěte hrála nějakou roli, nebo nechci. Ve vašem případě bych možná spíš ty peníze oželela...ostatně, nešlo by se s ní dohodnout, že když z vašeho života vysmahne, tak že po ní nebudete žádné alimenty chtít? (Což by tedy muselo být stvrzeno souhlasem k adopci, protože jinak si myslím, že se takto handlovat nedá) Jestli je to narkomanka, tak by na to mohla slyšet...

říjen 14, 2010 11:38
Žloutenka : Macesska
Přiznávám, že netuším, jak bych věrohodně zjistila, jestli má biomatka žloutenku, AIDS, vzteklinu nebo cokoliv jiného, pokud nejsem její ošetřující lékař.

Markéto, pokud máš tu informaci o žloutence biomatky z věrohodného zdroje, tak se poraď s nejbližším lékařem (asi s dětským od malého nebo se svým praktikem), případně s infekčním oddělením v nemocnici. Člověk s infekční žloutenkou by měl ležet v karanténě - mám dojem, že ho k tomu lze i donutit, protože jinak se dopouští obecného ohrožení zdraví či čeho. Takže se mi nezdá, že by lékař nechal někoho takového běhat volně po světě, navíc nějaké 4 roky.

Na hep. B existuje očkování a hep. C se přenáší tělními tekutinami, takže když se matka nechá naočkovat a nebude se s klukem cicmat, nebezpečí by moc hrozit nemělo. Nevím, jak moc v tomhle věříte dohledu biobabičky, já bych asi chtěla u kontaktu být osobně (tedy spíše otec, že).

S právy je to obráceně - právo má hlavně dítě na rodiče. A pokud by byla matka zbavena rodičovských práv, tak rodičovských povinností (tedy placení alimentů) ji to imho nezbavuje, není důvod.

Osobně teda nemám dojem, že by Markétě tolik vadil ten kontakt s matkou, spíš se bojí infekce, což zcela chápu.
říjen 14, 2010 12:26
... : bb2
Macessko, řekla bych, že to vědí proto, že žloutenku měl syn. U nemocných se vždy zjišťuje původ nemoci, takže otec se dozvěděl, pokud to nevěděl už dřív od bývalé ženy nebo jejích rodičů, jak jeho syn k B a C přišel.
Nejspíš při porodu, tak se nakazí nejvíc dětí narkomanek.

Co jako laik vím, tak céčkaři se nezavírají na infekci, stejně jako se tam nezavírají lidi s HIV, protože je to onemocnění přenosné tělními tekutinami a "stačí" stejně jako u HIV pozitivních, dbát na prevenci a hygienu. Většinou je to u narkomanů chronická záležitost. Asi by to ani nebylo technicky možné, zavřít doživotně na infekci všechny lidi na světě, tj. desítky milionů lidí, kteří mají B a C žloutenku.

Jinak bych radila totéž, zbavit rodičovských práv, škoda, že na tom nezačal tatínek pracovat dřív, než se biomatka jakžtakž sebrala dokupy na to, aby začala předstírat zájem o dítě.
A poradila bych stejně i s alimenty - já bych se prostě snažila ji uplatit...
říjen 14, 2010 13:30
zaujala mne info o očkování, Macessko, : bb2
měla jsem za to, že lidi už nemocné hep. B, C, nemá smysl očkovat, protože jejich nakažlivost to neovlivní, a ono je to jinak?
Očkování odjakživa chápu jako ochranu pro zdravé jedince, ale u dítěte, které už virovou nákazou prošlo nevím, jestli 1) už není imunní vůči další nákaze, 2) by mu očkování naopak nepřivodilo recidivu?
Tak bych uvítala vyjádření zdejších zdravotníků a přírodovědců :-)
říjen 14, 2010 13:36
druhá strana : bb2
nemám moc ve zvyku tady v diskuzích spekulovat o situaci druhé strany, tady to udělám...Z dopisu Markéty se zdá být jednoznačné, že nejlepším řešením pro dítě je držet ho od matky narkomanky se žloutenkou co nejdál. Vůbec se tomu nedivím, neznám žádnou matku, která do toho sjela a pak byla schopná se skvěle starat o sebe, o dítě, o všechno co k tomu patří.
Ale přesto přese všechno je určitá možnost, že zrovna tahle matka to s pomocí a dohledem rodičů zvládne. Léčí se, abstinuje, zapojuje se do běžného života...Pak samo není možné ji upírat dítě a dítěti kontakt s biomatkou. Ono se to vytříbí samo, Markéto, pokud se máma srovná, poznáte to podle toho, že bude kontakt s dítětem častější, pouto mezi nimi bude sílit a ona se stane součástí jeho života. Je dobrý se na tuhle možnost připravit, i když ji nevidím jako moc pravděpodobnou.

Protože se ptáš jak se ptáš, tak předpokládám, že ani vy to nevidíte jako pravděpodobné. Doufám, že to není tak, že i když se dá do pořádku, tak ji prostě chcete ze života vymazat a chlapeček bude jen tvůj...Takový boj ti nedoporučuju, jednou by se to škaredě obrátilo proti tobě, to je to menší zlo, ale potýkal by se s tím i tvůj skorosyn.
říjen 14, 2010 13:43
mně zas není jasno toto: : alena puntík
jestliže biologická matka platí výživné a ba dokonce je možnost, aby se její výživné zvýšilo pak tato matka s nejvyšší pravděpodobností vydělává - tudíž pracuje. A pracuje-li, nemůže být nemocná, alespoň ne tak, aby mohla někoho ohrozit. Kdo žloutenku měl - jakoukoli, ví, že s tímto onemocněním se prostě do práce chodit nedá. Jak to tedy vlastně je? No, jestliže se časem dítě samo rozhodne, že se se svou biologickou matkou z nejrůznějších důvodů stýkat nechce, bude to jeho rozhodnutí, ale jinak má na styk s ní právo.Ale chce to všechno trpělivost a čas...a s tím nikdo nic neudělá.
říjen 14, 2010 14:04
Já vím, že tady budu zase za radikála - ale : Myška
pokud matka na dítě kašlala, v klídku si fetovala, když ji její miminko nejvíce potřebovalo tak u něj nebyla, uhnala si žloutenku B a C (přinejmenším to C je nevyléčitelné a nechytila ho z neumytých rukou), sice před porodem, ale to je snad horší, než kdyby až po, protože nakazila své dítě, tak podle mne ztratila nárok na své dítě. I kdyby se teď chovala vzorně.
říjen 14, 2010 14:11
Tak nevím... : Aneli
1) Jakou žloutenku mělo to dítě? Nemělo náhodou novorozeneckou, která s viry nemá vůbec nic společného?

2) Přenosná kontaktem je pouze hepatitida typu A, tu matka očividně nemá.

3) Hepatitid je celá řada: A, B, C, D, E, možná F a nejspíš ten seznam ještě není konečný. Takže tohle prokonzultujte opravdu někde na infekčním oddělení - obvoďáci moc přehled nemívají, protože tyto choroby neléčí, nýbrž pouze přeposílají. Takže se pravdivě informujte o riziku přenosu tohoto onemocnění.

4) Co matka nyní dělá? Abstinuje, chodí do hepatologické poradny, dodržuje dietu, navštěvuje psychiatra stran své závislosti? Nebo bere drogy dál?

5) Na základě jakého rozhodnutí byl matce povolen styk s dítětem? Nechce se mi věřit, že by otec u soudu prohlásil, že matka je hepatitis B C pozitivní a navíc bere drogy a soud by úpravu styku bez výhrad a bez jakéhokoli zjišťování konkrétní situace schválil...

Až budete mít jasno ve výše uvedených věcech, začněte řešit, co dál. Jestli dát matce šanci nebo ne.

Na můj vkus jsou podané informace příliš příliš kusé ...
říjen 14, 2010 14:11
Jen dodatek... : Aneli
Protilátky proti hepatitidě B a C bude matka mít do konce života, to ale nemusí až tak moc znamenat...
říjen 14, 2010 14:14
bb2, : Macesska
zdravotnicky jsem zaostalá, vycházela jsem z představy, že človek hep. chytí, vyléčí se, může chytit znova...tak se příště radši naočkuje. Ale třeba to po prodělaném B není nutné, nevím.
Upřímně: předpokládala jsem porod v porodnici a zarazila mě představa, že žena přijde do porodnice se žloutenkou, porodí a nechají ji bez léčby a bez karantény odskotačit. (Přinejmenším na B karanténa je.) Navíc dítě je nemocné taky a roznašeče že by nikdo neřešil? Tak jsem se přiklonila k názoru, že matka odešla z nemocnice zaléčená a hep. chytla podruhé - v tom případě, jak to Markéta může vědět?

Pokud matka 4 roky vědomě a setrvale odmítá léčbu infekční nemoci, když je to zákonná povinnost, tak samozřejmě není člověk, co by se měl ochomýtat kolem malých dětí.

Jinak, Aneli se ptá dobře.
A něco o zbavení rodičovských práv. Není to až tak jednoduché.

říjen 14, 2010 14:44
já bych se obávala spíš něčeho jiného.... : alena puntík
totiž, čím víc budete dítěti ve styku s biologickou matkou bránit, o to prudší bude reakce dítěte, až nabude patřičného rozumu a začne se po své matce shánět. Je dobře známo , s jakou urputností se adoptované děti shání po svých biologických rodičích, bez ohledu na to jak bylo milováno a zaopatřeno rodiči adoptivními. Krev prostě není voda. Puberťák je především alergický ja větu"Bylo to pro tvoje dobro". Ztratíte jeho důvěru, když zjistí, že jste mu celá léta lhali. Byť v dobrém myslu. Přestane vám věřit a vymkne se vám z rukou. A nic s nm nezmůžete.A bůhví jak potom skončí. Pokud se ovšem bude se svou matkou stýkat, pak jsou dvě možnosti. Buď je ona v pořádku, pracuje, nefetuje, léčí se atd., tak dvě matky jsou lepší než žádná a dítěti to může jen prospět. Pakliže je tomu ovšem naopak, matka fetuje atd. atd., ak tak jako tak nebude zvládat dodržovat např. termíny schůzek , plnit sliby, které dítěti dala, atd. atd., pak většinou dítě samo pochopí, co jde a samo se začne styku s ní vyhýbat. A nebude Vám moci vyčíst, že jste o zlovolně o její lásku připravili. Já vím, je to o nervy, ale podle mě jinudy cesta nevede. Zvláště poté cojí soud a sociálka právo na styk s dítětem přiznal. Jo, a kolik tak může smrtelně nemocná feťačka vydělávat, aby bylo možno požadovat na ní zvýšení výživného...z čeho to budou počítat? Z nemocenských dávek? Jak už zde na Kudlance bylo několikrát řečeno, otcové, kteř jsou nezaměstnaní a berou dávky, většnou na svý děti platí kulový. Co asi tak tedy může platit ona, když je na tom tak zle?
říjen 14, 2010 14:51
Souhlas s Alou : Magdalenka
Bio matku vymazat nelze a překrucování skutečnosti se obrátí hlavně proti tobě, Markéto. Poněvadž tatínek to spíš ustojí. Jsi v těžké pozici. Je náročné smířit se s tím, že ty věnuješ cizímu děcku všechen čas, námahu a lásku a v pozadí je nějaká "bio", která třeba slízne smeteanu a ještě ti třeba jednou milované dítě "ukradne". Tento pocit ovšem tvůj syn nemá, on je zatím asi jen zvědvý a možná trochu zmatený. Ale čím víc tomu budeš bránit, tím později v pubertě, můžeš splakat nad situací. Sama mám dvě osvojené děti a vím, jaké to je, když se ti někdo "nabourává" do rodiny. A trvá to léta, je to dost náročné rpo celou rodinu a jsou to podivní lidé, nicméně jsou to bio rodiče mých dětí, které miluji se vším všudy i s jejich povedenými příbuznými. Je lepší být připravena, že v životě může přijít leccos, i to nejhorší... To vůbec neznamená sedět se založenýma rukama. Můžete požádat soud o úpravu styku, o dohled sociálky, o zvýšení alimentů, o zbavení rodičovských práv...ale ne o vše najednou. Můžete se taky s matkou dohodnout, můžete jí nabídnout sami častější styk, můžete jí vyčíslit měsíční náklady na provoz a výchovu, můžete žádat o podmínky styku - třeba vyjádření lékaře, dobu, prostředí, dohled. Ze všeho nejhorší mi přijde se šprajcnout, nekomunikovat, dělat si naschvály a přetahovat se o dítě. Protože stejně nemůže té osobě zabránit, aby žila svůj podivný život, milovala své dítě, dělala věci, které "normální" matky nedělají. Protože ona nemá nejspíš co ztratit, už o vše přišla. Ty máš oč bojovat. A žloutenka v tom není až tak důležitá.
říjen 14, 2010 18:23
Moniko : mia
proti rozsudku o rozšíření styku matky s dítětem se můžete odvolat. Co se týče výživného je patrně nízké proto, že mohlo být vypočteno z invalidního důchodu. Spousta narkomanů má totiž přiznaný ID. Osobně bych ženu, kterou ani mateřství nepřimělo k rozhodnutí přestat s drogami a čtyři roky své dítě neviděla za matku nepovažovala.
říjen 14, 2010 19:09
Mio, : Vodoměrka
čtu to už poněkolikáté a nemůžu přijít na to, kde jsi vyčetla, že ji ani mateřství neodradilo od drog... spíš bych řekla, že se odtrhnout dokázala, když teď má o dítě zájem a chce s ním trávit více času... jen jí to trvalo možná trochu déle... ale všechno jsou to spíš jen spekulace... nicméně je to zapeklitý případ... skoro jako o Frantovi z Ulice, že? smilies/wink.gif
říjen 14, 2010 19:18
Pavli : mia
já to teda pochopila tak, že když byl otec na mateřské a kluk mu byl svěřen do péče , tak že matka drogovala.
říjen 14, 2010 19:22
Mio, : Vodoměrka
jenže zrovna tak mohla být na odvykačce a snažila se dát do pořádku, že?
říjen 14, 2010 19:28
... : mia I
dávat se do pořádku čtyři roky? no nevím. Co jí bránilo se za tu dobu o dítě zajímat? Každá máma ví co to dá práce vypiplat drobečka, když ho bolí ouška, když mu rostou zoubky, má teplotu .. Tuhle starost za ni převzal otec a jiná žena. Takže jedna sobota v měsíci tak jak je dosud mi přijde dostačující a proti rozšíření bych se odvolala jak už jsem psala.

Stejně by mě zajímalo podle čeho soudy posuzují odebrání dětí rodičům. Leckdy se s velkou rychlostí odebírají děti rodičům jen proto , že žijou nějakým alternativním způsobem života nebo nedají své děti očkovat a na druhé straně zůstávají děti ve sporném prostředí. V jedný vesnici tu žijí manželé s dospělým synem. Odjakživa holdují alkoholu a kluk od mala s nimi musel vysedávat po hospodách, přestože měl navíc vrozenou srdeční vadu. Vrchol všeho byl když ta kr.. jinak se to říct nedá přišla jednou do mzdovky /kde sem tehdy v osmdesátých letech dělala/ pro zálohu. "Víte došly nám peníze, muž měl svátek , tak jsem mu udělala pohoštění v hospodě s velkou slávou. Bylo to fajn,. malej je na operaci v Motole s tím srdíčkem, tak jsme mohli slavit do rána." Lidem s vesnice nebylo jedno v čem ten kluk vyrůstá, ale sociálka řekla "My k ní jezdíme na kontroly, ale ona má v bytě uklizeno , tak s tím nic dělat nemůžeme."

Jinak tu máme feťáky téměř sousedy. Občas se tam objeví i dítě v tomhle prostředí. Bydlela tu paní s asi pětiletou holčičkou. Holčička po materiální stránce měla všechno, ale to ostatní nebylo hezký. Drogy zřejmě zbavují emocí. Nikdy jsem ji neviděla se usmát, pochválit malou, když se učila na kole.Ošklivých slov bylo víc než chvály. Jiná zas měla dětí víc. když je hlídal kolega evidentně nekoordinující ani své vlastní pohyby při cestě po silnici tak mi zatrnulo co by se stalo, kdyby jelo rychlejší auto. Ať si každý dělá se svým životem jak je mu libo. Ale když ohrožuje bezbranné dítě v pořádku to není. Takže opravdu nevím podle čeho ty dotyčné orgány posuzují odebrání.
říjen 15, 2010 07:47
Dítě je třeba ke styku s rodičem od něj odloučeným nutit třeba i proti jeho vůli. : Milan
A na odloučeného rodiče se nikdy nesmí házet špína, nikdy se nesmí v očích dítěte ponižovat a pomlouvat. Ať jde o otce, nebo o matku. Pokud je odloučený rodič problémový, je třeba ho dítěti omlouvat a vysvětlovat (v tomto případě nemocí, protože drogová závislost nemoc je). Až bude dítě dospělé, udělá si obrázek samo - dokud je ale dítě, nesmí být štváno proti rodiči a izolováno od něj.
říjen 15, 2010 07:59
Milane : katka *
to mi přijde jako pitomost. budeš tuhle matku před dítětem omlouvat že za to nemůže, že je feťačka a kdoví co - ale že to je v pořádku? Ted z toho malý nemá rozum, ale za pár let? Takže drogy jsou OK, tak proč to nezkusit, že?
S tvými názory čím dál tím víc nesouhlasím. smilies/angry.gif
říjen 15, 2010 08:35
Ano, i tuhle matku budu před dítětem omlouvat. : Milan
A samozřejmě mu k tomu dodám i to potřebné odstrašování od narokotik i alkoholu.
Ale házet na jeho rodiče špínu a dokonce snad bránit v kontaktu s rodičem - to je nemravnost zcela mimořádná.



říjen 15, 2010 13:32
Dítě má mít matku fixovanou jako kladnou osobu : Magdalenka
To samozřejmě platí i o otcích... Je to to nejlepší, co mu můžete dát. A to i v této situaci. Má mít jistotu, že bylo vždy milováno, maminka byla hodná a krásná a chtěla jej. Že on byl nejlepší. Rozhodně to platí ve věku 4 let. Pokud je ten obraz pokřiven, hodně ho to zasáhne do jeho celoživotních postojů. I před staršími dětmi je třeba odsoudit brání drog, ale ne lidi a rodiče především, kteří to dělali. To je úkol dospělých lidí, kteří dítě milují, aby se s tím poprali a nechali dítěti šanci.
Markéto, píšeš, že jsi přítelkyní otce dítěte, o které se společně staráte. Nic miň, nic víc. Nemáš dítě svěřeno do péče a tudíž můžše být jen krkem, který hýbe hlavou. Přesto máš, velkou šanci se o dítě starat, být při tom, když roste, což je velký dar. Pokuď spolu navážete trvalý oboustranný vztah, budeš odměněna jeho láskou. Čím lépe budeš mluvit o jeho matce, tím víc může považovat tebe jako láskyplnou osobu. Nicméně tvé tvrzení...Malému se po ní nestýská, nikdy se po ní neptá, miluje tátu a mě, jelikož mu svou láskou a péčí druhého rodiče plně nahrazuji... bohužel je z říše snů náhradních rodičů, poněvadž co bylo, nejde nikdy odestát a nelze doplnit citovou nádrž z raného dětství. Věřím, že dobrou a láskzplnou matkou dokážeš být se vším všudy a moc ti to přeju, aby to tak dopadlo, ale to ukáže až čas. Já vím, že je to drsné. Někdy se stane, že to prostě nevyjde.
říjen 15, 2010 17:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]