O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PŘEKÁŽÍM DOMA? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 září 2010

Dobrý den, je mi 17 let, moje rodiče jsou rozvedení a já jsem byla svěřena do péče matky. Ta mě ale opětovně vyhazuje z domu. Ze začátku jen slovně, ale včera mě opravdu vyhodila a sebrala mi i klíče od domu. Musel pro mě přijet můj táta, u kterého jsem i přespala. Nejsem problémové dítě. Navštěvuji soukromé gymnázium, hraji závodně tenis.

 

 

 

     Nyní jsem už zase doma, ale zajímalo by mě, jak bych se mohla bránit a jestli vůbec. Moje matka je znovu vdaná a její manžel mě dlouhodobě psychicky týrá (uráží mě, neustále se hádáme; velice dobře manipuluje s mojí mámou, a to má nyní velké příčiny na našem špatném vztahu). Hlavně on trval na tom, aby mě vyhodila. Z těchto pro mě velice nepříjemných situací mívám časté bolesti břicha až i zvracím. Například jednou jsem mu nepoděkovala a on mámu tak vyprovokoval, že mě držela pod krkem a vyhrožovala, že mi vyrazí všechny zuby z pusy a půjde do školy a tam mě zesměšní.

 

     Měla jsem problém s příjmem potravy (je to tak rok) a jsem velice ráda, že jsem tuto část úspěšně překonala. Michal (manžel mámy), ví moc dobře, jak jsem na tyto věci háklivá a neustále mě na toto téma uráží: „běž se podívat do zrcadla, máš velkej zadek..atd." Dále to jsou urážky jako že jsem úplně blbá, hajzl, smrad, parchant atd. atd. A poznámky jako:"Chtěl jsem ti nafackovat, ale něco jako seš ty, tím si ruce špinit nebudu." Taky mi bere mého psa. Před 3 lety se vzali, bydlí spolu ve společné domácnosti, ale dům je mojí matky - má předmanželskou smlouvu. (On má i poštovní adresu jinde, asi z důvodu exekucí (měl velké dluhy)). Je to bývalý feťák.

 

 

     Jinak po materiální stránce mi nic nechybí. Mám velký nový pokoj, mám všechno, co potřebuju, táta výživné platí. Alimenty mi chodí na můj účet a mám to jako kapesné.

 

     Jde mi především o to, aby doma byl klid a ne, že když například přijdu večer domu z tréninku a jsem unavená po celým dni, tak se už předem děsím, co se doma bude zas odehrávat. Mám psychicky i fyzicky náročný program a potřebuji doma klid, zázemí. Někdy se stane, že kvůli hádkám si nestihnu ani udělat věci do školy. Kvůli tomu pak dřív vstanu, a další celý den jsem unavená, a tak je to stále. Nevíte, jaké mám nároky v této situaci? Může mě máma opravdu vyhodit? Můžu se v tomto případě nějak bránit?

 

Děkuji vám předem za všechny rady,

Lucie

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Teda to je povedená máma : wendy
jedna z těch, co dají přednost nějakému chlapovi před vlastním dítětem. A vyhodit tě správně nesmí, ne že jen nemůže, neb ti ještě není 18 let. Druhá věc je, co za ovzduší ti doma naservírují. To žádným zákonem ošetřit nelze. Píšeš, žes přespala u táty. Bydlet u něj asi nemůžeš ?
smilies/wink.gif
září 30, 2010 07:49
a co na to : mura1
tata?
září 30, 2010 07:49
Milá Lucie, : Ketrin
vihpodle toho, jak popisuješ chování mámy manžela, asi není moc reálné, že budeš mít doma klid. O možnosti být u táty se nezmiňuješ, takže já bych Ti radila se co nejdřív osamostatnit. Není problém najít byt a o náklady se podělit se spolubydlícími - jinými studentkami, sice takto žijí většinou až vysokoškoláci, ale Tvá situace vyžaduje řešení dřív. S rodiči se domluv, kolik Ti budou přispívat, možná k tomu zvládneš i nějakou brigádu. Nebudeš to mít lehké, ale zbavíš se nesnesitelné atmosféry doma a získáš sebevědomí. Prošla jsem něčím podobným a řešila jsem to právě tímto způsobem, v 17 jsem odešla z domu, začala bydlet po podnájmech se svým tehdejším klukem, dnešním manželem - po mých 18 jsme se hned vzali, jsme spolu 28 let. Školu jsem dodělávala těsně před porodem druhého dítěte, bylo to někdy hodně těžké ale stálo to za to. Neztrácej čas a nenech si ničit život tím, co nemůžeš změnit, radši odejdi a postav se na vlastní nohy. Hodně štěstí.
září 30, 2010 09:00
Taktak, : Krakonoš
buď rychlá samostatnost (to bude dost krutý), nebo táta. To jsou tvý jediný šance; že by se nějak změnilo chování mámy a jejího partnera je nereálný, to dřív seženeš vlastní byt. Jak to máš s tátou jsi nenapsala, zkusil bych to především řešit s ním a bydlet u něj, pokud to jen trochu jde.
Další z důvodů, proč by se měl rodič, kerej po rozvodu nemá dítě v péči, hodně starat vo to, aby s ním měl co nejčastější kontakt a dobrý vztahy. A není třeba dodávat, že v případě střídavý péče má takováhle situace velmi jednoduchý řešení.
září 30, 2010 09:55
Dítě,, dítě : Maňa z Počer
Ještě nejsi plnoletá, moc toho nezmůžeš. Ale myslím, že by ses měla důrazně ozvat. Při prvním dalším incidentu říct nahlas a důrazně, že všechno ohlásíš u policajtů jako týrání. A fakt myslim, že bys to měla důsledně dovést až do konce a skutečně oznámit a zadat popud k vyšetřování. Vyhodit tě nemůžou a kdyby ti zase zabouchli vrátka, zajdi si nechat otevřít policajtama.
Že se co nejdřív osamostatníš, to je celkem samozřejmý. Ale tvý mámě ani jejímu manželovi by to nemělo jentak projít!
A jinak, souhlasně s ostatníma, nechápavě kroutim hlavou nad tim, že tvuj vlastní otec mlčí. Totiž ta tvá věta, že pro tebe musel přijít táta abys u něj přespala... Vůbec si nedokážu představit tátu, kterej by z toho nevyvodil okamžitý a tvrdý důsledky. To mi šedá kůra nebere.
září 30, 2010 11:42
Mne se na tom dopise neco nelibi.. : mila1
a to ta zminka o tatovi. Proc tedy netravi nejaky cas u taty? Vzdyt v rozvedenych manzelstvich to tak byva, ze vetsinou kazdy druhy vikend je dite u druheho rodice.. Myslim si, ze tam neni neco v poradku i ve vztahu Lucie-vlastni tata, ale mozna se mylim... Rozhodne bych ji doporucovala psychologickou poradnu, do ktere mohou potom prizvat i matku a jejiho partnera.
září 30, 2010 12:35
Lucinko, : Ája
tak jak píší výše - co tomu říká táta..? U něj by to nešlo? Obávám se, že v 17, když ještě nejsi plnoletá, nemusí být možné osamostatnit se... Pravděpodobně jsi soudně svěřena do péče matky, domnívám se, že dovedeno do krajnosti by Tě mohla nechat předvést policií jako útěkářku z domova. Určitě by měl táta o všem vědět a nějak zasáhnout! A co babičky a dědové..? Ti by nemohli nějak pomoci...? Nebo teta, někdo další z rodiny...?
Držím palce a napiš ještě...
září 30, 2010 12:44
tmila1 : teta
Já Ti nevím, ale pořád píšeš o sobě, zázemí, klid ano,to mít musíš, jen by mně zajímala druhá strana, proč se máma tak ročílí?Ono v tomto věku vidíš věci jinak ty, jinak mamka, Taky to tak cítím, mám osobní zkušenost - nedávnou, první hádka s pubertální dcerou a pak jsme žalovaly každá svou verzi společné kamarádce, no, já se tedy divila, co lze kvůli nevybrané myčce říct a cítit, dnes jsme v poho, ale zvaž, zda to nejsou zbytečné emoce, citlivost...,mámu máš jednu a odchází se lehce, jen ten návrat...,jak pomáháš doma, proč na Tebe tak křičí, co potom prožívá? Nehrotíš to občas ty?Proč Tě chce přítel fackovat a jakým právem? Ví to rodiče?

září 30, 2010 12:48
rodice koho? : mura1
toho pritele, teda vlastne manzela? co s tim jako maji spolecneho? krome toho, ze z nej vychovali magora?
září 30, 2010 13:17
rozumím, teto, : bb2
znám jednu, která na svého nevlastního otce žalovala paní vychovatelce v družině, že ji on nechce pustit domů, když po obědě přišla, a ta na něj zavolala policii a ta následně matku odvezla z práce domů, aby otevřela byt a zjistilo se, co se děje. Otec spal po noční a na holčičce se provinil jen tím, že si vzal její dávno rozvedenou matku a čekal s ní další dítě. Vlastní otec holčičku nechtěl ani vídat, nestýkal se s ní, posílal minimální výživné a nikdy o ni neprojevil žádný zájem, ani pohledem k svátku. Druhý otec ji dovedl až k maturitě, což ho stálo docela dost nervů a peněz, a po pár letech k oltáři, pomohl se stavbou domu atd.
Ale tohle je poněkud jiný případ, ne?
Proč Tě chce přítel fackovat a jakým právem?
žádným. Pokud ho Lucka fyzicky bezdůvodně nenapadla, tak žádným.

Například jednou jsem mu nepoděkovala a on mámu tak vyprovokoval, že mě držela pod krkem a vyhrožovala, že mi vyrazí všechny zuby z pusy a půjde do školy a tam mě zesměšní
to je trochu víc než vypěněné emoce k puberťačce.

Navíc dobrá studentka gymnázia, aktivní sportovkyně, asi nebude horší spolubydlící, když pominu to, že je to dcera, než zadlužený feťák...
září 30, 2010 13:24
Dobrý nápad - co děda a babi - fungují ? : wendy
Když by to z nějakého důvodu nešlo k tátovi.
smilies/wink.gif
září 30, 2010 14:01
a ten matčin manžel je superman nhebo miliardář? : alena puntík
protože - já si nedovedu představit, že by na světě existoval takovej chlap, kvůli kterýmu bych vyhnala svý dítě.
září 30, 2010 14:36
... : bb2
kvůli miliardáři by ses překonala?
září 30, 2010 14:40
no...to by musel mít setsakra milionů.... : alena puntík
děti bych nevyhnala, odešla bych sama, ale postarala bnych se o ně tak, aby do smrti neměli nouzi a měly se dobře. Jinak já sama jsem se po druhé vdala, až když byly děti dospělé a byly schopné se samy o sebe postarat.
září 30, 2010 14:46
Děvče nešťastný : Pančelka
to je mi hrozně líto. Ale pokud se tě máma nezastane,máš ještě tátu a snad další příbuzné. Pokud by ti ni táta nepomohl,a bohužel jsou takoví, jsou tu různé organizace,např. ROsa, které chrání děti,protože zatím dítě jsi. Rozhodně by to stálo za to se nimi spojit a zajímat se o všechny dostupné možnosti, jak situaci řešit. Mají právníky a zkušenosti a myslím, že by ses klidně mohla informovat i anonymně a pak se rozhodnout. Někdo ti pomoct musí, obrať se na ně a rozhodně napiš, jak to dopadlo.Drž se.
září 30, 2010 20:55
hrubián : Magdalenka
se fakt těžko předělá... Pokud budeš mít jakékoli zdravotní problémy, dojdi si pro potvrzení k lékaři, ať to posoudí. Pokud chceš bojovat, můžeš se spojit se sociální pracovnicí vašeho obvodu. Ale já bych volila nejdříve soukromý rozhovor zvlášť s mamkou a zvlášť s tátou a pak ještě s oběma dohromady, kde bych se snažila najít klíč k řešení situace. Musím říct, že jsou asi rodiče fakt dobře situovaní, protože soukromý gympl, tenis i ostatní náklady jsou fakt značné... možná ti máma i závidí. Tvé mládí, možnosti, tátovu stálou přízeń, o kterou ona sama přišla... Možná má psychické problémy, nebo pije, možností je celá řada. Pokud tě znovu vyhodí z domu, zavolej na linku důvěry, nebo se obrať rovnou na policajty. Je to těžké, ale pokud se domu vrátíš v jejich doprovodu, oni si už s matkou promluví... V Praze je bezplatná poroadna pro rodinu Triang, spojení najdeš na netu, můžeš tam i sama. Nepíšeš o žádných sourozencích ani dalších starších příbuzných, kteří by jí "domluvili",nebo tě podpořili v těžkých chvílích. Někdy mají více soucitu cizí lidé, třeba máma kamarádky nebo starší kámoška, které by ses mohla svěřit nebo zajít v případě nouze. Určitě hledej dál řešení a připrav se na rychlé opuštění domácnosti.
září 30, 2010 22:41
tady jsou kontakty_http://www.csspraha.cz/triangl : Magdalenka


Název pracoviště: Centrum sociálních služeb Praha
Triangl centrum pro rodinu
Adresa pracoviště (včetně PSČ): Šromova 861, Praha 9 190 00 - MAPA
Kontaktní telefon na pracoviště: ( 420) 604 724 628, více odkaz Kontakty
Kontaktní email na pracoviště: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny
Jméno a příjmení vedoucího pracoviště: Mgr. Jan Dobeš
Telefon na vedoucího pracoviště: ( 420) 604 724 628
Email na vedoucího pracoviště: Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny

...Triangl patří je specializované pracoviště nabízející terapeutické, poradenské a psychologické služby pro rodiče a děti (i dospívající) a dospělé občany města Prahy, kteří se nacházejí v obtížné životní situaci a hledají pomoc a řešení z tohoto stavu. Pomáháme lidem se v nelehké situaci orientovat, společně hledat a uskutečňovat užitečné a smysluplné kroky, které vedou ke zlepšení, zkvalitnění a větší spokojenosti s jejich životem...


září 30, 2010 22:49
Já mám sice se spciálními pracovníky : Pančelka
nepěkné zkušenosti, ne že bych je potřebovala, zato jsem je učila jednu dobu celkem hodně, ale měla jsem z nich, a to jsem po nich nic nechtěla ,dojem silného a ne moc chytrého úřadu. Ale souhlasím,je nutné získat nějaké informace a podporu.
říjen 01, 2010 19:05
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]