O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZNÁSILNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 září 2010

Asi jsem jen další z mnoha žen, které změnil jeden zážitek celý život. Stalo se to před pěti měsíci. Tím dotyčným byl soused, který mě brutálně znásilnil, a k tomu ho ještě nachytala jeho žena. Dokud člověk nezažije ten hrozný zážitek, nepochopí. Hnus, špína, šok, strach, sebeobviňování a mnoho dalšího.  A nejhorší byl ten strach, z toho, že se to někdo dozví, protože bydlím v menším městečku.

 

 

 

     Modřiny, podlitiny, bolavé tělo i zánět, jsem před rodinou i manželem tajila a utajila, ale přestala jsem žít. Rázem,jako-by člověk viděl svůj život v televizi a nebyl už hlavním hercem. Asi obrana proti tomu, aby z toho člověk nezešílel. Říká se, v nouzi poznáš přátele a našla jsem je, pomohli, ale stejně člověk zůstane na všechno sám.

 

     Po dvou měsících po mém znásilnění spáchala sebevraždu moje sestřenka, která ten osudný večer chtěla, abych s ní šla na zábavu, ale domů pak jít nechtěla, tak místo ní se mnou šel soused. Brala si to, co se mi stalo, hodně za vinu a i když měla hodně jiných problémů a svůj život skončit chtěla, tak sebevraždu spáchala na můj svátek. Nemohla se smířit s tím, že takový čin nebude potrestán. Když jsem se s mým zážitkem konečně naučila trochu žít, tak po její smrti jsem se zhroutila. Řekla jsem si, že musím vše nahlásit - kvůli ní a kvůli dalším ženám, které to může potkat. Nejdřív se vše dozvěděl manžel, dal si vše dohromady a pochopil. Zhroutil se, chtěl ho zabít, ale místo toho jsme šli na policii. A všechno vyšlo na povrch, soused se přiznal, jenže ho pustili domů, jakoby se nic nestalo. Měl čas na všechno se připravit, vzít si právníka.

 

     Samozřejmě jsem začala být v očích některých lidí ta špatná já. Jeho žena stojí samozřejmě za ním. Je to tedy slovo proti slovu. Mám pár dnů do soudu. A ať dopadne soud, jak chce, budu ta nejhorší vždycky já. Doufám, že je na světě ještě trochu spravedlnosti a doufám, že mi nezůstanou jen oči pro pláč a zničený život. O mě už nejde, ale jde o další ženy, kterým by to mohl udělat. A s odstupem času jsem se dozvěděla, že už to udělal jiným ženám, které trpí stejně jako já a přejí si, aby byl potrestaný, ale žádná mi nepomůže. Bojí se ho stejně jako já! Kdyby nebylo smrti sestřenky, byla bych jen další z jeho obětí, která se bojí ostudy na vesnici.

 

     Někdy lituju, že to všechno tak dopadlo, ale jsem ráda, že aspoň jednou se proti němu jedna žena  postavila. Je to deviant a nemocný člověk, který by se měl léčit a kdyby už to udělal sám dávno, mohlo být víc šťastnějších žen.

 

      Jsem závislá na lécích, bez nich už se nevyspím a s nimi už někdy také ne. Bojuju sama se sebou, jak vše vydržet. Už nechodím ani tady na vsi pro chleba, nemohu vidět oči lidí - odsuzující, ale i smutné a trpící se mnou. Snažím se před každým chovat normálně, nezatěžovat manžela, starat se o  děti, ale je to moc náročné a vyčerpávající a už se jen ptám, kdy to skončí? Kolik mě to všechno už stálo sil i peněz - a on? Jede si klidně se ženou na dovolenou a chová se, jakoby nic neudělal. A kolik ještě budu muset vydržet? Co když soud špatně skončí? On to bude dělat dál a mě zůstanou jen dluhy a oči pro pláč. Asi můj život bude už nadobro zničený a vezmu pravdu do svých rukou, nevím. Nevím, co bude dál. Žiju přítomností, nedívám se dozadu ani dopředu. Žiju, ale moje duše umřela. A jestli někdy ještě ožije, to opravdu nevím.

 

     Držte mi prosím palce, budu to moc potřebovat.

 

Pája

 


 

PÁR OTÁZEK K ZAMYŠLENÍ:

 

Jak by se Pája mohla dostat z té velké deprese?

Jak se přes tento zážitek přenést?

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (66)add feed
také jsem zažila, : taky Kudlanka
šéf z práce...bohužel jsem to nenahlásila dodnes toho lituji, že tento arogantní člověk není potrestán. Ale srovnala jsem se s tím dobře, také je to už pár let. Nebudu si kazit život kvůli jednomu blbovi. Po soudu bude lépe, vše má svůj čas.
září 26, 2010 19:14
Hezky se pomstít a pak zapomenout... : opas
Nemá cenu se v tom neustále pitvat. Může zařídit, aby sousedovi někdo ufiknul ptáka a pak s vědomím vyrovnaných účtů zapomenout.
září 27, 2010 01:51
Ach jo, : Aknela
Holčičko, je mi moc líto co tě potkalo a držím palce na soud. I kdyby skončil ne tak jak by spravedlnost velela, tak už to, že jsi vůbec souseda nahlásila a dotáhla to do tohodle konce je velká výhra. I když to tak nevypadá, tak jakmile se ve vašem okolí přihodí něco podobného, tak policajti půjdou mezi prvníma za tímhle hovadem a budou mu otravovat život...oni vědí, že to udělal, ví to všichni kolem a ono mu to jen tak neprojde. To, že za ním stojí manželka znamená spíš, že se ho sama bojí, je mi jí taky líto.
Aby tobě bylo trochu líp, tak bych ti radila psychologa a najít nějakou podpůrnou skupinu co se zabývá znásilněním a sebevraždama blízkých...potřebuješ si tu svojí duši teď léčit a bude to chvíli trvat. Když se dáš dohromady s lidma co prožili něco podobného, nebudeš na to sama. Mluvím ze zkušenosti, taky jsem byla před lety znásilněná a trpěla jsem takovými těmi klasickými pocity viny a špíny, hnusu...dost mi pomohlo jedno internetové forum kde se slézaly podobně postižené holky. Po pár měsících čtení jiných příběhů a sdílení mých pocitů se s tím vším už dalo pracovat a nakonec jsem se z toho všeho dostala úplně ven.
Moc ti držím palce a doufám, že najdeš pomoc. Jen se o ní neboj říct.
září 27, 2010 04:57
Co teda nechápu, : wendy
je jedna věc : když už se to rozmázlo, proč se ty ženský bojí ? Je on tam u vás nějaký mafián ? Možná řekneš že nevím o čem mluvím ve vztahu k tvému ponižujícímu zážitku. Ale já se jen ubránila, takže nemám trauma, jen hloupý zážitek. Co se lidí dotýče, pár si jich může říct - šli ze zábavy, byli namazaní oba dva, bůhví jak to bylo - ale ty víš jak to bylo, že to bylo znásilnění a nic jiného. Doporučila bych taky nějakou odbornou platformu, kde by to vtloukli do hlavy, že tento zážitek nesmí zůstat ústředním motem tvého dalšího života a na vině je on.

Nevím, zda by ti víc pomohlo to, že dostal co mu patří - že by mu ho opas ustřelil nebo mu někdo rozbil ústa. A že by tě soud mohl zklamat, to mohl - podívej se na úroveň soudců u nás. Takže - hlavně si to zase neklaď za vinu. Zatím věř a doufej, že tentokrát spravedlnost bude mít zelenou, vždyť proboha píšeš, že se už přiznal. A nebylo to hned po činu, tak se nebude moct vymlouvat na nějaké rozrušení a nátlak a spěch. No a že ho pustili - to je normální, to by jim vazby nestačili.

Držíme palce.
smilies/wink.gif
září 27, 2010 07:46
Je mi Páji moc líto, : Krakonoš
to především. Nějak si neumím vyložit tu větu vo tom, že ho pustili, doufám, že tak zle na tom ještě nejsme, aby násilnej trestnej čin, ke kterýmu se pachatel doznal, zůstal bez nepodmíněnýho trestu. Takže je vyšetřovanej na svobodě? I to je špatně, ale aspoň doufám, že tak.
Co se tejče vyrovnání se, určitě bys měla vyhledat nějakou intenzivní a dlouhodobou psychoterapii (tím nemám na mysli předepisovače prášků "na hlavu", to fakt nejni terapie). A moc ti přeju, abys to překonala.
září 27, 2010 10:36
Wendulko, chapu, ze se divis, proc se ty ostatni zeny nepridaly, : Eva
ale nediv se. Sice si tim vzaly moznost se s tim definitivne vyporadat, ale znasilnene zeny v drtive vetsine nakonec vypovidaji, ze znasilneni bylo hrozne trauma, ale to, co nasledovalo po jeho ohlaseni, tj, postoj policie, soudu, pachatelu, jejich sirokeho i velmi blizkeho okoli, bylo teprve tak silene trauma, ktere je dorazilo. Je to tema tabuizovane, opredene uplne nesmyslnymi predsudky, zelbohu vyhradne v neprospech obeti.
září 27, 2010 10:42
Mila Pajo, jsi uzasna, ze jsi sebrala tu odvahu to nahlasit : Eva
a prosim Te moc, vytrvej. Vzdycky, kdyz se ti bude zdat, ze to nevydrzis, tak si predstav, ze jen diky Tobe to ten zmetek neudela nekomu dalsimu, nebo v kazdem pripade bude mit zivot od ted podstatne, po zasluze, slozitejsi.
Hlavne se ho u soudu neboj, protoze jsi neudelala vubec, ale vubec nic, cimz by sis znasilneni zaslouzila To si aspon stokrat zopakuj, nez tam pujdes, prosim.

To, co popisujes, je uplne presne situace, kdy duse stoji mimo sve telo, za zivota se odpojila, je nablizku, ale mimo telo. Vetsinou proto, ze bolest, pocity jsou tak velke, ze chce odejit, mimnimalne ostoupit. Ted je to normalni reakce, ale dlouhodobe je to znicujici. Znamenalo by to zadne city, zadna laska, zadne intimnosti, zadna ucta, radost...
Ty odmitas, nechces mit nic spolecneho se svym telem, tak silene zranitelnym, ktere je zdrojem vsech Tvych nynejsich problemu a neprijemnosti....
Takze budes muset, mila duse, najit zpatky sve telo, ktere jsi opustila, prijmout ho a spojit ho zpatky s dusi. Na Tvem tele neni nic spatneho a necisteho. Ponechej si ho. Netrestej se, protoze nikdo te v zivote nemuze ponizit vic, nez Ty sama, zbytecne.
Jinak Ti to Aknela napsala krasne. Urcite vyhledej psycholozku spise a podivej se treba zde http://stopznasilneni.cz/cz/znasilneni a take http://znasilneni.infonia.com/

Preji Ti, mila duse, hodne sil a drzim palce vsechny
smilies/wink.gif
září 27, 2010 11:05
Jo, jo, Krakonosi, mohl to dostat statni zastupce, : Eva
kteremu se zdalo, ze neni treba uvalit vysetrovaci vazbu /to neni u znasilneni zadna vyjimka, spousta z nich spolecenskou nebezpecnost pachatele naprosto bagatelizuje, neb jim to proste nehrozi, ze smilies/wink.gif), ze muze ovlivnovat pripadne svedky, zastrasovat obet i dalsi obeti, tim se pan statni zastupce nehodla zamestnavat, a potom se klido stane, ze pachatel ma treba i nekolik mesicu, az let, do soudniho projednavani pripadu na svobode a neni dokonce omezen ani mistem pobytu, muze cestovat, doslova kam chce. Na malou obhajobu statnich zastupcu lze uvest, ze to je tezke, i kdyby ho chteli, a mnozi chteji, ho dat do vysetrovaci vazby, neni kam, mame katastrofalne precpane veznice smilies/angry.gif
Co tato situace dela s obetmi, ale i minenim ostatnich lidi, je zcela trestuhodne smilies/angry.gif
září 27, 2010 11:31
Děkuju všem za podporu : Pá
Moc Vám všem děkuji za slova útěchy. Vím dobře,že pomůže jen čas a postavit se tomu čelem a dělám to tak,ale bohužel přijdou chvíle,které mě dokáží položit na kolena..A těmhle chvílím zatím odolávat nedokážu a moc to vysiluje,únava ,nespavot a vytrvalý spánek,nechutenství nebo naopak velká chuť k jídlu...A manžel s tím bojuje a nedokáže mi pomoct a tolik se snaží...Musím sama a hledat a nacházet pomoc tam,kde ji naleznu..Změnil mě nejen tento zážitek,ale celý život,který jsem zatím zrovna moc jednoduchý neměla.
Celých 14 let jsem byla věrná manželovi a pak přišel tenhle osudný okamžik,který člověku vezme kus svého Já a je už úplně jiný než před tím...Dušička se asi k tělu časem vrátí,ale člověk už nebude nikdy jako dřív...
září 27, 2010 11:43
Mila Pajo, pozor na to, manzel potrebuje rovnez specialni pomoc, : Eva
to vubec neni pro nej jednoducha situace. Nebylo by dobre pro Vas vztah budouci, aby sis myslela, ze jedinym postzenym, tudiz podporu hledajicim, jsi jen ty. Sice se to nedotklo jeho tela, ale psychicke trauma ma naprost srovnatelne s tebou a navic se nema absolutne ceho chytit, jak s tim nalozit, jak se zachovat, jak to zpracovat....Statistiky jsou neuprosne, pokud neni terapie pro OBA partnery, vztahy ztroskotavaji.
Duse se vrati, az ji to dovolis, protoze jsi ji oddelila sama. A fakt nezoufej, nikoliv nejakym prostym pusobenim jen casu, ale pochopenim, zmenou mysleni, novym poznanim se vysvobodis z cele rady problemu v tvem zivote i pred znasilnenim, ktere stale zminujes. To znasilneni je vrchol, je to moment, ktery vse prevrati naruby, ale nese v sobe nadeji, az temer jistotu, ze se narodis podruhe, jako mnohem vyzralejsi clovek.
Nespolehej na cas, hledej souvislosti ve svem zivote, hledej, co se mas naucit a zrovna se ti do toho treba dlouho, dlouho nechce. To mame vsichni tak, to neni nic, ze bys byla nejaka menecenna, vsichni mame sve ucebni lekce, a kdyz je odkladame, pak nas to cim dale vice boli, znam to sama taky moc dobre smilies/wink.gif Kdyz se odhodlame konecne se do toho pustit, da to fusku, ale osvobozujeme se, hrozne se nam ulevi. Preji tobe i muzovi, at vyberete ty spravne cesty a dlouho nebloudite smilies/wink.gif
září 27, 2010 12:06
Jeste jeden odkaz, : Eva
kdyz uz to tak pekne sepsali.....http://dreamworx.cz/book/znasilneni.html
A Jajo, nezustavej na to ty, ani muz, sama
září 27, 2010 12:12
Pájo, je mi moc líto, co se ti stalo. Takové bestie by neměly zůstat nepotrestané. : Myška
Je moc dobře, že jsi to ohlásila.
Stát se to mně, tak jakmile by se to dozvěděl můj muž, tak soused nežije a on skončí v base. Škoda, že do toho nechtějí jít ty ostatní znásilněné a nesvěří se doma. Ale chápu, jak je to moc těžké.
Tak hodně síly Pájo.
září 27, 2010 12:32
No, uvažoval jsem i vo tom. : Krakonoš
Pokud by to mělo pomoct, zachránit vztah, život a vrátit duševní rovnováhu, tak....
Co je proti tomu nějakejch 6 let v base? Nestálo by to za to? Určitě bych, jako chlap, tu možnost zvažoval, zvlášť, pokud by dobytek zůstal nepotrestanej.
září 27, 2010 13:04
... : vlk
Je mi tebe Pájo i tvého manžela moc líto a cítím s vámi. Je blbé, že na vesnici, kde žijete, asi není moc příležitostí pro skupinovou terapii, jak tady ostatní doporučují. Ale pár postřehů. Předně, ty patáky na uklidnění a spaní, to je špatné a bude to jenom horší. Zkus je vysazovat a snažit se chodit hodně ven, procházky, cvičení v přírodě i v horším počasí, les, stromy, to je obrovská síla. Choďte tam spolu s manželem i dětmi, nemluvte, jen se držte za ruce, obejměte se. Nemáte pejska, ten by také pomohl. Není lepší prášek proti depresím a na spaní, než čerstvý vzduch. Stromy nemají soustrastné ani jiné pohledy. Zkus se na sebe usmát v zrcadle, zprvu to možna bude spíše škleb, ale začni mít ráda zase sama sebe. Není jiné cesty. Všichni tě potřebují, děti, manžel, rodiče, přátelé.
Na toho dobytka dojde, pro každé prase se už někde topí pod kotlem. (Napiš jeho jméno na lísteček, dej do pytlíku se solí a do mražáku, za měsíc sůl rozsypej kolem jeho domu a lísteček spal.)
září 27, 2010 14:10
Trochu ledové právničiny : Dirk
Předpokládám, že "soused se přiznal" neznamená k trestnému činu, nýbrž ke konsenzuálnímu styku. Takže dva měsíce po události: žádné stopy, zranění. Policie: "Komu jste se svěřila?" "Sestřence, ale ta je po smrti..." Policie: "Dva měsíce se potlouká na svobodě a vy jste se ho nebála dost, abyste ho oznámila? Za tu dobu si klidně mohl opatřit deset svědků a zničit všechny důkazy, čili neexistuje koluzní důvod vazby" Má čistý rejstřík, manželka odmítá, že by byl násilný, neexistuje jiný důkaz než slovo jednoho člověka. Tady je stíhání dost odvážné a vazební stíhání skoro vyloučené.

Jinak v Praze je spousta ubytoven s ukrajinskými týpky (z nichž někteří v životě dělníky nebyli), kteří fakt umí zacházet s krumpáčem, kdybyste potřebovali trochu demoliční práce. Prý se jim hodí tak 60-100 tisíc. Celá roďka by měla vypadnout na tři týdny na dovču do zahraničí, dost daleko a letecky. Oni se ti policajti potom taky nepřetrhnou... Jen to není konec. Ale možná je to začátek konce.
září 27, 2010 14:36
Dirku, : Krakonoš
kde ses přesně dočet, k čemu se přiznal? Že píšeš s tak naprostou jistotou? Já to v textu nějak nevidim.
září 27, 2010 15:24
Krakonoši : Dirk
Samozřejmě jsem začala být v očích některých lidí ta špatná já. Jeho žena stojí samozřejmě za ním. Je to tedy slovo proti slovu.

Předpokládám, že slovo proti slovu neznamená, že on tvrdí, že ji znásilnil a ona to popírá. Takže dovozuji, že oba tvrdí, že byl sex, on, že dobrovolný, a ona že nikoliv. Nenapadá mne jiné vysvětlení...
září 27, 2010 16:40
nenapsala bych to lépe než vlk : bb2
ostatní praktické rady jsou taky užitečné.
Když máš pocit, že v okolí není spřízněná duše, tak DONA, ROSA v tom taky mohou pomoct, neobrací se na ně pouze oběti domácího násilí. Někdy je lepší si tak trochu anonymně psát o svých pocitech přes net s někým, kdo zažil něco podobného. Umožní ti to přesně takovou blízkost či četnost hovorů na to téma, jakou budeš právě potřebovat, snášet, chtít.
www.rosa-os.cz, http://www.donalinka.cz/index.php

http://stopznasilneni.cz/cz/diskuze/diskuze-pro-obeti
září 27, 2010 18:26
....Svědky mám.... : Pá
...je to tak,že ať soud dopadne,jak chce....Z paměti člověka a lidí na jedné vesnici se to nevymaže...Ale on musí být potrestaný,ani ne tak kůli mě a těm ženám,kterým už to udělal,ale proto aby to už jiné ženy nezažily!!!...V tomto případě už nejde jen o zn ásilnění,ale troufám si říct boj o život!...

A děkuju Vám všem za všechny rady....bojuju a do přírody chodím,jak to jde,hodně spím a snažím se myslet pozitivně....ale když se k tomu občas přidá i další bolest...tak zrovna moc dobře není:-(...ale život není peříčko,že??..:-)
...A abych upřesnila svůj příběh...druhý den po znásilnění jsem se svěřila přítelkyni..prala mi bundu a viděla všechny modřiny i to,jak jsem byla zřízená...a pak i druhá kamarádka...samozřejmě jsem volala na Bílý kruh...a také svému známému doktorovi - psychiatrovi...a také třetí den po znásilnění jsem byla u gynekologa...věděla jsem, že se nesmí ptát...od kamarádky z kriminálky....Opravdu se neptal...ale viděl....A je ještě spousta dalších lidí,kteří mě od té chvíle drželi a pomáhali....ale neviděli....

Každý říká...."měla jsi to nahlásit hned"!...Hezky se to říká,ale to co probíhalo v mojí hlavě a těle...to bych nezvládla...Po znásilnění jsem byla 4 dny v obrovském šoku se zimnicí a teplotou a bolestma...Vůbec jsem nevěděla,co se děje...

....A děkuju Evě za spoustu slov k zamyšlení....opravdu jsem se té noci narodila znovu a od té chvíle je ze mě úplně jiný člověk. Akorát nevím,jesstli k lepšímu nebo horšímu.....Je vidět,že víš o čem mluvíš!!!...Díky....
září 27, 2010 18:40
... : Mikin
Tady je videt, jak je hrozne dulezite takovou vec ohlasit okamzite a zastavit dobytka, jeste nez staci nadelat vice skod.
Ja bych se v pripade deprese rozhodne vyhybal praskum na spani a utesujicim lekum, jako je napriklad Valium, ale po konzultaci s lekarem bych zkusil nejaky ten antidepresant. Znam par lidi, kterym to pomohlo dostat se z nejhorsiho. Nejruznejsi druhy terapie jsou pochopitelne ta nejlepsi cesta, ale v nekterych pripadech proste nestaci.
V Thajsku lide veri, ze duse cloveka nemuze umrit, ale ze ji clovek muze ztratit. Maji tam pro takove pripady obrad zvany "soo khwan", pri kterem je duse (khwan) prilakana zpet pomoci kvetu a ruznych lahudek (casto i ryzove whisky) a kdyz se khwan nakonec prijde z ruky postizeneho cloveka najist, uvaze mnich nebo jiny svaty muz kolem zapesti oranzove vlakno, aby khwan zase neuletel.
Preji ti Pajo, at se tvuj khwan brzy vrati.......

září 27, 2010 18:58
Chjo, Dirku, : Krakonoš
to už je vopravdu votázka, jak kdo to chápe. Tu větu vo slovu proti slovu já teda vnímám v souvislosti s míněním vokolí: Žena stojí při něm, vona je v očích někerejch lidí špatná. Někerý lidi z vokolí neznaj vobsah vyšetřovacího spisu, takže můžou věřit jemu a jeho ženě - tady je to slovo proti slovu. Nijak to nevylučuje hypotézu, že se pachatel při vyšetřování přiznal a vyšetřovatel tak má jiný informace než "někerý lidi". Pokud to tak nejni, pak je naprosto zavádějící formulace "všechno vyšlo na povrch, soused se přiznal". Jestli se nepřiznal ke znásilnění, tak to nejni přiznání, ale zapírání. A timpádem nic na povrch nevyšlo. Řek bych já. Ale já jsem blbej technik, pracuju s materiálama úplně jiný pevnosti, než je guma používaná na vykládání práva. Tak to asi vnímám po svym smilies/wink.gif A doufám, že toho zm*da vodsouděj. A pokud ne, věřím v to, co píše vlk ve svý poslední větě. A moc přeju Páje, aby se z toho dostala, ona i celá rodina.
září 27, 2010 21:23
Pajo, to mas zrejme uplne pravdu, : Eva
protoze pri opakovanem neohlasenem a nepotrestanem znasilneni dojde sexualni deviant k zaveru, ze je zcela nepostizitelny a jeho agresivita geometrickou radou fakt narusta, tudiz priste by slo zrejme (a to ty vis z nas uplne nejlepe), doslova o krk. Takze tys tu radu prerusilas, ackoliv tedy je to pro tebe fakt na rad za hrdinstvi.... To by ti mohlo velmi pomoci pri soudu, pomysleni, ze nejde jen o potrestani toho svinstva na tobe, ale i o zachranu zivota dalsi obeti, protoze dobrovolne s tim tech parchant nikdy uz neprestane. Ja ti dopredu za sebe moc dekuji.
A co se tyka noveho cloveka Paji, nespechej na nej, porod jeste probiha, proto ty bolesti
smilies/wink.gif A ze hodne spis, je prima, protoze ve spanku nejlepe telo komunikuje s dusi. Za zadnou medikaci se momentalne pripadne vubec nestyd, minimalne do soudu i do obdobi po soudu to neni nic jineho, nez francouzske hole pri zlomene dusi. Jinak ale tu psychoterapii urcite podstup, prosim, neco se ti vlece zivotem uz moc dlouho, jak zapouzdreny vred a chce to vycistit a nechat konecne zahojit smilies/wink.gifBudes mnohem silnejsi, odolnejsi, vice si sebe vazit a mit ze zivota mnohem vetsi radost. A nic se neboj, svet neni vubec docista nespravedlivy, to se nam jen v nekterych situacich a na prvni pohled jen tak jevi, protoze si sedime /vcetne mne) na vedeni smilies/wink.gif
A budu moc rada, kdyz se ozves, jak se to vyviji dale. Myslim na tebe smilies/wink.gif
září 27, 2010 21:37
No, vlku, ono neni dokonce fakt vyloucene, : Eva
ze kazde prase si pod kotlem topi dokonce uplne samo smilies/wink.gif
září 27, 2010 21:42
Eviku : vlk
máš úplnou pravdu, on si zavařil tím svinstvem sám pro sebe, pod sebe. Co dává dostane, dřív nebo později. (Ale takhle kámen do okna po půlnoci, kolem druhé by taky mohl fungovat, aby neměl tak klidné spaní smilies/angry.gif ... )
září 27, 2010 22:09
Vlku, kamen do okna by byl rozhodne na miste : Eva
smilies/wink.gif Take proto jsem psala Jaje o tom, jak hrozne spatne to musi snaset jeji muz. Je, jak normalni chlap, naprogramovany na nejakou ochrannou akci a my mu ji, diky civilizaci, znemoznime. Ale ty prastare a overene a fungujici mechanismy chovani proste stale obsahujeme a muzi jsou nutne zoufali, ze maji cekat jen na velmi nejisty vysledek soudu. V idealnim pripade by ty ostatni znasilnene zenske z vesnice to doma konecne rekly a chlapi by spolecne definitivne vypraskali skodnou z vesnice. A vubec by nehrozilo, ze naopak Jaja nebude chtit chodit ani pro chleba a prase si bude uzivat dovolenek, jakoby se nechumelilo.
Hrozne se mi ulevilo, kdyz Jaja popsala v poslednim prispevku, kde byla a kdo ji videl tesne po znasilneni, protoze jsou to sice zrejme jen neprime dukazy a svedkove, ale jsou a budou zrejme povazovani i za duveryhodne, tudiz to by musel byt soudce moc velke prase, aby tohle prase neodsoudil. A to zase neverim, ze by se stalo. A Jajo, ve veznicich panuje naprosto jina hierarchie vztahu, nez v civilu, tam bude prase devka pro vsechny, udajne si spolehlive par mesicu ani nesedne. Ale, zpusobil si to zcela dobrovolne sam.
září 28, 2010 13:17
přesně tak : vlk
naše civilizace zajde na slušné chování ke gaunerům. Se sviňou se musí po svinsku, jinému nerozumí. Sry za expresivní slovník, ale nic jiného mě nenapadá.
září 28, 2010 14:38
Co pomohlo nakonec mě : co mi pomohlo
Bylo mi deset když mě zneužíval jeden nechutnej přítelíček rodičů, co u nás čas bydlel. Nepodařilo se mi to tuto info předat zdárně rodičům, vznikla trhlina jak ve vztazích mezi námi, tak v mém vztahu k mužům později. Když mi bylo dvacet, začla jsem o tom mluvit s holkama, kterým jsem věřila. Je to pryč, je mi přes třicet. Kdo mi tehdy nepomoh, tomu jsem odpustila, a dotyčný je mi lhostejný. Vím, že kdybych ho potkala, byl by to jen ubožák. Akorát bych mu ho ustřihla, aby to nemoh dělat malým holkám dál. Což ale asi dnes už stejnak nemůže. Nevěřila bych tomu, ale vlastně jsem se z toho tehdy vypovídala, během let. Možná to u tebe také půjde?
září 29, 2010 00:28
To je přesný, vlku : wendy
ale doufám, že se tomu tak nestane, abychom zašli na vlastní slušnost... jinak vím, že se dbá více na práva viníka, nebo už jen obviněného, než na práva a ohledy k obětem. Bohužel.
Pájo, ozvi se zase, jak to dopadlo. Držíme palce, jsi statečná holka. Škoda, že to nejde, aby to každá hned ohlásila.
smilies/sad.gif
září 29, 2010 12:58
... : Pá
....Děkuju moc,že držíte palečky....Soud bude 11.října,tak si vzpomeňte....pak dám určitě vědět...
Doufám,že do té doby přežiju ve zdraví a po soudu bude už jen líp:-)
září 29, 2010 14:32
Myslím, že se s tím Pája vyrovná : alena puntík
až na sousedově pohřbu Škoda, že tenkrát manžela nenechala, aby s to s ním vyřídil ručně. Zcela určitě by ho soused nezažaloval. Nakonec...ještě máte dva týdny....nebude-li soused, nebude soud. Pokud bude soudce chlap, ta bude moci Pája považovat za štěstí, že nezavřou ji.iisub
září 29, 2010 14:45
... : Pá
.....manžel by ho zabil nebo zmrzačil,kdyby se to tenkrát dozvěděl....ale to by nebyl takový trest,jaký by zasluhoval..Myslím,že ty nervy, které v něm pracují, už je teď větší trest,protože neví,jak všechno dopadne.....A soudce je žena!!....Tak snad bude mít nad věcí správný názor:-)..
září 29, 2010 16:03
Pájo, to nestačí. : Krakonoš
Že je soudkyně žena. Musí to bejt superžena, která nemá nic s žádným chlapem společnýho, nejlíp lesba a ještě sufražetka. A měla by bejt proškolená, takže bys jí měla ještě před líčením poslat kontakt na puntíky i s Alenkou. Daniela ráda zprostředkuje. smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
(to jen tak abysme tu depku vodlehčili, drobet)
září 29, 2010 17:34
... : bb2
současně by ale měla mít za sebou výchovu minimálně 2 synů, aby věděla, zač je toho s nima loket a že to s nima roste!
září 29, 2010 18:17
no...já vím - jak tu krásně Krakonoš předvedl,, : alena puntík
že chlapi jsou k sobě solidární a pokud jde o to, zda stát na straně žweny, či muže, tak jue jasno.Pokud tomu soudci dosud nikdio neznásilnil dceru, nebo pokud se mu samotnému nestalo něco podobného, nebude empatickej. Bude reagovat jako Krakonoš, pro něj budeš kurva, která si užila a ještě na tom chce vydělat a podle toho s tebou bude jednat .Dceru mojí kamarádky kdysi přepadl nějaký chlap - za účelem znásilnění. Jíse v té hrůze nějak podařilose mu vyškubnout a utéct. Ještě ten večer ji vzala máma na policii - a hýádej, co jí ochránci řekli? Že pokud ji nezabil, tak se vlastně nic nestalo. A dokonce ji ani neznásilnil - což je škoda, mohla si užít. A co taky čekala, když codí po ulici polonahá /bylo léto a měla na sobě džíny a tričko./....no..a anise nezvedli ze židle. N ty řekneš, že tě znásilnil, von řekne, že tě neznásilnil a je to jeho slovo proti tvýmu slovu hehehe a pokud si nesežeš svědky, nebo důkazy, nebo to nemáš rovnou nafilmovaný...tak máš smůlu.Nikd se nezmíní o tom, že tohle včecko měli udělat policajti. Soudkyně nemus být ani sufražetka ani lesba...ale buceš moci mluvit o štěstí, když xse nenechá podplatit, nebo zastrašit. O což se soused - nebo jeho advokát zajisté pokusí.
září 30, 2010 14:32
... : bb2
Bude reagovat jako Krakonoš, pro něj budeš kurva, která si užila a ještě na tom chce vydělat a podle toho s tebou bude jednat .


nezdá se ti, že trochu víc překračuješ meze, Alenko?

Ani Krakonoš, asi ani nikdo další odsud, nemůže za tvé vesměs černé zkušenosti s muži na všech pozicích.
září 30, 2010 14:36
... : bb2
a to zcela pomíjím to, že bezpříkladně a naprosto pro mě nepochopitelně zastrašuješ oběť násilného činu a tím ji zrazuješ od dalšího konání, které by třeba vedlo k potrestání pachatele a k tomu, že to, co se stalo jí, nepotká nějakou další nešťastnici.
září 30, 2010 14:38
t nemění bíbí nic na faktu, : alena puntík
že chlapi k sobě solidární jsou a podle toho jednají. Vždycky budou na straně chlapa....možná, kdyby ji zabil, tak by změnili názor...možná....Před lety jsem dělala zapisovatelku na Státním Zatupitelství.....určitě bys zrala, jak páni prokurátoři, či páni soudci hovoří o takto postižených ženách. Zdůrazňuji..páni....
září 30, 2010 14:43
aleno, : mura1
jdi si dat studenou sprchu a pak pouzij proutek. prej to pomaha k vychove
září 30, 2010 15:24
na Alenku by nepomohlo vylejt : Krakonoš
ani Máchovo jezero a sešvihat celou vrbovou álejí. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
Ale nechte ji, berušku, dyť komiky tu potřebujeme jako sůl! smilies/wink.gif
září 30, 2010 16:32
... : Pá
smilies/grin.gif smilies/grin.gif....víte,že jste mě rozemsmáli??....Mě neodradí už nic.....už jsem vydržela dost....a teď budu bojovat do poslední kapky síly,kterou v sobě najdu!!!
září 30, 2010 19:38
Pájo, moc ti držím palce. A z Aleny si nic nedělej. : Myška
Aleno Puntíku, dříve byly tvé komentáře aspoň vtipné, teď už jen ubohé. Kdo ti šlápl na kuří oko? Že by nějaká bytost s "brabečkem"?
září 30, 2010 22:45
Alenka ma pravdu, proc ji napadate? : Kocourek
"Samozřejmě jsem začala být v očích některých lidí ta špatná já." Pocestnym panim to nevysvetlis, to proste nepochopi....


říjen 01, 2010 06:32
Lidi, v jejichž očích jsi začala být špatná ty, jsou hlupáci. : Myška
Musí to být hrozně těžké, lidé dokážou být krutí. A rádi si nepřipouštějí, že se to může stát i jim, buď přímo jim osobně, pokud jde o ženy, nebo jejich partnerkám, dcerám, matkám, vnučkám, pokud jde o muže.
říjen 01, 2010 07:04
a ty jsi Myško frakt přesvědčená, že mezi muži a soudci : alena puntík
se hlupáci nevyskytují??? A že by Pája nemohla na někoho takového narazit? Jinak Bíbí...nejsem to já, kdo někoho zastašuje a rozhodně ji od ničeho neodrazuju, ale budou tu jiní, násilníkem počínaje, dále tu bude jeho žena /protože by jí odsouzení manžela rozbilo rodinu..a chlap v kriminále ji neuživí, že - a taky ta ostudaw/, dále policajti - je to pro ně práce navíc, dále sousedi a přátelé, kteří dají Páje jasně pocítit, že se juak vdaná ženská nemá producírovat sama po nocích na nějakých candrbálech a má pěkně sedět doma, dále ak Pájin muž, který tohle všechno taky nemus ustát, chlapi zas až tolik nevydržej. Pája by se měla duševně připravit na to, že tohleto všechno ji ček a nemine...a naopak by se zastrašit neměla nechat. A že to bude šichta, ne to vemte jed. Ale já jsem poslední, kdo ji bude od soudu odrazovat...naopak, jak sami vydíte, ani já sama se jen tak zastrašit nenechám - a že máte kolikrát hodně blbé kecy.Já doporučuji Páje, aby se sebrala a bojovala...a to i nefér prostředky. Nebo si třeba ty Krakonoši myslíš, že ten chlap postupoval fér? Jinak Myško, já fakt neftipkovala a to , co jsem napsala , jsem myslela smrtelně vážně. Vím totiž, jak tkovéto věci v praxi probíhají.
říjen 01, 2010 11:08
Ač nerada, musím souhlasit s postřehem : wendy
ze Státního zastupitelství, dříve prokuratury...ale to nic nemění na tom, že kuloárové řeči musejí v důsledku ovlivnit výsledek kauzy. Nemusí. Pájo - vydržať !
smilies/wink.gif
říjen 01, 2010 11:23
Já jsem možná naivní, ale myslím si, že se snad trochu ledy pohnuly, a přece jen se snad změnilo nahlížení na znásilněnou ženu jako na tu, co si to zasloužila, neb si o to koledovala. : Myška
Jistě, že budou stále lidé, kteří si to budou myslet dál. A to je velice smutné.
říjen 01, 2010 11:30
Myslím, že je na čase, : Krakonoš
aby sněmovna přijala zákon, kterej zakazuje chlapům práci u policie, na zastupitelství a u soudů. Protože jinak se z toho právního bahna nikdy nevyhrabem. Tak teď jen čekám, kdy s tím ňáká strana vytáhne do boje, abych moh jít konečně jednou k volbám s pocitem, že můj hlas poslouží vopravu dobrý věci. A úplně "vydím", kdo by mohl bejt partajní předsedkyní, poté premiérkou a jednou snad i prezidentkou naší mladý krásný demokratický respubliky. smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
říjen 01, 2010 12:11
Krakonoši, : wendy
zas to tolik nedramatizuj. Jen přidávám zkušenost. Pravdivou. I prokurátoři jsou jen chlapi. Tak co by si v soukromí nezažvanili. Dělají to všichni. Děláme to všichni. Jen by to u některých nemělo mít vliv na výkon povolání.

Myško, v tomto punktu nevidím žádný velký posun. Znásilňuje se pořád, už věky věků. A dvojí pohled na to se drží při životě stále.
Takže tak.
smilies/wink.gif
říjen 01, 2010 12:17
Jo, ale já myslela náhled chlapů, kteří mají dbát na potrestání násilníků, tedy soudců, policistů, ... : Myška
Že se znásilňovat bude, i kdyby za to hrozila amputace penisu, je mi jasné. Ale smutné je, že se oběť, přes prožité trauma a mnohdy celoživotní psychické následky, musí vyrovnávat a čelit taky takovým názorům, že si za to vlastně může sama.
Kdybych já měla tu moc, uzákonila bych jako trest za znásilnění uříznutí penisu. A basta.
říjen 01, 2010 12:35
Neznám jedinýho chlapa, : Krakonoš
asi proto, že v mým vokolí se narozdíl vod internetu duševní mrzáci nevyskytujou, kerej by v případě znásilněníjednoznačně nevodsoudil násilníka a jednoznačně nestál na straně voběti. S nikym takovym jsem nikdy nemluvil, na tenhle "názor" (spíš duševní poruchu) jsem narazil dycky výhradně na internetu. Sorry. Takže taky tak. smilies/wink.gif
říjen 01, 2010 13:00
Tak tu mame 2 extremy : Eva
jeden tvrdi, ze vsichni muzi znasilneni schvaluji, druhy tvrdi, ze takovy muz, krome internetu, vubec neexistuje smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
říjen 01, 2010 13:24
No já se s nikým, kdo by neodsoudil násilníka a nestál na straně oběti taky nesetkala. : Myška
Ale připouštím, že takoví lidé jsou, jak ženy, tak muži. Dokud se to nestane jim nebo jejich blízkým...

říjen 01, 2010 13:44
Krakonoši, : bb2
připustíme-li možnost, že v diskuzi na netu se lidi snáz odzátkujou, pak věřím, že někteří z těch, co v reálu jednoznačně stojí na straně oběti, mají ve skutečnosti trochu jiný názor. Jen se přizpůsobí očekáváním okolí a vypustí jen to, s čím je okolí přijme. Skrytého rasismu je v lidech dost, ven s tím jde málokdo.
Možná kdybys udělal testík, tak by ses divil, co příznivců názoru "může si za to minimálně způlky sama" bys našel. A divil by ses možná ještě víc, co ženských se k věci takhle staví...Oběti pak stačí jedna poznámka typu "a seš si jistá, žes ho nevyprovokovala,ničím?? hele, víš jak chodíš v létě voblíkaná, skoro sis koledovala...".
Ženský umí být taky pěkný mrchy.
říjen 01, 2010 15:20
No ano, : Krakonoš
já chápu, že se leckdo v přímým kontaktu přetvařuje a skutečnej názor (poruchu) vyzvrací až na internetový diskusi. Ale to znamená, že takovej názor je menšinovej, společensky nepřijatelnej a to i ve společnosti kámočů po šestým pivu u vohně. Takle hodně společensky nepřijímanej názor je už zcela jistě deviantní a nelze proto vočekávad, že ho zastává většina nebo nějaká výrazně podstatná část společnosti (tedy i soudců a policajtů).
Srovnej například s názorem na Romy neboli Cikány. Je sice společensky nekorektní na ně nadávat, leč averze vůči nim je natolik většinová, že si to málokdo sice dovolí vyloženě "na kameru", ale v soukromí, u vohňů, v hospodách se to vodsudkama Cikánů jen hemží a navopak, kdo má tendenci se jich jakýmkoli způsobem zastat, jde s kůží na trh.
Takže mi tu nikdo nebude vykládat, že většina chlapů vodsuzuje pachatele znásilnění jen navoko kvůli korektnosti a ve skutečnosti jsou přesvědčený, že si za to voběť mohla. Je to jenom deviantní menšina. Protože jinak by se tyhle chlapi (a ženský taky), pokud by to byl většinovej názor jen nějak uměle potlačovanej, projevili v soukromejch debatách. A s tim já, vopakuju, zkušenost nemám. A Evo, netvrdim, že neexistujou. Jen žijou v jinym světě než já a nestýkaj se se mnou. Já bych s takovym ***ákem na pívo nešel.
říjen 01, 2010 19:55
Krakonosi, nikdo Ti Tvuj svet nebere, : Eva
dokonce lze povazovat za velmi pravdepodobne, ze v Tvem okruhu pratel jsou tito devianti v mensine. Ale, Tvuj okruh znamych rozhodne nebude kopirovat bezne rozlozeni deviantu v populaci smilies/wink.gif Tudiz, minimalne, generalizujes nespravne svou vlastni zkusenost, sice odlisnou, nez Alena, ale generalizujes stejne.
Bezna populace predevsim vetsinove zustava ohledne problematiky znasilneni zcela neznala, moc na povrchu, prilis nemysli a reprodukuje do bezvedomi jen nejake myty, ktere ma nejrychleji po ruce. Deviantnich je mezi nimi velmi malo, zato hloupacatych mraky. A pohlavi lidi v tom nehraje roli.
říjen 02, 2010 09:20
Dobře. : Krakonoš
Stojej tu proti sobě dva názory:
1. Všichni chlapi jsou hovada a jsou na straně násilníka, i když to veřejně nepřiznaj (Alena)
2. Většina chlapů nejsou hovada a pachatele znásilnění vodsuzujou. (Krakonoš)

Tím debatu ze svý strany končím, kerej z těch dvou názorů je nemístnou generalizací a jestli lze mezi způsoby obou argumentací klást rovnítko, nechť si laskavej čtenář rozhodne sám. Já s tebou nesouhlasím, tvoje mínění o "běžný populaci" nesdílím, pro svoje tvrzení těžko budeš mít výsledky nějakýho důkladnýho výzkumu, takže ho vopíráš tak jako já vo svoji zkušenost a "světonázor". Jestliže jsem na nějakej jev za celej svůj život v reálný debatě s lidma všech možnejch sociálních vrstev a profesí (nikoli pouze přátel) nenarazil, můžu z toho něco vyvozovat. Minimálně to, že je ten jev menšinovej. (Ze stejný zkušenosti vyvozuju, že vodpor k Cikánům je navopak jev společensky většinovej - zdalipak se podle tebe i tady stejným přístupem a argumentací mejlím a generalizuju a nejni to pravda?) Navopak psycholog, kterej pracuje například se zneužívanejma ženama, může dojít na základě převažujícího kontaktu s projevem deviace k (mylnýmu) závěru, že je deviace rozšířená ve společnosti většinově nebo aspoň velmi podstatně. Což, můžu se domnívat, se možná tak trochu děje tobě - nevím. Souhlasit s tebou nemůžu, argumenty jsem snesl, ty se mnou souhlasit taky nemusíš a tak si můžem popřát pěknou sobotu a neděli a jít po nějaký užitečný činnosti smilies/wink.gif Papapa.
říjen 02, 2010 12:43
... : Mikin
Hmmm,
ja mam podobne zkusenosti jako Krakonos. Mezi mymi kamarady je pitomcu, kteri by byli na strane nasilnika (treba i tajne) pramalo. Uznavam, ze Puntikovana muze mit zkusenosti opacne, protoze tech jejich frontalnich utoku na zhovadilou muzskou rasu uz tady bylo nekolik.
Jeste, ze si muzeme pratele a vetsinu lidi se kteryma se stykame vybirat sami. smilies/tongue.gif
říjen 02, 2010 21:58
Možná Alenka slyšela toto : : wendy
chlapci odložili talár a prohlásili : "Bóže, zase jedna ...., voni ty minisukně nosit nepřestanou. To zas byl džob." Víš ?
smilies/wink.gif
říjen 04, 2010 09:00
no, já nevím, ale tohle nemá co dělat s mým názorem na chlapy : alena puntík
...přičemž mě znovu a znovu přesvědčujete, že fakt nedokážou být objektivní a jsou k sobě solidární. Ale Pája se chystá bojovat. a bude to tvrdej boj a nebude veden fér způsobem. A Pája by měla vědět, co ji stoprocentně čeká a připravit se nha to. To si jako fakt myslíte, že se jí sousedův advokát nezeptá, jestli na té zábavě pila? A jest.li vlezla sousedovi do auta dobrovolně? Má Pája v ruce nějaké důkazy? - lkařské vyšetření například. Protože ona je žalobce a důkaznhí břemeno je na ní. Když jste pánové tak úžasný a tak s nhí cejtíte - proč jste jí doposoud nic pořádného neporadili? Jak nhapříklad argumentovat, jak jeho čin dokázat a tak dále a tak podobně. Protože u toho soudu s ní v žádném případě nebudou jednat v rukavičkách.PORA´DTE JÍ TEDA NĚCO ÚŽASNÝHO, CO BY JÍ UMOŽNILO VYJÍT Z BOJE VÍTĚZNĚ? Co byměla říka, co by neměla říkat, na co by si měla dát pozor, co by měla zdůraznit......určitě máte svý zkušenosti... já tohle fakt nepíšu proto, abych dala najevo svou nenávist k brabečkům, jak se mylně domníváte ale abych Páje aspoň trochu pomohla. Jinak je topřexsně to o čem mluvím...když řeknu, pánové, něco, co se vám nelíbí - tak je to samosebou jen proto, že jsem úchyl a nenávidím chlapy.....nikdy v životě by vás nenapadlo hledat nějakou chybku u sebe. A přesně takhle bude uvažovat a argumentovat sousedův advokát. Takže místo toho, aby se Pája domohla spravedlnosti, bude muset dokazovat, že není úchylná hysterická, lesbická feministka, která se takto chlapů mstí, neb je nenávidí.
říjen 04, 2010 17:18
První líčení u soudu mám za sebou : P
...Tak první líčení je za mnou...řekla jsem všechno, co jsem zvládla mluvila jsem hodně dlouho. ON odmítnul vypovídat se slzami v očích,jeho žena mluvila nesmysly a lhala....ale to už je jedno.Soud musí udělat sám svůj názor a najít pravdu....Další líčení bude za necelý měsíc...Je mi zle, zase se mi všechno vrátilo a bojím se,co bude....Jeho právník na mě útočí....ale já mluvím pravdu a nemám , co skrývat....Dnes mi hodně pomohly léky,bez nich bych to asi nezvládla...doufám,že zase někdy bude líp....Kdyby to šlo,hned bych se přestěhovala a začala úplně od znova....Držte mi palce,prosím.Pája
říjen 11, 2010 19:22
... : majda
ahoj, hrozně moc na tebe myslím a doufám že to celé nějak "dobře"dopadne, čtu si to od začátku a ráda bych věděla jak to celé dopadlo?? zavřeli ho hajzla?
Nepsala jsem ale po tak dlouhé době už mi to nedalo a musela jsem aspoň pár řádek. Drž se, je úžasné že máš kolem sebe rodinu která se tě snaží podržet a měla jsi tu odvahu!! Smekám před tebou
únor 21, 2011 15:12
... : ....paja
...děkuju Majdo za řádky....Zatím to nedopadlo nijak....i když okolností okolo se děje hodně.A snad už se nějakého konce dočkám.. Přiznám se, že už si někdy říkám, kolik ještě budu muset vydržet a kdy zase začnu trochu normálně žít...Bylo mi řečeno, že ještě minimálně rok to bude trvat....Majdo a i někdo jiný, třeba s podobnými zkušenostmi, budu moc ráda, když mi napíšete... Tato adresa je chráněna proti spamování, pro její zobrazení potřebujete mít Java scripty povoleny ...Děkuju Pája
únor 22, 2011 15:11
Najit pravnika a bojovat u soudu. Jen tak se z toho dostanete : ctenar
Ihned to nahlasit a jit do centra kde resi nasili. Ja take nesu nasledky a zhroutil se mi svet !!!!!!!!!!
Uz nikdy nebudu mit deti ktere sme pred cinem si moc prali s manzelem. Mam srdce jak z ledu, me city jsou nekte hluboko a mrtve, neplanuji budoucnost ale smrt a tesim se na ni ......
Nikdo mi nepomohl a co je nejhorsi lekari, kterym jsem to sice nerekla ale mela syndromy znasilnene, hystericke zachvaty, tresavky, takze pri trosce inteligence to meli poznat, kdyz maji lekarske fakulty. Tak ti mi odmitli pomoci u psychiatra, dale vysetreni krve, udelali spatne vysetreni steru (mela jsem gynek. zanet nakonec asi 7 mesicu a s lekarem jsem se pohadala a rekla mu jak to chytila. Misto mi pomoc rekl at odejdu ze ma pacienty v cekarne), odmitli me vysetrit pater a ledviny (ledviny vysetrily az po roce protoze jsem uz plakala bolesti ze nemuzu chodit ani lezet v posteli a mela jsem ji snizenou kvuli nasili a uderum ). Bolesti kloubu a nohou nikdo neresi jinak nez lekami. Zda mam zlomenou panevni kost dodnes nevim, ale nemuzu dlouho chodit a mam teploty. Rozbila jsem si zuby jak jsem skripala v noci, nevidim (protoze moje duse nechce videt tak oci mi prestavaji videt - byl to sok. Hlasy mi to rekly.)
A mlcim uz dal protoze muj muz by to neunesl a take par lidi kteri me snad maji radi a prali mi dite.

Jen si preji aby tihle svinaci a hyeny se smazili v pekle a lekari kteri to zavinily aby meli take nejaky takovy zazitek. Tenhle stat neni pro slusne lidi a neni tu z ziti. I vlada s nami pohrda protoze jde jen po penezich a moci. Nic vic ji nezajima a proto tu se siri nenavist, pohrdani a zvracenosti na lidech.
Ja proklinam tenhle nepravni nedemokraticky stat, kdy stat a pravo chrani hyeny ale ne obeti. Pokud se nebranite tak se to bude i opakovat, az nakonec tohle zazijete i nekolikrat za zivot. A hlavne vy si znicite zivot uplne a vse se vam zhrouti.
Proc nikde nejsou rady zenam jak to resit - ja nebyla schopna to vyslovit ani neco naznacit jen jsem cele dny plakala a trasla se. Takovy idiot jsem byla. Jen jsem se starala aby to nikdo nevedel a nesmal se mi, kdyz jsme z maleho mesta. Proklety stat i zakon !!!!!!!!!!!!!!!
květen 05, 2011 11:43
pro čtenáře : ještě jeden
nevm co napsat,to je hrozny, je mi to moc líto co se ti, vám, stalo,
je tu v diskusi pár tipů, rad, zkusíš to?
Některý lidi nemají na svých místech co dělat ale nejsou takoví všichni, člověk to ale nesmí vzdát, zkus najít někoho jiného, změnila jsi doktora? můžeš jít ke kterému chceš, snad máš nějakou kamarádku která by poradila?
na netu se dá najít linka důvěry, pomoc v nouzi atd

květen 11, 2011 03:58
... : Pá
...svět se zhroutí, žena, která to nezažije, lituje nás , myslí si, že chápe. Ale je to mnohem složitější než se zdá. Vím, o čem mluvím, ale měla jsem velké štěstí, že při mě stáli přátelé. Neznámá "čtenářko" nejdůležitější je v sobě nic nepotlačovat a mluvit o tom. Najdi alespoň jednoho člověka a mluv nebo piš o tom všem. Ale z vlastní zkušenosti, manželovi to není dobré říkat, milující muži to nesou velmi težce. A přece jen se říká, že žena zvládne všechno. Můj email tu je, pokud chceš písnout....písni...A držím palečky, ať brzy najdeš svou ztracenou dušičku a je lépe. P.
květen 20, 2011 18:21
pokud hledáte informace o sexuálním násilí : Podej ruku
navštivte stránku http://podejruku.minimu.net/
srpen 16, 2011 22:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]