O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

EXEKUTOR SEBERE VĚCI JINÉMU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 duben 2010

 Ahoj lidi, potřebujeme poradit. Jedná se o to, že manžel přišel o práci a přestali jsme platit dluhy. Takže už je to té váhy, že jsme dostali exekuční příkaz od soudu. Žijeme s našimi malými dětmi v podnájmu. Máme nájemní smlouvu, kde majitelka píše, že nám pronajímá rodinný domek se vším vybavením, ale napsala jen to, co používáme.

 

 

 

 

     Sama majitelka má doklady jen od něčeho, a od něčeho ne, protože barák zdědila. Jedná se o to, že nehledě na to, že jsme informovali soud o našem majetku a také to, že už jeden rok se manžel nezdržuje na adrese, kde chtějí udělat exekuci, nikdo nebere potaz. Tak jsme se spojili z exekutorem a ten řekl, že prostě bude zabavovat a hotovo, i když to není naše, že ho to nezajímá.

 

     My se totiž bojíme, že exekutor zabaví věci, co nejsou naše. Například se bojíme, že zabaví počítač, který máme zapůjčený. V tomto počítači máme dost věcí, které by šly asi i zneužít; a máme zřízenou datovou schránku, kterou plně využíváme, tak chceme tomto poradit, protože my nemáme peníze na advokáta.

 

Martina

 

O D P O V Ě Ď :

 

Ahoj Martino,

 

     dotazovaná situace je bohužel stále častější a i já se nad ní občas zamýšlím, bo bydlím v bytě financovaného úvěrem ze stavebka a splácím taky horko těžko, takže v případě problému mám také na krku exekutora a navíc, protože stále nejsme rozvedení, tak by šel na moji adresu (bývalého, ale stále platného) trvalého bydliště a začal by tam lepit nálepky na majetek, kde bydlí manželka a děti, co je fakt dost blbé.

     Poradit můžu alespoň v něčem - pokud jde o komp, což je moje parketa, radím následující:  rozhodně potřebná data zálohovat na přenosný disk (dnes záležitost cca 1 000-1 500 za několik set GB), datovou schránku jde otevřít odkudkoli, stačí přihlašovací jméno a heslo, v tom problém nevidím. A co je fakt potřebné z těch dat denně, tak vytisknout, uložit a v případě potřeby kopírovat, to pokud byste se na komp delší dobu nedostali. Dá se to taky řešit úložistěm dat, nejlépe emailovou schránkou s neomezenou velikostí (gmail).

 

    Tak, a ohledně toho smlouvání s exekutorem, snad poraděj další...

 

Držím palce,

VLK

 

 

 

Komentáře (14)add feed
slíbil jsem D@niele ještě : vlk
i ten zbytek, ale ještě nemám vše potřebné, takže je třeba hledat na webu "osobní bankrot" jde o právní institut oddlužení fyzické osoby, ale jde to k soudu a musí věřitel souhlasit s 30% plněním. To jen tak na okraj, že to není taky nic moc příjemného a bezpečného.
duben 18, 2010 22:47
... : Myris
Klasickej případ lidí, co nemyslí na zadní vrátka. Se nedivím, že loni bylo přes milion exekucí. Počítejte s tím, že exekutor se s váma mazat nebude a z bytum nebo domu sebere všechno, co uzná za vhodné. Pak můžete podat stížnost.
duben 19, 2010 07:44
... : Kusadlo
No jo, zase jedni z dalších, co místo aby se nejdřív zkusili s věřitelem domluvit na nějakém splátkovém kalendáři, případně na jiném řešení, tak raději přestanou platit úplně a pak se diví, že na ně přijde exekutor a bude zabavovat majetek. Chudák majitelka domu, ta k tomu přijde jako slepý k houslím.
Přijde mi to trochu zmatené. Manžel se na té adrese už rok nezdržuje? A je to ten dům, kde teď bydlíte, nebo je to zase nějaká jiná adresa? Nebo se tam manžel nezdržuje jen papírově? A už si našel práci? Nepokusil se dluhy uhradit? Přece když zaplatí, tak se exekuce zastaví a nic se zabavovat nebude.
duben 19, 2010 09:01
Kusadlo, není to tak jednoduché. : Rozmarýna
Dělala jsem ve firmě, kde jenom nedorozuměním nedošlo k zaplacení. Nejprve byl soud, soud rozhodl, že firma má zaplatit. Majitel firmy řekl: "neplatit", podáme odpor proti platebnímu rozkazu a předal to právničce. Ta zapomněla odpor podat,což jsme nevěděli a než jsme se nadáli, přišel do firmy exekutor. Na místě jsme okamžitě zaplatili, ale exekutor řekl, že jakmile je mu to jednou věřitelem předáno, že musíme zaplatit exekuční náklady. Takže místo dluhu 78 tisíc jsme museli zaplatit 149 tisíc korum a ani jsme nemrkli, jinak by nás to vyšlo dráž.
duben 19, 2010 09:43
Kusadlo, : Rozmarýna
takže tím jsme chtěla říct, že jakmile je to u exekutora, už to nikdy nespraví jenom prosté zaplacení dluhu, i když by bylo placeno dobrovolně a bez zabavování majetku.
duben 19, 2010 09:44
... : katka *
nee, chtěla tím říct, že nyní exekutorovi musí zaplatit i náklady na exekuci - a obvykle to bývá částka stejná jako dluh... smilies/angry.gif
chudák majitelka bytu - přišla k tomu jako slepý k houslím... pro ni by bylo řešením svoje věci odvézt dokud je čas...
duben 19, 2010 09:55
... : Kusadlo
Rozmarýno, když přijde exekutor, jde mu zaplatit dlužná částka plus poplatky, takže k nějakému zabavování cizího majetku nemusí vůbec dojít. Stejně tak se jde s exekutorem domluvit ještě předem, než vůbec přijde do domu a začne řádit. Vůbec jsem neřešilo, jestli ta částka, co manžel zaplatí, bude čistý dluh nebo výdaje navíc.
Za blbost se platí, s tím musí každý počítat. Stejně jako pokuta za rychlou jízdu nebo špatné parkování ve výši několik set korun se hezky nafoukne o správní poplatky, když ji necháme vyšumět a počkáme si, až si ji financové sami vymůžou.
duben 19, 2010 10:07
ja se v tom nevyznam : mura1
pronajimate si domek, to musi stat spoustu penez. proc si nenajmete neco mensiho a levnejsiho a z rozdilu nesplacite dluhy?

exekuci budou provadet kde? na miste, kde uz rok nebydlite? to jako v tom pronajetem domku? nebo manzel je v tahu a v pronajatem domku bydlis ty s detma?
duben 19, 2010 10:37
Na co vlasně jste se zadlužili? : Marie Š.
Je to samozřejmě dotaz mimo mísu ale mě by to zajímalo.
Nebylo to na byt ani na dům. Nebylo to na zařízení bytu. Nebylo to na auto, protože to by se pořád dalo nějak prodat. Tak na co vlastně?
duben 19, 2010 11:37
muro, není domek jako domek : toulavej
pronajímám si půl domku - 2kk - za 2 a půl tisíce Kč, před rokem to byly dva tisíce. V Plzni, která je 5 km daleko, by vyšla garsonka asi na 5 tisíc. Je ovšem pravda, že hodně lidí by si asi vybralo spíš tu garsonku, podle stavu v jakém ten vlhký plesnivý domek je. Mám to 25 minut pěšky lesem do práce a žádný soused mě neotravuje ani já jeho. Něco za něco.
duben 20, 2010 16:59
... : bb2
vlhký a plesnivý, ještě si uženeš nemoc a budeš chabrus na plíce :-)
duben 21, 2010 12:38
. . . : toulavej
Vlhkost je dobrá na pleť a plíseň, když nemáš alergii, ti udržuje v pohotovosti imunitní systém. A nemusíš tak třeba za sebou tahat po zemi jídlo z nákupu, aby se dostatečně obalilo špínou a mikroby . . . :-) Alergii mám jen na některé hlupáky.
duben 22, 2010 17:14
... : Nella
Takže úplné Lurdy... Nebyla by volná ta druhá polovina domku? Nějak mi v poslední době není moc dobře... smilies/kiss.gif
duben 23, 2010 14:41
. . . v domku mohou přebývat jen silní jedinci : toulavej
tj, před nastěhováním musí být naprosto fit. Pakliže tomu tak není ( není jim moc dobře ) bylo by chybou o nastěhování usilovat :-)
duben 27, 2010 13:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]