O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BYLI JSME DVA, TEĎ JSOU ONI DVA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 září 2009

 Nevím, jestli mi budete moci poradit, třeba ano, třeba to ani nejde. Ale kdo nic nezkusí... Když u nás (v manželství i před ním) bylo vše v nejlepším pořádku, provázali jsme komplet náš soukromý i pracovní život. Báječně to fungovalo a vypadalo to, že to tak zaručeně vytrvá na sto příštích let. Takže je v podstatě bylo všechno společné...  Až později jsem přišla na to, že to, co bylo dříve jen moje, je nyní společné... 

 

 

 

 

 

     A dost podstatné věci, které jsme společně pořídili, jsou "nenápadně" jen jednoho. Jakožto pracovní prostředky, výlučně k práci toho jednoho... No, a já to ale nejsem. Já jsem byla ve firmě ten „produkční", prostě jsem všechno zařizovala, jednala atd. Ale to bylo. Pak se, po víc než 12 létech, všechno stalo. Manžel, dokonce na můj popud!, tenkrát pomáhal mé kamarádce, která se rozváděla a nevěděla si rady. A nějak tehdy přešlo od zajišťování majetku, pomoci atd., k „soukromému konejšení", o kterém jsem ovšem já už nevěděla. Trvalo asi tři čtvrtě roku, než jsem začala mít alespoň podezření, protože jsem opravdu věřila, že by kamarádka a můj manžel - že by tohle prostě nastat nemohlo... Jsem jednoduše hloupá.

 

     Snažila jsem se pak co to šlo, abych manželství zachránila, ale nepovedlo se, takže se rozvádíme a teď se „rozpoutal boj o majetek". Zjistila jsem právě v těchto dnech, že si manžel pojistil i všechno, co se dá - tedy mobil, který mám, je odposloucháván, všechno, co na počítači udělám (tedy veškerá korespondence), je pod jeho dozorem. (Ten počítačový program mi nyní odstranil jeden kamarád a o odposlouchávání jsem se dozvěděla z faktury! na tuto záležitost.). Jo, přátelé, je na to dokonce firma, kde si zaplatíte, a je to.

 

      Takže jsem zjistila, že ví absolutně o všem, co řeknu, udělám, zařídím. Nevím, jak bych vám to popsala, je to hrozné, tohle se dozvědět o někom, komu jste předtím absolutně věřili. Mobil mám sice okamžitě jiný, ale...

 

     Proč to vlastně píšu: vím, že asi už nic moc nezachráním, ale majetek je jedna věc a moje duše, můj rozum, je věc druhá. Cítím se totálně na dně, nevím, jak bych to popsala, tak absolutně zrazená. Jsem sama, nemám už rodiče, jsem jedináček. Najednou nemám vůbec nikoho, s kým si popovídat, komu to říct, a ono se tohle taky těžko říká někomu, koho třebas znáte, s kým se celkem kamarádíte, ale zase ne nějak extra důvěrně... A tak jsem využila vás, jsem pro vás neznámá, vy pro mě taky, ale přeci jen jsem se mohla někde ze svého zoufalství vypovídat. (Mj. ještě snad jedno: já nemůžu mít děti. Manžel adopci nechtěl, byl spokojený. A najednou - s tou mou kamarádkou - čeká dítě.)

 

Letty

 

 

Komentáře (54)add feed
to jsem fakt zvědavá, : alena Bodka
co úžasnýho ti teď poraděj místní pánové
září 17, 2009 10:56
Letty, : Ariana z práce
asi bych se na Tvém místě rychle poohlédla po nějakém hodně šikovném právníkovi. A pak se snažila dát dohromady rozbolavělou duši, asi taky nejlépe s pomocí nějakého odborníka.
září 17, 2009 11:13
To si asi chvilku pobude v chládku : David X
Porušování tajemství dopravovaných zpráv

§ 239

(1) Kdo úmyslně poruší tajemství
a) uzavřeného listu nebo jiné písemnosti, při poskytování poštovní služby nebo jiným dopravním zařízením, nebo
b) zprávy podávané telefonem, telegrafem nebo jiným takovým veřejným zařízením,

bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců.

(2) Pracovník provozovatele poštovních služeb nebo telekomunikační služby, který
a) spáchá čin uvedený v odstavci 1,
b) jinému úmyslně umožní spáchat takový čin, nebo
c) pozmění nebo potlačí písemnost obsaženou v poštovní zásilce nebo dopravovanou dopravním zařízením anebo zprávu podanou telefonicky, telegraficky nebo jiným podobným způsobem,

bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

§ 240

(1) Kdo v úmyslu způsobit jinému škodu nebo opatřit sobě nebo jinému neoprávněný prospěch
a) prozradí tajemství, o němž se dozvěděl z písemnosti, telegramu nebo telefonního hovoru, které nebyly určeny jemu, nebo
b) takového tajemství využije,

bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

(2) Pracovník poštovní nebo telekomunikační služby, který
a) spáchá čin uvedený v odstavci 1, nebo
b) jinému úmyslně umožní spáchat takový čin,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.
září 17, 2009 11:29
No holka... : Ája
je mi to moc líto. Je to fakt hnus - dvojnásobnej podraz - manžel kamarádka a on ještě - místo aby se styděl a odešel s kartáčkem na zuby, tak se tahá o majetek. Ten telefon Ti odpouslouchával z důvodu ochrany svého majetku? Nebo proč? To mi není úplně jasné... Ale, pokud bych měla poradit (každá rada drahá) - co se týče rozbolavělé duše... holka, je to průšvih, ale jedinej lék na to je čas. Žádnou kámošku nemáš? Vůbec nikoho? Někde se něco najde, neboj, musíš se dostat mezi lidi, ale stejně - to chce prostě čas. Ale - ten je zase spolehlivej, neboj - vím, o čem mluvím. smilies/wink.gif
No a co se týče toho majetku - holka - nemáš co ztratit, děti nemáte, které bys třeba chtěla případných tahanic ušetřit -opři se do toho s plnou vervou. Jestli si ten pán, co byl Tvůj manžel, myslí, že Tě může podvést a ještě okrást jako bonus navrch, tak mu to nenech projít. Když on neváhá platit za mafiánské metody, bránila bych se - určitě bych našla právníka. Já mám ale zato, že odposlouchávání telefonů je trestné - jestli máš v ruce důkaz - fakturu, neváhala bych to použít. Přeju hodně sil... A pamatuj - snaž se se nelitovat... Ber to tak, že zaplaťbůh, že se projevila jeho vzácná, morální povaha a že už s ním nemusíš sdílet svůj další život..
září 17, 2009 11:33
Ája To napsala dobře. : mamča
Čas to všechno zahojí. Ale pokud jsi teď čerstvě zrazená, nevyčerpávej se pláčem a zoufalstvím, a z těch dvou možností, které nám Pánbůh dal , tj. útěk nebo útok, zvol tu druhou. Emoce by měly jít ven, ale ne tak, abys škodila sama sobě.
V první řadě si pořiď dobrého právníka. Pro začátek důsledně sepiš "to, co bylo dříve jen moje, je nyní společné, a dost podstatné věci, které jsme společně pořídili, jsou "nenápadně" jen jednoho", a také si nech ověřit kopie těch faktur, na kterých jsi objevila ty podivnosti kolem odposlouchávání Tvého mobilu.
Za pár let budeš ráda, že jsi se takového hajzla zbavila, ale chápu, že teď to moc bolí.
Jestli se nemáš kde vypovídat, choď sem, na Kudlanku. Ale i na internetových poradnách buď opatrná na konkrétní údaje. Nepiš z domova, pořiď si vlastní notebook s nezávislým připojením na net.
A stejně buď opatrná. Tvůj stále ještě manžel se Tě společně s "kamarádkou" rozhodli oškubat jak slípku, tak se nedej !
Jistě jsi chytrá a schopná holka. Dokážeš to, i když teď bys nejradši někam zalezla. Přece to těm dvěma zrádcům nedaruješ ?!
září 17, 2009 12:01
Bojovat s bolavou duší o majetek zdá se nerovným bojem : wendy
ale proč bys mu - vlastně jim - měla umetat cestičku do hnízdečka. Bez právníka to nepůjde, ale na něm nešetři. A vůbec nikoho nešetři. Nejhorší je, že souložnici tvého manžela, není trapný tohle provést, že se nestydí ! No - nestydí, když se jedná o to, zabezpečit se a nezůstat bez chlapa, nestydí.

Co by asi napsal tvůj muž : Přestal jsem si nějak se svou ženou rozumět, poznal jsem osudovou lásku, v posteli si náramně rozumíme taky, zjstil jsem, že vlastně dítě hrozně chci...

A ona : Poznala jsem duševní soulad s mužem svého života, doma má takovu všední puťku, děti stejně nemají...
září 17, 2009 12:18
wendy : mamča
Tvoje slova do kamene tesat. Ale proč by Letty měla být za vola, že jo ?
Když už má být sama, zrazená a opuštěná, tak proč ještě i chudá ?
Osolila bych jim tu jejich "osudovost". Vyšplhat se po cizích zádech převlečená za kamarádku, je snad největší sviňárna.
září 17, 2009 12:43
viz DavidX : blobana
Dobrý právník, oškubat, vysát a zapomenout.. smilies/wink.gif
září 17, 2009 13:12
v první řadě toho právníka : alena Bodka
ale zároveň bych se obrátila na policii a svého muže udala. Jako důkaz máš jednak tu fakturu, druhak svědectví toho známého, co ti odinstalovával ten odposloucháváací program.Ono průšvih z toho může mít i ta firma, takže ho možná potopěj i oni. Jinak pořád čekám, co vlastně napíšou geniální pánové jako toulavej, kolemsjdoucí, krakonoš, strejda a další..jjá jsem tu za frustrovaného chlapobijce, ale oni byx měli mít přehled a měli by poradit skutečně účinné věci...pokud nejsou s tvým mužem solikdární a ve stejné věci by se podobné sviňárny dopustili taky
září 17, 2009 13:22
Poradil bych se s právníkem, : Krakonoš
protože tohle je na trestní voznámení. Takovýhodle hajzla bych nešetřil, děti v tom nejsou, nikdo trpět nebude.

(Je Alenka s mou odpovědí aspoň částečně spokojená?) smilies/grin.gif
září 17, 2009 13:23
No, zatím tě nesprdla.... : wendy
A kde jsou další pánopvé ? strejda asi štípe dříví...
smilies/cheesy.gif
září 17, 2009 13:44
pro začátek: : vlk
Spyware (odposlouchávání klávesnice v PC) tím pádem přístup na poštu, hesla do banky a podobně je nezákoné, stejně tak odposlouchávání mobilu, takže jediné možné řešení - trestní oznámení. Ano, je to vyhlášení války, ale pokud ji panáček chcemít, tak ať ji dostane.
Ta dušička už je horší, ale nevěřím, že by jediný blízky člověk byl tvůj bývalý, třeba jen někoho přehlížíš ve své naivitě.
září 17, 2009 13:49
Milá Letty, : Linda1
teď na bolavou duši nemáš čas, bojuj a tvrdě, takový prevít nic jiného nezaslouží. Nenechej se vydírat ani oškubat. Jak vidno, on se na tenhle boj připravil dopředu, tak mu nedej najevo, že tě to zaskočilo. Držím palce.
září 17, 2009 13:50
no Krakonoši : alena Bodka
to už je podruhý, co jsme stejného názoru...ale je dobře, žes to napsal ty, já bych za totéž dostala sprdunk s tím, že nenávidím všechno co má brabečka smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif..../tyto znaky opište "fifrr" - roztomilý, co?
září 17, 2009 13:54
jestli jsi v Praze : alena Bodka
nebo v okolí, tak ti dám spojení na svou kamarádku, a její právnickou kancelář,která se specializuje na rozvody, majetková vyrovnání a pododbně. můj email je:alena.tomkova zavináč seznam.cz
září 17, 2009 14:00
Ponaučení: : Milan
1. Být jedináčkem je pro život nevýhoda, proto rozumní rodiče mají více dětí.
2. Neseznamujte manžela s rozvádějící se kamarádkou a manželku s rozvádějícím se kamarádem.
3. V bezdětném manželství je lépe počítat s jeho rozpadem, protože teprve děti dělají z manželů rodinu. A dokud zde není skutečná rodina, je hloupost mít totální majetkové společenství.
4. Soukromí a práce se nemají směšovat a proto by manželé neměli spolu podnikat - buď jsou manželé, nebo obchodní společníci: směšování a prolínání je nebezpečné.

září 17, 2009 14:28
Zní to příííííííšerně rozumně : wendy
add 1 - pokaždé to zařídit nejde, kdyby ses zbláznil
add 2 - to by si měly zapamatovat zejména ženy, kteréžto trpíme opatrovnickými komplexy
add 3 - s tím ti nikdo počítat nebude
add 4 - to je fakt, neměli by ani pracovat jako zaměstnanci u jednoho podniku, jenže mnohdy to tak prostě vyjde a ne vždy to skřípe

5. ať děláš co děláš, Murphyho zákonům neunikneš.
smilies/wink.gif
září 17, 2009 14:37
Letty, : Bara
vsechny rady co me napadly uz byly napsany, tak ja jen drzim palce a hodne stesti!!!!
září 17, 2009 14:52
... : Macesska
Taky s manželem pohovoř na téma výživného - citace níže. Předpokládám, že jako podnikatel prosperuje. A zajisti si důkazy o účetnictví firmy, jestli k nim ještě máš přístup.

§ 93 zákona o rodině
(1) Soud může rozvedenému manželovi, který se porušením manželských povinností na rozvratu manželství převážně nepodílel a kterému byla rozvodem způsobena závažná újma, přiznat proti jeho bývalému manželovi výživné ve stejném rozsahu, jako je vyživovací povinnost mezi manžely podle § 91 odst. 2 (= Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.).
(2) Výživné podle odstavce 1 lze přiznat nejdéle na dobu tří let od rozvodu.

S bolavou duší můžeš zkusit zajít do bezplatné Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy. Bohužel nemají centrální stránky pro celou ČR, např. pražský web je zde, ale fungují v řadě měst. Držím palce.
září 17, 2009 15:13
Letty : Milene
Rady jsou kupodivu ve vzácné shodě. Takže hlavu vzhůru. Je to moc těžké ale časem to určitě přebolí. Tzv. kamarádku nakopej. To se přece nedělá. smilies/angry.gif
září 17, 2009 15:21
Menší upřesnění. : Sinix
Vlku, spyware není program na odposlouchávání klávesnice. Spyware je druh programů, jejichž úkolem je odesílání dat z počítače bez vědomí uživatele. Data se mohou týkat různých věcí, např. to může být seznam navštívených www stránek pro reklamní účely apod. Následkem pak bývá většinou zahlcení nebohého uživatele spamem. Zřídkakdy je to určeno k přímému poškození uživatele (krádež dat, přístup k různým účtům atd.). K tomu se většinou používají viry, červy, trojské koně, rootkity... Programu, který zmiňuješ, se říká keylogger. Ten zaznamenává použité klávesy.

Wendy, pokud se vyjadřuješ k nějakému bodu, pak se nepíše "add 1)" ("add" je z angličtiny a znamená "přidat"), ale ad ("ad" je z latiny, jeho význam je "k" - "ad 1)" znamená "k bodu 1")

To jen abychom byli suterénní v odporných termitech a nedocházelo k fiakru. smilies/wink.gif

Ostatní netřeba komentovat.
září 17, 2009 15:55
Ještě jsem kouknul na wikipedie : Sinix
a tam berou keylogger jako druh spyware. Nevím, vzhledem k tomu, že tam může psát kdokoli, nakolik je to důvěryhodná informace, ale budiž. Nicméně zůstává to, že spyware je celá skupina programů s poměrně širokou specializací. Takže říct, že spyware je program na zaznamenávání stisknutých kláves je, asi jako bychom řekli, že hmyz je tvor, který vám saje krev...
září 17, 2009 16:17
a do třetice: : Sinix
do wikipedie, ne na...
září 17, 2009 16:17
to Sinix : vlk
Pod pojmem Spyware (širší obecné označení) jsem uvažoval třeba Keylogger (specializovaný program) jako jednu z mnoha možností, většinou tu nejjednodušší, jak sledovat komunikaci z PC a do něj, popř. odposlechnout přístupová jména a hesla k mailům na webu. Jeho úklid (smazání) byla chyba, která ztíží dokazování. Jde hlavně o adresu, kam se data odesílala.

P.S.Pro případné šťoural(k)y, jsem správcem sítě a tuhle havěť mám v popisu práce chytat a ničit.
září 17, 2009 17:14
Vlku, šedý Vlku, : alena Bodka
nemáš ty v popisu práce též odchyt Karkulek? smilies/wink.gif
září 17, 2009 17:56
jen : vlk
těch Karkulek, co žerou vlky a babičky smilies/smiley.gif
září 17, 2009 18:36
NE Karkulky BABIČKY NEŽEROU, : alena Bodka
jen se divěj, proč tyto mají tak veliké oči, uši a zuby.
září 17, 2009 18:38
... : Karkulka
No, jak který smilies/grin.gif
září 17, 2009 18:44
Aleno : Iris
máme tu chlapy chytrý a ještě se smyslem pro jumor, co? smilies/cheesy.gif

Jinak k Letty - ten chlap je hnusák, zatoč s ním, jestli to zvládneš a co nejdříve.
A jak už tu někdo psal kámošku nakopej, třeba to Tvé dušičce udělá alespoň malinkou radost, soudím dle svých pocitů. Drž se holka a pochlub se, jak se Ti to všechno dobře podařilo.Držím všechny svoje palce!
září 17, 2009 19:44
to Vlk, : Sinix
gratuluji, to jsme kolegové... smilies/grin.gif
září 17, 2009 21:51
Sinixx : moira1
to je legrace - "aby nedochazelo k fiakru"... to mi pripomnelo uzasny francouzsky serial
Hura!, kde se tedy prekladatel vyradil na jedne postave - napr. - "hlupizdi" jsou moje
nejoblibenejsi. Teda ted nevim, jestli tohle nekdo pochopil...
září 17, 2009 22:12
oooo moj BOZE : Sipik
Milan, Ty si normalne studnica mudrosti
Si ma tak vytocil tymi svojimi uzasnymi nazormi, ze by som Ti najradsej dala jednu virtualnu na drzku... si neuvedomujes vo svojej tuposti kedy ublizis, vsak??

a k tym bezdetnym manzelom Milanko, predstav si, ze minule som citala nejaku studiu, podla ktorej nie su bezdetni manzelia vobec nestastnejsi ako ti co maju deti. Nie sme predsa mysky, ja si viem celkom dobre predstavit stastny zivot aj bez nutnosti rozmnozenia svojich genov..
září 17, 2009 22:45
Milane,vydrzat!! : Layla1
Vzdy mas tak super komentare, uz me nicim neprekvapis, jen tak dal, prosim!!
září 18, 2009 02:48
Sipik : mamča
Výjimečně se nad Milanovými moudry nedurdím.
Ve všech bodech je kus pravdy. 1) Být jedináčkem JE nevýhoda, ale né všichni rodiče mohou mít (nebo chtít) dítě další.
S bodem 2) souhlasím beze zbytku, znám ve svém okolí dva takové případy s nešťastným koncem.
K bodu 3) se nemůžu vyjádřit, protože žádné bezdětné manželství neznám.
Bod 4) mi mluví z duše. 30 let pracuju s manželem, a nebylo to vždycky bez problémů. Třeba jen tím, že se člověk snaží nepřenášet domácí spory do práce.

Sice to Milan podává stylem, jako jediný spravedlivý a neomylný, ale na to už jsme od něj zvyklé, ne ? smilies/wink.gif
září 18, 2009 07:56
Milan : erika
je sice určitě pyšný na svoje IQ, ale jeho EQ je zoufale nízké, to má tedy Šipík pravdu.
září 18, 2009 08:17
Milá Letty : Ahabibi
cérečko smutná, vidím, že některým mužům žádný podraz není málo. Nejen nevěra, ještě by tě chtěl okrást, vlastně je připraven tě zničit. Máš před sebou těžký úkol, seber všechnu sílu a začni se bránit. Najdi si dobrého, ne, vynikajícího !! advokáta. Věnuj k jeho vyhledání pozornost a nelituj za něj peněz. I já to musela udělat a vyplatilo se mi. Pak důsledně, krok za krokem jednej. Nesmíš mu to dovolit. Ten chlap nemá žádnou morálku, ostatně to můžeš vidět kolem sebe - třeba v naší politické garnituře. Netýká se to jen nevěry,ale té neskutečné hrabivosti a plnění vlastních koryt. Komu dnes můžeme věřit ? Jen sami sobě.
Skoro nevím jak tě povzbudit. Za sebe vím, že čas je nejlepší lékař - na všechny neduhy.
Moc na tebe myslím. Přeju odvahu a sílu na všechno, co musíš zvládnout. Pozdravuju tě.
září 18, 2009 09:12
Sinix, : bb2
ty fiakre, to bylo pekne smilies/smiley.gif
září 18, 2009 12:47
... : bb2
jinak je to samozřejmě jen na právníka.
Pokud spolu podnikali, tak jen doufám, že ona nebyla pouze tzv. spolupracující osoba, na kterou v uplynulých letech psali nějaké to procento příjmů a výdajů, ale že měli s.r.o. půl na půl.
Pokud manžel pomáhal kamarádce s rozvodem, tak mě napadá jen právník nebo bouchač nebo stěhováksmilies/wink.gif a v tom prvním případě si už jistě všechno ošetřil.
No, tohle bude náročné, a chce to specialistu i na trestní právno, nejen rozvody. Nejlépe 1 a 1, a pokud máš ještě nějaká dispoziční práva, stáhni si fofrem hotovost.


září 18, 2009 12:52
Alenko B. a Wendy : mikin
Netusil jsem, ze jako prislusnik muzske mensiny na tomto webu mam nejake zvlastni povinnosti, ale hned to napravim:
Najmout si pravnika na pravo trestni i rodinne a neznat slitovani. Neverny partner(ka) ktery(a) se snazi jeste krast a spehovat si nezaslouzi zadny soucit.
září 19, 2009 05:23
.. : kolemjdoucí
To jsem netušil, že budou některým kudlankám chybět moje názory. Leč rád vyhovím. Já bych Letty poradil, ať se prostě zachová jako chlap. Tak jako spousta z nás (včetně mé maličkosti) si prostě sbalí kartáček na zuby a pyžamo a začne někde jinde úplně od nuly. Že na tom někdo jiný vyzíská dům, auto, chatu nebo jachtu je mi šuma fuk, neboť já si zachovám tělesné i duševní zdraví. Ostatně film Válka Roseových je v tomto ohledu velmi poučným.....
září 20, 2009 10:52
kolemjdouci : Sipik
Suhlasim, majetok nie je v zivote to najdolezitejsie
září 20, 2009 11:46
jo sipik, není : alena Bodka
pokudovšem nehrozí, že se ocitneš bez peněz, bez práce a bez střechy nad hlavou
září 20, 2009 14:01
kolemsjdoucí : alena Bodka
a udělal jsi to ty sám někdy, nebo to jen raDÍŠ "SVATÝM PROSTATÁM"kterým hrozí, že budou bydlet pod mostem a nebudou mít než ten kartáček na zuby?
září 20, 2009 14:02
alenko sedmitečná : kolemjdoucí
Já vím, že máš s tím chápáním psaného textu trochu potíže....
Tak jako spousta z nás (včetně mé maličkosti) si prostě sbalí kartáček

Ano, přesně takhle jsem to právě udělal. Jenom s tím rozdílem, že jsem odejel s kufrem na služebku a když jsem se za půl roku s tím samým kufrem vracel, tak už do jiného bytu. Takže jsem do začátku měl nejen kartáček na zuby a pyžamo, ale i dva ručníky, čtyři košile a šest souprav spodního prádla. Bejvalce zůstal třípokoják, vojetá škodovka a rozestavěná garáž....
září 20, 2009 19:13
bodka : Sipik
Alenka ale ona je bezdetna a tym padom sa musi starat len o seba. Co jej brani v tom, aby si prenajala maly byt a odisla so svojimi vecami inde a zila bez strachu, ze ju niekto spehuje?
Teda ja v tom nejaky strasny problem nevidim. A rozvod aj BSM moze riesit potom. Zdrave nervy su v tomto pripade priorita.
září 20, 2009 22:57
no třeba to Sipíku, že do teď pracovala pro firmu, kterou : alena puntíkovaná
společně vlastnili s manželem a kterou teď už vlastně vlastní jen on. Zajisté ji "nezaměstná", ani jí nebude vyplácet plat. Děvče tedy zůstane bez příjmu a tudíž i bez peněz - logicky. Tak nechápu, proč jsi jí rovnou neporadila, z čeho jako zaplatí ten nájem a podobně. Zaměstnání taky nemusí jen tak snadno najít a když - pokud byla ve firmě vedena, jakože je v pracovním poměru - její muž nevystaví výstupák, tak nemá ani nárok na podporu v nezaměstnanosti, protože nebude mít doklad na to, že někde zaměstnaná byla a že nějaký plat brala.
září 21, 2009 08:16
ale nemáš, mikine : wendy
žádná diskriminace se nekoná, jen je potřeba řící, že opouštěná se nemusí vzdávat všeho, na co má dle práva nárok. Že je to zbytečné. Teď jí to třeba nepřipadá důležité, ale akm by mohl mít nepříjemmé poblémy. A tak i když majetek zdaleka není to nejdůležitější,(já bych o tom mohla napsat román), tak jedno je jisté - peníze začnou být důležité, když nejsou. Nechat se zbytečně ošidit je přeci zbytečné, ne?
smilies/wink.gif
září 21, 2009 08:27
PS.: : wendy
právníka radí skoro všichni, teď jsem se to ještě skoukla - bb, Ariana, vlk, atd atd.
smilies/wink.gif
září 21, 2009 08:32
wendy : kolemjdoucí
dobrej právník je drahej. Hodně drahej. Otázka zní, kdo z manželů si bude moci dovolit lepšího....
Emerickej ftip: Porota je dvanáct bezůhoných občanů, kteří rozhodnou o tom, která ze stran má lepšího právníka.
září 21, 2009 08:38
To nevím : wendy
ale je to standardní postup. Vtip je dobrej, to mě může vždycky čert vzít, když někdo vyhraje jen kvůli tomu, že má "hubatějšího" právníka. Sokola si každý jistě dovolit nemůže, ale tyhle majetkový věci a záležitosti kolem dětí, to by měl průměrně dobrej právník umět ošetřit za krátkou dobu. Ono stačí správné slovíčko na místě, o kterém laik netuší....
smilies/wink.gif
září 21, 2009 10:20
Aby s těma právníkama nedošlo k mejlce : NČ
Nejde o větší hubu, anebo (chacha) lepší znalost Práva. Blbost! Jde jen a jedině o větší, lepší a vyšší známosti. Od běžnýho právníka nebo (chacha) od delikventa si žádnej soudce úplatek, předanej přímo klientem nebo prostřednicvim právníka, nevezme. Soudce neví, čeho by se od něj mohl dočkat, bojí se, tak ho pro jistotu ještě udá pro úplatkářství.
Zatimco určitá menšina advokátů má tohle vobšlápnutý, vědí komu dát, vědí kdy dát, a hlavně - vědí taky kolik dát, aby třeba, nedejbůh, soudce neurazili blbejma 200 tisícovkama. A klient, kterej si to může dovolit, ten rád zaplatí.
září 21, 2009 12:14
Aleno, nejsem právník, ale co vím, zkusím to laicky vysvětlit: : bb2
hodně záleží na tom, co jsem psala předtím - jakou formu to jejich podnikání má. Zda je firma vedená na fyzickou osobu a tou OSVČ je manžel, a na ženu píše pár procent příjmů/výdajů jako na spolupracující osobu, pak má ona sice nárok na podporu v nzm. aj. podobné dávky, ale bude to všechno ASI hodně málo, protože se jí to bude počítat z příjmu,tj. z toho,co na ni manžel napsal,což bývá obvykle mnohem méně než u OSVČ, logicky.
Pak taky záleží na tom zda měli/mají zúžené SJM. Pokud ne, tak je půlka firmy a majetku firmy její, ať kdokoli nakoupil cokoli, patří půlka jí. Zdůrazňuji, že to platí u tzv. firmy vedené na fyzickou osobu-OSVČ, nikoli u právnické osoby (s.r.o., a.s. atd). Ale často je SJM zúžené pro případ, že se firmě dařit nebude. Fyzická osoba totiž ručí vším svým majetkem, a pokud manželé nemají zúžené SJM, tak se ručí skutečně vším, vč. rodinného domu, rodinného auta, které neslouží vůbec k podnikání, chatou, zahrádkou...Takže z toho důvodu si podnikatelé, kteří podnikají jako OSVČ-fyzická osoba, nechají zúžit SJM, vyjmou ze SJM to, na čem rodině záleží a napíšou to (např.dům,chata,auto,zahrádka) jen na manželku, a tím pádem tohle vše patří i při rozvodu jen jí. Firma a její majetek dál patří oběma, pokud k zúžení nedošlo důsledně na obě strany a nevyňali ze SJM i tu firmu a nenapsali ji jen na něj. Zúžení SJM musí provést oba manželé,u notáře.
Další možnost je firma - právnická osoba, která může patřit jen jednomu z nich, nebo oběma a to různými podíly (půl na půl, 70/30...) a jejich podíly jsou jen jejich, nevstupují do SJM (s výjimkou družstevních podílů). Pak nastupují vlastně dvě vypořádání - z s.r.o., kde může i po rozvodu dál ona být společníkem, nebo nemusí a dohodnou se na vypořádání, a ona má tedy jednak podíl na majetku firmy, podle uzávěrky ke dni vypořádání, a dál podíl na zisku, který ten rok ke dni vypořádání firma bude mít. Teoreticky může mít firma obří majetek a nulový zisk či ztrátu, nebo naopak. Pokud by firma byla ve ztrátě, tak se na ní podílí i odcházející společník a jeho podíl ztráty se mu započte na podíl majetkový.
Pokud by s.r.o. byla vedené na 1 jediného společníka - manžela, tak jeho je 100% majetku firmy a to není součástí SJM. Podíl ze zisku firmy coby jeho příjem už součástí SJM je (po zdanění). Takže pokud bude firma utrácet za nová auta,počítače,mobily,tak jsou jen firmy, tj. v tomto případě manžela. Pokud bude méně utrácet a víc dá do zisku, tak po zdanění je tento příjem součástí SJM. V tomto případě – celá firma jen 1 společníka=manžela – by mohla být v této firmě zaměstnaná jako jednatelka. Pak by měla jen plat a vztahovala by se na ni běžná zaměstnanecká práva – výpovědní lhůta, odstupné, zápočtový list atd.
No, a jen na okraj, u jednatele záleží na tom,zda je jen jednatel-zaměstnanec firmy, nebo jednatel – společník, taky z hlediska nemocenského zabezpečení. Jednatel, který je zároveň společníkem (tj.spolumajitelem) firmy, nemá nárok na nemocenské pojištění,tudíž v době nemoci vůbec nic nedostává, ačkoli daně a důchodové pojištění a zdravotní pojištění odvádí. Takže když ho na pracovní cestě potká infarkt nebo úraz a bude rok marodit,má smůlu. Na nemocenskou má nárok jen jednatel-zaměstnanec.

září 21, 2009 13:23
Není to vůbec jednoduché : wendy
s tím majetkem, koukám. A kdo s tím umí, může partnera pěkně upozadit. Pokud se dá, a je cesta. A když se laxnější partner nezajímá, může na to pěkně doplatit.
smilies/wink.gif
září 21, 2009 14:05
... : bb2
ano, to platí v podnikání vždycky, ať jsou obchodními partneři manželé nebo ne, prostě byznys nezná bratra, většinou, bohužel. Chvála bohu za bílé vrány.
září 21, 2009 14:32
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]