O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TIME OUT? PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 srpen 2009

 Je mi osmadvacet a mému příteli o dva měsíce víc.  V současné době je mezi námi dost napjatý vztah. Já jsem z Prahy, on z moravského menšího města. Ale neumí si představit, že by žil jinde než tam. Doslova mi řekl, že své děti v Praze nikdy nevychová.  O nějakých závazcích mluví v horizontu až tak  5 - 7 let, pokud možná. On studuje PhD. a bydli v bytě s dalšími studenty.

 

 

 

 

     Já dokončuji také svou školu, a bydlím tč. u rodičů. Není to nic moc, nemáme moc soukromí, protože já jsem v jednom pokoji s bratrem a on zase má na pokoji druhého studenta. Přesto se přítel ale nehrne ani do společného bydlení.

 

     Mluvili jsme o budoucnosti a k ničemu konkrétnímu jsme zatím nedošli. Pro mne je v tom všem bohužel už dost nejistota, ale nemůžu si současně představit svůj budoucí život na malém městě. Nic proti tomu městu, ani těm lidem, jen si myslím, že nyní bychom měli spíš žít ve velkoměstě, už kvůli naší práci. A ještě jedno: on příštího roku pojede na rok studijně do US. Ale nijak se toho nebojím, byla jsem půl roku ve Francii a přestáli jsme to dobře. Přesto se v současné době cítíme tak nějak ve vztahu unaveni. Vadí mi také jeho bručounství, náladovost, která trvá vždy hodně dlouho. Jemu naopak vadí, že mě stačí se vyvztekat a zase jsem „dobrá". To se v tom mám hňohňat jako on třeba i dva tři dny?

 

     Jinak sex a komunikace nám fungují, rozumíme si, takže si myslím, že by bylo škoda vztah končit.

 

     Poradíte mi, jak pokračovat? Jak to dát všechno do lepších kolejí?

 

Denisa

 

 

 

Komentáře (28)add feed
... : Sandra.
Ahoj Deniso,
myslím, že už jste oba ve věku, kdy je docela důležité si ujasnit, jestli spolu můžete do budoucna počítat. Nemyslím tí hned chystat svatbu, ale ujasnit si právě, jestli jste schopni se dobrat kompromisu v zásadních otázkách jako je místo a způsob budoucího bydlení, počet dětí, psů a koček, čas, kdy si ty děti, psy a kočky začnete pořizovat, atd. Pokud se neshodnete, tak bych popřemýšlela nad změnou partnera, protože ony ty karty budou za těch 5- 7 let, kdy to budete muset rozseknout, rozdány úplně stejně, jen ty budeš o 5- 7 let starší...
srpen 18, 2009 14:21
Sandra udeřila hřebík na hlavičku. : mamča
Ty jsi ve svých 28ti dospělá, zatímco Tvůj partner teprve dospívá a rozhlíží se po světě. Na to, jestli v horizontu 5-7 let dospěje, bych nevsadila ani pětník. Tobě bude 33-35, a na hledání někoho jiného nebudeš mít čas.
Pokud už teď kdy spolu nebydlíte, máte rozpory, nebude to časem lepší.
Neradím Ti, abys ten vztah ukončila, ale nestav na něm svou budoucnost. Rozhlížej se kolem sebe, jestli by se náhodou nenašel partner, který by měl s Tebou víc společných zájmů a náhledů na svět. Proč se mermomocí snažit nacpat toho stávajícího do škatulky svých tužeb, když jiného třeba nebudeš muset nikam postrkovat ani přesvědčovat ?
srpen 18, 2009 14:37
... : Míaa aíaa
...on z moravského menšího města. Ale neumí si představit, že by žil jinde než tam. Doslova mi řekl, že své děti v Praze nikdy nevychová.


...ale nemůžu si současně představit svůj budoucí život na malém městě.


Tak co chceš řešit?
srpen 18, 2009 14:44
... : Loki
Jinak sex a komunikace nám fungují…

Hm, pro zdárný vývoj a výchovu dětí to ale nestačí. Docela by mě nepřekvapilo, kdyby pocházel z Olomouce nebo Přerova či Prostějova. Lidé z těchto oblastí trpí tzv rovinným šílenstvím.
srpen 18, 2009 14:45
Hm, Loki, : Vodoměrka
můžeš mi upřesnit, jak se to rovinné šílenství projevuje? To mě docela zajímá... smilies/wink.gif
srpen 18, 2009 15:03
Jinak se přidám k Míe a dalším samohláskám... : Vodoměrka
Když máte už mezi sebou tento základní a dost podstatný rozpor, tak nevidím žádné rozumné východisko... každý kompromis by byl jen naprostým potlačením představ druhého a tady moc prostoru k manévrování nevidím... na tvém místě bych se asi začala poohlížet po vhodnějším partnerovi, než pak později vyčítat a litovat se, že jste jeden z vás povolili na nátlak druhého a nikdy jste tam žít nechtěli a proto je všechno špatně...
srpen 18, 2009 15:07
... : Ouvej
K ničemu konkrétnímu jste zatím nedošli? Já myslím, že vše zásadní a konkrétní máte probráno. Vy nikdy u něj v malém městě, on nikdy s Vámi v Praze. Čeho se chcete ještě dobrat? Čekáte na boží zásah? Nečekejte!
srpen 18, 2009 15:13
bez samohlásek : mia
Deniso vztah mi přijde neperspektivní do budoucnu. Sice píšeš, že komunikace a sex nevázne, ale vše ostatní co je vypsáno pravděpodobně vylučuje možnost nějaké souhry, spolužití.
srpen 18, 2009 15:22
... : Ouvej
Nemohu si odpustit ještě otázku.
Vážně Vám v téhle atmosféře sex chutná?
srpen 18, 2009 15:25
Vodoměrko : Míša šíša
A zkusila sis ty samohlásky poskládané takto za sebou vyslovit? :-)

No jo, zapomněla jsem si jméno po zadání systémem upravit smilies/wink.gif
srpen 18, 2009 15:38
Jé, takže ne Mía, ale Míša šíša... : Vodoměrka
smilies/wink.gif Nezkoušela, jen jsem si myslela, že se Míe nějak zasekla ruka v klávesnici... ale že to bude Míša šíša, to mě nenapadlo... hahaha...
srpen 18, 2009 15:41
Míšo, Vodoměrko : Iris
to je fajn, stačí mi málo, abych se uvolněně zasmála, žádný extra složitý vtipný humor, ale miaa aíaa - Vodoměrko, taky jsem si myslela, že se mia nějak zasekla smilies/grin.gif
srpen 18, 2009 17:22
Denisko : Iris
já se na rady moc necítím, ale vzhledem k tomu, co já ve svém životě prošvihla svou liknavostí a váháním bych také doporučila - změň to, dokud jsi mladá a o nic tak moc nejde, nedělí se majetek, netahá se o děti, nedrásá se ničí srdce. V Praze musí být mužských smilies/wink.gif
Tohle na mne dělá dojem zastydlého vztahu, jeden takový jsem dotáhla do "úspěšné" svatby a do roka bylo po manželství. Ale dítě již bylo na světě.Jsi mladá, najdi si honem jiného. Pa
srpen 18, 2009 17:33
deniso : kolemjdoucí
O nějakých závazcích mluví v horizontu až tak 5 - 7 let


mohla bys mi prosím sdělit jediný důvod, proč bys se měl chlap ve třiceti vzdát svého života a poskakovat kolem manželky a dětí?
srpen 18, 2009 20:03
kolemjdoucí : Macesska
Třeba proto, že by se mu to mohlo líbit? A taky by nemusel mít kolem koho poskakovat, až po poskakování (třeba za těch 5-7 nebo více let) zatouží, případně by musel poskakovat kolem nějaké ne tak úžasné ženy a dětí.
Ale pokud kdokoliv vnímá založení rodiny jako vzdání se vlastního života, tak samozřejmě v žádném případě neposkakovat! To by bylo ke škodě jemu i okolí. Pokud jsem si všimla, nikdo Denisině partnerovi jeho postoj nezazlívá, pouze se tu opakuje, že se s Denisou nejspíš na budoucnosti neshodnou.
srpen 18, 2009 20:38
... : b2
Deniso
Jinak sex a komunikace nám fungují, rozumíme si, takže si myslím, že by bylo škoda vztah končit.
Poradíte mi, jak pokračovat? Jak to dát všechno do lepších kolejí?


Pokud se příštích 5-7, možná 7-10, let spokojíš s dobrou komunikací mimo téma "společná budoucnost kde, jak, kdy" a dobrým sexem, tak by bylo škoda vztah končit. Pokud ne, není proč pokračovat. Ty otázky, které jsi úplně přirozeně položila, asi z hlavy nepustíš a promítnou se do vztahu, třeba i tak, že už teď začneš dělat kompromisy a umetat cestičky, abys ho neodradila.
Z toho plyne jak pokračovat. Bohužel ti neporadím, jak to dát do lepších kolejí, protože tvoje lepší koleje nejsou jeho lepší koleje. Nejlepšími kolejemi pro něj, a vůbec se mu v jeho 28 nedivím, jsou v současnosti vztah bez závazků a sex bez následků. Tím spíš, že ho čeká roční studijní pobyt v USA, jak by se teď zodpovědně mohl k něčemu zavázat, když 1) nechce, 2) neví co bude za rok.
srpen 18, 2009 21:58
pro Vodoměrku : Loki
Rovinné šílenství je způsobeno frustrací lidí z ploché krajiny. Sice jim ve škole nakukali, že země je kulatá. Ale oni furt vidí jenom tu placku. Nevraživě proto hledí na poutníky z krajin, kde je možno vylézti na vrchol hory a rozhlédnout se po zemi. Žalem z absence kopců a dolin prolévají hrdla alkoholem. Rovinní lidé tzv hanáci, hřeší na pověsti o dobrosrdečných moravanech a vynasnaží se, abyste si své dobré mínění o moravanech velmi rychle opravili. Projděte si statistiky trestných činů a shledáte, že nejvíce násilných trestných činů mezi manželi a v rodině vůbec se stalo na moravě. Vím o čem píšu, protože jsem odtamtud po vojně zdrhnul. Kdykoliv tam jedu, vidím ty potutelně se usmívající strécy, kteří zrovna zaškodili svému sousedovi a ještě se mu přišli škodolibě vyšklebit. Ne nadarmo má KSČM tradičně nejsilnější základnu právě na moravě.
srpen 18, 2009 22:34
Ještě douška… : Loki
Televizní inscenace pohádky o Kordulce kde hrál hanáka Miroslav Donutil byla přesná. Celé deň ležel, mosela ho Kordulka krmiť a obraceť a byl strašně líné a pohodlné. Asi autor hanáky znal.
Můj švagr z Přerova si způsobil popáleniny od ústředního topení, protože byl líný se odplazit když si ustlal na koberci u radiátoru. Podotýkám, že nebyl ožralý. Jen líný. Naštěstí se s tím hovadem moje sestra rozvedla, ale opravdu se to stalo. A raději je sama. Tvrdí, že podobných budižkničemů je v kraji do tuctu dvanáct.
srpen 18, 2009 22:46
Loki, : Vodoměrka
asi špatně čteš statistiky... neměl jsi na mysli spíš ostravsko??? Hm, ale jestli jsi nefalšovaný pražák, tak chápu, že Morava je pro tebe jedna jediná placka... a nejspíš jsi měl smůlu, že jsi tu natrefil na samé špatné lidi... jestli náhodou nebyli přistěhovaní z Čech? smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Až se ani věřit nechce, že jsi ty i tvá sestra měl v životě takovou smůlu na lidi... čím to asi bude? smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 18, 2009 23:04
Loki : b2
:-)
srpen 18, 2009 23:14
díky loki konečně mám jasno : chris2
tak rovinné šílenství, doted jsem tvrdila že jsem ještě celkem normální smilies/wink.gif Jen jediný problém mám, vždycky na obzoru vidím okolní kopce ale to určitě vyřeší věk smilies/grin.gif

nevím jestli je to zrovna moravské přísloví : jaký šel, takový potkal
srpen 19, 2009 00:01
Chris, u nás se to říká : Vodoměrka
Jaký šel, takovou potkal.... smilies/wink.gif
srpen 19, 2009 00:19
Vodoměrko : chris2
já vím, u nás taky. Jsem kousek od Tebe. Jen jsem nevěděla, zda je původní :-) Ta lokiho teorie je úžasná. smilies/cool.gif Už se těším jak ji budu šířit. Vzpoměla jsem si na základní školu, kdy na mé prohlášení že žiju v krajině kopcovité, mi profesor zvýšeným hlasem doporučil pohled z okna. Doted si myslím že neměl pravdu, já bydlela za kopcem a pod dalším kopcem.
srpen 19, 2009 00:35
Chris, : Vodoměrka
to mi povídej... dodnes si vzpomenu, jak jsem s kamarádkou jezdila po té naší Hané na kolech a na každém kopci jsme si ťukaly na čelo, kdeže je ta rovná placka... z té doby vzešlo naše společné rčení, že kdo vymyslel větu, že je Haná rovina, byl kretén a nebo na Hané nikdy nebyl smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif

srpen 19, 2009 07:04
:-)))))) : Míša šíša
Teda teď jsem se tu fakt válela smíchy po stole. Švagr z Přerova, který si způsobil popáleniny od ústředního topení, protože byl líný se odplazit, mě totálně odboural.

Teda Loki, ta tvoje teorie je fakt skvělá, už dlouho jsem se tak nenasmála. Ovšem na druhou stranu - že ty jsi nečetl příspěvek od Miy o líných Pražácích? smilies/grin.gif
srpen 19, 2009 08:42
Jde o to, co, kdo považuje za kopec. : alena puntíkovaná
Byla jsem na dovolené v Maďarsku v lázních Harkány /čti HorkáŇ - takže je jasno, proč se to tam tak jmenuje - jsou tam horké prameny/ a jeli jsme na výlet do nedalekého městečka /jméno jsem zapomněla/ a bYli jsme upozorněni, že tam na kopci je krásně zachovalý starý hrad. Tak jsme jak blbci bloudili tím městečkem - a hledali TEN KOPEC. A nikde nic. Pak jsme šli nějakou mírně stoupající uličkou a tam - tak maximálně ve výši prvního patra činžáku - byl ten hrad. V Praze , kde máte kousek roviny tak maximálněš kolem letiště, jinak pořád lezete jak magoři z kopce, do kopce, z kopce, do kopce, se něco takového za kopec vůbec nepovažuje.Ale hrad byl fakt hezkej.
srpen 19, 2009 09:03
... : hipav
Od náladového chlapa utíkej,co ti nohy stačí,protože v manželství bude nabručený v jednom kuse.
srpen 19, 2009 10:03
Měla jsem podobně založeného kolegu : KK
přišlo mi u něj, že přitelkyni (ktera ve svem veku cca 32 let uz chtela taky nejake to usazeni, bydleni, deti... zejmena na to posledni se on nikdy netvaril, ba dokonce se i dost opovrzlive a hloupe vyjadroval) předchazi právě ono PhD., možnosti studia v zahranici, prace, cestovani a ja nevim, co vsechno. Kdyz se rozhodl, ze pojede studovat na 3 roky do zahranici a kdosi se ho zeptal, co teda ten vztah, tak odpovedel neco ve smyslu, ze to neresi, ze ono to vyplyne... coz mi tehdy pripadalo, jako by tu holku uz v podstate hodil pres palubu.
Vas pribeh asi nebude az tolik vyhroceny. Ale jak uz psala na zacatku Sandra, aspon ja bych teda v 28 chtela mit jasno v tom, zda s tim clovekem muzu pocitat jako s manzelem, otcem deti... Nechtelo by se mi bydlet u rodicu ani s kamarady - studentiky po privatech. Jestli by ten zivot byl ve velkomeste nebo v malem meste uz povazuju za celkem vedlejsi. Jenze vy se nedokazete shodnout v podstate na nicem, snad s vyjimkou toho sexu a tak. Coz sice taky neni k zahozeni, ale nebude to asi dost.
A jestli se to v dobre obrati??? Nejsem kristalova koule, ale myslim si, ze ne. Protoze on nema duvod neco menit, pravdepodobne mu tahle situace vyhovuje a nespokojena se statem quo jsi Ty. Takze i pristi tah je na tobe.
srpen 19, 2009 10:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]