O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TY KONCE ŽÁRLIVOSTI... - I. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 17 srpen 2009

 Milá Kudlanko, nemám to jednoduchý - kdo by se v tom mém životě vyznal, toho pozlatit. Já sama si nerozumím... Vdávala jsem se ve 20 letech, máme 15letou dceru. Zrovna si říkám, co všechno ženská vydrží a pak najednou neví, co se životem. Začnu ale od samého začátku: po roce manželství se manžel odstěhoval, říkal, že "připravuje půdu" a začal podnikat. Za námi jezdil tak jednou za týden - jak se mu to hodilo.

 

 

 

 

Říkali jsme tomu volný manželství. Ano, to byla první chyba mého života, dovolit mu odejít... Pak, po 5 letech, dostal darem dům, opravili jsme ho... tenkrát jsem měla strach, jak se spolu naučíme žít -  to vám nepřeju poznat ... Pak zas léta běžela... manžel pracoval a pracoval... a byla jsem opět sama. Nějaká komunikace mezi námi byla jen o nutných věcech ,sex sotva jednou za měsíc. Byla to jen samota a samota...a já hloupá, místo, abych vypadla a začala se starat o sebe, jsem propadla netu. Víte, konkrétně chatu. Ta písmenka... ta maj tak nepředstavitelné kouzlo, člověk se dostane jinam a je mu hezky... ale život je jinde... No, a manžel si najednou všiml, že mě má.  Nejspíš ze svého pocitu méněcennosti (to už vím) začal zjištovat a pátrat a tak to  vypátral... Bohužel mě opět neposlouchal. Jeho jsem milovala, jeho zájem jsem chtěla... ale on začal žárlit.. a to strašně... Radši vám ani nebudu říkat, za co utratil 100 tisíc, jen aby mě uhlídal...

 

     Takže druhá chyba moje: neviděla jsem, neslyšela a myslela si, že ho přesvědčím realitou... že když mu vadí sms, nebudu je posílat, když vaděj mms, nebudu je posílat, že budu říkat, kam a s kým jdu a budu ho milovat.... Ale, asi to byla dalsí chyba, protože sami víte, že podezírání dlouho nikdo nevydrží. Tak jsem si chodila na chat si vydechnout.. mluvit a mluvit a mluvit, hlavně nemyslet na sebe...a věřila jsem mu, že už žádné pátrání nevyhlašuje. Ach jo, jak jsem se mýlila... Opravdu, utratil skutečně tolik peněz a věděl tím pádem prostě vše. No, nechtěla jsem mu být nevěrná, milovala jsem ho.. ale netušila jsem, kam až je schopnej dojít.

 

     Ted už vím, že žil virtualním světem víc než já. A taky vím, kam až jsem schopná dojít já. Dopadlo to tak, že když zjistil, že neberu antikoncepci, mi řekl,že hraju komedii. To mi už ruply mi nervy, následovalo snad za tmění mozku a já mu pak už opravdu nevěrná byla. No, nevím - i když bez "zásunu", ale na to nemám žaludek a svědomí. No, a jelikož měl své špehy, tak to ví.... a konec?

 

     Konec je jednoduchý - jemu sebevědomí stouplo poté, co se odmiloval ode mě. Ted už dokáže vše. On hlavu má čistou, zato já mám život a duši nacucky.. Byla to má chyba čtvrtá... Vše co dělal, prý bylo správné a z lásky. Ovšem - já netušila, do jak obludné velikosti se rozrostla ta žárlivost...

 

     A ted kudlanko a kudlanky raďte - přesvědčit se mi ho nepovedlo.

 

Popsi

 

 

Komentáře (40)add feed
a co že to chceš vlastně : alena bodka
vědět?
srpen 17, 2009 10:45
že jsi vsadila na nesprávného koně, : ivanka
to už víš, to ti nemá smysl psát.
Ale chápu tě - říkáš si, co teď?
Nějaký ten majetek dohromady máte, k tomu tu slečnu puberťačku... Pokud bys se rozvedla, třeba by to na ni mohlo mít i nepříjemný vliv. Ale co s tvým životem?

Jo, holka, těžká rada.
Snad abys to řešila teď tak, jako to udělal on na začátku: Odstěhuj se. Nemyslím fyzicky, ale psychicky. Začni si žít svůj život, ale tím nemyslím ten virtuální, to je taky nesmysl jak hrom!
Najdi si nějaké ty aktivity, co tě budou bavit, choď třebas do tanečních pro dospělé, spolupořádej nějakou výstavu, případně výlet...
Něco, co se děje - a zaangažuj i tu svou patnáctku. Budeš mi mít pod dohledem a současně se i víc zkamarádíte...
A žárlivec? Buď se umoudří (což pochybuju), nebo se to po čase vyřeší samo. Ostatně, dceři nebude stále 15, žejo?

srpen 17, 2009 10:59
... : Sandra.
Wow! takže ty svého manžela miluješ, víš, že chorobně žárlí, víš, že jsi pod dozorem a stejně ho podvedeš?(to že bez zásunu je nepodstatný detail.)
Umím si představit, že život s žárlivcem je těžký, ale ono také záleží na míře. Kdybych já věděla, že můj manžel tráví dny, co já jsem v práci, posíláním smsek a mmsek a chatování s bůhvíkým (předpokládám, že se nejednalo o vyměňování kuchařských receptů, nebo chatování na stránkách nadšených zahrádkářů)místo toho, aby věnoval energii sobě, dítěti, našemu vztahu, našemu životu, tak bych asi také začala pátrat po tom, kde se stala chyba. Proč jsi vysadila antikoncepci, aniž bys to manželovi řekla?
No nic, tak máš poučení pro příště. Skutečný život, skutečné přátele, skutečné zájmy a jednou i skutečný vztah.
srpen 17, 2009 11:25
Podle mě ti před tím : alena bodka
celou tu dobu zahýbal - tebe měl jistou, pracovní sílu zdarma, co u vychová dceru - a najednou buch! Na majetku hrozí vzniknout újma. Největší žárlivci jsou právě sukničkáři, protože ti zatraceně dobře vědí, jak je to snadné být nevěrný a znají všecky "finty"...Takže, když pátral po tvé "nevěře" - zatraceně dobře věděl, jako na to a co má hledat.
srpen 17, 2009 11:31
... : Sandra.
Alenko, klobouk dolů. Co ty všechno nedokážeš vyčíst mezi řádky!:-)
srpen 17, 2009 11:33
Popsi : mamča
nezlob se, ale Ty jsi celých těch 15 let nechodila do práce ? Kde jsi brala čas na všechno to brouzdání ve virtuálním světě ? Proč jsi se s takovými intimnostmi, jako je např. užívání antikoncepce, svěřovala neznámým lidem na "chatech" ? Proč, když jsi věděla že jsi pod kontrolou, jsi byla nevěrná ? To měl být šprajc, či co ?
Ty sama jsi nezralá, a máš vychovávat 15ti letou dceru ?
Předpokládám, že je Ti něco pod čtyřicet. To je ještě spousta času začít znovu a líp. Ale musíš vzít život pevně do svých rukou. Máš přece zodpovědnost za dceru, ale i za sebe.
srpen 17, 2009 11:40
hm, nejak tomu nerozumim : mila1
a mam spis pocit, ze pocit menecennosti jsi mela ty,Popsi.. Prijde mi to jako pribeh rozmazlene panicky podnikatele, ktera roupama nevi co chce. Myslim si, ze ti prospeje, kdyz budes sama s dcerou a pujdes do prace.
srpen 17, 2009 12:06
jistě, Alenko, jak jinak :) : b2
hajzl je to a dobře mu tak!! to má za to!! ať si hledí hlavu popelem posypat a pak manželce do šrajtofle nasypat, šminky hadříky přihodit, tak se na něj musí, na syčáka!!

smilies/smiley.gif)
srpen 17, 2009 12:06
No Sandro, : alena bodka
Můj první muž, který mi zahýbal neustál, mi dělával strašlivý žárlivý scény a u rozvodového soudu to zdůvodňoval tak, že on moc dobře ví, jak je jednoduchý být nevěrný a co se všecko dělá, aby se to neprovalilo.
srpen 17, 2009 12:11
... : Sandra.
No dobře, Alenko, ale to se přeci nedá zobecnit na to, že každý žárlivec je zároveň nevěrník. Nehledě na to, že Popsin manžel měl evidentně k žárlení důvod...
srpen 17, 2009 12:20
Popsi, : b2
vždyť víš, co a jak, vždyť sis to sama napsala v té zpovědi:-)
Zbývá končící vztah ukončit nějak důstojně s co největším ohledem na dceru a s přihlédnutím k tomu, že jste se na tom konci podíleli oba rovnou měrou - ano, on se sice vzdálil jako první, ale podnikat se v začátku nedá tak, že na 50%, od 7 do 15.30 a pak s rodinkou. Ať je to cukrář, zubař, autoopravář nebo právník, musí tomu dát víc, aby z toho později víc měl (peněz, času ve své režii atd.). Je to buď anebo.
Rozhodnout se jak chceš žít - sezením na chatu a nechat protékat život mezi prsty jako vodu, zjistit v 55 co jsi mohla a co už nemůžeš a žes ty roky profrčela na chatu, nebo si poklábosit, podiskutovat a žít si podle svého? Uvědom si, že na chatu potkáš 1) lidi co mají život OK a chtějí se jen nezávazně pobavit, zahnat stereotyp, nudu, nebo se obyčejně rozptýlit, mají chat jako živý Dikobraz. Až se probereš, zjistí, že zatímco jsi provirtuálnila kus života a je ti 50, oni si i přitom stihli udělat dálkově druhou vysokou, postavit dům, oženit, přivést na svět potomka, objet kus světa. Zatímco ty jsi jen virtuálnila, oni žili a tebe to překvapí. To soudím podle sebe, taky jsem kdysi hodně chatovala a pár lidí překvapilo, že mezitím se mi život posouval dál, přibylo mi dítě, dům, titul,nový pes, a neměla jsem potřebu je s tím seznamovat. Skoro mi to vyčítali:-))
2) lidi, co mají životní trable a na internet se utíkají. Přisajou se na tebe jako klíště a vysajou ti pár let života, když jejich trable pominou, pomine i jejich zájem o tebe (znám jednu takovou paní, najela na to v podobné životní situaci jako ty a dalo jí to jeden rozvod, pár rozchodů s životními ztroskotanci a dítě bez tatínka).

Ale to ty už asi všechno dobře znáš a rozhodneš se sama, jak chceš prožít těch 20 let aktivního života, co ti asi tak zbývají.
srpen 17, 2009 12:23
Sandro, čistému vše čisté : alena bodka
slušnýho chlapa, kterej jenom dělá a stará se o rodinu a na jinou ženskou se nepodívá, by v životě nic takového nenapadlo, natož, aby si najal nějaké "hlídání" a podobně. A jak tak dobře věděl, po čemže má jít?
srpen 17, 2009 12:32
... : Sandra.
Alenko, to máš jako když je ženské chlap nevěrný, také má často nějaké tušení- pokud Pepsi pípal neustále mobil (SMS, MMS, jak píše) a ty hodiny prosezené na netu musely také někde chybět, tak pojal podezření a (předpokládám) že si zaplatil detektiva, aby mu zjistil, co jeho žena celé ty dny, kdy je on v práci, dělá. Detektiv už pak věděl po čem má jít, je to jeho práce.
Ale klidně je možné, že máš pravdu, že i on byl Pepsi nevěrný- ale co z toho? Tohle manželství už stejně mele z posledního, takže jde o to, aby se Pepsi dokázala poučit ze svých chyb, aby mohla začít znova a lépe- jeho chyby jí můžou být ukradené, protože ty si na svém hřbetě potáhne on.
srpen 17, 2009 12:53
No já bych to viděla : Zdena
tak, že začneš sekat latinu, a začneš si na svoje tajné konto střádat penízky. Čím víc tím líp, ale aby to zas nebilo moc do očí. Dlouho to nevydrží a aby ses nechala šikanovat jenom pro tohle, to by bylo ubohé a hrdě odkráčet bez vindry v kapse to taky nejde.
srpen 17, 2009 12:57
Děvčata : Pepík
Děvčátka, tak tu pěkne popláčeme nad smutným osudem autorky, je smutné přiznat, že v tom i ona má velký podíl. Nic není černé nebo bíle, tech 15 let jí zřejmě zas tak hrozně nebylo, pokud to neřešila. Byla určitě velice dobře zabezpečena finančně a tedy vlastně jí jen vadilo, že manžel vydělává a není s ní. Ono to ale dohromady moc dobře nejde, pokud bude s ní a nebude vydělávat nebude tak zabezpečená a bude zase brečet. Smůla ale realita.
srpen 17, 2009 13:16
Pepíku, hezké shrnutí ! : mamča
Sice se většinou snažím nebýt kousavá, ale tady mám taky dojem, že Popsi pláče na špatném hrobě.
srpen 17, 2009 13:43
Ono tu už brečelo lidí.... : wendy
jak se říká - "Čím srdce přetéká, toho huba plná". Omlouvám se za nesalonní výraz, ale jinak nelze. Nebo taky - "Co máme nevíme, až když to ztratíme".
A jak výše Pepík píše, je to sice blbý, ale většinou to je tak, že muž maká a není doma a jsou peníze, nebo je doma a peníze nejsou.
smilies/wink.gif
srpen 17, 2009 16:40
kudlanky... : popsi
ahojky, díky Vám za názory.Malinké vysvětlení do diskuze:
a)sms a mms jsem neposíla od okamžiku,kdy řekl,že mu to moc vadí.psala jsem sms jen známým a hned jsem mu taky říkala kdo že to je.žádný amant z chatu už muj tel nikdy nedostal.
b)moc dobře vím,že chyby byla na obou stranách,bohužel sme spolu neuměli mluvit a naslouchat si.máme-měli sme ambivalentní partnerství-hrozná to věc.ale to vím až ted
c)chodím a chodila jsem do práce od 1roku naší dcery,na směny.
d)zašla jsem na chat jen když manžel nebyl doma.netušila jsem,že mám pc nacpanej programa na hlídání historie.moje blbost.hloupost.malé sebevědomí.zaslepenost.myslela jsem že je důležitý realný svět a ten virtualní jsem neřešila.co jsem si nadrobila to si sním.jasně je to tak.


srpen 17, 2009 16:45
pepíku : popsi
samozřejmě,že 15let nebylo špatných.velmi si svého manžela vážím za vše co kdy dokázal...tolik,že bych sním žila i v garsonce třetí kategorie.nejsem na peníze.neříkám,že je to špatný je mít.muj manžel je jedinečný člověk.nedivím se,že to tak dopadlo.
srpen 17, 2009 16:55
mamčo : popsi
víš,nechci se ospravedlňovat,to ani nejde.jen vysvětlení,manžel organisoval celý naš život,je to sice na jednu stranu pohodlný,ale já ztrácela vedle něho svoji cenu sama před sebou.chtěla jsem dítě moc ještě před tím než ho chtěl on.A pak najednou,asi jsem se chtěla realizovat,v práci v životě a na dítě jsem neměla ani pomyšlení,zvykla jsem si,že druhé dítě nebudeme mít...překvapil mě,když ho začal vyžadovat,každou chvíli o tom mluvil,nutil mě,předhazoval.Necítila jsem se na to,prosila jsem ho at o tom nemluví,že jeho názor akceptuji,že na to příjdu sama....no a přišla jsem,mluvil o překvapení pod stromeček-takže jsem se rozhodla mu ten dárek dát,nechtěla jsem aby byl nervozní a neštastný kdyby se to nepovedlo a ono se to nepovedlo,ale to je už bezpředmětný.neprobírala jsem na chatu svoji antikoncepci,neprobírala jsem ani svuj život,jen jsem občas četla co píšou ostatní,dávno už vím to co psala už b2.
srpen 17, 2009 17:10
Sandro : ilona
jo kdyby to bylo tak jednoduchý...chat a tím pádem zanedbávat manžela to je jasná rovnice smilies/sad.gifvěděla jsem,že žárlí,ale netušila jsem co vše zjištuje.takže i kdybych ho chtěla v realným životě přesvědčit o své lásce,neměla jsem šanci,neb to pro něho byla jen hra.je to jasný,hrála jsem to na něho,všechno,a on to snášel dva roky,no a jelikož bylo všechno jen komedie tak není co řešit.už to chápu.je v pořádku hledat důkazy o nevěře i když žádná není,protože když budu hlídat tak žádná nevěra se konat nebude...když budu všechno zpochybňovat co ten druhej udělá a budu mu říkat co si myslí aniž bych řekl důvody svého podezření,tak nevěra nebude...jinak se na to ani dívat nejde...asi jsem potřebovala slyšet,že jsem blázen,když vyměním realný svět za virtualní-respektive tam budu utíkat a nevyřeším tím nic.děkuji za tvoje názory....a názory všech....opravdu brečím na špatným hrobě...teda brečela jsem.... smilies/wink.gif
srpen 17, 2009 17:37
Mohu jen dodat : Aneli
zdejší obligátní zvolání: "Svatá prostato!" smilies/wink.gif
srpen 17, 2009 18:23
POSPI : Pepík
Pospi co tedy teď ? Co budeš dělat nyní? Jak myslíš, že bude reagovat až se dozví že to probíráš kdesi na netu? Ja jsem chlap a můžu ti říct jedine, v PC najdu všechno kde si byla a toto najít tak letíš z domu i ze života, rychle se prober a řeš to raději s ním než s Imaginárními kamarádkami, máš jednu z posledních šancí. Jen doufám, že není ve znamení Lva tam už bys byla i nyní v pasti. Hodně štěstí.
srpen 17, 2009 21:51
tak ilona : mura1
s pepikem uz se nasli, evidentne si rozumeji a mozna si to i vyrikaji. to je dobre, protoze ja nerozumim ni zbla. mozna, kdyby ilona prestala psat v jinotajich a hovorila normalne, tak by se v tom jeden zorientoval.
srpen 17, 2009 22:09
... : Sandra.
muro, hehe, já si říkala kde celý den jsi, že tu tvůj názor vyloženě schází:-)
Ale jinak myslím, že pepík k popsi nepatří, že jen vysvětlil to, co mě už napadlo také- jestli Ilonu manžel sleduje na každém kroku, tak čte i tuto diskuzi a určitě je nadšen, že se jejich soukromí rozebírá na netu.
srpen 17, 2009 22:21
Můro, : Vodoměrka
nejsi sama... já taky valím oči a vlastně nechápu, vo co go Popsi... co vlastně chtěla a co míní dělat a co chudák její manžel, ať už je jaký chce.
Ale chybí mi tu starý dobrý NýČe a jeho svatá prostata... (hahaha, ten by mi dal, že jsem prohlásila jeho prostatu za svatou)
No a taky mi tu chybí Ouvej... ten vlatně tak nějak nahradil ty nýčeho svaté provolání, ale má naštěstí takovou sofistikovanější formu... jo, taková typická kudlanka... nebo teda spíš asi kudlánek... a strejda se taky neozval s tou svou svíčkovou, tak pánové, kde je vás konec?

Muhahaha... a nebo že by Pepík byl překabátěnej NýČe? smilies/wink.gif
srpen 17, 2009 22:48
no třeba manža napíše také, : Inka
když je jí v patách, to tu bude veselo smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 17, 2009 22:50
Inko, : Vodoměrka
že by konečně "vražda v přímém přenosu"? Ukousnutí hlavičky zlého kudlánka odhalenou kudlankou? Nebo obrovské divadlo a odpuštění na obou stranách? Jsem zvědavá, jak se to vyvine dál... jo jo... ale asi to bude rodeo... smilies/grin.gif
srpen 17, 2009 22:54
ale co : sipik 1
Dieta velke, oni mladi. Zivot pred sebou, evidentne si nerozumeju, zo ziarlivosti sa chlap nedostane, to pozname, tak nie je o com. Tu uz netreba nasilu drzat nieco co nefuguje.
Nefunguje. Mate niekto pocit ze ano?
srpen 17, 2009 23:16
Divadlo : Pepík
Ale ne kudlanky nebojte se, nejsem ten dotyčnej jen sem chtěl přidat svuj názor, případně poradit POSPI.
srpen 18, 2009 07:54
Zelená vdova : kim
Dlouho jsi byla osamocená díky vašému soužití, tak se nedivím tvému chování.Klasický syndrom zelené vdovy.Máš vážný citový mindrák.Musíš se naučít žít sama se sebou a pak se upraví i tvůj partnerský život.Chce to psychologa sama to asi nezvládneš.Uvědom si kdo jsi,jak žiješ, jak žít nechceš,co umíš,co bys umět chtěla,co ti schází.Jinak jak ti tady radili,dělej něco aktivně z toho má člověk dobrý pocit a život je jenom o pocitech.
srpen 18, 2009 08:41
No já to teda nevím jistě, : Míša šíša
ale řekla bych, že se v tom orientuju. Ilona s manželem si žili každý svůj vlastní život. Respektive bych řekla, že on na ni docela z vysoka prděl a jí to vadilo. Potřebovala mít někoho blízkého, s kým by si mohla pokecat o všem možném, probrat i své pocity a tak. No a není-li po ruce někdo zhmotnělý, je net to nejsnadnější řešení. A pak bych to viděla tak, že manžel začal větřit. Že si najednou uvědomil, že ho už Ilona nějak nepotřebuje a že dokáže žít bez něj. Na tohle jsou chlapi strašně hákliví. A tak začal pátrat a špízovat. Chápu, že i nezávadnou internetovou komunikaci si mohl vysvětlit "po svém". A neustálým osočováním a podezíráním jenom vše zhoršoval. Nevím, jestli vinu házet jen na Ilonu - že je to rozmazlená podnikatelská panička, která neví roupama co chce. Prostě jí chyběl blízký člověk na popovídání si a našla ho na internetu. Že se pak všechno zvrtlo jinam, to už je věc další.
No ale Ilona se ptá na radu, že jo. V tomto stadiu bych použila radu, co tu dala včera Zdena - ve 12:57. Jinak to nevidím.
srpen 18, 2009 09:16
Míšo, : b2
nedivím se, že ji chatování zaujalo víc než by se zdálo jakože normální, ale to vůbec nemusí znamenat, že na ni její manžel zvysoka prděl. Tak jako gambleři nepropadají bednám jen proto, že na ně jejich ženy zvysoka kašlou, a na spoustu smažek jejich rodiče taky zvysoka neprděli. Možná by si tu cestičku ven našla, i kdyby si ji všímal víc, možná dokonce právě proto. Někdo tomu propadne že se cítí sám, někdo proto, že jen v tu chvíli je konečně chvíli sám se sebou. No a kdyby na ni i kašlal - otázkou je, zda by byla spokojená s pozorným manželem po boku a nezaplacenými složenkami na stole. Podnikání je zpočátku buď anebo, tak akorát se dá dělat až když se někam dojde. Nemusí to být stamiliony, někomu stačí splacený byt, mít na jídlo a benzin a pohoda, někdo potřebuje ke štěstí vilu v Toskánsku. Podstatný je, že zpočátku se tomu musí věnovat na 100% a něco logicky jde stranou, počítá se s tím, že když partner souhlasil s podnikáním, tak podnikajícího podpoří a dá mu čas. Protože ví, že se mu to vrátí např. v jazykovém kurzu a horách pro děti.
Kromě toho, co znamená "nezávadná" komunikace po netu. Každý má jiné hranice, co snese, do kdy se cítí v pohodě a odkdy ne. Jakákoli komunikace s tajemným neznámým přes internet se manželovi jako závadná jevit mohla, protože odváděla pozornost jeho ženy od něj, od rodiny, a to ho pochopitelně znejisťovalo. Kdybys chodila pravidelně na kávu s tajemným cizincem, a manželovi tvrdila, že jen klábosíte o zahrádkaření, zcela nezávadně, byl by rád? :-)

Tím chci říct, že ani jeden z nich do určité chvíle neprovedl nic špatného a dost možná by mohl jejich vztah pokračovat. Ale to je právě to kdyby. Sešlo se několik faktorů, které každý sám o sobě by nezpůsobily nic, společně zafungovaly jako katalyzátor. On podnikal, ona se cítila sama, ona propadla internetu, on začal podezírat, ona byla nevěrná a on slídil.
Dalo by se to spravit, kdyby se hodně, hodně měli rádi a hodně, hodně si sebe navzájem vážili.
srpen 18, 2009 13:30
... : dexx
"Dalo by se to spravit, kdyby se hodně, hodně měli rádi a hodně, hodně si sebe navzájem vážili."
Za těchto podmínek totiž jde mezi lidmi spravit skoro všechno.
srpen 18, 2009 14:00
bb, : Míša šíša
...po roce manželství se manžel odstěhoval, říkal, že "připravuje půdu" a začal podnikat. Za námi jezdil tak jednou za týden - jak se mu to hodilo. Říkali jsme tomu volný manželství. Ano, to byla první chyba mého života, dovolit mu odejít... Pak, po 5 letech, dostal darem dům, opravili jsme ho... tenkrát jsem měla strach, jak se spolu naučíme žít - to vám nepřeju poznat ... Pak zas léta běžela... manžel pracoval a pracoval... a byla jsem opět sama. Nějaká komunikace mezi námi byla jen o nutných věcech ,sex sotva jednou za měsíc. Byla to jen samota a samota...


No, nevím jak ty, ale já tomuhle říkám: že na ni zvysoka prděl. A tohle nelze omluvit ani nezaplacenými složenkami. Hele, můj manžel taky začínal podnikat z ničeho, s úvěry úročenými v té době 16%, vím moc dobře, že začátky jsou krušné, se stoprocentním nasazením, to mi fakt nemusíš vysvětlovat. Ale nikdy to u nás nevypadalo tak, jak popisuje Ilona.

Jakákoli komunikace s tajemným neznámým přes internet se manželovi jako závadná jevit mohla, protože odváděla pozornost jeho ženy od něj, od rodiny, a to ho pochopitelně znejisťovalo.

Jo, přesně o tomhle jsem mluvila. Když manžel na ženu kálí a ona prolejvá slzy z opuštěnosti, tak ho nic neznejisťuje. Jakmile si ovšem ale najde nějakou zábavu místo něj (a nemusí to být ani milenec), tak je rázem tak nejistej, že to nemůže rozdejchat.

Otázka na mě:
Kdybys chodila pravidelně na kávu s tajemným cizincem, a manželovi tvrdila, že jen klábosíte o zahrádkaření, zcela nezávadně, byl by rád?

Ne, nebyl. Ale můj manžel mě nenechává celé dny samotnou, komunikuje se mnou o všem možném a sexu se mnou se rozhodně nevyhýbá. Díky tomu vlastně ani nemám čas chodit s neznámým cizincem na kávu. :-)
srpen 18, 2009 14:20
Míšo šíšo,b2... : ilona
myslím,že jste se dostaly k jádru věci.
nechtěla jsem realnýho chlapa,nehledala jsem nikoho na sex.právě,že i kdybych neklábosila na chatu,nesměla bych chodit a mluvit s nikým.žárlil i na naše společný kamarády,podezíral už každýho kdo se na mě podíval.co mě,ale zaráží nikdy se sluvkem nezmínil a nepodal mi nikdy důkaz mojí rozmluvy na chatech,mailech.jen se mě ptal zda jsem tam byla a já odpovídala ano.celé 2roky.netušila jsem.moje blbost.2roky mě nechal sledovat kam chodím bez něho,nikdy nedostal důkaz,že bych byla jinde než jsem mu řekla natož,že jsem byla někde s nějakým chlapem.vydržel to dělat periodicky celý leta.s 90%byl se mnou. říkala jsem aby se mnou šel,nevadilo mi to.neměla jsem co skrývat.byla jsem ráda,že se mnou chce trávit čas.ovšem těch 10%kdy se mnou nebyl a já se mu nevěnovala vyhodnotil jako pokus o nevěru.njn.tj život.
srpen 18, 2009 17:25
tak jsem malinko : ilona
rozvýřila vlny o chatování.zajímavá diskuze se tu rozjela smilies/smiley.gifdva pohledy na jednu věc.najít vinu je těžké.máme ji samozřejmě na bedrech oba dva.když mě přestal po mé nevěře řešit,spadli mu klapky s uší a očí,je schopen věřit a je přesvědčen o tom,že ho miluji,když neřeší s kým se bavím,jak se bavím(na chat nechodím smilies/wink.gifpřehodnotila jsem sama sebe,vím,že mám kolem sebe lidi,kteří mě mají rádi a podpoří mě,vyslechnou a jsou sakra realní smilies/grin.gif)je schopen mě vidět jaká jsem,a já bádáním po příčinách došla k jistým závěrům o tajích duše mého manžela a už chápu spoustu věcí.přesto nechápu jak mohl klesnout tak hluboko a na tak dlouho,utratit balík peněz za detektivy,hackry atd.a to nemluvím,že některé informace byly přinejmenším smyšlené.ale to je už jedno...život jde dál...p.s. v podnikání jsem ho potporovala,pozornosti dostával každý den a noc dle mých schopností smilies/cheesy.gifnikdy jsem nedala přednost netu před rodinou.
srpen 18, 2009 17:39
Ilona, : rybka
ja sa teda manzelovi cudujem, ze si nenasiel cas a energiu na komunikaciu s tebou, s detmi...dokonca ani na ten sex. Nezaujimalo ho ako zijes, co citis, ci si stastna.
Zato tolko casu a energie venoval sledovaniu, patraniu, hack-ovaniu tvojho PC...
On ta nechcel ziskat, on sa ta chcel zbavit....?
srpen 18, 2009 18:13
Míšo, : b2
No, nevím jak ty, ale já tomuhle říkám: že na ni zvysoka prděl. A tohle nelze omluvit ani nezaplacenými složenkami. Hele, můj manžel taky začínal podnikat z ničeho, s úvěry úročenými v té době 16%, vím moc dobře, že začátky jsou krušné, se stoprocentním nasazením, to mi fakt nemusíš vysvětlovat.

Nevysvětluju ti to, podkládám tak argumentaci :-)

Říkali jsme tomu volný manželství. Ano, to byla první chyba mého života, dovolit mu odejít...

Oni si tohle volné manželství, kdy on podnikal a žil vlastně mimo rodinu, dohodli. Když to bylo po vzájemné dohodě, těžko mu to vyčítat, přesněji - těžko to vyčítat jen jemu. A ještě přesněji - asi nikomu, protože co se vztahem takové odloučení zdůvodněné podnikáním, prací za lepší výdělek apod., udělá, pár bez předchozí zkušenosti těžko odhadne. Je spousta víkendových manželství co fungují - vojáci, montéři, námořníci. Tihle to neustáli, ale nemuselo to znamenat že on na ni kašlal. Když už, tak oba tak nějak kašlali na svůj vztah a možná doufali, že se to tak nějak vyřeší samo. A tím jsem zpátky u souběhu různých faktorů.

Stejný motiv - tvé poslední dva odstavce - "Když manžel na ženu kálí a ona prolejvá slzy z opuštěnosti" - je opustit a opustit, oni si dohodli volný manželství a pak se divili, co to s nima udělalo a jaký rozdílný přístup k němu mají.

"Ale můj manžel mě nenechává celé dny samotnou, komunikuje se mnou o všem možném a sexu se mnou se rozhodně nevyhýbá" - věřím:-) ale vy jste si nedohodli, že on bude podnikat a bydlet jinde, ne? Oni ano a tím se sobě odcizili, proto ustávala komunikace i sex. Kdo ví, jak by dopadly vaše (naše, něčí...) komunikace a sex při vztahu na dálku...

Pak, po 5 letech, dostal darem dům, opravili jsme ho... tenkrát jsem měla strach, jak se spolu naučíme žít - to vám nepřeju poznat ...

Tomu taky věřím, na tom, že z manžela víkendového se stal manžel denní, už ztroskotalo hodně vztahů. Jejich neztroskotal hned, on se opět ponořil do práce a ona do internetu.

Myslím, že to není obvyklý černobílý příběh o manželce opuštěné darebou. A proto podle mne záleží jen na tom, jak se mají rádi a jak moc si sebe navzájem váží. Když dost, můžou to spravit, při snaze na obou stranách. Když ne dost, zbývá jen důstojně to ukončit a začít znovu.
Zajímá mne, jak to dopadne, ale asi se to nedozvíme :-)
srpen 18, 2009 21:00
bb : erika
pravdu díš, akorát já bych řekla, že pokud někdo tímhle stylem roky nechává špiclovat svou ženu, nelze mluvit ani o základním respektu - o tom, že by si ji "hodně, hodně vážil", už vůbec ne. Čili to vidím bledě.
srpen 22, 2009 08:36
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]