O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VŠECHNO SE TO SESYPALO - II. PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 červenec 2009

 Je to pár dnů, co se tu diskutovalo a radilo Nikole, která psala, jak se s přítelem "před 3 lety pustili do stavby domku, loni v létě  se stěhovali - nebylo to jednoduché, oba si mákli, vložili do toho veškeré úspory, čas, srdce." A najednou "bum ho" přítel přišel s tím, že jeho milenka čeká jeho dítě... Dost nepříjemné, po devítiletém soužití, když v té době už jen čekali na vlastní miminko... Nikola přečetla všechny vaše ohlasy a rady a píše:

 

 

 

 

 

     Moc vám všem děkuji za komentáře a rady. Myslím, že každý máte kus pravdy. Ať už radíte to ukončit nebo naopak ještě počkat. Co já vím, jak ten život půjde dál; jestli jsem udělala správné rozhodnutí budu vědět až po čase, když se ohlídnu zpět. Snažím se vzít si z toho to pozitivní: takže když už nic jiného, tak mě tato zkušenost posune dál. Já jsem totiž doteď měla život asi příliš jednoduchý :-))), alespoň v tom, že co jsem chtěla, to jsem měla - ale zas na druhou stranu, pečlivě jsem si všechno vybudovala, opravdu nic mi nespadlo do klína samo.

 

     K vašim dotazům - nevzali jsme se, protože přítel se nechtěl ženit, opovrhuje svatbami. Dokud vše fungovalo a bylo nám spolu dobře, tak jsem na svatbě ani já nebazírovala, říkala jsem si, že až budou děti ... No, ale teď jsem mu to vyčetla :-). Samozřejmě, protože až teď už mi docvaklo, že myslel jen na sebe a mě se nikdy nezeptal, jestli mi nevadí, že se nevezmem. A ohledně našeho nového domu: máme ho půl na půl, takže ode mě dostane mou polovinu a já polovinu hodnoty domu očesanou o dluhy; na byt to - doufejme - stačit bude...

 

     A taky jste chtěli vědět, jak jsem přišla na nevěru. Měla jsem velké tušení, tak jsem prohledala počítač, emaily (nejsem na to pyšná, nikdy jsem se mu nehrabala v mobilu apod., ale teď mám aspoň jasno) a našla fotky - jednak ze sexu, ale i třebas ji s kytkou ve vlasech. Mě to taky rád dělával - myslím utrhnout kytku, dát mi ji do vlasů se slovy: "pozor, ať ti nespadne". Upřímně pochybuji, že k ní nic necítí. Odcházím od něj. Vím, že to bude zatraceně těžké a asi to nejhorší ještě přijde. Ale myslím, že nemůžu jinak. Upnu se na své koníčky, na které poslední roky nebyl čas a splním si nějaké sny, které jsem odkládala. Ale i tak mám hrozný strach z prázdnoty...

 

      Moc všem děkuji za povzbuzení. Asi je fakt, že tak stará nejsem a život mám před sebou. A ty děti snad také přijdou. Jen je mi teď tak nějak smutno...

 

Nikola

 

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Milá Nikolko : Iris
holčičko, je to fakt těžké. On Tě připravil o sny, všechno je teď jinak, všechno se Ti sesypalo, jak píšeš. Jak moc Ti rozumím, spousta nás Ti tu přesně a bolestně rozumí.

Ale děvče, Ty jsi skutečně ještě mladá, teď tomu ještě nevěříš, ale teprve na Tebe čeká spousta krásných věcí. A jak někdo už předtím psal - Ty máš zatím volnost a svobodu (i když se Ti jeví smutná a bezradná...) na rozdíl od něj, který už nemá na vybranou. Teprve s příchodem dítěte začínají ty opravdové povinnosti - a jestli on doteď myslel spíše na sebe, jak se zmiňuješ, teď si teprve bude muset poopravit náhled.

Věřím, že všechno je to nějaká škola života pro všechny zúčastněné - Ty se ničeho neboj, i když Ti je zatím ouvej. Teprve rozkveteš, teprve přijde Tvoje chvíle. Jen zkus "přebolet" tu povinnou dobu, než se sebereš, narovnáš a poohlédneš kupředu a dál.
Mně se také svět sesypal ve 30 - jenže to já zůstala s několikaměsíčním klukem, zatímco můj muž nosil květiny jiné. Ve 33 jsem potkala toho druhého, bylo to fajn.

Vím, slova se snadno vyslovují, píše se to snadněji, nežli prožívá.Pomáhá vědomí, že nejsi sama, že spousta lidí má podobné problémy už za sebou - a jsou spokojeni, šťastni a žijí nově a líp.
Jsme s Tebou, i když jen takhle, nevěš hlavu a buď i Ty s námi, pomůžeme Ti.
Ahoj I.
červenec 14, 2009 22:00
nezapomeň mu započítat : alena puntíkovaná
práci, kterous tam odvedla. Nepracovala jsi přece na svým, ale na jeho domě. Nemáš důvod mu to darovat. Taky si započítej zařízení a podobně. A pak ti to na s,lušnej byt hodí docela snadno.
červenec 14, 2009 22:31
I když to teď nevypadá, : Ivča
zase bude líp...zkus tomu uvěřit...

červenec 14, 2009 23:33
Iris, : Ivča
berunko,jak jsi na tom momentálně ty??Dlouho jsem od tebe nic nečetla(měla jsem tu nějaké absence...)
červenec 14, 2009 23:34
Milá Ivčo : Iris
chodím a čtu vás, holky moje, jen mi není moc do psaní.
To já mám absence, o Tebe jsem tady občas zavadila smilies/smiley.gif.
A já má teď podobné volno, jako paní učitelky, téměř do konce prázdnin,takže na vás Ivčo budu mít více času a budu ráda zase ve vaší společnosti.A ty se také ukazuj častěji, ano?
Zatím dobrou noc a jsem ráda, že Tě mám. smilies/smiley.gif
červenec 15, 2009 00:08
Nikolko: : kordulinka
osobně si myslím, že jsi udělala jedinou správnou věc! pro sebe, pro svou budoucnost! Jsi pro mě hodně statečná a rozvážná! Teď už víš zas o něco víc! Máš přece své zkušenosti!
Nikolko jistě, že je Ti smutno, to je přece tak krásně normální, ještě dlouho Ti bude smutno! Ale máš naději! Máš skoro bych řekla jistotu, že ještě můžeš být pro někoho jediná na celém světě! Opravdu z celého srdce Ti přeji hodně síly a hodně radosti v tvém novém životě!
červenec 15, 2009 07:40
Nikolo, gratuluji, rozhodla ses správně. : Myška
Časem to přebolí a ty začneš znovu s někým, kdo si tě zaslouží a bude si tě vážit.
červenec 15, 2009 08:18
Milá Nikolko : mimozemšťan
rozhodla ses,myslím, správně.Ted to bolí a ještě nějakou dobu bude, ale máš naději,že to přejde a bude líp. Kdybys zůstala, bolelo by to pořád. Vím to z vlastní zkušenosti, já odpustila,ale bylo to zbytečné, odpouštěla jsem pak ještě 20let než mi došla trpělivost,abych v 44letech začínala odznovu.Ale nikdy není pozdě.Dnes jsem štastná,že jsem to dokázala,mám skvělého přítele,zase hledím zpříma do budoucna.Držím ti palce a když ti bude smutno,pořád máš kudlanku. Mně tenkrát moc pomohla, za což chci znovu složit poklonu a dík Daniele.
červenec 15, 2009 08:43
Rozhodla ses správně. : mamča
Jsi svobodná a volná. A oni dva, kteří budou využívat dům, který měl být i Tvůj, si na problémy teprve zadělávají. On, který se nestyděl zahýbat, a ona, která věděla, že on žije ve vážném vztahu. Takoví dva nezodpovědní a sobečtí lidé. Teď spolu budou mít dítě, povinnosti a hromadu dluhů.
Né, abys ho za čas vzala na milost, až bude od těch nemilých povinností utíkat !
A na druhou stranu, myslím, že ten rozchod bylo možná Tvé štěstí. S takovým nezodpovědným chlapem bys neměla lehký život, a s dětmi už se pak odchází hůř.
Takhle máš šanci na lepší život, s někým jiným, kdo Tě dokáže ocenit.
červenec 15, 2009 08:53
Milá Nikolo : mia
připojuji se k těm, kteří Ti chtějí říct, že jsi udělala jedinou správnou věc. Těch problémů a starostí hned na startovní čáře bylo tolik, že byste je v budoucnu těžko ustáli. Že je Ti smutno je normální,není zač se stydět. Prošla jsi se svým přítelem kus života, ještě nějaký čas potrvá, než si odžiješ smutek. Je to tvrdá zkušenost, ale paradoxně Tě myslím vnitřně posílila. Přeji hezký život plný radosti.
červenec 15, 2009 09:15
Sikovna holka : Amalka
To nejhorsi mas za sebou, od ted uz bude jenom lip, jojo bude Ti smutno, ale kazdej den o malej kousek min a min az to jednou preboli a zustanou jenom vzpominky. Drz se a nenech se oskubat o to co Ti pravem nalezi propocitej si vsechno co jsi do toho vlozila: prace, dovolena, benzin projetej tam a zpatky - bylas v podstate zednik a to se dneska vsechno plati.
červenec 15, 2009 17:49
Něco je špatně… : Loki
já dostanu polovinu hodnoty domu očesanou o dluhy;
Čtu dobře? Nebo mi něco uniklo? Dům bude mít svou hodnotu při prodeji jako položka AKTIVA. Zatímco dluh je na straně pasiv. To z toho panáček vyleze jako vítěz a Nikola bude za husu. Když, tak dům prodat a o výtěžek se rozdělit. To je spravedlivé. Ale nechat se vyplatit směšnou sumou, z té sumy zaplatit daň z příjmu a ještě být ráda? Finančně gramotný člověk by se takto odrbat nedal.
červenec 15, 2009 20:13
no to mi taky nebylo jasný : alena bodka
jaký sakra dluhy - dům přece bude jeho, takže ho musí zaplatit celý -.tj. dá ti polovinu dosavadní hodnoty domu. A jestli na něm visí nějaké dluhy - to už je jeho problém. Ty chtěj polovinu hodnoty domu a zaplatit práci...zbytek je jeho starost. Proč bys ty na tom prodělávala, protože hodnota domu bude stoupat. Ty máš jako zaplatit dluhy váznoucí na domě a jemu zůstane dům bez dluhů? Nejste manželé, takže se o dluhy nedělíte. Tebe zajímá pouze hodnota domu, přičemž polovina je tvoje. Tečka.
červenec 15, 2009 22:29
nejlíp bude, když si na to vezmeš : alena bodka
právníka - pán se zdá dost vyčůranej
červenec 15, 2009 22:37
... : Sandra.
Mně to tedy, narozdíl od pisatelek výše, přijde docela v pořádku- příklad: dům má hodnotu 6 mio, na 3 se společně složili, na 3 si vzali hypotéku (tj. dluh)- Nikole tedy její ex vyplatí polovinu toho, co je zaplaceno, takže 1,5 milionu a zbytek hypo si doplatí sám. Nevidím jediný důvod proč by jí měl platit polovinu ceny domu- 3 miliony- a tím jí de facto odevzat všechny své dosavadní úspory. Takže myslím, že se dohodli rozumně.
červenec 16, 2009 09:21
a proč ne : alena puntíkovaná
dům v ceně 6 mio mu zůstane a tu hodnotu bude mít - tak by mu holt holka měla naúčtovat jeden a půl melounu za práci.
červenec 16, 2009 15:50
... : Sandra.
zbyde mu dům a dluhy...
Já tedy nevím, Alenko, jestli se v tvém světě vyskytují jiní jedinci, než v tom mém, ale v tom mém neznám jediného člověka, který by přistoupil na to, že by veškerý svůj majetek (protože tak by to bylo- dle tvého návodu by mu zbyly jen dluhy) dal dobrovolně člověku, který od něj odchází (a je jedno z jakého důvodu) Obzvlášť jedná- li se o mladé lidi, které do budoucna nebude spojovat žádný společný závazek. Ani u soudu ti to žádný právník nevysoudí...
červenec 16, 2009 18:27
Loki tak snad pasiva s aktivama souvisej : erika
od společně nabytých aktiv (hodnota baráku) odečteme společně "nabyté" dluhy (hypotéka), a to, co nám zůstane, rozdělíme na dvě poloviny. Jeden si nechá barák a povinnost splácet, druhý dostane tuhle polovinu. Co je na tom nespravedlivé?
červenec 16, 2009 18:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]