O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO VŠECHNO SMÍ SOCIÁLNÍ PRACOVNICE? PDF Tisk E-mail
Středa, 27 květen 2009

 Dobrý den, potřebovala bych se poradit ohledně jednání sociálních pracovnic. Nejdřív vám vysvětlím naší situaci a poté položím dotazy. Jsme mladá rodina, máme 2 malé děti, 5ti měsíčního chlapečka a rok a půl holčičku. Asi před dvěma měsící se našemu chlapečkovi objevily symetrické modřiny v bederní oblasti, přišla na ně zastupující dětská lékařka, která odeslala dítě do nemocnice s podezřením na poruchu srážlivosti krve.

 

 

 

 

 

     Ale současně o tom informovala sociální pracovnice; na to měla jak jsem posléze zjistila, právo.  Spolupracovala jsem s nimi jak se dalo, ale na návštěvy chodí týden co týden, někdy i několikrát do týdne, prolezou náš malý byt 1+1, občas probudí manžela spícího po noční 12ti hodinové směně, křičí na celý byt a když přijdou do druhé naší místnosti zkontrolovat jestli je ustláno a manžel spí, tak prohlásí "zase chrápe co?" Kdykoliv si přijdou zkontrolovat malého, jestli nemá nějaké modřiny, je to taková velmi rychlá návštěva, která ve mě vzbuzuje dojem: „Rychle mi ukažte dítě, my chceme vypadnout".

 

     A další věc kde vidím problém a podjatost proti našim osobám je ten, že tato sociální pracovnice má na starost i domek, kde moje babička má v poručnictví 2 děti a žije v něm i moje mamka; kdykoliv sem přijdou, tak mi tvrdí, že tam byli a že moje babička i maminka by rády vídaly naše děti, které tam nevodím z důvodu nevyhovujících nároků, tedy konkrétně neudržování pořádku a narušování výchovy starší dcerky ze strany její tety a mé sestřenice. Na to mi sociální pracovnice odpoví, že ony na to mají právo se s dětmi stýkat a že tedy máme udělat dohodu;  tu jsme také udělali a odeslali na dodejku na jejich adresu, čekáme na návrat podepsané dodejky a dohody. Dále moje máma a babička před sociálními pracovnicemi pomlouvají jak mě, tak i manžela a mám dojem, že na mě nikdo ohled nebere a mám také dojem, že mě sociální pracovnice asi vůbec neposlouchají.

 

     Po jedné návštěvě u nás doma se tam manžel druhý den vypravil, aby mu vysvětlili pár věcí, podotýkám, že ten den, co zde byli, jsem byla s dětma venku, bylo nádherné počasí a doma bylo jakžtakž uklizeno, jenže moje rok a půl dcerka stačila během několika minut po příchodu domů roztahat hračky, rozpatala jogurt po stole a po zemi a do toho pracovnice přišly, takže druhý den se manžel dozvěděl, jaký tady byl bordel a bůhví jak dlouho se nevytíralo. Načež sociálním pracovnicím ukázal fotografie v již zmíněném domku a sociální pracovnice řekla, že na tom domku nikdy neshledali nic závadného, proč by tam naše děti neměly chodit.

 

     No a včera opět přišly, malá se mi krátce před tím polila, tak jsme jí akorát převlíkala a jelikož jsem momentálně ve stavu nemocných, mám vysoké horečky, hnisavou rýmu a kašel mi sedí na průduškách a držím se spíše doma, tak zde byly nevynešené odpadky (manžel den předtím odjížděl pozdě do práce, tak na ně zapomněl) a ráno se vrátil po noční, tak na lavici byly jeho složené pracovní montérky (dává si je jinak do skříně, ale protože ta dělá kravál, vrže, tak nás nechtěl probudit) a taky tu bylo nevyžehlené prádlo, tak to všechno začaly tady fotit mobilním telefonem; samozřejmě jsem v zákoně našla, že na to mají právo.

 

     Ještě jsem se chtěla zmínit, že chodím na brigádu ve dnech, kdy můj muž má volno, což se sociálním pracovnicím nelíbí. Ale máme půjčky, které byly dříve jak děti a taky se nám během několika měsíců bude prodávat byt. Nelíbí se jim, že máme půjčky, že budeme kupovat byt a že chodím na brigádu a mají tendenci mi brigádu zakazovat, protože mě neustále na brigádě kontrolují a v zápětí jsou na kontrole tady. Mám dojem, že se snaží z mého manžela udělat tyrana a snaží se z něj udělat to, že se taky neumí postarat o děti. To už se snažili i hodit na mě, když jsem k nim dostala předvolání.

 

Tak snad jsem srozumitelně vysvětlila, co se teďka u nás děje a teďka ty dotazy:

 

1) o právech sociálních pracovnic jsem si přečetla v zákoně, ale zajímalo by mě, jaké mají povinnosti, jestli mezi jejich povinnost patří jen buzerace a nebo také třeba řešení vzniklé situace a podobně a jak často smějí chodit k nám na návštěvu.

 

2) za další by mě zajímalo, jaká práva mají rodiče při sociálně právní ochraně dětí, protože o povinnostech jsem se dočetla v zákoně

 

3) máme právo na to, žádat příslušný orgán o výměnu sociálních pracovnic, pro důvod, že mají v kompetenci rodinu s námi blízce příbuznou a máme pocit, že jsou proti nám podjatí a poslouchají spíše je než nás

 

4)mají prarodiče právo vidět vnoučata, pokud si to rodiče nepřejí?, vysvětleno výše

 

5) a co se stane, když jim neotevřu, nebo je odmítnu pustit do bytu, že mám dojem, že sem chodí až moc často kontrolovat malého.

 

 

Předem děkuji za odpovědi

na mé dotazy.

 

S pozdravem Jana

 

 

 

Komentáře (29)add feed
Škoda, : Rozmarýna
že jsi nenapsala, jak dopadly výsledky vyšetření a z čeho tedy vznikly ty modřiny. Myslím, že kdyby to bylo nemocí, že byste to doložili sociálce a přestali by chodit.
květen 27, 2009 10:50
s tvymi dotazy to nesouvisi : mura1
jen moje zvedavost:
vysvetlily se ty modriny? protoze pokud se nasla zdravotni pricina (ta porucha srazlivosti nebo neco jineho), je jasne, ze dite netyrate a duvody, proc vas navstevuji socialni pracovnice pominuly

vztahy s maminkou, babickou a sestrenici teda nechapu. ci jsou ty deti, co ma v porucnictvi babicka? sestrenice? jak narusuje sestrenice vychovu tve dcery? ona tam taky bydli?
jinak pokud jsi vstricna k pozadavku babicky a maminky vidat tvoje deti, dohodnete se na spolecnych navstevach mimo jejich bydliste (coz jsi mozna navrhla, nevim)

ad 4) myslim, ze maji a mohou se v teto otazce obratit na soud.
ad 5) nevim, jestli musi svou navstevu ohlasit predem. pokud nemusi, ty nemusis byt doma nebo se ti muze porouchat zvonek...
květen 27, 2009 10:52
... : Sandra.
Ahoj,to je docela síla. Bohužel ti neporadím, ale to, co píšeš, to je psycho. Staráš se o dvě malinkaté děti, oba s manželem pracujete a bydlíte v malých prostorách. Vím,co takoví prťouskové dokáží rozkramařit a zašpinit během chvilky- u nás to také občas vypadá jak po boji a to máme o dvě místnosti navíc, takže ten nepořádek se více rozptýlí a není to tak vidět. Co je komu po tom, jestli máte oblečení poskládané ve skříni, nebo na lavici, copak na to je nějaký předpis, že oblečení musí být ve skříni?
Zkusila bych se obrátit na právníka- to je takové narušení soukromí,které hraničí s psychickým terorem, že to musí mít nějaké řešení.
A nejsem právník, ale tuším, že prarodiče nemají ze zákona právo svá vnoučata vídat...
Opravdu jsem v šoku- chápu, že jestli měl syn nějaké modřiny, že to muselo být prověřeno, ale jak to souvisí s kupou nevyžehleného prádla?
květen 27, 2009 10:59
sandro : mura1
souvisi to spolu tak, ze "jen 2 prsticky tam strcime, jen co se ohrejeme...". vlezou a uz nikdy neodtahnou

jinak to s tim pravem vidat vnoucata uz jednou na kudle bylo. a ze soud stanovil rozsah navstev u prarodicu
květen 27, 2009 11:05
... : Sandra.
Tak prarodiče možná jo, ale matčina sestřenice asi ne...nebo člověk musí půjčovat své dítě komukoliv, kdo je s ním nějak pokrevně spřízněn?
květen 27, 2009 11:10
vsak jana pise : mura1
dykoliv sem přijdou, tak mi tvrdí, že tam byli a že moje babička i maminka by rády vídaly naše děti


maminka je prarodic, ne? a jana je vstricna, dohodu sepsala a s dodejkou mamince poslala. ted ceka na odpoved. sestrenice pravo vidat deti nevymaha.
květen 27, 2009 11:15
... : Sandra.
Hm, ale sestřenka tam taky bydlí, takže pokud má špatný vliv na děti, tak by mohla babička vídat děti u Jany doma... no ale to není ten hlavní problém, to už si asi Jana nějak řeší.
Problém je v tom, že nějaká osoba ti může s požehnáním státu lézt do soukromí, do bytu, opakovaně a bez ohlášení, může si tam fotit tvoje věci a ohrnovat nos nad mírou tvého úklidu, kecat ti do toho kdo z rodiny by měl či neměl vídat tvé děti, rozhodovat zda smíš, či nesmíš chodit do práce...brrr, až mrazí.
květen 27, 2009 11:38
Na sociální pracovnice slyším samé stížnosti : wendy
a nejhorší je, že do rodin, kde to skutečně skřípe, si moc netroufají. Nebo vrací trápené dítě zpět rodičům. Nerozumím tomu. Nápad s právníkem je dobrý. Nebo zajít za vedoucím těch aktivních pracovnic.
smilies/wink.gif
květen 27, 2009 11:39
Tak to je drsny... : opas
Mimochodem, proc jim otvirate? U nas by baby postavaly pred branou, za kterou by na ne koukal sedesatikilovy pejsek. Zvonek nemame.
A co muzou delat? Nic....
Zadne davky nepobirame, tak at mi vlezou na zada.
květen 27, 2009 11:41
... : Sandra.
... a než jsem dopsala tento komentář, tak si Vojta otevřel indulonu a rozpatlal si jí do oblečení, vlasů a taky do koberce. Zřejmě jsme také případ pro sociálku...
květen 27, 2009 11:41
neda mi to : webverka
Mile Kudlanky, neda mi to, abych nereagovala. Chapu, ze se Jane nelibi neustala kontrola. No nicmene se podivejme na dopis trochu podrobneji. Jeji rodina je uz v peci socialniho odboru. To znamena, ze zde neco neni v poradku. Pani doktorka se podivovala nad modrinami. My, ktere mame deti vime, ze se sem tam modrina objevi a pani doktorka na to nereaguje. Urcite ma zkusenosti a vi co deti dokazou. Pokud reagovala oznamenim, bylo to v zajmu ditete a neco se ji nezdalo. A je lepsi reagovat, nez potom najit nejake tyrane dite. (A ze se to deje vime). Socialni pracovnice poznaji, jestli neporadek vznikl jenom detmi a je tzv. v norme nebo jestli je trvaly a je pro deti neprijatelny. Dalsi bod, ktery me zaujal. Jak to, ze se dcera brani styku svych deti s prarodici. Uz tady je neco "divneho". Jane se zrejme neco v rodine jeji babicky a matky nelibi. A posledni dotaz k uvaze: proc ma babicka na starosti (v porucnictví) dve deti. Kolik znate babicek, ktere maji v porucnictvi dve deti - pokud se nejedna o sirotky?
Shrnuto a podtrzeno:
- doktorka je divna, protoze oznamila modriny, ktere by mohly naznacovat tyrani ditete
- Janina rodina je divna, protoze ma spatny vliv na jeji deti
- socialni pracovnice je divna, protoze se snazi aby deti byly v poradku
- vsichni kolem Jany jsou divni - hmmmmmmm to je divne
květen 27, 2009 12:05
... : bb
především začni u těch vyšetření, ať máš v ruce zprávu od čeho pocházely ty modřiny. Pak si prober, zda berete sociální dávky a jaké. To, že využití dávek ve prospěch dítěte by měly kontrolovat v úplně jiných rodinách je všem jasné, bohužel se to lépe, snadněji a doložitelně kontroluje u takových jako vy, smutná realita.
No a jestli budeš mít zprávu, že modřiny nebyly od bití a kromě běžných dávek - rodičovské a přídavků - neberete nic dalšího, si pak vyžádej u pediatra lékařskou zprávu - posudek o zdravotním stavu dítěte - péče, vývoj, výživa, docházka na kontroly a očkování atd. Bude to něco stát, tři čtyři stovky. Pak s KOPIEMI těch dokumentů zajdi na sociálku a zkus se domluvit se šéfovou, jestli už by ty kontroly nemohly ustat nebo aspoň výrazně omezit na jednu za půl roku, za rok, že chápeš, že bylo třeba kontrolovat jestli dítě není týrané, ale že ti kontrolují i nevyžehlené prádlo atd. Klidně to popiš, ale nevztekej se na ni, pravděpodobně neví co všechno její holubičky u vás předvádějí. Když to nepomůže, když nebude vstřícná, tak se pořád ještě nerozčil a jen řekni, že vám to hodně komplikuje rodinný a běžný život a že tedy zajdeš o radu k právníkovi, co se s tím dá dělat, že jde podle tebe o šikanu a s tím odejdi. Počkej pár dnů - týdnů, když přijdou zase, vem ty kopie dokumentů a jdi za právníkem.

Opas, pokud máš děti mladší 18 let a sociálka dostane podnět od dětské doktorky, tak jak to bylo tady u Jany, tak vás zkontrolovat nejen může, ale přímo musí. Takže kdyby je u brány zastavil tvůj 60kilový pejsek, tak si pozvou na pomoc policii, a ta zakročit musí, protože nikdo neví, zda je u vás vše ok nebo je u vás další Kuřim, pes nepes.
květen 27, 2009 12:08
webverka : bb
může být, však taky se říká "není kouře bez ohně", přitom je to jedno z nejhorších přísloví, protože jako všechna pravidla i tohle někdy neplatí a pak to může nadělat pořádnou paseku.

Může to být tak, že Janina původní rodina není z nejlepších a Jana s manželem se snaží žít jinak. Může být, že babička má v poručnictví děti Janiny sestry, což samo sociálka ví, a proto monitoruje situaci u Jany, byť způsobem padlým na hlavu. A doktorka znalá toho všeho proto na modřiny raději upozornila.
Podstatný se mi proto jeví zpráva o původu modřin a o celkovém stavu malého.
květen 27, 2009 12:14
bb : opas
Co jsem měl zatím do činění s úřady, tak to dopadlo tak, že do schránky hodili vzkaz, já jim zavolal a dohodli jsme se.

Kromě toho se domnívám, že by to s nimi špatně dopadlo. Zákon praví, že mají právo na kontrolu v obydlí. Nikde neuvádí, že mají právo na vstup kdykoli a bez ohlášení. Nechť tedy nechají vzkaz, že by rádi kontrolovali a na nějakém termínu se domluvíme. Takto s tím nemám problém.

Který zákon praví, že mají právo kontrolovat bez ohlášení? LZPS říká, že "nedotknutelnost obydlí je zaručena"
květen 27, 2009 12:34
sociálka : johana
Mám kamarádku, která má dnes už dospělé děti. Když jim bylo 7 a 8 let, rozvedla se se svým mužem, protože si toho neměli moc co říct. jenže ten její muž byl sirotek a v mládí byl u pěstounů. A ačkoliv ta má kamarádka dle mého, byla vzornou matkou- o děcka bylo vždy postaráno, doma čisto, navařeno, ona pracovala... tahali se o děti téměř 2 roky. Jenže manžel je nechtěl proto aby se o ně staral, ale proto, že když u něj zůstanou, bude mít právo na byt. Kamarádka chodila po psycholozích-(ti doporučovali matku), ale nic to nebylo platno, sociálka byla u ní jako doma,hledali kde co. Já jsem byla taky u soudu svědčit, ale prostě bylo to teda ubohé. Ta kamarádka to nakonec vyhrála, ale ty nervy...ne všechny sociální pracovnice jsou stejné, ale tyto byly snad podplacené nebo já nevím co. K cigánům nejdou, ale tam kde problém není...
Mimochodem, když ta kamarádka ty děti vyhrála, tak už znali otce jen z fotky nebo když ho potkali na ulici. Ani nanuk jim nekoupil...
květen 27, 2009 14:54
... : bb
tohle už se tu několikrát probíralo včetně mávání listinou práv a psala jsem co a jak, už se mi moc nechce. Věz jen tedy, že nedotknutelnost obydlí není nadřazena záchraně života a zdraví dítěte, ani bezpečnosti státu, a že tedy jsou situace, kdy se tě nikdo na souhlas s kontrolou ptát nemusí a nebude, i proto, že by to bylo jaksi proti smyslu kontroly. S úřady vycházím podobně, z toho plyne u tebe i u mne jen jediné - nejsme pro ně ničím zajímaví, naštěstí. Nemá smysl o tom polemizovat, ponech si svůj náhled na věc, pokud nenastane situace, která ti ho změní, tak o nic nejde a vlastně to bude znamenat, že máš věci v pohodě a možná i pod kontrolou a dobře tomu tak. Když ne, tak ne, listina nelistina. A věř, není to ve velikosti hlídacího psa :-) Mauerovým by nepomohl ani pes baskervillský předčítající z listiny práv a svobod, a to je taky dobře, ne?
květen 27, 2009 14:55
pokud jde o : Rozmarýna
kontrolu sociálních pracovnic, tak si myslím, že by postrádala smysl, když by se ohlásily předem. To by přece našly všechno v pořádku. Děti by byly napapané, čisté, ...
To myslím všeobecně, ne že bych si myslela, že autorka tohoto článku se o děti nestará.
květen 27, 2009 15:01
bb : opas
Je to tak, že policie (nikoli sociálka) má právo na vniknutí do domu v případě, že hrozí bezprostřední ohrožení zdraví nebo života. Což nejsou dvě modřiny a naopak je video jako u Mauerových.
Vniknout můžou, ale pak bychom z nich s právníkem zkusili udělat trhací kalendář a i za psa by to měli hooodně hrahý.
To by museli najít nějakou utýranou skoromrtvolku, aby jim tohle prošlo.

květen 27, 2009 15:05
Rozmarýna: : opas
Zákon říká, že mají právo na kontrolu. Neříká že kdykoli a bez ohlášení. To může přijít třeba exekutor, tomu zákon na vniknutí právo dává, sociálce nikoli. Kde je napsáno, že zákony musí dávat smysl? Prostě to tak je. smilies/smiley.gif
květen 27, 2009 15:09
Docela často tyto případy řeší Veřejný ochránce práv : KK
Je to podle mého názoru celkem levná, nenáročná a poměrně účinná cesta, jak se podívat úřednímu šimlu na zoubek.
květen 27, 2009 15:09
... : bb
nenáročná, ale ne rychlá, což by právě Jana potřebovala. Nám VOP pomohl, ale trvalo to rok. Naopak paní, která se chtěla vyzout ze závazků a když ji hrozila exekuce, aby nám zaplatila co jí soud určil, se obrátila na VOP. Neuspěla, protože se ukázalo, že vlastní jakousi chatku a že mohla své závazky pokrýt prodejem té chatky (což také nakonec učinila). Ale zkusila to a my se tak svých práv domohli mnohem později a náš právník na to musel vynaložit další čas práci, tudíž se zvýšily naše náklady, které nám nikdo samozřejmě neuhradil, a to jsme byli v právu.


květen 27, 2009 15:20
bb : opas
zaplať si pojistku u D.A.S., nejlepší pojištění, jaké jsem kdy uzavřel. Před měsícem mi pomáhali řešit spor ohledně kvality nakoupených diamantů a předtím zase sousedský spor o pozemek. Celkem jsem s nima řešil asi pět věci a maximální spokojenost. Můžeš si klidně nechat svýho právníka a pojišťovna ti zajistí financování.
květen 27, 2009 15:24
opas : bb
když doktorka nahlásí na sociálku dvě modřiny u dítěte, tak sociálka ví, že doktorka k tomu má důvod a neplaší kvůli upadnutí na kole a pokud budeš následně sociálce bránit v provedení kontroly, věci budou postupovat jinak a v jiném tempu, než možná myslíš, bez ohledu na kasání se právníkem a psem, na to jsme všichni zvyklí, to je skoro folklor, ale už mě to nebaví rozebírat, protože to nemá smysl, vždycky, ale opravdu VŽDYCKY se najde někdo podobný kdo ví jak by jim to předved´ a dokonce i trhací kalendáře a hooodně drahý za psa už jsem naživo slyšela:-) domluveno, co jsem k tomu chtěla říct, to jsem řekla.

květen 27, 2009 15:27
... : bb
hm, s právníkem jsem maximálně spokojená, ale s pojištěním skutečně ne, už dlouho se snažím najít optimální pojištění pro krytí našich rizik, ať pátrám jak pátrám, nakonec se dozvím, že v podstatě nebudeme kryti pro nic z toho, co potřebujeme. V praxi to vypadá tak, že se pojistím proto, abychom partnerům pojištění např. all risk mohli doložit, neb je to podmínka smlouvy, ale pak zjistím, že právě na ty situace, které by u nás mohly nastat, se pojištění nevztahuje. A zase nastoupí právník...
květen 27, 2009 15:36
Opasi, : Rozmarýna
já nepsala nic o tom, že mají sociální pracovnice vnikat do bytu. Já psala, že kontrola by postrádala smysl, pokud by se ohlásila předem. Někdo tady totiž radil, aby se autorka dohodla na sociálce na předem ohlášených kontrolách, aby nechodily pracovnice, kdy se jim zlíbí
květen 27, 2009 18:56
Předvolání : Petka
Dobrý den, já dnes dostala předvolání na sociálku ohledně osmiletého syna, je ADHD, ale ve škole se učí na jedničky, máte někdo ponětí , jaké všechny možné důvody vedou k tomuto předvolání? Volala jsem tam,ale po telefonu mi řekli jen jediné, že mě doma nezastihli, proto to předvolání. Ty dny do toho data budou dlouhý, přemýšlím co se kde mohlo stát...nechápu to...
leden 07, 2011 12:39
jak je mozne ? : zoufala
matka ktera pracuje plati stara je spatna musi dokazati se umet postarat tem ktery ma pece ne dela nic ne plati ne stara akorat vyhrozuje navic lezi vbase kriminalce musi se repectovat prani ale matce zustava peklo vy nekdo radu jak stoho ven?muze pravnik menit veci ke spravnem?
březen 18, 2011 15:47
Práce v České spořitelně : Adéla Soušková
Dobrý den,pracuji v České spořitelně a ráda bych vás tam pozvala teda jestli chcete jsem totiž šéfka a pokud teda chcete u mě pracovat tak se nebojte mi napsat těšilo mě.Adéla Soušková
březen 24, 2014 16:22
nemaji právo : Dominik balkar
můžou chodit od 7 do 20h každý den (včetně do ne)
září 28, 2014 12:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]