O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ŽIVOT ZMÁČKL PAUZU? - III. PDF Tisk E-mail
Středa, 06 květen 2009

 Hodně sem si rozmýšlela, jestli ty naše osudy mám ještě takhle „vydávat na pokračování". Ale ono je to vlastně jako kdybych si jen psala deník, jen navíc dostanu vaše názory, a snad právě to mi i pomůže. Jako ostatně pomohlo i minule. Nevím, jestli si pamatujete, co jsem tenkrát psala: prostě a jednoduše jsem čirou náhodou přišla na to, že můj manžel si vytvořil ještě jeden příjemný život bokem.

 

 

 

 

 

      Že má ještě jeden svět, kam ale my, tedy já a děti, nemáme přístup. Když jsem mu pak řekla, že o tom všem vím, tak nastalo určitou dobu takové zvláštní nepříjemné ovzduší. Snad si to dovedete představit - zajetá domácnost a starání se o děti, to všechno jelo dál, jen mezi námi bylo dusno. Já napřed byla uražená, pak vyčkávací. A to jsem ještě měla doma nešťastného a zklamaného...  Nějak jsem se nemohla smířit s tím, že tohle je asi nejspíš konec dosavadní pohody.

 

     Jenže on se pak velice rychle otřepal a docela mu to naše „kamarádské" spolužití vyhovovalo. Je to asi deset dnů, kdy mi poslal sms, že bychom se tedy měli dohodnout na nějakém tom vyrovnání a vlastně rozvodu. Protože „si uvědomil, že srdcem je jinde". Nejhůř na mne zapůsobilo, když pak přišel s papírem, kde měl všechno dopodrobna rozepsané: co si vezme on, co tu nechá mě a dětem, kolik na ně bude platit, kdy za nimi bude chodit. Bylo toho vlastně papírů víc. Nejspíš na tom museli zapracovat oba, protože on rozhodně nikdy nebyl na nějaké podobné tabulkování. A tohle měl dokonce zpracované v Excelu... Dal mi kopii, abych si to všechno promyslela, že se když tak dohodnem na změnách, kdyby něco.

 

     Nakonec jsem s tím zašla za jednou kamarádkou, já do té doby opravdu nikomu nic, tohle přeci není nic, čím by se člověk mohl chlubit, ale teď už mi to všechno začalo přerůstat přes hlavu. Musím ale uznat, že to měl všechno rozplánované velmi dobře, nemůžu říct, že by ani moc bral, ani moc dával. Taky jsme se dohodli, že to řekneme oběma rodičům, což se pak i stalo.

 

     A pak jsem v neděli přijela s dětmi s výletu, on nikde a nevrátil se ani v noci, takže jsem si řekla, že už je tedy po všem, že už se odstěhoval. I když ona bydlí u rodičů. Píše se mi o tom tak mizerně... Protože v pondělí ráno mi do práce zavolal jeho bratr, že můj manžel spáchal sebevraždu, že ho z toho dostali a že je v nemocnici. Ještě mi řekl kde.

 

     Tak asi jen stručně, co jsem se pak všechno dozvěděla: on pronajal pro svou jedinou velkou novou lásku byt, který už asi čtrnáct dní zařizoval a když tam v neděli přišel, tak ji tam našel s jiným a ona mu řekla, že ho nechce, že si všechno rozmyslela, že se bude vdávat, a že je i s tím druhým v jináči. Že i ví, že to je jeho, že tedy ať se vrátí zase domů ke své ženě a dětem. A pak ho prý ten její nastávající docela vyhodil z toho bytu. On se prý pak opil a pak se nacpal nějakýma práškama. Pak ještě stačil právě tomu bráchovi poslat nějaké loučivé sms, takže ho našli, odvezli, vypumpovali a teď je v nemocnici...

 

     Vůbec nevím, co mám s takovým člověkem dělat. Jak se mám teď k němu chovat? Co řeknu dětem? Je mi z toho všeho strašně mizerně, je to tak nedávno, co bylo všechno úplně jinak, kdy jsme byli obyčejná normální rodina. Jsem doma, vzala jsem si dovolenou.

 

Dana

 

 


 

Našla jsem Danino předchozí psaní:

první zde,

druhé zde

 

 

 

 

 

Komentáře (165)add feed
To mě moc mrzí, : Lotka
vůbec nevím, jak bych ti poradila, co s takovým člověkem. Ale chci ti jen napsat, že s tebou soucítím, myslím na tebe a opravdu je mi to moc líto, jak to dopadlo. On byl opravdu asi slabý, přečetla jsem si minulé díly a tak nějak to sedělo, jak se litoval, brečel atd. Moc ti držím palce, ať to nějak zvládneš a ať to nějak dobře (hlavně pro tebe a děti) dopadne.
květen 06, 2009 11:17
... : Jája
Tohle je fakt sra*ka k pohledání. Dani, to byla demostrativní sebevražda, ještě že tak. Co pak ty děti a co ty. Chovala bych se asi slušně a mrazivě, tak jak si zaslouží. Ublížil hlavně a především tobě a taky to, co udělal svědčí o nějaké vniřní nezralosti a slobosti. Nevím, takhle se přece nechová chlap s dětma, ať už jde to manželství kamkoliv. Tohle by mě asi štvalo suveréně nejvíc. Dětem říkat nic nemusíš, aspoň já si myslím, že to není nutné a přeju ti, ať se ti ten smutek co nejdříve přemění ve zdravý vztek a naštvání, protože ve vzteku je spousta energie a s ní jde něco dělat, něco změnit. Hlavu vzhůru.
květen 06, 2009 11:25
Vzhledem k tomu, že spáchal demonstrativní sebevraždu kvůli té druhé, neměla bych s ním slitování. : Myška
Je to nastartováno, tak bych se rozvedla. Tomuto člověku bych už nikdy nemohla důvěřovat.
květen 06, 2009 11:32
Dano : mia
docela mě mrzí,že tak hluboce prožíváš tyhle peripetie,na jejichž vzniku má vinu především tvůj slabošský manžel.Sama nevím,jak bych se v podobné situaci zachovala a jsem docela zvědavá na reakce.V každém případě se neuzavírej doma-tím by sis připravila živnou půdu pro přemítání a deprese.Raděj vyraž s dětmi někam ven.Držím palce.
květen 06, 2009 11:35
Hlavně si ani na chvíli : Vodoměrka
nepřipouštěj výčitky, že za to třeba můžeš a že se o něho teď musíš postarat... chtěl se rozvést? Chtěl lítat výš a lépe? No a jejda, najednou bum a rána? Kdo chce víc, nemá nic. Platí to. Rozvést se chtěl, dělit majetek chtěl, já bych to dotáhla do konce. Třeba se ta jeho kopretinka ještě spálí a bude jí dobrej a postará se o něho. Asi bych nedovedla zapomenout a jet dál, jako by nebylo nic mezi námi, žádná druhá, žádný rozvod, prostě fungovat dál jako stroj a dělat, že je vše v pohodě. Dobře mu tak. Každému, co si zaslouží.
Jen není fér, že tyhle jeho hnusy se dotýkají tebe, to fakt není fér. Tohle mělo přijít až po rozvodu. Být hodně cynická jako Puntíkatá, asi bych napsala, že škoda, že se mu to nepovedlo, vdovskej důchod není k zahození smilies/wink.gif
květen 06, 2009 11:38
. : Míša šíša
Dana říká, že vůbec neví, co má dělat. Ale Dana tedˇ není na tahu, manžel od ní přece odešel a jejich vztah uzavřel. Mě by především zajímalo, co teď udělá on.
No, je to síla.
květen 06, 2009 11:39
Vodoměrko, : Míša šíša
ad poslední věta smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif
květen 06, 2009 11:41
Míšo šíšo, : Vodoměrka
já mám pocit, že se teď bude chtít vrátit domů, jako že o nic nešlo a ještě si hrát na ublíženýho chudáka. Já bych věděla, co dělat. Sbalila bych mu jeho polovinu věcí dle excelového rozpisu a pomohla bych mu to odstěhovat.
No ale je mi Dany moc líto, tohle je taková podpásovka, co člověka nadobro rozhodí. Přece jen je to muž, se kterým žila léta v manželství a určitě zažili i hezké věci, které se nedají jen tak vymazat a zapomenout. Proto píšu, že to k Daně není fér, že to ten osud tak zařídil, tak zamotal. Radila bych jí vyčkat, jaký krok podnikne on. Ale hrát si na matku Terezu bych moc nedoporučovala, pokud nechce zbytek života vláčet na noze železnou kouli.
květen 06, 2009 11:44
Danuško : Ráchel
hlavně neobviňujte sebe. Je to zatrolená situace. Ale ukázal jaký je zbabělec a slaboch. V okamžiku kdy se jemu zhroutil svět, tak už nechtěl žít, ale vy musíte unést všechno, starosti o děti i vaše fungování do budoucnosti. Nechala bych ho, aby si to vyžral až do konce. Dovedu si představit reakce vašeho okolí, které ho určitě lituje, chudáka!
květen 06, 2009 11:54
... : mia
Myslím,že kajícník se bude chtít vrátit.Ted hodně asi záleží jaký typ osobnosti Dana je.Může být ženská ,že si řekne "Tak a ted budu mít otěže v rukou já" ,pak může být typ jak píše Vodoměrka-Matka Tereza anebo typ /k němu asi patřím i já částečně/ že mu neodpustí-hlavně ten rozpis majetku by mi asi zošklivil dotyčného.A je fakt,že sebevraždu nejspíš spáchal kvůli té druhé,takže od toho bych odvíjela další úvahy.
květen 06, 2009 11:55
... : Sandra.
Mio, on nespáchal sebevraždu, ani se o ni nepokusil. Tohle je demonstratic ní sebevražda jak podle tabulek- člověk, co se skutečně chce zabít, tak to udělá tak, že pokud nezafunguje náhoda jak blázen, povede se mu to. Náhoda jak blázen ovšem není, že napíše SMSku na rozloučenou svému příbuzenstvu- a pokud už posílá SMS na rozloučenou, tak se zabije někde, kde ho nenajdou, ne doma. A tu demonstraticní sebevraždu nespáchal kvůli té druhé, ani kvůli dětem, ani kvůli Daně, ale jen a jen kvůli sobě. Teď čeká která z jeho žen ho polituje a vezme ho zpátky- alespoň jedna by mohla, že? Ženy už takové samaritánky bývají smilies/cry.gif Rozhodně si to tím spravil u svých rodičů, kteří předtím na něj, hádám měli pifku- přeci jen odchází do vnoučat- a teď o něj určitě budou mít starost- přeci jen to jsou rodiče. A když to pak náležitě podá, tak se jistě najde víc lidí, kteří ho politují... Co říct dětem? To bych si asi rozmyslela podle toho, jestli Dano uvažuješ o tom vzít ho zpátky, nebo ne. Pokud ho nechceš vzít zpátky, tak jim to řekni tak, jak to je- bála bych se, že když si on vymyslí nějakou výmluvu (jak to umí, podle tvého minulého článku) tak že si z toho děti ještě vyvodí, že se táta chtěl zabít kvůli tobě. Pokud ho chceš vzít zpátky a vytvořit s ním opět šťastnou rodinku (což já už bych na tvém místě rozhodně nechtěla, protože tvůj chlap se mi jeví jako lhář, slaboch, manipulátor a citový vyděrač, ale rozhodnutí je na tobě) tak bych se asi snažila zachránit zbytky tatínkovi reputace v očích dětí a řekla jim jen, že je v nemocnici kvůli bolestem v žaludku, nebo něco takového...
květen 06, 2009 12:17
... : Los evropský
Já si myslím, že správné řešení je, dotáhnout rozvod do konce. On si začal, tak ať teď sní, co si nadrobil. Co na tom, že se situace změnila... měl si to rozmyslet dřív. Ne? Otěže v rukou by paní Dana mohla chvíli mít, ale vydržet s ním dalších 20 let - chvíli bude na koni, ale co potom?
květen 06, 2009 12:17
... : Sandra.
sorry za překlepy, dělám tu x věcí najednou a je to vidět:-)
květen 06, 2009 12:18
... : Los evropský
MJ ještě doporučuji knihu Zdeny Frýbové, na název si teď honem nevzpomenu, kde jsou zpracovány čtivým způsobem různé případy z manželské poradny. Je tam také případ Muž slaboch, a byl tam velmi obdobný případ, kdy se chlápek nejdřív nedokázal ani jedné vzdát, a když ho koply do z... obě, tak se zhroutil. Nebo tak nějak. V každém případě, můj názor je jednoznačný - dveře si zavřel sám...
květen 06, 2009 12:21
v tomhle kontextu : kolemjdoucí
už ten poslední příspěvek z prvního vlákna nevypadá až tak vtipně. Dano, jestli má někoho (brácha?), kdo za ním může chodit do nemocnice, nech ho v tom plavat. Pokud jsi jediná, kdo je na blízku, pomáhej mu nežli se z vyhrabe z nejhoršího. Pak se můžete začít třeba rozvádět...
květen 06, 2009 12:21
Los evropský : Míša šíša
Ta kniha se jmenuje "Den jako stvořený pro vážnou známost". Je to fakt perla.
květen 06, 2009 12:30
Vodoměrko, : Míša šíša
no právě, Dana teď musí počkat (rozhodně bych nedoporučovala nějaké návštěvy v nemocnici). Jestli se manžel teď bude chtít vrátit domů, tak potom bude rozhodnutí na Daně. A já bych taky radila vypakovat. Lze si takového člověka vůbec pak vážit?
květen 06, 2009 12:34
... : Regina
jasně že se bude chtít vrátit. Kam byl šel? K milence sotva, tak leda ještě k rodičům. Dani máš to teď plně ve svých rukou jak se k tomu postavíš a jak se zachováš. Moc ti držím palce. Ono se lehce řekne ať ho sbalíš a vypakuješ. Ale do doby než potkal onu dotyčnou píšeš že jste fungovali jako normální rodina. Určitě se najdou i takové případy, které svým protějškům nevěru odpustili, vzali zpět na milost a nelitovali toho. Manžel teď dostal obrovskou životní facku a možná se poučil na celý život, možná...každopádně bych mu to teď dala pořádně sežrat chladným odměřeným přístupem, žádná lítost a počkala zda se s prosíkem bude chtít vrátit domů. Řešit teď rozvod se mi zdá unáhlené.
květen 06, 2009 13:11
no teda : Kamila
je mi líto, ale co je na rozvodu unáhleného? Kdyby ho nový milenec jeho milenky nevypakoval, tak by si užíval, jak plánoval. Ale najednou se mu zhroutilo všechno a jak už tu někdo psal, počítá s tím, že se někdo slituje. Já bych se tedy neslitovala a udělala bych to tak, jak napsal kolemjdoucí neb do mrtvol se nekopá. Takže jestli za ním někdo do nemocnice chodí, ty nechoď. Až se vyhrabe z nejhoršího (věřím, že to byla demonstrativní sebevražda, ale stejně je to pecka), tak bych se rozvedla dle přiložené excelovské tabulky! Bez zaváhání! Sandra to napsala přesně - lhář, slaboch, manipulátor a citový vyděrač....brrrrr smilies/undecided.gif
Co je sakra na tomhle komentáři krátkýho??!!!!
květen 06, 2009 13:46
... : Linda 1
Tak jak píše Kamila, brrrr citový vyděrač. Aby nezačal stejně citově vydírat ve chvíli kdy přistoupíš k rozvodu. Já se s citovým vyděračem taky bohužel potkala, i s tou demonstrativní sebevraždou, a můžu říct že jsem ztratila na něm všechno pěkné, co kdy měl, měl-li vůbec. Myslím že to na tebe přijde samo, ten pocit že s takovým člověkem nechceš mít nic v budoucnosti společného.
květen 06, 2009 14:00
šida, žře se to nepovedlo : alena bodka
mohglas mít klid svatej, brala bys vdovskej a sirotčí důchod a měla bys knečně klid. Co kdybys mu donesla do špitálu termosku kávy ochucené otrušíkem? si by to pak nikdo nezkumal, když už se o jednu sebevraždu chlapec pokusil....
květen 06, 2009 14:36
alenko : kolemjdoucí
už tolik nehul....
květen 06, 2009 14:45
Dano : Milene
pro tebe je to teď opravdu asi příšerná situace. Ale většinou je nejvíc postižený ten, který to nezavinil. Poslední asi 2 měsíce se tvůj manžel opravdu chová jako slaboch a totální zbabělec. Jeho pokusu o sebevraždu, bych nepřikládala velký význam. Když se člověk pořádně opije, tak dělá věci nad kterými zůstává rozum stát. A jestliže má sklon k sebelítosti, tak se to v něm alkoholem pěkně znásobí. Musíš si zvážit jaký byly ty roky manželství. Jste spolu 15 let. Jestli byl takový slaboch před tím nebo jen za této situace, do které se dostal díky milence. Samo, že se do ní dostal sám a je jasné, že to neuměl chlapsky vyřešit. Já ho tím vážně nechci omlouvat. Ať se uzdraví sám, vypumpování žaludku není zas tak nic vážného. Má přeci pronajatý byt, tak má kam jít. Ta jeho milenka je asi případ a jen svědčí o tom jaký byl blb. Není mě jasné, že se nechal z bytu nějakým přivandrovalcem vyhodit a taky to, že ona ví, čí je dítě. Myslím si, že možná ani žádné nečeká, jen ho chtěla vytočit a skončit to s ním hned. Když bude bydlet jinde, nebudeš ho mít pořád na očích, nebudeš se cítit tak mizerně. Problém je jak to říct dětem. Uvidíš s čím za tebou přijde. A dej si načas na rozhodnutí. A myslím tím na obě strany rozvod nebo ho vzít zpátky. Třeba to bude všechno jinak a slituje se milenka. Drž se, starej se o děti.
květen 06, 2009 14:46
Už jsem si říkala, kde je ta Puntíkatá ?! : wendy
A Míšo dík, aspoň tu knížku od Frýbové nemusím hledat, mám ji sice doma, ale název jsem si nevybavila. Znáš Den jako stvořený pro lásku ? Z tunajších příspěvků už by se taky dalo ledacos napsat...
květen 06, 2009 15:03
No puntíkatá je tady, : Krakonoš
protože téma s Gábinou jí evidentně nesedí. Tam nějak chybí ten padouch chlap, zato tady máme tak skvělej terč, že by trefil i slepej.smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif Zdalipak si tenhle článek přečte taky Gábina? Aby věděla, jaký to pak může mít konce. smilies/grin.gif
květen 06, 2009 15:07
... : bb
"Vůbec nevím, co mám s takovým člověkem dělat." - a proč bys s ním měla něco dělat? Dělala bys něco s bývalým kolegou z práce, kdyby se opil, slupl pár prášků, napsal něco žalostnýho bráchovi a nechal si vypumpovat žaludek? Pokud by tě sám nekontaktoval, tak asi nic, ne? No tak udělej to samé - NIC. Protože jakmile odešel, nalajnoval ti život bez sebe a sobě život s ní, už se nemusíš ničím, co udělal potom, zabývat. Že máte pořád společné děti, majetek atd. je jiná věc, to budete řešit až se dá dohromady. A přesně tak bych odpověděla na jeho pokusy, nebo pokusy jeho rodiny dostat ho zpět do mé péče. Jedna krátká SMS nebo jedna krátká odpověď - na cokoli, co napíše/zavolá/sdělí on nebo někdo jiný: Ať se brzo uzdraví a pak ať se ozve, domluvíme ty věci, co jsme předtím nestihli, čau. Tečka, co jiného?

"Jak se mám teď k němu chovat?" NIJAK. Viz výše.

"Co řeknu dětem?" skutečnost tak, jak je mi známa. Tedy - otec se se mnou rozešel protože potkal někoho jiného, to se bohužel stává. Tady mi napsal nějaké věci kolem vás, peněz atd. - ukázala bych tabulky, aby viděly, že si nevymýšlím. Nestihli jsme to zatím probrat, volal mi strejda, že tátu ta jeho nová vykopla, opil se, na to si vzal nějaké prášky a bylo mu špatně, tak si pár dnů poleží ve špitále, ale bude v pořádku, nebojte. Na dotaz, zda šlo o sebevraždu, bych odpověděla popravdě - nevím to jistě, jestli ano, tak spíš naoko, natruc, protože kdyby se chtěl zabít, tak by nepsal strejdovi sms, a určitě by to udělal jinak, než se opít a vzít si malé množství prášků.
"Jsem doma, vzala jsem si dovolenou. " doufám, že kvůli sobě, aby ses zregenerovala, vyšla si do přírody vyčistit hlavu, zaplavat nebo na masáž, a ne kvůli tomu, že tvého skoro bývalého muže vykopla jeho milenka a on se ožral a slupl pár prášků...a že ti ho třeba přivezou domů abys o něj pečovala...

květen 06, 2009 15:22
Krakonoš : Iris
..abychom my všichni věděli, jaké to může mít konce smilies/wink.gif
květen 06, 2009 15:26
... : Athena
Neputuje náhodou každý zachráněný sebevrah k vychladnutí do blázince? Jestli on neskončil spíš na záchytce a rodinka nepoužila tohle story aby tě obměkčila a vzala jsi ho zpět. :-P
květen 06, 2009 15:31
no, : mura1
nejdriv putuje do nemocnice a pak do blazince. ale mozna to uz dneska neni povinny.
květen 06, 2009 15:38
Docela bych si tipla, : saffron
že ta demostračka byla namířená směrem k milence...na tohle mysli, Dani...že ty ho možná vezmeš pod ochranné křídlo a budeš litovat a šetřit a on bude zlatý....ale řekla bych, že kdyby se (haluzově)i milenka ozvala, že je nečekaně sama a že to tak nemyslela, tak se "krásně usmíří" a on Ti asi znovu zamává žádostí o rozvod...se slabochem je to vždycky pro toho druhého partnera trápení a nejistota...takže zvažuj velice do čeho se chceš navézt.
květen 06, 2009 15:40
protože : Iris
tak, jako někteří Krakonoši nemají talent na manželství a rodičovství, jak píšeš, tak někteří nemají talent na nevěru a vášnivé osudové lásky.Manžel Dany mně osobně připadá jakou TROUBA, který si po všeobecně uznávaném vzoru zkusil to, co se dnes běžně dělá na všech úrovních společnosti.
A neumí to,nabil si čumák, zatraceně to schytal za svoji nešikovnost a neodůvodněné machrovství, myslel, jak je snadné se zamilovat, užít si nové vášnicé láffky a trhnout se od rodiny, každý to dělá.Jak snadné.
A neuměl to,nezvládl ani odchod ani tu holku, oškubala ho jako slepici, dobře sice jemu tak, ale zase do odse..e rodina....jo, už je to jako červená nit, už mám chuť napsat, že je to hnus.

Nebyl trénovanej, to je termín, který jsem přečetla v článku jednoho odborníka, přátelé.
A Dana je chudák holka, zdaleka jí nepomůžou jenom vaše tvrdá doporučení, je to ještě hodně krátká doba, co se jí v jednom momentě celý život absolutně otočil, obrátil dnem nahoru. Do té doby měla svou rodinu, svého muže a děti ráda.

Rozcupujte mě, ale já jí chápu a já jí tedy nedovedu jednoznačně poradit.
Dano, odbornou pomoc doporučuji, máš-li možnost. Nejen pro Tebe, ale i toho troubu. Pa



květen 06, 2009 15:45
Kolemjdoucí :-))) : Míša šíša
Taky mě okamžitě napadlo, že je Alča sjetá smilies/grin.gif smilies/grin.gif
No, aspoň jsme si to smutné téma trochu odlehčili, že jo.

Wendy, to neznám.
květen 06, 2009 15:47
Muro a ostatní : Iris
každý suicidální pokus vždy musí být vyšetřen psychiatricky ještě za hospitalizace a návrh k observaci na lůžkovém oddělení se myslím netýká všech - pokud je to absolutně zfušovaná demonstračka, psychiatr to pozná. Ale také pozná, popkud je dotyčný natolik v pr..li, že pro něj tenhle hloupý ventil měl smysl. Budou možná prášky a určitě buou kontroly.
květen 06, 2009 15:53
Alča : Iris
si jenom nenašla brejle, to pak vypadá přesně takhle smilies/grin.gif
květen 06, 2009 15:54
no : Athena
takže pokud je to demonstračka, blázinec se konat nebude a je asi jasno. Jako zákonná manželka se navíc může jít dotázat na zdravotní stav manžela a hned bude vědět na čem je. :-P Jen musím dodat, že mít doma takovouhle změklotinu, co nedokáže říct zpackal jsem to, promiň, asi šťastná nebudu.Brr
květen 06, 2009 15:59
iris : mura1
my vime, ze jsi zdravotni sestra, i rozumime slovum suicidalni, hospitalizace a observace, ale cesky by to vypadalo lip smilies/wink.gif
květen 06, 2009 16:04
Tak už vím zas něco víc, : Danadana
Ten můj bláznivý manžel je snad už relativně v pořádku, tedy bude určitě v pořádku. Dětem jsem řekla, že je na služebce, a dál uvidím.
Nějak se s tím vším budu muset poprat. Jak je to s tím bytem, co pronajal, to nevím, ono je dost dobře možné, že je to na její jméno a tím pádem by byl asi namydlenej. Musím přiznat, že na jednu stranu mu to docela přeju, ale zase si říkám, že to všechno, co do toho vložil, o to (a to ani nevím, kolik to bylo, ale určitě hodně) vlastně ošidil děti. Protože pochybuju, že by mu ta nevinná duše chtěla vrátit.
Nakonec jsem ráda, že je teď jinde než doma, musím si to všechno pořádně rozmyslet. Ale fakt je, že mi nějak všechno hlava nebere.

Moc všem děkuju, je to fajn, že někde jsou úplně neznámí ale prima lidi, komu se můžu svěřit.
květen 06, 2009 16:05
muro bez legrace : Iris
česky nad tím musím jednak dýl přemýšlet, jednak jsou to obecně známá slova a za třetí jsem tomu chtěla dodat vážnost, no. smilies/smiley.gif
Psychiatricky, demonstračka a ventil nevadí, že?
květen 06, 2009 16:08
... : Sandra.
tak přeci tu nebudeme slovíčkařit, ne? Pokud někdo nějaké slovo nezná, podívá se do slovníku a alespoň si rozšíří slovní zásobu:-)
květen 06, 2009 16:12
jako třeba já :-) : bb
tedy nemusela jsem se dívat do slovníku, docvaklo mi to ze smyslu věty, ale vidět to slovo samostatně, spojím si ho s observatoří.
Asi mám blíž ke hvězdám než do blázince.
květen 06, 2009 16:21
Děti už máte nejspíš tak velké, : mamča
že by se jim nemělo (ani milosrdně) lhát.
Udělala bych to úplně přesně, jak radí "bb" v 15:22.
Poožádala bych svého stále ještě manžela, aby se laskavě ubytoval dočasně u svých rodičů, dokud se nevyřeší ty záležitosti kolem rozvodu.
Pokud by ses přece jenom rozhodla mu odpustit a vzít ho zpátky, tak ať máš na to rozhodování klid a volné ruce. A žádný spěch... smilies/wink.gif on také nespěchal se svěřováním se svými záměry, a to už měl pronajaté i "hnízdečko lásky". smilies/grin.gif Netušil, že mu tam vleze kukačka. smilies/cheesy.gif

květen 06, 2009 16:22
bb : Iris
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 06, 2009 16:22
Dano : Iris
Drž se.Vím, jak těžko, přetěžko Ti je.
Je to Tvůj muž, je sice na pár facek, ale je to moc krátká doba - a ty máš blíž k lítosti než k nenávisti.
Třeba zase nebyl takový trubka, aby to všechno na ní napsal. No spíš asi jo, protože ona je zřejmě bestie a vyzná se, totálně ho nablbla, nebyl by první. Ale jisté to není, tak doufej.
On se spálil, protože není sukničkář, dostal na čumák a protože je to chlap, hroutí se. To my jsem silné, ne oni. Já u svého chlapa občas vidím také bezradnost, znám ho a vidím, že je nadoraz. Ale dobře mu tak, on si to zavinil.
Jo, kdyby nebyly v tom ty děti a city. Protože Ty jsi citlivá a hodná holka.
Danuš, bude líp, chce to čas a skutečně odbornou pomoc, popátrej, zagůgluj.A jakkoliv to není praktická rada, věř v boží mlýny, semelou toho pravého. A nemusí to být zrovna jen on..

květen 06, 2009 16:34
prošla jsem zběžně kapitoly I a II, a : : bb
Čekala jsem hádku, obhajování, obviňování, všechno jiné jen ne to, že on se obyčejně rozbrečí a začne naříkat, že neví co má dělat, že je zoufalý a ... Nakonec abych konejšila a uklidňovala já jeho!!!

pán bude chtít zpátky k mamině, utěšit a pochovat.
květen 06, 2009 16:41
.. : kolemjdoucí
utěšit a pochovat


aby si to Dana špatně nevyložila.....
květen 06, 2009 16:45
ok, doplním : : bb
utěšit a pochovat od maminy (Dany)
květen 06, 2009 16:46
bb : kolemjdoucí
já to myslel ale úúúplně jinak....
květen 06, 2009 16:48
... : bb
tedy jsem si to taky špatně vyložila, tak vysvětli
květen 06, 2009 16:49
bb : kolemjdoucí
pochovat lze různě...
květen 06, 2009 16:51
no asi : Kamila
dát mu ten otrušík navrhovanej tečkovanou .... no a po úspěšné vraždičce pochovat do rodinné hrobky smilies/grin.gif
květen 06, 2009 16:51
bb : Iris
vždyť říkám, je to trubka, který si chtěl hrát na "Parolánka" a neumí to.
Rozhodně se bude chtít nechat utěšit od své ženy, a třeba nejen utěšit - kdyby to bylo poučení jednou provždy, nemuselo by to být za dodržení spousty přesně daných pravidel to nejhorší, ne? Udělal to přece blbec poprvé, nebo ne? A ještě děsně, fakt.
Já jsem holt měkká.

Tohle je citace odborníka z jednoho portálu:

......pokud muže rozdělíme na dva základní typy, sukničkáře a slušňáky, a odmyslíme si veškeré další kategorie, u sukničkářů se s čímsi takovým dá počítat. Ale u slušňáků, kteří milují svou manželku, žijí pro rodinu, jsou charakterní a čestní? A nenechte se mýlit, takoví muži stále ještě existují! „Bohužel často se stávají snadnou kořistí nezadaných mladých žen. Proč snadnou? Slušní muži se totiž programově vyhýbají flirtování, jenže nedostatek tréninku u nich často vede k tomu, že přes svoji zralost a inteligenci jsou ve srovnání s trénovanými lovkyněmi nezkušení zajíci...


květen 06, 2009 16:52
... : bb
jako že by ho utěšila a pak do hlíny uložila? to bych si nedovolila radit kvůli Aleně Puntíkaté, neb respektuji copyright :-)
květen 06, 2009 16:54
bb : Iris
zase smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 06, 2009 16:57
... : bb
:-)
květen 06, 2009 17:00
... : Sandra.
Iris: poprvé? No, ono některé věci stačí udělat jednou...
Neříkám kdyby si někde vrznul, ale to není tenhle případ. A ještě jinak- jiná situace by to byla, kdyby přišel prosit o odpuštění poté, co zjistil, že jenom Dana je jeho jediná a životní láska a že tamto byl nějakej hormonální omyl...ale vzít ho zpátky proto, že ho ta druhá vyhodila poté, co jí vybavil domácnost? To bych si připadala jako trotl...
květen 06, 2009 17:07
... : kolemjdoucí
zajímavé, jak uvažujete. Znám pár případů, kde to bylo skoro přesně takhle, jenom naopak. A když se schlíplá slípka kajícně vrátila k rodinnému krbu, byla velkoryse přijata a ještě utěšována. No, každej jsem holt nějakej, že.....
květen 06, 2009 17:11
No jo, Iris, ale i když jsi měkká a odpouštíš slušňákům, kteří šlápli poprvé a to z mladické nerozvážnosti vedle, : toulavej
tak přece to, že ON tě nahradil za jinou, pro něho v té době lepší ženskou, dal jí přednost před tebou, přece nemůžeš přejít, že se jako nic nestalo. Ten člověk SI VYBRAL někoho jinýho a všechno to dobrý, co s tebou za ty společný roky zažil, VYMĚNIL za lepší budoucnost pro sebe s někým jiným. A nebylo to jenom pomatení mysli. Přece sepsal dopodrobna vyrovnání, dělení majetku, což svědčí o PROMYŠLENÉM jednání, po zralé úvaze. Tam o žádné pomatení mysli nejde. Jak bys tomu člověku mohla ještě v budoucnu věřit, že se to za čas nestane znovu. Ta DŮVĚRA musí být přece pryč. Mohla bys mít něco intimního s takovým člověkem? Jedině žít vedle sebe jako „kamarádi“. Jenže, kamarád je kamarád proto, že tě nepodrazí, je na něj spolehnutí. Když tě podrazí, tak asi už nebude tvým kamarádem, myslím. Tenhle příběh je ukázka toho, že „boží mlýny melou RYCHLE, nikoliv, jak bývá zvykem, pomalu. Tak ten slušňák zažil rychle stejný pocit, který připravil své ženě. A nebyl na to připravenej. Ale, jemu bylo jedno, jestli na stejnou věc bude připravená jeho žena. Tak, jaká pak lítost s ním. Má co chtěl.
květen 06, 2009 17:28
toulavej : bb
nojo, jenže pro někoho - nevím jistě zda je to jen založením nebo to přijde i s věkem - je lepší představa, že hříšník se napravil a vrátil se tam, kde je mu lépe, a budou všichni dál spolu a rádi a jako kompletní rodina, než představa života bez manžela, který si užívá s novou jinou zatímco ona sedí večer sama u Pošty pro tebe. Raději potlačí skutečnost, že kdyby jim to nové vyšlo tak, jak si přáli, tak by se k tomu starému nevraceli. Nevadí jim být vrabcem v hrsti, hlavně že on po těch desetiletích, kdy si zvykla na život s ním, nebude holubem na jiné střeše. To nepíšu nijak kriticky ani ironicky. To je smutná skutečnost.
květen 06, 2009 18:17
kolemjdoucí : bb
ale jo, takových případů je spousta, viz to co jsem psala toulavému. Ostatně, řekla bych, že i tady to dopadne podobně. Ne hned, ale časem jo. Budou trošku drahoty a bude muset chvíli sekat latinu, ale bude zase doma a ona si časem namluví, že je to proto, že je - jak on bude často opakovat - pro něj ta nejlepší, skvělá, a nebude už tolik přemýšlet o tom, zda on je pro ni taky tím nejlepším, hlavně že bude rodina zase pohromadě.
květen 06, 2009 18:22
nebyla jsem sjetá : alena bodka
nýbrž jsem psala na úplně cizím počítači s úplně jinak stavěnou klávestnicí, než jsem zvyklá a ještě skoro potmě. Omlouvám se za překlepy. Jinak já bych si nechala napsat prášky na spaní, odnesla bych mu je do špitálu a řekla mu, "nojo jsi hovado, nic neuděláš pořádně, tak tady máš pořádný prášky a tentokrát tu sebevraždu fakt spáchej. Mně to ušetří spoustu starosí, i pro děti bude lepší když umřeš, než když je opustíš kvůli nějak děvce - a já ti přísahám, že takovej pohřeb, jakej ti zařídím já, neměl ani Brežněv. No a vlastně uděláš dobrej slutek, protože mi ušetříš nervy s rozvodem, dělením majetku atd. Dostanu vdovskej důchod a na děti sirotčí, což bude víc, než co bys mi dával ty. Hlavně nezapomen ty prášky pořádně zapít!!!! A vem si je na noc, aby tě zas neprobudili. Čau."
květen 06, 2009 18:24
toulavej. Sandro, bb : Iris
já vím, tady z toho pouhého psaní člověk úplně nerozpozná detaily toho všeho,neznáme všechny okolnosti, jsme rozdílných nátur, rozdílní věkem, zkušenostmi a mírou empatie.

Je tedy fakt, že tenhle konkrétní manžel to nějak odporně sepisoval, na to jsem nepomyslela, když jsem psala koment.
Ale možná i sepisoval za asistence té prohnané milenky, vždyť to vídáme ve filmech, čteme v románech... pořád se nemohu vzdát naděje na nějaké lepší já v každém z nás, i v Danině manželovi...no a doplácím na to, to je fakt.Ale ne vždy, naštěstí.

A na pomatení mysli stále věřím - věřím není správné slovo, o dočasném hormonálním pomatení mysli prostě přemítám na základě přečtených vyjádření různých životně zkušených a odborně vzdělaných lidí, čtu toho asi až moc a proto mám zmatek. Je to tím, že se snažím hledat útěchu nebo porozumět tomu, co se děje a jaká je předpověď (užila bych slovo prognoza, líp mi sedí muro smilies/wink.gif ) takovýchto kalamit v lidských vztazích.Vy ne?
A nejen pro můj život, ale pro lidi,společnost - to už je navážno, prosím nesmějte se mi.

Já jsem poprvé odpustila sice hodně ztěžka, ale psala jsem, že paradoxně náš vztah se na delší dobu hodně upevnil(když dokňučel a přestal být pomatený...) A jak tak hledám a čtu, nebylo by to u nás ojedinělé, fakt ne. To, že se to potom opakovalo a spoléhalo se na moji schopnost odpouštět opakovaně, to už je jiná kapitola, za to se stydím, to jsem už byla trotl Sandro smilies/undecided.gif

Ale Danin chlap mi stále připadá jako trdlo, nic víc.
Lítost nemám ani tak s ním - on konec konců dostal vyšší lekci, třeba i poděkuje, pokud pochopí, co tím chtěl básník říct.
Líto je mi Dany, protože vím, že není teď ještě připravená na tak šíleně rychlou smrt toho jejich vztahu. Jistěže někam časem dojde, ale teď je v háji, je mi za ní těžko.
Dano, psychologa, poradce na vztahy, psychiatra !! Kudlanka je také dobrá, ale někdy svázaná nedostatkem konktrétních informací nebo náturou a zkušenostmi diskutujících
No už mlčím smilies/undecided.gif Lidi ahoj

květen 06, 2009 18:46
Alenko P. : Ivča
po takovým proslovu bych ty prášky raděj spolykala,neb by mi bylo jasný,že to už je opravdu konec.... smilies/grin.gif
Exmanžel čas od času taky vyhrožuje tím,že půjde skočit pod pendolíno,většinou tehdy,když jsou věřitelé neodbytní...po pravdě,taky jsem si na netu našla,že sirotčí důchod je vyšší než alimenty,které chodí nepravidelně.... smilies/wink.gifale tenhle si netroufne ani na tu pitomou demonstračku... smilies/grin.gif
květen 06, 2009 19:05
Ivčo : Iris
pendolíno, to je strašná smrt - ale alespoň rychlá smilies/wink.gif
Ale to není moc vtipné. já vím.
No vidím, že Tvůj ex také nemá na růžích ustláno, co?
květen 06, 2009 19:29
Iris, : Ivča
má,co si pořídil.Dluhy,je bez střechy nad hlavou,bez práce...a jak vesele odcházel za novými světlými zítřky....ty už mám naštěstí já bez něj... smilies/cheesy.gif
květen 06, 2009 19:32
Aleno P. : Iris
koukám, že Brežněvův pohřeb se Ti rovněž nesmazatelně vryl....to bylo něcíčko, sledovali jsme to zase v práci, i když bez vaječňáku a mávátek. Ale i tak... smilies/wink.gif
Omlouvám se, to nešlo přejít.

květen 06, 2009 19:34
Tak pro mě je to zase o jednom - : saffron
pokud mu lehce odpustí a otevře náruč, aby si měl kde zhojit bebí, tak ji bude na rukou nosit a říkat, jak je skvělá a že on se změní. Samozřejmě ho neznám....Dana se musí rozhodnout sama, podle svého uvážení, ale Toulavej to napsal dobře - pokud se tak lehkovážně rozhodnul (a táhne se to už nějaký čas), tak by měl unést důsledky svého rozhodnutí...nebo si je vyžrat. Když k tomu nedojde.....tak jaká katarze? Oklepe se, mrkne po něm nějaká sexice, vrabčák do pozoru a jedeme nanovo? Teď by měl o Danu sakra zabojovat...pokud jej bude chtít zpátky...jinak si toho, že ho vezme na milost, nebude vážit. Dana si taky bude muset vyřešit v sobě spoustu věcí...jestli by s ním po tom všem dokázala být, vážit si ho a něco k němu cítít. Dani, vem si čas pro sebe..nespěchej na řešení...čas je v tomto přítel. Bylo by fajn se s někým poradit, srovnat si v klidu myšlenky....a hlavně neřeš JEHO problémy..to je teď jeho máslo.
květen 06, 2009 20:37
Iris..on právě ještě tu lekci nedostal.. : saffron
teď utrpěla jenom jeho ješitnost...lekci dostane až když o Ty, které zahodil jak papírový kapesník (ženu a děti), bude muset zabojovat, aby si uvědomil, že to nefunguje samospádem a rozhodně není automatické, že člověk má rodinu, ale že se o své blízké i musí starat - ne jen myslet sobecky na sebe.
květen 06, 2009 20:43
Ale on přeci poslal SMS bráchovi : jitka_u
a ne své bývalé/současné (?) manželce. Ona se to dozvěděla teprve od bráchy. Z toho bych vycházela. Působí to na mě dojmem, že brácha se snaží přehrát péči o zhrouceného na autorku. Vůbec bych to neřešila, jedině v případě, že by moc pškně poprosil, bych mu pomohla z nejhoršího, jak už bylo tady někde nahoře řečeno.
květen 06, 2009 20:56
saffron : Iris
asi máš pravdu, nicméně ješitnost je pro chlapa velmi důležitou prioritou, to už dostal po hubě dost. Teď přijde celá řada dalších nepříjemných pocitů - konkretně nevím, myslím, že by se mohl stydět, cítit provinění, kocovinu, finanční starosti, žárlivost - to si vymýšlím, nevím. Určitě nepřijde nějaká euforie.Že bude muset nést nějaké důsledky svého jednání, to myslím donedávna neřešil, řekla bych ani nevěděl smilies/wink.gif

Saffron, já bych si možná naivně ale jinak moc přála, aby ten chlap opravdu začal bojovat o svouji Danu a děti, aby mu došlo, co se stalo, co provedl, co zavinil a co si bude muset sežrat. A co mu stojí opravdu za námahu a chuť zabojovat smilies/wink.gif V případě , že to tedy není totální padouch a idiot.
A přála bych si moc, aby dostal rozum - proč by ho nemohl dostat? V jiné diskusi se nabádá mladá nevěrná žena, ať vezme rozum do hrsti - takže aby vzal rozum do hrsti a tohle si zapamatoval jako velkou životní lekci.Přála bych si, aby pochopil, která ženská mu dala děti a hodně dobrého sama ze sebe a aby ji za to uměl ocenit.Aby zmoudřel, dospěl a přestal být sobcem

Že poslal SMS bráchovi, to mi zapadá do jeho obrazu najednou vyplašeného poserky, který udělal průšvih a teď je připodělaný - jako školák, kterému se přijde na kouření na záchodě nebo tak nějak - jde samozřejmě o nadsázku, ale ze zkušenosti vím, že někdy dospělý chlap dokáže mít tak děsně puberťácký nápady i chování, že to zase až tak od věcí není.
květen 06, 2009 21:35
.. : kolemjdoucí
anebo si říkal, že u bráchy je větší pravděpodobnost, že ho půjde zachraňovat....
květen 06, 2009 21:56
kolemjdoucí : Iris
no to taky.. smilies/wink.gif
květen 06, 2009 22:02
Iris, : Vodoměrka
píšeš: Teď přijde celá řada dalších nepříjemných pocitů - konkretně nevím, myslím, že by se mohl stydět, cítit provinění, kocovinu, finanční starosti, žárlivost - to si vymýšlím, nevím. Určitě nepřijde nějaká euforie
Nejjednodušším řešením, jak se těchto pocitů zbavit je pro chlapa nejčastěji to, že se bude snažit hodit vinu na manželku, která za nic nemůže - třeba tím, že jí řekne, že kdyby na tu dohodu nepřistoupila, tak on by neodešel a že za to všechno vlastně může ona... a bráchovi nejspíš napsal i proto, že věděl, že půjde za jeho ženou a prošlape mu cestičku k návratu...
květen 06, 2009 22:06
Jo, Iris, : Krakonoš
ať klidně ten rozum dostane a ať klidně pak, až dostane rozum, dostane i tu druhou šanci. Ale ať ten rozum kouká hledat sám a sám ať se z těch svejch vlastních sraček taky vyhrabe. Fakt nevím, proč by mu měla Dana foukat bebí. Takře naprostej souhlas se saffron, bb a dalšíma.
květen 06, 2009 22:10
No nevim,ale manzel,ktery je "srdcem jinde" : Layla1
treba ani nebude stat o to,aby ho brala manzelka zpet. Nebo je pekny pokrytec,pokud po tom vsem jeho planovani neco takoveho bude navrhovat. KOneckoncu,on sebevrazdu nechtel spachat kvuli rozvodu,ale kvuli situaci s milenkou....Ja bych se stydela skemrat o nejaky navrat a usmireni. Ale nejde o me a kazdy jsme jiny. To z pohledu meho,kdybych byla manzelem/ Na druhou stranu Dano,ach jo,ani jsem tomu nemohla verit,co pises. Mlyny melou ....ale jeho semlely pekne rychle. Zajimalo by me,jake mas k manzelovi pocity? Navstivila jsi ho v nemocnici?? Ja ti tady od pocitace muzu napsat,ze bych mu veci nabalila a nazdar,ale ono to asi neni zas az tak jednoduche,zvlaste pak,kdyz je clovek v soku,co se za poslednich par dni semlelo....
květen 07, 2009 03:42
Je to furt táta tvejch dětí : NČ
Ptala ses vašich dětí, co a jak s nim dál?
Jejich názor přeci musí bejt pro tebe neporovnatelně důležitější než celý tadytydle litánie.
květen 07, 2009 06:28
Děti v převážně většině chtějí, : wendy
aby se rodiče nerozváděli. Já už byla velká holka, když se naši rozváděli. Táta umělec, tak trochu free, nebyl zlý, ale mamina s ním musela mít velkou trpělivost... týden před maturitou jsem musela jít k soudu jako svědek. Speci zážitek...takže, i když jsem už byla velká, moc mě to mrzelo a mrzí dodnes a není to pro děti nic než trauma. Máma byla skvělá a samostatná, ale rodina je rodina. Zvaž to.
smilies/wink.gif
květen 07, 2009 07:18
Jenomže děti : saffron
potřebují pro svoje štěstí především šťastné rodiče....a ne oběti, kteří (jakože kvůli nim) trpí v nefunkčních vztazích. Co na to, že jsou táta z mámou v jedné domácnosti, když je mezi nimi chlad, že by se dal krájet.... Je důležité na děti a v jejich zájmu myslet, ale skutečně myslet..ne se na ně vymlouvat a schovávat se za to, co by prý chtěly...
květen 07, 2009 10:02
Vycházela bych z toho, : Míša2
že mně žádnou sms na rozloučenou neposlal, tedy že ode mě neočekává, že ho budu zachraňovat. Je docela možné, že i takový slaboch má nějakou hrdost. Ale jelikož je otcem mých dětí a stále ještě můj manžel, zašla bych ho navštívit nejen ze slušnosti, ale taky proto, abych zjistila, na čem jsem. Třeba z jeho chování poznáš, že se netouží vrátit k rodině a že celá ta demonstračka byla určená jeho lásce. Možná, že ti to hodně usnadní rozhodování.
A co se týče dětí, nevím, jak jsou staré, ale řekla bych, že by měly být aspoň trochu v obraze, co se doma děje.
květen 07, 2009 10:17
tak k tomu vám něco řeknu: : Martinka
naši byli spolu právě kvůli nám, dětem. Pro mne byl nejhorší zážitek, když jsem byla jednou u kamarádky a viděla, jak její rodiče spolu lašují, jak se vyloženě mají rádi, jak se na sebe smějou, jak si dávají pusu při příchodu... Tohle já z domova vůbec neznala! U nás tohle nikdy nebylo a neumíte si představit, jaký to ve mně tenkrát zanechalo dojem.
Najednou jsem tu naši nenormální situaci viděla.
Prostě u nás spolu ve vší slušnosti bydleli dva cizí lidé.

Pak jsem mámě kolikrát říkala, proč se s tátou nerozvede (později jsem už věděla, že on má občas "nějakou"), ale máma mi odpovídala, že ona si už zvykla, co by dělala sama.. atd. atd.
Dost mi to vadilo a myslím, že to i na nás dětěch nechalo určitý vliv.
květen 07, 2009 10:22
ale jo lidi, : Iris
musí se z toho hrabat sám a nechtít po Daně foukat bebí - ale Dana má také bebí, kde se vyjádřila, že by mu nechtěla zkusit dát šanci, když prokáže, že za to stojí a upřímně o to usiluje?
Třeba i ona stojí o jeho návrat, proč to nepřipouštíte?
Nehledě na moji změkčilost, nebylo by to přece poprvé, co by k něčemu takovému došlo.A s dobrým průběhem. A Danka svůj předešlý život před tím karambolem nelíčila, jako špatný. Chlapa pálilo dobré bydlo, to už známe.
A nemusí to dopadnout dobře, to je jasné - ale když se to nezkusí...

květen 07, 2009 13:21
Jo, máte pravdu s tím udržením manželství jenom kvůli dětem : wendy
ale v mnoha případech otec opouští rodinu ještě dřív, než dojde k podobným excesům a děti nezažívají to co píšete. TAkže jejich snahou je udržet si rodiče pro sebe oba dva. Nebo doufají, že když se teda nerozvedou a zůstanou spolu, budou se i pěkně chovat. To víte, děti...
smilies/wink.gif
květen 07, 2009 13:36
Moja zenska hrdost (alebo skor jesitnost) : rybka
by neuniesla myslienku, ze zijem s chlapom, ktory pretoze ho druha nechce pacha samovrazdu.
Ani kvoli detom, ani kvoli zvyku.

květen 07, 2009 14:01
Rybko, třeba se právě tim poučil : NČ
.
květen 07, 2009 14:02
A ty bys Iris, jeho návrat chtěla? : Myška
Já ani náhodou. Jak bych si mohla takového slabocha vážit? Jak jsem psala na začátku - dotáhnout rozvod do konce, když už je k němu jeho vinou našlápnuto. A dětem bych rozhodně nelhala, že je tatínek na služební cestě, ani že je v nemocnici kvůli bolení břicha, ale pěkně bych jim řekla pravdu na rovinu, ukázala ty jeho excelovské tabulky (už to někdo psal).
květen 07, 2009 14:06
Myško : NČ
už zase ta pomstychtivost. Jestli s ni bejt nemůže, tak ať nejni. Ale naco se mu mstít přes děti?
květen 07, 2009 14:46
oprava "jestli s nim bejt nemůže" : NČ
.
květen 07, 2009 14:48
NČ, ved ja pisem len sama za seba. Neprekusla by som to. : rybka
Ten chlap sa isiel (aj ked len demonstrativne) zabit, pretoze jeho zivot bez "pravej lasky" nema ziadny zmysel. To, ze zmyslom jeho zivota mozu byt napriklad jeho deti, ho asi ani nenapadlo. Brrr.
květen 07, 2009 14:49
Tu dovolenou si užij jen sama se sebou, nebo : Eny 2
s dětma. Neřeš člověka, který Ti tak strašně ublížil. Utíkej od něj co nejdále. Co to bylo za ženu, kvůli které opustil děti a Tebe. Ona mu to dala vyžrat hned a bez okolků. Nemá ho ráda a chtěla se jen mít dobře...prostě zlatokopka začátečnice. Daninko, Ty bys chtěla žít s chlapem, který od Tebe a dětí odešel za hloupou a vypočítavou ženskou, která mu nabídla chvilkovou euforii? Na Tvém místě, kdybych to udělala a vzala ho zpět, bych se neustále bála, že to udělá zas a s ještě blbější ženskou. Už bych mu nikdy nevěřila. Utrápíš se k smrti jestli ho vezmeš zpět. Budeš na to neustále myslet, budeš v neustálém stresu, budeš nenávidět sebe, jeho, budeš podezíravá, a statisticky...až ulehne...budeš ho přebalovat, bude Tě vyčerpávat, řvát na Tebe a Ty bude vděčná za to že s Tebou je????????
Daninko, vzpamatuj se a uvědom si svou cenu. Jsi osobnost, která investovala do zmetka. Svůj celý, dosavadní život. Nedávej mu už víc. Měj se moc ráda a žij. Věř, rok , rok a půl budeš sama...vzpamatovávat se z šoku, ale pak se kolem Tebe začnou rojit muži a TY!!!!!!! Si začneš uvědomovat svou cenu a začneš si Ty! Vybírat. Tak to prostě je. Nevěnuj mu už ani myšlenku...dobrou. Jitři své smutky a zapamatuj si je na příští rok a půl. Uvidíš. Přejde to jako sen a budeš sama, svou paní. A budeš na sebe hrdá. Tak se cítím já. Prosím.
květen 07, 2009 16:35
Rybko zlatá, myško milá : Iris
zažily jste to?
Vaše slova dávají smysl, nelze o nich vůbec pochybovat, maji logiku.
Ale život vždycky logický není, ani extra fér..A někdy člověk překousne víc, než by kdy věřil.A někdy to dokonce není na škodu.A někdy je to na pytel..
To se musí zažít, teprve tehdy člověk jedná doopravdy, nikoliv teoreticky.
Věřte stařence. smilies/wink.gif
květen 07, 2009 16:37
NČ mimochodem : Iris
díky za ten nafukovací 4, humor je lék smilies/grin.gif
květen 07, 2009 16:42
Iris, : rybka
ja som zazila (chvalabohu bez tej samovrazdy). A poslala som ho za tym jeho jedinym stastim a svetlymi zajtrajskami.
Dneska mam svoje jedine stastie ja a zajtrajsky vidim skoro ruzovo :-)))
Iris, kazda to mame nastavene inak. Ja sa o chlapa nedelim.
Aj ty raz zakopnes o svoje stastie, starenko :-)))Mozno uz coskoro, mozno caka za rohom. Moc ti to prajem!!!!
květen 07, 2009 17:10
každá rada dobrá : prokoludek
Vedlejší příjemný život bokem není od věci, život uteče jak voda. Ale tohle co se mu stalo, to moc příjemný tedy není. To, že zamilovaný je slepý, hluchý, sobecký k rodině aneb je duševně těžce nemocný - nic nového po sluncem. A ona mu provede takovou věc, to je tedy síla. A co na to Vaše srdíčko? Jestli nic, tak veškeré ohledy nemají smysl. A jestli je tam ještě nějaká ta pozirtivní vazba, tak to snad nemůže být až tolik špatný člověk, jak se to jeví mnohým z nás. No, když si představím toho (s prominutím) blba, jak ho vyhazuje amant jeho milenky z jeho bytu, je to k popukání. Tak nevím, nevím.
květen 07, 2009 17:10
Rybko ahoj : Iris
jsem moc ráda, že to máš všechno už za sebou a zítřky vidíš optimisticky a v růžových barvách. Absolutně Ti to přeju a to zcela upřímně!! smilies/cheesy.gif
A mám radost, protože i pro mně z toho plyne naděje.
Jsem možná trochu jiná, ale neznamená to, že jsem navždy nepoučitelná, i já už jsem teď hodně jinde, než před 7 měsíci smilies/wink.gif smilies/wink.gif
A dnes se cítím tak skvěle, že snad už se půjdu za ten roh na svoje štěstí mrknout
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 07, 2009 17:19
Prokoludku : Iris
jsem ráda, že si ještě někdo se mnou myslí, že tahle bláznivá zamilovanost je téměř duševní choroba, která se skutečně na nějakou dobu vymyká kontrole rozumu.Nemělo by se do toho asi vůbec jít, zkoušet to, zahrávat si s tím, protože potom to někteří neumí ukočírovat, a já myslím, že to je případ Danina manžela.
A sice spáchal tu práškovou blbinu hloupě, možná i kvůli té holce, rozhodně ale i kvůli celé té situaci, včetně toho, že si jistě uvědomil, pro co a pro koho zmagořil a ublížil těm nejbližším, které má či měl - to byl určitě také důvod, nejen zklamaná láfffka.
květen 07, 2009 17:26
já se už od přečtení Danina dopisu : Inka
se nemohu zbavit pocitu, že to co mu provedla jeho milenka mu děsně přeju, boží mlýny melou .... a to normálně vůbec nejsem škodolibá, ale v tomhle případě si nemohu pomoci.
Teď hned bych ho zpět rozhodně nebrala, protože on přece odešel a ať už je to s tou jeho sebevraždou jakkoliv, princip je princip, odešel a měl to promyšlené a bylo mu jedno jak moc ublížil, tak co teď žádá? Myslím, že když se k sobě vrátí dva lidé po takovéto zážitku a je mu hned všechno odpuštěno a zapomenuto, když vinník nemusí ani zabojovat ani se snažit a obratem se vše vrátí do starých kolejí, tak je velká pravděpodobnost že se to bude opakovat, protože ten návrat opravdu dostal zadarmo narozdíl od toho co své ženě provedl, nevíží si toho. Já jsem normálně kliďas, ale v tomhle případě dokážu být starý hrotil, už jsem si to párkrát zkusila i v jiných situacích a funguje to úžasně. Pokud tomu člověku natvrdo do očí řekneš, bohužel již není návratu, i ve mně se něco zlomilo a změnilo a to velmi, díky tomu jak moc jsi mi ulížil, musí nad tím přemýšet ať chce nebo nechce. A pokud mu na Tobě opravdu ale opravdu záleží, udělá maximum aby Tě získal zpět (ale to ukáže čas a já bych s tím nespěchala)a to nošení na rukou a noší růží bych si maximálně vvychutnala, ale dala bych si na vzpamatování dost času sama pro sebe a i jemu bych řekla, že není jedinej na této planetě ... a to je svatá pravda.
květen 07, 2009 19:00
Inko : Iris
smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif..poznávám Tě smilies/wink.gif
A že tady ty boží mlýny zamlely, co?
Většinou to trvá mnohem déle, někdy až zapomeneme, za co to je..Ale melou.
květen 07, 2009 19:17
ba ne jak žiju déle a déle, : Inka
tak vidím jak to fakt funguje a to je moc dobře, nejsem zoro mstitel a ani nic nikomu zlého nepřeju.
květen 07, 2009 19:33
diskuze : prokoludek
jak hledím pokračuje. Musím si přečíst i to předchozí a jsem tu zpátky s knížecí radou. Manželka si odjela na tři dny a mě zůstaly povinnosti. Ta by zuřila, že si tady píšu.
květen 07, 2009 19:51
Inko,Iris : Ivča
taky s postupem času zjišťuji,že na těch božích mlýnech něco bude,co člověk zaseje,to sklidí...U některých lidí úplně vnitřně cítím,že to,co dělají,se jim musí nějak vrátit...jako třeba té ženské,co odešla s mým bývalým(díky bohu za to smilies/cheesy.gif)od svých dvou dětí a řekla jim,že odchází proto,že ji pořád zlobí....
květen 07, 2009 19:59
Ivčo : Iris
ona ta ženská odešla od svých dětí za Tvým (a s Tvým manželem)? Jako nechala je?
Možná, že rozumím špatně?
květen 07, 2009 20:12
Prokoludku : Iris
moc se těšíme na knížecí rady, chlapů je tu jako šafránu.
A Ty máš mou velkou sympatii za to, jak ses krásně doznal k tomu, že "si tady píšeš" smilies/cheesy.gif
Tak na víkend máme společníka, hurááá smilies/cheesy.gif
květen 07, 2009 20:14
Klobouk dolů Dano, : prokoludek
přečetl jsem si to od začátku a tenhle způsob - vypsat se z toho veřejně a nechat dát k tomu diskuzi, může mít hodně do sebe. Snad trochu pomáhá, myslím si. Asi to mohlo dopadnout jinak bez toho odstěhování na gauč. To mu v rozhodování a váhání hodně pomohlo. Nemocnej zamilovaností se chytne všeho možného co mu odpomůže od svědomí. Jedno mě není jasný, jaktože není po ruce žádný kamarád co taky rád? To by nejspíš zabralo. Třeba by to tomu hochovi pomohlo oteřít trošku oči, když nepoznal jaký s ním ta jeho bokovka-kudlanka hraje bago. Teď už nezbývá, než se trošku rozhlídnout kolem sebe, byť s lítostí. Snad by to mělo jít, když ta velikost toho dárku seděla i Vám.
květen 07, 2009 20:30
Iris nechci se dívat : prokoludek
na hokej, nebaví a nervuje. A tohle momentálně bez zvědavosti stíhačky mě baví. Jen se v tom dopisování moc neorientuji, protože jen tu a tam. A to psaní Danino mě docela zaujalo. Možná v tom má podíl obrácený pohled na věc, kdy jsme měli doma též hodně dusno.
květen 07, 2009 20:43
Iris, : Ivča
chápeš to dobře.Odešli spolu.Můj ex aspoň neházel vinu na mě nebo na kluky.Ona si musela uklidit ve svém svědomí,tak tu odpovědnost za svůj odchod hodila na dvě 7letý děti...
květen 07, 2009 20:49
... : prokoludek
Neměli zlobit, hlavně že našla pochopení u nového partnera.
květen 07, 2009 20:57
prokoludek : Ivča
smilies/grin.gif to si piš. Myslím,že teď,po 4 letech ho konečně dokázala ze sebe setřást...
květen 07, 2009 20:59
Ivča : prokoludek
já myslel tu co odešla od dětí za to, že zlobili.
květen 07, 2009 21:02
Prokoludku ahoj : Iris
ještě se neznáme, když jsme na Kudlance, máme za sebou každý určitě také "něco".Ze zkušenosti ale mohu říct, že kamarád - taky rád není pro akutně zraněnou ženskou to pravé. Možná jen teoreticky. Já jsem od kalamity 7 měsíců a zájem o mužský se začíná jen pomaloučku, ale hodně pomaloučku vzpamatovávat. Někde už jsem psala, že bych dala s chlapem kávu nebo čaj a nějakou řeč nebo procházku Ale víc nee.
To by bylo od Danky jenom gesto, nikoho by tím určitě neoblafla.Ostatně zcela nedávno tento týden tady proběhla debata na téma "převoznictví". Dana není schopna řešit nějakého převozníka, má co dělat sama se sebou, znovu musím říct, že přímo cítím její bolest a tíhu na duši, má to zatím hodně čerstvé.

Dano, jestli čteš naše plkání, ozvi se ještě někdy, ať víme, co se děje ve Tvém zkoušeném srdíčku a ve Tvém momentálně neutěšeném životě. Jsme s Tebou.
květen 07, 2009 21:32
Iris : prokoludek
ano, byl to můj pohled na problém. Prostě se nevyznám v ženských duších. Ale myslel jsem to dobře. A sotva jsem odskáknul k telce dostali jsme gól. Takhle to se mnou je.
květen 07, 2009 21:38
Ivčo : Iris
tvého chlapa setřásla, zlobivé děti už nemá, co je to za existenci? A jakým způsobem jí semlely tedy ty boží mlýny? Ona se jen tak snado semlít myslím nedá, co? Podle popisu je to křišťálově čistá duše smilies/undecided.gif,jo takovéhle bestie mají v životě nepochopitělně dlouho štěstí smilies/sad.gif
Ale zase jsme se navezly k někomu do diskuse, snad to nevadí, dlouho tu nikdo neproběhl - že by hokej?? smilies/smiley.gif
květen 07, 2009 21:38
Prokoludek : Ivča
Já taky myslela tu druhou smilies/cheesy.gif

květen 07, 2009 21:41
Iris : Ivča
No,zrovna tam právě cítím,že boží mlýny ještě přijdou.Za to,co těm dětem udělala,toho bylo podle mě zatím málo-myslím soužití s mým ex... smilies/grin.gif

květen 07, 2009 21:43
To : prokoludek
jsem nemyslel jako stěžování si na můj úděl. Jsem výrobcem nedorozumění a příliš často něco říkám a něco jiného je slyšeno. A tím končí i mé kamarádské vztahy s kamarádkami, pokud přerostou k tomu takyrád.
květen 07, 2009 21:45
ahoj prokoludku : mia
vítám Tě,jsem Mia mým domovem je podhůří Šumavy,bude mi 49,mám SŠ vzdělání,manžela a dosp.děti.At se Ti tu líbí hezký večer.
květen 07, 2009 21:50
Prokoludku : Iris
jsem o fous starší než Mia, jsem zdravotnice z podhůří Krušných hor smilies/wink.gif, mám velké kluky a manžel mi nedávno odešel za mladší.
A pokud s námi chvíli zůstaneš, zaručuji Ti, že v naší společnosti brzy budeš na ženskou duši odborník smilies/grin.gif
květen 07, 2009 21:57
ahoj Mio : prokoludek
líbí se mi tu až na to, že se v tom moc neorientuju a časové prodlevy se mě nějak nezdají
květen 07, 2009 22:01
Prokoludku : Iris
myslíš prodlevy způsobené tím, že zajdeme udělat dětem večeři, nebo pověsíme prádlo? Já Ti mám pocit, že i tak jsem tady nepřiměřeně dlouho. Ale v dobách, kdy mi bylo hodně ouvej jsem za to skutečně byla hodně vděčná.
A Ty těch prodlev nepoužívej k tomu, abys přičaroval gól našim, buď tak hodný smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Máš asi v sobě nějaké fluidum, které našemu týmu škodí. smilies/cheesy.gif
květen 07, 2009 22:18
už se stalo : prokoludek
Čajánek dal gól v oslabení 3 na 5 a místo vyrovnání jsme dostali dalšího když jsem se šel dívat.
květen 07, 2009 22:39
Prokoludku : Iris
už tam nelez smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 07, 2009 22:46
... : prokoludek
je hotovo
květen 07, 2009 22:49
No a zítra se bude : Ivča
v novinách psát:Naši dělali co mohli,ale zkazil jim to prokoludek...
Já jsem Ivča,podhůří Jeseníků,38,dva synové,rozvedená s gamblerem a alkoholikem a před časem jsem odešla od přítele,který chtěl trochu moc ovládat můj život a mé činy...užívám si toho,že jsem pánem svého života...
A co ty na sebe práskneš?
květen 07, 2009 23:27
... : prokoludek
Život mě naučil mít rád ženy a vážit si jich. Bohužel, mezi zděděnými geny se ocitl i gen promiskuity. Zvládám to jak nejlépe umím a s přibývajícím věkem vystačím i s popovídáním, což ani to nesmím, aneb to manželce ubližuje. Nejsem si tím sice jist stejně jako s ničím u žen a dívek (dceři je 16 a to je tedy darda). Nicméně mě to hrané či skutečné "ublížení" v případech čistého svědomí čílí, (takže vždycky) a v zájmu domácí pohody raději ta popovídání tajím. Nedávno mě opustila kamarádka, to mě na jednu stranu mrzí a na druhou nikoli, protože mám čistější svědomí a cítím se opět morálně na výši. Tak to by mohlo zatím stačit. Fascinuje mě ale ten příběh toho vyhozenýho z jeho bytu, amantem jeho milenky kterou tam ubytoval. Velice.
květen 07, 2009 23:56
NČ - napiš mi jedinej rozumnej důvod, proč neříct dětem pravdu, proč jim lhát. : Myška
Pro Iris, a ty, co by toho slabocha vzaly zpátky. Nebudu se opět rozepisovat o sobě, to jsem udělala zde na Kudle už několikrát, a kdo čte Kudlu déle, tak ví. Já bych mu žádnou další šanci nedala, dotáhla bych rozvod do konce za použití toho jeho excelu. A pak bych začala nový život, jen já a děti. Vím o čem mluvím, i když ten můj takový slaboch, jako ten v článku, nebyl.
květen 08, 2009 09:24
Připomínám se ještě jednou, : jitka_u
proč poslal SMS bráchovi a ne ex...?
Třeba už nevěděl jak dál, ale vracet se nechtěl.

květen 08, 2009 12:49
... : prokoludek
Než ukončím návštěvy tohoto blogu chci uvést na pravou míru předchozí trapné řádky. Synovi je 22 let což je krásné. Méně pak, že má před maturou po sedmi letech "studií". Jeho humor je někdy otřesný. Obzvlášť když se vrátí zz posezení s jeho stejně debilními kamarády a my prohrajeme se Švédy.
květen 08, 2009 13:00
Myško : Iris
máš tu někde svůj příběh samostatně?
Nejsem si zcela jista, že bych toho slabocha určitě vzala zpátky, rozhodně ne hned. Jenom nevím, jak to má Dana a co chce ona, proto připojuji i jiný názor, kromě těch absolutně razantně odmítavých. Jestli Ty to máš za sebou a máš to jasně vyřešené, gratuluji, zcela upřímně,Ty už se v tom neplácáš, jako my některé ještě jo.
Myško ahoj smilies/smiley.gif
květen 08, 2009 15:54
Iris, samostatně zde nic nemám. Ale prošla jsem si taky rozvodem, s jeho nevěrou, : Myška
nebylo to ovšem v takovém rozsahu jako u Danina manžela, a zřejmě ta jeho nevěra brzy skončila. Je to delší dobu, ale řeknu ti, kde byla moje hranice, od kdy bych ho nevzala zpátky. Byl to přesně okamžik, kdy se sbalen stěhoval od nás pryč, byť ke své matce. V té chvíli jsem věděla, že ho zpátky nikdy nevezmu (kdyby chtěl) a při loučení jsem mu to taky řekla. Nevím, jestli ho někdy napadlo, že by se vrátil, mě to nikdy neřekl, od společných kamarádů mám signály, že si snad myslel, že odejde demonstrativně, a že já to nebudu sama s klukama zvládat, a budu prosit, aby se vrátil. Jestli si to fakt myslel, tak se šeredně přepočítal. Milovala jsem ho moc, a odmilovat se mi dalo velkou práci a stálo moře času. Ale právě díky prožitému si myslím, že by Dana neměla dát šanci slabochovi, který spáchá demonstračku kvůli jiné ženě, a ještě předtím nepokrytě plánuje s Danou rozvod.
květen 08, 2009 18:53
Jojo,Myško : Ivča
evoluce je holt evoluce smilies/wink.gifNěkterým chlapům pořád ještě nedošlo,že dnešní ženský jsou schopný samostatnýho života i bez nich...
květen 08, 2009 19:22
Ivčo : Iris
koukám, že tu jsem pořád, zatímco ostatní se někde baví smilies/wink.gif
Ale lžu, přijela jsem teď ze zahrady, udělala jsem kus práce a nakonec jsem ujela ohromné bouřce. Myslela,jsem, že jí udjedu, ale autem jsem vjela přímo do pekla. naštěstí jsem z něj brzy zase vyjela Strašně se bojím blesků. Je Ti smutno?
květen 08, 2009 20:53
Ivčo : Iris
chtěla jsem napsat, že tu JSI pořád...
Jinak mám něco s PC, pořád mě to vyhazuje, obávám se, že klekne a bude muset jít k doktorovi přes počítače. Tak kdybych se odmlčela, není to určitě proto, že bych nechtěla být s vámi, naopak, zblázním se smilies/wink.gif
květen 08, 2009 21:16
Iris : Ivča
já před dešťem utekla ze zahrady.Bouřka tu nebyla,jen takový zalívací deštík.Ale chtěla jsem jít na brusle,to mi zhatilo plány...Není mi smutno,mám co jsem chtěla.Ale tobě asi ano,viď?
květen 08, 2009 21:19
To určitě Iris : Ivča
není tentýž počítač,co na něm pořád řádí to tvoje mládě,viď? smilies/cheesy.gif
květen 08, 2009 21:21
Ivčo : Iris
mládě ho samozřejmě má naprosto v pořádku, dostal ho od tatíka k Vánocům a to víš, že je nabušený.
Máme někdě přenosný - myslím, že u manžela v prodejně, ale to tam budu muset zajít.
Dnes jsem čekala moc,takže jsem částečně zklamaná a proto jsem smutná. Většinou to bývá naopak, čekám děsné dny a pak se něco vždycky krásně semele a je to fajn.Ale to je běžný jev, viď? Přehnaná očekávání. Také ten minulý víkend byl povedenější, pokud jde o počasí.Mně tyhle předbouřkové stavy nedělají nějak dobře, jsem spavá, někdy bolí hlava. Ale jo, zasadila jsem nějaké letničky, posekala trávník - a poprvé se mi povedlo nahodit benzínovou sekačku, jsem na to hrozně nemožná. Ale už to snad zvládnu. Ty máš asi zahrádku u domu? Možná jsme o tom mluvily? Nemusíš nikam vyrážet, nebo jo?
květen 08, 2009 21:43
Iris, : Ivča
mám jen kousíček zahrádky u paneláku,ale je to vesnice,klid,žádnej provoz,stromy...Já žila celej život v baráku,u našich byla velká zahrada,povinně jsme na ní se segrou musely dřít,to jsem nesnášela.V manželství taky zahrada,kde ale muselo být vše podle tchýně.A u přítele,tam bylo vše jeho otce,nikdy jsem tam nebyla doma...Takže teď mám poprvé něco,co je jen moje a užívám si to,byt i ten kousek hlíny,kde nic nemusím,ale všechno můžu...Lidi z domu maj asi kilometr odtud zahrádky v osadě,je to tam moc hezký,vypiplaný a opečovávaný,ale mně úplně stačí tady to.Snesu si dolů hrnek z kafem a koukám,jak se mi ujímají kytky,co mi dala sousedka,nebo na čápy,co tu hnízdí na protějším komíně...
květen 08, 2009 21:58
Ivčo : Iris
Už jsem se někde rozepisovala o mých zahrádkách, chápu Tě, já bych brala klidně metr čtvereční své zahrádky, ale u domu, jak říkáš, abych tam mohla třeba dát tu kávu. Já jezdím 19 km daleko, ale je tam zase ráj. Bohužel jezdím sama, už jsem to tu vyprávěla. Jestli to nezvládnu, budu se muset vzdát nejkrásnějšího kousku zeměkoule a utrhne mi to srdce.
Vlastně lžu, teď tam za mnou několikrát přijel manžel a výrazně mi pomohl, chlapská práce je prostě znát. Ale vím, že to je časově omezené, to skončí a pak se rozhodne, jak to ustojím.Víš, že bych strašně stála alespoň o balkón v bytě, určitě bych si tam ten svůj koutek přírody vyrobila smilies/smiley.gif
Jestli se z toho svého koutku díváš na sídlící čápy, tak to musíš bydlet také v krásném prostředí, čápi by jen tak někde nebydleli, je to tak? Ahoj Ivčo, než mě to zase vyhodí smilies/wink.gif
květen 09, 2009 07:47
Iris, : Ivča
to je od něj pěkný,že si najde čas,aby ti pomohl...Se divím,že mu to ta jeho kočička toleruje.Jak se teď k sobě chováte?
Myslíš,že kdybys dala řeč se synáčky o tom,co pro tebe to místo znamená a jak by ti pomohlo,kdyby se čas od času obětovali pro mámu, nedali by si říct? říct?
Aspoň na čas...než najdeš někoho,kdo tam bude s tebou rád jezdit?
květen 09, 2009 18:04
Milá Ivčo : Iris
hned se ozvu, nějak jsem se unavila...vzpomínáš, s jakou intonací to říkal(a) ježibaba z Mrazíka ústy pana Filipovského? To jsem se u-na-vi-la..Tak jako ta ježibaba teď vypadám a usínám za pochodu. Ivčo, dobrou smilies/wink.gif
květen 09, 2009 23:59
Myško, : NČ
protože není třeba plánovitě a apriori pomlouvat dětem jejich tátu. K ženský on už třeba cestu zpět nenajde, nebo ona k němu.
Jenže vlastní děti jsou vlastní děti, to není cizí baba, kterou si (a třeba i omylem) vzal za manželku. Dneska se on k nim nezachoval, je to vůl a krypl, to je jasný, ale třeba na to přijde sám. Tak proč jim to kazit?
květen 11, 2009 06:23
Milý NČ, já sdělení pravdy nepovažuji za pomluvu. : Myška
Nevím, proč by měla ženská v tomto a obdobných případech něco chlapovi usnadňovat. Proč by měla dětem lhát. Stejně by se lež nakonec obrátila proti ní, a dětem by nijak nepomohla. Pomohla by jen tomu chlapovi, slabochovi, který s ní, ani s jejich společnými dětmi do budoucnosti nepočítal. Chtěl jít vstříc světlým zítřkům bez současné rodiny? Chtěl. Tak ať nese následky se vším všudy. Kdyby ho ta nová nevykopla, tak by dal současné ženě i dětem sbohem a šáteček a hotovo.
květen 11, 2009 07:46
Myško : NČ
Já to prostě vidim jinak než ty s Tečkovanou Alenou. Nepřesvědčím ani já tebe ani ty mě.
květen 11, 2009 08:19
Chlapi to většinou vidí jinak. : Myška
Ale pokud by to byla obrácená situace, a tvoje žena by byla na místě toho slabocha, opravdu bys svým dětem neřekl pravdu?
květen 11, 2009 09:37
Prostě ne! : NČ
Přeci nejde doprd*le o muže nebo o ženu. Jde o děti!!! Nechápeš nebo nechceš chápat, to už je fuk!
květen 11, 2009 10:23
Právě, že jde o děti. : Myška
Budeš lhát vlastním dětem?
květen 11, 2009 10:24
J E Ž I Š M A R J Á Á Á Á, to už je ještě horší než s bb :-( : NČ
.
květen 11, 2009 10:27
myško : kolemjdoucí
ten důvod je jednoduchý. Protože děti vidí věci černobíle. Buďto hrdina nebo padouch. Když se manželka na večírku zapomene se svým šéfém, tak taky nebudu hned druhý den dětem vykládat, že je kurva.
květen 11, 2009 10:32
Kolemjdoucí - dík. Už nemám sil :-( : NČ
ale tady je ten fór právě v tom, že jsou někteří jedinci (ky), kteří by to s chutí vykládali(y).
květen 11, 2009 10:35
Ale houby, zapomenutí na večírku je sice odsouzeníhodné, ale je to zcela neadekvátní příměr. : Myška
V původním příběhu přece nešlo o jednorázové ujetí, ale o připravovaný odchod od rodiny, rozjetý rozvod (dá-li se to tak říci viz. excelovské tabulky s rozdělením majetku), který není dotažen jen kvůli tomu, že slaboch byl vyhozen z bytu od milenky, se kterou plánoval budoucnost, jejím dalším partnerem, a následně spáchal demonstrativní sebevraždu, při které si dal záležet, aby se mu nepodařila. A tu sebevraždu nepáchal ze zoufalství z rozpadu manželství, ale ze zoufalství nad tím, že mu nevyšel život po boku milenky.
I děti mají právo vědět, jak se věci mají.
květen 11, 2009 10:42
NČ : kolemjdoucí
....měl jsi pravdu....
květen 11, 2009 10:47
Jo Kolemjdoucí : NČ
A to nám ještě venku začalo lejt, aby toho nebylo málo...
květen 11, 2009 10:52
Kolemjdoucí, Nýče, : Vodoměrka
tak mi prozraďte, co by se jako řeklo dětem, kdyby odešel za milenkou a žil s ní a chtěl se dělit na základě té excelovské tabulky - že táta je na služební cestě, dovolené, v lázních? To by se jim pravda říct musela, ne? A když maminka tedy neřekne dětem nic, tatínek se domů už nevrátí a maminka nic neřekne, tak nakonec ona bude ta špatná, která chudáka pro nic vyhnala, odehnala a ublížila mu... no nechtěla bych být na jejím místě... nakonec se shodnete, že to stejně byla její vina, že on skončil v náručí milenky, že jo?
květen 11, 2009 11:33
Vodomilko, : NČ
není třeba mě nutit do dalších debat. Co jsem k tomu měl, to už je shora napsaný.
Nikdo neřiká, že je od něj férový odejít. Sám jsem to odsoudil, myslim, dostatečně. Ale třeba s tou, furt vomílanou excelovou tabulkou je to nechutně zbytečně vyhnanej pseudoproblém. Kdyby ji namastil Wordem, tak by vám nevadila? Nebo to měl matlat texťákem, nebo propiskou? Dal jí to jako návrh aby se v tom porejpala a vyjádřila - určitě kdyžuž, tak férovější, než se dohadovat o každý židli nebo košili. A co se tejče dětí, považuju od něj za zcela hnusný od nich odejít. Ale za stejně hnusný považuju masírovat jim pomstychtivě mozečky tim, že jejich fotr je hnusnej lump, kterej se na ně vysr*l kvůli kurvě. On chtěl přestat bejt manželem ale nikde jsem nevyčet, že by se chtěl zříct dětí.
květen 11, 2009 12:00
... : bb
Ani Myška, ani Vodoměrka, ani já jsme neradily masírovat dětem pomstychtivě mozečky atd.

"Co řeknu dětem?" skutečnost tak, jak je mi známa. Tedy - otec se se mnou rozešel protože potkal někoho jiného, to se bohužel stává. Tady mi napsal nějaké věci kolem vás, peněz atd. - ukázala bych tabulky, aby viděly, že si nevymýšlím. Nestihli jsme to zatím probrat, volal mi strejda, že tátu ta jeho nová vykopla, opil se, na to si vzal nějaké prášky a bylo mu špatně, tak si pár dnů poleží ve špitále, ale bude v pořádku, nebojte


Ale mezi masírováním a lhaním o skutečnosti je něco, co je nejjednodušší, nejdostupnější a bude to mít nejmenší následky - věcně sdělená skutečnost, s minimem nutných detailů. Ty tabulky, které zdejší pány tak podráždily, není nutno předkládat dramaticky s výkřiky "podívejte, co mi ten hajzl provedl". Tabulky jsou součást procesu, dohody, jen informace, doklad o tom, že si máma nic hystericky nevymýšlí. Nemusí je kristova noho snad ukazovat hned, ale podle situace, to dá rozum.

květen 11, 2009 12:08
... : bb
je jasné, že tatínek by rád zadní vrátka otevřená, a proto by bylo pro něj lepší dětem namluvit něco o lázních, ale proč to komplikovat víc?
jsem taky názoru, že všechno se má podřídit dětem ve smyslu, že na ně je potřeba brát největší ohled. Ale na emoce má právo i máma, táta to podělal ve všech směrech, a na ní je teď ta kláda.
květen 11, 2009 12:11
Jen tak mimochodem, víc se mi už hledat nechce. : NČ
A ty bys Iris, jeho návrat chtěla? : Myška
Já ani náhodou. Jak bych si mohla takového slabocha vážit? Jak jsem psala na začátku - dotáhnout rozvod do konce, když už je k němu jeho vinou našlápnuto. A dětem bych rozhodně nelhala, že je tatínek na služební cestě, ani že je v nemocnici kvůli bolení břicha, ale pěkně bych jim řekla pravdu na rovinu, ukázala ty jeho excelovské tabulky (už to někdo psal).

květen 07, 2009 14:06

květen 11, 2009 12:32
NČ, za tím, co jsem napsala si stojím. : Myška
Lež nejen že není fér, ale obrátila by se proti mně. Mohly by si mě děti vážit, kdybych jim lhala v tak zásadních věcech? Asi ne.
květen 11, 2009 13:07
Myško, fakt už stačí : NČ
Nechce se mi začínat s prostatou. Raději toho necháme v dobrym.
květen 11, 2009 13:14
NČ, jasně že toho necháme. Prostatu si nech, nemusím mít všechno. : Myška
Já jsem pro radikální řešení téměř vždy. V duchu hesla "buď všechno nebo nic". Takže bych raději ustála svoji samotu a smutek dětí, kterým se tak jako tak zhroutí svět, i když bych jim milosrdně zalhala, že si tatínek nešťastnou náhodou blablabla... a proto je v nemocnici (ale proč lhát?). A proč by se jim svět zhroutil? Protože bych s tímto člověkem dál žít nechtěla a ani nemohla. A po zkušenostech bych se rozhodně kvůli dětem neobětovala a nehrála do jejich dospělosti divadýlko na mamku a taťku. Je to o tom, co jsme kdo schopni a ochotni překousnout. Samozřejmě že nepřestane být jejich otcem, samozřejmě, že se budou stýkat, ale ať mají děti jasno, co kdo a proč udělal.
květen 11, 2009 13:27
No dyť jo : NČ
nemá smysl se vzájemně přesvědčovat o svym přesvědčení.
Já bych, už tak jistě dost vystresovaný, děti rozhodně dál nestresoval mávánim jim před vočima nějakejma nablblejma excelama anebo pravdou o pravý příčině pobytu jejich táty ve špitálu. Hledal bych, a určitě našel, způsob, jak jim sdělit co nejšetrnějc jen to skutečně nejnutnější - a hlavně bez očerňování a zášti. Nikde jsem ale neutrousil ani slůvko o tom, že se jim má lhát.
Ty seš holt pro plnou pravdu navostro a za každou cenu, a ať si to pěkně užijou. No dyť jo.
květen 11, 2009 14:12
Já vím, zdá se to necitlivé a hnusné, ale vím o čem a proč to píšu. : Myška
Zažila jsem rozvod rodičů i svůj. A jako tehdejší dítě i jako dospělá si stojím za tím, že pravda je nejlepší. Naši se nás (mě a sestru) taky snažili tzv. chránit. Ale dobře jsme věděly, co se u nás děje, a štvalo nás, že narážíme na bariéru mlčení, nebo na milosrdnou lež, tzv. v zájmu nás, dětí. Naši se sice rozvedli, až jsem byly se sestrou téměř dospělé, ale cca 10 let spolu žili jen kvůli nám. Těch hádek co jsme vyslechly! To napětí, které se u nás dalo krájet. Na základě této zkušenosti bych něčemu takovému své děti nevystavila.
květen 11, 2009 14:36
NČ : Kamila
máš pravdu a rozumím ti. To je jako když děti prostě nechtěj vidět, že rodiče spolu něco maj - nejvejš tak dvakrát za život za účelem zplození dvou dětí. Prostě rodiče chceme vidět na piedestalu a to pokud možno co nejdýl. Ony na to ty děti přijdou tak jako tak. Jo, řekla bych jim, že tatínek je v nemocnici a není mu dobře, řekla bych jim o rozvodu, ale podrobností bych je rozhodně ušetřila. Udělala jsem to taky tak, proti ex jsem před malým nikdy neřekla křivýho slova (on o mně taky ne) a bohatě se mi to vyplácí v podobě spokojenýho dítěte ač z rozvedeného manželství. On to musel vstřebat postupně a po svém. Což samo neznamená, že bych mu lhala!
květen 12, 2009 08:41
Jo Kamilko : NČ
tak nějak přesně to vidim. Taky mám svý zkušenosti se svejma dětma.
květen 12, 2009 10:47
NČ, Kamilo : Iris
člověk má na chvíli rozbitý PC a tady se to mele smilies/wink.gif smilies/wink.gif
Souhlasím spíše s vámi dvěma.
Chtělo by to také, aby sem zase zavítala Dana a trochu nás usměrnila - zajímalo by mě, jak to tam vypadá, třeba je celá situace odlišná od toho, co my si tu myslíme.
Zatím ahojte
květen 12, 2009 20:27
prokoludek, To tedy koukám : hvězdička
miláčku, co vše se mohu dozvědět o svém manželství na internetu.
květen 13, 2009 10:59
Tak se mi zdá protokolku, : NČ
že´s něco krapítko posr*l :-(
květen 13, 2009 14:18
NČ : Iris
jo, psal si se stařenkama, pokud si pamatuji. smilies/wink.gif
A způsobil jeden gól, k čemž se statečně přiznal smilies/smiley.gif
Jooo, furt se něco děje.....
květen 13, 2009 22:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]