O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DLOUHÉ A DRAHÉ CESTOVÁNÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 25 únor 2009

 Dobrý den, mám jednu ožehavou otázku, či lépe řečeno situaci, s kterou bych potřeboval poradit, respektive ne já, ale jedna má známá s trvalým bydlištěm v Severočeském kraji. Ona se nedávno přestěhovala za svým přítelem do Ostravy. Jelikož on bydlí u rodičů v jejich malém bytě, nechal jsem ji zatím bydlet u sebe jako podnájemnici s tím, že mi bude hradit polovinu nájemného.

 

 

 

 

     Pokud měla práci, bylo vše v pořádku, avšak v důsledku krize o ni přišla, a tím pádem nastaly problémy.

Po mnohém dojíždění na pracovní úřad do místa jejího trvalého bydliště ji konečně převedli na pracovní úřad v Ostravě - podotýkám, že si to vyžádalo asi čtyři cesty, z toho jedna tam a zpět měří cca 1000 km, takže si představte, co je to pro ni za vydání.

 

     Když ji pak z pracovního úřadu poslali na sociální odbor, tak tam jí ale úředníci oznámili, že příspěvek na bydlení a vůbec samotné zaregistrování na zdejším sociálním úřadu je možné pouze v místě trvalého bydliště...

 

     Teď je tedy úplně bez prostředků, shání práci, rozesílá e-maily, neustále se zúčastňuje různých výběrových řízení, ale stále bezvýsledně, jak taky jinak v těchto „zlatých" dobách, a to nejen na Ostravsku.

 

     A tak bych potřeboval poradit, rád bych jí nějak pomohl, proto píšu vám, viděl jsem, že tady se poradilo už mnoha lidem. Je nějaké řešení, aby mohla dostat příspěvek na bydlení a životní minimum, aniž by musela zase znovu jezdit ty dlouhé a především drahé cesty na sociální odbor do místa svého trvalého bydliště? Mimochodem, ani České dráhy v těchto dobách volné jízdenky nezaměstnaným neposkytují (pokus o vtip, však co jiného taky člověk může dělat, než si občas zlepšit náladu...).

 

     Děkuji a věřím, že mi (jí) dokážete poradit.

 

Milan

 

 

Komentáře (14)add feed
Bohužel, příspěvek se vyplácí jen na trvalé bydliště : wendy
a to pokud částka vynaložená na bydlení (nájem enerie služby) překročí rozhodný příjem x 0,30
Máme tu paní, a ta také musí dojíždět z Prahy. Maximálně by se mohla domluvit s pracovnicemi ÚP a sociálky, že by jim stačilo písemné potvrzení. Ale je to problém, je, já vím.
únor 25, 2009 15:01
Pak je jediné řešení, : Vodoměrka
aby se přihlásila k trvalému bydlišti tam v Ostravě, ovšem kromě souhlasu majitele bytu by se pak počítal do jejich příjmů i Milan coby spolubydlící, takže pokud má běžný plat, tak by stejně na žádné dávky nedosáhla... a aby si našla sama bydlení asi také není v jejích možnostech... no ještě mě napadlo, pokud má trvalé bydliště jinde, tak aby pronajala svůj byt a tak získala nějaké prostředky...
O cenách českých drah ani nemluvím, zdá se mi, že se spíš chtějí svých cestujících zbavit, než je přilákat... a když chcete nějaké slevy, musíte si koupit nějakou tu jejich kartu, která je také ne zrovna levná, no stylem "nechcem slevy zadarmo"... pomalu bych řekla, že cesta z Ostravy někam do Čech nakonec vyjde levněji osobním autem než vlakem...
únor 25, 2009 15:19
Neznám podrobnosti, jak to je v současnosti, ale už několikrát se tu přece probíral problém odhlášení : toulavej
trvalého pobytu nezvedených dítek kvůli dluhům a případné exekuci. A rada byla přihlásit je na Místní úřad. Trvalé bydliště by tak známá měla v Ostravě, S NIKÝM BY NEBYDLELA, takže by ASI odpadlo sice dělení se s Milanem ohledně příspěvku na bydlení, ale to životní minimum by asi dostala, tedy aspoň něco . . .
únor 25, 2009 16:15
Na formální trvalé bydliště na MěstsÚ : wendy
se určitě nepřispívá, neboť v tomto případku je nedoložitelná výše nájmu a způsob jeho placení. To prostě nejde. Tento způsob je zaveden pro jiné případy.
únor 25, 2009 16:40
A co na to přítel? : Krakonoš
Nějak si nedovedu představit, že bych přiměl babu přestěhovat se za mnou přes celou republiku, ale přitom bych dál bydlel s rodičema a ji nechal se známým v podnájmu a ve chvíli, kdy je vona bez peněz, nechal bych to řešit toho známýho. Takhle dneska fungujou vztahy? Kdybych já byl na místě tý holky a můj přítel nečinil žádný kroky ke společnýmu bydlení, vrátil bych se zpátky do těch severních Čech, kde mám aspoň ten trvalej pobyt. smilies/sad.gif
únor 25, 2009 16:48
wendy, na NÁJEM, domácnost, se asi nepřispívá, ale to sociální minimum na přežívání, tedy jídlo, : toulavej
by možná příspěvek dostala . . .

Jestli ten přítel bydlí u rodičů a nemá vlastní byt, tak asi záleží na jeho rodičích, jestli budou chtít k sobě připsat na trvalý pobyt někoho "cizího", ke komu možná nemají žádný sympatie. Ženy, jak je tu viděti možno každodenně, nejednají většinou racionálně, jako muži . . .
únor 25, 2009 17:12
Toulavej, : Vodoměrka
na bydlení se přispívá, a ona navíc nebydlí u svého přítele, ale u svého známého, přítel bydlí s rodiči sám... ženy možná nejednají racionálně, ale zato lépe čtou smilies/wink.gif smilies/smiley.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
únor 25, 2009 17:34
Krakonoši, : Vodoměrka
taky bych asi situaci řešila s přítelem a hledala nějaké společné východisko, tedy např. společné bydlení atd. a nebo bych se vrátila domů, do svého, zvlášť když bych kvůli každému lejstru musela podnikat tak dlouhou a drahou cestu... a přítel by mohl dojíždět za ní na víkendy, když už by nechtěl být s ní... ovšem jaké ty dnešní vztahy mají být, když se třeba v televizi krásně radí, jak je to pro chlapa to nejlepší řešení - viz reklama na Coca colu zero cukr... nevázat se, užívat si, ke svý přítelkyni si zajít, když mu bude nejhůř... jo, pak se není čemu divit, že se lidi nechtějí vázat a být k sobě navzájem víc zodpovědní, když to není IN. smilies/wink.gif
únor 25, 2009 17:39
Vodoměrko, nějak jsme se minuli . . . : toulavej
Lidem, kteří jsou nezaměstnaní stát přispívá na domácnost, tedy i nájem, když splní požadované podmínky, ale když by měla trvalý pobyt společný s Milanem, MOŽNÁ by se počítala jejich domácnost na jedné adrese jako SPOLEČNÁ a třeba by vyšlo, že na příspěvek nemá známá nárok, to já neznám, jak je to přesně. Proto jsem uvažoval o fiktivní adrese na místním úřadě, ale tam, psala wendy, nárok na příspěvek na domácnost mít známá asi nebude. Nevidím nic, co bylo jakkoliv mimo v tom, co jsem psal předtím. Ale nijak nevyvracím tvrzení, že ženy lépe čtou, je to docela možné :-) . . .

Jinak, jen malá poznámka k reklamě na coke – neznám, ale POCHYBUJI, že by se podle jakékoliv podobně laděné blbosti – reklamě - řídila většina DOSPĚLÉ populace. Reklamou to není. Je to výchovou a vzorovým chováním lidí, které hodně lidí bere za své vzory i když zcela neoprávněně . . .

únor 25, 2009 18:42
Milane, : mamča
a ten její přítel je nezletilej nebo nesvéprávnej ? Píšeš, že se ta dívka přestěhovala za ním přes celou republiku.
To bude asi velká láska, když jí nechá bydlet u kamaráda, a nestará se co s ní bude, když je t.č. nezaměstnaná.
únor 25, 2009 20:33
V souvislosti s příspěvky jsem se vyjadřovala jen k bydlení : wendy
životní minimum, pokud na něj vznikne nárok, dostane. V každdém případku si s tím svým přítelem moc nepolepšila.
smilies/wink.gif
únor 25, 2009 21:08
jak společná? : Petronila
podnájemník přece nevede společnou domácnost s pronajímatelem?
únor 26, 2009 12:04
Možná i vede, ale pokud se k tomu nepřiznají : wendy
nelze je tak hodnotit.
smilies/wink.gif
únor 26, 2009 13:52
Děkuji : M.
Děkuji všem za odpovědi, nemohl jsem to najít, jsem tady nový. Jinak ten její přítel se stará, jen je momentálně taky bez práce. Ale asi stejně bude muset zajet o5 do Čech. Ještě jednou díky.
březen 13, 2009 15:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]