O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STŘEDOŠKOLÁK MANŽEL - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 04 únor 2009

 Děkuju vám všem za to, že se můžu svěřit. (první dopis) Tak vám napíšu, co je nového, co jsme zatím zjistili. Byli jsme s manželem na návštěvě u rodičů té dívky. Máme ze všeho velice divné pocity. Počítali jsme s tím, že si se všemi v klidu promluvíme, ale syn s manželkou tam nebyli. Byli někde se svými kamarády. Docela nás to mrzelo.

 

 

 

 

     Nějak si nemůžu zvyknout říkat a psát "synova manželka", moje snacha... je to takové nové, ale to se poddá. Viděli jsme fotky ze svatby. Její rodiče jsou docela fajn lidé, i když napřed byla dost napjatá atmosféra. Protože podle toho, co jsme se od nich dozvěděli, jaké má ta naše nová dvojice nejbližší plány, tak předpokládali, že je to asi z hlavy našeho kluka. Ale nikdo z nás vlastně nic pořádně neví.

 

     Věc se má tak, že se rozhodli přerušit oba studium a na jaře odjet někam za prací do zahraničí, kde si prý chtějí vydělat nějaký potřebný kapitál. Samozřejmě, že nic zajištěného nikde nemají, alespoň její rodiče o ničem nevěděli. Je to všechno nějaké bláznivé. Naštěstí dívka prý v jiném stavu není, takže jsem si alespoň v tom oddychla. Teď prý budou bydlet někde v pronájmu, až si něco vhodného najdou. Zatím prý si chtějí nějaké peníze shánět zprostředkováním pronájmů a prodejů realit. Kdyby alespoň tu školu nevzdávali. Ale jak to vypadá, tak ona nějak nezvládala zkoušky, takže si ten ročník prý zopakuje. No, a náš kluk ze solidarity tedy školu chce přerušit taky. To ovšem nevím, jak chce udělat, co chce uvést jako důvod. Zatím jsme z toho všichni dost zmatení.

A s těmi penězi - zatím co vím, tak si nic moc nevydělali, zajistili zatím prý snad dva pronájmy a ten výdělek dali za svatbu, nějakou tu párty s kamarády a tak.

 

     Ale nakonec si říkám, že jsou zdraví a snad v žádném průšvihu. Budeme se snažit je nějak přesvědčit, aby ty školy nevzdávali, protože jakýkoliv odklad je pak horší, to znova začínání. Tak vám zase dám vědět. Děkuji, že jsem se mohla vypsat.

 

 

Radka

 

 

 

Komentáře (10)add feed
co to je za hovadinu? : mirek_
to si nekdo takhle jako pise svuj zivot?

únor 04, 2009 09:43
... : Sandra
No, pokud už nemají chodit do školy, tak odjet do zahraničí není až tak úplně marný nápad (rozhodně lepší než načerno prodávat reality) Chvíli tam budou krájet cibuli, umývat hrnce a roznášet pití a pak se ještě rádi vrátí do školy.
Jinak co k tomu říct, Kluk je dospělej, evidentně si od vás poradit nenechá, dokonce vás ani nepovažuje za nutné příliš informovat a nemáte žádné páky jak ho teď zrovna donutit sekat latinu. Jediný, co bych pro něj, být vaším manželem, udělala, by bylo, že bych zašla za ředitelem té jeho SŠ, vysvětlila mu situaci, že se kluk pomátl a uprosila bych ho, aby mu to studium přerušil. Na SŠ to přerušení nebývá tak běžné jak na výšce, ale vím, že jedna naše spolužačka utekla z domu, žila na ulici, rodiče došli za ředitelkou, vysvětlili jí to, a ona jí po roce- když se vzpamatovala- dovolila pokračovat o třídu níž. A od peněz za výživné bych ho odstřihla- čím dřív si uvědomí, že s dokončenou ZŠ mu nikde létat pečení holuby do pusy nebudou, tím líp. A navíc, jak bylo oblíbené rčení mých rodičů- na svý, ale za svý.
únor 04, 2009 10:00
Ahoj Radko, : Gréta
právě, jsou zdraví, v žádném průšvihu, a vypadají, že se o sebe postarají. Někdo holt nežije úplně tak, jak se má, ale tak, jak chce smilies/grin.gif
Chápu ale, že o ně máte starost.
únor 04, 2009 10:03
... : Co by neblbnuli
když mají "starostlivé" rodiče, kteří za ně všechny problémy vyřeší, kteří se postarají a kteří vše domluví a zařídí. Kteří je pořád omlouvají, kteří se je bojí vychovávat k samostatnosti a odpovědnosti.
Radko, je mi líto, že jsem tak negativní, ale jediná rada, kterou můžu dát - nech je být. Ať si namelou čumáček, ať sami poznají, co v nich je. My to víme, jaké dělají hlouposti, ale oni na to musí přijít sami. Jinak se vůbec nic nezmění, jen budou víc a víc vyvádět.
únor 04, 2009 10:14
kazdy ma pravo na omyl ;-) : Sipik
A mozno budu takto stastnejsi. Len nech skusia.. Ja som odisla do Anglicka hned po skonceni vysky, vobec to nelutujem, zazila som tam za dva roky viac, nez tu za 10, naucila som sa postarat sama o seba, mala som aj neprijemne zazitky, dala som sa okradnut... ale su to dobre skusenosti. Mozno im to pomoze dospiet. A skolu si mozu urobit aj v tridsiatke, tak ako to robia moji spoluziaci. Nie je to take jednoduche ako v mladosti, ale da sa. Len nech zaziju co najviac, neuskodi im to smilies/wink.gif
únor 04, 2009 10:49
radka : mia
Mohu mluvit z osobní zkušenosti,vdávala jsem se v 18,nenechala jsem si nic vymluvit.Jeden den ve škole a druhý den byla dcera na světě.školu jsem dokončila,odmaturovala jsem /dokonce s vyznamenáním/,rozvedla jsem se a vdala znovu.Jsem toho názoru,že žádné přesvědčování nenahradí osobní poznání.Vím,že měli pravdu ti co mi říkali,abych nespěchala,ale k tomu musí člověk dojít sám.Přesto všechno ničeho nelituji a kdyby se všechno vrátilo ani bych nic na svém životě neměnila.
únor 04, 2009 11:15
Já bych je taky nechala, : Vodoměrka
ať si vše sami zařídí, sami si případně nabijí čumák a byla bych velmi šťastná, kdyby to tak nebylo a oni byli úspěšní, a zařídili si život podle sebe. Neukončené střední školy by mi sice bylo hodně líto, ale přece jen dodělat si ji může i později, nebude ani první, ani poslední.
Někomu stačí dobrá rada, jinému případ z okolí, no a někdo si musí ten čumák natlouct pořádně a sám, než přijde na to, že se to musí řešit jinak... ale jsou plnoletí a tudíž zodpovědní sami za sebe, tak ať ukážou, co v nich je.
únor 04, 2009 11:25
Radko : Milene
Jak píší vesměs všichni. Nechat je, protože stejně nebudou teď poslouchat. Měla jsem to obdobné. Dcera nedokončila školu, protože teď chtěla žít se svým přítelem. Pak dokonce odešla z domu. Tady pracovali různě po bribádách, protože jsme je finančně nepodporovali. Pak chtěli odjet do Anglie, a už měli všechno vyřízené na 2 roky. To bylo jediný, co jsem pro ně udělala, přes kamarádku, která jim tam zajistila práci. Navíc musím říct, že dceřin přítel se mě vůbec nezamlouval ale partnery svým dětem si nevybíráš. Dopadlo to tak, že neodjela a po čase se jí narodil chlapeček. Z nezodpovědné holky je velmi zodpovědná matka. Všichni jsou překvapeni její proměnou. Teď už chodí do práce, malý do školky a bývalý přítel..... Ten pouze pravidelně platí a kluka vidí jednou za rok. A dcera na to říká, že to dopadlo, tak jak mělo. Protože i kdybych se víc snažila ji umluvit, zakázat a nevímco, tak by to udělala stejně. Prostě je taková. Nechala jsem ji být ale když se potřebovala vrátit, tak měla kam. I s dítětem a ještě se psem.
únor 04, 2009 11:48
jo Vodomilko, : NČ
vidim to uplně stejně. Má stařecká zkušenost, podpořená i vodeslechnutejma příběhama, je s podobnejma příběhama veskrze negativní, dala by mi snad i právo pokusit se rozmluvit a poradit. Ale to je tak všecko, co se s tim dá dělat.
A pak čekat. Radovat se z úspěchu a bejt připravenej k pomoci v případě neúspěchu. Každopádně bych dětem při loučení nezapomněl sdělit, že doma budou mít zázemí vždycky připravený.
únor 04, 2009 11:50
radko, : Los evropský
souhlasím se Sandrou v tom, abyste zašli do školy a zkusili to nějak zařídit, vysvětlit, že se zbláznili atd.Ale pozor, tak, aby o tom ti vaši mladí nevěděli (a pokud možno ani nikdy nedověděli)! Jak říká Vodoměrka, nesmějí mít pocit, že jim něco zařizuje. Ale nedodělat střední školu, zvlášť dneska, kdy se na středoškolská místa hrnou i vysokoškoláci, je velký průšvih. A i když rada nechat nabít čumák zní logicky, přec jen doporučuji jim takto pomoci (ale už naposled!)Ze svého okolí vím, jak málo z těch, kteří nastoupili večerně nebo dodatečně na SŠ, ji potom dodělalo... Z toho, co paní Radka líčí, usuzuji, že nejsou úplně pitomí, jen blázní, jak už tak mladí bláznívají (nebyli jsme jiní). Kategorické řešení (vyhodit, vykašlat se, nechat) by bylo namístě, kdyby fetovali, páchali trestnou činnost, atd., podle mě. V 18 je člověk sice papírově za sebe zodpovědný, ale ve skutečnosti kolikrát až mnohem později, bohužel.
únor 04, 2009 12:14
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]