O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRO DOBROTU NA ŽEBROTU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 leden 2009

 Dobrý den, mám  problém.... V létě jsme poskytli kamarádce půjčku - ona si ji na sebe nemohla vzít a my jsme jí měli dělat ručitele, ale nějak to nešlo a tak jsme se nakonec uvolili, abychom to měli napsaný na sebe. Máme i smlouvu mezi sebou udělanou, že nám bude posílat k určitému dni převodem z jejího účtu na náš účet smluvenou měsíční splátku po dobu 72 měsíců.

 

 

 

 

 

     Máme to i ověřené notářem. Jenže minulý měsíc s tím byl problém, ale doplatila to nakonec, kdežto tento měsíc nechce zaplatit a ještě k tomu, když jsem se jí o ty peníze požádala smskou, tak mi odpověděla, že mi žádné peníze už nedá atd. Dokonce mi vyhrožuje fyzickým násilím, a to nejen ona, ale i její přítel (je to cizinec) a vše je to smskama.

 

     Samozřejmě, že si ty smsky nechávám, ale spíš se chci zeptat, jaký mám udělat právní kroky, abych z ní ty peníze dostala? Mám doma čtyři malé děti, které musím zabezpečit.. .a tímto mě dostává do nekalé situace, neboť ty splátky se strhávají z našich peněz a já mám ještě nějaké naše poplatky, které pochopitelně potřebuji zaplati - škola, školka atd. Můžete mi prosím poradit?

 

     Jsem opravdu s nervama v koncích, s přítelem se kvůli tomu hádáme...

 

Radka

 

 

Komentáře (9)add feed
Co poradit? : Vodoměrka
No snad jen začít to vymáhat soudně? Podat na ni trestní oznámení?
V dnešní době, kdy půjčí téměř komukoliv jakoukoliv částku, je už samo o sobě vypovídající, že ona žádnou půjčku nemohla dostat... takže pokud máte smlouvu, tak by to mohlo jít přes soud... jo, kamarádi buďme, ale dluhy si plaťme... tohle je zapeklitá situace a nejlíp asi poradí někdo, kdo už to sám zažil a ví tedy přesně, co, jak, kam a kdy sepsat a podat...
Povedená kámoška... asi bych jí rozbila ciferníček sama, jak by mě dohřála...
leden 19, 2009 11:01
ať si každý žije do výše své peněženky, : Inka
je to poučení pro Tebe, poraď se s právníkem, zda to musí jít přes soud a nebo rovnou přes exekutora včetně jeho poplatků a žádala bych vše doplacené najednou. No tohle je životní poučení pro Tebe, za dobrotu na žebrotu, vždyť o tom už tolik bylo napsáno, fascinuje mě, že to ještě je někdo schopný pro kamaráda udělat. Já to vyautovávám zavčas slovy:já mám takových půjček, nebo malou výplatu, že ručit nemohu a půjčku mi nikdo nedá, je mi líto. A je jedno jestli na to opravdu mám či ne, já prostě nechci.
leden 19, 2009 12:13
... : bb
přesně jak píše Inka, právník, soud (i toho exekutora musí nařídit soud), ale pokud máš vše podložené, jak píšeš, tak to půjde raz dva - soud vydá platební rozkaz pro tvou kamarádku, ta má 3 dny na to, aby ho zaplatila, jinak exekuce.
Kamarádce půjčím klidně na dobré slovo, ale jen tolik, kolik by nám nechybělo, kdyby nemohla delší čas nebo vůbec vrátit.
S malým příjmem a 4 malými dětmi bez větší finanční rezervy na účtě bych se sakra rozmýšlela půjčit víc jak pár stovek. Ke všemu někomu, komu nepůjčila ani banka.
leden 19, 2009 12:21
... : Pepička
Záleží, jakou smlouvu u notáře jste sepsali. To je nejdůležitější věc. Většinou smlouvy o uznání dluhu takto sepsané jsou exekuční titul.
leden 19, 2009 12:34
... : Pepička
Jestli je notářský zápis nadepsán "dohoda o uznání dluhu a dohoda se svolením k vykonatelnosti (ve smyslu notářského řádu - zákon č. 358/1992 Sb., § 71a až 71c)", oslov ronou exekutora.

leden 19, 2009 12:49
Nějak nevidim, co je tady k poradění : NČ
cit: "s přítelem se kvůli tomu hádáme..." To ste se měli pohádat předtim! Přítel má zjevně víc rozumu než ty.
A co teď? Advokátní kancelář! Nic jinýho přece nepřipadá v úvahu. Papír máš, tak do toho!

leden 20, 2009 07:06
Dostala jsem se jednou do podobné situace, trvalo to rok a půl a nic, : wendy
naštěstí nešlo o známé nebo přátelé, ale o cizího člověka. Pomohla hrozba - vymahači nebo exekuce ! A první splátla byla na světě...je to od tvé kamarádky pěkně hnusné, nemůžeš ji tudíž šetřit, jdi do toho.
leden 20, 2009 08:08
Jak už tu bylo napsáno, : Br.
záleží na charakteru té smlouvy. Nicméně do budoucna bych doporučoval, pokud byste ještě nějaké přítelkyni půjčovala, abyste si nechala radši podepsat směnku, nejlépe avalovanou partnerem. U notáře pak stačí ověřit podpisy. Směnkou se soud nijak dlouho nezabývá, jen vystaví směnečný platební rozkaz, pak to jde jak na drátkách.
leden 20, 2009 15:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]