O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO S TÍM STREJDOU... PDF Tisk E-mail
Středa, 01 říjen 2008

 Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem nyní darem ideální polovinu dvougeneračního rodinného domu pod jedním číslem popisným. Dům je rozdělen na dvě samostatné bytové jednotky, je však evidovaný jako celek. Jednu idealni polovinu s pozemkem vlastní babička a druhou já. Ve přestavěné garáži bydlí strejda (syn babičky). Teď jsem se však dověděla, že strejda už několik let nepracuje.

 

 

 

 

 

     Není evidovany na úřadu práce, nepobírá od státu žádné peníze, avšak ani si neplatí zdravotní pojištění. Předpokládáme, že pojištění neplatí 1 - 3 roky (je to však velmi neurčité). Babička je už v pokročilém věku, a proto se celá záležitost provalila až mým nastěhováním.  

 

     Strýc byl hlášen jako invalida, s doktorem se však nepohodl a ten ho už nadále odmítl ošetřovat. Od té doby nikam nedochází (doktoři, úřady...). Je mu 53 let. Komunikovat s námi ale vůbec nechce. Peníze si vyžebrá, taky občas přespává kde mu napadne, ale vždy se vrátí zase zpět. My ho pochopitelně vyhnat nechceme. Ale nechceme doplácet na dluhy, které si zavinil svou vinou. Strejda nevlastní žádný majetek nějaké hodnoty, a proto by me zajímalo, jestli se jeho dluhy převádějí na rodiče (babička) popřípadě další lidi? Z tohoto důvodu se obávám, že bydlení babičky a moje může být ohroženo exekucí od zdravotní pojišťovny. Trvalé bydliště má totiž uvedené na adrese, která se shoduje s trvalým bydlištěm mým a babičky.

 

     Napadlo mě zajít s ním k doktorovi, pravděpodobně v jeho stavu (nemá prsty na jedné ruce) by snad mohl dostat invalidní důchod (třeba částečný), tím se domnívám, že pak by mohl za něho platit zdravotní pojištění stát.

 

 

 

Prosíme o radu,

jak se v takové situaci zachovat

a co by pro nás i pro něho bylo nejlepší.

 

 

 

Děkuji všem

za odpovědi a rady, co udělat.

Ester

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
přehlašte mu trvalé bydliště na obecní úřad. : Inka
smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif
říjen 01, 2008 22:04
Tak to teda prrrrr, : strejda
nikdo mě nikam přehlašovat nebude!
říjen 02, 2008 00:07
Hele strejdo, taky jsem se podle nadpisu lekla : wendy
co je s tebou !
S tím trvalým bydlištěm se to zde už řešilo a přehlásit jej jde. A když bude mít přiznaný Dič, a to s jeho vadou jistě ano, bude mu ze zákona placeno zdravotní pojištění i když bude doma a ani nemusí být hlášený na pracáku, to nemá návaznost. To první zařídíte, to druhé musí on sám.
říjen 02, 2008 07:28
Vyplaťte ho. : Milan
Má nárok na dědictví - podle kusých informací se zdá, že má nárok na čtvrtinový podíl, až jeho matka (babička autorky) zemře.
Rozumné by tedy bylo od babičky její podíl koupit s tím, že polovina kupní částky připadne strýci.
Násilné vystěhování s následnou evidencí fiktivního trvalého pobytu na obecním úřadě vyvolá nejen nezhojitelný konflikt, ale také těžkou morální zátěž, která se přesune i do další generace. To rozhodně nelze doporučit.
Ale vyplatit ho a uzavřít normální nájemní smlouvu je řešení seriosní a čisté a přitom dostatečně odstraňuje riziko exekutorských pokusů zabavit celý dům: exekutor bude moci jen do bytu nájemníka, kde předpokládám toho moc nenajde, ale to je jedno - informace o vyplacení podílu přece jeho dlužníkům neudáte.
říjen 02, 2008 10:07
... : Sandra
To je dobrá rada, Milane, ale funguje pouze za předpokladu, že babička je ochotna přepsat svou střechu nad hlavou na své děti ještě za svého života a pokud Ester, či její rodiče mají dost peněz na to, aby strýčka vyplatili...
říjen 02, 2008 10:20
Babička si může dát do smlouvy věcné břemeno : wendy
a co se týče té adresy na obecní úřad - to by se provedlo adminstrativně ale strýc by se v domě mohl jako na návštěvě pozdržet...
říjen 02, 2008 11:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]