O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MAMINKA V TÍSNI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 září 2008

 Našla jsem vás na internetu a tak píšu - potřebuji poradit.. Jsem už dlouho rozvedená a po rozvodu byl syn svěřen do péče mě, matce. S otcem se vůbec nestýká, a celou tíhu výchovy a starosti jsem stále nesla a nesu sama, finance nevyjímaje. Můžu vás ujistit, že je to pro mne po všech stránkách velmi náročné, nevyjímaje mou stránku psychickou. 

 

 

 

 

     Po ukonční devítileté docházky se šel syn učit automechanikem, ale vydržel v učení sotva tři měsíce - stálo mě to peníze, nervy a nebylo to k ničemu. Rok se jen tak poflakoval a pak nastoupil do dalšího učiliště, na obor zedník.Stálo mě to znovu peníze a nervy, protože nářadí a vybavení stojí celkem dost; ale zase po několika měsících se začal ulejvat, marodit, nechodil do školy a pak ho už učitelé neklasifikovali a odešel i z tohoto učiliště. Neustálé dohadování s ním mě velmi unavuje a živit si ho doma, jen tak to nejde. Pak přeci jen začal chodit do práce a vydržel v práci několik měsíců, ale domů žádné peníze nedal, výživné na něho jsem nedostala... A tak teď v roce 2008 nastupuje jako 18 a půl letý do školy, kde se chce učit jako nástrojař.

 

     Bydlel chvíli mimo domov a mě se začalo dařit lépe (co se týče zdravotního stavu), ale přišel zpátky domů. Bohužel, je nevychovaný a sprostý, všechno je pro něj automatické, chce si ze mě udělat dojnou krávu... Jsem z toho dost nešťastná a nevím si s ním rady, jsem na něj opravdu slabá. A tak by mě zajímalo, jakou mám možnost se s ním alespoň na nějakou dobu nestýkat, nebydlet,  nestarat se už o něho.

 

     Jeho otec po celou dobu 15 let ho neměl ani jednou na víkend, nedal nic navíc na výživném, které platil opravdu minimální. Víte, chtěla bych mít vztah se synem ošetřen nějak právně. Jestli je něco, co musím udělat?  Nemám proti němu obranu, prosím poraďte mi seriózně.  

 

      Budu velmi ráda a budu vám moc vděčná, děkuju - Marcela

 

 

 

 

 

Komentáře (6)add feed
rekla bych, : mura
ze kdyz je mu vic jak 18 a uz pred tim pracoval, nemas povinnost ho zivit pri "priprave na budouci povolani" (ci jak presne tento terminus technicus zni).

kdyz ho doma nechces, vypakuj ho. vymen zamky, odhlas mu trvaly pobyt (coz asi neni uplne jednoduchy, ale problem "jak dostat problemove dite z domu" se tu uz nekolikrat resil i s konkretnimi postupy, prohledej rubriku "pravnik", ev. "ukol pro vas").

jakou mám možnost se s ním alespoň na nějakou dobu nestýkat, nebydlet, nestarat se už o něho

pocitej ovsem s tim, ze timto se moznost "alespon na nejakou dobu" pravdepodobne zmeni na "na porad"

září 04, 2008 11:42
... : karl
jo je to sice hrozný ,ale je to tak , na boku jsou tady starší články tak to pročti, hlavně se nedej! Není malý dítě, nenech se jím stáhnout dolů!!
září 04, 2008 11:55
Tady je každá rada nanic. : Milena
když ho vyhodíš, nemá kde bydlet ani za co. Musel by jít na brigádu, tudíž by se zase vykašlal na školu. A jestli je šance, že tu školu dodělá? No to je taky otázka. Ale už šance měl a nevyužil je. Je mu víc než 18 let, není tvoje povinnost ho živit, to bys jsi mu měla důrazně vysvětlit. Píšeš, že je nevychovaný, teď už se to těžko zvládne.
září 05, 2008 15:11
Mam take takoveho syna : Jiraska
Mam syna 17 let.Syn ma za sebou 3 ucnaky.Prvni byl truhlar nebavilo ho to chodil za skolu tak prestoupil i s kamaradem na obor cukrar.Tam pres neustale absence byl vyloucen.Sel pracovat.Pracoval docela drinu ve fabrice u soukromnika tahal tezke prkna a to za 5 tisic cisteho..Byl rozhodnuty se ucit.Myslela jsem,ze se vzpamatoval poznal co je prace a verila jsem tomu,ze se douci.
Rozhodl se pro obor zednik.Dojizdel denne 20 km.Na me byl hruby,sprosty a chtel po me stale vice penez.Jeho chovani se nedalo vydrzet.Neustale hadky o penize.Jeho otec na nej a dceru neplatil zadne vyzivne.Jeho to nezajimalo.Mela jsem se starat ja.Bylo me tak od nej receno.Zkousela jsem ho dat na intr.Vyzvedl si prihlasku a chtel po me kapesne na tyden 500 kc.Takze jsem to vzdala na to jsem nemela.
Byla jsem pozvana do skoly a tam chteli,abych mu domluvila.Chtela jsem skolu ukoncit,protoze do ni nechodil cely mesic o cem jsem ja vubec nevedela a 120 neomluvenych dalsich hodin za pololeti.Ale k memu prekvapeni me skola premlovala,abych tam syna nechala.Dala jsem synovi mesic na zkouzku jestli tam bude chodit.Opet hadka o penize rekla jsem mu,ze zadne kapesne dostavat nebude pouze penize na cestu syn z trucu nesel do skoly sel spat.Takto se valel cely tyden.Dosla me trpelivost a uciliste jsem v dubnu ukoncila.
Nasla jsem synovi brigadu,byla bohuzel,ale sezoni tak pracoval do pulky srpna.Na domacnost me prispival 2 tisicema.V srpnu mel brigadu na mesic a ted ho beru k sobe do podniku na dve smeny.Tak jsem zvedava jakou me tam udela ostudu.
V tvem pripade bych syna,uz dal v ucilisti nepodporovala mel sanci dost.Ten muj taky naznacoval,ze by se sel vyucit,kdyz vidi jaky plat ma jeho vyuceny kamarad.Rekla jsem mu,at si nejdrive usetri na ucnak 50 tisic a muze se jit ucit.Protoze dve deti v ucnaku financne nezvladnu.Otec na deti neplati a ja vse tahnu se 14 tisic jenom bydleni a poplatky s tim spojene me stoji mesicne 7 tisic.
Synovi jsem rekla,ze pokud nebude pracovat a prispivat na domacnost nebude tu ani jist.Uz jsem to i tyden zkusila,kdy se se mnou pohadal,ze tu denne neproji tech 70 kc denne a opet urazky.Tak jsem synackovi vratila zbytek penez a at se zivy sam.Kupovala jsem jidlo jen pro dceru to je treba 3 rohliky misto 12.A lednice byla prazdna.Takze skutecne nemel co jist.V sobotu,kdyz jsem mu dala obed tak mel tak zcvrklej zaludek,ze nemohl ani dojist obed.V nedeli se rozeral tak,ze to dohnal za cely tyden.
září 05, 2008 21:29
Prosím Vás, : Linda 1
opravdu moc hezky Vás prosím, nějaký příběh o nezdárném dítěti s "lepším" koncem nemáte ? Mám dceru, a opakuje se to pořád dokola. Nevím jakou cestu z toho ven. Rady typu vyhodit z domu beru. A taky jsem to zkusila. Zabralo to jen na nějaký čas. A pak, už jste někdy vyhazovali vlastní dítě na ulici ? Nedát prostředky, vyhodit ven ? A to jako kam ? Když napíšu pod most, tak to není obrazně. Mezi drogy ? Co asi udělá ? Najde podobně "postižené" partičky, kde drogy, krádeže a prostituce je úplně běžná. To mám jako jít po ulici a vidět někde na chodníku zfetovanou dceru jak půjde s kýmkoliv, hlavně když dostane peníze ? A dělat že ji neznám, že pro mě neexistuje ? Není to z pohledu rodiče tak jednoduché, jak se většinou obecně radí !
září 08, 2008 20:15
Hledám pomoc : Petra82
Dobrý den. Najde se tu maminka, která by mi poradila? Od prosince jsem nezaměstnaná a teď jsem přišla do jiného stavu. Otec se děťátka zřekl a chce, abych šla na potrat. Je mi 27 let a bude to moje první miminko, takže jsem potrat odmítla. Zůstanu tedy na něho sama a chtěla bych se zeptat, zda tu nemá některá z Vás zkušenosti s domácími pracemi-brigádami. Potřebuji peníze a nikde mě v mém stavu nezaměstnají. Na internetu je nabídek na přivýdělek dost, ale nerada bych někomu nalítla. Můžete mi tedy prosím poradit? Moc děkuji, s pozdravem Petra
únor 22, 2010 17:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]