O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZE STRANY MUŽE - CO VY NA TO? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 červenec 2008

 Cítil jsem se kdysi jako Jozef z onoho příběhu Jozef a Susu. Odcizili jsme se se ženou a ta si našla jinýho. Já vyváděl, přeháněl (trošku se v tobě Jozefe poznávám), přehnaně žárlil - ještě v době, kdy s dotyčným má žena ještě poměr neměla. No a pak se to stalo, řekla mi že fakt začala sexuálně  žít s jiným...

 

 

 

 

     Chtěl jsem se rozhodně rozvádět - žena nikoli, řekla mi, že sice dělá asi blbost, ale bezvýchodnost musí řešit únikem z reality, chápala že mě to bolí, ale ať přestanu vyvádět a dám jí čas... Byl jsem na dně, hubnul jsem, všimlo si toho okolí. Obrat způsobila naše rodinná přítelkyně. Dost tvrdě mě začala konfrontovat s realitou, a že si budeme na její otázky spolu odpovídat:

 

Kdo je na kom víc citově závislý? - Ty na ní... Myslíš že tě už nemiluje? - Ano, asi míň ale ráda mě má... Fakt bys chtěl do konce života žít už bez ní? - To asi ne.... Když má druhého, aby si teď tzv. "pomohla", myslíš, že ho bude mít nafurt??? - Spíš asi ne... A kdo je na kom víc sex. závislý??? - No, já na ní...

 

     A Kamila (naše rodinná přítelkyně) to rozťala za mě. Ženy se drž(!), snaž se k ní být daleko víc pozorný než doposud, nauč se respektovat, že má milence, ale rozhodně se s ní o něm nebav - neunesl bys to ustát a věř, že když jí budeš přát štěstí, tak se štěstí vrátí k vám oběma (Kamila si neodpustila peprnou poznámku - nebo k vám všem třem.).

 

     Pomlčím o sexuálním soužití, ale celkově měla Kamila pravdu. Naučil jsem se dokonce ženu daleko víc vnímat a respektovat její rozhodnutí. Pozitivum krize se projevilo v naší komunikaci. O spoustě věcí se nyní vzájemně domlouváme a hledáme SPOLEČNOU odpověď. (Dřív, když jsme se nedohodli, jeden se vždycky naštval a udělal to po svém, popravdě, tím častěji naštvaným jsem byl já.)

 

      Dnes se většinou dohodneme, a pokud ne, pak "galantně" uznám manželčinu pravdu. Dost často se mi to nelíbí, ale nedám to na sobě znát. Jak to pak trefně okomentovala Kamila: "Před vaší krizí jsi chtěl být bezhlavě hlavou ty, a výsledkem byly manželčiny ústupky, ale spokojeni jste nebývali ani jeden. Teď, co ti žena ego převálcovala, poslechneš spíš ty ji a procento vaší kolektivní spokojenosti máte cca na 75%, to je ale dobrý výsledek, nééé?"

 

 

     Tahle má rada asi nemůže být univerzální, ale myslím si, že když ženská neví co chce, tak by to měl vědět chlap a měl by začít v nějakém (promyšleném) směru jednat!!!, a nenechat se zviklat hysterickými výlevy, které očividně postrádají rozum a postrádají i jistotu srdce!!! Když ale má muž ženu, která nemá primární záměr ubližovat a má na víc ve věci jasno (byť původně "krizi" způsobila) - tedy ví přesně, co vlastně chce, kdežto chlap se naopak z toho cítí zaskočen, poškozen a ublížen, pak by dle mého názor neměl vyvádět, a raději by se měl nechat tou ženskou (alespoň přes tu nejhorší krizi) pevně vést... a rozhodně jí věřit.

 

 

     Mě se to vyplatilo....  Robo

 

 

 

Komentáře (18)add feed
Pěkné - k zamyšlení. : Sinix
Nicméně z celého článku souhlasím pouze se 2 větami:

1) Tahle má rada asi nemůže být univerzální... ...by to měl vědět chlap a měl by začít v nějakém (promyšleném) směru jednat!!!, a nenechat se zviklat hysterickými výlevy, které očividně postrádají rozum...

2) V subjektivním pohledu se ti to asi opravdu vyplatilo

Pokud je si tvá žena vědoma toho, že tě její nevěra bolí a přesto je ti nevěrná, pak tě nemiluje a určitě si tě neváží. Obzvlášť pokud její reakce je: "Nevyváděj tady a dej mi čas." Už jen proto bych se s ní rozvedl. Copak osobě, kterou milujeme, vědomě ubližujeme?

Otázka je, jak se ti to vyplatilo? Přestala se s ním scházet? Vrátila se k tobě a poprosila tě o odpuštění a slíbila ti, že už to víckrát neudělá a dodržuje to? Jsi si jistý?

Protože pokud jsi pouze obětoval vlastní důstojnost, každý večer jí přeješ, ať si to užije, a pak míříš rovnou "na záchod", tak možná, že ty jsi šťastný a libuješ si, že jsi stále ženatý, ale u mě jsi míň než rohožka (a u ní taky). A nic si nenamlouvej, zahnula ti jednou, zahne ti kdykoli znova. I když se s ní tenhle milenec rozejde, časem si najde jiného. Zejména, když ví, že jí to projde, i když se to dozvíš.
červenec 07, 2008 12:01
Vyplatilo se ti to ? : Martina
A v čem se ti to vyplatilo ? Že je ještě s tebou ? Ale za jakou cenu ?
Po čtení některých příběhů na kudlance jsem si říkala, proč ze sebe některé ženy ve vztahu dělají "chudinky", trpitelky...ty, které udělají COKOLIV aby udržely rodinu... ale že se ozve i muž, který dělá to samé...to je ještě smutnější...
Přece každý musí mít své meze...svou hrdost...něco co už nedovolím tomu druhému aby mi dělal a čím by mi ubližoval !
K čemu je dobrý takový vztah ? Takové manželství ?
červenec 07, 2008 13:05
Ty Sinixi : alena puntíkovaná
tyxs nečetl - co tu psal strejda??? Tak si to přečti - proč by to s Robo nemohlo být stejné, jako se strejdovou manželkou???
červenec 07, 2008 13:52
nevím : Kamila
není to převedenej článek o nějaký ženský? Protože že by se takhle dokázal chovat mužskej a neposlal mou jmenovkyni do háje, to se mi nechce věřit!
červenec 07, 2008 13:52
Kamilo : mimozemšťan
proč by to nemohl napsat muž? Jsou nevěrní muži, ale zrovna tak jsou nevěrné ženy a ty mají uvažování stejné jako nevěrní muži. Mám takového kamaráda (troubu), který má nevěrnou ženu, ví o tom, ona ho posílá za děvkama, ale běda, když přišla na jediný mail, kterým se chudák chtěl seznámit. V tu ránu scéna. Kamarádova žena nikdy nepracovala, nevaří, nepere, neuklízí, spí celé dopoledne. Opravdu nevím, co mého kamaráda drží u ní. Přitom on je vysokoškolsky vzdělaný, dobře postavený, majetný, výborný otec, no prostě já to nechápu.
Jen podotýkám, že odemne to nejsou kyselé hrozny, u mě je spokojenost ve vztahu.
červenec 07, 2008 15:16
mimozemšťan : bb
takže kamarád vaří,pere,uklízí sám?
protože jestli je majetný a dobře postavený, jak píšeš, tak si ty služby může zaplatit a pak je snad zbytečné, aby to dělala jeho žena
jestli je majetný, dobře postavený, výborný vysokoškolsky vzdělaný otec (si teď jen malinko dělám šoufky z formulace:-) a ještě sám vaří,pere,uklízí,zatímco se žena venčí a počítá korunky na kontě - tak je kamarád ne trouba, ale masochista, je mu tak dobře a s tím nic nenaděláš
červenec 07, 2008 15:30
já : skaz
si myslím,že Robo,tvoje žena chtěla něco úplně jinýho - chce vrátit toho chlapa s kterým začínala - nectěla žárlivce,ani něco,co děláš teď.Mimochodem,nepřišla ti na nějakej tvůj průser,než začala?
červenec 07, 2008 21:41
... : mimozemšťan
ale stejně,jak si tak čtu článek od Roba, nějak se mi to nezdá.Chlapi takovýchle prostě nejsou,tohle musela napsat žena. Ono milé dámy, nalejme si čistého vína, vy byste si takového muže vážily? Chápavost, odpouštění, vnímavost, soucítění, to se chce přeci po ženách.
červenec 08, 2008 06:49
ufone : neonka
Myslíš že nejváženější jsou skřečící poloopi máchající kyjem?
A když už chlastáme, myslíš že takovéhle vlastnosti jsou vlastní 100% žen?
červenec 08, 2008 08:05
Chachá, : wendy
já docela věřím, že to mohl napsat chlap. Vždyť přece které ženy nejsou opouštěny ? Ty, které ze sebe udělají bezmocné chudinky, které musí být neustále opečovávány, typ - "co by si beze mne počala?" A pak mrchy co doma nic moc nedělají a jen vysírají a dělají scény.
červenec 08, 2008 08:26
mimozemšťánku : Kamila
tak vidíš smilies/grin.gif
červenec 08, 2008 09:53
Wendy : mimozemšťan
nojo,wendy, ale pak to vypadá,že recept na štastné manželství je být bezmocný chudáček,co se bez ostatních pomoci neobejde (ted nemám na mysli fyzická omezení,ale neschopnost třeba zaplatit složenky) a nebo být mrcha, která jenom řve a dělá scény (to by platilo i v mužském vydání.)
červenec 08, 2008 11:30
... : mimozemšťan
asi budeme muset připustit, že to lze na obou stranách barikády - jak muži tak ženy. Jsou nevěrníci i nevěrnice a jsou věrní, spolehlivý...a věrné, spolehlivé...
červenec 08, 2008 11:34
to je přesně to, co jsem psala jinde : alena puntíčkovaná
manžel neschopné chudinky nemá na milenky čas, energii a tím pádem ani pomyšlení, manželovi hysterické mrchy to strach nedovolí. Nevím, kde ta milenka nabrala ty manželské zkušenosti...že by z keců nevěrných chlapů??? smilies/grin.gif
červenec 08, 2008 12:26
Hele ty Ý TÝ, : wendy
šťastné manželství prý neexistuje. Když už, tak jen spokojené.
A že si sebe navzájem nevyberou ti stejní týpkové.
smilies/cool.gif
červenec 08, 2008 12:38
wendy,no to dá rozum : mimozemšťan
umíš si představit, jak by asi spolu žili dva nevěrníci, nespolehlivci?
No ale proč by spolu nemohli žít ty hodné protějšky - myslím věrný manžel a věrná manželka?
červenec 08, 2008 12:46
ad 1/ byla by to Itálie, ale...zase by se nenudili. : wendy
Ten druhý případ je na diskuzi. Asi je to tak, že hajzlík holt potřebuje k sobě dobráka, aby si pěkně žil a zlobil. A jestli skutečně existuje reinkarnace, je to jasný.

červenec 08, 2008 12:57
Pravidlo číslo jedna : anaHP
Mimozamšťane,to víš,že ano dovedou spolu žít věrný a nevěrným,ale nic se nesmí přehánět a nejdůležitější je CO OČI NEVIDI, TO SRDCE NEBOLI!! A když někomu nevěra nevadí a tomu druhému to nevadí,tak ho prostě nemá rád! smilies/kiss.gif nemá,nemá,nemá smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif smilies/kiss.gif
červenec 13, 2008 17:03
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]