O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DNESKA S PROSBOU KE KYTKÁM PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 únor 2024
Ježíšek mi přinesl dárky, s kterejma si nevím rady a napadlo mě, že Kudla je na tohle přímo jak stvořená. Jedná se mi o čtyři kytky, kterejch si moc vážím - vzhledem k jejich původu - tedy dárkům do novýho bytu od dcery a vnoučků. Moc se mi sem hoděj, ale to, že se mi líběj, nemá žádnej význam pro to, že jim absolutně nerozumim. Kytky jsem teď vyfotil, snad se fotka zdaří na Kudlu zkopírovat a dovoluju si požádat o rady, co s nima. Třeba i jak se jmenujou, to ale stejně zase úspěšně zapomenu.


 


 


 

Hlavně mi jde o to, jak je ošetřovat, teda jak často zalejvat, čím hnojit, kdy a do čeho třeba přesadit. 

No, pokud se nad mou bezradnou úpěnlivou prosbou slitujete, tak prosím tak, abych to pochopil i já. Nejlíp v pořadí zleva doprava; kytka č. 1, 2, 3, 4.

 

 

 


 

 

 

Zrovna mi dělá vrásky ta č. 4, připadá mi, jakoby ty růžový kvítky nějak chřadly, možná chce víc zalejt, ale možná jsem ji naopak moc přelil.

Jak to mám kurnik vědět? Zas ta trapná nejistota...

 

Mám ke všem citovou vazbu, coby k dárkum od dětí a tak rozhodně nechci, abych je nedostatečnou nebo naopak příliš nadměrnou péčí zahubil.

 

 

 

Díky všem za rady a přeju bezva den.

 

Bezradnej

 

Komentáře (13)add feed
... : mamča
Škoda, že jsi nevyfotil u každé kytky list. Takhle podle vzrůstu tipuju 1. na palmu dracénu, 2. asi Fikus benjamin. 3. netuším, a 4. snad Kalanchoe ?
Až dorazí deeres, ta bude možná vědět víc.
únor 16, 2024 07:31
... : Josef
Dík Mamčo. Další fotky nejsou problém. Uvidíme.
únor 16, 2024 07:54
... : *deeres*
Dracéna (polostín, vlhko)
Zamije (slunce, teplo)
Šeflera (jasné, nepřímé světlo)
Kalanchoe( světlo, slunce) květy odchází, protože je z krámu rychlená a v zimě má odpočívat.
Vedle sebe vypadají hezky, ale každá chce něco jiného, názvy tu máš
, jak se o ně starat lehko najdeš na netu. Dracena a kalanchoe jsou nezničitelné, vydrží I špatné zacházení.
únor 16, 2024 10:31
... : Markéta
Není ta poslední fialka? Ta se zalévá dolů do misky, dělám to jen v pondělí a v pátek a mají mít zem spíše sušší. Nemá ráda prudké slunce. Jinak je to moc vděčná květinka. Měla jsem jich na okně 22 kousků a raději s dolní mističkou jen obyčejnou nízkou, abych viděla dolu a nepřelila ji. To fakt nemají rády a uhnívají celé.
únor 16, 2024 10:42
... : KYTKOmilka
ani tu dracénu nesmíš přelít.
Kytky spíš snesou víc sucha, než přelití. Šeflera je na tom cca průměrně, hodně vydrží a je z ní časem docela vysoký keřík.
Zamioculcas je spíš pomaleji a do výšky rostoucí, teplomilná, kvalita půdy není rozhodující, ale nutná je dobře provedená drenáž.
Kalanchoe má v podstatě stejné nároky, jako ten zamioculcas.
Ale taky záleží, v jakém je to květináči, zdá se mi, že to je obal, nebo květináč, v čem je máš? Asi je to obal, takže nevidíš, jak je to na dně, kedyž kytku vyndáš - a to kalanchoe vypadá v tom květináčku dost utopené.
únor 16, 2024 11:44
... : *deeres*
Ta poslední má český název kolopejka. Mně teprve teď nasazuje na květy. Když ty suché ostříháš, tak by měla znovu nasadit.
Ten plecháč bude z IKEA a asi nemá odtok a kytka je v něm utopená. Nejspíš by uvítala přesazení.
únor 16, 2024 13:08
... : Josef
Dík za rady. Mám dojem, Deer, že pořadí 2 a 3 jak jsi to popsala, je obráceně, aspoň podle fotek, jak kytky inzeruje Ikea.
Rady určitě využiju. Začnu ihned s vyndáním květináčů z plechovek a posazenim květináčů do nějakých mělkých misek z keramiky nebo plastu. Misky okouknu zejtra, co nabízej v Pepcu a ve Vietkongu. A nepřelejvat, což jsem pochopil jako zřejmě nejdůležitější.
Třeba příště zase pošlu nějaký fotky, už ale ne z novýho mobylu, kterej jsem si pořídil právě jen kvůli fotkám. Focení s nim je ovšem nepříjemný a hlavně (!!!) nedokázal jsem vůbec pochopit systém, jakym mám fotky přetáhnout do noubuku. Už se mi to dvakrát nějak, spíš omylem, povedlo, to ovšem nevim jak, protože když konečně zajásám, že už vim, tak druhej den se mobyl chová uplně, ale uplně jináč, než včera a to jak ve vztahu ke mně, tak ve vztahu k noubuku. Jestliže teda todle má bejt "smart", tak to teda na to zvejšky kašlu. Mám taky zkušenost se "smart" ovládačem televize - děs a hrůza. I jen pro snížení jasu obrazovky (třeba navečír) je potřeba se asi pětkrát proklepat různejma, zcela nepotřebnejma nabídkama a ikónama, totéž pro přeskakování předvoleb kanálů ůůůůůů! Takže už předem tvrdě odmítám cokoliv, co je "smart". Nechci smart! Jedině v případě nejvyšší nouze, když jiná možnost neexistuje. Ten telefon pozejtří zabalim, vracim Alze a s pokorou se vracim k mýmu zlatýmu nezničitelýmu Hammeru 4 s bytelnejma tlačítkama a s baterkou, která od nabití do vybití vydrží dva tejdny. Sice si nebudu moct do telefonu nainstalovat e-občanku, e-řidičák, e-očkovák, e-Kaufland, e-Lídl, a nevimco všecko ééé; no, snad už to doklepu i bez toho.
Tak ještě jednou dík za rady a přeju všem fajn den.
únor 18, 2024 06:04
... : *deeres*
Jo, přehodila. Kudla mi fotky v mobilu nezobrazuje, tak došlo k mejlce.
Jeden by si měl rozmyslet, co si přeje jako dárek. Já si přála digitální rádio, na normální tu nic nechytnu. Od svátků se peru s jeho nesmyslnou nabídkou, abych tam našla to, co chci poslouchat.
Šla jsem tak daleko, že jsem si postup začala
psát a mrcha dělá pokaždé něco jiného.
únor 18, 2024 13:37
... : Josef
Jasan, Deer. Mně se fotky tady v noubůku taky už skoro nikdy nezobrazujou. To je nějak zašmodrchaný v kudlích střevech.
Digitální rádijko Maxx je muj nejlepší nákup za poslední asi 3 roky, zapnutý prakticky nepřetržitě ve dne, v noci. Mám na něm nastavenejch asi 5 předvoleb, ovšem používám jen jednu jedinou - Rádio Plus, protože tam se jen mluví (i když dost často tupá propaganda, ale nejsem náchylnej, vyvažuju to internetovejma dezinformačníma médiama), podstatný je, že je to zcela bez muziky, kterou na jinejch stanicích uplně nesnášim. Jednak pro písničky, kterejm už dávno nerozumim a druhak proto, že z maličkýho repráčku se ani muzika poslouchat nedá. Takže jsem zkraje jen chvíli zkusil Rádio Jazz, taky klasiku, ale to nejde.
únor 19, 2024 05:30
... : saffron
Já jen pozdravím a připojím, že Zaminoculcas se strašně rád mačká, je to taková společenská kytka, takže ji případně rozesazuj až už opravdu nebude mít v květináči místo k hnutí:-).
únor 19, 2024 06:17
... : *deeres*
Na svém rádiu,ze všech nabídek, používám internetové rádio a podcasty. V podcastech je binec, kolikrát rozkliknu a nic, nebo nemohu najít pokračování. Protože mám hudební hluch, tak poslouchám Country rádio, Samson, občas Dvojku i Jazz. Jestli je špatná reprodukce, tak já to neslyším. Dodnes jsem si nedokázala ohvězdičkovat oblíbené stanice, vlastně dokázala, ale pak už nešly vyvolat. Tak je nastavuji složitě přes menu.
Ale bude to věkem a už neohrabanýma rukama, že mne ty digitály neposlouchají. Už vidím, jak si do toho blba androida nastavím účet, jednou hrábnu vedle a všechny prachy jsou fuč.
Ještě k těm kytkám, pochopil jsi to správně, málokterá má ráda mokré nohy. Taky jim vadí suchý vzduch, nejlépe vlhkost - 50%
a taky nesnáší průvan.

únor 19, 2024 09:50
... : *deeres*
Má být kolem 50 procent vlhkosti. Znaménko plus někam zmizelo.
únor 19, 2024 09:52
... : d@niela
administrace kudlanky stojí za pendrek... Já vim, takže se vomlouvám smilies/smiley.gif
únor 19, 2024 17:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]