O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽELOVA MAMKA MĚ NEMÁ RÁDA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 listopad 2023
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Nevím si totiž rady s tchýní a teď už ani s manželem. Jeho máma mě nemá ráda. Od samého začátku. Dlouho se se mnou nechtěla setkat osobně a vlastně jí k tomu donutilo až to, že jsme se brali. Vzpomínám, jak jsem na ní viděla, že se hodně přemáhá, aby se mnou vydržela v jedné místnosti. Když jsem si s ní poprvé podávala ruku, cítila jsem z jejího stisku, že to nebude ono. Sjela mě velmi přísným pohledem, který říkal, že nejsem podle jejího gusta.

 

 

Nenechala jsem se tím odradit a snažila se jí zalíbit.

Už jenom proto, že Ivan má svoji maminku za svatou. Cokoliv ona řekne, to jí odkývá.

A v tom je ten problém, on mne teď zas pořádně zklamal. Nedokázal se za mě postavit v důležité chvíli. Jeho mamce se totiž nelíbí, jak vedu domácnost, co jak doma mám a vychovávám naši dcerku. A kvůli tomu mě nejen kritizuje, ale v poslední době nejde daleko ani pro nadávku. Ne tedy přímo mně, ne nahlas, to ne, ale třeba si jen jako polohlasem mluví pro sebe… Dokonce jednou spustila šeptem takovou tirádu o tom, že její syn si zasloužil někoho lepšího, ne nějakou nánu, která nemá ani peníze, ani vzdělání. Neměla jsem chuť to poslouchat, tak jsem odešla.

Začátkem prosince to budou tři roky, co jsme spolu. Naše dvouletá holčička je také častým důvodem, proč se s ní hádám. Nelíbí se jí nic z toho, co s dcerkou dělám. Jak ji vychovávám, jak s ní mluvím nebo dokonce i to, jak s ní trávím volný čas. Vrátila jsem se na pár hodin týdně do práce. Ona nám jezdí hlídat Aničku. Za to jsem jí samozřejmě vděčná. Má to ale i stinnou stránku. Musím tiše přihlížet tomu, jak mi organizuje domácnost. Stihla mi už párkrát přerovnat kuchyň, špajz a uklidit šatní skříně. A to na mě bylo prostě moc. Požádala jsem ji tedy minule, aby respektovala naše soukromí. Ale ona mi začala vyčítat, že nemám pořádně uklizeno, že nemám věci správně seřazené, že tak, jak mi to udělala ona, je to přeci nejlepší.


Nejhorší bylo, že se mně Ivan vůbec nezastal, naopak řekl, že to přeci je skutečně lepší, jak to udělala máma, a že se nemám rozčilovat, ale být jí vděčná. Tak jsem sbalila Aničku a odjela s ní na celý den pryč. Musela jsem to rozdýchat, protože jsem se bála, jak by to třeba vyvrcholilo.  Když jsem se vrátila, ta fúrie byla pryč.


Je mi z toho smutno. S Ivanem jsme měli ostrou výměnu názorů. Neuznal nic z toho, co jsem mu řekla, protože stojí na straně své mámy. Za mě se ani trochu nepostavil a zjevně to neudělá ani do budoucna. Tak spolu teď nemluvíme, natož aby se mi omluvil. Ale dokud se tak nestane, budeme mít tichou domácnost. A pokud mu to vadí, může táhnout k mamince.


Mě se nikdo neptá, co všechno mi vadí. Třeba že mi ani nenabídla tykání. Musím jí vykat a pomalu se před ní klanět. Jsem dost stará na to, aby mi někdo říkal, jak mám mít srovnaná trička ve skříni nebo jak uvařit guláš. No, a teď je situace u nás doma velmi napjatá. Odmítla jsem její pomoc s hlídáním, našla jsem si pomoc. Vozím Aničku ke kamarádce, která má stejně staré dítě, a zas na oplátku hlídám já.  
Milá kudlanko a vy ostatní, poraďte mi, nebo si opravdu myslíte, že bych se na to měla vykašlat a nechat ji, aby mne takhle dirigovala?

 

 

Děkuju předem za vaše názory a rady,

RADKA


 

Komentáře (10)add feed
... : mamča
Vzala sis mamánka. Nečekej, že se Tě proti svojí mámě zastane. Jeho maminka je totiž něco jako v Indii posvátná kráva. Nepíšeš nic o tchánovi, takže matička nejspíš synka vychovávala sama, a trochu (nebo moc) si ho, krom sexu, zprivatizovala jako partnera.
Že Ti tchýně nanabídla tykání, je jedině dobře. Ono se líp říká "Ty vole, než Vy vole". Dovolovala by si mnohem víc, takhle si obě udržujete odstup.
Kamarádky z vás nikdy nebudou, jenom pokud zůstaneš, tak Ti jednou ta "stará ropucha" zůstane na krku a budeš o ní ve stáří pečovat. "Mamánek" jí pleny vyměňovat nebude...
listopad 21, 2023 07:38
... : mamča
Ještě mám radu : Nepořizuj si další dítě. S jedním se dá odejít, se dvěma už těžko, a se třemi to nejde. Udržuj kontakty s vlastní rodinou a přáteli, nenech se od nich odříznout. Spoř si bokem vlastní peníze. Třeba je nebudeš potřebovat přímo k útěku, ale je dobré mít jistotu, kdyby k tomu došlo.
Nesnaž se tchýni zalíbit, stejně se Ti to nepodaří. Ona si představovala pro svého syna princeznu s půlkou království, ale ani s ní by nebyla spokojená.
Klidně tchýni řekni, že si nepřeješ, aby Ti v Tvé domácnosti cokoli organizovala, že jsi dospělá a svéprávná, ale pak od ní nesmíš chtít hlídání dítěte.
Když v tomhle "dusnu" vydržíš dlouho, začnou se hlásit první neduhy. Jako první žlučník (nedokážeš tohle dusno strávit). Druhá v pořadí se ozve páteř (máš naloženo víc, než dokážeš unést)...atd.
Stojí Ti ten maminčin chlapeček za to ?
To je otázka, kterou si polož teď, dokud jsi mladá a plná síly.
listopad 21, 2023 09:10
... : *deeres*
Já bych šla opačným směrem. Hodnou tchýni bych si zprivatizovala, ať se v mé domácnosti klidně udře. Srdečně bych jí pořád děkovala za každou službu a neopomněla bych vždycky zdůraznit, co by mne stála posluhovačka, že takhle to mám zadara.

listopad 21, 2023 11:23
... : Josef
Podle mě tvůj problém vůbec bába, ale tvuj manžel. Čím dřív si to přiznáš, tim líp pro tebe.
listopad 21, 2023 12:20
... : Josef
opr: vůbec není bába
listopad 21, 2023 12:20
... : mamča
*deeres* : Průšvih je, že ta tchýně není hodná. Zvlášť když si huhlá pod fousy nadávky a dehonestování snachy.
A synáček to neslyší.
S dnešními zkušenostmi bych prchala, až by se za mnou prášilo. Jenže já měla ty děti tři...

listopad 21, 2023 12:26
... : Radka_Radka
Děkuju za názory.
A Mamčo, já to tak přesně už cítím. proto jsem sem napsala. Mám věčně mizernou náladu a často mne i bolí hlava. Určitě je to proto, že jak se říká, pořád musím držet hubu.
Jenže je se bojím nějakého toho zvratu, přeci jen Anička je ještě mrňavá, co bych teď dělala, kdybych byla sama, v této mizerné době bych to asi špatně zvládala. Takže prchat bych chtěla, ale bojím se.
No, ale snad to časem (snad brzo) nějak vyřeším, rozhodně nechci mít tu ropuchu na krku! smilies/cheesy.gif
listopad 22, 2023 23:15
... : mamča
Radka_Radka : Vydrž, než půjde malá do školky. Ale nenech si nic líbit. Ozvi se slušně proti zasahování tchýně, i když pak budeš mít tichou domácnost. Je dobře, že nejsi na "hlídání" závislá. Rozvíjej vztahy s vlastní rodinou a přáteli. Až se vrátíš do práce, najdeš i ztracené sebevědomí. Snad si Tvůj manžel uvědomí, že už je dospělý, a má zodpovědnost především za svojí rodinu, nikoli za maminku.
Tím nemyslím, že se musí nutně od ní úplně odříznout, ale nastavit matce mantinely, odkud kam až sahají její "pravomoci". Ty jsi matka a manželka, a Ty máš právo rozhodovat o svém dítěti a o vlastní domácnosti. A jestli se to tchýni nelíbí, tak ať k vám nechodí. Rozhodni se včas, než tchýně začne "po svém" vychovávat vaší Aničku.
Neválči s manželem, ten je zvyklý poslouchat mámu. Vyříkej si to přímo s ní. Bude si samozřejmě na Tebe stěžovat, ale to smázni, "že ona má pořád něco". Tvůj manžel se ocitá mezi mlýnskými kameny. S Tebou chce vycházet i kvůli dcerce, ale mámy se bojí.
Držím Ti palce !
listopad 23, 2023 07:50
... : Radka_Radka
Milá Mamčo, děkuju ještě jednou a hodně moc.
Je to fajn, takhle si číst podporu i od zcela cizího člověka. Mám pocit, že asi nás bude víc, a tak jsem za to soucítění moc ráda.
Držte mi všichni palce, budu se snažit s tou naší ropuchou bojovat.
listopad 23, 2023 23:17
... : mamča
Radka_Radka : Chytrá žena utáhne chlapa na sex. To je jediné, v čem Ti tchýně nemůže konkurovat. smilies/grin.gif
listopad 24, 2023 07:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]