O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NIC NA NĚJ NEZABERE... PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 duben 2023
Lidi, mám problém... A i když jsem se snažila, tak absolutně nevím, jak na něj. Tedy na mého syna. Je to normální puberťák, chodí do školy, má své zájmy, chová se celkem dobře - jen si s ním nikdo nevíme rady. Prostě s ním nic nehne. Tedy, když po něm něco chceme. Uvedu konkrétní příklady: má neuvěřitelný binec v pokoji, všude válí svoje špinavé věci, v koupelně nechá válet mokré ručníky, když nemá čisté ponožky, tak sebere někomu z rodiny...

 

 

Když si v kuchyni něco dělá, zůstane po něm obrovský bordel... No, asi bych to mohla vypisovat na pár stránek.

 

Problém je v tom, že když mu například řeknem, aby to a to udělal, po sobě uklidil - tak "ano, samozřejmě maminko, jen teď nemám čas, za chvíli..."  A většinou se na to zase vykašle.

Je to s ním hrozné. Ale když mu tedy jako trest něco zakážem, tak jemu to nevadí!! On je flagmatik! 

 

Řekla jsem například, že když si svoje špinavé věci neodnese do koupelny, nedá to do koše na špinavé prádlo, tak mu prát nebudu. A výsledek? Včera jsem si všimla, že má džíny naruby. Tak jsem ho upozornila, a on se jen tak uculil, že to je naopak super, že byly špinavé, tak je otočil, a je to OK... 

Jeho prostě nic nerozhází, ale mně už tečou nervy.

 

Jak říkám, jeho prostě nepotrestáte. On se se vším smíří, on nic nepotřebuje...

 

Já si říkám, že až bude jednou třeba ženatý, pokud si ho tedy některá vezme, tak to bude horor!

A beru to jako osobní vinu, že je to naše špatná výchova.

Mj. je mu devatenáct, studuje, ve škole je perfektní.

 

Jenže - máme ještě dceru, chováme se k oběma stejně - ani jeden nemá žádnou protekci - ale dcera je normální správná holka.

 

Nevíte, co bychom s tím mohli dělat? Jak na takového kluka? 

 

KAMILA

 


Komentáře (15)add feed
... : Petr Sysala
co tak nějaký jeho požadavek na službu mamahotelu odložit taky až za chvílí (nikdy). Třeba kapesné.
duben 19, 2023 05:01
... : Josef
Flegmatik? No možná. Ona dneska už je na každýho lempla nějaká odborná diagnóza.
Tomu nerozumim a vidim to jasně - málo řezanej a teď už je pozdě.
Vidim to stejně jako Péťa. NEKRMIT!
duben 19, 2023 05:21
... : *deeres*
Neporadím, je to určitý druh vrozené slepoty. Jim binec nevadí, zatímco jiné vytáčí.
duben 19, 2023 06:02
... : mamča
"Vrozenou slepotu" vůči nepořádku bych vyléčila raz dva. Opravdu funguje něco za něco. Devatenáctiletý "chlapeček" (za totáče muž) už by se měl starat sám o sebe. A pokud ještě studuje, tak buď poslat na kolej, nebo mu doma nedělat "mamahotel". Na kapesné ať si vydělá na brigádě, a pokud chce, nebo musí bydlet u rodičů, bude doma pomáhat a uklízet aspoň po sobě, aby si tu nemalou podporu rodičů zasloužil.
Studium VŠ není nárokové, a většina škol se dá ev. studovat i dálkově. Pokud není syn schopen normálního soužití, tak do práce, chlapče, do práce !
duben 19, 2023 07:47
... : Markéta
Tak u nás se "vrozená slepota" léčí zakazem počítače. Uklid koupelny, kdy několik dní vždy po jeho odchodu se ptám, zda je uklizeno a když se to ke zlepšení nesunulo, jsem odnesla kabel od PC. A jak to najednou šlo.
Kamarád nafotil na FCB neuklizené pokoje svých dětí a take se dočkal nápravy :-)
duben 19, 2023 08:18
... : kamilaMA
Tak ani jsem nečekala, že mi vůbec někdo odpoví.
A tak tedy ještě ode mne pár informací.
Průšvih je, že náš chlapeček není zas moc angažovaný chodit do školy. "Tak mně vyhoděj, no". To s tim mu dát něco na FB, to není špatný nápad, ale dost drsné, nevim.
Kapasné už dávno nedostává, on si občas přivydělává brigádama, ale to jen přesně když "něco na něco" potřebuje.
A služby mamahotelu nevyžaduje, on klidne jíst nebude... Jednou jsem řekla, že když neuklízí, nic nedělá, já zas mu nedám jídlo. Tak prostě nejedl. Pacholek pak byl jak tyčka. Ale jemu je všechno jedno!

duben 19, 2023 08:54
... : *deeres*
Že je to vrozený, tvrdím z vlastní zkušenosti. Já na pořádek mám zcela jiný názor, než moje dcera.
Dokud byla doma, tak jsem jí vždycky dokázala nějak donutit k pořádku. Dneska už je dávno svojí paní,ale sklony k bordelářství v ní přežily.
Já už to raději ani nekomentuji, když nemůže najít nějaké potřebné doklady, nebo dokumenty.
duben 19, 2023 09:44
... : mamča
Souhlas s *deeres* , je to vrozený, ale dá se to důsledným buzerováním zlomit.
Příklad : Moje dvojčata - dva kluci, společný pokoj. Půlka poliček s učením uklizená, v druhé půlce nepředstavitelný binec. Občas jsem "práskla bičem", a najednou bylo zázračně uklizeno všude.
Až když ten bordelář začal bydlet sám, najednou se z něho stal systematický pořádníček. Luxoval a vytíral v neděli, kytky zaléval ve středu a v sobotu...atd. Dneska, když k němu lezu do auta, tak se div nepřezouvám :-).
duben 19, 2023 10:04
... : mamča
kamilaMA : Počkej, až začne nadhánět holky. To i špindíra v obrácenejch džínách začne okupovat koupelnu a bude chtít chodit vyvoněnej. Pokud si tedy nevyhlídne podobnou bordelářku, jako je sám.
Pak holt vystěhovat do squotu...
duben 19, 2023 10:08
... : kamilaMA
Jsem opravdu velmi ráda, že jste se mi ozvali - sdělené trápení, poloviční trápení. Milá mamčo, děkuju moc za tu snad dobrou vyhlídku smilies/smiley.gif
a deeres, potěšila jsi mne - máš pravdu, nebudu s ním na doživotí, tak se jeho bordelu snad časem zbavím.
Markéto - i kdybych mu ten kabel sebrala, tak si půjde jinam... On je opravdu splachovací!

Pánové Petře a Josefe: ani to řezání by nepomohlo. On se totiž nehádá, on udělá milý úsměv a hned slíbí, že to určitě udělá, jen co "ještě tohle...."
Nojo, je to holt mamánek
duben 19, 2023 18:29
... : Petr Sysala
Ohýbaj ma mamko, dokud su já Janko, až ja budu Jano, neohněš ma mamo
duben 20, 2023 06:15
... : mamča
Petr Sysala : To je sice pravda, ale tady "mamka" ten čas ohýbání už prošvihla. Teď nezbývá, než čekat, jestli chlapec dospěje-
duben 20, 2023 06:49
... : *deeres*
Já jsem dceru v tomhle ohledu drtila už od malička, bez výsledku. Tady dědičnost přeskočila generaci. Já jsem sice kramářka a sběratelka, ale systematická a stejně, jako moje máma nesnesu, když věci nenajdu na svém místě. Na jejího otce to svést nemohu a stejně tak, na druhou babču, ta byla posedlá bacily a všechno koupala v krezolu.
I výtah v domě, kde bydlela, k radosti ostatních nájemníků. Bordelář, který kolem sebe vířil chaos, byl její manžel. Stejně, jako moje dcera neustále něco ztrácel a hledal.


duben 20, 2023 10:39
... : AnickaM
Ja nevim, proc zrovna chlapi resi vychovu vypraskem. Nektere deti se naopak zatvrdi. Kolikrat jsem si rikala, kdyz jsem byla mala, ze nez poslouchat ty vychovny kecy od mamy bych radsi dostala facku a bylo to vyreseno, ale zrejme ty reci zabiraly mnohem vic, protoze uz jsem je nechtela znova poslouchat. Sveho syna jsem taky nikdy memlatila a vyrostl z nej uzasny mlady mlady muz, s kterym jsme nejlepsi kamaradi. Jo, taky si prochazel pubertou, ale kdyz se mu nahromadil neporadek v pokojicku, tak me poprosil, at mu pomuzu zacit a pak uz si s tim poradil sam. Ve dvaceti se odstehoval bydlet s dvouma klukama a to jsem zirala jak si spolecne uzivane prostory udrzovali v cistote. Ja vim, ze kazde dite je jine, ale vypakovat syna z domu by mozna pomohlo. Peta taky chodil na vysokou, vsichni ti tri kluci chodili na brigadu, my jsme jen prispivali na jidlo a skolne, na najem a zabavu si vydelavali sami. Vysokou dokoncili uspesne, maji vyborna povolani. Takze asi ho pustit do zivota a nechat plavat.
duben 20, 2023 11:09
... : Lenka1
Problém je v tom, že když mu například řeknem, aby to a to udělal, po sobě uklidil - tak "ano, samozřejmě maminko, jen teď nemám čas, za chvíli..."

"Mami, já mám hlad." "Ano, miláčku, vydrž, za chvíli................ smilies/grin.gif

Jinak stručně - nevařit, neprat, nedávat peníze, a klidně i vykopat z domu. Je mu 19, povinnost starat se o něj už nemáš. Jiná možnost není.
duben 20, 2023 14:33
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]