O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JEDEN PROTI JEDNOMU? NE, VŠICHNI PROTI JEDNOMU PDF Tisk E-mail
Sobota, 14 leden 2023
S převelikým zájmem sleduji volbu nového prezidenta. Všechny televize (české) nemají nic čerstvějšího, než tento souboj - respektive vyjádření nejrůznějších politologů a dalších moudrých žen a mužů, kterak to má dopadnout. Až na to, že je to tak úžasně prvoplánové, je to opravdu jediný program, který zaujme. Tedy mimo některých těch debat, v nichž celá ta skupina a) držela basu se současným vyznáním, případně ještě jednotlivě prohlašovali, že oni jsou ti nej. Nejmoudřejší, nejčestnější, a hlavně: myslí to s námi upřímně. (Zdravím do nebíčka autora citátu.)

 

 

Hele, lidi, já se skutečně zdržuju vyjádření, komu fandím. Jsem v politice totální antitalent a neznám nikoho ze soutěžících tak dobře, abych mohla zodpovědně říct, koho bych si přála, aby byl naším zástupcem pro svět, někoho, kdo by zvládl všechny naše současný hádanice o cokoliv, které tu nyní řádí víc než jakákoliv viróza.

 

x - x - x

 

 

Pro mne byl na tu sestavu asi podobný pohled, jako kdyby chlápkovi přivedli osm postav, zabalených do muslimských galábií; a že ať si jednu vybere, a tu že si musí vzít, a nejmíň na čtyři roky. Co je pod těmi černými hadérky, a hlavně – co mají ty dámy v hlavě, případně, jak vypadají po těle – to v podstatě nemá šanci vidět…

A nebo fakt jen málo.

 


 

Jo, ale přeci jen - jedna z nich by měla vidět hlavu! 

Jenže to by zas poznal, že je to největší potvora ze všech potvor, na kterou každý nadává a nikdo by se jí nedotkl ani hráběma, a kdyby si ji vybral, že by ho odsoudili...

A hlavně: nemáš ani šanci „ber, nebo nech bejt“. Prostě jednu MUSÍŠ VZÍT.

 

 

Můj osobní názor je, že podle toho, co se za poslední dobu o těch ostatních kandidátů mohl obyčejný člověk dozvědět – neberu lidi, kteří se politikou a politiky zabývají – tak toho moc není. Jeden je hezkej, další mizerně slyší, tenhle vypadá a chová se jak hokynář, tamten by nebyl špatnej, atd. atd.

Takže fakt nejvíc toho víme o tom jednom.

Jo – a ještě jedno. Dost mi vadilo, že ta pohledná mladá dáma si nedala alespoň trochu záležet na tom, aby mladě a pohledně vypadala. Aby si trochu upravila frizúru. Aby nechodila v šatech, které nejspíš předtím byly šité na Helenu Růžičkovou…. Hernajs, když už ženská, tak má jako ženská vypadat…To všichni pánové jí - co se týče vizáže - dali na frak.

A taky neměla být každou chvíli „přednaštvaná“. Myslím, že bych použila jiné slovo, ale Kudlanka mluví pokud možno slušně J

 

 

Tak, teď je na vás, jestli napíšete,

Jak moc OPRAVDU znáte toho, komu to hodíte.

 

 

d@niela,

 

doufající, že všechno dopadne dobře

 

 

 

Komentáře (80)add feed
... : Marie
Danielko, tu jedinou ženskou podporovala Drogerie TETA a na facebooku se vyjádřila, že je mladá, krásná a nikdy nebyla v komunistické straně a proto se jí Andrej bojí. Tohle sebevědomí jí vydrželo po celou dobu, před půl rokem jsme ji skoro nikdo neznali a doufám, že za chvilku o ní zase ani neuslyšíme.
leden 14, 2023 19:19
... : andrea
no, ono jí to sebevědomí dost brzy opustilo, hlavně, když se jí někdo zeptal na něco, na co nebyla připravená. Mj. stejně ty otázky, to byla taky trapárna...
Jo, asi zapomeneme velice brzo na většinu z nich. Taky to beru jako zábavu. Protože brečet se mi nechce.

Jestlipak víte, že začalo pokračování Kukaček? na ČT1 maj být Kukačky2 a už byl první díl MOST!

leden 14, 2023 21:02
... : Josef Kouba
Pokud by se Babiš stal prezidentem , tak budete mít možnost sledovat jak se mu bude dařit či nedařit zkrotit velice rozjetou pětikolku.
Pokud si odhlasujete kandidáta pětikolky Pavla tak tu jízdu z kopce bez brzd si vychutnáte dokonale.
leden 14, 2023 23:59
... : Jiri Bilina
Nekdo by mohl ty temne vyhruzky "co se stane kdyz bude Pavel prezidentem" sepsat. Byla by sranda jako v Dikobraze.
A Pavel prezidentem nastesti nejspis bude.
leden 15, 2023 02:47
... : zuza
Chce se mi říct jen jedno.. po skutcích poznáte je. Jeden voják, který zná jen příkazy a proveďte, druhý už politiku ošahal... Těžko říct, ale zpátky do totality se mi nechce. Pražáci se vždy mají nejlépe z celé republiky, využívají všeho, i daní z našich regionů, protože přece Praha musí reprezentovat... Praha je vždy vzdělanější a přece ví co je nejlepší, ale jaksi zapomínají, že někdo je musí nakrmit. Nevím jak se rozhodnu v druhém kole.
leden 15, 2023 05:30
... : Jiri Bilina
Tož on dostal zuzo Babis citelne napraskano i v Brne a dalsich mestech. A jestli je jeden z tech dvou kandidatu nebezpecim pro demokracii, tak je slizky oligarcha Andy, ktery silne pripomina Orbana.
leden 15, 2023 05:58
... : zuza
Já jsem svéprávná, nepotřebuji tvých rad, jestli je slizský ten, nebo druhý samolibý generál!!!!
leden 15, 2023 06:12
... : mamča
No co, v Chile vládne generál Augusto Pinochet, a jak jim tam už 20 let vzkvétá demokracie :-(.
Nechci jakéhokoli generála za prezidenta. Vždyť ten PP je od svých 15ti let, kdy nastoupil na Vojenské gymnázium, zvyklý jen poslouchat rozkazy. No, možná jich v závěru kariéry i pár rozdal, ale zase jenom veden "shůry" svými loutkovodiči.
leden 15, 2023 07:53
... : Petr Sysala
Nejvice se těším, až demoktatickokulturni národní fronta zase vytasi nějakou zkrachovalou hérečku do klipu, ktery bude nabádat, jak přemluvit dědka a bábu k volbě generalissima.

Už teď jsem se bavil, nad radami typu: seberte jim občanky, dejte jim do kafe projimadlo, zavřete je doma a seberte klíče a podobné demokraticke rady.
leden 15, 2023 08:38
... : mila1
Koukám, že kampaň na podporu "Pomáhám lidem proto Babiš" běží na plné obrátky i tady. Ani mne to nepřekvapuje smilies/smiley.gif
leden 15, 2023 08:51
... : Jiri Bilina
Me Milo naopak prekvapilo, ze nekomu davam rady a ze v Chile vladne Pinochet. smilies/grin.gif
leden 15, 2023 08:59
... : mila1
No jo, Mikine, tady se čas zastavil kolem roku 1990, kdy Pinochet v Chile dovládl.. podle toho tady pak i ty komentáře vypadají.. co naděláš. Ale jako argument proti Pavlovi dobrý, ne? smilies/grin.gif
leden 15, 2023 09:10
... : Petr Sysala
Druhe kolo bude o jedinem tématu.
Jestli alespoň na Hradě bude vladni loutka nebo trucvolba. Hnojomety namířené na Babiše mohou mit silně kontraproduktivní výsledky. Ty dva milióny voličů bylo čistých pro. U generalissime bylo v těch dvou mega mnoho jen proti AB.
leden 15, 2023 09:24
... : Iris
Tak hnojem má nabito hlavně AB a jako první už neprodleně začal pálit ihned po volbách.
leden 15, 2023 09:28
... : Petr Sysala
Cokoli a kdekoli v novinach, rádiu nebo TV vidim, slyším a čtu, tak je STBák fuj, ale KGBák fpoho.

Byt kandidátem vládní pětikolky, České televize a tetuše Drahuše může být polibkem smrti.
leden 15, 2023 09:46
... : mila1
Petr Sysala: máš v pravdu v tom, že spoustě lidí jako já je proti srsti Babiš, proto budeme volit protikandidáta. Ovšem mimo jiné taky proto, že jsme si o generálu Pavlovi něco přečetli a zjistili a jeví se nám jako člověk, který naši republiku bude reprezentovat tak, abychom na něj mohli být hrdi. A co se týče těch hnojometů, to, co předvedl Babiš včera, když neunesl porážku, tak tomu se jen tak něco nevyrovná. A očekávám, že ještě přitvrdí. Takže bych na Tvém místě trochu ubrala a držela se reality, kdo ty hnojomety vypouští.
leden 15, 2023 09:47
... : Jiri Bilina
Jak to damy pozoruju, Pinochet a udajny odchod ceskych vojaku na Ukrajinu jsou jen prvni vlastovky. Hnojomety slovenskeho oligarchy toho jeste vyprodukuji. smilies/grin.gif
leden 15, 2023 09:51
... : mamča
Že vyhraje PP, o tom asi nikdo nepochybuje. Mně to může být jedno, jsem stará, a nějak už dožiju. Ale pro moje děti a vnoučata bych si přála, aby byl mír. Žádné zatahování do cizích válek, žádné základny cizích vojáků na našem území si nepřeji. Ukrajinské vojáky tu už máme, tak teď ještě tu americkou základnu v Mošnově. Už je připravena, a odsouhlasení pak za vlády vojáka na Hradě bude snazší. Taky se začne víc peněz sunout směrem i k armádě ČR. Přitom za Varšavské smlouvy, kdy jsme měli ještě nějakou armádu, jsme byli jen "nárazníkovým pásmem" mezi Východem a Západem, s životností asi 20 minut.
Nic se nezměnilo. Jen teď už máme jen pár profesionálních vojáků, (víc úředníků než mužů schopných boje) kteří pomáhají všude možně po světě, a i kdyby byli všichni doma, neubrání ani větší okresní město.
Tak jo. Bude branná výchova, pořadová cvičení, a vše podle rozkazu.
Když to tak většina národa chce...
leden 15, 2023 11:02
... : Petr Sysala
Na vojně jsem jednou jako dozorčí posádky koukal na rakouske TV na tenis. Přišel Velitel a hned mě naprášil kontrášům jako podvratného živla co sleduje imperialistickou TV. Takže za mě je zelená guma na Hradě to samé co ten hroznej estébák.

Nedělám si iluze, že NATO gumy byly něco jiného než KGB gumy. Rozkaz zní jasně, co na tom že... Dvě dávky!
leden 15, 2023 11:29
... : Petr Sysala
při pohledu na vysledkovou mapu (Prezidentská mapa 2023: Jak volili vaši sousedé)
Je jasné, že bohatí a spokojení volili generalissima, chudé regiony AB. Morava je kromě Brna a Zlína vcelku jednobarevná. Západní Čechy, to samé.

To jsem zvědav, kolik slibů zase padne od pomazaných hlav, když se na to podívají ony.
To drtivé vítězství o půl procenta je ale pro demokratisty určitě důvod k oslavám.
leden 15, 2023 12:34
... : mila1
Rozhodně není důvod k oslavám, vítězství bylo těsné, nicméně i tak to Babiš velmi těžko vydýchával - viz jeho tiskovka.
Nevím, kde bereš, Petře Sysalo, přesvědčení, že Petr Pavel byl v KGB. Můžeš sem dát zdroje, odkud čerpáš? Nebo jsi stejně jako Babiš tak naštvaný porážkou, že tady plácáš nesmysly?
mamča: kdo vyhraje druhé kolo voleb, není vůbec jisté. Je možné, že lži a nenávistné podpásovky pana Babiše směrem ke generálovi otráví hodně voličů a ti k volbám nepůjdou. To nahrává pochopitelně Babišovi.
A k tomu míru a válce. Všichni tady chceme mír. Nevím, kde bereš přesvědčení, že tím, že volíme generála Pavla, chceme válku. Možná věříš dezinformaci, že prezident může vyhlásit mobilizaci. Nemůže. On ji jenom schvaluje. Vyhlašuje ji vláda a musí k tomu mít souhlas sněmovny i senátu. Není to tak jednoduché. Nevím, zda pro Tebe je prolhaný Babiš zárukou míru. Myslíš, že on, když se chlubí všemožnými známostmi mezi politiky, by něco vyjednal? On by vyjednal jen to, co by bylo výhodné pro jeho byznys, ne pro naši republiku. A navíc - ty chceš za prezidenta Slováka, který ani neumí česky? Člověka, který utekl ze Slovenska, kde je obžalován se spolupráce s STB? Který nám celých 10 let dělal v Evropě jen a jen ostudu?
A co se týče branné výchovy.. učili jsme se tam první pomoc a jiné věci, které vůbec nejsou k zahození. A v současné době, kdy nejen že máme kousek od hranic válku, ale taky nejsou vyloučené různé teroristické útoky, je dobré být připraven i na takové věci.
leden 15, 2023 13:29
... : Josef
Bych tak řek, že se včera nic nečekanýho nestalo. Skutečný volby právě včera teprve začaly. Hin sa hukáže!
Do tý doby nás dva tejdny čeká obludná mediální masáž, cílená na všechny, kdo volili někoho jinýho, než dva včerejší finalisty. Už to začalo. Kdo má pod palcem ČT a ČRo, to víme, kdo má pod palcem CNN a Novu, to tušíme. Mluvit v týhle souvislosti o Babišovi jako oligarchovi je přinejmenším směšný.
Na generálovi mi vadí jediná věc, zato naprosto zásadní. Že je celoživotní voják. To, že kvůli tomu byl v KSČ, že přísahal Varšavský smlouvě, je pro mě celkem podružný, jinak to nešlo, když chtěl bejt celoživotním vojákem. Já prostě a jednoduše nechci, aby byl prezidentem celoživotní voják, což znamená poslušně poslouchat příkazy shora a ve smyslu těch příkazů rozkazovat dolů. Myšlení a vlastní názor jsou u vojáka nepřípustný.
No, kdo je nadšenej fialovym pětikartelem, nebude ani za dva tejdny váhat, voják přesně splňuje dopuntíku to, co pětikartel potřebuje. Já ovšem taky nebudu váhat.
leden 15, 2023 13:41
... : Petr Sysala
Vysoký vojenský důstojník před rokem 1989, nota bene jako budoucí rozvědčík, podléhal nejvyššímu velení Varšavské smlouvy a rozvědčíky měla pod palcem KGB.

KGB byla hlavní sovětská tajná služba, která současně plnila úkoly špionáže, kontrašpionáže a tajné policie v Sovětském svazu. Kromě těchto oborů pod ni ještě spadala některá odvětví sovětského vojenského výzkumu.

To snad není nutné vysvětlovat, co na tom není k pochopení? On je v podstatě přeběhlík.
A pokud jde o moje vztahy k AB, je možno nahlédnout zde do historie. To fakt není můj favorit, ale pokud už paměť neslouží, co se dá dělat.
leden 15, 2023 13:56
... : Bara
Pavel je favorit, kdyby to zalezelo na Praze, uz je prezident, pisi ve svete.......
V nasich holandskych novinach ani zminka o nejakych volbach v Ceske republice, pri televiznich zpravach ani zminka o nejakych ceskych volbach na prezidenta.....
Mam na sledovani 4 nemecke kanaly, vcera a dneska ani zminka o ceskych volbach, to same BBC1 a BBC2 nic......ale ceske media to vi lepe......
Myslim, ze az volby skonci, oznami kdo je novym ceskym prezidentem a tim to skonci......
leden 15, 2023 14:08
... : mila1
Petr Sysala : a to je jako důkaz, že byl členem KGB? No nezlob se na mně, ale to je stejně hloupé, jako kdybys řekl, že všichni, kdož byli dospělí před rokem 1989 byly v KSČ. Protože jak víme, strana do všeho mluvila a vše schvalovala. Já jsem třeba každý měsíc psala rozbor hospodaření podniku, na takové ty fialové blány, co se pak dávaly do rozmnožovacího stroje, který byl zamčen předsedy stranické organizace našeho podniku. On pak rozhodoval, které se budou tisknout, kontroloval počet vydaných blán, kolik jsem jich zkazila a tak. A představ si, ve straně jsem nebyla.
Tak co tam máš dalšího? :-)
leden 15, 2023 14:48
... : Jiri Bilina
Sovetska vojenska rozvedka nebyla KGB, ale GRU.
Koukam, ze byvali kolaboranti by Pavla nejradeji za hrichy z mladi primo ukrizovali. Pritom on svuj duvod pro pokracovani sluzby v armade nekolikrat a dost srozumitelne vysvetlil. Pokud je "prebehlik", jsou prebehliky i dalsi miliony Cechu.
Co se jeho udajme slepe poslusnosti tyce, ten chlap prozil vice jak 30 let v armade NATO, kde se to se samostatnym myslenim bere jimak, nez se to bralo za komunistu.
Presvedcili se o tom zkostnateli rusti generalissimove diky svym porazkam pri agresi proti Ukrajine. A to byli ukrajinsti dustojnici i vojaci cviceni podle zapadnich norem jen 8 let.
Pro posouzeni schopnosti samostatneho mysleni ostatne staci poslouchat predvolebni debaty. smilies/wink.gif
leden 15, 2023 14:54
... : Petr Sysala
Kde jsem napsal, že byl členem KGB? On jí byl podřízen, ale tyhle jemné nuance jsou asi nepodstatné. Pro mě je to zelený mozek, který bude poslušně plnit rozkazy. Generál v čele státu, to už je banánová republika ala Jižní Amerika nebo Afrika. Můžu tě ale uklidnit, ve světě to fakt nikoho nezajímá. Na americkém seznamu to bude jen fajfka na seznamu. Jeden řádek. Nic víc.
leden 15, 2023 14:56
... : mila1
Sysala: asi jsem to pochopila z tohohle, nebo jak si to jinak přebrat?
Cokoli a kdekoli v novinach, rádiu nebo TV vidim, slyším a čtu, tak je STBák fuj, ale KGBák fpoho

leden 15, 2023 15:25
... : Petr Sysala
Čurilo, ač nerad musím reagovat na tvůj výblitek. GRU vznikla až v roce 1992, takže na studiích do role rozvědčíka socialistické armády to bylo v režii KGB. Toho roku už Pavel seděl v generálním štábu AČR.
leden 15, 2023 15:33
... : Jiri Bilina
Dle hanlivych osloveni soudim, ze rudosi zacinaji podlehat panice.
Ne Sysalo, GRU je vojenska rozvedka fungujici uz aspon od 50 let. Jestli byl nekdo podrizen civilni KGB, byl to agent Bures.
Docela me pobavilo, kdyz Bures srovnal Pavla s ruskym diktatorem Putinem. Zrejme mu nedoslo, ze vetsina jeho priznivcu by za Putku treba do ohne skocila. smilies/smiley.gif
leden 15, 2023 15:44
... : Iris
Mamčo, samozřejmě, že se s Tebou dá souhlasit v tomto bodě:
Ale pro moje děti a vnoučata bych si přála, aby byl mír.


Která z nás to tak nemá? Mír chce úplně každý normální člověk. Dokonce i generál ve výslužbě s celou svou rodinou. I my, jeho voliči. Jakékoliv nařčení z toho, že tady někdo snad chce válku je prachsprostá dezinformace, víme asi od koho. V minulých volbách prezidenta se strašilo migranty, teď se straší válkou, resp. tím, že o ni někdo usiluje a bude ji podporovat.

Ale pokud jde o směřování naší země ve všech ohledech, a konkrétně teď o volbu našeho nového prezidenta, který nás bude reprezentovat ve světě, zajímalo by mě, jak to mají Tvoje děti? Chceš pro ně dobro, to je pochopitelné a chvályhodné, ale ptala ses jich, co chtějí, jak si to celé představují? Občas se tu na Kudlance u různých témat spílá hloupému mládí, jasně, že mladí nemají zkušenosti a spoustu věcí nezažili. Ale hloupí nejsou a patří jim budoucnost. Proč jim máme určovat budoucnost my, důchodci? A AB se mi jeví jako kandidát na prezidenta zejména pro staré, zapšklé a záměrně vystrašené.

Nechme je, ať to rozhodují také oni. Naše půtky tady na Kudlance jim nezajistí světlé zítřky, ba naopak, to bychom jim dali!!

Moje děti tedy AB neadorují a nevolí ani náhodou, je jim z něj špatně stejně jako mně.
leden 15, 2023 15:46
... : Iris
Mamčo, přepnula jsem z Kudlanky na zprávy ahned první titulek je typický a očekávatelný, AB pálí do lidí ostrými smilies/angry.gif

Andrej Babiš se před druhým kolem prezidentské volby snaží udělat ze svého protikandidáta Petra Pavla válečného štváče, když na svých billboardech tvrdí, že na rozdíl od něj „nezavleče Česko do války“. Tvrzení je ovšem absurdní, protože prezidentovi České republiky žádná taková pravomoc nepřísluší.


leden 15, 2023 15:50
... : Petr Sysala
KGB zanikla v roce 1991, GRU do té doby oficiálně neexistovala. Proto je její vznik (oficiální) v roce 1992 a je to Ruská nikoli Sovětská organizace.
Složky KGB:
3. správa – Vojenská kontrarozvědka
4. správa – Doprava
5. správa – Ochrana ústavního pořádku – otázky ideologie a disentu
6. správa – Ekonomická kontrarozvědka a bezpečnost průmyslu
7. správa – Vnější sledování – telekomunikace, kryptologie
15. správa – Ochrana vládních objektů
16. správa – Radioodposlech a elektronická rozvědka

Pokud někdo studoval na rozvědčíka, měl skripta v ruštině! Pavel měl to štěstí, že mohl přeběhnout, aniž zvedl prdel ze židle. Pokud nastane krize, je schopen ji řešit vojensky, diplomacii fakt nestudoval a a ni v ní nepracoval. To mne trochu děsí.
leden 15, 2023 15:58
... : Josef
Tak já, coby starej, zapšklej a záměrně vystrašenej se nad těma hádkama docela bavim. Co se týká mejch dětí i dospělejch vnuků, volej jinak než já, máme se rádi (věřim, že i oni mě) takže tohle neřešíme. Přesto párkrát, když na to náhodou na chvíli přišla řeč, jsem zaregistroval jejich oči, na vteřinu obrácený v sloup nad volbou zmatenýho starce. Ale proč bych měl automaticky přebírat jejich názory jen proto, že je mám rád a záleží mi na nich? Chci pro ně jen to nejlepší a jsem přesvědčenej, že např. zrovna v tomhle konkrétním případě, je nejlepší moje volba.
leden 15, 2023 18:14
... : Jiri Bilina
Tak znovu.
Sovetsky svaz mel vedle civilni zpravodajske sluzby i vojenskou rozvedku uz od VRSR. Ta vojenska je znama jako GRU uz od roku 1942 a stale existuje i v Rusku. Priste Sysalo nelzi.
Ceskoslovenske rozvedky tem sovetskym formalne nepodlehaly, ale opravdu jen formalne. Ta podrizenost tam pochopitelne byla.
Pokud chceme nekoho z tech dvou kandidatu oznacit v zapalu boje za KGBaka, vyhrava jednoznacne Bureš diky sve praci pro civilni StB. Ale to jsou nalepky.
Oba dva ukazali od revoluce ve svobodne Ceske republice co v nich je. A Pavel se nama narozdil od Babise za co stydet.
Nez budete vazeni pokracovat v nadavkach a osocovani na generalovu adresu, prectete si laskave neco o jeho pusobeni v armade CR, v nejvyssi vojenske funkci NATO i o univerzitnim vzdelani, ktere za tu dobu ziskal.
Mikin
leden 15, 2023 22:25
... : Jiri Bilina
Specialne pro Petra Sysalu: general Pavel ziskal M.A. titul v oblasti Mezinarodnich vztahu na King's College v Londyne. Kde studoval mezinarodni vztahy Babis? A "resit situaci valkou" by mohl sotva. Takove pravo prazident nema. Prestan si vymyslet.
Mikin
leden 15, 2023 22:51
... : Míša šíša
Josefe, včera v 18:14,
tak bych očekávala, že se budou lidé v normální společnosti chovat. Ale zaznamenala jsem ve svém okolí, že dospělé děti vyhrožovaly svým rodičům, že pokud to hodí Babišovi, přestanou je navštěvovat a dokonce jim i volat. Já vím, není to nic nového, stačí vzpomenout na "Přemluv bábu", ale pro mě je to něco naprosto nepochopitelného. Já, která jsem vyrostla v totalitním režimu,jsem schopna tolerovat volbu odlišnou od mé, zatímco generace, která byla odkojena demokracií, k ní má tak daleko, že ani pořádně neví, co ten pojem znamená. Je mi z toho smutno, hodně smutno.
leden 16, 2023 07:42
... : Petr Sysala
Totalitni zástupce tu máme jak vyšité. Jejich heslo: "Kdo neni s námi, je proti nám!" tu je uplatňováno denodenně.

Teď bude jejich dalsi heslo:

Praha a láska zvítězí nad vsí a nenávistí
leden 16, 2023 09:11
... : Josef
Je to někdy sranda, Míšo. I jsem slyšel, že dospělej synek stál na chodbě před volební místností a jeho táta mu po volbě musel ukázat lístek č.7 (Babiše), čímž mu tak dokázal, že ho nevolil. Nevim, co by s dědkem bylo, kdyby ten lístek neměl. Tipuju, že přinejmenšim by zapšklej, neinteligentní, záměrně vyděšenej, stařec nebyl odvezenej autem a musel by šlapat domů pěšky. Pokud by teda vůbec ještě měl, kam se vrátit.
Z nedostatku jiný společnosti mám často zapnutý rádio s trvale naladěnym čro plus, to proto, že plus je naprosto bez muziky a já reprodukci muziky z malýho rádijka nesnášim, a to ani nemluvim o tý repertoárový hrůze. Zato ovšem ta propaganda, co na Plusu celý dny jede naplno, to je fakt masáž, přímo krystalická! Kam se hrabou Svobodná Evropa s Hlasem Ameriky se svou propagandou sedmdesátejch let. Současně ovšem nechápu, že tak zjevný, čistě jednostranný, propagandě může někdo podlehnout. Asi může, jinak by to nedělali.
leden 16, 2023 09:12
... : *deeres*
Povinná vojna u nás skončila v roce 1979. Pokud by došlo k mobilizaci, tak by se týkala v prvním sledu mužů stáří 18-45. Pouze nejstarší dva ročníky prošly vojenským výcvikem. To by se asi hodně divili pražští mamánkové, kdyby museli narukovat, když střílečky znají jenom z obrazovek.
Ale mají určitě pravdu, na rozdíl od nás starých dobře vidí, že někdejší KGBák bude vypadat líp na fotce.

leden 16, 2023 10:33
... : Krakonoš
Já jsem zase zaznamenal ve svým vokolí, že zmetek synáček nelenil dotáhnout za svým nemohoucím otcem do pečovateláku, kde staroušek volil stylem, že z vějíře lístků prstem vybral Diviše a vošetřovatelka ten jeho lístek teda strčila do vobálky (už tohle by nemělo bejt možný, lidi, kteří jsou ležáci, nejsou schopni už nijak vyjádřit myšlenku a není vůbec jistý, jestli chápou, co se kolem nich děje, by měli automaticky pozbývat volebního práva, ale budiž...). Synek, Babišův volič, zkontroloval vobálku a pečovatelky seřval na dvě doby, co si to vůbec dovolujou, nechal si donýst novou sadu lístků, vytáhl Babiše a zaměnil volbu svýho otce, kterej se k tomu neměl možnost jakkoli vyjádřit, a hodil do urny. Přitom víme, že starej pán v parlamentních volbách nikdy Babiše nevolil. I takový věci se dějou. Neznám ve svým vokolí nikoho, kdo by "přemlouval bábu" a nějak starejm rodičům vyhrožoval. Já se se svejma rodičema politicky neshodnu, nikdy jsem jim do toho nepindal, protože jsem chtěl, aby se stejně chovali voni směrem ke mně. Letos mě vlastně potěšili, táta k volbám vůbec nešel, že to jsou všechno hajzlové nebo blbci včetně Babiše, máma pravila, že Babiše na Hradě rozhodně nechce, že by to byla strašná vostuda (přestože ho volí v parlamentních) a hodila to Hilšerovi.
leden 16, 2023 10:42
... : Josef
Příhod se jistě stalo hafo. Ale přemlouvání báby, dědka, má svuj jasnej původ i jasný trapný propagátory:
23. 4. 2010
Praha - Přemluv bábu a dědu, ať nevolí levici. To je motto klipu s herci Marthou Issovou a Jiřím Mádlem, kteří se přes internet snaží apelovat na mladé voliče, aby změnili osud země tím, že svým starším příbuzným rozmluví volbu levice. Ta totiž nemyslí na budoucnost, ale pouze na přítomnost a na mladých zůstane splácení dluhů. Video si nebere servítky – věcné argumenty míchá s úšklebky, které podle kritiků balancují na hraně vulgárního zesměšňování venkova a starých lidí. Za klipem přitom podle režiséra Petra Zelenky nestojí žádná politická strana.
leden 16, 2023 11:13
... : Giotta
Jak to tak sleduji zde i třeba na Facebooku, tak debaty a billboardy jsou až na druhém místě kampaně. Vedou snahy jednotlivců přesvědčit o své pravdě co nejvíce svých známých. A to v tom lepším případě. V horším (a bohužel reálnějším) jde pouze o to, že je to příležitost někomu nadávat, kritizovat jej atd.
A to už tu bylo - o covidu, o Ukrajině a vždycky o volbách, ať už do parlamentu, nebo prezidentských. Neberu nikomu jeho názory, i když s nimi nesouhlasím. Ale skutečně nevěřím, že v těchto dosti zásadních otázkách lze někoho, kdo už si názor utvořil, přesvědčit sebelepšími argumenty, že se mýlí, nebo že vychází z nesprávných nebo neúplných informací. Jen se zbytečně hádáme. A v mnoha případech i urážíme.
Je dobré, že o věcech (a kandidátech) přemýšlíme, že nám to, co se děje okolo nás není lhostejné, ale není nutné agresivně bojovat za své názory.
leden 16, 2023 11:31
... : mamča
To nám ta pravda a láska vítězí : https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Po-volbach-si-to-s-venkovem-vyridim-Z-Prahy-tece-co-radeji-necist-726254
Nedivím se, že "Pražáky" na venkově lidi moc nemusí. Skoro se stydím, že jsem původem rodilý Pražák.
leden 16, 2023 12:16
... : Josef
Jenomže, Mamčo! Parl. listy jsou dezinformační!
leden 16, 2023 12:21
... : Míša šíša
Krakonoši, svým uvedeným příkladem jen potvrzuješ to, co jsem napsala. Asi jsi nepochopil, že je naprosto nepodstatné, jestli syn vyhrožuje otci kvůli Babišovi nebo kvůli Fialovi. Jde o ten nedemokratický přístup. To je to, co mi vadí. Ale tohle už jsme tu jednou měli a já nechápu, jak na to lidé mohli tak rychle zapomenout. Mladá generace to samozřejmě nepamatuje, o to víc by se jí to ale mělo připomínat a poukazovat na to, že jejich myšlení má blíže k té totalitě nežli k demokracii.
A viděli jste volební štáb Nerudové po vyhlášení výsledků? Jak tam všichni ti mladí lidé 10 minut freneticky tleskali? Proč jen mi to připomnělo zasedání ÚVKSČ? Fakt už jsem jen čekala, kdy začnou skandovat "Ať žije Sovětský svaz! Ať žije soudruh Stalin!". Pro mě to byla daleko větší hrůza než hodně nepovedené vystoupení Babiše. Ovšem naše média pohoršil jen ten Babiš.
leden 16, 2023 12:31
... : Josef
Dík za připomenutí, Míšo Šíšo. To přivítání Danuše po jejím debaklu, to bylo zcela neuvěřitelný. Vůbec jsem nepochopil, za co ji tak oslavujou a proč. Snad za to, že je mladá a pohledná? Skutekně?
leden 16, 2023 12:40
... : mamča
Josef : I dezinformace mohou být poučné. Já ale doteď netuším, co to ta dezinformace je ?
Kdyby byly Parlamentní listy dezinformační, tak by je přece zakázali, ne ? Vždyť na to máme vysoce kvalifikované "lidi".
Je zajímavé, že když nějaký člověk řekl cosi "dezinformačního" k Ukrajině, tak ho hned hnali k soudu.
A tyhle výkřiky (Tuna, Řeporyjec a jim podobní) nevadí ? Není to náhodou trestný čin namířený proti (značné) skupině obyvatel ? (Vypálit vesnice, apod. ?)
No, hlavně že máme tu demokracii.
leden 16, 2023 12:41
... : Josef
No, největší dezinformací posledních let bylo, že Covid je uměle vypiplanej a utekl (nebo byl vypuštěnej) z americký laboratoře ve Wu-chanu. Kdo si odvážil tuhle možnost vůbec pomyslet, natož ji nahlas říct, byl okamžitě zostuzenej, odsouzenej k věčnýmu zatracení, v lepším případě opovržení a výsměchu. Teď už na tom panuje obecná shoda.
Ale nevim, proč netušíš, když dezinformace v Česku má přeci svou vlastní přesnou definici.
Cit: "Dezinformací je vše, co nebylo uznáno za pravdu fialovym pětikartelem, tedy jeho vrchními cenzory Rakušanem a Pekarkou."
leden 16, 2023 12:55
... : Josef
Ono, když se to s dezinformacema umí, tak můžou na chvíli přesvědčit i tak inteligentní lidi, jako např. mě.
Dyť dokonce i já jsem pár let věřil, že mrakodrapy v NYC se samy do sebe zhroutily po nárazech letadel, řízenejch Arabama. I já jsem pár let dokonce věřil, že Američani přistáli na Měsíci. Ono by se toho za ty léta našlo.
leden 16, 2023 13:10
... : Petr Sysala
Kavárna a dekokratisti zatím dělají vše proto, aby to AB vyhrál. Jsou fakt tak blbí nebo si to nemají čím uvědomit?
leden 16, 2023 14:22
... : Iris
Mamčo, fakt si myslíš o PP, že je naprostý idiot? A opravdu sis myslíš, že podobné výroky vypouští a živí on a jeho volební tým? Že s nimi souhlasí? Že za nimi stojí?

Jestli se necháš ovládat podobnými kydy, pak jsi skutečně dost ovlivněna dezinformacemi a nedivím se Tvým strachům. Typu: voják - rovná se válka.... apod.

Naproti tomu billboardy pana Babiše, které se objevily pár hodin po prohraném prvním kole voleb svědčí o tom, že na dezinformace je jeho tým připraven a to hodně sofistikovaně.

A mimochodem, z opačného pohledu, už i tady na Kudlance zaznělo, že Pražáci a obyvatelé velkých měst jsou takoví a onací, daří se jim strašně dobře, zatímco obyčejný člověk z venkova úpí hlady. To není rozdělování na nějaké skupiny stojící proti sobě? Prostě většina hlasů je většina hlasů, je jedno odkud, všude žijí lidé, kteří mají nějakou vizi, proč by lidé ve velkých městech neměli vyjádřit svoji podporu tomu, komu věří?
leden 16, 2023 14:53
... : zuza
Iris, vůbec jsi nepochopila o čem jsem psala, ale to nevadí, já lidi nerozděluji, jsou to především novináři, tak jim tleskejme.
leden 16, 2023 15:04
... : Petr Sysala
Rozdělené společnosti se vždy vládne lépe. Strach jedněch z druhých je nejlepší zatemňovací prostředek ke skryti vlastních špinavostí.
leden 16, 2023 15:11
... : mamča
Iris : 65 let jsem byla rodilá Pražanda. Venkovanka jsem posledních 5 let. A mezi lidmi nevidím rozdíl, spíš na tom venkově k sobě mají blíž, protože se léta znají, chodili spolu do školy, apod. Dokonce jsem překvapena, co je na tom "venkově" vzdělaných, chytrých a schopných lidí. Jak zde fungují spolky všeho druhu, jak se zde věnují dětem a co všechno pro občany dělá místní zastupitelstvo. O tom jsem si mohla v Praze nechat leda zdát. Takže všude žijí lidé, chudí i bohatí, ti, kteří volí tak či onak.
Nechala bych na každém, aby si vybral podle svého gusta a svědomí. Bez škatulkování. Voliči jsou dospělí, svéprávní, a je jedno jestli jim je 18 let nebo 80.
Výkřiky typu "seberte jim občanky", "dejte jim do kafe projímadlo", "zaměstnejte je v době voleb hlídáním vnoučat" apod. nepřichází od těch "starců", co už ledacos zažili, a proto jsou opatrní, ale od těch mladých, co v životě ještě nic nezažili.

leden 16, 2023 15:11
... : Iris
Zuzo, vůbec nevím, jestli jsi psala něco takového Ty, jen mi v hlavě utkvělo to, co jsem nastínila. A není to jen o Kudlance, daleko více v ostatních debatách a komentářích ve veřejném prostoru.
Ano, mnozí novináři dělají hodně nedobré práce.
leden 16, 2023 15:12
... : Iris
Mamčo, s tím, co píšeš bezvýhradně souhlasím smilies/smiley.gif
Jen mám problém s tím, že podobné výkřiky, typu:

... "seberte jim občanky", "dejte jim do kafe projímadlo", "zaměstnejte je v době voleb hlídáním vnoučat" apod.


jsou reálné, považuji je za předvolební dezinformaci, použitou právě na naši věkovou kategorii. Tyhle výkřiky jsou totiž odporné, takže osloví spoustu starších lidí, kteří dále už nezkoumají, jestli něco takového je mezi mladými normou a jestli to vyvolává arciďábel Petr Pavel. Popudí je to a o to jde. Nebo ses s podobným výrokem opravdu naživo setkala? Já ne a to se bavím se spoustou mladých.

Samozřejmě, vím také, že všude, v každé věkové kategorii a v každém regionu i bez voleb, jsou opravdoví idioti, o tom se snad nedohadujeme.
leden 16, 2023 15:22
... : Krakonoš
Tak vidíš, Míšo, zase jsme se jednou shodli - považuju to za odpudivý, na vobě strany. Já bych si tohle vůči svejm rodičům nikdy nedovolil a moje děti ke mně taky ne. Jak si haranty vychováš, takový to máš. Ale nemyslím si, že by šlo vo nějakej hodně rozšířenej jev.
leden 16, 2023 15:35
... : Krakonoš
Souhlas, Iris, to jsou zveličený bláboly vycucaný z malíku, s jediným cílem. Vosobně neznám nikoho, kdo by měl v rodině s politikou problém větší než "My se vo tom doma nebavíme, aby byl klid". Jsem na vesnici, kde estébák vyhrál s nějakejma 43%. Jak by asi proboha bylo možný takovou masu lidí různýho věku a sociálního postavení "přemlouvat" skrz nátlak nezvedenejch harantů? Dyť to nevychází už jen matematicky. smilies/wink.gif
leden 16, 2023 15:44
... : *deeres*
Zkuste si dát do vyhledávače:"Praha a láska zvítězí nad vsí a nenávistí "a uvidíte, kde všude to rezonuje.
Heslo nejspíš vymyslel bavič Staněk, nebo to od někoho opsal. Praha vždycky volí jinak, tak nějak progresivně. Proč? Asi to bude skladbou obyvatelstva Prahy. Kolik z nich je rodilých Pražanů? Samá náplava, co se do hlavního města přihnala za kariérou.

leden 16, 2023 16:07
... : mila1
Já si myslím, že pokud někdo trestá své staré rodiče za to, že volili jinak než podle nich měli, tak je to otázka vztahů v té rodině. Nic víc nic míň. Takoví taky často svoje staroušky navštěvují v domově důchodců jen jednou měsíčně a to tehdy, když se bere důchod. Co víc k tomu říct. Já jsem taky chodila volit jiné strany než moje máma a nehádaly jsme se kvůli tomu. Já volila TOPku s Kalouskem, ona KDU, protože jí Kalousek přišel příliš přísný co se výdajové části rozpočtu týče.
A ještě k něčemu se chci vyjádřit:
A viděli jste volební štáb Nerudové po vyhlášení výsledků? Jak tam všichni ti mladí lidé 10 minut freneticky tleskali? Proč jen mi to připomnělo zasedání ÚVKSČ?
Tak nevím, proč Ti to MíšoŠíšo připomínalo zasedání UVKSČ, asi Ti ta zasedání chybí nebo co nebo ses jich sama účastnila? To je vidět, jak každý žijeme v jiné bublině. Mě to teda ani nenapadlo. Mně to přišlo moc milé a ještě víc jsem ocenila sportovní chování paní Nerudové, když poděkovala svým voličům a vyslovila podporu Pavlovi. Tak se mají chovat kandidáti na prezidenta, ne to, co předvedl zdejší oblíbenec na své tiskovce. Větší hnůj jsem dlouho neviděla.
leden 16, 2023 16:19
... : mila1
Petr Sysala:
Rozdělené společnosti se vždy vládne lépe. Strach jedněch z druhých je nejlepší zatemňovací prostředek ke skryti vlastních špinavostí.

Přesně tak. A nejlepší je strašit voliče - jako Zeman v prvním kole Benešovými dekrety, v druhé volbě hrozbou migrantů a Babiš zavlečením do války.
Babiš tady vládl 10 let, za celou tu dobu pro mírové urovnání mezi Ruskem a Ukrajinou neudělal vůbec nic. Když se v roce 2014 jednalo o sankce proti Rusku, byl proti, protože by přišel o levný plyn pro svoje chemičky, jak mu připomněla paní Nerudová. A teď se staví jako mírotvorce? A to mu opravdu někdo věří?
leden 16, 2023 16:25
... : Iris
Milo, mírotvůce a diplomat smilies/grin.gif

Spíše obchodník se strachem.
leden 16, 2023 16:42
... : Petr Sysala
Dnes za mnou přišel v práci kluk, ať mu spočítám, kolik bude solit za hypotéku, když mu zvedli úrok ze 2 na 8%.

O takovem strachu tady mluvím. Kdyz budu brát v Praglu 60 čistá ruka, tak bych byl taky v klidu.
leden 16, 2023 17:07
... : mila1
Sysala: 60 čistá ruka jsou platy ajťáků. Musejí ale taky něco umět. A pokud vím, tahle práce se dá dělat nejen v Praze, ale i na dálku. A pokud žiješ v Praze nebo spíš kolem ní, tak si spočítej, kolik stojí taky benzín do auta a kolik času strávíš popojížděním v kolonách a ono Ti to pak zas tak výhodné a záviděníhodné není.
Ale hlavně - proč by kluk od Vás nemohl brát takové peníze, kdyby za ně nabídl odpovídající dovednost v programování nebo administrace systému.
leden 16, 2023 17:14
... : Jiri Bilina
Zle a nevdecne deti se dopousti nasili na svych rodicich, jen aby jim zabranily volit hodneho oligarchu Babiše, ktery bohatym bere a chudym dava. Jestli bude zvolen general, bude mobilizace a valka.
V tomto duchu se nejspis ponese az do voleb diskuse na nejruznejsich forech vcetne tohoto.
Potrebna je jen koncentrace ctenaru paranoidnich, vetsinou Rusaky financovanych webiku. Podle kterych Americani nedokazali pristat na Mesici, zato si dokazali odstrelit v New Yorku ty vezaky, vypestovat v Cine Covid a zvolit Bidena podvodem.
Zkratka lidi, kteri (slova meho otce) veri vsemu, po cem je h****.
‐----‐-----------------
Pritom je znamo, ze Americani to pristani fakt jen nafilmovali. Ale aby se na ten podvod neprislo, tocili to na odvracene strane Mesice.
Mikin
smilies/wink.gif
leden 16, 2023 17:16
... : Petr Sysala
Nejde o platyy ajtaku, ale normalnich servisaků. U CNC strojů je běžné 80 hrubého. Ale Boleslav, Kvasiny a Praha. Jezdim tam, mluvim s lidma. To nejsou strachy co taky blije mrazík z Kanady, ale normalni lidi s normální prací a rodinou.
leden 16, 2023 17:31
... : Krakonoš
Ten kluk si to neuměl spočítat sám? To už může bejt první známka toho, že se pustil do příliš dobrodružný cesty... Já měl svou první hypotéku (jestli si to pamatuju dobře) na 12,5% úrok, r.p.s.n. ještě mnohem vyšší. Vona hypotéka není pro každýho, určitě ne pro toho, kdo se hned něčeho poleká (von mu tenkrát, když si ji bral za ty dvě procenta, někdo slíbil, že to má fixovaný doživotně a že už nikdy vysoký úroky nebudou?). My jsme si tenkrát řekli, že to risknem, když to nebudeme zvládat, tak si holt seženeme nájem a barák prodáme. Ostatně tak to mám i dnes ve svý další nemovitosti. Takovej strach, abych se šel radit se Sysalou, jsem nikdy neměl, špatně se mi to představuje. Musí to bejt strašlivej strach...
P.S. Když budeš brát v Praglu 60k čistá ruka a koupíš si byt za 6 Mega, tak tě těch 8% úroku dostane zcela spolehlivě z klidu taky, ty hlavo. smilies/cheesy.gif
leden 16, 2023 17:35
... : Petr Sysala
Kdo tu mluvi o bytu za 6 mega. To si můžeš dovolit moužná ty. Ten kluk koupil stary barak na dědině a opravuje ho. Bonitu klienta naštěstí hodnoti banka a ne ty mocipáne arogantní.
leden 16, 2023 17:46
... : Míša šíša
Milo, vzhledem k tomu, že jsi ve svém dotazu ke mně okamžitě použila podpásovou argumentaci "asi Ti ta zasedání chybí nebo co nebo ses jich sama účastnila?", nehodlám ti odpovídat. Na této úrovni si tu povídej s Mikinem, to si budete rozumět. Možná, že sis všimla, že už na tebe delší dobu nereaguju, a to ani v případě tvých provokativních poznámek k mé osobě. Budu v tom i nadále pokračovat, takže mě neoslovuj, je to zbytečné.
leden 16, 2023 18:42
... : Josef
"Velký vliv na mé pozdější názory mělo léto roku 1968. Tehdy byli u nás na návštěvě přátelé ze Sovětského svazu, právě na kontrastu mezi nimi na jedné straně a protisovětskými náladami na druhé mi otec srozumitelně k věku vysvětlil podstatu situace. Bylo to účinnější než cokoliv jiného a také trvalejší. Posměch ve škole ze strany spolužáků pro mou obhajobu našich přátel mne v názoru pouze utvrdil“.
leden 16, 2023 19:08
... : Krakonoš
Ale ty tebou zmíněný lidi v Práglu, kterejm tak závidíš pražský platy, nebydlej ve starým baráku na dědině, ty arogantní tupane. smilies/wink.gif
leden 16, 2023 20:56
... : mila1
"Prezidentský kandidát Andrej Babiš chtěl první všední den kampaně před druhých kolem voleb začít duchovně. V úterý v 9 hodin ráno měl navštívit kostel Panny Marie Vítězné na Malé Straně, kterému se také říká kostel Pražského Jezulátka . Bosí karmelitáni, kteří poutní kostel spravují, však jsou proti a kostel se rozhodli v úterý dopoledne pro veřejnost raději uzavřít.
„Moje maminka chodila do kostela. Byla věřící. Já také občas chodím do kostela. Nosím u sebe i Jezulátko. Zkrátka musíte něčemu věřit,“ řekl Babiš.

Babišova matka, o které hovoří, že chodila do kostela, podle dostupných informací pracovala v Ústavu marxismu-leninismu na Univerzitě Komenského v Bratislavě."
leden 16, 2023 21:11
... : Jiri Bilina
Husak se nechal nakonec pokrtit a KGBak Putin nechava svym hrdlorezum pred odjezdem na Ukrajinu zehnat bradatymi popy.
Kdyz tece soudruhum do bot, zapreli by vlastni matku.
Mikin
leden 16, 2023 22:05
... : Krakonoš
Ale jo, Andrej možná skutečně v Boha věří. Pokud se nepletu, naprosto všichni mafiáni z jihu Itálie a Sicílie byli hluboce věřící křesťani, což jim nebránilo nechávat za sebou na svý "podnikatelský" dráze desítky mrtvol. Oni si totiž dovedou víru v Ježíše navohejbat pro svý prasárny i ti největší zmetkové světa, to tak bylo vždycky.
leden 16, 2023 22:22
... : Jiri Bilina
Jak zpiva v jedne pisni Tom Waits. Nejvic si davej pozor na pobozneho darebaka.
Tomu radi jak te oskubat sam Buh.
leden 16, 2023 23:44
... : Petr Sysala
Tak zrovna před 14 dny jsem opravoval soustruh v Praze. Kluk bydlel na dědině a světe div se, byl v práci už 6:30, bo později už by to za 30 minut nestihl.

Ale mistni povýšený a vševědoucí mistr to ví určitě lépe. Tohle tvoje opovrhováni blbama, co si neumějí spočítat splátky nemají za vlastnim barákem dřeva na deset zim, je přesně to proč to lidi hodí Babišovi. Dobře to děláš Krákonoši, jsi adept na zlatého Agroferťáka.
leden 17, 2023 06:03
... : Krakonoš
Nemyslím si při svý aroganci, Sysalo, že bych měl na vobčany týhle země až takovej vliv. Mimochodem nikde jsem nenapsal, že tím hochem opovrhuju, jenom že možná přecenil svoje síly. Vono fakt není nikde napsaný, že hypotéka je povinná cesta k bydlení. A někdo, kdo nemá nejmenší představu vo tom, co s jeho splátkama udělají pohyby úroků a jak funguje jejich fixace, by si fakt hypotéku brát neměl, pakliže nemá tak velký příjmy, že je mu výše splátky šumafuk. Čemu na tomhle nerozumíš a co je na tom vopovržlivýho? Vopovrhuju nebezpečnejma prolhanejma blbama, jako jseš ty, nikoli tím klukem. smilies/wink.gif
leden 17, 2023 09:18
... : doktor
Danielko,i já šel k volbám aby vše konečně dobře dopadlo a na hradě nebyla o pravdě jen standarda.
leden 17, 2023 13:44
... : Josef
A to ti jako zajistí kdo?
leden 17, 2023 15:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]