O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HOKEJ, MÁM V TOM HOKEJ... PDF Tisk E-mail
Neděle, 30 březen 2008

 Dobrý den, nikdy bych nevěřil, že se budu obracet někam na dotaz nebo na radu skrze manželství. Ale už to došlo příliš daleko a tonoucí se stébla chytá. V dubnu to bude 7 let, co jsem ženatý. Vztah už máme 10 let. Máme dvě děti ve věku 3 a 6 let, holčičky. Manželka je stále na mateřské, táhne to už šestým rokem. Já pracuji na 12 hodinové směny.  A protože všechno souvisí se vším, tak to tady musím malinko rozepsat a vysvětlit.

 

 

 

     Začal jsem totiž vloni v září hrát hokej. Pouze jako amatér, ale byl jsem tím úplně pohlcen. Tak moc, až jsem to manželce znechutil přehnaným hledáním odborných knih, dvd záznamů a častým hraním. Došlo nakonec k dohodě, že budu chodit pouze 2 x týdně hrát hokej. Ale trénink mám v úterý od 21 h a zápasy byly většinou v pondělí a pátek podle rozlosování. Mám problém s tím, že mi přijde absurdní si nedovolit chodit hrát 3 x týdně hokej. Pokud jdu na třetí hokej v týdnu, což se stává tak max. 2x za měsíc, bere to jako podvod. A nedodržování pravidel.  Je pravda, že do toho chodím ještě jednou týdně na spinning, který je tak kolem 17h nebo 19h.

 

Ale jinak co se týče rodiny, tak jsem stále s nima. Ať je to před noční nebo po noční, o volnu atd. Až teda večer odcházím na ten trénink nebo zápas. Ale bohužel manželka má pocit, že s ní nejsem! Co se týká dětí - ano v pohodě,  starám se, ale nám dvoum to skřípe. Tím, že jsem to s hokejem přehnal, se už doma o něm nemůžeme bavit. Je z něho znechucená. Chtěla by si  povídat, ale nejsou témata. Já s ničím nepřijdu kromě hokeje - a ona, když je na mateřské, tak nic neví. Takže vázne komunikace. Tvrdí, že se chovám hrozně, což asi tady nikdo podle dopisu neposoudí. Samozřejmě já si to nemyslím.

 

     Neboť fakt se možná vracím utahanej, ale veškerá zlost nebo špatná nálada zůstane na tom ledě. Chodím domu z tréninku nebo zápasu tak kolem 23h, ale to už manželka spí. A tím, že  mám noční a o volnu nebo po denní ten hokej, záleží jak to vyjde, tak už spolu ani nespíme. Já bych se mohl milovat i po hokeji, před prací nebo po práci, nemám s tím problém. Ale ona  je naštvaná, že je večer  sama doma. A aby se se mnou milovala, tak mne musí mít ráda, mít na to chuť; že jí to prý nejde, jen tak se se mnou pomilovat. A nebo, že to teda začne takhle dělat, ale tím pádem pak nebude mít zábrany si to zkusit i někde jinde... 

 

     No, je nám 30 let a přijde mi hloupé se nemilovat v tomhle věku jenom kvuli tomu, že já nedokážu přestat hrát nebo omezit hokej (prý nemůžu mít všechno). A nejde jen o sex, ale už má  ze mne i vysoký tlak (z těch hádek). Takže se  začíná řešit i rozvod. Nechci se tady nějak obhajovat, ale po hokeji mažu hned domu. Do hospody nechodím. Doma pomáhám, ale pouze, když se mi řekne. Samotného mne to nenapadne (kromě vytírání schodů, to je napsané na nástěnce), ale nemám problém jit to udělat, když si o to žena řekne. Nebo si náhodou všimnu, že je potřeba vynést koš, umýt nebo utřít nádobí, vysát atd.

 

    Je to fakt zlé, můžete mi poradit, jak z toho ven? Myslíte si, že to fakt přeháním, když veškerý volný čas trávím s malejma holkama a pak jsi jdu večer zahrát hokej? Všechno je na úkor něčeho. Chodil jsem hrát odpoledne, ale bylo zase doma zle, že nejsem s dcerkama. No a když chodím teda hrát večer, tak je zase zle, že nejsem se ženou! A že doma jsem jen z donucení a otrávený. Já si tak nepřipadám, ale to fakt nikdo z tohoto  dopisu nemůže poznat. Co se týká  jejích koníčků, v ničem jí nebráním.  Muže si chodit sportovat nebo si sednout se ženskýma na kafe.Teď jsme doma řešili rotoped. Snažil jsem se jí vysvětlit, ať si ho nekupuje a si radši zajede na víkend na nějaký wellness program. Marně, a rotoped stojí doma. 

 

     Nejsem ten, co pořád jenom bere a nic nedá. I když podle ženy jsem sobec, ješita, rozmazlenec a negativní člověk. Za to, že je teď tak zlá, tak za to prý můžu vlastně já, neboť já ji nakazil tou mojí povahou - za těch 6 let, co je s dětma doma. Vždycky, když je diskuze, tak mi říká: "já jsem tvoje zrcadlo - to jsi ze mne vlastně udělal ty. Nemám od koho přebírat nálady, chování atd. Nechodím do práce, a pak domů se špatnou náladou. To ty se tak chováš."

 

    Ještě jednou všem předem díky za radu, po případě za návod,  jak z toho ven.

 

 

Jarda

 

 

 

Komentáře (59)add feed
řekla bych : Aknela...
že ať uděláš cokoliv, tak stejně budeš ten špatný. Podle tvého popisu si myslím, že manželce dobře hrabe z šestileté mateřské a dokud na ní bude, tak se u vás nic nezlepší i kdybys byl doma každý den. Zase by se našlo něco jiného čím bys jí ubližoval. Píšeš, že mladší dceři jsou tři, takže manželka se bude za chvíli chystat zase do práce mezi lidi, což by mohlo pomoct. Přestala by se tolik upínat na tebe jako na zdroj její zábavy a střed vesmíru. Hlavně jí mezitím neudělej další dítě, aby na té mateřské kysla další léta.

březen 31, 2008 01:39
... : baraa
Ahoj, to je tim, ze je uz tolik let doma.
Je to velmi osidne, ona ma pocit, ze Te potrebuje, muze mit depky, taky se pak poletec muze vzta zvrtnout tak, ze si bude rikat, proc do pcic nejde na hokej?Kdyz jsem ho potrebovala, tam byl porad, ted uz se mu nechce. Cce to velkou vuli a snahu komunikovat a klidne navstivit poradnu. Ja treba byc to resila jinak, ale uz jsem starsi a vidim veci jinak, vnimam, ze mit milujiciho manzela a tatu nasic deti, ten prostor bych Ti nechala, ale zas na druhou stranu, trikrat tydne Ty, trikrat ona a jste spolu jeden den v tydnu.
Mel by jsi navrhnout navstivit nekoho, kdo Vam poradi, kdo vas bude poslouchat a vnimat, z jednoho dopisu to nejde a treba se rada najde.

březen 31, 2008 01:40
Kam chodí třikrát týdně : Alena Puntíkovaná
tvoje manželka , aby se odreagovala? Ty po noční nespíš? A před noční taky ne? Kolikrát týdně chodí na spinning tvoje žena? Nebo kamkoli jinam. Já chápu, že pracuješ a máš dvanáctky. Ale její směny trvají 24 hodin a naděje na nějaké volno v nedohlednu. Nebo jí platíš služebnou?Kdy si s ní naposledy někde byl? V kině, v hospodě, na zábavě, na večeři, v divadle? Jakému sportu se věnuje tvoje žena? Tvoje žena to, myslím vidí realisticky, ty jsi pro ni zbytečná pracovní zátěž (vaření, praní, úklid atd.).Pro ni by bylo skutečně jednodušší, abys vypadl a pouze jí posílal prachy. A ona by si pak našla někoho, kdo by na ni čas měl. Co taky jinýho s chlapem, kterej má radši hokej než mě a děti. Ona nemá pocit, že tě otřebuje - ona tě totiž opravdu potřebuje -ale ty na ni kašleš. Tak co s tebou..... smilies/angry.gif
březen 31, 2008 03:41
... : mina
tak podle mne je ji ouvej samotne doma, uz sest let a ono trikrat do tydne neni tolik, ale kolik nocnich mas v tydnu??? kolik veceru travis doma? 1? 2? promin, ale ja bych se s tebou rozvedla taky, chapu ze maji lide konicky ale ceho je moc toho je moc.... mozna ma pravdu...
březen 31, 2008 03:59
takže ty jsi celý den v práci : Alena Puntíkovaná
mezi lidmi, pak chodíš na spinning, na hokej - a to fakt nemáš nic - krom toho hokeje - co bys jí řekl? To, co si o tobě myslím lze vyjádřit pouze hvězdičkami. Ta holka si fakt zaslouží někoho inteligentnějšího, vnímavějšího a sdílnějšího. Tak ona je celý den v jednom kole a večer konečně, kdy by si mohla sednout s tebou, třeba otevřít lahvinku, nebo jít s tebou na procházku, nebo do kina -mimochodem, kdys ji naposledy pozval na večeři - a pořádně si s tebou popovídat - tak jdeš do háje. A ještě se divíš, že jí to vadí a považuješ to za omezování. Dohodnete se na pravidlech, které ty v zápětí porušíš . To, čeho se dopouštíš, zrada je. Není na tebe spoleh. Není spoleh na nic, co řekneš, nebo slíbíš. Ona sama si nemůže nic naplánovat, protože buď jsi v práci nebo na hokeji. A kde je ona? Co víš, možná. že už si za tebe náhradu našla - nebo se k tomu schyluje. Ale ty víš kulový, neb tě pohltil ten hokej. Soulož si tedy s hokejkou a neobtěžuj svou ženu, která se postupně zařídí podle svého a tak, aby to vyhovovalo jí.
březen 31, 2008 04:48
Abych si to ujasnil... : tippler
...na něčem se se starou dohodneš a pak uděláš něco jinýho, doma meleš akorát o hokeji, někam ven jsi tu svoji počítám nevytáhnul leta Páně, v posteli mrtvo a jí se to nelíbí? Divná holka...

Jak z toho ven? Je to holt něco za něco. Vykašli se třeba na ten spinning, sežeň hlídání pro děcka a někam se ženou vyraž, i kdyby to mělo bejt jen blbý kino, večeře, nějakej ten tanec, prostě mezi lidi. A ne jednou, pravidelně!

A mluv s ní, sakra! (nemyslím tím jenom porád o hokeji, to by otrávilo i mě a to mám hokej docela rád, narozdíl od Tvý starý...). A teď to nejlepší - když to neuděláš Ty, udělá to někdo jinej (a k tomu ještě pár dalších věcí)...a to nechceme, že ne?

A teď k Tvojí starý - děcka už jsou velký, to starší je pomalu zralý na školu, to mladší na školku, bylo by na čase, aby holka začala pošilhávat po nějaké té práci, aspoň na částečnej úvazek. Jednak přijde na jiný myšlenky, druhak z toho bude nějaká ta kačka a Ty třeba nebudeš muset dělat 12hodinový šichty a budeš mít víc času na svou ženu smilies/grin.gif
březen 31, 2008 05:37
Aleno Puntikovana : Polarka
neprehanis to trochu? Me propadne ze se ti muselo v zivote stat neco velice spatneho a tak jsi nabrousena na vsechny chlapy. Ale nemala by sis to vylivat na nekom kdo se prisel poradit. Me pripadne to co rika Jarda naprosto normalni I kdyz to teda trochu prehanis Jardo) ale jsem si jista ze by vubec nanamital, kdyby manzelka mela taky svuj vlastni program. Spousta zenskejch by za to dala nevimco kdyby mely chlapa co se stara o deti no a dvakrat tydne si jde vecer na hokej! Paneboze! On neni s jinou zenou, on neni v hospode! Vis co se stane, kdyz prestane s tim hokejem? Otraveny chlap. Reseni neni jednoduche. Jardo ty si uvedom ze tvoje zena je velice nestastna, znudena, zrejme nema zadne zajmy, takze visi jenom na tobe no a mezi praci a hokejem opravdu ji toho casu moc nedavas. Na druhe strane holky uz nejsou miminka a starsi patrne uz chodi do skolky a kdyz je doma tak si hraji spolu. Je to uz jednodussi faze na opatrovani Asi opravdu byste si meli pohovorit s nejakym psychologem jak vas problem vyresit. Tady a sam ho vyresis tezko.
březen 31, 2008 06:18
Brzo se to vyřeší. : NČ
Hned jak začne chodit do práce, stopro si jí tam všimne nějakej chlápek, kterej jistě během pár dnů pozná, co jí chybí, a kterej nebude mít na starost jen svuj hokej a spinning (co to zase probůch vlastně je?). Pak nějaký kafíčko, služební cesta... A máš to vychytaný!
Tak hlavu vzhůru, pár měsíců ještě vydrž, ona to pak vyřeší sama za vás za oba a ty budeš moct chodit na hokej klidně každej den.
březen 31, 2008 06:23
... : anavi
Nemyslím si,že manželství je klec,ze které jeden nebo druhý partner nesmí vystrčit nos a kde existují jen povinnosti.Vždyť proč by nemohl mít Jarda hokej?Ať si jej má,jen není potřeba to zahánět do extrému a ještě o něm přehnaně mluvit doma.A položil si tady někdo otázku proč jeho žena nikam nechodí?Proč nechodí na spinning s ním?Jistě by to šlo zařídit kdyby měla zájem.Proč mu vyčítá jeho koníčky a aktivity?Vždyť Jarda píše,že se podílí na domácnosti a když se mu řekne,tak pomáhá.A věřím,že kdyby jeho žena projevila zájem někam jít,že by jí rád vyhověl a o děti se postaral.Ženy se "rády" obětují pro "blaho" rodiny a pak to vystrkují jako své zásluhy.Ano rodina a zvláště s dětmi musí fungovat.Nevidím Jardovi koníčky jako špatné.Přínáší mu radost a odreagování od běžného kolotoče života.Že to nedělá jeho žena je na jejím rozhodnutí a na tom jak chce svůj život prožít.Každý žije svůj život jak umí.
březen 31, 2008 06:54
Ivanko! : NČ
Máš pravdu, každý žije svůj život, jak umí.
Jen bych dodal: Pokud se rozhodne pro život v páru a v rodině, kde sobectví a prosazování svýho JÁ už nemá co dělat, musí to taky umět! A platí i pravidlo, že kdo neumí - čumí.
březen 31, 2008 07:23
Vždycky jsme se Aleny P spíš zastávala, : wendy
ale dnes se mi to co napsala nelíbí - tím chci vyjádřit, že chyba určitě není jen na manželovi. Faktem je, že být 6 let doma s dětma to některou ženskou dokáže položit a ta tvoje mezi ně patří. Ráda bych věděla, proč někam nejde, když má možnost, a radši koupí stroj na cvičení domů. Ale - je potřeba, abys s ní šel i ty. Kdo tu svoji občas někam nevytáhne, má problémy. V tom nejste výjimka, to mi věř !!! K hokeji - myslím si, že kdo aktivně sportuje nebo umělcuje - podívej se na ty páry, vždyť jě to samý rozvod a rozchod. Život v páru je jiný než singl, zvláště když jsou děti.
Zkus: ubrat ze sportování a ber ji někam ven. Když se to doma nezlepší, měla by se nad sebou pak ona. Takže tak.
březen 31, 2008 08:32
Jardo myslím, : Myška
že by pomohlo několik věcí, všechny tu už byly víceméně zmíněny.
Za prvé by si Tvoje žena měla najít práci, aby prolomila tu domácí ponorku, za druhé byste měli zařídit hlídání, abyste mohli jít někam spolu, za třetí by sis měl aspoň na čas zakázat jakékoliv řeči o hokeji před ní, za čtvrté bys jí měl umožnit, aby mohla jít někam sama, ale to jí zřejmě bude líto, protože primárně chce být s TEBOU. Není řešením, mít každý jen své aktivity (Ty hokej 3 x týdně, ona cokoliv taky 3 x týdně), protože to potom nebudete spolu. Já ji chápu, celý den jen s dětmi, pokud jsi doma, tak se zase nevěnuješ výhradně jí, ale dětem (to není špatné, ale ona potřebuje pozornost i jen pro svou osobu), a ještě stále mluvíš o hokeji. Nenáviděla bych hokej taky (hokej mám teď ráda).
březen 31, 2008 08:48
No Wendy : alena tečkovaná
sice si psala, že se mnou nesouhlasíš, ale nakonec si řekla prakticky to, co po celou dobu tvdím já - kolikpak má jeho žena asi možností někam jít, když on je pořád v trapu. A i kdyby - samotnou ji to asi bavit nebude.Ona - když si no brala, tak chtěla být s ním a ne být sama doma s dětmi a po večerech mu - opět sama- prát štulpny. Týden má 7 večerů - z čehož, maje krátký a dlouhý týden, přinejmenším je on v práci.Dvanáctky ranní jsou do večera a dvanáctky noční jsou od večera do rána a taky se ON musí vyspat. Třikrát týdně sportuje. Zbývá jeden jediný den - a i to mu přijde jako omezování.Já bych se jí nedivila, kdyby se na něj vykašlala a našla si někoho jiného. Je akorát v tom věku a hladová po něčí společnosti.
březen 31, 2008 09:08
... : Míša šíša
Tak jak mi jindy Aleniny názory připadají až moc vyhraněné, tak tentokrát s ní naoprosto souhlasím. A vůbec nechápu, kde Jarda bere čas na to věnovat se dětem a ještě pomáhat v domácnosti, když den má jen 24 hodin. Pracuje na 12-ti hodinové směny, někdy musí taky spát, 2krát i 3x týdně chodí na hokej, 1x na spinning. I kdyby to opravdu zvládal, nevidím tam fakt skulinku na to, kdy je se svojí ženou. A jí se vůbec nedivím, že se s ním nechce milovat, milovala by se totiž téměř s cizím člověkem, kterého skoro vůbec nevidí a pokud ano, nemají si co říci.
Taky souhlasím s tím, co napsal NČ. Pokud si někdo založí rodinu, musí se přestat chovat sobecky a prosazovat jen své zájmy. Je to oběť, to ano, ale pokud takovou oběť nechce někdo položit, musí zůstat sám. Jak to bylo v Malém princi? "Jsi odpovědný za to, co jsi k sobě připoutal." O rodinu se zkrátka musí pečovat stejně jako o tu květinku, jinak zanikne. Nemyslím si, že by se Jarda měl vzdát svého milovaného hokeje. Ale určitě by to měl omezit. Pokud mu tedy jde o zachování manželství. Jo, ta věta "...ona, když je na mateřské, tak nic neví", tak ta je taky dobrá. Tak proč jí Jarda o tom, co ona neví, nepovypráví? Anebo on taky nic neví krom toho hokeje? A že ji posílá s kamarádkama na kafe, sportovat atd., to je od něj sice ohromně šlechetný, ale když on stále není doma, kdo pak pohlídá děti, uklidí, vypere, uvaří?

březen 31, 2008 09:14
Jsem z toho hotovej! Paris si v Praze natloukla bradičku :-((( : NČ
.
březen 31, 2008 09:54
Ale to jó holky, : wendy
a vyhranila jsem se kvůli tomu, že mi připadalo, že AP píše jako by 100% vina naprosto neomylně a neoddiskutovatelně byla jen na něm, Polárce to taky tak připadlo. Nakonec všechny víme, jaká bývá praxe, že. Já jen že nic není jen černobílé a JArda, pokud nemá v hlavě místo mozku z ledu kostku to určitě pochopí a hokej omezí. Že ?

NČ - teda jako první zpráva v TV novinách několikaminutový šot o nejsledovanější rozhoďnožce na světě, to bylo dobrý. Že by byla tentokrát střízlivá ? Opilce ochraňuje Pánbůh, to by se jí přece nic nestalo...no zkrátka je to světová událost number one - Paris si rozbila hubu.
smilies/cheesy.gif
březen 31, 2008 10:17
určitě je fajn, že se to Jarda snaží řešit : Majda
i když pomalu až s křížkem po funuse.

Průšvih je v tom, že on se opravdu "vypovídá" v práci, na tréninku atd., a ty domácí a ženský práce mu zas až tak vtipný nepřijdou. Mě tedy taky ne.. A co si s ní tedy má povídat? Tak by se pomiloval, no...
Tohle je bohužel takový běžný přístup. Většina ženských ale chce ještě kousek romantiky, malinko toho pozlátka, prostě se jí stejská po randeti, po puse jen tak, po tom, jak si s ní povídal... A - on už na to neni, no.

Určitě by pomohlo nějaký to "rande jako za svobodna", jen na chvíli, ale aby byli zas jen sami (a ne v kuchyni u nádobí), aby třeba jen s ní šel večer na procházku ulicema, vytáh z kapsy pytlíček bonbonů, že jí to koupil, protože ví, že ona je měla tydle dycky ráda, kdyby jí někde ve stínu obejmul a dal pusu... Jo, tohle všechno se dá udělat i doma, ale - to není ono... Bohužel, v ženskejch zůstávaj furt ty "romantičky" a za trochu hezkých slovíček šly by světa kraj...
Jsem přesvědčená, že kdyby se JÍ OSOBNĚ víc - jen trošku víc - věnoval, tak by snad i ty holky dala na hokej...
březen 31, 2008 11:33
jojo : BaBu
no já nevím, my to máme doma rozdělené:dva dny v týdnu sportuju já, dva dny v týdnu mužíček - vždycky spíš k večeru...víkendy sportujem spolu všichni i s dětma - turistika, kola, lyže -oba chodíme do práce, někdy si v sobotu vyrazím na kole sama - vždyť je to o domluvě....uklidit a uvařit může dopoledne(když je na mateřské, já to stíhám vždy po práci a ty dva večery kdy nesportuju) a společná odpoledne a tři večery v týdnu jsou taky dost...já si myslím, že by měla ona mezi lidi-sport,kafe a sem tam se jít kouknout na ten hokej smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif a proč se s ním nemiluje? asi se ji taky nechce
březen 31, 2008 11:34
Teda Babů, nezlob se, ale : NČ
Proč by se jí mělo chtít s nim *****. S tim, kterej zná jen SVUJ hokej, svoje 12ti hod. směny, svý vyžití, atd. Kterej se ještě vytahuje, že když se požádá, tak vynese kýbl smetí. Kterej se vytahuje, že pomáhá. Aspoň pro mě znamená slovo pomáhat - bejt k ruce někomu, kdo doopravdy dělá a občas nestačí. Pak mu pomůžu. Ale co to je za blbost v partnerství? Tam se nepomáhá (a ještě na vyžádání). Tam dělaj oba dva!!!!
Ale jak už jsem napsal vejš. Ona zřejmě už docela dobře ví, co chce (teda - určitě už ví, co nechce), a vona se si vo to postará nejpozdějc po nástupu do práce. To jsou i relativně spokojený baby jak utržený ze řetězu, natož tahle, krmená hokejovejma zážitkama. Bysem mohl vyprávět!
březen 31, 2008 11:45
ubíjející stereotyp : Lenka*
Já vdaná zatím nejsem, ale určitě by ženu potěšil větší zájem o ni.
Když se chlap vzdá svých koníčků, zůstane z něho smutný chlap a navíc rohožka, které si nakonec ta žena přestane vážit. Pravda ale je, že se vidíte osm dní a 4 večery v měsíci!
Pokud si nemáte co říct, zkuste třeba rodinnou společenskou hru. Společně se zasmějte komedii na DVD. Její touhu po rotopedu spíš vidím jako skryté volání o pomoc: Už se mu nelíbím, už mě nemá rád jak kdysi. Kup jí kytičku, nebo třeba prstýnek, řekni jí, že jí to sluší, a že jí máš pořád rád. Podpoř její koníčky, chce rotoped, kup jí výukovou videokazetu. Pochval pak její výsledky. Mimochodem při sportu se uvolňují endorfiny, hormony dobré nálady. Navíc sport je návykový. Chce čerpat informace, kup jí třeba knihu Toulavá kamera a společně plánujte kam by se vám oběma líbilo jet na výlet... Zařiď hlídání a kup lístky do kina, vytáhni jí z toho stereotypu. V léťě hoď na 14 dní hokej k ledu, přines katalog třeba od Firotouru a nech ji vybrat kam pojedete k moři. Vše zařiď.
Kniha o vztazích napsaná psychologem by vám jistě něco dala oběma. Mě pár takových pomohlo utřídit si priority.
Sex v duchu - teď mám na Tebe čas, by se mi taky nezdál dost důstojný, promiň. Zamysli se nad tím.

Věřím, že s trochou Tvé snahy Tě zase bude milovat jako dřív.
březen 31, 2008 11:50
NČ : BaBu
ale vždyť mi podle dopisu připadá, že není doma kvůli hokeji jen dva vyjímečně tři večery v týdnu...pozdní večery...když není v práci, tak je doma a o víkendech přeci taky.....kdysi můj manžel dělal jenom noční a já byla doma s prckem na mateřské...no tak jsem si trochu přizpůsobila svůj režim jeho režimu a taky jsme to přežili...já nechci nikoho kritizovat ale bytostně se mi protiví ženské na mateřské, co si stěžují jak mají moc práce a jak jejich muž na ně kašle když chodí po večerech sportovat - taky mám dvě děti, pracujeme oba, někdy jeden z nás to musí táhnout v práci třeba déle....snažíme se trávit co nejvíc víkendů společně ale i s dětma.....já nevím co ona chce - vždyť ten její ani nechodí do hospody a ještě jí chce umožnit třeba ten welness víkend-tak proč proboha ona nejede!? a taky někdy může na něj počkat i večer-vžtyť se dospí s menším odpoledne! nezlob se na mně ale mně by třeba vadil chlap, co by mi seděl furt u prdele a neměl své zájmy a ani bych se sním nemohla chytnout, že nevynes koš - já mám dojem, že ona je trochu pohodlná a nechce se ji...na všem se dá domluvit...asi jej už nemá tak ráda...
březen 31, 2008 11:59
No Babů, já to nějak nepočítám : NČ
ale 2x až 3x týdně hokej, 2x týdně ten spinning, nebo co to je za blbost, do toho spousta nočních směn. Vypadá to, že on je s ní tak málo, že se sejdou spíš náhodou. Taky píše, že pokud je doma, tráví veškerej čas s malejma holkama (že by další Kulínský?), a pak jde hrát hokej. Nějak tam tu jeho manželku nevidím. A že se jí nechce probouzet ve 23 hod, aby roztáhla nohy a za chvíli řekla "achtymujbože, uuž", to se jí ani moc nedivím.
březen 31, 2008 12:11
Problém může být v tom, : Petronila
že ona za těch šest let nemá v těch koníčcích na co navázat - vím to podle sebe, s manželem jsme před dětmi hodně sportovali, chodili jsme spolu do sportovního oddílu, ale to chce většinou nasazení i mimo ten sport, jinak, když tam přestanete chodit, tak se nad vámi zavře voda. Možná se jí stalo právě tohle, i když je taky klidně možné, že o to nikdy nestála.

Já jsem taky doma s dětmi už šestým rokem, a teprve teď, když jsou mladšímu dítěti dva roky, jsem se s manželem dohodla, že budu chodit jednou týdně cvičit (tj. hodina a půl cvičení, hodina na cestu), ne celý večer. Velmi ráda bych dpořála totéž i jemu, ale vůbec si neumím představit, že bychom jeden nebo druhý vypadli na tři nebo čtyři večery v týdnu (jak píše - 1 x týdně trénink, 1x týdně spinning, 1-2x týdně zápas).

Když jsme sportovali naplno, neuměla jsem si představit, jaké to bude, nebýt 3x týdně na tréninku. Ale máme malé děti, prakticky žádné hlídání, manžel má náročnou práci a já po večerech taky dělám, tak jsme zkrátka museli něco omezit. Taky by mi udělalo moc dobře moct si v klidu zacvičit třikrát týdně, ale přišlo by mi to vůči manželovi neuvěřitelně sobecké. Představovat si, že se ani s malými dětmi nebudu v ničem omezovat a partner ať se kousne, to mi připadá dost nezralé zralé.

Takže Jardo, podle mě je názor Tvé manželky v pořádku - nemá námitky proti tomu, abys chodil na hokej (což by bylo hloupé), ale má námitky proti tomu, abys tam za dané situace trávil až čtyři dny v týdnu.

Nikdo nemá právo požadovat po partnerovi, aby se vzdal natrvalo svých koníčků, ale jsou holt v životě období, která jsou trochu náročnější a je věcí soudnosti toho partnera, aby se v takových obdobích dokázal omezit, aby si to za něj ten druhý nemusel "odmakat". Jinak je bohužel nasnadě řešení, které tu už nastínil NČ a jiní - nepostaráš se ty, tak se postará někdo jinej. A to by byla škoda.
březen 31, 2008 12:24
NČ : BaBu
2xtýdně hokej, 1xtýdně spinning - taky jezdím spinning a když je od 19 tak je doma v devět! jestli ti příjde v devět pozdě....no nevím...a večer už děti spí, tak se může(kdyby chtěla) naladit! kruci neříkej mi, že ji bude někdo obšťastňovat, když je (dle mého názoru) prostě pohodlná...a už vidím ty řady milenců, co po ničem jinem netouží než po dennodenním pokecu s maminou od dvou dětí...a po plížení se kolem spících dětiček, když manžel hraje hokej...a samotné by jí určitě bylo líp...kdyby jen platil a ona nemusela žehlit a prát jeho věci-jenže i nasdále by se musela starat o domácnost a dvě děti a navíc by stratila možnost vypadnout z toho stereotypu - což ji manžel přeci kurňa nabízí-ale ona nechce!!!ona prostě chce trpět a předhazovat svou umučenou tvář - chudinka ženská uvázaná u dětí!a ten její ji nenosí na rukou a nevychvaluje do nebes ale si dovolí hrát hokej!vždyť N4 vždycky píšeš, že někoho pálí dobré bydlo....
březen 31, 2008 12:56
NČ : BaBu
Jó a spinning je jízda na takovém zvláštním rotopedu na hudbu s trenérem v různých zátěžích - sqelé na uvolňování těch endofirnů čili hormonů štěstí smilies/shocked.gif))))
březen 31, 2008 13:00
Jardo, : Vodoměrka.
a proč někdy nevezmeš děti a manželku a nevyrazíte na víkend třeba na kola, do přírody, na výlet kamkoliv spolu? Proč nezajistíš hlídání a manželce prostě oznámíš, že jedete spolu na wellnes víkend, děti že jsi zajistil a jediné, co má udělat, je sbalit se? A neužijete si to oba? Nebo máš dojem, že v manželství už o ženu nemusíš pečovat, že ji máš jistou a tak se má snažit naučit se být jen sama? Myslíš, že tě nepotřebuje jako před dětmi? Vztah přece musíte oba dva udržovat, děti vyrostou a odejdou a když budete mít každý své zájmy naprosto nespolečné, tak na co navážete? A když už píšeš, že co je doma, tak nic neví, to mi připadá jako bys řekl, že je doma a stala se z ní slepice a ty se s ní nemáš o čem bavit... a přitom ty zas neumíš mluvit o ničem jiném, než je hokej... co kdyby ses zamyslel i nad sebou a něco s tím udělal i ty?
březen 31, 2008 13:11
Ale Babů : NČ
každej si stojíme za svym. Nemá smysl se přesvědčovat vzájemně. Nejde totiž o soužití nás dvou, nýbrž jde o ně dva, kteří by si to měli vyříkat, hlavně kvůli dětem. Tu jeho manželku samozřejmě neznám, ale u něj se mi nelíbí jeho zahleděnost jen do sebe a do svejch práv, a taky úporný přesvědčování, že on je skvělej, zatimco ona je hysterka, která si neváží toho, že von nechlastá a nehoní jiný baby. Jenže já spíš myslím, že ona ta jeho ví, co říká, když mu předhazuje:...sobec, ješita, rozmazlenec a negativní člověk. No, takže asi tohle bych ještě dodal a taky doufám, že Paris už má bradičku zahojenou.
březen 31, 2008 13:12
Jo Babů, dík za objasnění toho spinningu : NČ
Já si ty endofirny čili hormony štěstí uvolňuju jinym způsobem. Taky docela fajn.
Skoro si myslím, že šlapání pedálů při muzice by u mě nějak nefungovalo. Ale pokud mě paměť neklame, tak až do rozšíření el. šicího stroje tohle prováděly běžně švadlenky, že si v dílnách zpívaly při šlapání singrovek. Musely bejt holky přešťastný. A to ještě, kdyby věděly, že dělaj spinning....
březen 31, 2008 13:22
NČ : BaBu
Jo kdyby chodila Paris na spinning, tak by snáze udržela balans a bradu by měla vcelku smilies/grin.gif
březen 31, 2008 13:22
OUUUU :-( : Všechny ženy světa
Manželka je stále na mateřské, táhne to už šestým rokem.

Ona to táhne už šestým rokem? A jak k těm dětem přišla bez tvého přičinění? Připadá mi to, jako kdyby to mělo být něco špatného, čeho by se měla co nejdřív zbavit. A přitom jsou to nejpíš vaše děti, které jste určitě oba chtěli a oba společně zplodili.

Nebo se mýlím?
březen 31, 2008 13:22
NČ : BaBu
smilies/cheesy.giftuším jak a chápu páč i já i takto...i jinak páč rozmanitostí lze získati na kvalitě (k těm švadlenkám-šlapaly jen jednou nohou a seděly u toho - na spinningu šlapu oběma a někdy i zvednu pozadí nad sesli) smilies/grin.gif smilies/grin.gif
březen 31, 2008 13:31
Babů :-)))) : NČ
.
březen 31, 2008 13:34
OUUUU : kolemjdoucí
Asi se mýlíš. Většina chlapů tak zhruba do čtyřicítky po dětech netouží a často jsou k nim dotlačeni. Někdy taky svolí s (mylnou) představou toho, že se bude žena starat o dítě a nebude ho otravovat se svými nápady.
březen 31, 2008 13:52
Tomu se říká patriarchát !? : wendy
Chudáci dotlačovaní chlapi...nebylo by lepší, kdybychom vyhynuli ? Jestli to ta matka příroda špatně nezařídila ! CHápu ten výkřik dobře jako kočkování, že, kolemjdoucí ?
smilies/grin.gif
březen 31, 2008 14:15
wendy : kolemjdoucí
I když tady někdy trochu provokuju, tohle bylo míněno docela vážně. Já přeci netvrdím, že chlapi nechtějí sexík....ale to nutkání pořídit si potomka opravdu přichází až ve zralém věku.
březen 31, 2008 15:00
No, taky na mě Jardův příběh působí tak, : mamča
že manželka se "válí" už šest let s dětmi doma, úplně z toho zblbla, nemá smysl se s ní o něčem bavit, protože je "mimo" a ani na ten sex už se nedá použít.
Zatímco Jarda - živitel rodiny každou volnou chvilku, kterou zrovna netráví v práci, na hokeji nebo na spinningu, věnuje dětem (to budou při jeho zaneprázdněnosti v součtu tak 2 hodiny týdně). Dokonce i se smetím dojde, tak co by probůh manželka chtěla víc ?
Je hezké, že Jarda "může" kdykoli, i po hokeji ve 23.00 hod., ale třeba už je ta manželka tou dobou tak ucabrtaná, že nemá na sex ani pomyšlení, nota bene když má miláček ještě puk za uchem, a neumí se o ničem jiném než o hokeji bavit.

NČ : Nevím, jestli z Tebe hovoří životní zkušenost, ale souhlasím s Tebou do puntíku.
březen 31, 2008 16:47
kolemjdoucí : mimi
Myslím ,že po čtyřicítce si uvědomujete hlavně rozmnožovací pudy a manželka už děti má tak nejlépe v jiném hnízdě.
březen 31, 2008 16:54
Otec na mateřské : Lenka*
Taky by se role daly otočit. Jarda zůstane s dětmi doma a žena si rozšíří obzory novými kontakty v práci. smilies/grin.gif
březen 31, 2008 16:57
Jardo, a když jsi nám tak hezky : Lietavica
rozepsal, kolik hodin trávíš v práci, na hokeji, na spinningu, s dětmi, tak mi tam chybí jedna velmi důležitá skutečnost - uvést, kolik času trávíš týdně s manželkou. Ne s dětmi, ne sportem ani prací, ale s ní samotnou. Kolikrát do měsíce si zajdete někam posedět, na kafe, na večeři nebo na oběd, do cukrárny, do kina, divadla nebo třeba na bazén. Prostě kdy jsi teda jen a jen s ní? Nějak mi to tam zatraceně chybí. Zatím to vypadá, že s ní skoro nejsi. A že doma pomůžeš, až se ti o to řekne, tím se nechlub. Ona by spíš ocenila, kdybys to udělal bez toho postrčení, jen tak. A třeba by jí u toho nevadilo, kdybys měl na sobě hokejový dres.
březen 31, 2008 17:01
OUUU : Káča
Kolemjducí, máš pravdu...až na tu většinu. Správně je: Někteří chlapi tak zhruba do čtyřicítky po dětech netouží Nebo se pohybuju v nějaké jiné sociální skupině než ty. Chlapi, které znám já, co mají děti, se být natlačení do otcovství rozhodně necítí, aspoň podle toho, jak se chovají ke své ženě a dětem...podle mě se do dětí nechá natlačit akorát vůl (i když si to teda protiřečí), protože co to má pak za smysl? Aby od rodiny v jednom kuse zdrhal...
březen 31, 2008 17:21
Babu : Alena Te
kolik máš dětí? a Kolik let jsi byla na mateřské?
březen 31, 2008 17:42
Z příspěvku kolemjdoucího : Lietavica
mám dojem, že většina mužů do čtyřicítky je nesvéprávná, nezodpovědná a neví, co dělá, když sebou nechá tak manipulovat. Docela hezký obrázek mužské populace. Nejsi náhodou, kolemjdoucí, žena? Nebo mají muži nezralejší mozek, když jim dozraje až po čtyřicítce? smilies/wink.gif
březen 31, 2008 17:44
A musí sakra pořád každej sportovat? : Alena Te
o když ona sportovat nechce? Co když chce jít jen tak na procházku a držrt sder za ručičky koukat na hvězdy a doufat, že uviděj UFO. Co když chce jet s mužem a s dětma do Zologický, s mužem proto, že třeba tu malou budou bolet nožičky a táta jí může nést as nemusí ji vláčet ona zas vypadat jak samoživitelka. A taky by moh děti vyfotit třeba se lvem nebo želvou sloní.Mohli by pak jít všichni na oběd a dát si nějkou mňamku. A taky by třeba chtěla, aby šli všichni na Matějskou, nebo do loutkovýho divadla - pak by zaručeně měli dost témat k hovoru a po hokeji by nikdo nevzdechl. Taky moh na podzim pouštět s dětma draky a v zimě sáňkovat - i když letos by toho moc nenasáňkovali. Ale to von né, on nemůže má spinning. Tehnle tejden už vynesl kýbl s odpadkama, tak co by po něm kdo chtěl. A ona - která se s dvěma dětma, vařením, nákupy, úklidem, praním a žehlením doma nasportuje až až, s ním v jedenáct v noci, kdy konečně padla do postele a podařilo se jí usnout, tak vona odmítá plnit manželský povinnosti. A vymlouvá se na takovou pitomost, že jí ráno v pět vzbuděj děti a celý ten tanec začne nanovo. A on nechápe, proč je tak unavená, když žádnej hokej nehrála a von přece zamet schody, když mu teda řekla. To fakt nemá chybu.Von má ušlechtilý koníčky a tím pádem musí rodina stranou. No tak šla - a bude koukat jak blázen, až o ni přijde.
březen 31, 2008 18:05
K té nezralosti do 4cítky, zodpovědnosti či nezodpovědnosti... Musím se smát. : strejda
U nás to bylo např. tak, že v mých pětadvaceti (kolemjdoucí, to bylo nutkání) se nám narodila první dcera, chtěná, (manželce bylo tehdy devatenáct a kousíček) potom dlouho, dlouho nic a až ve svých jednatřiceti jsem byl manželkou přidržen. A teď babo raď. Byl jsem tehdy zodpovědný či nezodpovědný? A z komentářů výše také nevím, zda už jsem byl zralý či ještě nezralý. Mám v tom zase guláš...(lepší je ty názory nečíst).
No a dnes je ta druhá dcera mým miláčkem a já jejím taťuldou. Snesl bych jí modré z nebe.
Aby to však bylo vyvážené, tak od kdy do kdy jsou zralé a zodpovědné ženy? No? (A jaké divení? Kdo se neptá, nic neví.)
(Že by uzrály až v padesáti? Tak to má Míša šíša ještě čas...)
březen 31, 2008 20:13
Jéééé a na Vodoměrku jsem zapomněl. : strejda
Ta je ještě úplně zelená. Ta je teprve poupětem...
březen 31, 2008 20:24
... : Vodoměrka
Jé, strejdo, sice mi táhne na sedmatřicet, ale zelené tričko dnes náhodou fakt mám... takové to hezky čučavě hráškově zelené... kudlankovité smilies/wink.gif
březen 31, 2008 20:26
Tak nevím : wendy
zda to Jarda psal jen proto, že mu to takhle doma prostě NEVYHOVUJE, nebo zda si je vědom, že přece jen něco dělá špatně...
JArouši, ozvi se nám !
duben 01, 2008 07:37
Wen : NČ
Ono mu to doma takhle přeci vyhovuje.
On přeci chce jen návod, jak to udělat, aby to takhle vyhovovalo i jeho manželce.
duben 01, 2008 07:57
Taky jsem získala dojem : wendy
že chce poradit, jak by to takhle mohlo beztrestně pokračovat dál. Ale protože červíček hlodá, tak hledá...ono přijít o domácí servis není vždycky terno. Jo, svoboda je drahá.
duben 01, 2008 08:32
chudák Jarda! : Alena Puntíkovaná
von se tak t ěšil, že ho poplácáme po rameni, pochválíme ho, že sportuje a nechlastá a neběšhá za děvčaty a doma i zamete schody -taky tzo tady tak začalo. Ještě pár takovejch příspěvků, tak to dal přečíst manželce, ab y si ho považovala a pochopila, jaká je hysterka.A vono kulový. Vsaďte boty, že tohle manželce přečíst nedal. A moc bych za to nedala, že teď místo spinningu leží ve křoví za barákem a číhá, jestli se k nim nesápe nějakej ten milenec. Vlastně jsme mu prokázali ohromnou službu.Jó trénink! Od devíti do jedenácti večer se dá stihnout takovejch věcí....Děti spěj....Než se vrátí hokejista ze hry, tak si oba (tedy ona a milenec) můžou krásně užít. A divte se jí pak, že je utahaná a techtle mechtle s hokerjistou jí nic neříkaj. A jestli tohle probral s přáteli sportovci v hospodě - tak už teď se mu dělá na nic při pohledu na puk.
duben 01, 2008 19:02
Alena Te - odpovídám pozdě : BaBu
děti mám dvě(15 a 2,5)a na mateřské jsem byla s každou dcerou jen rok a vypadaj obě spokojeně jo a 40 jsem měla předloni smilies/shocked.gif))))))a pracuju a pracovala jsem vždy na plný úvazek
duben 02, 2008 08:36
Já vždycky, když čtu, že : Myška
na mateřské byla nějaká žena třeba jen rok, jak Babu, dělá na plný úvazek, tak přemýšlím, jestli dává dítě do jeslí, nebo má hlídání. Já byla s prvním doma do jeho roku a půl, a střídali jsme se s manželem, protože jsem pracovala jako vychovatelka na intru na odpoledne a noc. Dítě jsme si předávali na cestě. Do jeslí bych ho nedala.
Jak to děláte vy, kdo nevyužíváte tříletou rodičovskou dovolenou?
duben 02, 2008 09:58
Myško : BaBu
přiznávám, jsem těžce privilegovaný jedinec-mám skvělou mamku, která je u mých obou dětí na plný úvazek-přichází k nám domů ráno a odchází po našem příchodu z práce - před čtrnácti lety to komentovala tak: "nestudovala jsi abys seděla doma" mé nečisté? svědomí dále utišovala a utišuje tím, že má aspoň proč vstát (je již 20let vdova ale není žádná puťka - chodí na hory, do společnosti...žije) a má pocit že k něčemu je. A děti? Ty jsou spokojené, když jsou rodiče v pohodě...a pro mne je práce důležitá a tak jsem v pohodě
duben 02, 2008 13:22
Jo, to je fakt, : Myška
babička nám tehdy chyběla! Moje i manželova maminka byly v době narození našich dětí výdělečně činné, protože obě měly do důchodu daleko. V tomto směru budu taky babička na nic, protože jsem jednak měla děti brzy a jednak s prodlužujícím se věkem odchodu do důchodu nás budou rovnou na pracovišti sbírat po pracovní době havrani.
duben 02, 2008 13:29
NC, kdyz : Ceskymo
ja mam pocit, ze to vidis moc jednostranne - jo, von ma vecnej hokej, ale nektery zensky jsou taky fnukny a i kdyby porad lital jenom kolem ni, tak taky treba nebude spokojena... je tu malo informaci a hlavne nevime, co si mysli ona - tedy krome toho, co napsal on...? Asi to nejlip natukla Wendy.
duben 02, 2008 14:11
To máš fakt těžký Ceskym : NČ
Těžko posuzovat z takovejdlech střípků, ještě k tomu podanejch jednostranně.
Já jen mám vždycky už předem nedůvěru k těm "dokonalejm". That´s ALLLLLLLL!
duben 03, 2008 08:50
jardo, máš to těžký : kája
ty se vlastně snažíš,tvoje žena nedělá dvě směny, jak se tady spousta podobných obhajuje, taky nikdy nemusí do práce přes noc jako ty,a ani s tím plným úvzkem na dvě děti to nebude tak horké, jestli jí pomáháš jak říkáš...a staráš se atd. Hm,hm,tak to ona bude totiž jen další z těch paniček, co jsou příliš pohodlné /nebo spíš líné !! / udělat něco pro sebe a tobě jen závidí, že ty holt líný nejsi a někam ten adrenalin vybít zajdeš, abys mohl být doma v pohodě...No a pak, když vidí že ty v pohodě jsi a ony ne, tak přece nějaký viník se najít musí...no ne??no a ony to být nemůžou, chápej, jak taky když jsou celý den zavřené doma a nezvednou zadek...?to Ty přece máš jí stát za zadkem a dělat ji štastnou...-smilies/smiley.gif)
a co kdybys občas opravdu zašel s kamarády na pivo po hokeji, jako ostatní??anebo naopak někdy přišel dřív a třeba "voněl ženskou"??hm,myslíš že by ani to s ní nehnulo?-smilies/wink.gif jestli s ní teda ještě vůbec hnout chceš...

duben 04, 2008 00:08
aby to bylo fér k oběma, : bb
Jarda může navrhnout v rámci rovnoprávnosti, že bude doma s dětmi on, ona bude chodit na směny do práce, ráno od spících dětí a manžela odcházet do práce s rýmou a nechutí, večer od rodinky u pohádky jít na noční šichtu, doma pomáhat když si všimne rozpisu na schody, nebo když jí řekne Jarda, tak vytře, vyluxuje, umyje nádobí,vynese odpadky, a v mezičase může jít 3x týdně na 2 hodky někam mimo práci a rodinu. Samozřejmě musí vydělat tolik, aby uživila Jardu na mateřské a obě děti.
duben 04, 2008 00:53
Spinnig ve výprodeji : KITI
se dá koupit za pár šupů a šlapat se dá doma se sluchátky i bez trenéra, nahoru dolů snad zvládne každý.Mohou jezdit oba. Pohled na manželku v cyklistických gaťkách s třesoucím se výstřihem také není k zahození. Ledová plocha se doma neudělá, to je pravda, ale na kolečkáčích může jezdit celá rodina a pokud se dokáže mužský sehrát v týmu, ve dvou by také neměl neuspět. Asi stárnu, ale někdy dávám za pravdu své zesnulé babičce, která říkala, že lidi už nevědí, co by roupami dělali, myslím, že generace našich rodičů a starší podobné ptákoviny vážně neřešily.
duben 04, 2008 20:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]