O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÁŽENÉ A MILÉ ... PDF Tisk E-mail
Pátek, 22 duben 2022

Mám pro vás úkol. Těžký, přetěžký. Jak všichni víme, podstatně jednodušší je někomu vlepit facku, než ho něčím opravdu potěšit, oblažit. A to je přesně to, co po vás nyní budu chtít. NĚCO HEZKÉHO. Zatím si někteří z vás vybírali tu první volbu - myslím tím psát něco, co ostatním zrovna pusu k úsměvu neroztahuje. A tak k vám, víceméně jmenovitě, mám následující zadání:

 

 

 

Začnu našimi dámami:

 

Má milá DEERES – dovolím si i prozradit tvoje krásné křestní jméno STÁŇA – na Kudlance je opravdu spousta báječných textů od tebe. Když jsem přemýšlela o tématu, které bych měla na tebe ušít, napadly mne Holešovice. Nemýlím-li se, tam někde se nacházela malá Stánička… Určitě se od té doby hodně změnily. Vzpomínám, jak jsi mne před pár léty vzala na procházku Letenskými sady, o kterých jsem ti předtím zase básnila já, jako o místě mého krásného a občas převelice divokého mládí. Když tak na to myslím a hledám, k čemu ty změny přirovnat, představila jsem si krásnou velkou cibuli. Neoloupanou, jedna „košilka“ nádhernější než ta další.  Tak to bylo dřív. Dnes mám pocit, že mi z toho všeho zůstal jen ten přežívající střed. Uvedu příklad: dole v parku bylo veliké dětské hřiště, v podstatě se skládající ze tří částí: svahovité louky, po které se v zimě nádherně lyžovalo a sáňkovalo, na jedné straně louky bylo postaveno malé koupaliště a brouzdaliště pro ty nejmenší. Střed hřiště byl věnován různým „placům“ na fotbal a další míčové hry, na straně blíže parku byly velké houpačky – jak pro jednoho, tak ty sedací, pro skupinky.  V té třetí, spodní části, bylo opravdové a docela velké koupaliště, s kabinkami, s dozorem, a hlavně čistou vodou. Celé to uvnitř bylo rámováno morušovou álejí, která k podzimu dávala nám mlsalům báječné pochoutky.

Ano, tohle už tam není. Stejně tak zmizela nádherná secesní socha bohyně Diany z platanové aleje, zmizelo i plno vzácných keřů a stromů. Není už altánek pro kojící maminky přes den, pro líbající se milence v podvečer. A tak bych mohla pokračovat v „loupání té mé vzpomínkové cibule“. Ti současní mladí nic z toho samozřejmě nepostrádají, protože nevědí, že to tam bylo.

To byl jen takový „odskok“ – a protože vím, že je jen málo věcí, které nevíš, a když nevíš, tak že si je lehce zjistíš, chci tě požádat o

 

VZPOMÍNÁNÍ NA MÍSTO TVÉHO DĚTSTVÍ,

PŘÍPADNĚ I HOLČIČÍ PUBERTY.

 

 


 

 

 

Milá LENKO Jedničko,  jsem ráda, že sis pořídila ty nádherné úctu budící pesany. Pamatuju se, jak jsi mívala kdysi papoucha – jestli se nepletu… Ten už asi uletěl? Vím o tobě, že jsi „neporazitelná amazonka“ – tedy fyzicky. Krásná, tmavovlasá holka, chytrá, přímo nabitá vědomostmi. Šikovná. Silná. Vzpomínám, jak jsi šla mezi dřevorubce!

Mám ale pocit, že tvůj správný čas ještě nepřišel, že na ten teprve čekáme. Pevně doufám, že se najdou ti správní, co tě stoprocentně ocení. Protože totiž vím, že tvá „skořápka“, ač je diamantově tvrdá, skrývá jemné a něžné jádro. Tvou psychiku…

Ale k věci – byla bych moc ráda, kdybys nám všem napsala o těch svých psech –

 

O SVÉM ROZHODNUTÍ VĚNOVAT SE VÝCHOVĚ PSŮ.

 

Já, jakožto majitelka jedné míchané čtyřnohé žoužele, tak trochu chápu, jak nesmírně složité je přemluvit psa, aby ke mně přišel – tedy ve chvíli, kdy si to přeju já a ne zrovna on. Nevěřícně sleduju pak venku lidi, kteří mají na svá psiska nějaké to skryté dálkové ovládání, které jim umožňuje zodpovědně rozhodovat, co kdy si jejich pes dovolí. Kam kdy půjde, kdy si sedne, kdy si bude smět sníst pochoutku, která před ním leží a tak vábivě mu voní….

 

 

A budu pokračovat dalšími z vás.

PÁNOVÉ SE UŽ MOHOU PŘIPRAVOVAT ...

 

To by tak hrálo, aby KUDLANKA zas lidi netěšila...

 

Hezký víkend - vaše d@niela

 

 

 

 P.S. PROSÍM, odepište e-mailem, stejně tak i případné fotky

 

Komentáře (6)add feed
... : Lenka1
Ahoj Dani.
Díky za pochvalu.

Přes víkend slibuju, že něco sepíšu o tom, jak jsem k hafanům přišla.

Jinak ti tervíci (belgický ovčák tervueren) jsou nádherní. smilies/smiley.gif

P.S. Změnila jsem barvu, teď jsem přírodní blond, moje pravá barva vlasů je totiž tmavě plavá, tak jsem jí jen trochu pomohla............
duben 22, 2022 19:42
... : Lenka1
Jo a s papouchy se nepleteš, nějakou dobu jsem je mívala, něco umřelo, něco uletělo a poslední dva padli za oběť loveckým pudům mladšího z hafanů.

Tak od té doby jsem radši žádného dalšího nepořídila.
duben 22, 2022 19:45
... : *deeres*
Nešel vložit komentář,tak to zkouším.
duben 22, 2022 20:54
... : *deeres*
To je teda sprostý, tak znovu. Na Kudlu jsem toho napsala spousty i z dětství (to ale bylo až do 19.ti na Vinohradech) V Holešovicích už 9 let nebydlím a teď vlastně ani za Prahou. Nejsem žádná spisovatelka a moje psaní nikoho moc nezajímalo a nezajímalo by nikoho ani teď. Když přijedu do Prahy, tak ji ani nepoznávám. Vinohrady jakž takž, Holešovice už vůbec. Notebook jsem nechala doma, stejně tak PC a na mobilu to klofat odmítám.

duben 22, 2022 21:06
... : d@niela
Stáni, to je mi ale taaaak moc líto! To by mne nenapadlo, že s sebou nemáš nic většího než mobil.
A taky se omlouvám za to, že jsem popletla pořadí těch čtvrtí. Hele, ale já to blbě napsala - nemyslela jsem především vzpomínku na tehdejší ulice, ale tvoje nějaké osobní zážitky z "pražského dětství"...
Myslím, že to bude docela fajn a hlavně trochu odlehčení ze současných průserů současných dnů.
smilies/grin.gif
duben 23, 2022 00:35
... : d@niela
Samozřejmě, že vyzývám všechny zde přítomné dámy, aby byly tak moc laskavé a přiložily své jemné prstíky na klávesnici a poslali nějaký text na případná, zde napsaná témata:

- co si pamatuju ze svého dětství či mládí a sneslo by to zveřejnění na Kudlance (tedy, nepište prosím, například, jak jste ve už čtyřech letech provedli velké a hrozné násilí (např. utrhly bráchovu plyšákovi levou zadní nohu). No, ale nebo tohle ještě můžete...
- případně - chodily-li jste do tanečních... To přeci byly zážitky nad jiné!!! Já jednou šla domů jen v punčochách, neb mi jeden mladý muž tak hamtl na nohu, že mi ji rozšlápl. Tedy, tu lodičku (botu), ne nohu... :-)

nebo cokoli jiného, ale prosím prosím - žádnou válku, ano?

duben 23, 2022 02:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]