O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ÚKOL NA VÍKEND - PONĚKUD ZRŮDNÝ, ALE ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 únor 2022

Zvládla bych to? Nevím. Noc, spíte, a najednou venku rachot, záblesky, rány, křik… A vy najednou víte, co se děje, vždyť se o tom mluví už hodně dlouho. O tom, že třeba zase bude válka… A NAJEDNOU JE TO TADY. Neumím si představit, že bych měla rychle vstát – a ještě rychleji si najít kufr a do něj rychle naskládat to nejnutnější. Protože válka opravdu začala - a musíme jít někam. Nevím kam, ale hlavně pryč!

 

 

 

 

 

Jak se znám, tak bych v té panice dělala polovinu, tedy minimálně polovinu věcí zcela nesmyslných – bůhví, jestli bych zvládla se rozumně obléci na nějakou (bůhví jak dlouhou) cestu, vzala bych si správné boty? Co bych do kufru dala za oblečení?

 


 

Beru určité léky, napadlo by mne je si vzít?

Asi bych si jich musela vzít hodně – kdo ví, jak budu dlouho pryč – a vrátím se sem vůbec?

 

Co na sebe?

Dala bych tam nějaké jídlo?

Doklady, určitě bych si asi musela vzít nějaké doklady, ale jaké?

Vezmu si pas!

A peníze? Mám jen kreditku, ta mi asi na cestě bude k ničemu…

Deštník, psa – musím mu vzít šatičky a krmení…

 

Jenže, vždyť já ten kufr přeci neutáhnu, i když má kolečka…

 

 

 

Představuju si, jak všem těm lidem je – mladým, co mají na starost děti.

Starým, to jim najednou hlava přestává myslet, bojí se všeho a o všechny.

Co se jim najednou rozbolí všechno, co mají bolavé.

 

 

Ukrajinská krize 2022: Online přenos - Aktuálně.cz

 


Těm, co nevědí, co je právě s jejich blízkými, a kde vlastně teď jsou?

Proč neberou telefon??? Uvidí je ještě někdy?

Těm, kteří jsou sami,

jak je těm, co zůstanou najednou ochrnuti strachem,

co nejsou schopni vůbec nic...

 

 

X-X-X-X-X-X-X

 

 

Tak tedy nyní úkol na víkend - pro vás:

 

Napište minimálně 10 bodů,

co byste určitě v nejbližších hodinách udělali vy,

co si oblékli, co si vzali…

 

 

 

d@niela

a zas do komentářů, prosím

 

 

 



Komentáře (19)add feed
... : *deeres*
Nejsem zmatkař, ale když se do Prahy přihrnula povodeň a vypláchla Holešovice, tak jsem se zachovala jako debil. V TV radili vzít při evakuaci vodu a lano. Tak jsem to udělala a nesmyslně jsem plný batoh PET lahví táhla pěšky nahoru k mámě na Vinohrady. Ale oblečení, ani alespoň granule pro psa jsem nevzala. Šaty a boty jsme si musely s dcerou pak koupit v sekáči
únor 25, 2022 06:23
... : Josef
Prostě a jednoduše shrnuto: "Západ" sliboval hory doly, Ukrajinci se nechali zblbnout a "západ" se na ně posléze vyprděl, protože o lidi a o nějaký lidská práva, nebo dokonce o demokracii, "západu" vůbec nejde ani nikdy nešlo.
Zelenskyj už to pochopil, chce s Putinem jednat o neutralitě Ukrajiny, ale "západ" mu to nechce dovolit.
únor 25, 2022 10:00
... : Kamil
Josefe, souhlas. Jenže, než se to nějak "vyvrběticuje", tak kus Ukrajiny lehne popelem.

Jinak, máme doma dva malý podvraťáky a dvě kočky. Když jsem tuhle otázku, tedy zadání, přečetl svý paní, tak by popadla zvěřinec a utíkala... Kam, to ale neví.
únor 25, 2022 10:44
... : mamča
10 bodů je moc, to bych neunesla.
1.Léky – nejen ty, co užíváme na své neduhy, ale klasické léky proti bolesti, horečce, průjmu, antialergika. Pár obvazů a náplastí. K tomu nůžky, nůž, teploměr. Prostě to, co jsme vozili na dovolenou s dětmi.
2.Rezervní oblečení, boty a základní hygienické potřeby
3.Trochu jídla (konzervy, oplatky) a vody
4.Doklady a peníze (kartou asi platit nepůjde)
5.Pokud máme kam a čím, přesunout se mimo velká města (i na chatě bude líp než v paneláku bez elektřiny, topení a vody)
6. Nezapomenout na domácí zvířátka !
únor 25, 2022 12:20
... : mamča
Jo, ještě by se hodilo rádio na baterky, aby se vědělo, co se děje, pokud by někdo vysílal. Mobil je bez nabití k ničemu a internet bez elektřiny a spojení taky.
Baterka, svíčky a sirky nejsou od věci.
Správný skaut nebo pionýr si bude vědět rady...
Nemáte-li pastoušku na venkově, i spacák a celta se hodí.
únor 25, 2022 12:40
... : doktor
Máme natrénováno.Rachot tanků a hukot leteckých motorů v roce 1968.V květnu se nám narodila dcera.A existoval jediný bod - postarat se a zabezpečit naší dcerku a mou starou matku.Ostatní šlo stranou. Ahoj a Ukrajině mír.
únor 25, 2022 13:22
... : Josef
No těbuch!
únor 25, 2022 14:15
... : Josef
únor 25, 2022 14:34
... : Josef
Jo, Mamčo. To se moc hodí, akorát se to blbě vejde do evakuačního pohotovostního zavazadla, ještě k tomu s plnou nádrží.
únor 25, 2022 15:05
... : mamča
Josef : Já se taky nikam evakuovat nehodlám. Centrála mi stačí na provoz lednice a nabití mobilu, a jinak máme ve sklepě studnu a brambory, a v kuchyni kamna. Dřeva máme dost, na dvorku slepice, tak hlady a zimou neumřem.
únor 25, 2022 15:16
... : *deeres*
Teď, když jsme byli dva dny bez proudu, tak jsem vyhrabala ze sklepa stařičký propanbutanový vařič a byla jsem šťastná, že si mohu uvařit alespoň kafe.
únor 25, 2022 15:50
... : AnickaM
Kdyz jsme bydleli v Kalifornii, tak jsem to mela natrenovano, protoze tam kazdou chvili hrozilo zemetreseni. Myslela jsem i na kocky a jidlo jsem obmenovala podle data spotreby. Taska byla neustale pripravena u dveri. V praci jsme meli pravidelna cviceni, jak se mame chovat, kam se schovat. Pak to jednou k ranu prislo, vylitli jsme z posteli, Michal popadl syna, ja kocky a vylitli jsme ven, samozrejme bez tasky s proviantem.Udelali to tak vsichni vcetne domorodcu, coz bylo uplne spatne, protoze jsme meli zalezd pod nejakou pevnou konstrukci. Rozum zcela selhal, zvitezil pud, utyct! Nastesti to byla jen ctyrka a nic na nas nespdlo.
únor 25, 2022 19:55
... : AnickaM
Mimochodem Kudlanku ctu temer od sameho zacatku, znam se dobre i s Danielou. Celkem casto jsem prispivala, ale pak prisla Lenka, vojakyne, ktera to vsem sproste nandala. I kdyz jsem s ni obcas souhlasila, stejne me zprdla. Tak jsem si rekla, ze mi to neni zapotrebi, aby si na me nejaka holka, ktera me nezna, chladila zahu, tak jsem se odmlcela, ale cetla jsem dal. Lenka udelala dusno, odradila spoustu komentatoru, nejen me, a pak zmizela. K me radosti, se diskuse vraci do stareho normalu, nekteri byvali diskuteri, sice pomalu, vraceji. Iris, jsi moje krevni skupina, ija jsem vyslouzila zdravotnice, tak ti rozumim. A hrozne rada ctu Veroniciny clanky a Pepo, ty mi delas radost s tvymi prilehavymi poznamkami. Zdravim vsechny.
únor 25, 2022 20:54
... : Giotta
1. doklady, tedy pas
2. peněženku s platební kartou a dalšími doklady (v civilizaci se platit kartou dá skoro všude a když ne, nezabírá to v zavazadle místo)
3. mobil a nabíječku a powerbanku a čtečku (ok, nebude-li kde nabíjet, časem budou k ničemu, ale není to velká zátěž v zavazadle)
4. léky, lékárničku, hygienické potřeby, kapesníky
5. prádlo a rezervní oblečení
To vše bych snadno naskládala do batohu, balím toto na cesty kratší i delší, takže to mám nacvičené.
6. spacák
7.na sebe pohodlné oblečení, tedy tepláky, důkladné boty
8. do ruky vodítko se psem
9. do druhé tašku s jídlem, co bych měla doma
A zdrhala bych, nejdřív možná do sklepa. Pak do lesa.
10. pokud bych měla víc času na zabalení, než 10 minut, tak bych sbalila nějaké rodinné fotografie, doklady o vzdělání, psací potřeby, šicí potřeby, sirky a svíčky, nůž,lžíci a hlubokou misku (z které se dá jíst, ale dá se použít i na pití)
Víc bych toho neunesla...

únor 25, 2022 22:45
... : mamča
Giotta : Ta miska je výborný nápad ! Ještě lepší by byl ešus (kdo ještě má z dob trempování), ve kterém se dá i uvařit. Taky "trampský" lihový vařič - taková ta skládací krabička na lihové tablety.
Místo šitíčka bych zabalila zavírací špendlíky.
Kdo má psa, tak pytlík granulí a košík. Nikdy nevíš, jak bude pes reagovat na vzniklou situaci a spoustu cizích lidí a psů třeba někde v tělocvičně.
únor 26, 2022 06:58
... : Iris
AničkoM, takže jsi stará harcovnice? Setkávaly jsme se ve starších debatách? Mám vždycky radost, když se tu někdo takhle z minulosti zase objeví. Ano, pamatuji na Lenku, díky ní Kudlanka tehdy hodně zhrubla a spoustu lidí odradila, je jedno, že byla chytrá a spoustu věcí dokázala dobře popsat.

Je zajímavé, co píšeš o Kalifornii, není tu moc lidí, kteří by zažili na vlastní kůži zemětřesení, i když jen čtyřku. Párkrát se tady na severozápadě země otřásala, hlavně na Chebsku a Sokolovsku, ale nepamatuji si, že bych někdy řešila já nebo mé okolí pohotovostní balíček. To spíše lidé žijící v oblastech s hrozícími záplavami. Ale myslím na to, jak mi vyprávěla sestra zážitek známých, kteří vyhořeli - litovali úplně nejvíce ztráty všech rodinných fotografií. Také Tě zdravím smilies/smiley.gif
únor 26, 2022 08:07
... : AnickaM
Iris, ano jsem stara harcovnice, taky mi uz mi tahne na jedna sedmdesat. S Daelou jsem se poznala v Boise, kde zila jeji dcera, jak je to uz davno. Tenkrat prispival hlavne muj muz, dnes uz bohuzel jiz neboztik, zverejnoval grilovaci recepty, ktere pak nasledovne vysly i v Cechach a byly rychle vyprodany, protoze to byla moda. Pak psal o svych cestach v kamionu po Americe, ja byla jen korektor v pozadi. Do Cech jsme se vratili skoro po triceti letech, protoze nase snacha, Americanka, dostala plne stipendium ve Francii. A co my tam, kdyz jsme meli jedineho syna. I kdyz ja Ameriku milovala,a vracet se mi moc nechtelo. Prvni roky byli opravdu tezke, ale zvykli jsme si, vybudovali pozice, znovu jsem studovala, abych se stala sestrou, nasli si pratele (styska se po nich, ale jsem stale v kontaktu). Vratili
jsme se do uplne jine zeme, nez jakou jsme opustili. Doted se s tim srovnavam, tolik zloby, nespokojenosti, je mi to lito. Ale nakonec jsem potkala i dobre pratele, doucuji anglictinu a deti jsou fajn, nabijeji me energii. Jestli chces, obrat se na Danielu, ona ti da kontakt.
únor 26, 2022 20:03
... : Iris
Aničko, už vím, vzpomněla jsem si na Vás oba, vzpomínám na ty recepty i na to, jak jste se vrátili domů. Moc Tě zdravím ještě jednou smilies/smiley.gif
únor 26, 2022 21:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]