O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MOC HODNÁ, MOC SLUŠNÁ ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 leden 2022
Asi bych potřebovala radu, ale snad i to, že můžu někomu napsat, jen tak anonymně, mi pomůže... Je mi šestadvacet a jsem úřednice. Mám gympl. Před čtyřmi roky jsem poznala Pavla, byl v druhém ročníku na medicíně. Byl neuvěřitelně chytrý, studoval téměř se samýma jedničkama. No, musím říct, byla to láska na první pohled. Já v té době už přemýšlela, že se od mámy odstěhuju, vydělávala jsem dost, cítila jsem se soběstačná.  A tak jsme s Pavlem začali hledat pronájmy.


 

On studoval, ale já měla dost, nevadilo mi platit celý nájem. Sem tam jsme šli na večeři, a to zas platil on. Stejně bych se cítila divně, on studuje a já plně vydělávám. A tak uplynul další rok. Já se starala o domácnost, on studoval. Já neviděla, neslyšela. I když musím přiznat, že přes občasné hádky jsme spokojení byli. A uběhl další rok. Pavlovy potřeby trochu stouply. Jak se blížil čas dostudování, a tedy i blízkost titulování ho „pane doktore“, začal už se tak i chovat. A já se starala, já platila a doufala. Samozřejmě, že jsem se ozvala, ale on se hned naštval, vyhrožoval, že se tedy odstěhuje, že žádnou almužnu ode mne nepotřebuje. Když jsem se přímo zeptala, jak si představuje budoucnost, rozpovídal se jen o svých plánech v profesi, o své kariéře.

 

Napřed si musí udělat jméno, musí mít jistotu, jisté místo, jistý plat. Povídal, co a jak bude následovat, ale nakonec dodal, že  to je pro něj moc důležité, aby se pak on mohl starat o mě, tak jako já doposud o něj. To bylo přesně to, co jsem chtěla slyšet, a tak několik dalších měsíců bylo zas jak procházka růžovou zahradou.

 

Čtvrt roku před jeho promocí se mi zhroutil svět.. Že mi člověk, se kterým jsem tak dlouho žila, připraví takové zklamání. A to jsem si myslela, že ho dobře znám. Já vážně věřila, že tak, jak to mezi námi je, to bude věčně. Přišel normálně domů a po večeři mi řekl, že si musíme promluvit. A já celá natěšená čekala, že mě požádá o ruku. Bože, jak jsem byla slepá.

 

Celkem jasně mi řekl, že je čestný člověk, že je proti jeho morálním principům někoho klamat. Už tři měsíce se schází s jednou kolegyní. Je to také doktorka (jako on, zdůraznil), a tak jsou si nejenom citově, ale i inteligenčně blízcí. A vzhledem k tomu, že teď by chtěl, aby jejich přátelství pokročilo o stupeň výš, cítí povinnost mě o tom informovat. Není typ člověka, co někoho podvádí. Prostě si jsou blízcí tak, jak se mnou si nikdy nebyl, a to jsou teprve na začátku.

 

A pak si sbalil pár věcí a odešel. A já tam zůstala sedět, sama, v tichu a opuštěná. Jsem opuštěná víc, než jsem si kdy představovala, že je to možné. Jak to řeknu mámě? Co budu dělat dál? Přiznám se, že jsem měla ty nejhorší nápady, ale to je už za mnou. Jen jsem teď úplně prázdná, bezradná a bezmocná. Pavel je šťastně ženatý a já už asi zůstanu sama.

 

MONIKA

 

Komentáře (3)add feed
... : Josef Kouba
Snít jaké to bude ve společném životě s partnerem je sen, jenž se občas někomu splní. Ženy sní více. Realita je v mnoha případech jako hupnout po hlavě do ledového jezera. Rozchodů zamilovaných po vykročení do společného žití, je přes padesát procent a důvodů jsou stovky.
Ale zázraky se dějí. Z toho co jsem se mohl dočíst zbývá ještě pár let do třiceti.
Záviděná hodný věk, hned bych měnil. Ty první "facky" jsou velice poučné a opět radostně vkročíte do jiného svazku, třeba toho krásného vysněného.

Já to dodnes s mim děvčetem skoro 50 let zvládáme, ale a občas to byla divoká jízda na horské dráze.
leden 21, 2022 04:14
... : mamča
Nebuď smutná. S takovým povýšencem, co teprve studoval na toho "doktora" a nechal se živit, bys stejně štěstí neudělala. Přej mu, ať je s tou "paní doktorkou" šťastný. Až dotyčná pozná, co je to za příživníka, brzy ho pošle do háje.
A Ty si hledej partnera mezi normálními kluky. Vzdělání a titul nejsou znakem inteligence, a tomuhle Pavlovi chyběla především inteligence sociální.
Máš dobrou práci, střechu nad hlavou, finančně nestrádáš...tak jsi celkem spokojená žena. Na to, co tomu řekne máma a Tvoje okolí, se vykašli. Prostě řekni, jak Tě vypekl.
Nelituj se, a nenech se litovat.
Řekni si, že tenhle chlap nestojí za Tvojí jedinou slzu.
leden 21, 2022 07:03
... : Giotta
Kdyby byl tak čestný, jak se snaží vypadat, tak by NEJPRVE od Tebe, Moniko, odešel a pak si začal s tou kolegyní. Ale tak to bohužel nebývá, muži si nejprve najdou náhradu a teprve, když mají jistotu jinde, opouštějí dosavadní partnerku. A jestliže je, jak uvádíš, nyní šťastně ženatý, neuplynulo moc času od jeho odchodu, promoce a jeho sňatku. Buď dotyčná hodně tlačila na legalizaci vztahu, nebo ta nevěra trvala déle než tři měsíce.
V Tvém věku brečet, že asi zůstaneš sama, je - sorry - blbost. Je to tvrdé ponaučení, aspoň víš, na co si dát příště pozor.
jinak souhlas s mamčou
leden 23, 2022 12:00
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]