O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEMOCNÁ A BEZ VYHLÍDEK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 srpen 2021
Není to můj příběh, ale pokud by někdo věděl, jak z toho, pomohlo by to. Pracuji jako personalistka a dnes ke mně do kanceláře přišla jedna naše zaměstnankyně, která je od srpna 2020 v pracovní neschopnosti. Velice zhubla, vypadá opravdu velice nezdravě a lékaři nejsou schopni diagnostikovat, co jí vlastně je. Poslední verdikt zní: "Nemoc se musí více rozvinout, abychom ji přesně diagnostikovali."


 

Má dny, kdy není schopna vstát z postele, protože ji všechno strašně bolí. Jindy vstane a nemůže hýbat rukama. Věřím jí, že je to opravdu nemoc, že si nevymýšlí.

 

Má dvě zletilé děti. Dcera studuje střední školu a syn vysokou. Dcera má sice nějaké brigády, ale při denním studiu toho moc nezvládá. Navíc jsme poměrně malé městečko, kde nejsou pracovní příležitosti ani pro nezaměstnané "dospěláky". Syn ke škole pracuje a svůj život si financuje.

A teď ten velký problém:

Paní má u nás služební byt. Teď jí přišel návrh na invalidní důchod. Pokud do důchodu nastoupí, není způsobilá pro výkon své práce a musí u nás pracovní poměr ukončit. Přijde o byt a náhradní nemá.

Pokud do důchodu nenastoupí, zůstane bez jediné koruny.

 

Na sociálce jí bylo řečeno, že děti mohou ukončit školu a starat se o ní. To prý musí i bývalý manžel.  Kdo ho donutí? A nebo - jak požádat vlastní děti, aby přestaly studovat a šly pracovat a staraly se o mámu? Dcera bude mít pak jen ukončené základní vzdělání a syn střední. Dva roky jeho VŠ tak jsou v háji.

Žádala o nějaké příspěvky na studium, bydlení, žití. Na nic ale prý nemá nárok.

Zatím žije z nemocenské, ale ta jí od září už zaniká.

Je absolutně zhroucená, pláče a to si myslím jejímu zdravotnímu stavu nepomáhá. Je mi jí hrozně líto.

 

Nevíte někdo, co s tím?

Děkuji Alice

 

 

Komentáře (3)add feed
... : mamča
Nevím, jakou práci paní dělala, a zda by nemohla alespoň na částečný úvazek u vás pracovat nadále, třeba z domova. Při pobírání invalidního důchodu může pracovat, pokud jí to zdravotní stav dovolí.
Jinak mě napadá, že je asi paní málo opálená, když nemá nárok na žádné "dávky" a děti na sociální stipendium. Považuji to za diskriminaci většinové společnosti, kdy řádně pracující občanka, která doteď platila daně a řádně se starala o děti, když onemocní, má se asi jít zastřelit.
Tohle je případ pro ombudsmana.
srpen 27, 2021 06:48
... : doktor
Je to smutné.Nemůže mít onemocnění celého svalového systému?A jak píše mamča,též bych to honil přes sociálku.Určitě ona i děti mají nárok na dávky ze systému sociálního zabezpečení.
srpen 27, 2021 12:22
... : Krakonoš
Ale no tak. Bejvalej manžel se především musí postarat vo ty děti, nikoli vo ni (to je mylná interpretace, pokud se teda nerozváděli loni). Takže by milý děti zaprvý měly nastoupit na fotra, protože to je jeho zákonná povinnost nechat je dostudovat. Jsou voba zletilí, takže to musej udělat voni a měli by ho vo výživný klidně žalovat, když se bude cukat. A dál - pokud paní přijde vo služební byt a na jiný bydlení svým příjmem nedosáhne, samozřejmě že má nárok na příspěvek na bydlení (a možná i na další dávky. Jestli jí někdo na sociálce říká něco jinýho, neměla by se nechat vodbejt. A pokud vopravdu naráží na bariéru úředních zmr..., totiž chtěl jsem říct neochotných nekompetentních jedinců, ať do toho zatáhne média, Klímu, nebo tak něco. Je před volbama, socani jsou úplně v haj*lu a soudružka Venezuela Maláčová se podle mýho po medializaci případu přetrhne vochotou paní pomoct. Přeju štěstí.
srpen 28, 2021 10:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]