O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

COŽ TAK DÁT SI BŘIŠNÍ TANEC... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 leden 2008

Kořeny břišního tance lze hledat snad již v dobách antiky. Asi nevíte, že byl původně nazýván porodním tancem. Krouživé pohyby pánví se totiž používaly jako příprava na porod. Ženy primitivních kmenů tančily spolu s rodičkou a pomohly jí tak dosáhnout hladkého porodu. Je charakteristický klidnými, plynulými a především smyslnými pohyby.

 

 

 

     Ty jsou střídány rytmickým potřásáním boků a paží. Zatímco západní tance jsou zaměřeny spíše na kroky a jsou všeobecně považovány za společenskou událost, východní tance kladou důraz především na svaly a tanec samotný je spíše rituálem. V tradičním břišním tanci není nikdy koleno umístěno výše než kyčel, běžné je střídání různých pozic, včetně tance vsedě či v kleku na zemi. Původně se tančilo bosky, protože bosé nohy umožňují propojení se zemí "Matkou přírodou".

 

     Kult úrody a hojnosti byl odedávna spojen se jmény velkých bohyň jako Venuše, Afrodita či Ceres. Lidstvo věřilo, že úroda, plodnost a život bez živelných pohrom je spojen právě s těmito velkými matkami - bohyněmi. Samotný život tak byl spojen s čistou krásou ženského těla. Proto ve starých pramenech můžeme nalézt zmínky o tom, že dívky v různých koutech světa (Střední východ, západní Asie, Řecko, Kypr, Egypt či severní Afrika) bývaly vysílány do chrámu a zde tančily se zvláštním důrazem na břicho jako symbol plodnosti.

 

    Ve středověku se pak díky kočovným  kmenům tanec rozšířil do celé Evropy. Pro příjemné "pokouknutí" jsem vybrala docela zajímavý sestřih.... Je už na vás, do jaké z tanečnic se dámy stylizují, či která upoutá oko kudlánkovo...

Tongue out

 

 

 

.
.
.
hezký víkend
.
.
Komentáře (12)add feed
já ho zatančila v ponděláí večerl : Alena Puntíkovaná
při odchodu z pracoviště. Přede dvěřmi podniku, kde pracuji se totiž rozkládá plac z leštěné žuly, po kterém je nuto přejít, aby se člověk dostal na chodník. Leč však bylo vlhko a namrzlo. Takže jsem nakonec po předvedení temperametního tanečku dopadla na zem. Avšak - neporodila jsem.
leden 10, 2008 22:09
Tanec rodiček : Markéta P.
Tancovat břišní tanec v těhotenství je úžasný zážitek, už si to opakuju při třetím smilies/smiley.gif Učí to mimo jiné nebát se a mít ráda své tělo, což je něco, co leckteré ženě chybí ...
leden 10, 2008 22:15
Alenko, : Jitka
stačilo, abych si přečetla prvních pár slov a už jsem věděla, co bude následovat a strašně jsem se rozchechtala, protože takovýhle tanečky známe asi všechny. Já jsem se ale onehdy ani nestačila rozvlnit a už jsem byla na zemi. Hlavně si nic nezlámat!
leden 11, 2008 07:55
Nojo, tak jsi to AP : wendy
nedotáhla až do konce, ale to nic, nejsme dívky z Východu...ale pohled to musel být boží, taky si přeju, aby se při těch pádech nikomu nic nestalo, abych se mohla potom řádně zasmát !
Taky jsem se pobavila při představě, jak ošetřující personál na porodním sále, v čele s primářem, všichni celí v bílém (nebo zeleném?) tančí břišní tance, aby rodičce usnadnili proces.
Á maminko, máme dvojčata, takže kroužíme,kroužíme !!!
smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 11, 2008 08:11
Orientální tance jsou úžasné, : Ariana
chodím do kursu k lektorce, která je napůl Syřanka, už pět let. Pomáhají zpevnit tělo, odstranit bolení zad, uvolňují a čistí hlavu a hlavně, navracejí k ženskosti, která je v současné společnosti dost potlačena, dodávají ladnost pohybům. Pomáhají k tomu, abychom měly rády své tělo, radovaly se z pohybu a vůbec se těšily ze života. Vřele doporučuji, zejména těm nešťastnicím, co momentálně nevědí co se svým životem, vztahy atd.
K té videoukázce - to jsou hodně amatérské tanečky, z kterých by nezasvěcen usoudil, že jde jen o natřásání boků a hýždí. Mnohem profesionálnější, krásnější a půvabnější ukázky najdete třeba na http://www.ajjani.com/video.php. Ono také tančit v sukni s penízkovým pásem a krásným topem je něco úplně jiného než v kalhotách nebo minisukni. A pokud byste chtěly vědět, jak si správně vybrat školu orientálních tanců, doporučuji si přečíst http://www.muna.cz/vyber.htm.
leden 11, 2008 10:14
No, já to taky brala jako snímek pro pobavení - : ivanka
a ne jako reklamu... Když se budu chtít podívat na to, jak to dělají a za kolik a od kolika a kde -
tak je toho všude plno.
To by mě nenapadlo, že to zas někdo využije pro reklamu... Mě osobně víc zaujalo to půvabné videjko, co sem dala Daniela. Nachechtala jsem se smilies/wink.gif
leden 11, 2008 10:38
Ivanko, právě že je toho všude plno, : Ariana
a hlavně tanečních škol rychlokvašek, proto jsem doporučila stránku pro výběr správné školy. Mým záměrem byla informace, nikoli reklama.
leden 11, 2008 11:20
tak se nezlob, já to brala tak, : ivanka
že tím videem chtěla Daniela pobavit;
osobně dost pochybuju, že ona snad chtěla dělat reklamu. Případně že by chtěla informovat o "nesprávných školách". Tak jo, ty už tedy informuješ o těch správných (ale s tím přesným odkazem na jejich webové stránky smilies/grin.gif)
leden 11, 2008 11:54
hahaha : dess
jo, to je super, ta bachratka fakt jede... už chápu, proč to nemůžou dělat anorektičky..
leden 11, 2008 11:57
i když ta štíhlá holka, : dess
je vidět, že ta to má fakt v krvi...
leden 11, 2008 11:57
... : Bara
Ja jsem zrovna nedavno nekde cetla, ze ty orientalni tanecnice musi byt tak trosku pri tele a nemit ploche brisko. Takovy holky krev a mliko.
leden 11, 2008 17:50
Sadie : Lenka*
Na you tube com si hoďte do vyhledávače "Sadie" budete mrkat na drát, co ta holka umí... ;o)

Lenka*
leden 23, 2008 17:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]