O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRAŽSKÉ DÁVNÉ ZAJÍMAVOSTI - 3. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 březen 2018

Výsledek obrázku pro staroměstský orloj

Podle všeho to nikdo neuhodl, ono to je taky fakt velice, převelice daleko! Představte si, že ta úchvatná replika naší pražské Staroměstské radnice i s orlojem je postavená v Jižní Koreji, v Soulu! Stavba je ve velikosti jedna ku dvěma. Mimochodem korejská bohemistika na hankukské univerzitě cizích jazyků v Jongin campusu je se 135 studenty největší na světě!

 

 

 

 

 

 

Související obrázek

 

 

 

Jihokorejci si poslední dobou velmi oblíbili Českou republiku (Česko navštíví téměř sto tisíc Korejců ročně). A to zejména díky romantickému korejskému filmu Milenci v Praze, jehož děj se odehrává v české metropoli a který se stal v Jižní Koreji velmi populární.

 

Jeden soulský podnikatel, podnikatel s vojenskými systémy, a majitel řetězce restaurací Castle Praha, pan T. Ham, jinak velký obdivovatel Prahy, si proto nechal postavit repliku Staroměstské radnice ve čtvrti Hongdae a umístil do ní svou restauraci. 

 

Typická věž s ochozem a hodinami vyčnívá nad elektrické vedení a ostatní zástavbu, na fasádě nechybí imitace gotického zdiva, erbů a další výzdoby. Navíc je tu i křídlo Staroměstské radnice, které bylo na konci druhé světové války zničeno.

 


Orloj v Soulu je funkční. „Nikdo v Koreji nám ho nebyl schopen sestavit, nakonec nám pomohli až Japonci,“ uvedl majitel restaurace s tím, že výroba tohoto díla nebyla nijak levná, přišla prý na 100 tisíc amerických dolarů.

 

 

 

 

Díky originální atmosféře je v restauraci stále plno, zejména mladých. Jeden rozdíl zde ale oproti popíjení piva v Česku ještě existuje, místní si k němu nedávají například utopence či hermelín, nýbrž popcorn.

 V imitaci pražské gotické věže, s ušitými standardami a šlechtickými štíty se odrážejí korejské fantazie o Evropě, Západu či památkách, které Korejcům z velké části zničilo 20. století.

 Na stěnách můžete číst Seifertovy básně, ale rovněž si prohlížet láhve od piva nebo středověké brnění. Zvenku zdobí budovu kulatý lunární kalendář i funkční kopie orloje, vyrobená v Japonsku, která však není kvůli stížnosti sousedů v provozu. Z terasy lze obdivovat fresky Jana Ámose Komenského...

 

 



zajímavé, co?
 
d@niela
 

 

Komentáře (3)add feed
... : mia I
moc milé. A kolik si s tím dali práce. Akorát, když jsem si vygooglila další obrázky, tak se stavba radnice tluče s moderní sousedící zástavbou (můj osobní názor). Udělala bych větší proluku mezi radnicí a okolními domy. Přesto velmi sympatický počin.
březen 20, 2018 08:32
... : *deeres*
Mia má pravdu, je to tam opravdu, jak pěst na oko.
Je škoda, že o tom nebyla žádná zmínka v souvislosti s letošní zimní olympiádou.
Podle mapy, tak do Soulu to je z Pchjongčchangu jenom 160 km. Mohli jsme si tam udělat skvělou reklamu pro turisty, když už to tak hezky načAla Ledecká.
březen 20, 2018 11:49
... : doktor
Dani,děkuji.Ne,neměl jsem ani tušení.Zírám a fotky jsou úžasné.
březen 20, 2018 12:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]