O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZA ANDĚLEM PÁNĚ NA MOUŘENEC PDF Tisk E-mail
Úterý, 19 prosinec 2017
Přejít na obsah
ZA ANDĚLEM PÁNĚ NA MOUŘENEC
Strana 2
Strana 3
Strana 4

Související obrázekTéměř za dveřmi jsou vánoční svátky, které má většina z nás, kromě jiného, spojeny s pohádkami. Jednou z povedených novodobějších pohádek je i pohádka Anděl Páně, která se mj. natáčela i na šumavském Mouřenci. Právě sem vás dnes pozvu a přidám fotografie, které jsem tu pořídila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Související obrázek 

Dostat se na Mouřenec  nebylo ovšem úplně snadné, zkoušela jsem to už v září při cestě ze Všerubské vrchoviny a Železnorudska.  Bohužel jsem udělala chybu a téměř u cíle špatně odbočila, cesta mne pak zavedla do Palvínova.  Proto jsem si příště podrobněji nastudovala mapu a na pomoc jsem měla i syna, který už na Mouřenci byl. 

 

Za výchozí bod výletu zvolíme sušické náměstí.  O Sušici už jsem na Kudlance psala. V období adventním a vánočním může být hezkým zážitkem návštěva zdejšího muzea s vyhlášeným betlémem.   

 

 

 

Ze Sušice míříme přes Otavu po silnici 169 směr Železná Ruda (míjíme klášter Kapucínů). Zanedlouho se dostáváme do Dlouhé Vsi. Tady si všimněte domků, které mají okna velice nízko, jsou si navzájem velmi podobné a jsou památkově chráněné.  

 

Za Dlouhou Vsí odbočujeme vpravo. Otava v tomto místě vytváří krásnou scenérii, kde se pravidelně kochám a velmi pravděpodobně budu neustále kochat, i kdybych tu jela ještě stokrát. Z jedné strany obloukovité koryto řeky, voda s nádechem rezavé barvy omílá kameny, z opačné strany se tyčí skály přírodního parku Kochánov.

 

Brzy však přichází obec Nové Městečko, za autobusovou zastávkou odbočujeme vlevo, úzkou silničkou přes zpomalovací pruhy do Rajska a pak už do kopce na Mouřenec, jehož obrysy se tyčí nad lesním porostem v nadmořské výšce 617 metrů. U budovy bývalé školy zatočíme vlevo. Nenechat se zmást, cesta ke kostelu je horší než ta, co vede vpravo (zde jsem při prvním výletu udělala chybu a dostala jsem se k bývalým švédským hrobům a k zámku v Palvínově).

 

 

 


 

 

V barevném podzimu – byla jsem tam koncem října - byl  Mouřenec snad ještě krásnější než na některých fotografiích z internetu. Byla jsem, jak se říká „paf“. Míst, kde máte pocit, že jste v jiném čase, už není mnoho a toto je jedno z nich. Neproudí tu davy turistů jako třeba na Kvildě či Modravě, nejezdí tu na kolech hltači kilometrů (jak já jim říkám), prostě klid, klid a zase klid...

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]