O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CESTOPIS - 2 - ZA TAJNOSTMI EGYPTA PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 únor 2017
Jakožto autor bezkonkurenčně nejúspěšnejšího Kudlího cestopisu všech dob ("Ze Solidarity na Gutovku a zpět"), jsem byl paní šéfredaktorkou požádán o další cestopis. Tak jo, ať má, co chtěla: vloni jsme se s kamarádem Jardou rozhodli pro skutečné dobrodružství v kolébce civilizace. Pro mě dobrodružství začalo už měsíc předem, v cestovní kanceláři.

 

 

 

 

 

 

 

 Ujala se mě tam krásná blonďatá modrooká, asi dvacetiletá slečna, andílek z nebes. Po sdělení mé nezkrotné touhy po poznání Egypta, mi odpověděla, že to je naprosto skvělá volba, ona by v tu ránu letěla též. Její skrytou narážku jsem samozřejmě ihned pochopil (nejsem blbej) a nabídl jí tedy, že v tom není nejmenší problém, můj obstojný důchod nám dvěma, při troše skromnosti, postačí a můj kamarád, ten to jistě pochopí.

 

Jenže v tu ránu, zničehož nic, měla najednou nějakou naléhavou práci, odešla a vystřídal ji příjemný mladík. Ten byl také pohledný a stejně jako ona mi sdělil, že Egypt je naprosto skvělá volba a on by v tu ránu letěl též. Leč mne touha se uskrovňovat a trávit dva týdny s ním, nějak nevzala u srdce. Škoda, že slečna andílek, zrovna jak na potvoru, tehdá musela mít jinou naléhavou práci. Jsem si jist, že i ona si to dodneška vyčítá.

 

 

 

 


 

 

 


Jarda si tam ještě přikoupil výlet do jakési historické končiny. Mně se krutě nechtělo, plážové bary all inclusive a bazény zcela splňovaly mé představy o tajemné exotice, tak proč se místo toho celý den pařit někde v poušti u nějakejch blbejch šutrů?

 

Vzbudil mě při odjezdu už ve čtyři ráno, pak vypadl.  Zatímco já, opuštěný, jsem se časně ráno toulal s foťákem po opuštěné pláži. Teda - opuštěná úplně pláž nebyla. Ještě se tam toulala s foťákem krásná Michelle, zatímco její manžel chrápal (on prej chrápe furt). Nějak jsme se anglicko-rusko-rukama domluvili, že ona též ráda fotí, ale nemůže si hned fotky prohlédnout na velké obrazovce na pokojském televizoru.

 

Tak jsem jí nabídl, že jsem na to vybaven různými šňůrami a cinčemi. Zřejmě byla na fotky fakt nesmírně zvědavá, šla se mnou a vono to fakt fungovalo. Viděla asi pět obrázků; jenže jsme byli oba jen v plavkách, takže už na víc obrázků nedošlo.

 

 

 


 

 

 

A bylo to dost dobrý!!! Pak ještě se u mého lehátka zastavila odpoledne, že má nový fotky na prohlídnutí, tak jsme šli prohlížet. Prohlíželi jsme tedy znova, ač na prohlížení fotek už vůbec nedošlo. A v noci s manželem odletěli. Byl to moc pěknej den, kdy byl Jarda v poušti na koukání se na šutry.

 

Vrátil se pak po půlnoci, celkem otrávený, že to za moc nestálo a prej "škoda dne a škoda all inclusive u barů". 

 

Jen jeden jediný zážitek ho zcela fascinoval: Že byl nějaký bůh, který byl tak božský, že vůbec nemohl mít už božštější rodiče, než byl on sám, takže mu nezbylo nic jiného, než, že porodil sám sebe. To zaujalo i mě. Přeci jen teda ten jeho výlet k něčemu byl.

 

 

 

x x x

 

 

 


Žižkovská sousedka, nesmírně toužící po značkové kabelce, mě před odjezdem požádala, že kdybych tam někde náhodou zahlédl kabelku Louis Vuitton .... Nojo, zahlédl jsem jich tam stovky a tak jsem jednu koupil na letišti v Marsa při zpáteční cestě.

 

Pak v Praze, na letišti Václava Havla, česky zvaném Veškrňák, mě žena celnice zastavila, cože to jako mám v té igelitce. Po pravdě a bezelstně jsem řekl, že jen kabelku. Chtěla ji vidět; a následovala otázka "A víte, pane, že je to padělek?" Bezelstně a po pravdě jsem odpověděl, že nejsem úplnej blb, že to samozřejmě vím, přeci by za 15 dolarů nečekala originál.

 

Na její další otázku "A víte pane, že padělky se nesmějí dovážet?", jsem opět bezelstně a zcela po pravdě, odpověděl, že nevím. Ale byla fajn, nebo se jí nechtělo psát protokol, rezignovaně mávla rukou "Jděte".

 

A tím i skončila naše dobrodružná výprava "Za tajemstvími Egypta".  

 

 

Ale nic na světě nedokáže poskytnout takovou rozkoš,

jako když se vracím živý a celý,

 

a pak s cikárem uháním na tram č. 5 na Žižkov,

na pávlač, za kozlama!

 

ENČÉ

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
NČ, : Míša šíša
nezklamals´, pobavilo. Dík za super cestopis. smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif

Ty dědku jeden, to mi teda vysvětli: co ta figura?? Neřikej mi, že TOHLE si udržuješ jen vzpíráním flašek s kozlem?
To jsou samý návody na pečenej bůček, a pak nám tady předložíš tělo playboe? smilies/grin.gif
únor 27, 2017 07:58
NČ : Lenka1
dost dobrý. Pochopila jsem správně, "že se země zahřměla?" smilies/wink.gif

A z tohohle
Jakožto autor bezkonkurenčně nejúspěšnejšího Kudlího cestopisu všech dob


někomu rupne cévka.
smilies/grin.gif
únor 27, 2017 08:42
TEDA... : Martina P.
tak už se nedivím, že nechceš nějaký rozplizlý baby...
Kdybych neměla svýho drahýho, tak tě docela beru...
únor 27, 2017 08:51
V Africe je reka Nil, po ni plave krokodyl. : Mikin1
Tato slova velkeho ceskeho basnika me vytanula na mysli hned po precteni prvnich radku.
A napinavy cestopis ze zeme biblicke, zeme faraonu, jejich pyramid, pravekych kultur, lvu a krokodylu jsem precetl jednim dechem.
Vzdyt i ja stal pred tremi tydny v mistech, kde z obrovskeho jezera Tana vyteka Modry Nil, aby se pozdeji spojil s tim samym Nilem, z jehoz brehu nam NČ s vymluvnosti Alberto Vojtecha Frice ci Hanzelky se Zikmundem podal svoje dech berouci svedectvi.
Pracuji prave na prvnim dilu Etiopie, takze doufam ze spolecne s NČ pokryjeme pro ctenare Kudlanky cely ten tajemny, cerny kontinent se vsemi jeho krasami i nebezpecimi.
únor 27, 2017 09:12
krásný cestopis.... : d@niela
Pepa je prostě super...
pokoušela jsem se ho umluvit k detailnějším poznatkům, ale zapýřil se a odmítl...

únor 27, 2017 10:26
Daní, : Míša šíša
tak ho aspoň umluv, ať nám dá návod, jak docílit takové ztepilé postavy. Nevidím jediný kozlový nebo bůčkový faldík... smilies/grin.gif

únor 27, 2017 10:38
nojo, : d@niela
to je právě ono - nesmíte mu všechno věřit...
kdyby opravdu vypil a snědl všechno, vypadal by jinak.
Pepa žije docela střídmě.
A vypadá stále skvěle, pacholek.

únor 27, 2017 10:57
Hezký ! : mamča
eNČé to prostě s holkama umí, a záludně k tomu používá svojí výřečnost a exteriér sympaťáka. Jen ta "dvacetiletá slečna, andílek z nebes" už byla malinko nad jeho síly :-).
Souhlas,
"plážové bary all inclusive a bazény zcela splňovaly mé představy o tajemné exotice"
Taky by mi to ke štěstí stačilo, ani by to nemuselo být némlich v Egyptě.

únor 27, 2017 11:14
Dani, : Míša šíša
však já mu to taky nevěřim, vím, že si z nás rád utahuje (obzvlášť pak z některých).
Proto taky narážim na ty jeho kecy o několika kozlech denně a pečených bůčcích či krkovičkách. Tohle tělo vidělo kozla naposledy někdy na Vánoce a bůček o loňském konci masopustu. smilies/wink.gif

Tak střídmě, jo? Něco jako Václav Klaus, který večeřívával jeden trojúhelníček sýra? smilies/wink.gif
únor 27, 2017 11:28
Nevim, cemu se sakra divite. : Mikin1
Ja si cloveka ktery se dnes vyda do muslimske zeme predstavuju jako neco mezi Lawrencem of Arabia a Indiana Jonesem v podani Harrisona Forda.
Chlapa ktery vi, jak pouzivat nuz, pistol a pest!
únor 27, 2017 13:52
... : doktor
Ať je to celé pravda či jen částečná,moc mne to pobavilo.Díky.
únor 27, 2017 14:36
Mikine, jsi zas (jako obvykle) trochu mimo mísu ... : Martina P.

ENČÉ tam určitě nůž, pistol a pěst rozhodně k ničemu nepoužíval...
Myslím, že měl zaměstnány poněkud jiné záležitosti.

Nojo, ale ty nejspíš zas nevíš oč se jedná, žejo. (Pochopitelně myslím tím "šňůry, cinče, televizní monitor) smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 27, 2017 15:53
Martino P. : Mikin1
Ale co te nema... zadostivosti tela rozumim jako kazdy jiny. Ne li vice. A NČ neni prvni dobrodruh, ktery neodolal svodum opacneho pohlavi. Podivej na takoveho Jamese Bonda. To byl kanec!
Doufejme ze se nejedna o posledni Pepuv cestopis, ale ze se dockame mnoha dalsich africkych dobrodruzstvi, snad i s lechtivymi detaily.
Vzdyt neni nic krasnejsiho nez vzplanuti milostne vasen v tropech, za omamneho zpevu cikad!
únor 27, 2017 20:59
... : marty
Komplimenty od dam byly již vyřčeny snad všechny, tak se k nim jen připojuju. Taky si nemyslím, že by NČ dosáhl vzhledu rentiéra na odpočinku dietou skládajíci se z pečeného vepřa a s pitným režimem v podobě pěnivého moku.

Nebo, že by to byla nějaká nová zatím neznámá dieta? To beru!!! smilies/grin.gif
únor 28, 2017 17:10
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]