O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SALTO ANGEL, NEJVYŠŠÍ VODOPÁD SVĚTA PDF Tisk E-mail
Neděle, 29 leden 2017
Přejít na obsah
SALTO ANGEL, NEJVYŠŠÍ VODOPÁD SVĚTA
Strana 2

VENEZUELA, „nejyankeeovštější“ země Jižní Ameriky, je úžasná část světa, světa temperamentu, poznání a zážitků. Bohatá historií, netradiční kulturou, krásnou přírodou. I když asi mnoho z nás se na výlet do této země nedostane, můžeme se podívat na tamější vodopád, který je nejvyšší na světě. Představte si, že jeho výška je téměř celý kilometr….

 

 

 

 

 

 

 

 

      Z jedné strany na druhou je to přes osm set metrů. Jeho vody se sbírají na nedozírné ploše stolové hory Auyan tepui (Ďáblovy hory) a poté se řítí za ohlušujícího rachotu do 979 metrové hlubiny.

 

 

Image result for JAMES CRAWFORD "JIMMIE" ANGEL

 

    

 

     Jeho vody se řítí ze skály v národním parku Canaima, který se řadí mezi nejkrásnější parky světa. Jednou z rarit Canaima jsou tzv. „tepuis“; stolové hory, které vypadají jako by je někdo na vrcholku uťal mečem. Tepuis mají svislé stěny a dosahují výšky až několika kilometrů.

 

 

 

Image result for park Canaima

 

 

     Že jste o tomto vodopádu ještě neslyšeli? Tak vám ho představím – jmenuje se Andělský, ale s anděly nic společného nemá. Jméno dostaly po „objeviteli“ – byl jím civilní dopravní pilot  Jimmy Angel. Když ho při jeho cestách po Jižní Americe - hledal zlato a diamanty - cesta zavedla až do blízkosti vodopádu, ten ho natolik ohromil, že sem o několik let později vzal i svoji ženu a dva přátele.

 

      Chtěl jim ukázat skvost, na který natrefil. Psal se tehdy rok 1937. Jenže - při průletu kolem vodopádu ho obrovské masy vod tak ohromily, že nezvládl řízení a “zaparkoval” nosem letadla přímo doprostřed bahna pod vodopádem…

 

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]