O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NA CESTĚ DO SHANGRI-LA - 3 PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 březen 2016
Přejít na obsah
NA CESTĚ DO SHANGRI-LA - 3
Strana 2
Z Rampuru jsme po delším čekání vyrazili v přeplněném autobuse s tím, že si asi nesedneme. Autobus ovšem téměř okamžitě zastavil na autobusovém nádraží, o jehož existenci jsme neměli tušení a stál tam téměř dvě hodiny. Výhodou bylo, že se téměř všichni cestující vyměnili a my jsme se posadili. Přišla na mě řada, abych seděl u okna a já si brzy přál, aby tomu tak nebylo.

 

 

 

 

 

 

 

Představte si silnici širokou sotva pro jedno vozidlo, bez svodidel, vytesanou v kolmé skalní stěně. Autobus je starý krám bez pořádných brzd, s pneumatikami, které pamatuji Ghandhiho coby batole. Řidič jede jako šílenec, vy sedíte u okna, díváte se do kilometrové hloubky přímo pod sebou a do toho zní divoká indická hudba. Vážení, já měl strach…

 

 

 


 

 

 

Zdrželi jsme se asi hodinu u objížďky vybudované proto, že silnici zasypala kamenná lavina. Celé místo by se dalo objet za 5 minut, ale to by tam musel někdo řídit dopravu. Neřídil a tak to bylo na samotných řidičích, kteří situaci řešili mohutným troubením a hádkami. Nakonec jsme opustili údolí řeky Satluj a serpentinami, ve kterých mě zbělelo dalších pár vlasů, jsme se konečně dostali téměř do cíle naší cesty - městečka Sanghla.

 

 

 


 

 

 

Hned po výstupu z autobusu jsme zjistili, že pověsti nelhaly. Krása toho místa nám jednoduše vyrazila dech. Město starobylých dřevěných domků a třepetajících se buddhistických vlajek postavené na strmých svazích, nad tím vším jabloňové sady a úplně nejvýš hora Kinner Kailash, vysoká 6005 metrů.

 

 

 

 

 

 

Ubytovali jsme se v malém hotýlku uprostřed města, prozíravě připlatili za elektrická kamínka a zjistili, že máme přímo nad pokojem terasu s neuvěřitelně nádherným výhledem. Před večeři jsme šli na krátkou procházku do jabloňových sadů. Zrovna probíhala sklizeň a bedny s jablky přinášeli a nakládali neuvěřitelně otrhaní a chudě vyhlížející týpkové. Při večeři nás pak v baru otravoval jakýsi silně podnapilý pan v obleku. Ukazoval nám fotky svého krásného domů i auta a tvrdil, že je obchodník s jablky. Vzpomněl jsem si na ty otrhance a řekl jsem Joanne, že ještě pár takových zážitků a stane se ze mě socialista.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]