O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OBRÁZKY Z ŘÍMA V. PDF Tisk E-mail
Středa, 05 srpen 2015
Přejít na obsah
OBRÁZKY Z ŘÍMA V.
Strana 2
Strana 3
Strana 4
Strana 5
Strana 6
Strana 7

 

 

 

 

 

 

     Od Čtyř fontán jsem pak došla na Kvirinálské náměstí, odkud je pěkný pohled přes celé vnitřní město až ke Svatopetrskému chrámu. Papež Sixtus V. zde nechal postavit 5,6 m vysoké sochy Castora a Polluxe s koňmi z Konstantinových lázní, později byl mezi oběma sochami vztyčen obelisk a ještě později přidána fontána, nalezená na fóru vedle chrámu Dioskurů.

 

     Nejvýznamnější stavbou na Koňském vrchu, jak se náměstí také říká, je Kvirinálský palác, dříve letní sídlo papeže, pak rezidence italských králů a dnes úřední sídlo prezidenta.

 

 

 

 

 

 

 

     První a jediný gotický kostel v Římě, Panny Marie nad Minervou (S. Maria sopra Minerva), kde jsem učinila další zastávku, stojí na místě antického chrámu bohyně Isis. Tento byl mylně přisuzován Minervě, odtud tedy přídomek „sopra Minerva“. Architekt kostela není znám. K uměleckým pokladům baziliky patří Michelangelova socha Krista a fresky v kapli Carafů od Filippina Lipiho.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]